Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όρισε τους άμεσους στόχους
  • [02] Με καλό καιρό το τριήμερο
  • [03] Εξομοιώνοντας τις υποκλοπές
  • [04] Παράθυρο για διάλογο
  • [05] Οι επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ
  • [06] Ο διαγωνισμός για τα ονομαστικά εισιτήρια
  • [07] Ευχαριστημένος κατά το ήμισυ ο Ρεχάγκελ
  • [08] Απειλεί με αποχή η Γ' Εθνική
  • [09] "Με το δεξί" η Εθνική στην Κύπρο
  • [10] Βήμα πρόκρισης για Άρη
  • [11] Βάσεις πρόκρισης βάζει ο Ηρακλής
  • [12] Προσωρινός αποκλεισμός για Ζαλαγκίτη
  • [13] Φάρσα για βόμβα στη Vodafone

    [01] Πολιτική

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο

    Όρισε τους άμεσους στόχους

    28/2/2006 9:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2006 11:47:53 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα ανοιχτά πολιτικά μέτωπα των υποκλοπών, του "Καποδίστρια" και της οικονομίας, θα εστιάσει την αντιπολιτευτική του τακτική το προσεχές χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα μίλησε στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών επέρριψε για μια ακόμη φορά ευθύνες στην κυβέρνηση για συγκάλυψη, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για θέμα, δημοκρατίας, που συνδέεται με την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέβασε τους τόνους και στο θέμα του "Καποδίστρια", κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της στρέφει τον πολίτη ενάντια στον πολίτη και το δημότη ενάντια στο δημότη. Όχι μόνο αντιστεκόμαστε στην πελατειακή και ανεύθυνη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μιλάμε και για "Καποδίστρια 2", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν είναι να υπάρχουν περισσότεροι και ανίσχυροι δήμοι , αλλά μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι.

    Σχετικά με την οικονομία, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, με στόχο την υπεράσπιση του εισοδήματος του πολίτη.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO για να τονίσει ότι ο κόσμος στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς το ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, το οποίο δεν μπορεί να ξεπεράσει με επικοινωνιακά τρικ.

    Στη συνεδρίαση συζητήθηκε εισήγηση του τομέα δημόσιας διοίκησης, η οποία θα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου στις 17 και 18 Μαρτίου.

    Επίσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής από τους κυρίους Βενιζέλο, Πάγκαλο και Παπουτσή, η οποία θα αναλάβει να διαμορφώσει πρόταση νόμου για την τροποποίηση της νομοθεσίας που επιτρέπει την πολιτική επιστράτευση απεργών, πρόταση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή σε συνεργασία με τον Συνασπισμό. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο κ. Παπανδρέου στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή.

    [02] Κοινωνία

    Πτώση της έντασης των ανέμων και ηλιοφάνεια

    Με καλό καιρό το τριήμερο

    28/2/2006 11:37:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με σύμμαχο τον καιρό φαίνεται πως θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. Το πέταγμα του χαρταετού, όπως φαίνεται, θα γίνει κάτω από ευνοϊκές συνθήκες, αφού οι ισχυροί άνεμοι εξασθενούν και όλες οι προγνώσεις συντείνουν ότι ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα είναι πραγματικά ανοιξιάτικος. Πάντως οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν το πρωί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα είχαν σαν αποτέλεσμα να εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά ενώ ματαιώθηκαν και πολλές πτήσεις. Από το απόγευμα πάντως οι άνεμοι εξασθένησαν και τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

    Την ίδια ώρα αυξάνεται συνεχώς και η κίνηση στην αγορά για τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα.

    Οι τιμές ποικίλουν σε όλα τα είδη.

