Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλυσιδωτές αντιδράσεις για τα συνθήματα
  • [02] Νέα δυναμική στο Κυπριακό
  • [03] Αλλαγές στην επιλογή υποψηφίων
  • [04] Παρέμβαση εισαγγελέα για τη νέα λίστα
  • [05] Διμέτωπη επίθεση για ΣΣΕ
  • [06] Μήνυμα προς την Τουρκία
  • [07] Συνάντηση Καραμανλή-Κακλαμάνη
  • [08] Αναζητώντας λύση για το Κόσοβο
  • [09] Στην "τσιμπίδα" του νόμου
  • [10] Ένοχος για δωροδοκία ο Καλούσης
  • [11] Στάση εργασίας στο Μετρό
  • [12] Απεργία στους Δήμους
  • [13] Σοκ στην Ιταλία προκάλεσε ο Μπερλουσκόνι
  • [14] Επίθεση Σαντάμ
  • [15] Διετείς συμβάσεις στις ΔΕΚΟ
  • [16] Προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας
  • [17] Ποινικές διώξεις στην ΕΠΟ
  • [18] Υπογράφει ο Νε
  • [19] "Sold-out" για το φιλικό της Εθνικής
  • [20] Συμπληρώνεται το "καρέ"
  • [21] Χρυσός γκολτζής ο "Σέβα"
  • [22] Η5Ν1 σε οικόσιτο πτηνό
  • [23] E-forum καταναλωτή
  • [24] Playboy για gay

    [01] Πολιτική

    Μελών της ΔΑΠ κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

    Αλυσιδωτές αντιδράσεις για τα συνθήματα

    5/4/2006 3:58:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Έντονα αποδοκίμασε η Κυβέρνηση τα υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη, σε φοιτητική εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στη Θεσσαλονίκη. "Δεν τιμούν τον πολιτικό μας πολιτισμό συνθήματα, όπως αυτά που ακούστηκαν σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, καταδίκασε τα επεισόδια χαρακτηρίζοντας τα μεμονωμένα. Από την πλευρά του, ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι τα συνθήματα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον ίδιο ούτε με τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών της ΔΑΠ προσθέτοντας ότι δε συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό, που υπηρετεί η ΝΔ. Λίγες ώρες μετά το συμβάν, ο εκπρόσωπος Τύπου, Νίκος Αθανασάκης, είχε αντιδράσει έντονα σημειώνοντας ότι ο κ. Βουλγαράκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος επειδή "ανέχθηκε υβριστικά συνθήματα", και πρόσθεσε: "Τα γεγονότα και η τηλεοπτική εικόνα μιλούν από μόνα τους, για τον "πολιτικό πολιτισμό" τον οποίο επικαλείται ο κ. Υπουργός Πολιτισμού".

    Την Τρίτη, ο κ. Βουλγαράκης επικοινώνησε με τη γ.γ. του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , ζητώντας της να μεταφέρει στον κ. Παπανδρέου, τη λύπη του για το γεγονός και της εξήγησε ότι, λόγω της εκρηκτικής ατμόσφαιρας, που επικρατούσε στην αίθουσα, δεν μπόρεσε να ακούσει τα συνθήματα και για το λόγο αυτό να παρέμβει αποδοκιμαστικά.

    Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Εθν. Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είπε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει στα Πανεπιστήμια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τώρα δεν πέφτει ξύλο και η ΔΑΠ έχει επιβάλλει ένα νέο πολιτισμό.

    Για την ανάδειξη μιας "νεοδεξιάς παλαιάς κοπής", που αποκαλύφθηκε μετά την πτώση και του τελευταίου προκαλύμματος του μεσαίου χώρου, μετά τα επεισόδια στη φοιτητική συγκέντρωση, έκανε λόγο η κ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτηρίζοντας "θλιβερή" την εικόνα.

    Το επεισόδιο καταδίκασε και η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα , τονίζοντας ότι ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορούν να εμπνεύσουν πολιτικό πολιτισμό.

    Κατηγορηματικά καταδίκασε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γιώργος Παπανικολάου , τα συνθήματα τονίζοντας ότι "τέτοιου είδους συμπεριφορές ούτε μας εκπροσωπούν ούτε μας εκφράζουν".

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ο γραμματέας της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, Δημήτρης Βολουδάκης, αποδοκίμασε και αυτός τα γεγονότα, ενώ ο γραμματέας της ΠΑΣΠ, Κώστας Μεφσούτ , επέρριψε ευθύνες στον Υπουργό Πολιτισμού, λέγοντας ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε πολιτικούς τέτοιου βεληνεκούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κόντρα με φόντο τις φοιτητικές εκλογές

    [02] Πολιτική

    Δεύτερη ημέρα επίσκεψης της Ντ. Μπακογιάννη

    Νέα δυναμική στο Κυπριακό

    5/4/2006 12:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2006 6:52:45 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό της Γιώργο Ιακώβου και τους πολιτικούς αρχηγούς είχε σήμερα στη Λευκωσία η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στη Μεγαλόνησο από χθες, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Κατά τη διάρκεια της συνάντηση των δύο υπουργών συζητήθηκε το Κυπριακό, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, αλλά και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια. "Έχουμε συμφωνήσει σε όλα", σημείωσε ο κ. Ιακώβου αμέσως μετά και προέβλεψε ότι η επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη "θα είναι επωφελής για τις επιδιώξεις των δυο χωρών τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ όσο και αλλού". Το ενδιαφέρον της Λευκωσίας πρόσθεσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, επικεντρώνεται τώρα στο ραντεβού της Τουρκίας με την ΕΕ όπου θα κριθεί εάν και κατά πόσον η Άγκυρα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους "25". Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη, αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου και τόνισε ότι οι επαφές των δύο χωρών θα εντατικοποιηθούν, ενόψει της νέας δυναμικής που αναπτύσσεται στο Κυπριακό. Αναφερόμενη στο σχέδιο Ανάν επανέλαβε ότι το εν λόγω σχέδιο όπως προτάθηκε και καταψηφίστηκε από τον κυπριακό λαό είναι πλέον ιστορία.

    Σχολιάζοντας τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου που σημειώθηκαν χθες από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι "τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την εκπεφρασμένη βούληση της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια". "Διατηρώ την αισιοδοξία ότι στην Τουρκία θα επικρατήσουν οι δυνάμεις οι οποίες επιθυμούν το ευρωπαϊκό, δημοκρατικό μέλλον της χώρας", πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη. Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Οι δύο τους επαναβεβαίωσαν τη βούληση των Αθήνας και Λευκωσίας για συντονισμένη δράση ώστε οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό να έχουν συνέχεια και αποτέλεσμα.

