Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πορεία των έργων σε Μακεδονία - Θράκη
  • [02] Τελεσίγραφο του ΣΑ για το Ιράν
  • [03] Κακή χρονιά για τους δημοσιογράφους το 2005
  • [04] Καταδικάστηκε Αμερικανός για την Αλ Κάιντα
  • [05] Στο Κανκούν ο Μπους
  • [06] Μοιραία πτώση
  • [07] Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
  • [08] Κρίσιμη συνάντηση
  • [09] ΗΠΑ: Πειραματικό εμβόλιο δίνει ελπίδες για τον Η5Ν1
  • [10] Ύψιστη τιμή στο βασιλιά

    [01] Πολιτική

    Στη συνάντηση Καραμανλή - Καλατζή

    Η πορεία των έργων σε Μακεδονία - Θράκη

    30/3/2006 10:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/3/2006 11:58:13 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Η πορεία των μεγάλων έργων στη Μακεδονία και τη Θράκη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Για τη δημοπράτηση των τελευταίων τμημάτων της Εγνατίας και την εγκατάσταση των εργολάβων, για το αεροδρόμιο και το Μετρό ενημέρωσε ο Γιώργος Καλαντζής τον Κώστα Καραμανλή. Όσον αφορά τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλαντζής γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το ΔΣ με τους συλλόγους των εργαζομένων και θα ληφθούν οι αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσει. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης δήλωσε ότι "η Μακεδονία και τη Θράκη είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο. Έχουν δημοπρατηθεί και τα τελευταία τμήματα της Εγνατίας Οδού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι κάθετοι άξονες, που θα ενώσουν την Εγνατία Οδό με τα βόρεια σύνορά μας".

    [02] Κόσμος

    Προθεσμία 30 ημερών

    Τελεσίγραφο του ΣΑ για το Ιράν

    30/3/2006 9:49:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/3/2006 12:43:18 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ

    Μετά από τρεις εβδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κατέληξαν σε συμφωνία επί του κειμένου για το Ιράν, με το οποίο καλείται η Τεχεράνη να σταματήσει εντός 30 ημερών όλες τις ενέργειες για τον εμπλουτισμό ουρανίου. Το κείμενο έχει την υποστήριξη της Γερμανίας, που μαζί με τη Γαλλία και τη Βρετανία προσπαθούσαν εδώ και δύο χρόνια να πείσουν το Ιράν στα εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, που είναι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας , επεσήμαναν ότι το κείμενο επί του οποίου επιτεύχθηκε συμφωνία αποτελεί "ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα" αξιώνοντας από το Ιράν να συμμορφωθεί. "Δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ των πέντε, δεν θα πρέπει να επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα", δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον. "Ναι, καταλήξαμε σε συμφωνία. Οι Γερμανοί συνάδελφοί μας συμμερίζονται πλήρως την ανακοίνωσή μας", δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής, Αντρέι Ντενίσοφ. Στο κείμενο δεν χαρακτηρίζεται το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ως απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Από την άλλη πλευρά, υψηλόβαθμος Ιρανός διπλωμάτης σχολίασε τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα μέλη του Σ.Α, δηλώνοντας ότι "το Ιράν έχει το δικαίωμα να αποκτήσει πυρηνική ενέργεια και αρνείται να ενδώσει στις διεθνείς πιέσεις".

    Αρνείται τη συμφωνία το Ιράν

    Η απάλειψη αυτής της αναφοράς έγινε κατόπιν πιέσεων της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ αρχικώς ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία ήθελαν να οριστεί τελεσίγραφο 14 ημερών. Στο διάστημα των 30 ημερών, τα μέλη του ΟΗΕ αναμένουν από τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας να συντάξει έκθεση για "την πρόοδο της ιρανικής συμμόρφωσης, με βάση τα απαιτούμενα βήματα".

    Στην Ουάσινγκτον, ο Τζορτζ Μπους δήλωσε "ικανοποιημένος από την πρόοδο που επιτεύχθηκε στο διπλωματικό μέτωπο", ενώ ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ, Ουάνγκ Γκουανία δήλωσε ότι "είναι ένα ισχυρό μήνυμα για να υποστηριχτούν οι διπλωματικές προσπάθειες που οδηγούν σε μία λύση και για να υποστηριχθεί η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Γι΄ αυτό το λόγο υποστηρίζουμε την ανακοίνωση".

    Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ, Τζαβάν Ζαρίφ τόνισε ότι "αφορά μια αναπτυσσόμενη χώρα και το αναφαίρετο δικαίωμά της να έχει πυρηνική ενέργεια. Στην περίπτωση του Ιράν, δεσμευόμαστε από το καθεστώς της μη διάδοσης των πυρηνικών και έχουμε σαφείς υποχρεώσεις". Ακόμη, υπενθύμισε ότι και πριν από 50 χρόνια ο ΟΗΕ απειλούσε το Ιράν, όταν άρχισε η εθνικοποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας, με το σκεπτικό ότι αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να απειλήσει ολόκληρη την περιοχή. "Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Το Ιράν θα ήθελε να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα, αλλά δεν μπορεί να αποδεχτεί πιέσεις και εκφοβισμούς", κατέληξε ο πρεσβευτής του Ιράν, επισημαίνοντας την επιθυμία της Τεχεράνης για ειρηνική επίλυση του ζητήματος.

    Σχετικά Links:

    Reuters: World powers to discuss next steps in Iran crisis

    BBC: Crunch talks on Iran nuclear plan

    [03] Κόσμος

    Έχασαν τη ζωή τους 65 σε όλον τον κόσμο

    Κακή χρονιά για τους δημοσιογράφους το 2005

    30/3/2006 9:10:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εξήντα πέντε δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο το 2005, 13 λιγότεροι σε σχέση με το 2004, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (ΙΡΙ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βιέννη και περιλαμβάνει στοιχεία από 175 χώρες. Το Ιράκ, όπου 23 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν την περασμένη χρονιά, παραμένει η πιο επικίνδυνη περιοχή για το δημοσιογραφικό επάγγελμα, επισημαίνει η Οργάνωση, που μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου. Το 2005, εννιά δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στις Φιλιππίνες, τρεις στο Μπανγκλαντές και στην Αϊτή και 27 σε άλλες 18 χώρες, υπογραμμίζει το ΙΡΙ που ιδρύθηκε το 1950 στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέλη του είναι 120 χώρες. Πολλές Κυβερνήσεις προσπαθούν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης με διάφορους τρόπους, όπως είναι η θέσπιση περιοριστικών νόμων για τον Τύπο αλλά και οι αυθαίρετες συλλήψεις, η άσκηση σωματικής βίας σε δημοσιογράφους και ο εκφοβισμός τους, αποκαλύπτει η έκθεση.

    [04] Κόσμος

    Κατηγορήθηκε για συνωμοσία εναντίον του Μπους

    Καταδικάστηκε Αμερικανός για την Αλ Κάιντα

    30/3/2006 8:32:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένας Αμερικανός πολίτης ο οποίος φέρεται να είχε ενταχθεί στην Aλ Κάιντα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ και κατηγορήθηκε ότι συνωμοτούσε για να δολοφονήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους καταδικάσθηκε την Τετάρτη σε ποινή κάθειρξης 30 ετών. Ο 25χρονος Άχμεντ Ομάρ Αμπού Άλι καταδικάσθηκε το Νοέμβριο από δικαστήριο στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια ότι μετείχε σε συνομωσία για να δολοφονηθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, να πραγματοποιηθούν αεροπειρατίες και να παρασχεθεί υποστήριξη στην Αλ Κάιντα. Οι εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης, όμως ο περιφερειακός δικαστής Τζέραλντ Μπρους Λι είπε ότι η ποινή κάθειρξης 30 ετών είναι επαρκής, σημειώνοντας ότι οι πράξεις του Αμπού Άλι "δεν είχαν ούτε ένα θύμα", μετέδωσε το CNN.

    Ζητούσαν ισόβια

    Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ο Αμπού Άλι, που ζούσε σε προάστιο της Ουάσινγκτον, εντάχθηκε σε πυρήνα της Αλ Κάιντα στην Σαουδική Αραβία, όπου εκπαιδεύθηκε στα όπλα, τα εκρηκτικά και την παραποίηση εγγράφων. Φέρεται να "συνωμότησε με ανώτερα στελέχη της Αλ Κάιντα" για να δολοφονήσει τον Μπους και να καταστρέψει αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας "με ένα σχέδιο ουσιωδώς παρόμοιο" με αυτό που εκτυλίχθηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Συνελήφθη το 2003 στην Σαουδική Αραβία, όπου σπούδαζε στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο στην Μεδίνα.

    Ο Αμπού Άλι ανακριθείς στην Σαουδική Αραβία ομολόγησε ότι εντάχθηκε στην Αλ Κάιντα και ότι συζητούσε για τα σχέδια τρομοκρατικής δράσης με ανώτερα στελέχη της Αλ Κάιντα. Αργότερα ανακάλεσε την ομολογία του, δηλώνοντας ότι βασανίσθηκε από τις σαουδαραβικές Αρχές.

