Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτονώνεται η ενέργεια
  • [02] Στη δίκη της 17Ν καταθέτει η Μπακογιάννη
  • [03] Σε κλοιό σκουπιδιών
  • [04] Θανατηφόρο τροχαίο μεταξύ αδελφών στη Γλυφάδα
  • [05] Διπλή ληστεία σε παρακτορεία Τύπου
  • [06] Έτοιμος να κυβερνήσει ο Πρόντι
  • [07] Ευθύνες για τρεις αξιωματικούς των ΗΠΑ
  • [08] Προβληματισμός Δύσης για Ιράν
  • [09] Αναταραχές και απεργίες
  • [10] Μάχες πρόκρισης σε Εύοσμο, Λάρισα
  • [11] Πενήντα χρόνια προσφοράς από το Ίδρυμα Ευγενίδου
  • [12] Ψάρεψαν… τρένο με δυναμίτη

    [01] Κοινωνία

    "Δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό"

    Εκτονώνεται η ενέργεια

    12/4/2006 11:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2006 11:42:45 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αρνητική, στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου από τα 5,9 Ρίχτερ σεισμού στην περιοχή της Ζακύνθου, παρουσιάστηκε η επιστημονική κοινότητα μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, υπό την προεδρία του Γιώργου Σουφλιά και την συμμετοχή του ΟΑΣΠ και σεισμολόγων. "Το μεγαλύτερο ποσό της σεισμικής ενέργειας, έχει εκτονωθεί μετά και το χθεσινοβραδινό μεγάλο σεισμό και την μετασεισμική δραστηρίοτητα" τόνισαν από κοινού ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, κ. Κώστας Μακρόπουλος και ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Γιώργος Σταυρακάκης. Διαβεβαίωσαν δε ότι ίδια άποψη έχει ο κ. Παπαζάχος, όπως τους είπε ο ίδιος σήμερα το πρωί, με βάση τα επιστημονικά του μοντέλα. Ωστόσο όπως τόνισαν βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν την εξέλιξη του φιανόμενου. Καθησυχαστικός ήταν και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, τονίζοντας ότι η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού απομακρύνεται όπως τον διαβεβαίωσαν οι επιστήμονες. Ο κ. Σουφλιάς κάλεσε τους πολίτες να μην ανησυχούν, τονίζοντας ότι η Πολιτεία βρίσκεται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

    Κανένα πρόβλημα στα κτήρια

    Ο κ. Σουφιάς επισήμανε επίσης ότι οι ζημιές ήταν ελάχιστες, επειδή η αντισεισμική θωράκιση του νησιού βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα τα κτήρια να αντέξουν.

    Το ίδιο τόνισε και ο κ. Μακρόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του υπουργού ως καθ΄ όλα αρμόδιος λέγοντας ότι από τους πρώτους έλεγχους σε κτήρια και σχολεία στο νησί, δεν διαπιστώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνο μικροζημιές.

    Επιφυλακτικοί χωρίς όμως να ανησυχούν για τη σεισμική εξέλιξη στη Ζάκυνθο εμφανίστηκαν και οι σεισμολόγοι του πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης τονίζοντας και αυτοί ότι το πιο πιθανό είναι ότι η κατάσταση να εκτονωθεί και να μην σημειωθούν άλλοι ισχυροί μετασεισμοί.

    Να σημειωθεί ότι στις 3 και στις 5 Απριλίου είχαν προηγηθεί, με επίκεντρο στην ίδια περιοχή, άλλοι δύο ισχυροί σεισμοί με μεγέθη 4,8 και 5,7 αντίστοιχα.

    Ο σεισμικός "χορός" των Ρίχτερ συνεχίστηκε και χθες τα ξημερώματα, με τη δόνηση των 5,7 Ρίχτερ, ενώ χθες το βράδυ στις 8.30΄ έγινε και τρίτος σεισμός 5,9 Ρίχτερ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σεισμική έξαρση στη Ζάκυνθο