    Νωρίτερα, η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία. Η υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε ακόμη το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς της Κύπρου και ενημερώθηκε από τον αρχηγό της Φρουράς Αθανάσιο Μπισμπίκα.

    [03] Πολιτική

    Σκληρή κριτική Παπανδρέου στην Κυβέρνηση

    Αλλαγές στην επιλογή υποψηφίων

    5/4/2006 4:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2006 5:16:42 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ

    Τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Όπως ανακοίνωσε σε 24 δήμους οι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές θα αναδειχθούν με προκριματικές εκλογές, ενώ μια καινοτομία θα εφαρμοστεί πιλοτικά στον δήμο Αμαρουσίου. Στο συγκεκριμένο δήμο ένα τυχαίο εκλεκτορικό σώμα 200-300 πολιτών θα επιλέξει τον υποψήφιο του κόμματος. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών, Αλέκος Παπαδόπουλος οι προκριματικές εκλογές αλλά και η διαβουλευτική δημοσκόπηση στο Δήμο Αμαρουσίου θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, καθώς την τελική πολιτική αξιολόγηση θα κάνει η ίδια η Επιτροπή. Κατά την παρουσίαση ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση κατηγορώντας την για δημιουργία κλίματος πολιτικής σήψης. Ο ίδιος, πρόσθεσε, ότι αυτή την πολιτική απαξίωση, που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ απαντά με τομές που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα τη δημόσια ζωή.

    [04] Πολιτική

    Για τη διερεύνηση της καταγγελίας

    Παρέμβαση εισαγγελέα για τη νέα λίστα

    5/4/2006 4:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2006 4:58:31 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Τα στοιχεία βάση των οποίων προέβη στην καταγγελία για παρακολουθήσεις επικοινωνιών δημοσιογράφων ζήτησε από την δημοσιογράφο κ. Αριστέα Μπουγάτσου, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο Εισαγγελέας ζήτησε από τη δημοσιογράφο που εργάζεται στην "Καθημερινή" και τον "Σκάι", να του γνωστοποιήσει κάθε έγγραφο που παρέδωσε στην ΑΔΑΕ και την Ένωση Συντακτών, προκειμένου να μελετήσει την υπόθεση και να κρίνει αν χρίζει διερεύνησης από εισαγγελικό λειτουργό.

    Πάντως, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως Βύρων Πολύδωρας απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και κάλεσε την Αρχή Διαφύλαξης Απορρήτου να ελέγξει τις δυνατότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

    Η ΕΣΗΕΑ μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Στη λίστα των 24 ονομάτων, που παρουσίασε η δημοσιογράφος με τους φερόμενους υπό παρακολούθηση δημοσιογράφους, δεν αναγράφονται πάντως διακριτικά στοιχεία και αποστολέας. Περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι από συνολικά εφτά τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες. Τα ονόματα τόσο των μέσων, όσο και των δημοσιογράφων είναι γραμμένα με λατινικά, ενώ τρία από αυτά είναι γραμμένα λάθος. Ειδικότερα, ο πολιτικός συντάκτης των "Νέων" Π. Γαλιατσάτος γράφεται Galiatsanos, το όνομα του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολου γράφεται Siobolos και το όνομα του Θέμου Αναστασιάδη, εκ των δύο εκδοτών της εφημερίδας "Θέμα", αναγράφεται Athanasiadis.

    Όπως αναφέρει στην επιστολή της η κ. Μπουγάτσου, οι υποκλοπές διεξάγονταν μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων και ως υπεύθυνο κατονόμασε την ΕΥΠ ή κάποιο ανεξέλεγκτο κομμάτι της.

    Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που αμφισβητούν την αυθεντικότητα της λίστας, μια και όπως λένε τα ονόματα είναι γραμμένα σε ένα λευκό χαρτί, χωρίς να υπάρχει κανένα διακριτικό σημάδι.

    Την Πέμπτη το πρωί για το θέμα των υποκλοπών θα βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει κοινή ακρόαση του Γιώργου Κορωνιά και του Μπιλ Ζήκου διευθύνοντος συμβούλου της Ericsson Hellas.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταγγελία για παρακολουθήσεις

    Σχετικά Links:

    ΕΣΗΕΑ

    [05] Πολιτική

    Χαρακτήρισε επαίσχυντη τη συμφωνία

    Διμέτωπη επίθεση για ΣΣΕ

    5/4/2006 3:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2006 5:08:30 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, άσκησε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή την απόφαση για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, την οποία χαρακτήρισε επαίσχυντη από οικονομική πολιτική και ηθική άποψη. Όπως σημείωσε η κ. Παπαρήγα με τη συμφωνία αυτή η Νέα Δημοκρατία επαύξησε την αξιοπιστία της, απέναντι στην εργοδοσία και το ίδιο συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ, με τη διαφορά, όπως είπε, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα να παραπλανά και να εξαπατά τους εργαζόμενους. Η ίδια πρόσθεσε, ότι το ΚΚΕ θεωρεί, ότι οι αυξήσεις που δόθηκαν δεν είναι καν ψίχουλα, αν ληφθούν υπόψη και οι μεγάλες όσο και συνεχείς αυξήσεις του κόστους ζωής των εργαζομένων στην υγεία, την παιδεία, τις υπηρεσίες κλπ. Επίσης η κ Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση της 13ης Απριλίου.

    Έντονες επικρίσεις από τον Α Αλαβάνο

    Από την πλευρά του, κι ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλάβανος χαρακτήρισε την συλλογική σύμβαση εργασίας πρόκληση, ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους.

    "Μια τόσο ξένη με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων εξέλιξη δεν θα ήταν δυνατή αν δεν υπήρχε η σύγκλιση και οι πανομοιότυποι χαιρετισμοί για τη συμφωνία από την Κυβέρνηση και την Αξιωματική αντιπολίτευση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [06] Πολιτική

    Από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

    Μήνυμα προς την Τουρκία

    5/4/2006 3:34:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Μήνυμα προς την Τουρκία για τερματισμό της τακτικής των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, από το βήμα του ετήσιου συνέδριου του περιοδικού Economist, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Επισημαίνοντας ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεών εξαρτάται, κατά κύριο λόγο, από τη συμπεριφορά της γείτονος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι ο πλήρης σεβασμός των αρχών που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας αποτελεί προϋπόθεση για την ευνοϊκή εξέλιξη της ευρωπαϊκής της πορείας.

