Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επιφυλακή στον Έβρο
  • [02] Ληστεία με ένα νεκρό
  • [03] Γενική απεργία την Τετάρτη
  • [04] Διαμαρτυρία για το επίδομα θέρμανσης
  • [05] Στο εδώλιο δύο μέλη της Κτηματολόγιο ΑΕ
  • [06] Στυγερό έγκλημα στα Χανιά
  • [07] Ερωτήματα και προστριβές
  • [08] Νέα σημαία στη Βενεζουέλα
  • [09] Διπλή γλώσσα το Ιράν
  • [10] Δύο νέα δυστυχήματα σε κινεζικά ορυχεία
  • [11] Υπέκλεπτε τις συνομιλίες
  • [12] Ξανά Ουρίμπε στην Κολομβία
  • [13] Περιοδεία Αμπάς στην Ευρώπη
  • [14] Στο Eurogroup η ελληνική Οικονομία
  • [15] Τρίημερο μποϊκοτάζ
  • [16] ΝΒΑ: Δια χειρός Μούορνινγκ οι Χιτ
  • [17] "Μέσα" ο Μάρκος, "έξω" η Δανιηλίδου
  • [18] Στο "Μεάτσα" κρίνεται το όγδοο εισιτήριο
  • [19] "Έφυγε" ο θρύλος της Σέλτικ
  • [20] Θέλει Μπάλακ ο Μουρίνιο
  • [21] Ήττα για την Μπαρτσελόνα
  • [22] "MILVA χθες και σήμερα"
  • [23] Δύο ακόμα κρούσματα Η5Ν1
  • [24] Ο ωκεανός του Εγκέλαδου
  • [25] Φοβού την έκλειψη και το σκοτάδι της!
  • [26] Στα FM του αγοραίου έρωτα

    [01] Κοινωνία

    "Φούσκωσε" πάλι ο ποταμός

    Σε επιφυλακή στον Έβρο

    13/3/2006 10:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 11:47:26 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Σε επιφυλακή βρίσκονται για ακόμα μια φορά οι αρχές στο Νομό Έβρου, μετά το νέο "φούσκωμα" του ποταμού λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην Βουλγαρία, που είχαν ως αποτέλεσμα το κατέβασμα μεγάλων όγκων νερού, στην ελληνική πλευρά. Το πρωί στο Πύθιο, η στάθμη των νερών, άγγιξε τα 6,15 μέτρα, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο συναγερμού, που είναι τα 5,70, στους Κήπους τα 4,10 μέτρα με όριο συναγερμού τα 4 και στο Πέταλο Φερών, έφτασε τα 6,20 μέτρα, με όριο συναγερμού τα 6. Ήδη μεγάλες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, και της Νομαρχίας εκτιμούν ότι τις επόμενες 48 ώρες το ύψος της στάθμης του ποταμού, θα αυξηθεί πολύ περισσότερο, καθώς αναμένεται και νέα εισροή νερών στην κοίτη του ποταμού Αρδα, λόγω της υπερχείλισης φραγμάτων στη Βουλγαρία. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει τους παραποτάμιους Δήμους και τους κατοίκους τους, να μην πλησιάζουν στον ποταμό Έβρο, ενώ τμήματα του στρατού και της πυροσβεστικής, βρίσκονται στις επικίνδυνες περιοχές (Διδυμοτείχου, Δικαίων, Μάνδρας, Λαβάρων και Φερών) για να συνδράμουν στην περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν οι κάτοικοι.

    Αυξημένη ετοιμότητα

    "Είμαστε σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και συναγερμού. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και θα πρέπει είμαστε πολύ προσεκτικοί., τόνισε στο ΑΠΕ ο αντινομάρχης Εβρου Μηχ Κογιουμτζής, προσθέτοντας πως "Το πρόβλημα πιθανόν να επιδεινωθεί το επόμενο 24ωρο από την αύξηση της στάθμης του ποταμού Άρδα που έχει φτάσει τα 5,80μ."

    Εν τω μεταξύ, λόγω της αύξησης της στάθμης των υδάτων, το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Έβρου προχώρησε σε άνοιγμα δυο θυροφραγμάτων στο κάμπο του Δημοτικού Διαμερίσματος Κορνοφωλιάς του Δήμου Σουφλίου για εκτόνωση της κατάστασης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 3.500 χιλιάδες στρέμματα αγροτικής έκτασης.

    Επίσης μεγάλες ποσότητες νερών εισέρχονται στον κάμπο Τυχερού- Προβατώνα- Θυμαριάς αλλά και στον κάμπο των Φερών, λόγω θραύσης αναχωμάτων.

    Πλημμυρισμένες παραμένουν οι εκτάσεις των Δημοτικών Διαμερισμάτων Πυθίου, Ψαθάδων και του Δήμου Διδυμοτείχου, ενώ έχουν κατακλυσθεί με νερό μεγάλες εκτάσεις αγροτικής έκτασης σε όλες τις παραποτάμιες περιοχές περίπου 200.000 στρεμμάτων.

    [02] Κοινωνία

    Ληστεία με ένα νεκρό

    13/3/2006 1:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 3:43:38 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Αιματηρή ληστεία με ένα νεκρό έγινε λίγο μετά το μεσημέρι σε υποκατάστημα της ALPHA BANK, στην οδό Αχαρνών 364, στα Πατήσια. Δύο ένοπλοι, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό είχαν διαπράξει μπαράζ ληστειών σε τράπεζες, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της ALPHA BANK και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Ο ένας ληστής βγήκε από την τράπεζα, προκειμένου να φέρει ένα μηχανάκι με το οποίο θα διέφευγαν. Ο άλλος ληστής, ενώ τον περίμενε στην περιστρεφόμενη πόρτα, συνεπλάκη με τον υδραυλικό της τράπεζας. Ο πρώτος ληστής επέστρεψε και πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον συνεργό του και να τραυματίσει ελαφρά στο πόδι τον υδραυλικό, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Ο ληστής δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συνελήφθη από αστυνομικούς που βρίσκονταν πολύ κοντά στο σημείο κι έσπευσαν καθώς ειδοποιήθηκαν και άκουσαν τον πυροβολισμό. Οι δύο ληστές είναι ομογενείς από την Αρμενία και το Καζακστάν.

    Παράλληλα στην Καλλιθέα ληστές λήστεψαν το σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτη στην οδό Άγιων Πάντων 15, ενώ το πρωί άλλοι ένοπλοι λήστεψαν υποκατάστημα της EUROBANK στην οδό Σόλωνος 93 στο κέντρο της Αθήνας. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες πήραν τα χρήματα και διέφυγαν.