    [02] Κοινωνία

    Για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

    Στη δίκη της 17Ν καταθέτει η Μπακογιάννη

    12/4/2006 10:48:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Στη δίκη της 17Ν καταθέτει από το πρωί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση της δολοφονίας από μέλη της 17Ν του Παύλου Μπακογιάννη στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989. Η κ. Μπακογιάνηη αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τους αγώνες του Παύλου Μπακογιάννη προκειμένου να κλείσουν οι πληγές του εμφυλίου στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος ασυμβίβαστος που πάλευε με την δύναμη του λόγου και της πέννας για ό,τι πίστευε. Αναφερόμενη στην ημέρα της δολοφονίας του τόνισε ότι ο Παύλος Μπακογιάννης καλημέρισε τους ανθρώπους του γραφείου του ακόμη και τους δολοφόνους του, οι οποίοι ωστόσο τον χτύπησαν πισώπλατα με πολλές σφαίρες μέχρι να βεβαιωθούν ότι ήταν νεκρός. "Έτσι φτάσαμε εδώ να έχετε μπροστά σας τους δολοφόνους του Παύλου, κατηγορούμενους και καταδικασθέντες". Η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι λαϊκοί αγωνιστές, αλλά καπηλεύτηκαν τις ιδέες της Αριστεράς. "Οι λαϊκοί αγωνιστές βρίσκονται έξω απ αυτή την αίθουσα και δεν αγωνίζονται με 45αρια, ούτε ληστεύουν τράπεζες", κατέληξε η κυρία Μπακογιάννη.

    [03] Κοινωνία

    Όγδοη ημέρα της απεργίας

    Σε κλοιό σκουπιδιών

    12/4/2006 10:08:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Για 8η μέρα συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα , την ώρα που τόνοι σκουπιδιών εξακολουθούν να συσσωρεύονται στις πόλεις. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους στην καθαριότητα. Έκκληση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσει την κινητοποίηση και να συμμετάσχει σε διάλογο για τον καθορισμό των ειδικοτήτων που θα υπαχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα 24ωρη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

    [04] Κοινωνία

    Το τραγικό συμβάν συνέβη στη 1.25 τα ξημερώματα

    Θανατηφόρο τροχαίο μεταξύ αδελφών στη Γλυφάδα

    12/4/2006 10:28:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τραγικό δυστύχημα μεταξύ δύο αδελφών έγινε στη 1.25 τα ξημερώματα στην Ηλιούπολη. Ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 546 όταν η μοτοσικλέτα του ήρθε σε επαφή με τη μοτοσικλέτα του 23χρονου αδελφού του, ενώ κατευθύνονταν και οι δυο προς Γλυφάδα και στη συνέχεια ξέφυγε από την πορεία της και προσέκρουσε στο φανάρι. Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο Λαϊκό , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο 23χρονος ,που έχει πάθει σοκ κρατείται στο τμήμα Τροχαίας Γλυφάδας μέχρι να ενημερωθεί ο εισαγγελέας , ο οποίος θα αποφανθεί για το αν θα αφεθεί ελεύθερος. Όπως είπε στους αστυνομικούς ο 23χρονος έτρεχαν με τις μοτοσικλέτες και από έναν λάθος χειρισμό τα δύο δίκυκλα ακούμπησαν μεταξύ τους και ενώ αυτός ούτε καν έπεσε ο αδελφός του χτύπησε στο φανάρι και σκοτώθηκε.

    [05] Κοινωνία

    Διπλή ληστεία σε παρακτορεία Τύπου

    12/4/2006 6:53:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες, στα πρακτορεία διανομής Τύπου "Άργος" και "Ευρώπη". Σύμφωνα με την Ασφάλεια Πειραιά, δύο άγνωστοι φορώντας κράνη εισέβαλαν στα γραφεία των εταιρειών που βρίσκονται επί της οδού Μακρυγιάννη 64 στου Ρέντη και με την απειλή όπλων, αλλά και πυροβολώντας για εκφοβισμό, απέσπασαν αρχικά από τα γραφεία της εταιρείας "Ευρώπη" άγνωστο χρηματικό ποσό, ενώ από τα γραφεία του πρακτορείου "Άργος", που βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση, πήραν 252.000 ευρώ. Οι ένοπλοι ληστές διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.

