Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μοντέλο νέας διακυβέρνησης
  • [02] Ριζικές αλλαγές στην ΕΥΠ
  • [03] Θα συνεχιστεί η απεργία
  • [04] Παραδόθηκε ο βοσκός
  • [05] Τραγωδία στο Πακιστάν
  • [06] Σταθερά τα όρια και οι συντάξεις
  • [07] Στα σκαριά ελληνο-τουρκική Τράπεζα
  • [08] Αποζημειώσεις και επιδοτήσεις
  • [09] Μπήκε σε "περιπέτειες" ο Άρης
  • [10] Βήμα για πλέι οφ η ΑΕΚ
  • [11] Θερινό ωράριο για πολιτιστικούς χώρους
  • [12] Επιστροφή από το διάστημα

    [01] Πολιτική

    Μοντέλο νέας διακυβέρνησης

    9/4/2006 1:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2006 4:11:14 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕT 105,8-ΑΠΕ

    Την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί σύντομα να κυβερνήσει και πάλι τη χώρα εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κύριος Παπανδρέου υποσχέθηκε ένα νέο Καποδίστρια κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν μπορεί να δώσει λύσεις καθώς αποτελεί μέρος του προβλήματος. Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες δήλωσε δημοσίως την εμπιστοσύνη του στην Φώφη Γεννηματά και στους νομάρχες Αθηνών και Πειραιώς που θα διεκδικήσουν εκ νέου την Υπερνομαρχία.

    Η εξουσία στο λαό

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το κόμμα του είναι ανοιχτό απέναντι στις αλλαγές που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε ένα συντηρητικό και παλαιοκομματικό μοντέλο διακυβέρνησης, εν αντιθέσει με το ΠΑΣΟΚ που θεωρεί ότι η περιφερειακή ανασυγκρότηση αποτελεί τον κεντρικό άξονα ανάπτυξης της χώρας.

    " Ως Κυβέρνηση θα στηριχθούμε στο τρίπτυχο αποκέντρωση, ανοιχτή κοινωνία και συντεταγμένη Κυβέρνηση" ανέφερε για να συμπληρώσει ότι αν "το 1981 το ΠΑΣΟΚ εξελέγη με το σύνθημα "ο λαός στην εξουσία", εμείς σήμερα διεκδικούμε την εξουσία με το σύνθημα "η εξουσία στον λαό".

    "Για να τα πετύχουμε όλα αυτά πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο "Καποδίστρια" για την δημιουργία ισχυρών τοπικών αυτοδιοικήσεων και να ενισχύσουμε την αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους" συμπλήρωσε.

    Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ήταν πάντα απούσα όταν το ΠΑΣΟΚ προχωρούσε σε αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, ενώ σήμερα τόνισε "επιχειρεί να καταλύσει το έργο μας με το ξήλωμα του "Καποδίστρια".

    Ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε επίσης στην Κυβέρνηση αδυναμία κατανόησης της σημασίας των διεθνών αλλαγών και έλλειψη πίστης σε ένα δυνατό περιφερειακό κράτος, καθώς αυτό θα έθετε όρια στην ανεξέλεγκτη αγορά, αλλά και θα περιόριζε τις δυνατότητες της δεξιάς να ελέγχει τα τεκταινόμενα.

    Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και τις υποψηφιότητες του Γιάννη Σγουρού και του Γιάννη Μίχα για τις Νομαρχίες Αθηνών και Πειραιώς αντίστοιχα.

    Προσερχόμενη στο χώρο του συνεδρίου η κ. Γεννηματά, και αναφερόμενη στην οριστικοποίηση της υποψηφιότητας που έγινε χθες μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Καστρί τόνισε ότι "ξεκινάμε και οι τρεις μαζί να δώσουμε την μάχη για την Υπερνομαρχία της Αθήνας και του Πειραιά, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την δημιουργική μας πορεία".

    Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για προβλήματα στις σχέσεις της με τον κ. Σγουρό, επισήμανε ότι "η κοινή τους παρουσία στο χώρο της διημερίδας είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους όσους προσπάθησαν να μειώσουν τη δυναμική της ομάδας".

    Η κ. .Γεννηματά στην ομιλία της εξέφρασε την πεποίθησή της για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη με ήθος και εντιμότητα, καθώς η αλαζονεία ανήκει οριστικά στο χθες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πάλι υποψήφιοι Γεννηματά, Σγουρός, Μίχας

    [02] Πολιτική

    Προανήγγειλε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης

    Ριζικές αλλαγές στην ΕΥΠ

    9/4/2006 12:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2006 1:55:37 μμ)

    Πηγή: ΝΕτ 105,8-ΑΠΕ

    Σημαντικές αλλαγές στην ΕΥΠ, προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Ο κ.Πολύδωρας σημειώνει ότι με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο η ΕΥΠ θα εκδημοκρατιστεί και θα υπαχθεί σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί φαινόμενα εσωστρέφειας από τους εργαζόμενους στην υπηρεσία. Παράλληλα αρνείται κατηγορηματικά ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών έχει την τεχνολογική δυνατότητα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων, ενώ για τη "λίστα των δημοσιογράφων" επιμένει στις δηλώσεις του και επαναλαμβάνει ότι μετά από συναντήσεις με τους επικεφαλής των υπηρεσιών τους οποίους ο ίδιος "ανέκρινε", "πήρε πειστικές και στέρεες απαντήσεις και εξηγήσεις σε όλα", οι οποίες δεν του αφήνουν το περιθώριο αμφισβήτησης. Ακόμη, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε σοβαρά και υπεύθυνα το θέμα των υποκλοπών και έχει πει όλα όσα γνωρίζει, ενώ υποδεικνύει την Vodafone ως τόπο του εγκλήματος με θύμα την κυβέρνηση. Τέλος για την υπόθεση Τσαλικίδη αναφέρει ότι πρέπει "οι δύο εκδοχές του εγκλήματος (δολοφονία και εξαναγκασμός σε αυτοκτονία) να διερευνηθούν εξαντλητικά.

    [03] Κοινωνία

    Των εργαζομένων στους Δήμους

    Θα συνεχιστεί η απεργία

    9/4/2006 11:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2006 7:48:58 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Σε νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στους ΟΤΑ, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, μετά από συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, απεργούν σήμερα για 5η μέρα και ήδη η συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους προκαλεί έντονα προβλήματα, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη δυσοσμία με ψεκασμούς. Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, για τις υποκινούμενες, όπως είπε, από μικρή μερίδα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση κινητοποιήσεις. Ο υπουργός έδωσε λίστα 11 αιτημάτων που έως σήμερα έχουν διευθετηθεί από την Κυβέρνηση και τόνισε πως με την στάση τους οι απεργοί, τορπιλίζουν τον διάλογο που είχε προγραμματιστεί. Ακόμα, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την τήρηση του νόμου.

    Θα αποφασίσουν εκ νέου αύριο

    Χθες, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ικανοποίησε δύο από τα αιτήματα των απεργών και συγκεκριμένα ανακοίνωσε την καταβολή έως το τέλος Μαΐου, των αμοιβών για ειδικές υπηρεσίες που παρέχουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

    Αύριο, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που διεκδικούν την καταβολή αναδρομικών και του πριμ παραγωγικότητας, την επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών καθώς και τη μονιμοποίηση του προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκής ανάγκες, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσουν εκ νέου για τη στάση που θα κρατήσουν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψεκάζουν τα σκουπίδια

