Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Παπανδρέου
  • [02] Αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό
  • [03] Κήρυγμα για τη Βόρειο Ήπειρο
  • [04] Ομαδικοί τάφοι στις Φιλιππίνες
  • [05] Κυρώσεις κατά της Παλαιστινιακής Αρχής
  • [06] Απέναντι στις συμβάσεις
  • [07] Καρέ τίτλου!
  • [08] Άνετο 4χ4 ο ΠΑΟ
  • [09] Πολύτιμη ισοπαλία ο Λεβαδειακός
  • [10] Άνετα ο Πανιώνιος
  • [11] Νίκη για το Αμβούργο

    [01] Πολιτική

    Επίθεση Παπανδρέου

    19/2/2006 10:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής σε συγκέντρωση, στο κλειστό γυμναστήριο του Άργους. Ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το θέμα των υποκλοπών, λέγοντας ότι η αλήθεια θα λάμψει και τότε πολλοί δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν. Υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επανέλαβε ότι όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο, ζητώντας, παράλληλα, την εμπιστοσύνη του λαού ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    "Ανικανότητα και υποκρισία"

    Μιλώντας στο κλειστό γήπεδο του Άργους κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι απέτυχε οικτρά σε όλο το φάσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνησή του, ενώ, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, επισήμανε ότι ο κ. Καραμανλής προσπάθησε να δώσει μια νέα πνοή, ωστόσο δεν υπάρχει νέα αρχή αλλά μόνον η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση της ΝΔ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για δύο χρόνια ψεύτικων υποσχέσεων, δύο χρόνια ανικανότητας, υποκρισίας και πελατειακών λογικών, δύο χρόνια μιας πολιτικής που ευνοεί τους λίγους και πλήττει τους πολλούς ενώ εντείνει την ανασφάλεια του πολίτη.

    Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θεωρεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα την φθηνή εργασία, την ανασφάλεια του πολίτη, την ισοπέδωση του πολιτισμού και τον μονόδρομο της Δεξιάς.

    "Όλα αυτά, για να μπορεί να χειραγωγεί τον Έλληνα πολίτη, τον οποίο θέλει σκυμμένο και να υποκύπτει. Εμείς", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, "δεν θα αφήσουμε ποτέ να σκύψει το κεφάλι ο Έλληνας πολίτης".

    [02] Κοινωνία

    Αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό

    19/2/2006 9:02:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Αιματηρή ένοπλη συμπλοκή μεταξύ Αλβανών σημειώθηκε στις 5.30 το απόγευμα έξω από καφενείο, στη διασταύρωση των οδών Αριστομένης και Προύσης, στον Κολωνό. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τρεις Αλβανοί συνεπλάκησαν έξω από το καφενείο ανταλλάσσοντας πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Ο ένας από τους Αλβανούς τραυματίες μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε άγνωστος, στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, με τραύμα στο πόδι. Ο οδηγός που τον μετέφερε, εγκατέλειψε τον τραυματία στο Νοσοκομείο και εξαφανίστηκε. Ο δεύτερος τραυματίας, επίσης Αλβανός, ο οποίος έχει δεχθεί σφαίρα στον ώμο αρχικά μεταφερόταν με άλλο ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν τρεις ομοεθνείς του. Το αυτοκίνητο, όμως, εντοπίστηκε από περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις Αλβανούς που επέβαιναν στο ΙΧ και μετέφεραν με ασθενοφόρο τον τραυματία, επίσης στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκαν ένας κάλυκας από πιστόλι και μία βολίδα. Προανάκριση για την αιματηρή συμπλοκή διενεργείται από την Ασφάλεια.

