Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέοι υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Συνεπλάκησαν πρώην δικαστικοί
  • [03] "Ξεφουσκώνει" ο Έβρος
  • [04] Στο επίκεντρο οι βαλλιστικές εξετάσεις
  • [05] "Συμβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα"
  • [06] Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή
  • [07] Κόντρα ΑΕΛ –ΕΠΑΕ
  • [08] Σύγκλιση απόψεων
  • [09] Φιλική νίκη ο Παναθηναϊκός
  • [10] "Ζωντανός" ο Παναθηναϊκός

    [01] Πολιτική

    Δόθηκε στη δημοσιότητα

    Νέοι υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ

    15/3/2006 8:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/3/2006 8:13:53 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον δεύτερο κατάλογο των υποψηφίων Δημάρχων και Νομαρχών, που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του κόμματος, Αλέκος Παπαδόπουλος. Παράλληλα κάλεσε όλους τους υποψήφιους Νομάρχες και Δημάρχους, να προχωρήσουν σε βαθιά και εκτεταμένη ανανέωση των ψηφοδελτίων τους, με ανθρώπους νέους που έχουν τη γλώσσα του μέλλοντος και κυρίως που μπορούν να επικοινωνήσουν με την εποχή. "Οι Δήμοι και οι Νομαρχίες δεν είναι πεδία εξουσίας, είναι πεδία ευθύνης, και οι υποψήφιοί μας θα κριθούν με κριτήρια που σχετίζονται με την άσκηση αυτής της ευθύνης", κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

    ΗΜΑΘΙΑΣ Χασιώτης Γιάννης (Δικηγόρος - νέα υποψηφιότητα)

    ΚΕΡΚΥΡΑΣ Μαχειμάρης Γιώργος (νυν νομάρχης)

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Λαφαζάνης Αργύρης (νυν νομάρχης)

    ΧΙΟΥ Λαμπρινούδης Πολύδωρας (νυν νομάρχης)

    ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

    ΑΓΡΙΝΙΟΥ Μοσχολιός Παύλος (Πολιτικός Μηχανικός-νέα υποψηφιότητα)

    ΚΙΛΚΙΣ Τερζίδης Δημήτρης (νυν δήμαρχος)

    ΚΟΖΑΝΗΣ Κουκουλόπουλος Πάρις (νυν δήμαρχος)

    ΝΑΟΥΣΑΣ Καραμπάτζος Τάσος (νυν δήμαρχος)

    ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Μίχος Λάμπρος (νυν δήμαρχος)

    ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ειρηνάκης Παντελής (νυν δήμαρχος)

    ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Ευφραιμίδης Ιορδάνης (νυν δήμαρχος)

    ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Γεωργάκης Θεόδωρος (νυν δήμαρχος)

    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Μαστοράκος Γιώργος (νυν δήμαρχος)

    ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ασκούνης Κώστας (νυν δήμαρχος)

    ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ Φωκιανός Δημήτρης (νυν δήμαρχος - σε συνεργασία με ΣΥΝ)

    ΜΟΣΧΑΤΟΥ Παπαντώνης Ταξιάρχης (νυν δήμαρχος)

    ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ Χαραλάμπους Ιωάννης (νυν δήμαρχος)

    ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Κοσοβίτσας Κωνσταντίνος (νυν δήμαρχος)

    ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Παπαμικρούλης Νίκος (νυν δήμαρχος)

    ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Στεργίου Δημήτρης (νυν δήμαρχος)

    ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Βλάχος Στέφανος (νυν δήμαρχος σε συνεργασία με ΣΥΝ)

    ΤΑΥΡΟΥ Σούτος Δημήτρης (νυν δήμαρχος)

    ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Κατσέλη Νόρα (βουλευτής)

    ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ Ιωακειμίδης Γιώργος (νυν δήμαρχος σε συνεργασία με ΣΥΝ)

    ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Χρήστου Στέφανος (νυν δήμαρχος)

    ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ Χριστοφιλάκης Βαγγέλης (νυν δήμαρχος)

    ΛΑΥΡΙΟΥ Λουκάς Δημήτρης (νυν δήμαρχος)

    ΦΥΛΗΣ Μπουραίμης Δημήτρης (νυν δήμαρχος)