    [04] Κοινωνία

    Μετά από διαπραγματεύσεις

    Παραδόθηκε ο βοσκός

    9/4/2006 5:49:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Στην Ασφάλεια Αττικής παραδόθηκε στις 3:30 το μεσημέρι της Κυριακής ο 50χρονος βοσκός Ιωάννης Αγγελακόπουλος, ο οποίος χθες ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη 31χρονη σύντροφό του, Ολυμπία Μαρίνη 31 ετών. Ο 50χρονος ξυλοκόπησε την άτυχη γυναίκα μέσα σε κοντέινερ που έμεναν στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά τους τεσσάρων και πέντε ετών. Ο Αγγελακόπουλος, μετά τον ξυλοδαρμό μετέφερε τη γυναίκα στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου την εγκατέλειψε, δηλώνοντας στους υπεύθυνους το όνομα Γιάννης Καλοποθαράκος. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή λίγη ώρα αργότερα. Ο 50χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα από την αστυνομία, αλλά οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν την καταδίωξη γιατί έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με το αυτοκίνητό του και υπήρχε κίνδυνος για τα παιδιά που είχε μαζί του. Σήμερα, μετά από διαπραγματεύσεις, εμφανίστηκε στην Ασφάλεια μαζί με τα παιδιά, τα οποία παρακολουθούνται ήδη από κοινωνική λειτουργό, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο παίδων. Ο Αγγελακόπουλος έχει και άλλο ένα παιδί, 16 ετών από προηγούμενο γάμο, το οποίο φιλοξενείται σε ίδρυμα επειδή ο πατέρας του το κακοποιούσε. Αυτή την ώρα, ο βοσκός ανακρίνεται για να εξακριβωθούν τα αίτια που τον οδήγησαν στο άγριο έγκλημα και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    Ο 51χρονος ισχυρίστηκε ότι μετά τη δολοφονία της συντρόφου του πήγε στο σπίτι των γονιών του στην Αμαλιάδα, ενώ σχετικά με το γιατί ξυλοκόπησε τόσο βάναυσα τη σύντροφό του, είπε πως νόμιζε ότι τον απατούσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου

    [05] Κόσμος

    29 οι νεκροί, τουλάχιστον 100 οι τραυματίες

    Τραγωδία στο Πακιστάν

    9/4/2006 6:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, Reuters

    Τουλάχιστον 29 γυναικόπαιδα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στο Καράτσι του Πακιστάν, κατά τη λήξη μίας θρησκευτικής τελετής στην οποία συμμετέχουν μόνο γυναίκες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα ξεκίνησαν όταν τελείωσε η τελετή προς τιμή της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ και χιλιάδες πιστοί άρχισαν να βγαίνουν από το τζαμί και ξεχύθηκαν στους δρόμους του Καράτσι. Ιατρικές πηγές αναφέρουν, πως οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 100, ενώ αρκετοί από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα κεντρικά νοσοκομεία της πόλης. Ακόμα οι πληροφορίες σχετικά με το τι προκάλεσε τον πανικό και κατά συνέπεια το ποδοπάτημα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κακό άρχισε όταν μία κοπέλα σκόνταψε και έπεσε στη σκάλα, κατά την έξοδο από το τζαμί. Κάποιες γυναίκες προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, αλλά ο κόσμος που βρισκόταν πίσω άρχισε να σπρώχνει, καθώς προκλήθηκε πανικός και όλοι έτρεχαν να βγουν έξω.

    Πολλοί από τους νεκρούς πέθαναν από ασφυξία. Στον τόπο της τελετής βρίσκονταν περίπου 20.000 χιλιάδες γυναίκες με τα παιδιά τους.

    Η πόλη σήμανε συναγερμό έκτακτης ανάγκης και γίνονται συνεχώς εκκλήσεις από τα νοσοκομεία για αίμα.