    "Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να τερματιστεί η πρακτική παράβασης των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, που αντιβαίνουν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Τουρκίας" τόνισε ο υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι το επαπειλούμενο casus belli, εκτός από αναχρονιστικό και μη συμβατό με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις της και δεν συμβάλλει στην προσπάθεια διμερούς συνεννόησης και συνεργασίας.

    Ο κ. Μεϊμαράκης σχολιάζοντας τις χθεσινές παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, οι οποίες συνέπεσαν με το ταξίδι της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στην Κύπρο, τόνισε με έμφαση ότι με αυτό τον τρόπο η Τουρκία στέλνει λάθος μηνύματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, ο Υπουργός έδωσε το στίγμα της ελληνικής αμυντικής πολιτικής που στοχεύει στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπενθύμισε την έμπρακτη υποστήριξη της χώρας μας στην πρωτοβουλία του Μεσογειακού Διαλόγου και την ευρω-ατλαντική προοπτική των χωρών της ΝΑ Ευρώπης.

    [07] Πολιτική

    Για το οργανωτικό πρόγραμμα ενόψει δημοτικών

    Συνάντηση Καραμανλή-Κακλαμάνη

    5/4/2006 11:02:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2006 2:35:40 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Το οργανωτικό του πρόγραμμα, ενόψει των δημοτικών εκλογών, παρουσίασε το πρωί στον Πρωθυπουργό ο Νικήτας Κακλαμάνης. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι θα επιδιώξει να συναντηθεί με υπουργούς της κυβέρνησης που έχουν συναρμοδιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε πως μέχρι το Πάσχα θα έχει συναντηθεί με τον Γιώργο Σουφλιά και αμέσως μετά με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε πως "ως στέλεχος της παράταξης με ενδιαφέρει η ενότητα της παράταξης, η συνέχιση του κυβερνητικού έργου και το όραμά μου για την πόλη της Αθήνας". Και συμπλήρωσε "τίποτα δεν υφίσταται". Σε άλλη ερώτηση εάν υπάρχει θέμα με την απόσυρση από τον κ. Αβραμόπουλο ρύθμισης νομοσχεδίου για τα φάρμακα, που είχε καταθέσει ο κ. Κακλαμάνης, ο πρώην υπουργός Υγείας απάντησε "κανένα πρόβλημα". Και πρόσθεσε ότι "οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου ήταν τρεις και αφορούσαν την κατάργηση της λίστας των φαρμάκων, τις επιστροφές χρημάτων στα ασφαλιστικά ταμεία και την πάταξη της γραφειοκρατίας. Και οι τρεις βασικοί άξονες παραμένουν αναλλοίωτοι και ψηφίζονται".

    "Κερδισμένη η Αθήνα με την υποψηφιότητα Κακλαμάνη"

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρης Ζαγορίτης τόνισε ότι "η Αθήνα με την υποψηφιότητα Κακλαμάνη μόνο να κερδίσει έχει", ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τα συνθήματα που ακούστηκαν χθες σε ομιλία του υπουργού Πολιτισμού στη ΔΑΠ Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αποδοκίμασαν τα συνθήματα και καταδίκασαν την ενέργεια, ενώ πρόσθεσε πως "δεν τιμούν τον πολιτικό μας πολιτισμό". Ο κ. Ζαγορίτης ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες περί υποκλοπών τηλεφώνων δημοσιογράφων παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Πολύδωρα, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής υπογράμμισε ότι η ΝΔ επιθυμεί να έρθουν στο φως τα πάντα, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση υπήρξε θύμα των υποκλοπών και πως επιθυμεί να βρεθούν και τιμωρηθούν οι ένοχοι.

    Συνάντηση Πρωθυπουργού με την Υπουργό Τουρισμού

    Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια είχε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Η κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά τόνισε ότι η βιομηχανία του τουρισμού είναι τομέας αιχμής για την ελληνική οικονομία, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις επενδύσεις και με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Συντονισμένα, είπε η κ. Πετραλιά, θα πρέπει με τις ενέργειές μας να αναδείξουμε το μοναδικό τουριστικό προϊόν που έχει η Ελλάδα και πρόσθεσε "όλοι οι τουριστικοί φορείς πρέπει να έχουμε κοινό σχέδιο δράσης με στόχο τον ποιοτικό τουρισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών". Απαντώντας σε ερώτηση για τα υβριστικά συνθήματα κατά του Γιώργου Παπανδρέου χθες στη Θεσσαλονίκη, σε ομιλία του υπουργού Πολιτισμού στη ΔΑΠ, η κ. Πετραλιά είπε ότι "ο κ. Βουλγαράκης έδωσε ο ίδιος απαντήσεις".

    [08] Πολιτική

    Συνεδρίασε στην Αθήνα η Ομάδα Επαφής

    Αναζητώντας λύση για το Κόσοβο

    5/4/2006 5:25:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Με κύριο στόχο να ακουστεί η φωνή των κρατών της περιοχής μας προκειμένου να ενισχυθούν οι πιθανότητες για λύση στο θέμα του Κοσόβου, η Ελλάδα, που προεδρεύει την περίοδο αυτή της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει στην Αθήνα την Ομάδα Επαφής, για να συνεδριάσει με θέμα την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου. Η Ομάδα Επαφής συνεδρίασε, την Τετάρτη, κεκλεισμένων των θυρών στον "Αστέρα Βουλιαγμένης", με τη συμμετοχή των: ΗΠΑ, Ρωσίας, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και των άμεσα ενδιαφερόμενων μερών. Στη συνάντηση συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι του Διαπραγματευτή και Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τον καθορισμό του καθεστώτος του Κοσόβου, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ. Κατά την έναρξη των εργασιών, απηύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, που τόνισε ότι στόχος είναι "να μετατραπεί η πρώην πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, τα Βαλκάνια, σε μία Ευρωπαϊκή γειτονιά".

    [09] Κοινωνία

    Εντατικοί έλεγχοι σε τελωνεία και αγορές

    Στην "τσιμπίδα" του νόμου

    5/4/2006 5:34:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Καρπούς" πλην όμως "ακατάλληλους" απέφεραν οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Νομαρχιών σε αγορές και τελωνεία, με στόχο την αποφυγή φαινομένων παραπλάνησής των καταναλωτών και τη διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής των εισαγόμενων προϊόντων.

