Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στην τροχιά του μέλλοντος"
  • [02] Σε Κορέα - Κίνα η η Αλ. Παπαρήγα
  • [03] Στο Περιστέρι ο Αλ. Αλαβάνος
  • [04] Βρέθηκε το μοιραίο Mirage
  • [05] Ξεκινά το "πασχαλινό" ωράριο
  • [06] Νέα δυναμική για τη Β. Ελλάδα
  • [07] Ισόπαλη "αυλαία"
  • [08] Νέα μεταμόσχευση προσώπου
  • [09] Σωτήριο νιαούρισμα

    [01] Πολιτική

    Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θεσσαλονίκη

    "Στην τροχιά του μέλλοντος"

    15/4/2006 12:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/4/2006 1:20:35 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα έχουν μπει "σε τροχιά μέλλοντος", εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μετά τη σύσκεψη, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το πρωί του Σαββάτου, κατά την οποία ενημερώθηκε για την πορεία των έργων, που γίνονται στην περιοχή. "Οι πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση που παραλάβαμε, πριν από δύο χρόνια, και τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν και συσσωρεύτηκαν, εξαιτίας της τότε κυβερνητικής αντίληψης για ύπαρξη δύο Ελλάδων", δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πεποίθηση της Κυβέρνησης είναι ότι ο δρόμος για την ισχυρή Ελλάδα περνά μέσα από την ισχυρή Περιφέρεια. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα "μεγάλα έργα υποδομής, που βάζουν σε τροχιά ταχύρυθμης ανάπτυξης τη Β. Ελλάδα" τονίζοντας ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα. Ο Πρωθυπουργός είχε, επίσης, ολιγόλεπτη συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, ενώ επισκέφθηκε το χώρο ανέγερσης του νέου Δημαρχείου της πόλης.

    Συνάντηση με τους εργαζομένους στη ΒΦΛ

    "Η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα, αλλάζει εποχή. Χτίζει επιτέλους τις υποδομές που χρόνια εξαγγέλλονταν αλλά δυστυχώς έμεναν στα χαρτιά. Το Μετρό, η υποθαλάσσια αρτηρία, η επέκταση του αεροδρομίου, η προέκταση της προβλήτας στο λιμάνι, τα υπόγεια πάρκινγκ έχουν μπει πια σε πορεία υλοποίησης, με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης", τόνισε ο κ. Καραμανλής, που συνοδευόταν από το Δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, μετά την επίσκεψή του το χώρο ανέγερσης του νέου Δημαρχείου και πρόσθεσε ότι: "Οι Θεσσαλονικείς, μετά από χρόνια, μπορούν πλέον να είναι αισιόδοξοι για το αύριο".

    Νωρίτερα, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με επταμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Μιχαηλίδης, ζήτησε προσωπικά από τον Πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι δε θα επιτρέψει το κλείσιμο του εργοστασίου, ύστερα και από την πρόταση που κατέθεσε η πλευρά των εργαζομένων, με την οποία, όπως είπε, εξασφαλίζεται βιώσιμη και κερδοφόρα επαναλειτουργία του εργοστασίου.

    Επίσης, είπε ότι έμεινε πολύ ικανοποιημένος από αυτά που άκουσε από τον Πρωθυπουργό και τον ευχαρίστησε δημόσια γιατί διέθεσε χρόνο για να δει τους εργαζόμενους.

    Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι υπουργοί Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, και Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις

    [02] Πολιτική

    Επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

    Σε Κορέα - Κίνα η η Αλ. Παπαρήγα

    15/4/2006 5:35:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής Αλέκα Παπαρήγα αναχώρησε για επίσκεψη στην Κορέα, που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 του μηνός. Η αντιπροσωπεία θα μεταβεί κατόπιν και στην Κίνα όπου θα παραμείνει μέχρι τις 25/4, ανταποκρινόμενη σε επίσημες προσκλήσεις του Εργατικού Κόμματος της Κορέας και του Κ.Κ. Κίνας.

    Κατά την διάρκεια των επισκέψεών της η αντιπροσωπεία του Κόμματος θα έχει συναντήσεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη καθώς και με ερευνητικά ινστιτούτα και μαζικούς φορείς. Η αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί επίσης επιχειρήσεις του βιομηχανικού και αγροτικού τομέα, καθώς και επιχειρήσεις στις ειδικές οικονομικές ζώνες ανάπτυξης της Κίνας.

    Ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει ότι σκοπός της αντιπροσωπείας είναι να γνωρίσει από πιο κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στις δυο χώρες, να ανταλλάξει γνώμες πάνω σε θεωρητικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα που έχουν και γενικότερη σημασία για το διεθνές κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα.