    - τα κατεψυγμένα καλαμάρια στοιχίζουν από 2,90 έως 7 ευρώ το κιλό - τα φρέσκα από 12 έως 19 ευρώ το κιλό - τα κατεψυγμένα χταπόδια από 5 έως 13,80 ευρώ το κιλό - ενώ τα φρέσκα από 10 έως 12 ευρώ το κιλό - οι κατεψυγμένες σουπιές φτάνουν τα 5, 90 ευρώ το κιλό - και οι φρέσκες τα 8,50 ευρώ το κιλό - οι γυαλιστερές 7 ευρώ το κιλό - οι μικρές γαρίδες 3,90 ευρώ το κιλό

    Οι έλεγχοι στην αγορά είναι εντατικοί αλλά οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

    [03] Κοινωνία

    Η ΑΔΑΕ στα γραφεία της Ericsson

    Εξομοιώνοντας τις υποκλοπές

    28/2/2006 10:03:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχεδόν δέκα ώρες διήρκησε η εξομοίωση των υποκλοπών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ericsson, υπό την επίβλεψη της Αρχής Διασφάλισης Απόρρητου Επικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας , στην οποία συμμετείχαν τεχνικοί της Vodafone και της Ericsson, έγινε επανεγκατάσταση του παράνομου λογισμικού δίπλα στο λογισμικό νόμιμων συνακροάσεων της Ericsson. Τα μέλη της Αρχής Διασφάλισης προσπάθησαν να δουν πως το ξένο λογισμικό ενεργοποιούσε το νόμιμο λογισμικό και πως στη συνέχεια εξαφάνιζε τα ίχνη του.

    Κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης "υποκλέπτονταν" οι τηλεφωνικές συνομιλίες όσων συμμετείχαν στη διαδικασία προκειμένου να διαπιστωθεί πως λειτουργούσε το σύστημα σε πραγματικές συνθήκες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της ΑΔΑΕ, έχουν καταλήξει ότι ο άνθρωπος που κατασκεύασε το παράνομο λογισμικό διέθετε τεχνογνωσία εξαιρετικά υψηλού επιπέδου που περνάει τα σύνορα της Ελλάδας.

    Ο συγκεκριμένως άνθρωπος αφού κατασκεύασε το παράνομο λογισμικό πρέπει να γνώριζε και τον κωδικό ενεργοποίησης του νόμιμου λογισμικού.

    Τον κωδικό αυτό γνώριζαν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής Ericsson στη Σουηδία.

    Εξετάζεται και το ενδεχόμενο, χακερ να κατάφερε να σπάσει αυτό τον κωδικό.

    Στη συνέχεια όμως, σύμφωνα με πληροφορίες,τα μελή της Αρχής Διασφάλισης εκτιμούν ότι για να επαναπρογραμματίζεται και να ανανεώνει τη λειτουργία του το παράνομο λογισμικό έπρεπε να υπάρχει συνεργός εντός της Ελλάδας που να είχε πρόσβαση στις εταιρείες Ericsson και Vodafone.

    [04] Κόσμος

    Για την επίλυση του Κυπριακού

    Παράθυρο για διάλογο

    28/2/2006 7:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2006 9:25:59 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τρόπο επανενεργοποίησης των συνομιλιών για το Κυπριακό, εξέτασαν στην μετά από ένα χρόνο συνάντησή τους στο Παρίσι, ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Αναν και ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος. Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, ενώ στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι υπάρχει συμφωνία όσον αφορά στη συνέχιση του εν εξελίξει διαλόγου και εκφράζεται η ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

    Ο κ. Ανάν σημείωσε επίσης ότι επί αυτού είχε λάβει και την διαβεβαίωση του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ.Ταλάτ ότι συμμερίζεται τις ίδιες προσδοκίες.

    Οι δυο άνδρες συμφώνησαν επίσης ότι θα ήταν επωφελές για όλους, αν μπορούσε να επιτευχθεί πρόοδος στην περαιτέρω απαγκίστρωση δυνάμεων και στην αποστρατιωτικοποίηση στο νησί, στην πλήρη αποναρκοθέτηση της Κύπρου και στο θέμα της Αμμοχώστου.

    Τέλος ανέφεραν ότι η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απελευθερώσει τα από καιρού αναμενόμενα κονδύλια είναι προς όφελος της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

    Η συνάντηση διήρκησε πλέον της προγραμματισμένης μίας ώρας και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε στον κ. Ανάν προφορική πρόταση με τους στόχους, τις διαδικασίες και το κλίμα που θα πρέπει να διαμορφωθεί προκειμένου να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις.