    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Οικονομίδης Χριστόδουλος (νυν δήμαρχος)

    ΝΕΑΠΟΛΗΣ Λαδόπουλος Ναθαναήλ (νυν δήμαρχος)

    ΣΥΚΕΩΝ Δανιηλίδης Σίμος (νυν δήμαρχος)

    ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ Σερβετάς Δημήτρης (νυν δήμαρχος)

    [02] Κοινωνία

    Στις φυλακές Κορυδαλλού

    Συνεπλάκησαν πρώην δικαστικοί

    15/3/2006 11:26:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν δύο πρώην δικαστικοί, που έχουν προφυλακιστεί για εμπλοκή στο προδικαστικό κύκλωμα, συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Λεωνίδα Στάθη και τον Ευάγγελο Καλούση, οι οποίοι, κρατούνται στην ίδια πτέρυγα. Όπως αναφέρεται οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια κατά την ώρα του προαυλισμού και τους χώρισαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

    [03] Κοινωνία

    Παραμένουν σε επιφυλακή οι Αρχές

    "Ξεφουσκώνει" ο Έβρος

    15/3/2006 8:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Ύφεση παρουσιάζει η κατάσταση στον Έβρο, αφού η στάθμη των υδάτων των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου δεν σημειώνει αυξητική τάση, αν και παραμένει πάνω από το όριο επικινδυνότητας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, περίπου 150.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει, περισσότερα από 70 σπίτια στα Λάβαρα εκκενώθηκαν, ενώ πλημμυρισμένο είναι και το φυλάκιο 13 του ελληνικού στρατού. Οι Αρχές παραμένουν προληπτικά σε επιφυλακή, με πρώτη προτεραιότητα την προστασία των κατοίκων. Σε σύσκεψη που έγινε στην Ορεστιάδα, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρθηκε την επιβάρυνση της κατάστασης λόγω των υδάτων που προέρχονται από τη Βουλγαρία, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας με την γειτονική χώρα, ενώ τόνισε πως θα υλοποιηθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και καταβληθούν αποζημιώσεις το ταχύτερο δυνατό. Τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε και σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την Άννα Διαμαντοπούλου.

    Προληπτικά σε επιφυλακή

    Η προσοχή των Αρχών εστιάζεται στο νότιο τμήμα του Έβρου, καθώς η στάθμη στα βόρεια έχει υποχωρήσει.

    Στο Σοφικό, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε τρεις κτηνοτρόφους, ζώα έχουν εγκλωβιστεί στους στάβλους, ενώ στο Πύθειο οι κάτοικοι κατασκευάζουν αναχώματα για προστατευθούν.

    Στο Πύθιο η στάθμη των υδάτων είναι 6,78 μ. (όριο συναγερμού 5,70 μ.), στο Πέταλο 6,88 μ. (όριο συναγερμού 6,00 μ.) και στους Κήπους 4,90 μ. (όριο συναγερμού 4,00 μ.), ενώ στον Άρδα τα νερά έχουν φτάσει στα 5,40 μ., με όριο συναγερμού τα 5,20.

    Και στη γειτονική Τουρκία, όμως, η κατάσταση είναι τραγική, καθώς στην Ανδριανούπολη χιλιάδες στρέμματα έχουν βουλιάξει κάτω από το νερό.

    Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξέτασε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μέριμνα που επέδειξε η Πολιτεία λέγοντας χαρακτηριστικά: "αν και πρωτόγνωρο το φαινόμενο, αντέξαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά".

    Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ορεστιάδας, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ θα είναι πλήρεις και μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, ενώ θα προχωρήσουν τα αναγκαία έργα. Παράλληλα, ευχαρίστησε για την βοήθειά τους τους βουλευτές του Νομού, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, τον μητροπολίτη της περιοχής, τους εθελοντές διασώστες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη συνεργασίας με την Βουλγαρία και την Τουρκία. Για την Βουλγαρία, ο Υπουργός επεσήμανε πως δεν υπήρξε πλήρης ενημέρωση των ελληνικών Αρχών, ούτε εξάντλησε τις δυνατότητές της, ενώ τόνισε πως ο ίδιος και η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, επικοινώνησαν σχετικά με τους Βούλγαρους ομολόγους τους. Αναφορικά με την Τουρκία, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας για τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού.

    Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, χαρακτήρισε έμπρακτη την κοινωνική ευαισθησία και την βοήθεια του Κράτους.

    Για αδυναμία και ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί το έτοιμο από το 2003 ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων του Έβρου, έκανε λόγο το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ και ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να καταθέσει στη Βουλή ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την περιοχή.

    Απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, κατηγορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για παραχάραξη της αλήθειας και για την απουσία του ως Κυβέρνησης στα προβλήματα της περιοχής, σημειώνοντας ότι, αντί για 10 δισεκατομμύρια ευρώ, που είχαν αορίστως εξαγγελθεί για το ειδικό πρόγραμμα Έβρου, είχαν εκταμιευθεί μόλις 3 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη σημειώνει, ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ με τις προκλητικές ανακρίβειες των εκπροσώπων του, που επισκέφθηκαν την περιοχή, φθάνει στα όρια της καπηλείας, της αγωνίας και του πόνου των ανθρώπων που σήμερα δοκιμάζονται.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υποχωρεί η στάθμη του νερού

    [04] Κοινωνία

    Ξέσπασμα από τη μητέρα του 22χρονου

    Στο επίκεντρο οι βαλλιστικές εξετάσεις

    15/3/2006 8:06:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συνεχίστηκε σήμερα στα Χανιά, κάτω από πολύ ισχυρά μέτρα ασφάλειας, η δίκη των τριών Ειδικών Φρουρών, που κατηγορούνται για το θάνατο 22χρονου, ο οποίος δεν σταμάτησε σε μπλόκο στις Γωνιές Ηρακλείου, το Δεκέμβρη του 2003. Σήμερα κατέθεσε ο Αξιωματικός των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας, από την Αθήνα για τα πορίσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στα όπλα των τριών κατηγορουμένων. Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε, όταν η μητέρα του θύματος ξέσπασε σε κραυγές έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουν οκτώ μάρτυρες. Αναφέρουμε, ότι οι τρεις Ειδικοί Φρουροί κατηγορούνται, ότι το Δεκέμβριο του 2003 πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Ηρακλή Μαραγκάκη, επειδή δεν σταμάτησε με το αυτοκίνητό του για έλεγχο. Οι ίδιοι υποστηρίζουν, ότι πυροβόλησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

    [05] Κόσμος

    Διαφώνησαν οι ΗΠΑ

    "Συμβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα"

    15/3/2006 11:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC- ΑΠΕ

    Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η σύσταση ενός νέου σώματος, του "Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα", το οποίο θα αντικαταστήσει την "Επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα", που εδρεύει στη μία από τις ευρωπαϊκές έδρες του διεθνούς Οργανισμού, τη Γενεύη. Το νέο σώμα θα έχει 47 μέλη αντί 53, που είχε η Επιτροπή. Υπέρ της σύστασης του Συμβουλίου ψήφισαν οι αντιπρόσωποι 170 κρατών-μελών του ΟΗΕ στη Γενική Συνέλευση, ενώ καταψήφισαν οι ΗΠΑ. Την ίδια στάση με τις Ηνωμένες Πολιτείες κράτησαν οι αντιπρόσωποι του Ισραήλ, των νησιών Μάρσαλ και του Παλάου, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν οι αντιπρόσωποι της Λευκορωσίας, του Ιράν αλλά και της Βενεζουέλας. Για ιστορικό ψήφισμα έκανε λόγο, ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, το οποίο, όπως τόνισε δίνει στα Ημωμένα Έθνη την πολυπόθητη ευκαιρία να κάνει μια καινούρια αρχή στις δράσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