    [06] Κόσμος

    Επανακαταμέτρηση ζητά ο Μπερλουσκόνι

    Έτοιμος να κυβερνήσει ο Πρόντι

    12/4/2006 11:03:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Ρομάνο Πρόντι, διαβεβαιώνοντας ότι μπορεί να σχηματίσει βιώσιμη Κυβέρνηση - παρά την οριακή νίκη της Κεντροαριστεράς στις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία. Όπως δήλωσε σήμερα το πιθανότερο είναι ότι θα μπορέσει να σχηματίσει τη νέα Κυβέρνηση της Ιταλίας το δεύτερο 15μερο του Μαΐου, όταν θα έχει εκλεγεί ο επόμενος Πρόεδρος της χώρας. Ο Πρόντι τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Frances Europe 1 ότι ο σημερινός Πρόεδρος Κάρλο Ατζέλιο Τσάμπι δεν θα είναι εκείνος που θα μετέχει στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης. Η Γερουσία, η Κάτω Βουλή και οι εκπρόσωποι των περιφερειών θα ψηφίσουν στις 12 και 13 Μαΐου για το διάδοχο του Τσάμπι, του οποίου η θητεία λήγει στις 18 του ίδιου μήνα. "Σύμφωνα με τη συνταγματική απόφαση, μάλλον θα είναι ο νέος Πρόεδρος που θα μου δώσει την εντολή να κυβερνήσω. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε μέχρι το δεύτερο μισό του Μαΐου", πρόσθεσε ο Πρόντι. Απαντώντας στην ερώτηση πότε θα προετοιμάσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του ο Ρομάνο Πρόντι είπε: "έχω ήδη αρχίσει, έχουμε ήδη κάνει τις πρώτες συναντήσεις". Από τη μεριά του ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξακολουθεί να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα και ζητά επανακαταμέτρηση των ψήφων, ενώ αντιπροτείνει κυβερνητικό συνασπισμό κατά το γερμανικό παράδειγμα, κάτι που απορρίπτει ο Πρόντι. Ο Κεντροαριστερός Συνασπισμός που είναι ο νικητής των εκλογών, συγκέντρωσε 49,8% έναντι 49,7% της Κεντροδεξιάς και καταλαμβάνει στη Βουλή 340 από τις 630 έδρες. Για τη Γερουσία, η "Ένωση" εξασφαλίζει 158 έδρες, έναντι των 156 του Οίκου των Ελευθεριών.

    [07] Ιράκ

    Για το θάνατο 15 αμάχων ιρακινών

    Ευθύνες για τρεις αξιωματικούς των ΗΠΑ

    12/4/2006 7:58:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Τρεις αξιωματικοί των Πεζοναυτών, μεταξύ των οποίων και ένας διοικητής τάγματος απηλλάγησαν των καθηκόντων τους την Τρίτη από την διοίκηση των ΗΠΑ, καθώς κρίθηκαν υπεύθυνοι για το θάνατο 15 άμαχων Ιρακινών. Σε βάρος τους, διεξάγεται έρευνα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, καθώς κατηγορούνται ότι στρατιώτες που ήταν υπό τις διαταγές τους, σκότωσαν εκ προθέσεως τους Ιρακινούς πολίτες στην πόλη Χαντίθα το Νοέμβριο του 2005, σε αντίποινα για το θάνατο ενός πεζοναύτη από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στην άκρη δρόμου. Η απόφαση ελήφθη ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της έρευνας που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

    Φοιτητές υπέρ της μείωσης της δύναμης στο Ιράκ

    Την ίδια ώρα, τρεις στους τέσσερις φοιτητές στις ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της μείωσης των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, ενώ το 75% των φοιτητών θεωρούν ότι τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες χώρες πρέπει να αναλάβουν την επίλυση μελλοντικών παγκόσμιων κρίσεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

    Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και κατέδειξε ότι περίπου το 60% των Αμερικανών φοιτητών υποστήριξαν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αρχίσουν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Ιράκ (+20% από τον περασμένο Νοέμβριο).

    Ωστόσο μόνο 12% εξ αυτών υποστήριξαν τον πλήρη τερματισμό της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην χώρα.

    Παράλληλα περίπου το 53% των φοιτητών αντιτάσσονται στο πρόγραμμα παρακολουθήσεων φερόμενων ως τρομοκρατών εντός της χώρας που ενέκρινε η κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους.

    Στο 33% δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου μεταξύ των φοιτητών που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 6 χρόνων, (-8% από το Νοέμβριο του 2005).