    Διαδικαστικά αποφασίσθηκε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο, υπό την επίβλεψη του κ. Μικαέλ Μόλερ που είναι ειδικός εκπρόσωπος για την Κύπρο στα Ηνωμένα Έθνη.

    Μετά τη συνάντηση ακολούθησε σύντομη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία o κ. Ανάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντήσει κάποια στιγμή τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στον οποίο παράλληλα ευχήθηκε καλή ανάρρωση, καθώς πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Ανάν-Παπαδόπουλου

    [05] Οικονομία

    Κάθε χρόνο έως το 2013

    Οι επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ

    28/2/2006 8:10:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Αλλάζουν τα δεδομένα για τις επιδοτήσεις σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων και το βόειο κρέας, για όλους τους Ευρωπαίους αγρότες. Από φέτος ως το 2013, 1.105.000 Έλληνες παραγωγοί δεν θα επιδοτούνται για την ποσότητα που θα παράγουν, αλλά θα εισπράττουν κάθε χρόνο από την Ε.Ε ένα συγκεκριμένο ποσό. Το ακριβές ποσό που δικαιούται ο κάθε ένας υπολογίστηκε με βάση το μέσο όρο των επιδοτήσεων που έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια, μία πολύπλοκη διαδικασία που ήδη ολοκληρώθηκε. Αν οι αγρότες καλλιεργήσουν όλα τα στρέμματα που δήλωναν και στο παρελθόν, ακόμη και με άλλο προϊόν, θα εισπράξουν ολόκληρη την ενίσχυση. Όποιος θέλει μπορεί να μεταβιβάσει τα δικαιώματά του σε συγγενικό του πρόσωπο ή να κάνει αγρανάπαυση των χωραφιών του. Σε κάθε περίπτωση, αν νοικιάσει τα χωράφια του για 3 συνεχόμενα έτη, θα χάσει την ενίσχυση.

    Από τον Δεκέμβριο οι ενισχύσεις

    Τις ενιαίες ενισχύσεις, συνολικά 2,1 δις ευρώ, θα εισπράττουν κάθε χρόνο ως το 2013, όσοι παρήγαγαν λάδι, βαμβάκι, καπνό, σιτηρά και βόειο κρέας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Μπασιάκο, η χώρα μας έχει τους περισσότερους δικαιούχους σε σχέση με τον πληθυσμό της, από τους 15 της Ε.Ε, και παρόλα αυτά, η χώρα μας τα υπολόγισε πιο γρήγορα από τους άλλους.

    Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο αρμόδιος οργανισμός, άρχισε ήδη την ηλεκτρονική αποστολή των στοιχείων στις αγροτικές ενώσεις.

    Για να εισπράξουν τις ενισχύσεις, όλοι οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν στην αγροτική ένωση του Νομού τους, ως τις 15 Μαΐου μια αίτηση όπου θα δηλώνουν τί θα καλλιεργήσουν και σε ποιά έκταση.

    Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Κοντός, υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, σημείωσε: "Θεωρούμε ότι ικανοποιούνται οι Έλληνες παραγωγή, δίκαιος ο υπολογισμός".

    Οι ενισχύσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται τον Δεκέμβριο.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο διαγωνισμός για τα ονομαστικά εισιτήρια

    28/2/2006 11:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα καίριο χτύπημα στη βία ελπίζει ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός ότι θα φέρει το σύστημα διάθεσης των ονομαστικών εισιτηρίων αλλά και οι απαραίτητες εργασίες στα γήπεδα. Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΚΑΪ" ο κ. Ορφανός υπογράμμισε ότι τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος διαγωνισμός για το κνετρικό σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων με ονοματεπώνυμο. "Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου. Έτσι από τη νέα αγωνιστική περίοδο, το απαραίτητο σύστημα θα λειτουργήσει σταδιακά σε όλα τα γήπεδα. Όσον αφορά στο σύστημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, που είναι πιο απλό, γιατί οι εργασίες μπορούν να γίνουν χωριστά για κάθε γήπεδο, επιταχύνονται οι διαδικασίες" τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Παράλληλα ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στην αθλητική Αστυνομία, λέγοντας ότι "για κάθε ομάδα θα υπάρχει ξεχωριστό τμήμα, που σε συνεργασία με τη διοίκηση θα παρακολουθεί τα πρόσωπα που προκαλούν επεισόδια, τα οποία θα απομονώνονται και σύμφωνα με το δικαίωμα που δίνει ο νόμος θα τους απαγορεύεται, στη συνέχεια η είσοδος στα γήπεδα" υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευχαριστημένος κατά το ήμισυ ο Ρεχάγκελ