    [03] Πολιτική

    Στο Περιστέρι ο Αλ. Αλαβάνος

    15/4/2006 4:05:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου βρέθηκε, το Σάββατο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, που έκανε βόλτα στον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η αγορά. "Πρέπει να χτυπηθεί η ακρίβεια και να υπάρξουν μέτρα για την αναβάθμιση του εισοδήματος των πλατειών κατηγοριών των εργαζομένων", τόνισε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι ζήτημα δεν είναι το ωράριο των καταστημάτων αλλά η αγοραστική αξία του καταναλωτή. Σχολιάζοντας την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική επιστράτευση, είπε ότι "ανοίγει το παράθυρο για την πολιτική επιστράτευση μέσα από τις εξαιρέσεις" και τόνισε ότι θέση του ΣΥΝ είναι η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης. Επίσης, αναφέρθηκε στις αναγγελίες της Κυβέρνησης για την ανέγερση σχολείων με συμμετοχή ιδιωτών, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δεχθεί "την παράδοση της κατασκευής σχολικών κτηρίων στον εργολαβικό τομέα και την ουσιαστική κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων".

    [04] Κοινωνία

    Νεκρός ο χειριστής του

    Βρέθηκε το μοιραίο Mirage

    15/4/2006 12:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/4/2006 6:20:38 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Μετά από ολονύκτιες έρευνες πεζοπόρων τμημάτων σμηνιτών με εκπαιδευμένους σκύλους, εντοπίστηκε, το πρωί του Σαββάτου, το Mirage 2000, 20 μίλια βορειοδυτικά του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τανάγρας. Νεκρός μέσα στο αεροσκάφος βρέθηκε και ο άτυχος σμηναγός Γκέλης Παντελής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, την οποία ανέγνωσε στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ, σμήναρχος Ιωάννης Παπαγεωργίου, οι επίγειες ομάδες Έρευνας και Διάσωσης εντόπισαν στις 10:08 π.μ. μικρά κομμάτια του αεροσκάφους σε περιοχή βόρεια της λίμνης Παραλίμνη και σε υψόμετρο 1000 ποδών. Στην περιοχή, μετέβη ο αρχηγός του ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Αυλωνίτης, προκειμένου να συντονίσει τις περαιτέρω διαδικασίες, ενώ η αρμόδια Επιτροπή Διερεύνησης εξετάζει τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος. Το έργο του εντοπισμού του αεροσκάφους δυσχέραναν ιδιαίτερα οι κακές καιρικές συνθήκες και η χαμηλή νέφωση, καθώς και η πυκνή βλάστηση και το δύσβατο της περιοχής.

    Προσπαθησε να σώσει το αεροσκάφος

    Μάλιστα, οι ιδιομορφίες του εδάφους έκαναν δύσκολο τον εντοπισμό των συντριμμιών ακόμη και αφότου έγινε γνωστό το σημείο πρόσκρουσης του αεροσκάφους. Για το λόγο αυτό, τα πεζοπόρα τμήματα αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ρίψη φωτοβολίδων προκειμένου να καθοδηγήσουν τα ελικόπτερα στην ακριβή θέση της συντριβής.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τη θέση του αεροσκάφους, προκύπτει ότι ο άτυχος σμηναγός είχε στρέψει το Mirage ενδεχομένως για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και, είχε προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να αποκαταστήσει τη βλάβη στα όργανα του αεροσκάφους. Σημειώνεται ότι ελάχιστα λεπτά μετά την απογείωση, ο χειριστής του είχε αναφέρει βλάβη, στον πιλότο του δεύτερου αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί μαζί με το μοιραίο Mirage. "Η Πολεμική Αεροπορία πενθεί για την τραγική απώλεια του Σμηναγού Γκέλη Παντελή. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο πιλότος δεν χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, προσπαθώντας ως την τελευταία στιγμή να σώσει το αεροσκάφος" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ.

    Το τραγικό περιστατικό διερευνάται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ενώ περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξουν οι πληροφορίες από τον "καταγραφέα στοιχείων πτήσης", ένα όργανο αντίστοιχο με το "μαύρο κουτί" των πολιτικών αεροσκαφών. Ο άτυχος σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών, ήταν κάτοικος Χαλκίδας και καταγόταν από την Κόνιτσα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    [05] Οικονομία

    Από Μ. Δευτέρα-Εντατικοί έλεγχοι στις αγορές

    Ξεκινά το "πασχαλινό" ωράριο

    15/4/2006 2:41:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα ψώνια τους με το διευρυμένο εορταστικό ωράριο. Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί ως τις 21.00 το βράδυ, τη Μ. Παρασκευή από τη 13:00 έως τις 19:00 και το Μ. Σάββατο από τις 09:00 έως τις 16:00. Τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά. Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εντατικοί έλεγχοι στη αγορά για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών. Το Σάββατο, η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, Φώφη Γεννηματά, και οι νομάρχες επισκέφθηκαν τη Βαρβάκειο Αγορά. Έχουμε θωρακίσει τη Βαρβάκειο αγορά και έχουμε χτυπήσει τις "ελληνοποιήσεις" προϊόντων, τόνισε η κ. Γεννηματά τονίζοντας ότι η μάχη για την ποιότητα έχει κερδηθεί.