    [03] Κοινωνία

    Κήρυγμα για τη Βόρειο Ήπειρο

    19/2/2006 10:03:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Κήρυγμα με πολλούς αποδέκτες έκανε το πρωί της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ερήμωσης της Βορείου Ηπείρου και αναφερόμενος στα όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει για την στήριξη της ελληνικής μειονότητας. "Είναι απαράδεκτο σε καιρούς δημοκρατίας να καταπιέζεται η μειονότητα στη Β. Ήπειρο. Οι φίλοι και σύμμαχοι μας υπολογίζουν όταν είμαστε γενναίοι και διεκδικητικοί. Αν είμαστε καρπαζοεισπράκτορες δεν υπολογίζει κανείς", είπε. Αφορμή για τη θέση αυτή του Αρχιεπισκόπου ήταν παράπονα Βορειοηπειρωτών ότι τους κόπηκαν οι συντάξεις που παίρνουν από την Ελλάδα όταν επέστρεψαν για διαμονή στη Β. Ήπειρο. Ο κ. Χριστόδουλος πρόσθεσε ότι ίσως ενεπλάκη περισσότερο από όσο πρέπει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    "Με πιάνει το γινάτι"

    Μίλησε για κίνδυνο ερήμωσης της Β. Ηπείρου την οποία, είπε, έχουμε λησμονήσει τώρα που υπάρχει στη χώρα "ελευθερία" βάζοντας, όμως, τη λέξη σε εισαγωγικά.

    Ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε να λάβει μέτρα το κράτος για τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και αναφέρθηκε στα διαβήματα που έκανε ο ίδιος για το θέμα, και πήρε όπως είπε μια ξερή απάντηση για το τι προβλέπουν οι νόμοι.

    Κλείνοντας ο αρχιεπίσκοπος συναισθάνθηκε ότι ίσως ενεπλάκη περισσότερο απ ότι πρέπει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής: "Συγνώμη, καμιά φορά με πιάνει το γινάτι και μιλάω με τρόπο που δεν πρέπει".

    [04] Κόσμος

    Σβήνουν οι ελπίδες

    Ομαδικοί τάφοι στις Φιλιππίνες

    19/2/2006 8:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2006 10:35:09 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - BBC - Reuters

    Με την τρίτη ημέρα των υπεράνθρωπων προσπαθειών των σωστικών συνεργείων να φτάνει στο τέλος της, οι ελπίδες λιγοστεύουν για την ανεύρεση επιζώντων στην περιοχή Λέιτε, στις Φιλιππίνες, που είναι θαμμένη κάτω από τόνους λάσπης. Ο τελευταίος επιζών βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή, ενώ, το έργο των διασωστών συνεχίζεται κάτω από άκρως αντίξοες καιρικές συνθήκες και με το φόβο νέων κατολισθήσεων. Μάλιστα, το πρωί της Κυριακής έγινε η ομαδική ταφή 50 πτωμάτων, ενώ οι αγνοούμενοι αγγίζουν τους 1.800. Στο επίκεντρο των επιχειρήσεων, βρίσκεται ο εντοπισμός τουλάχιστον 253 παιδιών που έχουν παγιδευτεί σε ένα σχολείο. Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, μερικά παιδιά και δάσκαλοι έστειλαν την ημέρα της καταστροφής γραπτά μηνύματα από τα κινητά τους ζητώντας βοήθεια. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ανταποκρινόμενο άμεσα σε σχετική έκκληση της κυβέρνησης των Φιλιππίνων, αποφάσισε τη χορήγηση μέσω της Hellenic Aid και σε διακρατικό επίπεδο οικονομικής ενίσχυσης 300.000 ευρώ προς την κυβέρνηση της χώρας, για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών.

    Φόβοι για νέες κατολισθήσεις

    Στο μεταξύ, τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση στην περιοχή Ζαμποάνγκα ντελ Σουρ, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο της τραγωδίας της Παρασκευής.

    Στην ευρύτερη περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις Αμερικανών πεζοναυτών με εφόδια, ενώ, 30 εθελοντές από την Ταϊβάν με ειδικές συσκευές βρίσκονται ήδη στο Λέιτε αναζητώντας επιζώντες

    "Η ομάδα διαθέτει συσκευές εντοπισμού θερμότητας, για τον εντοπισμό επιζώντων, αν υπάρχουν ακόμη επιζώντες", σημειώνει ο Σιν Σιν Γου, μέλος σωστικού συνεργείου.

    Οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετές ακόμα ώρες, γεγονός που προκαλεί φόβους για νέες κατολισθήσεις.