    28/2/2006 11:19:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ικανοποιημένος από το πρόσωπο που έδειξε η Εθνική στο α ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Λευκορωσία δήλωσε μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα 1-0 τηου αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στην πρεμιέρα του 10ου διεθνούς τουρνουά της Κύπρου. Στον αγώνα προπονητικού χαρακτήρα κόντρα στην υποδεέστερη αντίπαλο, οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Οτο Ρεχάγκελ στο β ημίχρονο χάλασε το ρυθμό της ομάδας και έδωσε την ευκαιρία στους Λευκορώσους να γίνουν απειλητικοί. "Είχα πει στους παίκτες μου πριν από το παιχνίδι, πως οι Λευκορώσοι έχουν τον Αλεξάντερ Χλεμπ, και διαθέτουν δύναμη και ταχύτητα. Είμαι ικανοποιημένος από το πρώτο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο λόγω αλλαγών βγήκε η ομάδα από τον ρυθμό της. Έχουμε παίξει με ομάδες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Για ένα φιλικό παιχνίδι ήταν πολύ σκληροί. Πάντως ήταν ένας αγώνας που είδαμε αυτά που θέλαμε να δούμε" τόνισε ο εκλέκτορας της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

    Για το ντεμπούτο του Σαμαρά

    Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στο "βάπτισμα" του νεαρού άσου της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάννη Σαμάρα στην Εθνική Ανδρών, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο Ότο Ρεχάγκελ, που θέλει όμως να "ξεφορτώνεται" πιο γρήγορά τη μπάλα από τα πόδια του: "Είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση και πλούσια σωματικά προσόντα. Όμως όπως και ο Μάντζιος κρατάει περισσότερο τη μπάλα. Πρέπει να μάθει να την δίνει στα πλάγια, όταν αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης" επεσήμανε ο κ. Ρεχάγκελ

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο προπονητής της Λευκορωσίας, Πούντους Γιούρι, που δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας, τα είχε με την τύχη, η οποία δε χαμογέλασε ούτε μία φορά στους παίκτες του, σε αντίθεση με τους πρωταθλητές Ευρώπης: "Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, όχι όμως από το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά μου. Παίξαμε καλά. Αλλά η ομάδα μου δεν είχε τύχη. Αντιθέτως η Ελλάδα είχε πολύ η Ελλάδα" τόνισε ο άνθρωπος που ανέλαβε το τιμόνι της Λευκορωσίας, πριν από μία εβδομάδα, μετά την παραίτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ανατόλι Μπαϊντάτσνι και την πριοσωρινή ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιούρι Κουρένι .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Με το δεξί" η Εθνική στην Κύπρο

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απειλεί με αποχή η Γ' Εθνική

    28/2/2006 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χορηγία 100.000 ευρώ ζήτησαν με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, που απειλούν με αποχή από το πρωτάθλημα, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Στην παραπάνω απόφαση προχώρησαν σήμερα 18 ομάδες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΑΕ. Στη συνεδρίαση μετείχαν οι ΠΑΕ και ΤΑΠ, ΠΑΣ Γιάννινα, Εθνικός, Παναιτωλικός, Αγιος Δημήτριος, Μεσσηνιακός, Θύελλα Πατρών, Αιολικός, Ιωνία Χανίων, Αχαϊκή, Λήλας Βασιλικού, Κερατσίνι, Διαγόρας, Ρόδος, Απόλλων Αθηνών, Αχαρναϊκός, Βύζας, Αστέρας Τρίπολης και Ατσαλένιος

    Το πλήρες κείμενο της επιστολής

    "Αθήνα, 28/2/2006

    Προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού

    κ. Γεώργιο Ορφανό

    Κοινοποίηση: Δ.Σ./Ε.Π.Α.Ε.

