Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Μπακογιάννη στα Βαλκάνια
  • [02] Ανατολή με αντάρα
  • [03] Εμπρησμός σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων
  • [04] Πυρκαγιά σε διαμέρισμα

    [01] Πολιτική

    Στα άμεσα σχέδια συναντήσεις με Γκιουλ, Ράις

    Περιοδεία Μπακογιάννη στα Βαλκάνια

    26/2/2006 11:18:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κύκλο επαφών με τους ομολόγους της των Βαλκανίων θα έχει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει ενός της εβδομάδας. Σε συνέντευξη της στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής" η κ. Μπακογιάννη αποκαλύπτει τις πρώτες κινήσεις της, στις οποίες περιλαμβάνονται η υποδοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ στην Αθήνα, μια συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις, η επίσκεψή της στη Λευκωσία και στη συνέχεια στα Σκόπια. Η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν αλλάζει. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημειώνει ότι τα συμφέροντά μας εξυπηρετούνται από μια ευρωπαϊκή Τουρκία. Ερωτηθείς σχετικά αναφέρει ότι ουδέποτε ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών λέειπως και η κυβέρνηση είναι θύμα του σκανδάλου αυτού.

    [02] Κοινωνία

    Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

    Ανατολή με αντάρα

    26/2/2006 10:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2006 11:49:08 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Προβλήματα δημιούργησαν τη νύχτα στην Αττική οι εξαιρετικά ισχυροί θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν για περίπου δύο ώρες το λεκανοπέδιο, μεταξύ 3.30 και 5.30 τα ξημερώματα. Στην οδό Κουμανούδη 1, στη διασταύρωση με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ένα στέγαστρο διαστάσεων 15 επί 10 μέτρων έφυγε από τη θέση του από τον ισχυρό άνεμο από το δώμα έκτου ορόφου και έπεσε στο δρόμο, με αποτέλεσμα να προξενήσει ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Συνολικά η Πυροσβεστική, σε αυτό το χρονικό διάστημα, δέχθηκε 25 κλήσεις για κοπές δέντρων που έπεσαν από τον αέρα και απομάκρυνση αντικειμένων, όπως διαφημιστικές πινακίδες και άλλα.

    Κακοκαιρία και σε άλλες περιοχές της χώρας

    Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πολλά προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στην Κατερίνη σπίτια πλημμύρισαν, στις Σέρρες ο αέρας παρέσυρε την στέγη ενός σπιτιού, και στη Φλώρινα έγιναν κατολισθήσεις σε κατοικημένες περιοχές. Στην Θεσσαλονίκη η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε 15 περιπτώσεις, για πτώσεις δέντρων.

    Στο νομό Ιωαννίνων το λόγο έχουν από χθες το βράδυ οι χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα στο οδικό δίκτυο εκτός του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων οι συγκοινωνίες να πραγματοποιούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Από νωρίς το πρωί μηχανήματα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, των δήμων και μισθωμένα ιδιωτικά κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού για τον εκχιονισμό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    Η πρόγνωση του καιρού

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός σήμερα θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα, με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και πιθανότητα βροχών κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητας βροχής, νοτιοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυροί ανέμους και θερμοκρασία 8 με 16 βαθμούς θα έχει η Αττική. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    [03] Κοινωνία

    Πυρπολήθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα

    Εμπρησμός σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

    26/2/2006 10:58:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Άγνωστοι έβαλαν τη νύχτα φωτιά σε τέσσερα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στο προαύλιο της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων "Renault" στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 329, στη Δάφνη. Ο εμπρησμός σημειώθηκε στις 12.45 μετά τα μεσάνυχτα. Οι δράστες χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά στα αυτοκίνητα, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

    [04] Κοινωνία

    Νεκρός ένας 75χρονος

    Πυρκαγιά σε διαμέρισμα

    26/2/2006 10:51:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις βρήκε ένας 75χρονος όταν άρπαξε φωτιά το ισόγειο διαμέρισμα που έμενε μόνος του στην οδό Βρυούλων 25 στη Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά πιθανότατα να προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο. Η φωτιά περιορίστηκε άμεσα, όμως ήταν αργά για τον ένοικο του διαμερίσματος, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από τους πυροσβέστες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 February 2006 - 9:50:06 UTC