    Αρχικά ακούστηκαν κάποιες φήμες ότι τον πανικό προκάλεσε ένα τηλεφώνημα για βόμβα, που δέχτηκαν οι υπεύθυνοι του τζαμιού, κάτι που διαψεύστηκε από την αστυνομία.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Dozens dead in Pakistan stampede

    Reuters: Stampede at Pakistan religious gathering kills 29

    [06] Οικονομία

    Σταθερά τα όρια και οι συντάξεις

    9/4/2006 2:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2006 4:08:09 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-Καθημερινή

    Την απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει το Ασφαλιστικό μετά το Πάσχα επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εργασίας και Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης μιλώντας σε εκδήλωση Ροταριανών Ομίλων. Ο κ Τσιτουρίδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και δεν θα αυξηθούν οι εισφορές. Επίσης τόνισε ότι το Ασφαλιστικό σύστημα δεν θα χάσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του. Παράλληλα με συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", έκανε γνωστό ότι η Κυβέρνηση πριν το Πάσχα θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας τους. Επίσης τόνισε, ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων.

    Ο Υπουργός στην εκδήλωση των Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης παρουσίασε επίσης το ελληνικό πρότυπο ανάπτυξης, το οποίο - μεταξύ άλλων - επιλέχθηκε και διαμορφώθηκε με βάση τις ελληνικές αξίες, ανάγκες και ιδιαιτερότητες της οικονομίας.

    Στην πορεία υλοποίησης του "μοντέλου" ανάπτυξης, "έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι" είπε, για να προσθέσει ότι "η προσπάθεια για ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν μπορεί να βασίζεται στο χαμηλό εργατικό κόστος, αλλά ούτε στην ανασφάλιστη εργασία των νέων και την δυνατότητα ελεύθερων και μαζικών απολύσεων".

    Όσον αφορά το "μέτωπο" της ανεργίας υπογράμμισε ότι τα μηνύματα είναι καλά, αφού όπως είπε, και το 2005 και το 2006 οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι σημαντικά υψηλότερες από τις θέσεις οι οποίες χάνονται.

    Αναφερόμενος στο θέμα των ΔΕΚΟ, ο υπουργός χαρακτήρισε την απόφαση για αυξήσεις στο 3% γενναία, μέσα στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής που ακολουθείται, ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων τονίζοντας ότι θα έχει ως αποτέλεσμα τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό των ΔΕΚΟ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μετά το Πάσχα το Ασφαλιστικό

    [07] Οικονομία

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Απογευματινής

    Στα σκαριά ελληνο-τουρκική Τράπεζα

    9/4/2006 2:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2006 3:41:24 μμ)

    Πηγή: ΝΕT 105,8-Απογευματινή

    Στην δημιουργία της πρώτης ελληνο-τουρκικής τράπεζας με την επωνυμία Business Aegean Bank αναμένεται να προχωρήσουν εντός του έτους 470 επιχειρηματίες από τις 2 χώρες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Απογευματινή. Τα κεντρικά γραφεία θα βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ θα λειτουργήσουν 26 υποκαταστήματα στην Ελλάδα και την Τουρκία με το πρώτο να ανοίγει σύντομα στην Σμύρνη . Το αρχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα κυμαίνεται από 60 έως 100 εκατομμύρια ευρώ . Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αυξημένο ενδιαφέρον για την εξαγορά τουρκικών τραπεζών έχουν εκδηλώσει τόσο η Eurobank όσο και η Alpha Bank.

    [08] Οικονομία

    Η κυβέρνηση έτοιμη να καταβάλει τα ποσά

    Αποζημειώσεις και επιδοτήσεις

    9/4/2006 1:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Μέχρι τις 15 Απριλίου θα καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στην Ημαθία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια με εκπροσώπους των παραγωγών. Εν τω μεταξύ συνέντευξη του, στον "Τύπο της Κυριακής", ο κ. Μπασιάκος προανήγγειλε ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2006 θα καταβληθούν στους αγρότες και οι επιδοτήσεις, οι οποίες όπως τόνισε είναι εξασφαλισμένες και προσδιορισμένες με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο. Ο υπουργός επανέλαβε επίσης ότι εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει του Πάσχα για την προστασία των καταναλωτών.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μπήκε σε "περιπέτειες" ο Άρης