    [06] Μ. Ανατολή

    Μετά την ισραηλινή επιδρομή στην Ιεριχώ

    Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή

    15/3/2006 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ανοίξει εκ νέου ο κύκλος της βίας στη Μέση Ανατολή, μετά την ισραηλινή εισβολή σε παλαιστινιακή φυλακή της Ιεριχούς και τα αντίποινα που ακολούθησαν εις βάρος Δυτικών υπηκόων στη Γάζα. Με συνθήματα κατά του Ισραήλ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σε όλη τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ενώ πολλά καταστήματα έμειναν κλειστά λόγω της γενικής απεργίας που κήρυξαν οι παλαιστινιακές οργανώσεις. Πάντως, ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις Δυτικοί όμηροι -δύο Γάλλοι κι ένας Νοτιοκορεάτης δημοσιογράφος και ένας Καναδός ακτιβιστής- μετά και την προειδοποίηση της Ε.Ε. ότι θα διακοπεί η οικονομική βοήθεια προς την παλαιστινιακή πλευρά. Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, που επισκέφθηκε την φυλακή, χαρακτήρισε "ασυγχώρητο έγκλημα" την επιδρομή και αξίωσε από το Ισραήλ να επιστρέψει στην παλαιστινιακή Αρχή τους έξι κρατούμενους που συνέλαβε. Δια στόματος του πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμέρτ, το Ισραήλ έκανε λόγο για "αναπόφευκτη επιχείρηση", ενώ την επιδρομή καταδίκασε η Ε.Ε..

    "Ασυγχώρητο έγκλημα"

    Οι Ισραηλινοί εισέβαλαν στις φυλακές είκοσι λεπτά αφότου είχαν αποχωρήσει οι Βρετανοί και Αμερικανοί παρατηρητές, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας και απήγαγαν τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Άχμαντ Σααντάτ και τέσσερα μέλη του, καθώς και τον υπεύθυνο της Φάταχ, Φουάντ Σουμπάκι.

    Ο κ. Αμπάς διέκοψε εσπευσμένα το ταξίδι του στην Ευρώπη και επέστρεψε στα παλαιστινιακά εδάφη. "Πρόκειται για προσβολή κατά του παλαιστινιακού λαού", δήλωσε μετά την επίσκεψή του στη φυλακή της Ιεριχούς, ενώ υπαινίχθη ότι υπήρξε συντονισμός μεταξύ των διεθνών παρατηρητών (που βρίσκονται από το 2002 στην Ιεριχώ) και των ισραηλινών δυνάμεων.

    Παράλληλα, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος αρνήθηκε κάθε ευθύνη των Παλαιστινίων για τα επεισόδια και χαρακτήρισε την απαγωγή του Σααντάτ ως τρόπο ενίσχυσης του κυβερνώντος κόμματος του Ισραήλ, ενόψει και των εκλογών της 28ης Μαρτίου.

    "Ήταν μια ανώφελη και παράνομη στρατιωτική επιχείρηση. Με ποιό τρόπο μια επιχείρηση αυτού του τύπου με αυτές τις ταπεινωτικές εικόνες ενισχύει την ασφάλεια του Ισραήλ;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ζοζέπ Μπορέλ.

    Την καταδίκη του για "οποιαδήποτε μορφή βίας, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται", εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο, ενώ τη "βαθιά ανησυχία" της εξέφρασε η Μόσχα, απευθύνοντας έκκληση να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της βίας.

    Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, δικαιολόγησε την αποχώρηση των Βρετανών παρατηρητών από τη φυλακή της Ιεριχούς, λέγοντας πως πραγματοποιήθηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ επανέλαβε ότι Αμερικανοί και Βρετανοί είχαν ενημερώσει σχετικά την Παλαιστινιακή Αρχή από τις 8 Μαρτίου.

    Τηλεφωνική συνομιλία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα παλαιστινιακά εδάφη είχαν ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ και η Αμερικανίδα ομόλογός του, Κοντολίζα Ράις, που ευχήθηκαν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να γίνουν νέες προσπάθειες για μείωση της έντασης από το Κουαρτέτο (ΟΗΕ, Ε.Ε., ΗΠΑ, Ρωσία).