    Όσον αφορά το Ιράν, το 32% των φοιτητών υποστήριξαν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εμποδίσουν την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, χρησιμοποιώντας ακόμα και στρατιωτικά μέσα αν αυτό κριθεί αναγκαίο ενώ το 29% εναντιώθηκαν στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν. Το 37% των φοιτητών δήλωσαν ανποφάσιστοι.

    [08] Μ. Ανατολή

    Προβληματισμός Δύσης για Ιράν

    12/4/2006 7:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2006 10:51:56 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Έντονη ανησυχία προκαλεί στη Δύση, η χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, ότι οι επιστήμονες της χώρας κατάφεραν επιτυχώς να εμπλουτίσουν ουρανίου, σε επίπεδο χρήσης για πυρηνικό εργοστάσιο. Προβληματισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες που ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό της Τεχεράνης, προσθέτοντας πως η χώρα "κινείται σε λάθος δρόμο". H Βρετανία ανακοίνωσε ότι οι δηλώσεις Αχμαντινεζάντ "δεν βοηθούν καθόλου" στην εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας με τη Δύση, ενώ προειδοποίησε εάν το Ιράν δεν συμμορφωθεί, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα επανεξετάσει το ζήτημα. Έκκληση να σταματήσει τις εργασίες εμπλουτισμού ουρανίου, αλλά ακόμα και την έρευνα, απηύθυνε η Ρωσία, αίτημα το οποίο απέρριψε το Ιράν δια μέσω ανώτατου αξιωματούχου.

    Ανησυχία και προβληματισμό προκάλεσε η ανακοίνωση του Ιράν και στο Ισραήλ.

    Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού στρατηγός Νταν Χαλούτζ δήλωσε σήμερα πως είναι ανησυχητική για το Ισραήλ και όλον τον κόσμο η ανακοίνωση από το Ιράν πως κατάφερε να εμπλουτίσει ουράνιο.

    "Ένα πυρηνικό Ιράν αποτελεί απειλή για τον ελεύθερο κόσμο και όχι μόνο για το Ισραήλ", πρόσθεσε ο στρατηγός Χαλούτζ.

    Την ίδια ώρα ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη επαναλάμβανε ότι το Πεκίνο τοποθετείται υπέρ μιας διπλωματικής λύσης, θεωρώντας ότι η επιβολή οικονομικών κυρώσεων ή η ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Τεχεράνης θα ήταν αντιπαραγωγική.

    Οεπικεφαλής της ΙΑΕΑ Μοχάμεντ Αλ Μπαραντέι πρόκειται να επισκεφθεί το Ιράν και έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμος να υποβάλλει πλήρη αναφορά για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προκαλεί ξανά η Τεχεράνη

    [09] Οικονομία

    Εν μέσω τριβών η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης

    Αναταραχές και απεργίες

    12/4/2006 9:55:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Εν μέσω αντιδράσεων και τριβών στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ υπογράφεται στις 12 το μεσημέρι η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων. Το ΠΑΜΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στη συμφωνία, ερχόμενο σε ρήξη με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Χρήστο Πολυζωγόπουλο. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση για τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες. Σε ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες, αποφασίστηκε 24ωρη απεργία στις 4 Μαΐου. "Θέλουμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων" είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. "Η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία για τις ΔΕΚΟ", επεσήμανε ο υπουργός Απασχολήσης Σάββας Τσιτουρίδης. Εξάλλου 24ωρη απεργία προγραμματίζει για τις 11 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας βασικό μισθό 1.200 ευρώ, ένταξη κατηγοριών εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, και προστασία των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ενώ 48ωρη απεργία για τις 10 και 11 Μαΐου εξαγγέλλουν οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και 24ωρη απεργία στις 10 Μαΐου οι καθηγητές των ΤΕΙ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργία σχεδιάζουν ΔΕΚΟ-Τράπεζες

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μάχες πρόκρισης σε Εύοσμο, Λάρισα