    [03] Κοινωνία

    Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

    Γενική απεργία την Τετάρτη

    13/3/2006 3:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 3:41:40 μμ)

    Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Μαρτίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κύρια αιτήματα το σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το φραγμό στο κύμα ακρίβειας και στις μαζικές απολύσεις, τα μέτρα στήριξης για τους ανέργους, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Στα πλαίσια της 24ωρης γενικής απεργίας, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και ΜΜΕ, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 08.00 π.μ. έως τις 12.00 μ. της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2006 όλων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ και το Ελληνικό Δημόσιο (συντακτών, υπαλλήλων και τεχνικών, ΕΤΕΡ-ΕΤΙΤΑ, κλπ) και 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 μ. έως τις 4.00 μ.μ. της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2006 για τους Τεχνικούς Τύπου (ΕΤΗΠΤΑ), τους Εφημεριδοπώλες στην Αθήνα και στον Πειραιά. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Εφημερίδων Αθηνών. Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία με 6ωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ, από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 και 4ωρη στάση εργασίας στα ιδιωτικά Μ.Μ.Ε., στα οποία εργάζονται μέλη των σωματείων που ανήκουν στην ΠΟΣΠΕΡΤ, από τις 12:00 μέχρι τις 16:00.

    Μετά από παρέμβαση του προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε., Χρήστου Πολυζωγόπουλου για την προβολή του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων, ένα πεντακάμερο OB Van θα καλύψει τη συγκέντρωση στο πεδίο του Άρεως, ενώ προσωπικό ασφαλείας θα εργαστεί για την μετάδοση 15λεπτων δελτίων ειδήσεων στις 13:00 από την ΕΤ3, στις 14:00 από την ΕΤ1 και στις 15:00 από τη ΝΕΤ.

    Το κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Άρεως στις 12 το μεσημέρι, ενώ στη Θεσσαλονίκη το Εργατικό Κέντρο και η ΕΔΟΘ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου στις 11.00 το πρωί, ενώ η άλλη από το ΠΑΜΕ μία ώρα νωρίτερα, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

    Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων που συνυπογράφουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και ΜΜΕ:

    Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού τύπου Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών Ένωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά Ένωση Προσωπικού Πρακτορειών Εφημερίδων Αθηνών Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

    Σχετικά Links:

    ΓΣΕΕ

    ΕΣΗΕΑ

    ΑΔΕΔΥ

    [04] Κοινωνία

    Στη φλώρινα από κατοίκους και φορείς

    Διαμαρτυρία για το επίδομα θέρμανσης

    13/3/2006 12:09:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι και φορείς έξω από τη νομαρχία Φλώρινας. Κύριο αίτημα η καταβολή επιδόματος θέρμανσης, αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις και αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκάλεσαν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στην Αθήνα, βουλευτές του Νομού, ο Νομάρχης και εκπρόσωποι φορέων επέδωσαν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη Βουλή. Στο ψήφισμα τονίζεται ότι λόγω των διαφορετικών θερμοκρασιακών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή σε σχέση με την Αθήνα και με άλλες πόλεις της χώρας, της μεγαλύτερης - εξαιτίας της χιλιομετρικής απόστασης - διατίμησης προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και της υψηλής ανεργίας "επιβάλλεται μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης". Γι αυτό το λόγο επισημαίνεται, "η άμεση καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης θα θεωρηθεί ως αρχή μιας θετικότερης αντιμετώπισης και μιας μονιμότερης δρομολόγησης της λύσης των προβλημάτων μας".

    [05] Κοινωνία

    Για κακούργημα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

    Στο εδώλιο δύο μέλη της Κτηματολόγιο ΑΕ

    13/3/2006 12:05:00 μμ

    Την παραπομπή σε δίκη για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος δύο πρώην μελών της διοίκησης της εταιρίας Κτηματολόγιο ΑΕ, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών. Με το βούλευμα παραπέμπονται οι Νίκος Γαλιδάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Κτηματολογίου και Ιωάννης Ρέγγας πρώην μέλος του ΔΣ, ενώ κρίνεται ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν οι υπόλοιποι 19 σε βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί αρχικά κατηγορίες για την υπόθεση. Η δίωξη για την υπόθεση είχε ασκηθεί τον Οκτώβριο του 2002 , μετά από έρευνα που είχε διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γεράκης με αφορμή ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και καταγγελίες για κακή διαχείριση των κονδυλίων που είχαν χορηγηθεί από το Δημόσιο και την Ε.Ε. για την συγκρότηση και λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου την περίοδο 1997-2001. Κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 21 άτομα, μέλη του Δ.Σ. της Κτηματολόγιο ΑΕ και υπεύθυνοι δύο συμβουλευτικών στο έργο εταιριών. Το Συμβούλιο Εφετών, παρά την απαλλακτική πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα, έκρινε ότι για τους δύο από τους κατηγορουμένους στοιχειοθετείται η κατηγορία της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου. Για τους υπόλοιπους έκρινε ή ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες ή ότι λόγω του πλημμεληματικού βαθμού τους, έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.

    [06] Κοινωνία

    Ζευγάρι Βρετανών τα θύματα

    Στυγερό έγκλημα στα Χανιά

    13/3/2006 9:46:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άγριο έγκλημα με θύματα ένα ζευγάρι Βρετανών αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αλμυρίδα Χανίων. Νεκροί μέσα στο σπίτι στο οποίο είχαν μετακομίσει μόλις την Παρασκευή βρέθηκαν ο Βρετανός Ρότζερ Τζόνσον, 53 ετών, και η σύζυγος του Τζοζεφίν Τζόνσον, 52 ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής που διεξήγαγε ο ιατροδικαστής Κρήτης Μανώλης Μιχαλοδημητράκης, ο θάνατος του 53χρονου οφείλεται σε αιμορραγία και ασφυξία που προήλθε από τρεις μαχαιριές που δέχθηκε στην αριστερή πλευρά του τραχήλου και στραγγαλισμό. Παράλληλα έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο. Η σύζυγος του είχε στραγγαλιστεί με σχοινί.

    Τα θύματα βρήκε ο γιος του ζευγαριού, Ράιαν Τζόνσον, 32 ετών, ο οποίος στην κατάθεσή του υποστήριξε, ότι κοιμόταν στο δεύτερο όροφο του σπιτιού, όταν ξύπνησε αργά το μεσημέρι της Κυριακής.

    Είπε ακόμα ότι μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, διασκέδαζε σε μπαρ της περιοχής.