    Θέμα: Απόφαση Συνεδρίασης Ομάδων Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας

    Κύριε Υφυπουργέ,

    Σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2006, συνεδριάσαμε στα Γραφεία της ΕΠΑΕ και συναποφασίσαμε να διεκδικήσουμε για τις ΠΑΕ της Γ Εθνικής Κατηγορίας χορηγία 100.000 για κάθε μια ΠΑΕ, προκειμένου να καλύψουμε μέρος των εξόδων λειτουργίας των ομάδων μας.

    Σημειωτέον ότι το ποσό που ζητούμε είναι το ? περίπου εκείνων που εισέπραξε κάθε ΠΑΕ Β Εθνικής Κατηγορίας, ενώ τα έξοδα λειτουργίας (μετακινήσεις κ.λ.π.) της Γ , είναι ίσα ή και περισσότερα από εκείνα της Β.

    Κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο κάθε ΠΑΕ Γ Εθνικής, εισέπραξε περίπου 45.000, παρότι από οικονομικής πλευράς η περίοδος 2004-2005 θεωρήθηκε η χειρότερη των τελευταίων ετών.

    Εις περίπτωσιν μη ικανοποιήσεως του αιτήματός μας και δεδομένου του μεγέθους του προβλήματος που μας ταλανίζει, συγκαλούμε Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων όλων των ΠΑΕ της Γ Εθνικής, την 10η Μαρτίου 2006, στα Γραφεία της ΕΠΑΕ προκειμένου να προχωρήσουμε σε υλοποίηση της αποφάσεώς μας για αποχή από το πρωτάθλημα.

    Στην σημερινή σύσκεψη, κατά την οποία υπήρξε ομοφωνία στα θέματα που συζητήθηκαν, έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι και των δεκαεπτά ομάδων του Νοτίου Ομίλου και ο κ. Αλέξης Κούγιας, ως εκπρόσωπος του Βορείου Ομίλου".

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Με το δεξί" η Εθνική στην Κύπρο

    28/2/2006 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά το διεθνές τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας "LG Cup" η Εθνική Ανδρών επέστρεψε απόψε στις νίκες, έστω και σε φιλικό επίπεδο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο "Τσίρειον" επικράτησε στην πρεμιέρα του διήμερου 10ου διεθνούς τουρνουά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με 1-0 της Λευκορωσίας και ξεκίνησε έτσι με το δεξί τους αγώνες της στον Α όμιλο της διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, πέτυχε στο 15΄ο άσος της αγγλικής Μάντσετσερ Σίτι, Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος στην παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα των Ανδρών, έκλεψε τις εντυπώσεις. Αύριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις 19:00 στο "ΓΣΠ" της Λευκωσίας, θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν. Οι Καζάχοι στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης, επικράτησαν στα πέναλτι 3-1 της Φινλανδίας (0-0 ο κανονικός αγώνας). Ποδαρικό με ήττα 1-0 από τη Σλοβενία για την "οικοδέσποινα" ομάδα της Κύπρου, που αύριο θα παίξει με την Αρμενία στο "Τσίρειον".

    Άφησε υποσχέσεις στο ντεμπούτο του ο Σαμαράς

    Θετικό ήταν για την Εθνική ανδρών το πρώτο της τεστ στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου, όπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα προκριματικά του Euro 2008. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, επέβαλλε από την αρχή το ρυθμό της και μετά το γκολ του Σαμαρά, έχασε καλές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ. Στο 15 ο άσος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης έβγαλε ωραία μπαλιά στην πλάτη των Λευκορώσων, ο Σαμαράς απέφυγε έναν αντίπαλό του και με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αφού η μπάλα "βρήκε" στο πόδι του Κόβμπα, έγραψε το 1-0 στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών.