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Ha'aretz: Abbas: IDF raid at Jericho jail is 'unforgivable crime'

    CBS: Israelis Praise, Palestinians Protest

    Le Monde: Greve suivie a Gaza et en Cisjordanie, les derniers otages francais liberes

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα

    Καζάνι που βράζει η Γάζα

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κόντρα ΑΕΛ ΕΠΑΕ

    15/3/2006 9:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον αθλητικό δικαστή της Θεσσαλονίκης παρέπεμψε η ΕΠΑΕ την Λάρισα, με την αιτιολογία της δυσφήμησης, αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΠΑΕ " Τα δημοσιεύματα που καταχωρήθηκαν στον τύπο σήμερα 15/03/2006, τα οποία εκδόθηκαν από την ΠΑΕ Λάρισα και καταχωρήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της, με τα οποία κατηγορείται και δυσφημείται η Διοργανώτρια των Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων (ΕΠΑΕ)".

    Υπενθυμίζεται ότι χθες η θεσσαλική ΠΑΕ είχε αντιδράσει για το αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η διοργανώτρια, την οποία και κατηγόρησε για «μεροληπτική συμπεριφορά» εις βάρος της. Συγκεκριμένα, η Λάρισα θα παίξει την προσεχή Κυριακή εναντίον του Ατρόμητου (20:00), την άλλη Τετάρτη (22 Μαρτίου) ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού και τρεις ημέρες αργότερα οι «βυσσινί» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο Αλκαζάρ τον Ηρακλή. Η Λάρισα είχε ζητήσει τη μετάθεση του συγκεκριμένου αγώνα για την Κυριακή (26/3), ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από την ΕΠΑΕ, η οποία ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα των αγώνων γνωστοποιείται 20 ημέρες νωρίτερα στον ΟΠΑΠ και πως ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ζήτησε για το Σάββατο τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα. Από την πλευρά της διοίκησης της Λάρισας υποστηρίχθηκε ότι ο Alpha έχει αποστείλει στις 8/3 επανορθωτικό έγγραφο, με το οποίο συναινεί στη διεξαγωγή του αγώνα την Κυριακή.

    Αντίθετος και ο Δώνης

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Δώνης, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα εξέφρασε την αντίθεσή του με τον ορισμό των αγώνων της Λάρισας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους. "Η ένστασή μου έχει να κάνει με το εξής", τόνισε ο Δώνης και συνέχισε, "Όταν αυτοί που ορίζουν ξέρουν τις ομάδες που έχουν προκριθεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου και όταν ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός κι ο Ηρακλής είναι τα φαβορί απέναντί μας κι εμείς το αουτσάιντερ, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά τα τρία δύσκολα παιχνίδια πρέπει να τα δώσουμε σε έξι ημέρες. Μ αυτό τον τρόπο, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο δεν παίζονται επί ίσοις όροις. Αυτός ή αυτοί, εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα ή δεν έχουν μυρωδιά... Και όλοι μας ξέρουμε τι ρόλο παίζει ένα 24ωρο παραπάνω για να ξεκουραστεί ο ποδοσφαιριστής, όταν ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια".

    Προβληματισμός με Αλωνεύτη

    Στο μεταξύ, προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του μάνατζερ του Στάθη Αλωνεύτη, σχετικά με τη μεταγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού το προσεχές καλοκαίρι. Στο συμβόλαιο του Κύπριου υπάρχει ρήτρα 1.000.000 ευρώ, που τού δίνει το δικαίωμα να αλλάξει σύλλογο και ο εκπρόσωπός του, Κώστας Μπότος, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ήδη ο ενδιαφερόμενος που θα καλύψει το συγκεκριμένο ποσό. Εκείνο που προβληματίζει, ωστόσο, είναι η χρονική στιγμή που επέλεξε ο μάνατζερ να δημοσιοποιήσει το θέμα. Κι αυτό γιατί μόλις προχθές, εναντίον της Ξάνθης, ο Αλωνεύτης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΛ και άρχισε να διαφαίνεται πως οι -διαταραγμένες μετά το ματς με τον Ολυμπιακό- σχέσεις του με τους οπαδούς των «βυσσινί», όδευαν προς αποκατάσταση.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σύγκλιση απόψεων