    Οι τιμές στη Βαρβάκειο κυμαίνονται από 9 έως 11 ευρώ το κιλό, για το ντόπιο αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος, από 6 έως 8 ευρώ για τα εισαγόμενα γάλακτος, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία τα κρέατα πωλούνται έως 11 ευρώ το κιλό.

    Ο πρόεδρος κρεοπωλών Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης, διαβεβαίωσε ότι οι τιμές θα παραμείνουν ίδιες έως το Μ. Σάββατο, ενώ οι οπωροπώλες συστήνουν στους καταναλωτές να προτιμούν τα λαχανικά εποχής, όπως μαρούλι και λάχανο.

    Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξη σύσκεψη μεταξύ των αρμόδιων υπουργών, της υπερνομαρχίας και του ΕΦΕΤ, για το συντονισμό και την εντατικοποίηση των ελέγχων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά

    [06] Οικονομία

    Έμφαση στα μεγάλα ενεργειακά έργα

    Νέα δυναμική για τη Β. Ελλάδα

    15/4/2006 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη νέα δυναμική και τις αυξημένες δυνατότητες που αποκτά η Βόρεια Ελλάδα και που οι φορείς της οφείλουν και πρέπει να αξιοποιήσουν, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, κατά τη διάρκεια εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα που πραγματοποίησε η εφημερίδα "Ναυτεμπορική", χθες, στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός αναφέρθηκε στη "νέα οικονομική πραγματικότητα" που διαμορφώνουν στη χώρα οι αποφάσεις και τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, κάλεσε τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής να ενεργοποιηθούν και εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες, ενώ χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα "αιχμή του εξαγωγικού, βιομηχανικού και αναπτυξιακού δόρατος της χώρας μας, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη" .

    Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Σιούφας στα μεγάλα ενεργειακά έργα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή μέσα στα επόμενα χρόνια. "Η ΔΕΠΑ θα σκάβει όλο το βόρειο άξονα της χώρας", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφερόμενος στο τμήμα από τη Θράκη μέχρι την Ήπειρο, όπου μέχρι το 2010, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) θα υλοποιήσει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα δίκτυα φυσικού αερίου, δημιουργώντας παράλληλα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

    Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση της διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας-Τουρκίας θα βελτιώσει το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και πρόσθεσε ότι η κατασκευή του αγωγού Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2006.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Σιούφας και στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" (ΕΠΑΝ), μέσω του οποίου υλοποιούνται στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας 7.025 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,785 δισ. ευρώ. Σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο, υπενθύμισε ότι ως το τέλος του 2005 είχαν υποβληθεί στις ίδιες περιφέρειες (ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας) 369 αιτήσεις υπαγωγής, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 186, ύψους 264 εκατ. ευρώ.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Εμποροβιομηχανικό Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Μαγόπουλος και Θεμιστοκλής Νικολαΐδης αντίστοιχα. Επίσης, στη συνάντηση έδωσαν το "παρών" οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πιερίας, Εμμανουήλ Βαβύλας, Πέλλας, Ιορδάνης Τσώτσος, Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης και Φλώρινας, Αριστείδης Αριστείδου.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ισόπαλη "αυλαία"

    15/4/2006 7:10:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολύτιμο βαθμό που τον φέρνει ισόβαθμό με τον Άρη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πήρε ο Θρασύβουλος, χάρη στο 1-1 με την Νίκη Βόλου που ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο, αλλα δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο στην πορεία του. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25' με τον Πλιάγκα, ωστόσο από το 14' είχαν μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κώτση, ο οποίος αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό. Η Νίκη πίεσε στην επανάληψη και είχε κλείσει τον θρασύβουλο στα καρέ του και τελικά κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 77' με τον Μαρκομιχάλη να σημαδεύει άψογα και να εκτελεί εξίσου εντυπωσιακά ένα φάουλ έξω από την περιοχή.