    Στο β ημίχρονο οι Βύντρα, Μπασινάς, Λαγός, Γκέκας πήραν τις θέσεις των Σεϊταρίδη, Καραγκούνη, Φύσσα, Σαλπιγγίδη και κάπως ο ρυθμός της ελληνικής ομάδας έπεσε, με αποτέλεσμα στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Λευκορώσοι να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την εστία του Νικοπολίδη, που όποτε χρειάστηκε επενέβη με σωτήριο τρόπο για τη "γαλανόλευκη", που με την αποψινή της εμφάνιση άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Εκτός του Σαμαρά, που πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο, πολύ καλοί ήταν και οι Ανατολάκης Ζαγοράκης.

    Διατητής: Μάριαν Σάλομιρ (Ρουμανία) Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (Βύντρα 46), Φύσσας (Λαγός 46), Ανατολάκης, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (Γιαννακόπουλος 58), Καραγκούνης (Μπασινάς 46), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (Γκέκας 46), Χαριστέας (Κυργιάκος 70) Λευκορωσία: Χουτόφσκι, Κίφιλτσικ (Τιχόροφ 46), Ομιελάντσουκ, Σχτάνιουκ, Κόβμπα, Χλεμπ, Μπουλίγκα, Γιούρεβιτς, Σούτσκοφ, Κυρίτσκο (καλάτσιοφ 46), Κιρλινένκο (Χλεμπ Β. 46)

    Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

    Α όμιλος: Ελλάδα-Λευκορωσία 1-0, Καζακστάν-Φινλανδία 3-1 πεν. (0-0 κ.α) Β όμιλος: Κύπρος - Σλοβενία 0-1, Ρουμανία - Αρμενία 2-0

    Το αυριανό πρόγραμμα: Λάρνακα 17.00: Κύπρος Αρμενία, Λευκωσία 17.00: Ρουμανία- Σλοβενία, Λευκωσία 19.00: Ελλάς Καζακστάν, Πάφος 19.00: Φινλανδία - Λευκορωσία.

    [10] Μπάσκετ

    Βήμα πρόκρισης για Άρη

    28/2/2006 10:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σπουδαία νίκη με 60-67 επί της Βιλερμπάν πέτυχε απόψε ο Άρης στον πρώτο αγώνα των "8" του ULEB Cup και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο φαϊναλ φορ της διοργάνωσης. Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που απέκτησε ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς της 7ης Μαρτίου στο Αλεξάνδρειο, πολύ καλός ο Αμερικανός Μπρούερ, ενώ πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση έδωσε ο Γιώργος Σιγάλας. Προβάδισμα πρόκρισης όμως στην επόμενη φάση της διοργάνωσης πήρε και η Ντιναμό Μόσχας, που με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες διεθνείς, το Λάζαρο Παπαδόπουλο που πέτυχε 17 πόντους (5/8 βολές, 6/12 δίποντα) και τον Αντώνη Φώτση με 5 πόντους (2/2 βολές, 0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα) επικράτησε στο Βελιγράδι με 87-86 του Ερυθρού Αστέρα.

    Γέλασε τελευταίος ο Μπρούερ

    Παρά το καλό ξεκίνημα του Άρη στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο "Αστρομπάλ", οι γηπεδούχοι Γάλλοι κατάφεραν στη συνέχεια με καλή άμυνα ζώνης να κόψουν τον επιθετικό ρυθμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα ο Γκέινς έπληξε των καλάθι των φιλοξνεούμενων, δίνοντας στη Βιλερμπαν οριακό προβάδισμα στο ημίχρονο με 38-37.

    Στο β ημίχρονο ο Μπρούερ με άξιο συμπαραστάτη το Γιώργο Σιγάλα κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την γαλλική άμυνα και να δώσουν προβάδισμα 46-43 στον Άρη, το οποίο όμως με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου εξανεμίστηκε. Υπεύθυνος για την αφύπνιση της Βιλερμπάν ο "συνήθης ύποπτος" Γκεϊνς, ο οποίος έσπρωξε τους γηπεδούχους στην ισοφάριση 51-51.