    15/3/2006 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με κύριο θέμα τα οικονομικά που "χωρίζουν" και ενώνουν τις δύο πλευρές της ΑΕΚ, συναντήθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ντέμης Νικολαΐδης και ο ομόλογός του της Ερασιτεχνικής, Ανδρέας Ανατολιωτάκης. Όπως είναι φυσικό στην συνάντηση συζητήθηκε και το γηπεδικό και ο κ. Ανατολιωτάκης ενημέρωσε τον κ. Νικολαΐδη για τις προθέσεις της διοίκησης του Ερασιτέχνη να κατασκευάσει γήπεδο στην ιστορική έδρα της ομάδας, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ από την πλευρά του εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις αμφιβολίες του για την Νέα Φιλαδέλφεια και την προτίμησή του σε άλλη περιοχή. Το θετικό ήταν πως η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα με τους τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής να τονίζει πως ο Ντέμης είναι ένας άνθρωπος που κρατά τον λόγο του αναφερόμενος κυρίως στο θέμα των οικονομικών και του ποσοστού που θα παίρνει ο Ερασιτέχνης από τα εισιτήρια της ΠΑΕ. Ποσοστό που θα καθοριστεί σε νέα συνάντηση.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φιλική νίκη ο Παναθηναϊκός

    15/3/2006 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με γκολ των Κρητικού και Χαραλαμπίδη, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 2-0 του Απόλλωνα Αθηνών σε φιλικό αγώνα που έγινε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι χρησιμοποίησε όσους δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ οι υπόλοιποι υποβλήθηκαν σε τεστ ταχύτητας και αλτικότητας. Στο φιλικό διάρκειας 60 λεπτών αγωνίστηκαν οι: Εμπέντε, Στάθης (31΄ Κρητικός), Σιόντης, Κώτσιος, Άντριτς, Νίλσον, Θεοδωρίδης, Βόουτερ, Λεοντίου, Χαραλαμπίδης και Μάντζιος.

    [10] Μπάσκετ

    "Ζωντανός" ο Παναθηναϊκός

    15/3/2006 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Δείχνοντας το γνώριμο καλό του πρόσωπο στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη επί της Τσιμπόνα με 88-69 μέσα στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που το τελικό αποτέλεσμα παραπλανεί, αφού οι Κροάτες ήταν πολύ πιο απειλητικοί σε όλη την διάρκεια του. Οι "Πράσινοι" ουσιαστικά έκαναν μια από τις μεγαλύτερες τους ανατροπές για να φτάσουν σε αυτή τη νίκη, αφού μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, το άγχος και η εμφανής πτώση της απόδοσης, ήταν τα στοιχεία που τους κρατούσαν πίσω στο σκορ. Το κομβικό στοιχείο ήταν η ευστοχία από την περιφέρεια στα τελευταία λεπτά που οδήγησε την ομάδα του Ομπράντοβιτς από εκεί που έχανε μέχρι και με εννέα πόντους να ρίξει στο "καναβάτσο" τους Κροάτες και να φτάσει την διαφορά στο υψηλό επίπεδο που έχει το τελικό σκορ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στους "16" της Ευρωλίγκας και πλέον χρειάζονται μόνο νίκες, συνδυασμός αποτελεσμάτων με τις άλλες ομάδες και να καλυφθεί η διαφορά από τις ήττες με Εφές Πίλσεν και Μπενετόν, όπως δηλαδή έκανε σήμερα με την Τσιμπόνα.

    Τα δεκάλεπτα: 19-24, 44-42, 59-60, 88-69.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Λάκοβιτς 10 (2), Μπατίστ 18, Διαμαντίδης 6, Σπανούλης 22 (1), Αλβέρτης 18 (4), Τομάσεβιτς 10, Χατζηβρέττας, Στσεπάνοβιτς 2, Παπανικολάου 2, Τσαρτσαρής. ΤΣΙΜΠΟΝΑ (ΝΤΡΑΖΕΝ ΑΝΤΖΟΥΛΟΒΙΤΣ): Μαρκοτα 3, Ουάρεν 5 (1), Ρόζιτς, Κους 9 (1), Ράντσιτς 11 (3), Πεν 21 (3), Ζούζα, Σκέλιν 7, Μάρτσελιτς 3 (1), Ντέιβισον 10.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 15 March 2006 - 21:55:26 UTC