    Οι αστυνομικοί που πήγαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος, τονίζουν ότι στο ισόγειο υπήρχε μεγάλη ακαταστασία, ενώ βρήκαν ανοικτό το χρηματοκιβώτιο.

    Ωστόσο στο σπίτι δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης της εισόδου.

    Η αστυνομία εξετάζει με πολύ προσοχή την όλη υπόθεση, ερευνώντας τα κίνητρα του δράστη, η των δραστών.

    Το ζευγάρι των Βρετανών πρόσφατα είχε ανοίξει επιχείρηση τουριστικών ειδών στην περιοχή της Αλμυρίδας και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήταν φιλήσυχοι και καλόκαρδοι άνθρωποι.

    [07] Κόσμος

    Για τα αίτια θανάτου και τον τόπο ταφής

    Ερωτήματα και προστριβές

    13/3/2006 12:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 2:22:20 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τις επόμενες 24 ή 48 ώρες, που θα δείξουν τα αίτια που προκάλεσαν έμφραγμα του μυοκαρδίου στον πάλαι ποτέ κραταιό ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την προκαταρκτική ιατροδικαστική έκθεση, το θάνατο του, έρχεται στο προσκήνιο το θέμα του τόπου ενταφιασμού του απειλώντας με πολιτική κρίση τη Σερβία. Υψηλόβαθμο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος προειδοποίησε ήδη πως αν δεν δημιουργηθούν οι συνθήκες για την αξιοπρεπή ταφή του Μιλόσεβιτς, το κόμμα, που συμμετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία, θα αποχωρήσει από την Βουλή. Την ίδια ώρα Ολλανδός ειδικός τοξικολόγος υποστηρίζει ότι ο Μιλόσεβιτς πήρε επί τούτου ακατάλληλα φάρμακα, ελπίζοντας ότι θα σταλεί για θεραπεία στη Μόσχα. Στο μεταξύ ο Ολλανδός εισαγγελέας αποφάσισε να επιτρέψει την παράδοση της σορού του Μιλόσεβιτς στην οικογένειά του, καθώς οι γιατροί δεν την χρειάζονται πλέον για να συνεχίσουν τις ιατροδικαστικές έρευνές τους. Πάντως έως τη 1.15 μ.μ. ώρα Ελλάδας, η σορός εξακολουθούσε να βρίσκεται στο Ολλανδικό Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο (NIF) στη Χάγη, όπως διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του ΔΠΔ, ο Κριστιάν Σαρτιέ. "Θα παραμείνει εκεί όσο δεν έχουμε διευκρινίσεις για το τι επιθυμεί η οικογένεια να κάνουμε με τη σορό", διευκρίνισε η ίδια πηγή. Το NIF επιβεβαίωσε την πληροφορία.

    "Έπαιρνε σκοπίμως φάρμακο μη συνταγογραφημένο..."

    Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς έπαιρνε σκοπίμως ένα μη συνταγογραφημένο φάρμακο που ανέστελλε τα αποτελέσματα της αγωγής κατά της υπέρτασης, σύμφωνα με τον Ολλανδό τοξικολόγο Ρόναλντ Ούγκες, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει αναλύσεις αίματος στον πρώην Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας πριν από δύο εβδομάδες. "Πήρε (ένα φάρμακο που περιέχει) ριφαμπισίν, ένα σκεύασμα που αναστέλλει το αποτέλεσμα της αγωγής κατά της υπέρτασης", εξήγησε ο Ρόναλντ Ούγκες.

    "Πήρε αυτό το φάρμακο μόνος του και το ήθελε για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή προς τη Μόσχα", πρόσθεσε. Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ζήτησε τον Δεκέμβριο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία να μεταφερθεί για νοσηλεία στη Μόσχα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς οι δικαστές θεώρησαν ότι η θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσε στη Χάγη ήταν αρκετή και ότι εάν πήγαινε στη Μόσχα δεν θα επέστρεφε ποτέ τη Χάγη.

    Στο πρόθυρα πολιτικής κρίσης

    Πολιτική κρίση ενδέχεται να προκαλέσει στην Σερβία το θέμα γύρω από τον τόπο ταφής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ο Μίλοραντ Βούτσελιτς, υψηλόβαθμο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) της Σερβίας, δήλωσε ότι εάν δεν δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ταφή του Μιλόσεβιτς στην Σερβία τότε το Κόμμα του θα αποχωρήσει από την Βουλή. Δεδομένου ότι οι σοσιαλιστές του Μιλόσεβιτς εξασφαλίζουν την πλειοψηφία στην Κυβέρνηση μειοψηφίας του Κοστούνιτσα τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο κυβερνητικής κρίσης. Το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας της άρνησης του Προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς να δώσει χάρη στη σύζυγο του Μιλόσεβιτς Μίρα Μάρκοβιτς και τον γιο του Μάρκο, εναντίον των οποίων εκδόθηκε προ καιρού από σερβικά δικαστήρια διεθνές ένταλμα σύλληψης, για να παραστούν στην κηδεία.

    Ο δικηγόρος της Μάρκοβιτς, ζήτησε σήμερα την ανάκληση του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον της από σερβικό δικαστήριο, "εξαιτίας της μεταβολής των συνθηκών, δηλαδή λόγω του θανάτου του συζύγου της", δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Βελιγραδίου Ιβάνα Ράμιτς. Εάν το αίτημά της γίνει δεκτό, η χήρα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς θα μπορέσει να παραστεί στην κηδεία του στη Σερβία. Η Ιβάνα Ράμιτς διευκρίνισε ότι το αίτημα της ανάκλησης του εντάλματος κατατέθηκε σήμερα το πρωί από τον δικηγόρο Ζντένκο Τομάνοβιτς. "Βάσει του νόμου, ομάδα τριών δικαστών θα εξετάσει το αίτημα. Δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός για την έκδοση της απόφασης, αλλά ο νόμος απαιτεί τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα", είπε η εκπρόσωπος. Η Μίρα Μάρκοβιτς διαφεύγει τη σύλληψη από το 2003 , οπότε ασκήθηκαν εναντίον της κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και έχει καταφύγει στη Ρωσία κοντά στον γιό της Μάρκο, ο οποίος κατέφυγε εκεί μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Μιλόσεβιτς τον Οκτώβριο 2000.

    "Το μήνυμά μου προς την Κυβέρνηση είναι ότι το SPS δεν θα μπει στο κοινοβούλιο, εάν ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν ταφεί αξιοπρεπώς", δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ζόραν Αντζέλκοβιτς διευκρινίζοντας ότι εννοεί πως ο Μιλόσεβιτς πρέπει να ταφεί "παρουσία της οικογένειάς του σε κατάλληλη τοποθεσία του νεκροταφείου όπως αρμόζει σε μια ιστορική προσωπικότητα".