    Η ισορροπία διατηρήθηκε μέχρι και το 36, όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ με 60-60. Από εκείνο το σημείο όμως ο Κόρεϊ Μπρούερ, σάλπισε την αντεπίθεση του "αυτοκράτορα" του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την αστοχία και τα λάθη των Γάλλων, έφτασε στον τελικό θρίαμβο 67-60.

    Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-37, 51-51, 60-67.

    ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Τσέρανιτς 6, Γκέινς 14, Σανγκαρέ 5 (1), Πόλντινγκ 9 (1), Μράζεκ 3, Σι 6, Ντιουμάσι 5, Ρούζιτς 9 (2), Μπρουν 3.

    ΑΡΗΣ: Καστλ 10, Στακ 10, Μπρούερ 14, Ουίλκινσον 4, Σιγάλας 17 (3), Πάντιους 2, Χαριτόπουλος, Κουλ 7, Ορφανός, Τέιλορ 1, Πέτροβιτς 2

    [11] Βόλεϊ

    Βάσεις πρόκρισης βάζει ο Ηρακλής

    28/2/2006 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Όπως και με την αυστριακή Χοτβόλεϊς Βιέννης, έτσι και αύριο ο Ηρακλής καλείται να ξεκινήσει την προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ Ανδρών από το "σπίτι του". Στο κλειστό του Ευόσμου ο "Γηραιός" υποδέχεται στις 20:30 (ΕΤ 3) την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Σκρα Μπελκατόφ, στο πλαίσιο του α αγώνα των "6" της κορυφαίας ευρωαπϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Για τους "κυανόλευκους" που θέλουν αύριο νίκη χωρίς απώλεια σετ για να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στο φαϊανλ φορ της Ρώμης, το μεγάλο πρόβλημα ακούει στο όνομα Στάνλεϊ Κλεϊτον. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου στην έδρα της πολωνικής ομάδας που πριν από λίγες μέρες κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας της κανονικής περιόδου στο πολωνικό πρωτάθλημα.

    Δεν ξεκινάει ο Κλεϊτον

    Ο άτυχος διεθνής διαγώνιος των ΗΠΑ, που μέσα σε ένα μήνα υπέστη δύο φορές διάστρεμμα στο ίδιο πόδι, προπονήθηκε σήμερα κανονικά, αλλά αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις. Έτσι σε συνδυασμό και με την πεσμένη του ψυχολογία, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο τεχνικός Αλέκος Λέωνης δεν θα τον ξεκινήσει στον αγώνα και τη θέση του θα πάρει, ο διεθνής άσος Αντρεϊ Κράβαρικ, που αν και αγωνίζεται ως κεντρικός, γνωρίζει πολύ καλά τη θέση του διαγώνιου.

    Μπολ: "Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια"

    Κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας απηύθυνε ο συμπατριώτης του Κλεϊτον, Λοϊ Μπολ ο οποίος ξεκαθαρίζει στις δηλώσεις του ότι όταν πρόκειται για τις 6 κορυφαίες ομάδες δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι. "Ο κόσμος του Ηρακλή πρέπει να έρθει στο γήπεδο για να μας ενισχύσει, αφού στη φάση που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όλες οι ομάδες που έφτασαν σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης είναι πολύ δυνατές. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε ό,τι και στο παιχνίδι με την Χοτοβόλεϊς, δηλαδή να πάρουμε τη νίκη με όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα, για να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες στον αγώνα ρεβάνς" τόνισε ο Αμερικανός πασαδόρος, του οποίου η απόδοση αύριο θα αποτελέσει, όπως πάντα, "βαρόμετρο" για το Γηραιό".

    Μοσχοβίτικο "χαστούκι" στη βασίλισσα

    Το χορό των αγώνων της φάσης των "6" του Τσάμπιονς Λίγκ άνοιξε απόψε η ρωσική Δυναμό Μόσχας κόνταρ στην γαλλική Τουρ. Στο ματς της ρωσικής πρωτεύσουσας, οι γηπεδούχοι, όπως και στον αγώνα του Β' ομίλου, "ταπείνωσαν" την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 3-0 (25-22, 25-17, 27-25) και έβαλαν πλώρη για την τετράδα. Την Πέμπτη εξάλλου, η δεύτερη ρωσική ομάδα, η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ υποδέχεται στο Μπλεογκόρι την ιταλική Πάντοβα.