    Όπως για παράδειγμα στο νομό Κοζάνης, όπου ο υφυπουργός Αλέξανδρος Κοντός, μετά από επώνυμες καταγγελίες για εισαγωγή και διακίνηση κρεάτων βοοειδών, που πωλούνταν ως ελληνικά, ζήτησε, με επιστολή του προς το Νομάρχη, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα κρεοπωλεία της περιοχής. Οι επιθεωρήσεις των συνεργείων αποκάλυψαν παραβάσεις σε τρία καταστήματα, που αφορούσαν την πώληση κρεάτων βοοειδών αλλά και χοιρινών κοινοτικής προέλευσης, χωρίς να υπάρχουν εντός των καταστημάτων αναρτημένες πινακίδες με την αναγραφή της Χώρας προέλευσης. Και οι τρεις περιπτώσεις οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για προσπάθεια παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.

    Στη Θεσσαλονίκη, οι έλεγχοι στις αγορές απέφεραν 234 κιλά συσκευασμένα φασόλια, ακατάλληλα προς κατανάλωση, αλλά και ελλιποβαρείς συσκευασίες με πατάτες και άλευρα.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός, το τελευταίο 20ήμερο απορρίφθηκαν κατά την εισαγωγή τους ως μη κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, τα εξής προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης:

    17.382 κιλά φιλέτα κατεψυγμένης πέρκας από Ουγκάντα, λόγω μη ικανοποιητικού ελέγχου ταυτοποίησης του προϊόντος και αλλοίωσης οργανοληπτικών χαρακτηριστικών 16.945 κιλά κονσέρβες βόειου κρέατος (corned beef) από Αργεντινή, λόγω ανίχνευσης βλεννώδους συνδετικού ιστού και παρασίτων 9.000 κιλά φιλέτα κατεψυγμένων ψαριών από Βιετνάμ, λόγω μη ικανοποιητικού ελέγχου ταυτοποίησης του προϊόντος 7.500 κιλά σουπιές κατεψυγμένες από Ινδία, λόγω μη ικανοποιητικού ελέγχου ταυτοποίησης του προϊόντος 400 κιλά ψάρια νωπά από Σενεγάλη, λόγω μη ικανοποιητικού ελέγχου ταυτοποίησης του προϊόντος και αλλοίωσης οργανοληπτικών χαρακτηριστικών 20 κιλά μαλακόστρακα νωπά από Ερυθραία, λόγω αλλοίωσης οργανοληπτικών χαρακτηριστικών 10 κιλά ψάρια νωπά από Φιλιππίνες, λόγω μη ικανοποιητικού ελέγχου ταυτοποίησης του προϊόντος και αλλοίωσης οργανοληπτικών χαρακτηριστικών 48.000 κιλά πατάτες από Αίγυπτο, λόγω ανίχνευσης του φυτοπαθογόνου βακτηρίου 33.000 κιλά φιστίκια από Αίγυπτο, λόγω αυξημένης περιεκτικότητας αφλατοξινών 28.000 κιλά ξερά κρεμμύδια από Ινδία, λόγω μη ικανοποιητικών ποιοτικών χαρακτηριστικών 17.000 κιλά αραχίδες από Κίνα, λόγω αυξημένης περιεκτικότητας αφλατοξινών 20.000 κιλά φιστίκια κελυφωτά από Ιράν, λόγω αυξημένης περιεκτικότητας αφλατοξινών 1.272 κιλά κράκερς από Σιγκαπούρη, λόγω αυξημένης περιεκτικότητας αφλατοξινών 18.500 κιλά κολοκυθόσπορος από Ρουμανία, λόγω επικολλημένων ινών στην επιφάνεια του προϊόντος 390 κιλά καρυδόψιχα από Ρουμανία, λόγω ανίχνευσης μεγάλου ποσοστού ξένων υλών 170 κιλά ηλιόσπορος από Ρουμανία, λόγω ανίχνευσης μεγάλου ποσοστού ξένων υλών

    "Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς τόσο στα σημεία εισόδου - εκτελωνισμού της Χώρας όσο και στο εσωτερικό" δήλωσε ο κ. Κοντός ενόψει και του Πάσχα, οπότε αναμένεται περαιτέρω συντονισμός και εντατικοποίηση των δράσεων των συναρμόδιων υπηρεσιών για την εξασφάλιση της η ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

    [10] Κοινωνία

    Αθώος για παράβαση καθήκοντος

    Ένοχος για δωροδοκία ο Καλούσης

    5/4/2006 5:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ποινή φυλάκισης τρεισήμισι ετών επέβαλε το Γ΄ Τριμελές Εφετείο στον προφυλακισμένο για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος πρώην δικαστή Ευάγγελο Καλούση. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Καλούση για μία περίπτωση δωροδοκίας το 2001, κατά την οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, ζήτησε 50 εκατομμύρια δραχμές προκειμένου να αποφυλακίσει τον κατηγορούμενο για υπόθεση ναρκωτικών Γιώργο Ιατρίδη. Ο Γιώργος Ιατρίδης, η σύζυγός του και μία φαρμακοποιός αντιμετώπιζαν κατηγορίες για πώληση απαγορευμένων σκευασμάτων με ναρκωτικές ουσίες μέσω Ίντερνετ. Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Καλούση για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, που και πάλι αφορούσε την υπόθεση Ιατρίδη, καθώς, όπως έκρινε το δικαστήριο, δεν αποδείχθηκε πως ο τότε ανακριτής Καλούσης προχώρησε σε ανακριτικές πράξεις κατόπιν υποδείξεων τρίτων προσώπων.

    Αρνήθηκε τις κατηγορίες

    Ο πρώην δικαστής κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι "στημένη" με "ψεύδη και συκοφαντίες". Στο δικαστήριο κατέθεσε ο κατηγορούμενος Γ. Ιατρίδης αλλά και η πρώην σύζυγος του -Αμερικανίδα υπήκοος- που επίσης κατηγορείται για ναρκωτικά. Το ζευγάρι κατέθεσε πως ο κ. Καλούσης ζητούσε ανταλλάγματα προκειμένου να αποφυλακίσει και τους δύο τους.

    Σε βάρος του Καλούση εκκρεμεί δικογραφία με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος που αφορούν συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

    [11] Κοινωνία

    Την Πέμπτη, από τις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ.

    Στάση εργασίας στο Μετρό

    5/4/2006 4:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν όσοι χρησιμοποιούν το Μετρό στις μετακινήσεις τους, καθώς, την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασία με αίτημα την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν από τις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ.