    Την κρίση υποδαυλίζει και η συνέντευξη της Μίρας Μάρκοβιτς στην εφημερίδα "Βέτσερνιε Νόβοστι" όπου εξέφρασε την επιθυμία να ταφεί ο σύζυγός της στην γενέτειρα του το Ποζάρεβατς, σε απόσταση 80 χλμ ανατολικά του Βελιγραδίου.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σερβίας και το εθνικιστικό Ριζοσπαστικό Κόμμα ζήτησαν να επιτραπεί η ταφή του Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι στην "Λεωφόρο των Ηρώων" στο κεντρικό νεκροταφείο του Βελιγραδίου.

    Από τη μεριά της η κόρη του Μιλόσεβιτς, Μάρια επιθυμεί η ταφή του πατρός της να γίνει στο Μαυροβούνιο απ όπου καταγόταν ο πατέρας του και βρίσκεται ο οικογενειακός τους τάφος.

    Πάντως αν η κηδεία του Μιλόσεβιτς γίνει στο Βελιγράδι αναμένεται να εξελιχθεί σε πολιτική συγκέντρωση.

    Ο ρωσικός Τύπος κατταγγέλει το μύθο

    Στο μεταξύ ο ρωσικός Τύπος καταγγέλλει σήμερα ως "μύθο" τη θέση ορισμένων Ρώσων πολιτικών που βλέπουν στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ένας "πατριώτη" και "φίλο της Ρωσίας, θύμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου". Ωστόσο, οι ρωσικές εφημερίδες περιορίζονται στην παρουσίαση των γεγονότων ως προς τις συνθήκες του θανάτου του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τη στιγμή που ορισμένοι ρωσικοί πολιτικοί κύκλοι κατήγγειλαν το γεγονός ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν του επέτρεψε να μεταβεί για νοσηλεία στη Ρωσία.

    "Στη Ρωσία πολλοί πολιτικοί θεωρούν" ότι στόχος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ήταν να τιμωρήσει τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς "διότι αγωνίσθηκε για να σώσει τη Γιουγκοσλαβία, την ενότητα του σερβικού λαού και διότι ήταν ένας μεγάλος φίλος της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μύθους", γράφει σήμερα η εφημερίδα Κομερσάντ.

    "Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι ο βασικός νεκροθάφτης της Γιουγκοσλαβίας και προκάλεσε μεγάλη δυστυχία και δεινά στον λαό του, τους Σέρβους", επισημαίνει η Κομερσάντ προσθέτοντας ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας "χρησιμοποίησε τη Ρωσία, τοποθετώντας την απέναντι στη Δύση για δικό του όφελος".

    Η εφημερίδα Ιζβέστια υπογραμμίζει ότι τα συναισθήματα που συνοδεύουν τον θάνατο του Μιλόσεβιτς δεν πρέπει να "αντικαταστήσουν την πραγματικότητα" και "ακόμη λιγότερο δεν πρέπει να δώσουν χώρο για τη γέννηση μύθων".

    "Ορισμένοι Ρώσοι πολιτικοί και αναλυτές σπεύδουν να δώσουν στον νεκρό χαρακτηριστικά που δεν είχε στην πραγματικότητα. Δηλαδή να τον παρουσιάσουν ως Σέρβο πατριώτη, φίλο της Ρωσίας και μεγάλο ηγέτη", τονίζει η Ιζβέστια.

    Η Βρέμια Νοβιστέι κάνει λόγο από την πλευρά της για "δύο μύθους που διχάζουν τους Σέρβους ". Από τη μια πλευρά οι εθνικιστές Σέρβοι βλέπουν στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς τον υπερασπιστή των απλών Σέρβων, έναν μάρτυρα σε μια ξένη φυλακή, ενώ για τους δημοκράτες θα παραμείνει "ο χασάπης των Βαλκανίων", γράφει η εφημερίδα.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Milosevic's body to be released

    REUTERS: Milosevic blood showed he took wrong drugs - ANP

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπέστη καρδιακή προσβολή

    Η ζωή του Μιλόσεβιτς

    Πέθανε ο Μιλόσεβιτς

    [08] Κόσμος

    Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

    Νέα σημαία στη Βενεζουέλα

    13/3/2006 3:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, έγιναν στη Βενεζουέλα τα αποκαλυπτήρια της νέας σημαίας της χώρας. Μετά το πράσινο φως από τη Βουλή στις αλλαγές του σχεδίου της, ο Πρόεδρος Τσάβες αποφάσισε να την παρουσιάσει σήμερα στους πολίτες, κατά τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την πρώτη σημαία της χώρας. Μεταξύ των αλλαγών, που η Αντιπολίτευση, καταγγέλλει ότι έγιναν παράνομα, συμπεριλαμβάνεται και η προσθήκη ενός όγδοου αστεριού, προς τιμήν της επαρχίας Guayana και η αλλαγή της θέσης του αλόγου πάνω στο άρμα, από τα δεξιά στα αριστερά.

    [09] Κόσμος

    Διπλή γλώσσα το Ιράν

    13/3/2006 12:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 1:16:13 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Γερμανικό Πρακτορείο-Γαλλικό Πρακτορείο-ΒΒC

    Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και την παραπομπή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το Ιράν δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Παρβίζ Φατάχ ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα αρχίσει την κατασκευή ενός δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου για ειρηνικούς σκοπούς. Ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί, εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός ανακοινώνοντας πως η χώρα του δε θα λάβει δραστικές αποφάσεις όσον αφορά το ζήτημα, του πυρηνικού του προγράμματος. Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα του επιμένει ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας και εξακολουθεί να είναι υπέρ μίας διπλωματικής λύσης, απορρίπτοντας τις εικασίες ότι η Τεχεράνη θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων.

    Στρο: "Δεν προβλέπεται στρατιωτική δράση"

    Την ίδια ώρα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο έκανε γνωστό αυτή τη χρονική στιγμή, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν είναι αδιανόητη και δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των ΗΠΑ.

    "Είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλυθεί, ναι μεν με πίεση, αλλά με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα", τόνισε.