    [12] Προσωρινός αποκλεισμός για Ζαλαγκίτη

    28/2/2006 9:50:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με προσωρινό αποκλεισμό τιμώρησε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ το διεθνή πρωταθλητή του τριπλούν, Κώστα Ζακαγκίτη, ο οποίος φέρεται να μίλησε απρεπώς στο συντονιστή και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, Λάμπρο Παπακώστα, σχετικά με την μη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στην Παιανία. Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το ΔΣ υιοθέτησε ομόφωνα την εισήγηση της ΕΠΥΑ για παραπομπή της υπόθεσης στην αρμόδια δικαστική επιτροπή της ομοσπονδίας, με την παράκληση να επιληφθεί πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας (10-12/3). Επίσης το ΔΣ ενέκρινε την διακοπή των οδοιπορικών του Ζαλαγκίτη για τρεις μήνες.

    Περικοπή δύο μισθών στον Κεφαλόπουλο

    Εκτός όμως από την υπόθεση Ζαλαγκίτη το αποψινό διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ απασχολήθηκε και με το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή του βάδην, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου. Ο κ. Κεφαλόπουλος ήταν πρωταγωνιστής σε ένα επεισόδιο που δημιουργήθηκε στη Μεγαλόπολη πριν την διεξαγωγή του "Γύρου της Πόλης". Τελικά το ΔΣ έλαβε υπόψην του την ειλικρινή μεταμέλειά τουκ. Κεφαλόπουλου και του επέβαλλε περικοπή μισθοδοσίας δύο μηνών.

    Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

    "Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ υιοθετεί ομόφωνα την εισήγηση της ΕΠΥΑ, να θέσει σε προσωρινή αναστολή την συμμετοχή του πρωταθλητή του τριπλούν, Κώστα Ζαλαγκίτη από επίσημες και μη διοργανώσεις.

    Παράλληλα, το ΔΣ της ομοσπονδίας παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ με βάσει το άρθρο 44 του καταστατικού του, με την παράκληση να επιληφθεί, ει δυνατόν πριν την διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Μόσχας. Σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύσει η προσωρινή αναστολή.

    Σε ό,τι αφορά τον προπονητή του Νίκο Βαϊου, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, εγκρίνει την διακοπή της μισθοδοσίας του για ένα τρίμηνο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Σχεδιασμού. Επίσης εγκρίνει την διακοπή των οδοιπορικών του αθλητή επί τρίμηνο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Σχεδιασμού.

    Αναφορικά με το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή του βάδην, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, λαμβάνοντας υπόψην την ειλικρινή μεταμέλειά του, όπως άλλωστε και από την σημερινή προς το ΔΣ επιστολή του προκύπτει, επιβάλει περικοπή μισθοδοσίας δύο μηνών".

    [13] Κοινωνία

    Φάρσα για βόμβα στη Vodafone

    28/2/2006 11:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Φάρσα αποδείχτηκε τελικά το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο της Vodafone στο Χαλάνδρι που αναστάτωσε την Αστυνομία, ενώ ήταν και η αιτία για να μείνει κλειστή για περίπου τρεις ώρες η οδός Εθνικής Αντιστάσεως. Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε λίγο πριν τις 7 το βράδυ στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα μέσα στα επόμενα πενήντα λεπτά στο κτίριο της εταιρείας, χωρίς να αναφέρει την ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση. Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή από την αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και εκκενώθηκε το κτίριο. Αφού παρήλθε ο χρόνος πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ερεύνησαν σχολαστικά το κτίριο χωρίς να βρεθεί το παραμικρό, αποδεικνύοντας έτσι ότι το τηλεφώνημα ήταν απλά ένα κακόγουστο αστείο. Στις 10 το βράδυ δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Εθνικής Αντιστάσεως και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την περιοχή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 28 February 2006 - 21:52:18 UTC