    [12] Κοινωνία

    Στις 5 και 6 Απριλίου

    Απεργία στους Δήμους

    5/4/2006 1:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2006 2:16:56 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σαρανταωκτάωρη απεργία, με οικονομικά κυρίως αιτήματα, πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, και αύριο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι υπάλληλοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, και η πορεία τους κατέληξε στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αιτήματα των εργαζομένων είναι οι μισθολογικές αυξήσεις, η καταβολή πριμ παραγωγικότητας, η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και η μονιμοποίηση του προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Λόγω της απεργίας, δε θα γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων για το διήμερο και για το λόγο αυτό ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους. Αντιπροσωπεία των δημοτικών υπαλλήλων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάση Βεζυργιάννη, ενώ στη συγκέντρωση, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, που εξέφρασε την υποστήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων.

    [13] Κόσμος

    Έβρισε χυδαία τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς

    Σοκ στην Ιταλία προκάλεσε ο Μπερλουσκόνι

    5/4/2006 11:58:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη ο χυδαίος χαρακτηρισμός τον οποίο χρησιμοποίησε ο Ιταλός Πρωθυπουργός για τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς. Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι θα ήταν "βλάκες" αν ψήφιζαν την Κεντροαριστερά στις εκλογές που διεξάγονται σε τέσσερις ημέρες. "Ο Μπερλουσκόνι επιτίθεται και προσβάλει τους ψηφοφόρους της Αριστεράς", γράφει στην πρώτη σελίδα η Κοριέρε ντελα Σέρα. "Πρόκειται για νευρικότητα ή απλώς για άλλη μία υπερβολή;" διερωτάται στο κύριο άρθρο της και η Ρεπούμπλικα. Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι η λέξη "coglioni" που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε συγκέντρωση στο Εμπορικό Επιμελητήριο αναφέρεται και στα "ανδρικά γεννητικά όργανα". Αλλά ο Ιταλός Πρωθυπουργός υποστήριξε αρχικά ότι ο Τύπος παραποίησε τα λόγια του, για να δηλώσει πάντως αργά το βράδυ ότι ήθελε να πει "μαζοχιστές". "Η Αριστερά όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες προσπαθεί να παραποιήσει τις φράσεις μου για να διογκώσει μια ανύπαρκτη υπόθεση. Εγώ απλώς ειρωνεύτηκα, αυτοί αντιθέτως έχουν εξαπολύσει εναντίον μου σειρά επιθέσεων", υποστήριξε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Αριστερά. "Με αποκαλούν δολοφόνο και στέλνουν σε εσάς τις διμοιρίες τους που λειτουργούν με τηλεχειριστήριο, με κάθε ευκαιρία. Ακόμη περιμένω τη συγγνώμη τους", τόνισε ο Μπερλουσκόνι μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς Ρομάνο Πρόντι μίλησε από την πλευρά του για "άθλια προβοκάτσια" και κάλεσε τους ψηφοφόρους να την απορρίψουν.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Corriere della Sera : Berlusconi:«Non credo tanti coglioni....»

    [14] Ιράκ

    Επανάληψη της δίκης

    Επίθεση Σαντάμ

    5/4/2006 10:57:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ

    Για τη δολοφονία 148 Σιϊτών πριν από 20 χρόνια, επαναλαμβάνεται η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες για γενοκτονία εναντίον των Κούρδων στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας, ο Σαντάμ επιτέθηκε εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ κατηγορώντας τον ότι σκοτώνει χιλιάδες Ιρακινούς. "Είναι αυτοί που σκοτώνουν χιλιάδες στους δρόμους και τους βασανίζουν", υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ, επικρίνοντας το υπουργείο που ελέγχεται από τους Σιίτες. Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον διέκοψε, ο Σαντάμ τόνισε "μπορεί εσείς να φοβάστε το υπουργείο Εσωτερικών, όμως δεν φοβίζει ούτε το σκύλο μου".

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Saddam Hussein appears in court

    Reuters: Saddam returns to court, denounces Interior Ministry

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Για γενοκτονία ο Σαντάμ

    [15] Οικονομία

    Αποφάσισε η Διυπουργική

    Διετείς συμβάσεις στις ΔΕΚΟ

    5/4/2006 2:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2006 7:14:07 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Διετείς συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να επιδιώξουν οι διοικήσεις των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, με τους εργαζόμενους, όπως ανακοίνωσε, την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής ΔΕΚΟ, στην οποία συμμετείχαν οι διοικητές του ΟΑΣΑ, του ΟΣΕ, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, τόνισε ότι "οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο των ΔΕΚΟ, προχωρούν προσεκτικά και αποφασιστικά", ενώ ο υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, δήλωσε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ είχαν ελλείμματα συσσωρευμένα από δεκαετίες προσθέτοντας ότι θα επιδιωχθεί περιορισμός των ελλειμμάτων των ζημιογόνων ΔΕΚΟ. Στη σύσκεψη μετείχε και ο Υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Στόχος η μείωση των ελλειμμάτων

    Οι αυξήσεις, που θα πρέπει να αποφασιστούν μέχρι τις 30 Απριλίου, είναι για φέτος 3%, με συνολικό μισθολογικό κόστος το 5%, ενώ για το 2007, 4% με το μισθολογικό κόστος να διευρύνεται στο 6%.

    Σημειώνεται ότι, στον ΟΑΣΑ το 2005 τα έξοδα εκμετάλλευσης μειώθηκαν κατά 5,4%, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ΟΣΕ, που το έλλειμμά του πέρυσι έφθασε τα 600 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά την ΕΑΒ και την ΕΑΣ, τονίστηκε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στα αδικαιολόγητα επιδόματα και να υπάρξουν οι απαιτούμενες αλλαγές στους κανονισμούς προσωπικού.

    Τέλος, αναφορικά με την Ολυμπιακή Αεροπορία, το Υπουργείο Οικονομίας αναμένει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με το αν μπορεί η εταιρεία να ενταχθεί και αυτή στο νόμο για τις ΔΕΚΟ.

    Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε προθεσμία δύο μηνών προκειμένου να επιστραφούν από την εταιρεία στο Ελληνικό Δημόσιο οι παράνομες κρατικές ενισχύσεις της περιόδου 1998-2002. Σε αντίθετη περίπτωση, η Κομισιόν προειδοποίησε ότι θα παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προτείνοντας την επιβολή προστίμου.