    Ο Αμπού Άλι είναι ο δεύτερος πολίτης των ΗΠΑ που καταδικάζεται για τρομοκρατική δράση μετά τον Τζον Ουόκερ Λιντ, τον αποκαλούμενο "Αμερικανό Ταλιμπάν", ο οποίος καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών διότι βοηθούσε το ισλαμιστικό καθεστώς του Αφγανιστάν.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: US man jailed for Bush death plot

    [05] Κόσμος

    Διήμερη Σύνοδος Κορυφής

    Στο Κανκούν ο Μπους

    30/3/2006 8:26:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/3/2006 9:29:37 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Στο Κανκούν γνωστό τουριστικό προορισμό στο ανατολικό Μεξικό, θα έχει συνομιλίες την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους με τον Μεξικανό ομόλογό του Βισέντε Φοξ και τον Καναδό πρωθυπουργό Στέφεν Χάρπερ. Οι Μπους, Φοξ και Χάρπερ θα συζητήσουν για τις σχέσεις των κρατών τους, ζητήματα μετανάστευσης, εμπορίου, αντιμετώπισης της τρομοκρατίας κ.ά. Οι αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την Σύνοδο. Απαγορεύθηκε η κατάπλευση οποιουδήποτε σκάφους σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από τις ακτές του Κανκούν. Να σημειωθεί ότι το Κανκούν είναι απομακρυσμένο από τα μεγάλα αστικά κέντρα και θεωρείται πολύ ακριβή πόλη για τους περισσότερους μεξικανούς.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: Bush to earn Mexican backing in immigration fight

    [06] Κόσμος

    Επτά νεκροί

    Μοιραία πτώση

    30/3/2006 7:36:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/3/2006 8:52:57 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

    Μικρό αεροπλάνο συνετρίβη σε χώρο πανεπιστημίου με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, να σκοτωθούν, στην κολομβιανή πόλη Μεντεγίν. Από τη συντριβή του αεροσκάφους σκοτώθηκαν και οι πέντε επιβαίνοντες και δύο αγόρια που βρίσκονταν στο γήπεδο και έπαιζαν ποδόσφαιρο. Άλλα οκτώ παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο στο γήπεδο όπου έπεσε το αεροπλάνο, έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου, αλλά πιθανολογείται ότι ο πιλότος επιχειρούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

    [07] Κόσμος

    Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

    30/3/2006 7:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/3/2006 8:25:11 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επτά Αφγανοί πολίτες τραυματίστηκαν όταν όχημα που μετέφερε εκρηκτικά εξερράγη την Πέμπτη κοντά στη Καναδική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στην Κανταχάρ, νότια του Αφγανιστάν. "Μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα εναντίον μιας καναδικής αυτοκινητοπομπής τραυμάτισε επτά Αφγανούς πολίτες, μια γυναίκα, δύο παιδιά και τέσσερις άνδρες, το πρωί της Πέμπτης στην Κανταχάρ", δήλωσε ο Σιρ Σαχ, επικεφαλής της αστυνομίας στο πέμπτο διαμέρισμα της πόλης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρή επίθεση στο Αφγανιστάν

    [08] Οικονομία

    Διαπραγμάτευση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για τη νέα ΣΣΕ

    Κρίσιμη συνάντηση

    30/3/2006 11:17:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/3/2006 11:37:22 πμ)

    Την πέμπτη κατά σειρά διαπραγμάτευση για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχουν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών. Η ηγεσία του ΣΕΒ εμμένει στις θέσεις της για αυξήσεις κατώτατων μισθών κατά 3,8% το 2006, ενώ η ΓΣΕΕ ζητά να δοθεί μεσοσταθμική αύξηση περίπου δύο εκατοστιαίες μονάδες, πέραν του πληθωρισμού του 2005. Η σημερινή συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς αν καταλήξει σε αδιέξοδο, στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας ενδέχεται να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις μέσα στον Απρίλιο. Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει και η ΟΤΟΕ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της μετά την ψήφιση, τα μεσάνυχτα στη Βουλή, της τροπολογίας για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα.

    [09] Υγεία

    "Προστασία ως ένα βαθμό" στην παρούσα μορφή του

    ΗΠΑ: Πειραματικό εμβόλιο δίνει ελπίδες για τον Η5Ν1

    30/3/2006 8:51:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επιτυχημένες θεωρούνται οι έως τώρα δοκιμές σε ανθρώπους ενός νέου πειραματικού εμβολίου για την αντιμετώπιση του ιού H5N1, ο οποίος προκαλεί την γρίπη των πτηνών. Οι δοκιμές κατέδειξαν ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και ενεργοποιεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που απαιτείται για την αντιμετώπιση της θανάσιμης ασθένειας, αναφέρει στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα, 30ή Μαρτίου, η εβδομαδιαία επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine. Το εμβόλιο ανέπτυξαν ο δρ. Τζον Τρέινορ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και συνεργάτες του, εν μέρει χρησιμοποιώντας την πρωτεΐνη αιμοσυγκολλυτίνη (το "H" στο όνομα του ιού) και την πρωτεΐνη νευραμιδινάση (το "Ν" στο όνομα του ιού) που εξήγαγαν από δείγμα του ιού που κόστισε την ζωή ενός αγοριού στο Βιετνάμ το 2004. Το εμβόλιο περιέχει επίσης γονίδια από ένα στέλεχος του ιού της γρίπης που χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή εποχιακών εμβολίων για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

