Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα στο πλευρό της Αϊτής
  • [02] Παράνομες ελληνοποιήσεις
  • [03] Κατασχέθηκαν ακατάλληλα τρόφιμα
  • [04] Προς κυβέρνηση συνασπισμού
  • [05] Παράταση για τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ
  • [06] Ένα... δύσκολο 3-0!
  • [07] Προσοχή στις απομιμήσεις φαρμάκων

    [01] Πολιτική

    Ομιλία της κ. Μπακογιάννη στο ΣΑ του ΟΗΕ

    Η Ελλάδα στο πλευρό της Αϊτής

    27/3/2006 9:51:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Ομιλία ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας που συνήλθε σήμερα με θέμα την κατάσταση στην Αϊτή, απηύθυνε υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, που βρίσκεται στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε την κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων για τη χώρα, τονίζοντας τη σημασία της γρήγορης και ανεμπόδιστης μεταβίβασης της εξουσίας, σε όλα τα επίπεδα και του σχηματισμού νέα κυβέρνησης και κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική διαδικασία και να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών. Η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό της Αϊτής, της χώρας που πρώτη αναγνώρισε την ελληνική ανεξαρτησία και, ενώπιον του προέδρου της χώρας Ρενέ Γκαρσία Πρεβάλ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό της ελληνικής διμερούς βοήθειας στα 200.000 ευρώ συνολικά.

    Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης και ενόψει της επικείμενης συνάντησης της με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε από του δημοσιογράφους για την ατζέντα των συνομιλιών με τον κ. Κόφι Ανάν. "Φυσικά, το θέμα μας θα είναι το Κυπριακό, ιδιαίτερα λόγω της κινητικότητας που δημιουργήθηκε, μετά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον κ. Παπαδόπουλο στο Παρίσι" είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό.

    Στην ερώτηση πως θα αντιδράσει η Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι "η Τουρκία, όπως ξέρετε, έχει δεσμεύσεις και πρέπει να τις ακολουθήσει για την ευρωπαϊκή προοπτική της. Ελπίζω ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

    Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, για τη Θράκη, δήλωσε: "Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα, όπου υπάρχει ισοτιμία, ισοπολιτεία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    [02] Κοινωνία

    Στα ίχνη κυκλώματος η αστυνομία

    Παράνομες ελληνοποιήσεις

    27/3/2006 9:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2006 9:27:44 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στα ίχνη κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών από την πρώην Σοβιετική Ένωση βρίσκεται η Ασφάλεια των Σερρών, μετά τη σύλληψη τεσσάρων γυναικών και την κατάσχεση πλήθος πλαστογραφημένων εγγράφων, σε έφοδο της αστυνομίας σε ένα μεταφραστικό γραφείο και ένα κατάστημα κουρτινών, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22/3 στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή για την έρευνα ήταν η μεγάλη κινητικότητα που παρατηρήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στο τμήμα αλλοδαπών της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές, τις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα πλοκάμια του κυκλώματος επεκτείνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

    Πλήθος πλαστών εγγράφων

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Αστυνομικός Διεύθυνσης Σερρών κ. Μπίσμος, τόνισε ότι η σύλληψη των τεσσάρων γυναικών έγινε στις 23 Μαρτίου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που ήρθαν στη διάθεση των αστυνομικών αρχών.

    Σε έρευνα που διεξήγαγαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών σε σπίτια αλλά και καταστήματα όπου διέμειναν και σύχναζαν οι τέσσερις γυναίκες βρέθηκε πλειάδα πλαστών εγγράφων, πιστοποιητικών και διαβατηρίων αλλά και μεγάλος αριθμός από ληξιαρχικές πράξεις γάμων, βαπτίσεων και θανάτων και πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας.

    Οι τέσσερις γυναίκες μετά την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία παραπέμφθηκαν στο Εισαγγελέα Σερρών.

    Οι δυο ημεδαπές γυναίκες κατηγορούνται για πλαστογραφία πιστοποιητικών και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ οι δυο αλλοδαπές γυναίκες για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα.

    Η Διεύθυνση Ασφαλείας Σερρών συνεχίζει την προανακριτική έρευνα.