    Πρόγραμμα

    Νίκη Βόλου-Θρασύβουλος Φυλής Βέροια-Κέρκυρα 16/4 Προοδευτική-Πανσερραϊκός 16/4 Αρης-Εθνικός Αστέρας 16/4 Πανηλειακός-Παναχαϊκή 2005 16/4 Ηλυσιακός-Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 16/4 Εργοτέλης-Καστοριά 16/4 Καλαμάτα-Χαϊδάρι ΑΟ 16/4

    Βαθμολογία

    1. Κέρκυρα 56 2. Εργοτέλης 52 3. Αρης 47 - Θρασύβουλος 47 -28 αγ. 5. Χαϊδάρι 37 6. Καστοριά 37 - Εθνικός Αστέρας 37 8. Προοδευτική 35 - Βέροια 35 - Νίκη Βόλου 35 -28 αγ. 11. ΑΣΚ Ολυμπιακός 34 12. Καλαμάτα 32 13. Ηλυσιακός 31 14. Παναχαϊκή 28 - Πανσερραϊκός 28 16. Πανηλειακός 9 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [08] Υγεία

    Σε νεαρό άνδρα στην πόλη Σιάν της βόρειας Κίνας

    Νέα μεταμόσχευση προσώπου

    15/4/2006 7:23:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κινέζοι γιατροί πραγματοποίησαν την πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στην Κίνα και δεύτερη σε όλο τον κόσμο, μετά από εκείνη που έγινε πρόσφατα στη Γαλλία. Ο 30χρονος ασθενής που ονομάζεται Λι Γκουοσίνγκ και είναι κυνηγός είχε δεχτεί επίθεση από μια αρκούδα. Οι γιατροί χρειάστηκε να αντικαταστήσουν τα δύο τρία του προσώπου του σε μια επέμβαση που διήρκησε 14 ώρες.

    "Η επέμβαση αυτή ήταν πιο περίπλοκη από εκείνη που έγινε στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο", δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Σιτζίνγκ, στην πόλη Σιάν. Οι γιατροί μεταμόσχευσαν στον 30χρονο άνδρα τη μία παρειά, το άνω χείλος, τη μύτη και το φρύδι ενός άνδρα που ήταν κλινικά νεκρός. Στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου δημοσιεύτηκε ήδη μια φωτογραφία του Λι μετά την εγχείριση.

    Θα χρειαστεί να περάσουν έξι μήνες προτού ο Λι να αποκτήσει την αίσθηση του προσώπου του ξανά. Πιθανότατα θα πρέπει επίσης να ξεπεράσει τα ψυχολογικά και ηθικά προβλήματα που προκαλεί μια τέτοια αλλαγή. Βοήθεια θα χρειαστεί και η γυναίκα του για να προσαρμοστεί στη νέα εικόνα του συζύγου της, καθώς μετά την επίθεση το 2004 ο νεαρός άνδρας είχε απομονωθεί τελείως λόγω της τρομακτικής παραμόρφωσης που είχε υποστεί.

    Το νοσοκομείο Σιτζίνγκ είναι το μοναδικό στρατιωτικό νοσοκομείο στην Κίνα που ειδικεύεται στην αισθητική χειρουργική. Οι γιατροί του είχαν ξεκινήσει τα πειράματα γύρω από τη μεταμόσχευση προσώπου από το 2002 και πρόσφατα πέτυχαν να μεταμοσχεύσουν δέρμα σε ένα κουνέλι.

    Η πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2005 στο νοσοκομείο της Αμιέν της βόρειας Γαλλίας στην 38χρονη Ιζαμπέλ Ντινουάρ, η οποία με τον τρόπο αυτό απέκτησε καινούργιο στόμα, μύτη και πηγούνι.

    [09] Παράξενα

    Για εγκαταλελειμμένο νεογέννητο

    Σωτήριο νιαούρισμα

    15/4/2006 5:45:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-Γερμανικό Πρακτορείο

    Μία γάτα έσωσε τη ζωή ενός νεογέννητου το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στην είσοδο ενός σπιτιού μέσα στη νύχτα, νιαουρίζοντας τόσο δυνατά, ώστε να ξυπνήσει τους ιδιοκτήτες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στην Κολωνία.

    "Η γάτα είναι ήρωας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας Ούβε Μπάιερ. "Το δυνατό της νιαούρισμα έκανε τον ιδιοκτήτη να παραξενευτεί και έσωσε το μωρό από την υποθερμία που θα το σκότωνε. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού άνοιξε την πόρτα για να δει για ποιό λόγο η γάτα έκανε τόσο θόρυβο και ανακάλυψε το νεογέννητο".

    Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, όταν το θερμόμετρο είχε πέσει κάτω από το μηδέν. Το εγκαταλελειμένο βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 5 το πρωί με ελαφράς μορφής υποθερμία. Ο αστυνομικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η μητέρα του βρέφους παραμένει άγνωστη, το ίδιο και η τύχη της.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 April 2006 - 16:53:12 UTC