    12/4/2006 11:14:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε ρυθμούς Κυπέλλου ζουν και αναπνέουν σήμερα Θεσσαλονίκης και Λάρισα, καθώς διεξάγονται οι επαναληπτικοί της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας SINCO. Η ΑΕΚ με πολλές "ρεζέρβες" στη σύνθεσή της, αφού δεν θα αγωνιστούν Χιώτης, Λυμπερόπουλος, Κατσουράνης, Τζωρτζιόπουλος, Πλιάτσικας, Τσιρίλο, Δέλλας, Κομβολίδης, Κονέ) αντιμετωπίζει στις 16:00 (ΝΕΤ) ΤΟΝ Αγροτικό Αστέρα, που μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα αναμένεται να έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο. Λίγες ώρες αργότερα (19:00, ΝΕΤ) στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, οι "βυσσινί" υποδέχονται τον Ολυμπιακό, που δεν θα έχει τη συμπαράσταση οπαδών του, μετά την απόφαση της ερυθρόλευκης διοίκησης να μην πάρει εισιτήρια για τον ημιτελικό, μετά τα όσα προηγήθηκαν και έθεσαν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Από την πλευρά της ΑΕΛ, η ομάδα του Γιώργου Δώνη, με περίπου 13.000 οπαδούς στο πλευρό της, θα κυνηγήσει την ανατροπή του 3-1 του Φαλήρου και να προκριθεί σε τελικό Κύπέλλου, μετά από 21 χρόνια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    ΑΕΛ: "Μεγαλόψυχος ο Ολυμπιακός"

    Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των "βυσσινί"

    Χωρίς οπαδούς ο Ολυμπιακός στη Λάρισα

    Άρχισαν οι προσαγωγές

    [11] Τεχνολογία

    Πενήντα χρόνια προσφοράς από το Ίδρυμα Ευγενίδου

    12/4/2006 11:04:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σημαντική πορεία του Ιδρύματος Ευγενίδου είχαν, την Τρίτη, όσοι παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο νέο ψηφιακό πλανητάριο με την αφορμή της συμπλήρωσης 50 χρόνων προσφοράς του Ιδρύματος στην Παιδεία. Εκτός από το Πλανητάριο, που επί πέντε δεκαετίες συναρπάζει με τις προβολές του μικρούς και μεγάλους, το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι, επίσης, ένας σημαντικός φορέας με πλούσιο εκπαιδευτικό και εκδοτικό έργο, καθώς μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 400 βιβλία, ενώ διαθέτει μία πλήρη δανειστική βιβλιοθήκη, την οποία εμπιστεύονται 35.000 αναγνώστες κάθε χρόνο. Με σεβασμό στην παράδοση και την προσφορά των παλαιότερων γενεών στο έργο του, αλλά πάντα με το βλέμμα στο μέλλον, το Ίδρυμα Ευγενίδου εξελίσσεται και βελτιώνεται διαρκώς με τη δημιουργία σύγχρονων χώρων, τη φιλοξενία νέων εκθέσεων, σημαντικών συνεδρίων και εκδηλώσεων και την παραγωγή νέων παραστάσεων. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, αναφέρθηκε, επίσης, στις τρέχουσες εκδηλώσεις αλλά και αυτές, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2006.

    Σχετικά Links:

    Ίδρυμα Ευγενίδου

    [12] Παράξενα

    Ψάρεψαν τρένο με δυναμίτη

    12/4/2006 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Εντελώς έξω στους υπολογισμούς τους έπεσαν τρεις ψαράδες από τη Ρωσία, που είχαν προγραμματίσει "εκδρομή" για να ψαρέψουν με δυναμίτη κοντά στο Βλαδιβοστόκ, στα ανατολικά της χώρας. Μόνος τρόπος μεταφοράς των εκρηκτικών, που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν, ήταν το τρένο και έτσι, χωρίς ενδοιασμούς, φόρτωσαν το επικίνδυνο και παράνομο φορτίο τους σε ένα βαγόνι χωρίς να διανοούνταν τι θα επακολουθήσει. Ο δυναμίτης εξερράγη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο παραλιακό Ουσούρισκ, όπου οι τρεις πονηροί ψαράδες είχαν προγραμματίσει να ψαρέψουν, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα μέρος του βαγονιού. Θύματα από την έκρηξη, ευτυχώς, δεν υπήρξαν, όμως, το αναπάντεχο συμβάν έριξε τους τρεις γκαφατζήδες στα χέρια της αστυνομίας, καθώς είναι υπεύθυνοι όχι μόνο για την καταστροφή του τρένου αλλά και επειδή το ψάρεμα με δυναμίτη είναι παράνομο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 April 2006 - 8:52:27 UTC