    Έντονη αντίδραση ΓΣΕΕ

    Αντιδρώντας η ΓΣΕΕ έκανε λόγο για ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία και την οικονομική πολιτική ΔΕΚΟ και τραπεζών. "Επιχειρούν να ακυρώσουν το θεσμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο και δεν πρόκειται να το ανεχτούμε και να το επιτρέψουμε", προστίθεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

    Από την πλευρά του Συνασπισμού, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε την απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής "μνημείο αντεργατικής αντίληψης" και τόνισε, ότι "καταργεί με μια μονοκονδυλιά την ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επιχειρεί να επιβάλει πραξικοπηματικά στις φερόμενες ως ζημιογόνες ΔΕΚΟ, μια διετή περίοδο σκληρής λιτότητας, με αυξήσεις για το 2006 κάτω και από αυτόν τον επίσημο τιμάριθμο".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προθεσμία για την Ολυμπιακή

    [16] Οικονομία

    Μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

    Προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας

    5/4/2006 7:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2006 7:49:39 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕτ-ΑΠΕ

    Την εκτίμηση ότι η εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική ανοίγει νέους ορίζοντες στις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας επεσήμαναν το απόγευμα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Εξωτερικού Εμπορίου Κιρσάντ Τιζμέν. Οι δυο υπουργοί συναντήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και εξέτασαν το σύνολο των ελληνοτουρκικών οικονομικών σχέσεων, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών εμπορικών συναλλαγών οι οποίες την τελευταία τριετία έχουν διπλασιαστεί. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Τιζμέν στη χώρα μας δραστηριοποιούνται μόλις 10 τουρκικές εταιρείες ενώ στην Τουρκία υπάρχουν 228 ελληνικές επιχειρήσεις.

    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να διευρύνουν τη συνεργασίας τους, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα υφιστάμενα προβλήματα, ώστε οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών να ενισχυθούν περαιτέρω.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, επί της ευκαιρίας, επανέλαβε στον κύριο Tιζμέν την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, καθώς όπως τόνισε η ενσωμάτωση της, στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποβεί ευεργετική και για τις δύο χώρες αλλά και για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τιζμέν, έκανε γνωστό ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική της ανάπτυξης του εμπορίου στις παράκτιες περιοχές, αλλά και των κοινών επενδύσεων σε τρίτες χώρες.

    "Όπως έχουμε μεταξύ μας μία θάλασσα, μπορούμε να έχουμε κοινές πρωτοβουλίες στο παγκόσμιο εμπόριο", είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομίας για τη στάση που τηρεί η ελληνική πλευρά στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας τον κάλεσε να επισκεφτεί την Άγκυρα.

    Η πρόσκληση έγινε ευχαρίστως αποδεχτή, με τον κ. Αλογοσκούφη να υπόσχεται ότι μέσα στο 2006 θα μεταβεί για επίσημη επίσκεψη την γείτονα χώρα.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ποινικές διώξεις στην ΕΠΟ

    5/4/2006 6:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2006 6:57:23 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, και άλλων τεσσάρων μελών της ομοσπονδίας, των Γιάννη Οικονομίδη (γενικός γραμματέας), Βασίλη Χατζηαποστόλου (β` αντιπρόεδρος), Αριστείδη Σταθόπουλου (σύμβουλος) και Γιώργου Γκιρτζίκη (ταμίας), ασκήθηκε από την εισαγγελέα Μαρία Σκεπαρνιά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πέντε παράγοντες της ΕΠΟ κατηγορούνται για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων αυτά για απιστία σε βάρος του δημοσίου, πλαστογραφία, συνέργια, καθώς και παρατυπίες στις συμφωνίες που αφορούν τρία προπονητικά κέντρα (Αγιος Κοσμάς, Ξάνθη, Φλώρινα). Οι πληροφορίες θέλουν τον Βίκτωρα Μητρόπουλο να βρίσκεται πίσω από την έκκληση για έρευνα στις συμφωνίες, με τον "ισχυρό άνδρα" της ΕΠΑΕ να "φωτογραφίζεται" στην ανακοίνωση της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ παράλληλα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίο τονίζει πως πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στη διαδικασία διώξεων που έχει κινηθεί κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πως οι κατηγορίες, στις οποίες αποδίδονται, είναι βέβαιο πως θα καταρρεύσουν.

    "Η άσκηση της ποινικής δίωξης κατά του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. και τεσσάρων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. της περιόδου 2000-2004, δεν είναι παρά ένα ακόμη επεισόδιο στη διαδικασία διώξεων που έχει κινηθεί κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τη συνέργια προσώπων γνωστών σε όλη την ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια. Οι κατηγορίες που αποδίδονται είναι βέβαιο πως θα καταρρεύσουν.

    Σε ένα πρώτο σχολιασμό, θα επισημάνουμε απλώς τα εξής:

    - Για την κατηγορία της απάτης σε βάρος του δημοσίου μπορεί να ερωτηθεί ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Λιάνης, ο οποίος, αν και ζήτησε προσωπικώς να καταθέσει για το θέμα στη διαδικασία της προανάκρισης, δεν έγινε δεκτό το αίτημά του.

    - Για την κατηγορία της απιστίας, αρκεί μόνο να θυμίσουμε τα προφανή και γνωστά σε όλους κέρδη της Ε.Π.Ο. (Προπονητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, Προπονητικό Κέντρο Ξάνθης, Ξενώνες Αγίου Κοσμά, Έκταση για την κατασκευή των γραφείων της Ομοσπονδίας) από όλη τη διαδικασία.

    Τα υπόλοιπα είναι θέματα που θα διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

    Υ.Γ.: Οι συναντήσεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση της ποινικής δίωξης μεταξύ "ανιδιοτελώς ενδιαφερομένων για το καλό του ποδοσφαίρου"... ήταν απολύτως τυχαίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ για το θέμα.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπογράφει ο Νε

    5/4/2006 1:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/4/2006 5:59:11 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Μάρκο Νε, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας, διάρκειας τριών ετών. Ο μέχρι σήμερα παίκτης της Μπέβερεν από την Ακτή του Ελεφαντοστού, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον κόσμο της νέας του ομάδας, αλλά και τους μελλοντικούς του συμπαίκτες Ριβάλντο και Γιάγια Τουρέ και επεσήμανε ότι είναι έτοιμος να διαπρέψει με τους "ερυθρόλευκους". "Έχω δει τον κόσμο του Ολυμπιακού σε αγώνες τσάμπιονς λιγκ κι έχω εντυπωσιαστεί. Είναι υπέροχος...", δήλωσε ο 22χρονος άσος και συμπλήρωσε για το Βραζιλιάνο σούπερ σταρ και τους συμπατριώτες του: "Χαίρομαι που θα παίξω δίπλα στον Ριβάλντο. Ο Γιάγια είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πάρα πολύ. Τον Ιμπραήμ τον έχω δει μόνο μια φορά αγωνιζόμενο και δεν έχω άποψη" επεσήμανεο Αφρικανός άσος.

