Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροχαίο με ένα νεκρό
  • [02] Επίσκεψη στον Εβρο
  • [03] Έφυγαν εμπρός οι δείκτες
  • [04] Μακελειό σε πάρτι

    [01] Κοινωνία

    Σκοτώθηκε ένας 22χρονος

    Τροχαίο με ένα νεκρό

    26/3/2006 11:37:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 6.30 το πρωί, στη διασταύρωση της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Στρατηγού Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι. ΙΧ αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς την Κόρινθο έκανε στροφή αριστερά στην οδό Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο ΙΧ που κατευθυνόταν προς Αθήνα. Τα δύο οχήματα, αμέσως μετά έπεσαν πάνω σε άλλα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η σύγκρουση ήταν μοιραία για τον 22χρονο οδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός του δεύτερου και άλλοι τέσσερις επιβάτες του τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Θριάσειο Νοσοκομείο. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Αιγάλεω.

    [02] Κοινωνία

    Στις πληγείσες περιοχές ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

    Επίσκεψη στον Εβρο

    26/3/2006 11:04:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις πληγείσες από τις πλημμύρες αγροτικές εκτάσεις του νομού Έβρου επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αλέξανδρο Κοντό.

    Στις 4:15 το απόγευμα της ίδια μέρας, στη νομαρχία Εβρου θα γίνει σύσκεψη με θέμα τις επιπτώσεις από τις πρόσφατες πλημμύρες, στην οποία εκτός των δύο υπουργών, θα συμμετέχουν οι βουλευτές, τοπικοί φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Εν τω μεταξύ, την αποκατάσταση της δραστηριότητας της διμερούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων με αρμοδιότητες για κοινή επιτήρηση των διασυνοριακών ποταμών και λήψη μέτρων για περιορισμό των πλημμύρων ζήτησε η Ελλάδα με επιστολή προς το βουλγάρικο Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας "Σεγκά" ("Τώρα").

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέφτει η στάθμη στον Έβρο

    Σε επιφυλακή

    "Ξεφουσκώνει" ο Έβρος

    Κρίσιμες ώρες στον Έβρο

    [03] Κοινωνία

    Από τις 3:00 στις 4:00 έδειξαν τα ρολόγια

    Έφυγαν εμπρός οι δείκτες

    26/3/2006 10:38:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Τα ρολόγια της Ευρώπης "κατάπιαν" το χρόνο σήμερα τα ξημερώματα, περνώντας μία ώρα μπροστά, για 30η φορά από το 1976 που η Ευρώπη θέσπισε το μέτρο της θερινής ώρας, για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ρίζες στην ενεργειακή κρίση του 1974 και στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρισμού για φωτισμό. Αλλαγή της ώρας θα υπάρξει ξανά στις 29 Οκτωβρίου για το χειμώνα.

    Συνολικά, κάπου 70 χώρες σε όλον τον κόσμο αλλάζουν την ώρα τους προσαρμοζόμενοι στην εναλλαγή μεταξύ εποχών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εφαρμόζεται η θερινή ώρα από το 1966, η ώρα θα αλλάξει μία εβδομάδα μετά την Ευρώπη, το Σαββατοκύριακο της 1ης Απριλίου. Από το 2007 όμως, η περίοδος της θερινής ώρας στην Αμερική θα παραταθεί για τέσσερις επιπλέον εβδομάδες αρχίζοντας από τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου και τελειώνοντας την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

    Πάντως, δεν λείπει και ο αντίλογος. Η Ένωση Ενάντια στην Θερινή Ώρα (Ached) χαρακτηρίζει "παραπλανητική" την δήθεν εξοικονόμηση ενεργείας λόγω της υπερκατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και της κυκλοφοριακής κίνησης. Η Ached υποστηρίζει ακόμη ότι η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα υγείας σε "αρκετές φυσιολογικές ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού" και ιδιαίτερα στον ύπνο. Σε αυτό το τελευταίο συνηγορούν και Βρετανοί επιστήμονες οι οποίοι προειδοποιούν τους ανθρώπους που δεν κοιμούνται πολύ και ξυπνούν νωρίς το πρωί να είναι λίγο πιο προσεκτικοί σήμερα και αύριο και να μην κάνουν εργασίες που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση, διότι θα είναι επηρεασμένοι από την αλλαγή της ώρας και την φυσική ευαισθησία τους στο φως.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC-Larks hit hardest by clock change

    Σχετικά Links:

    The Sleep Council

    [04] Κόσμος

    Ένοπλος "γάζωσε" έξι νεαρούς

    Μακελειό σε πάρτι

    26/3/2006 12:08:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: CNN

    Σε λουτρό αίματος εξελίχθηκε ένα πάρτι στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ξαφνικά ένας από τους συμμετέχοντες άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα εναντίον των υπολοίπων νεαρών παρευρισκομένων. Από τις σφαίρες έπεσαν νεκροί έξι άνθρωποι, άλλος ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο δράστης μόλις ολοκλήρωσε το μακελειό έστρεψε το όπλο στον εαυτό και αυτοκτόνησε.

    Οι περίπου 20 νεαροί, ηλικίας έως 25 ετών βρέθηκαν στο σπίτι στην περιοχή του Κάπιτολ Χιλ, προερχόμενοι από ένα άλλο μεγαλύτερο θεματικό πάρτι που βρισκόταν σε εξέλιξη σε παρακείμενο σπίτι. Όπως προέκυψε από τις έρευνες το πάρτι είχε θέμα τα "ζόμπι" και οι νεαροί ήταν μακιγιαρισμένοι με ανάλογα χρώματα. Ο άνδρας ο οποίος περιγράφηκε από τις αρχές ως ένας περίοικος γύρω στα 30, βρισκόταν και αυτός μαζί τους, όταν για άγνωστο λόγο έφυγε για να επιστρέψει λίγο αργότερα ζωσμένος με σφαίρες και οπλισμένος με μία κοντόκανη καραμπίνα κι ένα πιστόλι. Κατόπιν επιδόθηκε σε ανθρωποκυνηγητό. Σύμφωνα με την αστυνομία, που κάνει λόγο για το χιερότερο έγκλημα του είδους στα χρονικά της περιοχής, άρχισε να καταδιώκει τους "στόχους" του μέσα στο κτήριο. Μάλιστα ανέβηκε και στον 1ο όροφο και γάζωσε το μπάνιο όπου είχαν κλειδωθεί δύο άτομα, τα οποία διέφυγαν τους τραυματισμούς. Τα πτώματα των άλλων άτυχων νεαρών βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

    Οι αρχές διεξάγουν ανακρίσεις για να εξακριβώσουν τα κίνητρα του μακελειού.

    Σχετικά Links:

    CNN-Gunman kills six, self after party


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 March 2006 - 9:50:55 UTC