    9/4/2006 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Νέα δεδομένα σε ότι αφορά την 3η θέση και την άνοδο στην Α Εθνική για τον Άρη. Οι "κιτρινόμαυροι" ηττήθηκαν με 2-1 από τον Ολυμπιακό ΑΣΚ στον Βόλο, σε παιχνίδι για την για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β Εθνικής και πλέον νιώθει καυτή την ανάσα του Θρασύβουλου που επικράτησε άνετα της Προοδευτικής. Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος ο Άρης παρέμεινε στους 47 βαθμούς και η ομάδα της Φυλής τον πλησίασε στους 46 βαθμούς και πλέον όλα παίζονται. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με πέναλτι του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 10΄, όμως ο Δερμιτζόγλου (30΄) και ο Σάβιτς (42΄) ανέτρεψαν το σκορ και χάρισαν μια υπερπολύτιμη νίκη στους γηπεδούχους που απομακρύνθηκαν από την ζώνη του υποβιβασμού. Στα άλλα παιχνίδια, ο Εργοτέλης ήρθε ισόπαλος με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες με 1-1 και βρίσκονται μία ανάσα από την επιστροφή στην Α Εθνική και τον Πανσερραϊκό να κρατάει τις όποιες ελπίδες του για παραμονή, στο ντέρμπι της παραμονής, ο Ηλυσιακός κατάφερε να αποσπάσει συμαντικό βαθμό από την Παναχαϊκή στην Πάτρα με 1-1 με τους Πατρινούς να παραμένουν στην διακεκαυμένη ζώνη, η Κέρκυρα που έχει πετύχει την άνοδο στην Α Εθνική, έχασε εκτός έδρας με 1-0 από την Καστοριά, η Βέροια επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 του Χαϊδαρίου, ενώ Εθνικός Αστέρας και Καλαμάτα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο ισόπαλο χωρίς έρματα παιχνίδι στην Καισαριανή. Η 27η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον Πανηλειακό να υποδέχεται τη Νίκη Βόλου.

    Τα αποτελέσματα

    Θρασύβουλος-Προοδευτική 2-0

    Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου-Αρης 2-1

    Παναχαϊκή 2005-Ηλυσιακός 1-1

    Πανσερραϊκός-Εργοτέλης 1-1

    Καστοριά-Κέρκυρα 1-0

    Χαϊδάρι ΑΟ-Βέροια 0-1

    Εθνικός Αστέρας-Καλαμάτα 0-0

    Πανηλειακός-Νίκη Βόλου 10/4

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

    Κέρκυρα 56

    Εργοτέλης 52

    Αρης 47

    Θρασύβουλος 46

    Χαϊδάρι 37

    Καστοριά 37

    Εθνικός Αστέρας 37

    Προοδευτική 35

    Βέροια 35

    ΑΣΚ Ολυμπιακός 34

    Νίκη Βόλου 33 -26αγ.

    Καλαμάτα 32

    Ηλυσιακός 31

    Πανσερραϊκός 28

    Παναχαϊκή 28

    Πανηλειακός 8 -26αγ.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [10] Μπάσκετ

    Βήμα για πλέι οφ η ΑΕΚ

    9/4/2006 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε τροχιά πλέι οφ παρέμεινε η ΑΕΚ μετά τη σημαντική νίκη της επί του Αμαρουσίου στο κλειστό του Γαλατσίου με 80-77 σε παιχνίδι για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη για την "Ένωση", η οποία έφτασε στην 6η θέση της βαθμολογίας και έκανε σημαντικό βήμα αρχικά για την εξασφάλιση της 8η θέσης που οδηγεί στα πλεί οφ και φυσικά για την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα δεκάλεπτα: 18-14, 34-35, 60-52, 80-77. Πραγματικό ντέρμπι ήταν από την αρχή το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα με 18-14, αλλά στο δεύτερο μέρος το Μαρούσι, με ηγέτη τον Καράγκουτη, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 34-35. Στο δεύτερο ημίχρονο και την 3η περίοδο ένα επιθετικό ξέσπασμα από το τη γραμμή των 6.25μ. κατάφερε να πάρει μία διαφορά 8 πόντων (60-52). Στην 4η περίοδο το Μαρούσι πλησίασε και πάλι στο σκορ αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει την υπέρ της διαφορά και να πάρει με 80-77 τη νίκη.