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Sold-out" για το φιλικό της Εθνικής

    5/4/2006 11:45:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα απίστευτο ρεκόρ, πριν ακόμη διεξαχθεί , σημείωσε ο προγραμματισμένος για τις 25 Μαϊου φιλικός αγώνας των εθνικών ομάδων της Αυστραλίας και της Ελλάδας, καθώς στο τεράστιο και εντυπωσιακό στάδιο "MCG" της Μελβούρνης δεν "θα πέφτει καρφίτσα". Το ενδιαφέρον των φιλάθλων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι Αυστραλοί διοργανωτές δεν πίστευαν στα μάτια τους, ότι 50.000 εισιτήρια του αγώνα που κυκλοφόρησαν, εξαντλήθηκαν μόλις σε δύο ώρες. Το γεγονός αυτό όπως ήταν φυσικό στεναχώρησε δεκάδες χιλιάδες ομογενείς που "διψούσαν" να δουν από κοντά την πρωταθλήτρια Ευρώπης και να την χειροκροτήσουν για τις ανείπωτες στιγμές χαράς, που τους πρόσφερε πριν από δύο χρόνια στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Σύμφωνα πάντως με τους διοργανωτές, που πριν από λίγες μέρες είχαν διαθέσει άλλα 50 χιλιάδες εισιτήρια μέσω των ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας, αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα και μερικά άλλα. Θα είναι τα αδιάθετα εισιτήρια από τα ποδοσφαιρικά σωματεία και τους χορηγούς, καθώς και κάποια από όπου το οπτικό πεδίο δεν είναι και το ...καλύτερο.

    Ξεπέρασε και τους Κουνοπολιτειακούς Αγώνες

    "Χαμένα" τα έχουν οι Αυστραλοί διοργανωτές, με το ρεκόρ θεατών που αναμένεται να σημειωθεί στο μεγαλοπρεπές στάδιο της Μελβούρνης. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο τόσο από την πλευρά των ομογενών, όσο όμως και από την πλευρά των Αυστραλών φιλάθλων, που θέλουν να καμαρώσουν την ομάδα των "socceroos" πριν τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Γερμανίας, όπου επιστρέφει μετά από 32 χρόνια.

    Χαρακτηριστικός εξάλλου είναι και ο τίτλος της εφημερίδας Herald Sun "Ξεπουλήθηκαν τα εισιτήρια για το μεγάλο πάρτι" που σημειώνει, ότι το ενδιαφέρον για τον φιλικό αυτό αγώνα είναι μεγαλύτερο απ αυτό των Κοινοπολιτειακών που έγιναν πρόσφατα στη Μελβούρνη.

    "Ομολογώ πως το τεράστιο ενδιαφέρον μας ξάφνιασε. Δεν το περιμέναμε" δήλωσε ο επικεφαλής της Αυστραλιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζον Ο Νιλ προσθέτοντας, ότι όσοι ενδιαφέρονται για τα λιγοστά εισιτήρια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα θα πρέπει να παρακολουθούν καθημερινά την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας στην διεύθυνση www.footballaustralia. com. au.

    [20] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Συμπληρώνεται το "καρέ"

    5/4/2006 2:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η αγωνία των Μίλαν και Βιγιαρεάλ που από χθες περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους στην 4άδα του Τσάμπιονς Λίγκ, ολοκληρώνεται ο απόψε τα μεσάνυχτα. Από τις επαναληπτικές αναμετρήσεις των προημιτελικών Μπαρτσελόνα-Μπενφίκα (21:45, MEGA CHANNEL) και Γιουβέντους-Άρσεναλ (21:45) θα συμπληρωθεί το καρέ της ημιτελικής φάσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η νικήτρια της πρώτης αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την ιταλική Μίλαν, ενώ όποιος προκριθεί από τη μάχη του "Ντελε Άλπι" θα προσπαθήσει να ανακόψει την φρενήρη πορεία της "πρωτάρας" Βιγιαρεάλ, προς τον τελικό.

    Ψάχνουν το γκολ της 4άδας

    Στο ντέρμπι της ιβηρικής χερσονήσου, στο "Καμπ Νου" της Βαρκελώνης, η παρέα του Ροναλντίνιο μετά το στείρο 0-0 του πρώτου αγώνα θα αναζητήσει το γκολ που θα χαρίσει στην ομάδα του Φρανκ Ραϊκαρντ την πρόκριση. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μάρκες, Εντμίλσον, Μότα, Μέσι και Τσάβι, ενώ επιστρέφει ο Πουγιόλ που εξέτισε την ποινή του.

    Στην αντίπερα όχθη "οι Αετοί της Λισαβόνας", θα κυνηγήσουν όπως είχε δηλώσει και ο Γιώργος Γκαραγκούνης την έκπληξη, που θα τη στείλει στην 4άδα. Αυτή τη φορά βέβαια το έργο της ομάδας του Ολλανδού, Ρόναλντ Κούμαν αναμένεται αρκετά πιο δύσκολο, καθώς θα στερηθεί των υπηρεσιώντου τραυματία Νούνο Γκόμες και του Αλσίδες.

    Με το μέρος όμως των Καταλανών είναι όμως και η προϊστορία, καθώς η Μπαρτσελόνα στις αναμετρήσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα με τη Μπενφίκα μετράει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

    Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Σλοβάκος Λούμπος Μίχελ

    Θα τα δώσει όλα η "Κυρία"

    Με τον αέρα υπεροχής που της δίνει το 2-0 του πρώτου αγώνα η Άρσεναλ θεωρείται το λογικό φαβορί για την πρόκριση στον επαναληπτικό του Τορίνου με τη Γιουβέντους. Η παρέα του Ανρί, που σύμφωνα με τον προπονητή των κανονιών Αρσέν Βενγκέρ θα παίξει επιθετικά και στο "Ντέλε Άλπι", αντιμετωπίζει την αποψινή συνάντηση το σημαντικότερο ματς που έχει δώσει μέχρι σήμερα στο Τσάμπιονς Λίγκ. Τα «κανόνια» δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, καθώς τόσο ο σκόρερ του πρώτου αγώνα Φάμπρεγκας, όσο και ο Έμπουε ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν μετά το ματς με την Άστον Βίλα το περασμένο Σάββατο.