    [03] Κοινωνία

    Κατασχέθηκαν ακατάλληλα τρόφιμα

    27/3/2006 8:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Στην κατάσχεση 100 κιλά βακαλάου, 40 κιλά συσκευασμένης φέτας Δωδώνης και 120 κιλά διαφόρων κρεάτων από τα ράφια του σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. στο Κερατσίνι, προχώρησε η νομαρχία Πειραιά, μετά από έλεγχο ελεγκτών της, οι οποίοι τα έκριναν αλλοιωμένα και ακατάλληλα για κατανάλωση. Τόσο στη συγκεκριμένη ποσότητα βακαλάου, όσο και στη φέτα διαπιστώθηκε αλλαγή των οργανοληπτικών χαρακτήρων (αλλοιώσεις στο χρώμα, στη σύσταση, στη γεύση). Αλλαγή των οργανοληπτικών χαρακτήρων διαπιστώθηκε επίσης στα 90 από τα 120 κιλά κρέατος που κατασχέθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 30 κιλά αφορούν βοδινό κρέας το οποίο κατασχέθηκε επειδή παρουσίαζε διπλές ενδείξεις (νωπού και κατεψυγμένου κρέατος). Εν τω μεταξύ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Δημοτική Αγορά του Πειραιά εντοπίστηκαν σε δύο κρεοπωλεία, να πωλείται ως ελληνικό, χοιρινό κρέας ολλανδικής και γαλλικής προέλευσης. Πρόκειται για τα κρεοπωλεία Σοφιανόπουλος Αλέξανδρος & ΣΙΑ Ε.Ε. και Ζαντιώτης ΕΠΕ κατά των οποίων αλλά και των προμηθευτών εργαστηρίων επεξεργασίας και κοπής κρεάτων "Κρέατα Αττικής - Βουδούρης Κώστας Α.Ε." και "Φλωρίδης ΑΕΒΕ" υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα.

    [04] Κόσμος

    Κανένα κόμμα την πλειοψηφία στην Ουκρανία

    Προς κυβέρνηση συνασπισμού

    27/3/2006 10:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2006 11:29:55 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-REUTERS

    Στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού προσανατολίζονται τα κόμματα της Ουκρανίας, καθώς οι εκλογές της Κυριακής δεν ανέδειξαν καμία κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Με καταμετρημένο το μισό περίπου των ψήφων, το φιλορωσικό Κόμμα των Περιφερειών του Βίκτορ Γιανούκοβιτς προηγείται με ποσοστό 27,05%, ο Συνασπισμός της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο λαμβάνει ποσοστό 23,58% ενώ το κόμμα "Η Ουκρανία μας" του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιούσενκο έρχεται τρίτο με 16,18%. Το εκλογικό αποτέλεσμα καλωσόρισαν η Ευρωπαϊκή Ένωση οι ΗΠΑ και η Ρωσία, ενώ ο ΟΑΣΕ έκρινε ότι οι εκλογές ήταν αδιάβλητες και απόλυτα δημοκρατικές.

    Τα φιλελεύθερα κόμματα το "πάνω χέρι"

    Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ουκρανία σημαίνει τη δυναμική επάνοδο του φιλορώσου πρώην προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας.

    Ο Γιανουκόβιτς είχε εκδιωχθεί από το προεδρικό αξίωμα το 2004, στη διάρκεια της αποκαλούμενης Πορτοκαλί Επανάστασης, μετά από καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές.

    Όσο για τους δυο πρωταγωνιστές και ηγέτες της ειρηνικής ανατροπής του φιλορώσου προέδρου;

    Το κόμμα του νυν προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιούσενκο, έρχεται τρίτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ακολουθώντας το κόμμα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

    Κανένα όμως από τα κόμματα, με βάση τα αποτελέσματα δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Όλες όμως οι πολιτικές δυνάμεις παρά τις όποιες διαφορές τους, δηλώνουν έτοιμες για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, με την πρώην πρωθυπουργό και πρώην σύμμαχο του προέδρου Γιούσενκο η οποία παύτηκε πέρυσι από την πρωθυπουργία, να πιέζει για να υπάρξει σύντομα συμφωνία για ένα κυβερνητικό συνασπισμό φιλελεύθερων κομμάτων.

    Από την πλευρά του ο Βίκτορ Γιούσενκο, δεν άνοιξε τα χαρτιά του, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε συνεργασία θα εξαρτηθεί από το τελικό αποτέλεσμα.

    Η συνολική εκλογική επίδοση των φιλελεύθερων κομμάτων υπερβαίνει εκείνη του Κόμματος των Περιφερειών του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, το οποίο τερματίζει πρώτο στις εκλογές της Κυριακής.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Ukraine leaders jostle for power

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προηγείται το κόμμα της αντιπολίτευσης

    [05] Οικονομία

    Μέχρι τις 31 Μαρτίου

    Παράταση για τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ

    27/3/2006 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α., που έληγε σήμερα και η καταβολή των χρεωστικών υπολοίπων, που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της απεργίας της Εμπορικής Τράπεζας, παρατείνονται μέχρι και την 31η Μαρτίου 2006. Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα.

    Η υποβολή αυτών των περιοδικών δηλώσεων θα γίνει αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. με ταυτόχρονη καταβολή του οφειλόμενου ποσού. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδοχή της περιοδικής δήλωσης είναι η ύπαρξη λογαριασμού του υπόχρεου στην Εμπορική Τράπεζα στις 27/3/2006.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ένα... δύσκολο 3-0!