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Μπήτης, Μπισιώτης

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Μπλάσινγκεϊμ 11 (3), Χάτζατζ 12 (1), Ρίματς 5, Πελεκάνος 13 (2), Μαγκουνης, Καλαμπόκης, Παπανικολάου, Τσιάρας 19 (3), Μπουρούσης 19, Παπαϊωακείμ 1.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 13 (3), Νικολαϊδης, Μπουντούρης 5 (1), Κυρίτσης 11 (1), Σέκουλιτς 4, Χόμαν 11, Στεφανίδης 2, Κολώκας 10 (2), Καϊμακόγλου 9 (2), Νοέας, Καράγκουτης 12 (3).

    [11] Πολιτισμός

    Με απόφαση του Γιώργου Βουλγαράκη

    Θερινό ωράριο για πολιτιστικούς χώρους

    9/4/2006 4:16:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νωρίτερα αρχίζει φέτος η εφαρμογή του διευρυμένου, θερινού ωραρίου, των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Ελλάδας, μετά από απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη. Συγκεκριμένα, θα ισχύσει από τις 12 Απριλίου, δηλαδή δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2006 και θα ξεκινά για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, από τις 8 το πρωί και θα διαρκεί μέχρι τις 19.30 το απόγευμα. Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού, εξασφάλισε απαραίτητες πιστώσεις, ύψους 5.000.000 ευρώ, προκειμένου να υποστηριχθεί η αυξημένη τουριστική κίνηση κατά τις διακοπές του Πάσχα και να εξασφαλιστεί η προβολή και των λιγότερο γνωστών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων που πρόσφατα έχουν αναπλαστεί ή δημιουργηθεί.

    [12] Τεχνολογία

    Επιστροφή από το διάστημα

    9/4/2006 1:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Με ασφάλεια προσγειώθηκε την Κυριακή στις στέπες του Καζακστάν το διαστημόπλοιο Σογιούζ που πραγματοποίησε 10ήμερη διαστημική αποστολή, στην οποία μετείχε για πρώτη φορά και Βραζιλιάνος αστροναύτης. Μαζί του επέστρεψε και το Ρωσο-Αμερικανικό πλήρωμα του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού μετά από εξάμηνη παραμονή του στο διάστημα. Το Σογιούζ μετέφερε στον ΔΣΣ έναν Ρώσο και έναν Αμερικανό αστροναύτη που θα αποτελέσουν το πλήρωμά του για τους επόμενους έξι μήνες.

    Η επάνοδος των δύο αστροναυτών και του κοσμοναύτη διήρκεσε τρεισήμισι ώρες που αν και μάλλον στριμωγμένοι στην κάψουλα χαμογελούσαν με ικανοποίηση.

    Ο αστέρας της παρέας ήταν ο νεοφώτιστος Βραζιλιάνος, πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας Μάρκος Πόντς.

    Έμεινε στο διάστημα μόνον 9 μέρες...διάστημα ελάχιστο συγκριτικά με τους συναδέλφους του από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία που πέρασαν 189 ημέρες στο διεθνή σταθμό.

    Η εκπαίδευση του, στις Ηνωμένες Πολιτείες στοίχισε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα του.

    Αρχικό σχέδιο ήταν να ταξιδέψει με αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο, κάτι που ακυρώθηκε μετά το δυστύχημα του Κολούμπια, το ίδιο που καθήλωσε τον αμερικανικό στόλο και έδωσε την σκυτάλη και τη πρωτοκαθεδρία στο διάστημα στους Ρώσους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 April 2006 - 16:56:14 UTC