    Ωστόσο, ο βρετανός υπουργός σε ομιλία του αργότερα σήμερα αναμένεται να τονίσει ότι η εξέταση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του ιρανικού πυρηνικού ζητήματος, σηματοδοτεί μια νέα φάση των διπλωματικών προσπαθειών και όχι το τέλος τους.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    ΒΒC: Straw speech to focus on Iranians

    [10] Κόσμος

    Έντεκα νεκροί και 25 εγκλώβισμένοι

    Δύο νέα δυστυχήματα σε κινεζικά ορυχεία

    13/3/2006 8:54:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έντεκα ανθρακωρύχοι βρήκαν τον θάνατο σε χθεσινό δυστύχημα σε ορυχείο στη νότιο Κίνα, ενώ άλλοι 25 παγιδεύτηκαν στις στοές μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε άλλο ορυχείο στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου. Το χθεσινό δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα σε μικρό ανθρακωρυχείο στην επαρχία Χιουνάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί η αιτία του δυστυχήματος. Η σημερινή έκρηξη σημειώθηκε στη Μογγολία τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, την ώρα που στις στοές εργάζονταν 33 ανθρακωρύχοι. Οι οκτώ απ αυτούς απεγκλωβίσθηκαν αμέσως, ενώ άλλοι 25 παραμένουν παγιδευμένοι στις στοές. Παρά τις προσπάθειες της κινεζικής Κυβέρνησης για να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων στη βιομηχανία ορυκτών, τα κινεζικά ανθρακωρυχεία παραμένουν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο. Επισήμως 5.986 εργάτες έχασαν τη ζωή τους πέρυσι σε 3.340 δυστυχήματα, ενώ τα ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στις 20.000.

    [11] Κόσμος

    Ο αρχηγός της Βρετανικής ασυτνομίας

    Υπέκλεπτε τις συνομιλίες

    13/3/2006 7:55:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση βρίσκεται ο αρχηγός της Μητροπολικής Αστυνομίας της Βρετανίας, Σερ Ίαν Μπλερ, μετά την αποκάλυψη ότι είχε μαγνητοφωνήσει, χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως, τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γενικό Εισαγγελέα Λόρδο Γκόλντσμιθ, κύριο νομικό σύμβουλο της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε χθες η Σκότλαντ Γιαρντ. Παράλληλα είχε μαγνητοφωνήσει και συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μέλη της επιτροπής για τη διερεύνηση της δολοφονίας Βραζιλιάνου Ζαν Σαρλ ντε Μενέζες, από αστυνομικά όργανα, στις 22 Ιουλίου, όταν αυτός θεωρηθεί ύποπτος για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις στο Μετρό του Λονδίνου. Εκπρόσωπος του Λόρδου Γκόλντσμιθ επιβεβαίωσε πως ο ίδιος είναι εις γνώσιν της υποκλοπής της τηλεφωνικής του συνομιλίας και δήλωσε πως "είναι πολύ ενοχλημένος απογοητευμένος" από το γεγονός. Επίσης στέλεχος της εξεταστικής επιτροπής, επιβεβαίωσε με τη σειρά του την γνώση τους για τις υποκλοπές των συνομιλιών τριών μελών της-μεταξύ αυτών και του προέδρου της Νικ Χάρντγουϊκ-με τον Μπλερ, εκφράζοντας την έκπληξή του.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Met chief in phone recording row

    [12] Κόσμος

    Ο νυν πρόεδρος νικητής των βουλευτικών εκλογών

    Ξανά Ουρίμπε στην Κολομβία

    13/3/2006 7:35:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο

    Η συμμαχία που υποστηρίζει τον νυν πρόεδρο Άλβαρο Ουρίμπε (κόμμα La U και Συντηρητικό Κόμμα) είναι ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Κολομβία, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν τις πρωινές ώρες και αφορούν το 15,48% των συνολικών ψήφων. Περίπου26,5 εκατ. ψηφοφόροι εκλήθησαν χθες να αναδείξουν τη νέα σύνθεση του Κογκρέσου, εκλέγοντας 102 Γερουσιαστές από τους 823 υποψηφίους και 165 βουλευτές από τους συνολικά 1.968 υποψηφίους. Οι εκλογές διεξήχθησαν μέσα σε κλίμα βίας. Την Κυριακή ημέρα των εκλογών, σημειώθηκαν πολλά επεισόδια, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα, ενώ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι επιθέσεις από τους αριστερούς αντάρτες του κινήματος FARC προκάλεσαν τον θάνατο 53 ανθρώπων. Γι αυτό τα λόγο ο Άλβαρο Ουρίμπε, στις πρώτες δηλώσεις κάλεσε τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας σε διαπραγματεύσεις, ώστε να τεθεί το πλαίσιο μιας "σοβαρής και άμεσης ειρηνευτικής διαδικασίας", που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο των εμφύλιων συγκρούσεων.

    [13] Μ. Ανατολή

    Περιοδεία Αμπάς στην Ευρώπη

    13/3/2006 10:34:00 πμ

    Περιοδεία στην Ευρώπη, ξεκινά ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, που φτάνει σήμερα στη Βιέννη, ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες. Την Παρασκευή, ο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί στο Παρίσι με το Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Παλαιστίνιου πρόεδρου με τους ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες, οι επιπτώσεις της νίκης της Χαμάς στις παλαιστινιακές εκλογές και τα μέσα που θα προωθήσουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς.

    [14] Οικονομία

    Στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Αλογοσκούφης

    Στο Eurogroup η ελληνική Οικονομία

    13/3/2006 10:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 3:08:30 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, προκειμένου να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του Eurogroup, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η πορεία της ελληνικής Οικονομίας, καθώς και το πρόγραμμα σταθερότητας 2005-2008, ενώ αύριο για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσει και το ECOFIN. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας θα εγκρίνει τον Προϋπολογισμό και θα υιοθετήσει την ευνοϊκή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα σταθερότητας, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί στη χώρα μας παράταση ενός χρόνου για τη μείωση του ελλείμματος. Νωρίτερα σήμερα, ο Υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς από τις δυο αυτές συνεδριάσεις και άσκησε σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του στο θέμα της απογραφής.

    "Απάτη" και "κόλπο"...

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε χθες τη δημοσιονομική απογραφή "απάτη" και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ότι σπατάλησαν τα χρήματα και το κύρος του λαού και της χώρας.

    "Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παραπλανούσαν κατ εξακολούθηση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Eurostat και τον ελληνικό λαό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε σε σχέση με τη Eurostat και τις αμυντικές δαπάνες. Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά άμεσα στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής διαφάνειας σε συνεργασία με την Κομισιόν.