    27/3/2006 11:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς τους Ριβάλντο και τους δύο κεντρικούς του αμυντικούς, Ανατολάκη και Σούρερ ο Ολυμπιακός συνάντησε περισσότερες δυσκολίες από όσες δείχνει το τελικό 3-0 στην προσπάθεια να κάμψει την αντίσταση του Ατρομήτου. Έστω και αν ο Κωνσταντίνου φρόντισε να δώσει γρήγορο προβάδισμα με όμορφο σουτ στο 18 μετά από σέντρα του Καφέ, οι "ερυθρόλευκοι" δυσκολεύτηκαν αρκετά στην συνέχεια απέναντι στους δραστήριους παίκτες του Γιώργου Παράσχου που σε ορισμένες φάσεις δικαιούνται να διαμαρτύρονται και για τις υποδείξεις των βοηθών του διαιτητή, Νταμπώση. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η φάση του 30 όταν ο Μερίνο, εκείνος που ταλαιπώρησε περισσότερο από όλους τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, δημιούργησε μια σύγχυση στα καρέ του Νικοπολίδη και ο Τζιμπούρ με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού ο βοηθός τον είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ.

    Το 1-1 δεν έγινε και μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους δεν άλλαξε τίποτα παρά τις προσπάθειες των Μπουλούτ και Τζόρτζεβιτς να παραβιάσουν την εστία του Μιχαηλίδη. Στην επανάληψη η είσοδος του Καστίγιο αναστάτωσε την άμυνα του Ατρομήτου, όμως ο Ουρουγουανός δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ, παρόλο που απέφυγε τις συνήθεις ατομιστικές ενέργειές του. Ο άλλος βοηθός αυτή την φορά σταμάτησε ξανά με οφσάιντ τον Τζιμπούρ σε μια φάση που εκείνος είχε ξεκινήσει πίσω από την σέντρα, ενώ ένα σουτ του παίκτη του Ατρομήτου στο 58' σταμάτησε ο Νικοπολίδης. Έτσι στο 71΄σε ένα κόρνερ του Μάριτς, ο Μπουλούτ "έπιασε" μια εξαιρετική κεφαλιά και σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού με πέναλτι που κέρδισε ο Κωνσταντίνου σε μια φάση που θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Κατεμής. Το τελειωτικό "χτύπημα" του Νταμπώση ήρθε λίγο πριν την λήξη όταν ο Νικοπολίδης ανέτρεψε τον Τζιμπούρ έξω από την περιοχή και ο διαιτητής αφού καταλόγισε το φάουλ, χαρίστηκε με κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα των πρωταθλητών.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας) Κίτρινες: Νικοπολίδης - Κατεμής

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Μπουλούτ, Κωστούλας, Τουρέ, Στολτίδης (87' Ταραλίδης), Γεωργάτος (46' Καστίγιο), Καφές, Κωνσταντίνου, Οκκάς (68' Μάριτς), Τζόρτζεβιτς.

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Γεωργίου, Ντάγκας, Κατεμής, Κούτσης (71' Δήμος), Ραγκουέλ, Κορακάκης (80' Σωτήρχος), Μερίνο, Ζαχαρόπουλος (66' Καραδήμος), Τζιμπούρ.

    [07] Υγεία

    Κυκλοφορεί Rimonabant-μαϊμού στο ιντερνέτ

    Προσοχή στις απομιμήσεις φαρμάκων

    27/3/2006 10:21:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε σήμερα το καταναλωτικό κοινό ότι κυκλοφορεί μέσω Ιντερνετ μία επικίνδυνη απομίμηση του φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας Rimonabant, το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο ζωές και υπονομεύει την φαρμακευτική βιομηχανία", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσθέτει ότι η πώληση των απομιμήσεων του Rimonabant αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι εγκληματικά στοιχεία εκμεταλλεύονται την ανωνυμία του Διαδικτύου για να πωλούν πλαστά και μη εγκεκριμένα σκευάσματα στο ανυποψίαστο κοινό.

    Θα κυκλοφορήσει ως Acomplia

    Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά το Rimonabant με την εμπορική ονομασία Acomplia μετά την έγκρισή του από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ.

    Το σκεύασμα αυτό έχει παρατηρηθεί επίσης ότι βοηθά τους καπνιστές να εγκαταλείψουν την ανθυγιεινή αυτή συνήθεια.

    Όπως επισημαίνει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν διατεθεί στην αγορά απομιμήσεις 170 περίπου φαρμάκων, μεταξύ των οποίων το Βιάγκρα και το αντι-ιικό Tamiflu.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 March 2006 - 21:52:02 UTC