    Σύμφωνα με την ομάδα Τρέινορ, οι δοκιμές σε 451 υγιείς ενήλικες έδειξαν ότι το εμβόλιο δεν εμφάνισε παρενέργειες, και προκάλεσε μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και παραγωγή αντισωμάτων που οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να προστατεύσει τον άνθρωπο από την έκθεση στον ιό της γρίπης των πτηνών. Σύμφωνα με τον δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, εάν ο ιός μεταλλαχθεί σε μια μορφή μεταδόσιμη από άνθρωπο σε άνθρωπο, "είναι πιθανό ότι θα είναι διαφορετικός από το στέλεχος του H5N1 που δοκίμασε" η ομάδα Τρέινορ, αν και "όχι εντελώς διαφορετικός". Αυτό δημιουργεί ως ένα βαθμό ελπίδες προστασίας του πληθυσμού αν δημιουργηθεί ένα ορισμένο απόθεμα του εμβολίου.

    Σε άρθρο του στην ίδια επιθεώρηση που τιτλοφορείται "Κούρσα με το Χρόνο", ο δρ. Γκρέγκορι Πόλαντ, γιατρός στην Κλινική Μάγιο στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, σημειώνει ότι το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ έχει χρηματοδοτήσει 30 υποψήφια εμβόλια, η αποτελεσματικότητα των οποίων θα φανεί μέσα στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες. Στο μεταξύ τα νέα από το "μέτωπο" της εξάπλωσης δεν είναι το ίδιο ενθαρρυντικά. Εξετάσεις επιβεβαίωσαν την παρουσία του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών σε νεκρές πάπιες που βρέθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στα σύνορα Καμπότζης - Βιετνάμ, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της χώρας.

    Περισσότερες από 100 πάπιες και 59 κοτόπουλα θανατώθηκαν σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκαν τα νεκρά πτηνά στη νότια επαρχία Καμπότ, όπου την περασμένη χρονιά δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη θανατηφόρα ασθένεια.

    "Μας ανησυχεί η πιθανότητα ο ιός να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές εξαιτίας της άσχημης κατάστασης του συστήματος υγείας και της έλλειψης επικοινωνίας", τόνισε ο υφυπουργός Γεωργίας της Καμπότζης Γιμ Βαντέουν.

    Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός έχει μεταδοθεί σε άνθρωπο στην απομονωμένη αυτή περιοχή, 95 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα κρούσματα στην Ινδία

    "Χτύπησε" και την Τσεχία ο Η5

    [10] Ζωής ...σΤάσεις

    Ιστορικό μνημείο το σπίτι του Έλβις στο Μέμφις

    Ύψιστη τιμή στο βασιλιά

    30/3/2006 11:56:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στη μεγαλύτερη πράξη αναγνώρισης του έργου ενός καλλιτέχνη, προχώρησε η αμερικανική κυβέρνηση. Με διάταγμα που υπέγραψε η υπουργός Εσωτερικών Γκέιλ Νόρτον, χαρακτήρισε το Graceland, την κατοικία του Έλβις Πρίσλεϊ στο Μέμφις του Τενεσί, ιστορικό μνημείο αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στον πολιτισμό και την παγκόσμια μουσική ιστορία."Ο πολιτισμός και η μουσική άλλαξαν κατά τρόπο αμετάκλητο λόγω του Ελβις και θα ήταν δύσκολο να αφηγούμαστε την ιστορία του 20ου αιώνα χωρίς να αναφέρουμε τη μεγάλη συμβολή του μυθικού καλλιτέχνη" δήλωσε η υπουργός συμπληρώνοντας " Οι Αμερικανοί δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Είκοσι εννέα χρόνια μετά το θάνατό του, η δημοτικότητα του παραμένει αναλλοίωτη, στις νέες γενιές". Το Graceland, είναι ένα από τα πέντε σπίτια - μουσεία στις ΗΠΑ με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Αποκαλυπτικό δε, της δημοτικότητας του είναι το γεγονός ότι είναι η πιο γνωστή αμερικανική κατοικία, μετά το Λευκό Οίκο.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Secretary Norton Designates Elvis Presleys Graceland Mansion National Historic Landmark


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 March 2006 - 9:52:29 UTC