    Επίσης είπε ότι η Eurostat αποκάλυψε το μεγάλο "κόλπο" των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ότι έχει απαντήσει και στο πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στην πολιτική της παραπλάνησης, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας, παραμένει προσκολλημένος και ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αλογοσκούφης διερωτήθηκε αν ο κ. Παπανδρέου αμφισβητεί την έκθεση της Eurostat για τα έτη 1997-2004 και αν αμφισβητεί την αμεροληψία της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. "Το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης καταφεύγει στην μαύρη προπαγάνδα" και κατέληξε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χτίζει ένα νέο μέλλον για τη χώρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κόντρα για την Οικονομία

    [15] Οικονομία

    Των καταναλωτικών οργανώσεων για την ακρίβεια

    Τρίημερο μποϊκοτάζ

    13/3/2006 11:13:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ξεκίνησε σήμερα το τριήμερο μποϊκοτάζ σε όλα τα προϊόντα που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Καταναλωτικών Οργανώσεων ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή που είναι στις 15 Μαρτίου. Οι καταναλωτικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και καλούν τους καταναλωτές να προμηθευτούν αυτές τις τρεις ημέρες μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

    [16] Μπάσκετ

    ΝΒΑ: Δια χειρός Μούορνινγκ οι Χιτ

    13/3/2006 11:26:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο Μαϊάμι, όπου οι Χιτ επικράτησαν των Κλήβελαντ Καβαλίερς με 98-92. Στην τιτανομαχία ανάμεσα στον Ντουέην Γουέιντ των Χιτ και του ΛεΜπρον Τζέιμς των Καβαλίερς, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αλόνσο Μουόρνινγκ. Ο αναπληρωματικός σέντερ των γηπεδούχων, στα 23 λεπτά που αγωνίστηκε, πέτυχε 16 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και βοήθησε σημαντικά στην αμυντική λειτουργία των νικητών. Όσον αφορά τους δύο αστέρες, ο Γουέιντ ήταν από τους κορυφαίους με 35 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ για τους Καβαλίερς ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 47 πόντους. Οι Σπερς επικράτησαν των Ρόκετς με 88-81 με κορυφαίο τον Τιμ Ντάνκαν που πέτυχε 20 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

    Τα αποτελέσματα

    Μαϊάμι-Κλίβελαντ 98-92 Σαν Αντόνιο-Χιούστον 88-81 Λέικερς-Σιάτλ 113-120 Μέμφις-Φιλαδέλφεια 91-94 Ντιτρόιτ-Σάρλοτ 94-78 Βοστώνη-Ντένβερ 106-101 Τορόντο-Ιντιάνα 93-89 Οκλαχόμα-Νιού Τζέρσεϊ 84-95 Σακραμέντο-Ντάλας 85-80 Πόρτλαντ-Φοίνιξ 111-101

    ΑΝΑΤΟΛΗ

    Περιφέρεια Ατλαντικού

    Νιού Τζέρσεϊ 33-28 Φιλαδέλφεια 31-31 Βοστώνη 27-36 Τορόντο 22-41 Νέα Υόρκη 17-44

    Κεντρική περιφέρεια

    Ντιτρόϊτ 50-12 Κλίβελαντ 36-28 Ιντιάνα 31-29 Μιλγουόκι 30-32 Σικάγο 28-35

    Νοτιοανατολική περιφέρεια

    Μαϊάμι 41-21 Ουάσινγκτον 31-30 Ορλάντο 22-40 Ατλάντα 20-40 Σάρλοτ 18-46

    ΔΥΣΗ

    Βορειοδυτική περιφέρεια

    Ντένβερ 35-29 Γιούτα 30-32 Μινεσότα 26-36 Σιάτλ 25-38 Πόρτλαντ 20-42

    Περιφέρεια Ειρηνικού

    Φοίνιξ 43-19 Λ.Α. Κλίπερς 36-25 Λ.Α. Λέικερς 33-31 Σακραμέντο 32-31 Γκόλντεν Στέϊτ 26-37

    Νοτιοδυτική περιφέρεια

    Ντάλας 49-14 Σαν Αντόνιο 49-14 Μέμφις 34-29 Νέα Ορλεάνη/Οκλαχόμα 31-31 Χιούστον 29-34

    [17] "Μέσα" ο Μάρκος, "έξω" η Δανιηλίδου

    13/3/2006 2:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον 3ο γύρο του τουρνουά "Pacific Life Open" στην Καλιφόρνια πέρασε ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος τενίστας, αφού πέρασε μπάι τον πρώτο γύρο, απέκλεισε με 2-0 σετ (7-6 και 6-2), τον Σουηδό Γιόνας Μπιόρκμαν, νούμερο 25 του τουρνουά. Στον τρίτο γύρο, ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον Αργεντίνο, Γκαστόν Γκαούντιο. Αντίθετα η Λένα Δανιηλίδου δεν τα κατάφερε, αφού ηττήθηκε από την Σάχαρ Πιρ με 2-1 σετ (6-4, 4-7, 5-7) και αποκλείστηκε από τον 3ο γύρο του τουρνουά.

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο "Μεάτσα" κρίνεται το όγδοο εισιτήριο

    13/3/2006 3:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το παζλ της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται την Τρίτη (21:45 ΕΤ-1) με το παιχνίδι ανάμεσα στην Ίντερ και τον Άγιαξ και τη ρεβάνς του 2-2 στο "Άμστερνταμ Αρίνα". Η αναμέτρηση άλλαξε ημερομηνία διεξαγωγής, καθώς Ιντερ και Μίλαν έδιναν εντός έδρας τον αγώνα ρεβάνς τους για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο "Τζουζέπε Μεάτσα" οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, με τους "νερατζούρι" να έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω της εκτός έδρας ισοπαλίας. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σουηδός Πέτερ Φρόιτφελντ, ενώ όποιος πάρει το εισιτήριο για τους "8" θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ.

    Τα αποτελέσματα στην φάση των "16"

    Α΄αγ. Β΄αγ.

    Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-2 1-1 Βέρντερ Βρέμης-Γιουβέντους 3-2 1-2 Ρέιντζερς-Βιγιαρεάλ 2-2 1-1 Μπάγερν Μονάχου-Μίλαν 1-1 1-4 Μπενφίκα-Λίβερπουλ 1-0 2-0 Αϊντχόφεν-Λιόν 0-1 0-4 Ρεάλ Μαδρίτης-Αρσεναλ 0-1 0-0 Αγιαξ-Ιντερ 2-2 14/3

    [19] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Έφυγε" ο θρύλος της Σέλτικ

    13/3/2006 2:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η οικογένεια της Σέλτικ θρηνεί για τον χαμό του Τζίμι Τζόνστον. Ο καλύτερος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του σκωτσέζικου συλλόγου. άφησε την τελευταία του πνοή χθες το βράδυ σε ηλικία 61 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με προβλήματα στο νευρικό σύστημα, πριν όμως πρόλαβε να γράψει τη δική του ιστορία. Ο Τζόνστον ήταν μέλος της Σέλτικ που έγινε η πρώτη βρετανική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, νικώντας την Ιντερ το 1967. Ο διεθνής άσος πέτυχε περισσότερα από 100 γκολ με τη φανέλα της Σέλτικ, ήταν 23 φορές διεθνής και το 2002 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου της Γλασκόβης.