    Στο "στρατόπεδο" των "μπιανκονέρι" αντίστοιχα οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν αμαχητί τα όπλα, καθώς δεν διανοούνται καν ότι υπάρχει πιθανότητα, μετά τον περσινό αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ, να τους αφήσει έξω για δεύτερη συνεχή χρονιά μία αγγλική ομάδα. Έτσι παρά τις σημαντικές απουσίες του τραυματία Ντελ Πιέρο και των τιμωρημένων Βιεϊρά Ζεμπινά, Καμορανέζι η "Μεγάλη Κυρία" αναμένεται να "ματώσει" για να ανατρέψει με τη βοήθεια των φιλάθλων της την εις βάρος της κατάσταση.

    Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Χέρμπερτ Φάντελ, ενώ παρατηρητής της UEFA θα είναι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης.

    [21] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Χρυσός γκολτζής ο "Σέβα"

    5/4/2006 2:00:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με "χρυσά γράμματα" έγραψε το όνομά του χθες ο Ουκρανός άσος της Μίλαν, Αντρέι Σεφτσένκο στη λίστα των πρώτων σκόρερ του Τσάμπιονς Λίγκ. Με το τέρμα που πέτυχε χθες στο 3-1 επί της Λιόν, ο "Σέβα" έφθασε τα 52 συνολικά στη διοργάνωση και πλέον φιγουράρει στην κορυφή. Πίσω του με 51 γκολ βρίσκεται ο Ραούλ της ισπανικής Ρεάλ Μαδρίτης ενώ στην τρίτη ακολουθεί ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο με 49 γκολ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τη "μερίδα του λέοντος" των τερμάτων, τα 33, ο Σεφτσένκο τα έχει σημειώσει με τα χρώματα της Μίλαν, ενώ τα υπόλοιπα 19 ως παίκτης της ουκρανικής Ντιναμό Κιέβου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ένας πλασματικός θρίαμβος

    [22] Υγεία

    Στη Λειψία της Γερμανίας

    Η5Ν1 σε οικόσιτο πτηνό

    5/4/2006 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, Reuters

    Την πρώτη του εμφάνιση σε οικόσιτα πουλερικά έκανε το θανατηφόρο στέλεχος Ν1 της γρίπης των πτηνών. Ο ιός, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους κυρίως στην Ασία, εντοπίστηκε σε μία φάρμα με περίπου 16.000 χήνες, γαλοπούλες και κοτόπουλα, στη Λειψία της Σαξονίας. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ο ιός σε οικόσιτο πουλερικό στη Γερμανία και η δεύτερη στην Ευρώπη, αφού είχε εντοπιστεί σε οικόσιτο πτηνό στη Γαλλία. Στην Γερμανία ο ιός έχει εντοπιστεί επίσης και σε γάτες. Τον εντοπισμό του ιού στη φάρμα επιβεβαίωσαν και οι Αρχές. Μάλιστα, η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Σαξονίας, Σέλμα Ορόζ, τόνισε, ότι όλα τα πτηνά της φάρμας θα εξοντωθούν. "Αυτό το πρώτο κρούσμα αναγείρει πολλά ερωτηματικά", είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας, πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

    Σε καραντίνα

    Τα πρώτα νεκρά πουλερικά εντοπίστηκαν στη φάρμα την περασμένη Κυριακή.

    Συνολικά έχουν πεθάνει περίπου 20 πτηνά.

    Σύμφωνα με την κα. Ορόζ, η φάρμα είχε εξαιρεθεί από το "κλείδωμα" των ορνιθοτροφείων που επιβλήθηκε από τις 17 Φεβρουαρίου στη Γερμανία, ένα μέτρο που είχε στόχο να σταματήσει την εξάπλωση του ιού από τα άγρια στα οικόσιτα πτηνά. Δεν έχει ξεκαθαριστεί, όμως, το γιατί εξαιρέθηκε η φάρμα από το συγκεκριμένο μέτρο.

    Γύρω από τη φάρμα επιβλήθηκε ζώνη καραντίνας τριών χιλιομέτρων.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Bird flu found in German poultry

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα κρούσματα Η5Ν1 στην Μπουρκίνα Φάσο

    [23] Τεχνολογία

    E-forum καταναλωτή

    5/4/2006 1:58:00 μμ

    Στην ενεργοποίηση των καταναλωτών, θα συμβάλει το portal e-forum καταναλωτή που σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Τo portal θα παρέχει στους καταναλωτές πλήθος υπηρεσιών και δυνατοτήτων. Θα τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν απόψεις σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, να αναζητούν πληροφορίες κοινωνικού, εμπορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το τεύχος της διακήρυξης για το έργο προϋπολογισμού, 160.000 Ευρώ, έθεσε σε δημόσια συζήτηση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου και ο Γ. Γραμματέας Καταναλωτή Θ. Σκορδάς. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Απριλίου και οι υπηρεσίες του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο θα είναι για 21 μήνες.

    [24] Ζωής ...σΤάσεις

    Ανοιγμα στην αγορά των ομοφυλόφιλων ανδρών

    Playboy για gay

    5/4/2006 12:23:00 μμ

    Έκδοση για ομοφυλόφιλους άνδρες, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει, ίσως και μέσα στο 2006, το περιοδικό Playboy. "Είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο" δήλωσε στους Times του Λονδίνου η γενική διευθύντρια Κρίστι Χέφνερ υπογραμμίζοντας ότι δεδομένης της σπουδαιότητας της αγοράς των gay στη Βρετανία, η κυκλοφορία του δεν θα αργήσει. Το περιοδικό Playboy, παρά την περιορισμένη κυκλοφορία των τριών εκατομμυρίων αντιτύπων, είναι εξαιρετικά επικερδές. Ανήκει σε έναν ευρύτερο όμιλο, ο οποίος πρόσφατα έκανε άνοιγμα και στη μόδα με είδη ένδυσης και αξεσουάρ κυρίως για γυναίκες. Είδη playboy πωλούνται σε μεγάλα καταστήματα στην Ευρώπη, όπως στο Selfridges του Λονδίνου και στο Colette του Παρισιού. Εντός του έτους, ο όμιλος πρόκειται να ανοίξει αλυσίδα καταστημάτων στην Ευρώπη, με πρώτο κατάστημα στο Λονδίνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 5 April 2006 - 16:54:07 UTC