    [20] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Θέλει Μπάλακ ο Μουρίνιο

    13/3/2006 12:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε δηλώσεις στην εφημερίδα "Bild", Ο Ζοσέ Μουρίνιο ζήτησε την απόκτηση του Μίκαελ Μπάλακ, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Τσέλσι για την απόκτηση του. "Ναι, πράγματι θέλω τον Μπάλακ στην Τσέλσι. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και σίγουρα θα μας βοηθήσει πολύ αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή", είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός των "μπλε", ο οποίος ονειρεύεται ένα εκπληκτικό δίδυμο Μπάλακ-Λαμπάρτ στη μεσαία γραμμή. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ομάδας, "Είναι πολύ έξυπνος, πολύ δυνατός στην τακτική και σκοράρει πολλά γκολ. Για μένα, μόνο ο Λάμπαρντ μπορεί να κάνει το ίδιο. Θα κάνουν ένα ονειρεμένο δίδυμο".

    [21] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ήττα για την Μπαρτσελόνα

    13/3/2006 12:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν τα κατάφερε η Μπαρτσελόνα να συνεχίσει με νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφού σε παιχνίδι για την 27η αγωνιστική ηττήθηκε από την Οσασούνα με 2-1. Παρά την ήττα αυτή βέβαια η "Μπάρτσα" παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 61 βαθμούς, εννέα περισσότερους από τις Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης, που αναδείχθηκαν ισόπαλες στο μεταξύ τους ντέρμπι. Από την άλλη η Οσασούνα έφτασε τους 49 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 της Ράσινγκ Σανταντέρ και παρέμεινε σε ευρωπαϊκή τροχιά.

    Τα αποτελέσματα

    Εσπανιόλ-Θέλτα 2-0 (13΄ Ταμούδο, 39΄ Φρέντσον)

    Λα Κορούνια-Σοσιεδάδ 0-1 (47΄ Γκαρίδο)

    Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

    Μπέτις-Μάλαγα 1-1 (21` Ρίβας / 73` Χινταλγκο)

    Σαραγόσα-Χετάφε 1-2 (33` Μιλίτο / 39`, 60` Παούνοβιτς)

    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Κάντιθ 1-0 (90+` πέναλτι Τίκο)

    Αλαβές-Σεβίλη 2-1 (25` Νενέ, 45` Μποντίπο / 1` Σαβιόλα)

    Μαγιόρκα-Βιγιαρεάλ 1-1 (1` Περέιρα / 23` Χοσέ Μάρι)

    Ατλέτικο Μαδρίτης-Σανταντέρ 2-1 (64΄ πεν. Τόρες, 73΄ Πάμπλο - 70΄ Νταμιά)

    Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 2-1 (19΄ Βάλντο, 59΄ πεν. Πουνάλ / 72΄Λάρσον)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

    Μπαρτσελόνα 61 Ρεάλ Μαδρίτης 52 Βαλένθια 52 Οσασούνα 49 Θέλτα 45 Σεβίλη 44 Βιγιαρεάλ 43 Ατλέτικο Μαδρ. 41 Λα Κορούνια 40 Χετάφε 37 Σαραγόσα 36 Εσπανιόλ 30 Σανταντέρ 29 Σοσιεδάδ 28 Μαγιόρκα 27 Μπέτις 26 Μπιλμπάο 26 Αλαβές 26 Κάντιθ 25 Μάλαγα 22

    [22] Πολιτισμός

    Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 3-4 Απριλίου

    "MILVA χθες και σήμερα"

    13/3/2006 12:14:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρούτσικου, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, καθώς και Ναπολιτάνικα τραγούδια, τραγούδια της Edith Piaff, και διεθνείς της επιτυχίες θα ερμηνεύσει στις αρχές Απριλίου για το αθηναϊκό κοινό η Milva. Η μεγάλη ντίβα του ευρωπαϊκού τραγουδιού, θα εμφανισθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της τουρνέ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Απριλίου σε μία συναυλία, με τίτλο "MILVA χθες και σήμερα". H προπώληση των εισιτηρίων, αρχίζει σήμερα.

    Πληροφορίες

    Μέγαρο Μουσικής Αθηνών : 210-7282333 ΕΛΒΑ : 210-6728079, 210-6728080

    [23] Υγεία

    Επιβεβαιώθηκαν από το Λονδίνο σε δείγματα κύκνων

    Δύο ακόμα κρούσματα Η5Ν1

    13/3/2006 9:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2006 11:58:33 πμ)

    Δύο ακόμη κρούσματα του ιού της γρίπης των πτηνών επιβεβαίωσε το εργαστήριο αναφοράς του Λονδίνου, σε δείγματα δύο κύκνων από την Επανομή Θεσσαλονίκης και την Ηρακλίτσα Καβάλας. Με τα δύο νέα περιστατικά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μεταναστευτικά πουλιά στη χώρα μας έφθασε τα 32. Στο μεταξύ για πρώτη φορά επιβεβαίωσε η Μιανμάρ (Βιρμανία) την παρουσία της γρίπης των πτηνών σε πτηνοτροφείο, στην πόλη Μανταλέι, όπως ανακοίνωσε από την Μπανγκόκ ανώτατος αξιωματούχος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών. "Επιβεβαίωσαν την παρουσία του ιού της νόσου", δήλωσε ο Λοράνς Γκλεσόν και πρόσθεσε πως δεν έχει γίνει γνωστό το είδος των πτηνών, αλλά σίγουρα πρόκειται για πτηνοτροφείο. Οι αρχές τις χώρας ανακοίνωσαν πως την Τετάρτη βρέθηκαν νεκρά 112 πουλερικά κοντά στο Μαντελέι και επισήμαναν πως η περιοχή τέθηκε σε καραντίνα, ενώ θανατώθηκαν πολλά πτηνά. Εξάλλου Ο ιός Η5 της γρίπης των πτηνών ανιχνεύθηκε σε πέντε πτηνά στο Αφγανιστάν, αλλά το στέλεχος του ιού δεν είναι ακόμα γνωστό, ανακοίνωσαν σήμερα η αφγανική κυβέρνηση και ο ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ Άντριαν Έντουαρντς, το στέλεχος του ιού θα γίνει γνωστό εντός της ημέρας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Χτύπησε" και το Καμερούν

    Νέα κρούσματα Η5Ν1

    [24] Τεχνολογία

    Τι είδε το σκάφος Cassini

    Ο ωκεανός του Εγκέλαδου

    13/3/2006 2:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Εγκέλαδο, το φεγγάρι του Κρόνου έδειξαν οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που τράβηξε το σκάφος Cassini. Κάτω από την κρυστάλλινη επιφάνεια του, ίσως και να βρίσκεται ένας υγρός ωκεανός, γεγονός που σημαίνει, ότι είναι πιθανό να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη ζωή μικροοργανισμών. H ανακάλυψη ότι ο Εγκέλαδος, είναι γεωλογικά ενεργός, ότι δηλαδή μπορεί να κρύβει μέσα του ζωή είναι ένα ανατρεπτικό δεδομένο που αποκτά μεγάλη ερευνητική σημασία για τους επιστήμονες.

    Διαφέρει από τα φεγγάρια Δια - Ποσειδώνα

    Οι φωτογραφίες έδειξαν ότι στο νότιο πόλο του Εγκέλαδου, το υγρό νερό που βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια του, σχηματίζει πίδακες που μοιάζουν με θερμοπηγές.

    Αν τελικά επιβεβαιωθεί η ύπαρξη νερού, σε ένα σώμα τόσο μικρό και τόσο κρύο, θα μιλάμε για ένα ανατρεπτικό δεδομένο, μία εξαιρετικά σημαντική και συναρπαστική ανακάλυψη, καθώς είναι πολύ πιθανό, να υπάρχουν συνθήκες για την ύπαρξη μικροοργανισμών, πολύ πέρα του Ηλιακού μας συστήματος.

    Υπάρχουν και άλλα φεγγάρια στο Ηλιακό μας σύστημα, όπου υγροί ωκεανοί, κρύβονται κάτω από χιλιόμετρα παγωμένης κρούστας.

    Το διαφορετικό σε αυτήν την περίπτωση, σημειώνει ο Dr Andrew Ingersoll από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια στην Pasadena είναι ότι εδώ ο ωκεανός μπορεί να κρύβεται μόλις 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Εγκέλαδου.

    Η Ευρώπη, το παγωμένο φεγγάρι του Δία, έχει ένα αλμυρό ωκεανό κάτω από την κρυστάλλινη της επιφάνεια, ενώ ο Τρίτων, το φεγγάρι του Ποσειδώνα, έχει μία παγωμένη ηφαιστειακή επιφάνεια, από την οποία αναδύεται άζωτο, σχηματίζοντας στήλες καπνού.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    CNN:Signs of water found on one of Saturn's moons

    BBC: Saturn moon 'may have an ocean'

    [25] Παράξενα

    Οδηγίες προς Νιγηριανούς ενόψει 29 Μαρτίου

    Φοβού την έκλειψη και το σκοτάδι της!

    13/3/2006 10:14:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Εξοικειωμένοι με τα ουράνια φαινόμενα δεν είναι όλοι οι πολίτες του κόσμου. Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν λαοί που ζουν με δεισιδαιμονίες και βλέπουν πίσω από το μεγαλείο μίας έκλειψης του Ήλιου, τις πράξεις του Διαβόλου. Στη Νιγηρία, την τελευταία φορά που έγινε ορατό το φαινόμενο, το 2001, οι άνθρωποι κάθε άλλο παρά έζησαν μία μοναδική εμπειρία. Αντίθετα, βγήκαν στους δρόμους για να τα βάλουν με το κακό, και επειδή κακό δεν έβρισκαν, άρχισαν τον πόλεμο μεταξύ τους. Φοβούμενη νέα βίαια επεισόδια, αυτή τη φορά, η κυβέρνηση της Νιγηρίας, λαμβάνει από τώρα τα μέτρα της. Και επειδή ο σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος, ο υπουργός Πληροφόρησης Frank Nweke, έσπευσε με απλά λόγια, να προετοιμάσει το λαό για την εμπειρία που θα ζήσει. "Όταν ο Ήλιος κρυφτεί, μην πανικοβληθείτε. Μπορεί να αισθανθείτε περίεργα και ψυχολογικά καταβεβλημένοι, μην ανησυχείτε όμως είναι φυσιολογικό. Τίποτα κακό, δεν πρόκειται πραγματικά να συμβεί" τόνισε σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει το λαό για αυτά που θα νιώσει.

    [26] Ζωής ...σΤάσεις

    Από τα κρεβάτια των οίκων ανοχής ... στα ερτζιανά

    Στα FM του αγοραίου έρωτα

    13/3/2006 11:04:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Με τη συχνότητα του αγοραίου έρωτα, θα μπορούν να συντονιστούν από τον Ιούνιο, οι κάτοικοι της πόλης Σαλβαδόρ, στη Βραζιλία. Η κυβέρνηση, αποφάσισε να επιτρέψει στις ιερόδουλες της πόλης, να λειτουργήσουν το δικό τους ραδιοφωνικό σταθμό, όχι φυσικά για να προωθηθεί η πορνεία, αλλά για να ενημερωθούν τα κορίτσια του αγοραίου έρωτα για τα δικαιώματα τους."Δεν θα απολογηθούμε για το επάγγελμα αλλά θα παλέψουμε για αξιοπρέπεια στο χώρο" ανέφερε με δηλώσεις του, στο Reuters, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και επικεφαλής του project, Σάντρο Κορέια.

    "Μικρόφωνο" στις κοπέλες ενός κατώτερου Θεού

    Τα ραδιοφωνικά προγράμματα, του σταθμού, συμπλήρωσε, θα προσεγγίζουν κοινωνικά θέματα, όπως την εμπορία γυναικών και παιδιών, τη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και θέματα υγείας, όπως μέτρα θωράκισης από τον ιό του AIDS ή άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

    Τον ραδιοφωνικό σταθμό θα στελεχώσουν, ραδιοφωνικοί παραγωγοί σαν τον Correia, οι οποίοι θα φροντίσουν και για την εκπαίδευση των ιερόδουλων στα νέα τους καθήκοντα.

    Οικονομικά το εγχείρημα θα υποστηριχθεί, από χορηγίες και διαφήμιση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 March 2006 - 15:48:30 UTC