    Την Κυριακή, στις εκκλησίες της Μανίλα, έγιναν επιμνημόσυνες δεήσεις για τα θύματα.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Philippine rescuers find bodies

    ABC News: Burials Begin for Philippine Victims

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σβήνουν οι ελπίδες

    [05] Μ. Ανατολή

    "Σε τρομοκρατική εξελίσσεται η Παλαιστινιακή Αρχή"

    Κυρώσεις κατά της Παλαιστινιακής Αρχής

    19/2/2006 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET - REUTERS - BBC

    "Με την πλειοψηφία που κέρδισε η Χαμάς στο παλαιστινιακό κοινοβούλιο και με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η Παλαιστινιακή Αρχή σταδιακά μετεξελίσσεται σε τρομοκρατική αρχή", δήλωσε την Κυριακή κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ, την ώρα που ο Ισμαΐλ Χανίγιε, ο αρχηγός της ισλαμιστικής οργάνωσης στη Γάζα, αναμένεται να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εξάλλου, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε οικονομικές κυρώσεις κατά της Παλαιστινιακής Αρχής, ενώ, παράλληλα, θα απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα για να σταματήσει αμέσως τη βοήθεια που παρέχει στην Παλαιστινιακή Αρχή, με εξαίρεση τη βοήθεια για ανθρωπιστικούς λόγους. Επιπλέον, ο Ολμέρτ υπογράμμισε ότι "το Ισραήλ δεν πρόκειται να έχει επαφές με κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχει η Χαμάς".

    Οικονομικές κυρώσεις και περιορισμοί στις μετακινήσεις

    Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν, είναι το πάγωμα της μηνιαίας μεταφοράς περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων από έσοδα που προέρχονται από δασμούς που εισπράττει το Ισραήλ στα σύνορα και από το φόρο προστιθέμενης αξίας που εισπράττει από προϊόντα που προορίζονται για τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

    Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του προϋπολογισμού της Παλαιστινιακής Αρχής και επιτρέπει την πληρωμή των 140.000 υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 60.000 είναι αστυνομικοί και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Τέλος, αποφασίστηκε να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα σημεία διόδου μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας και να απαγορευτεί στα μέλη της Χαμάς να κυκλοφορούν σε περιοχές της Δυτικής Όχθης που ελέγχονται από το Ισραήλ.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Israel to impose Hamas sanctions

    Financial Times: Israel freezes transfer of Palestinian funds

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σχεδιάζουν την επόμενη μέρα

    [06] Οικονομία

    Απέναντι στις συμβάσεις

    19/2/2006 9:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την καλύτερη δυνατή λύση για την επίτευξη εργασιακής ειρήνης αναζητούν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης, μετά το αδιέξοδο της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Αύριο ο Σάββας Τσιτουρίδης θα παρουσιάσει στον Πρωθυπουργό όλες τις πτυχές του θέματος όπως προκύπτουν μετά τις συναντήσεις του με την ΟΤΟΕ, ενώ την Τρίτη, όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις θα καθορίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους. Η ΓΣΕΕ δεν δέχεται τις αυξήσεις 2,8% που προτείνει ο ΣΕΒ, η ΑΔΕΔΥ τις αυξήσεις που προβλέπει η εισοδηματική πολιτική και η ΟΤΟΕ την άρνηση των τραπεζιτών να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Οι εργαζόμενοι σκληραίνουν τη στάση τους και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    4 νίκες στα 4 ντέρμπι ο Ολυμπιακός

    Καρέ τίτλου!

    19/2/2006 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ολοταχώς για πρωτάθλημα οδεύει ο Ολυμπιακός που όπως και στα προηγούμενα φετινά ντέρμπι, έτσι και στο αποψινό έδειξε πως βρίσκεται μια κλάση πιο ψηλά από τους συνδιεκδικητές του και επικράτησε της ΑΕΚ με 3-0, σκορ που απεικονίζει και την εικόνα του αγώνα. Πλέον η διαφορά των δύο ομάδων έφτασε τους 9 βαθμούς και το πρωτάθλημα του 2006 έχει ήδη αρχίζει να βάφεται κόκκινο, αφού μόνο ο Ολυμπιακός μόνος του μπορεί να χάσει αυτόν τον τίτλο. Ο Οκκάς άνοιξε το σκορ στο 6 και ο Ριβάλντο συμπλήρωσε το πάρτι τίτλου στο Καραϊσκάκη με ένα ασύλληπτο σουτ στο 66 και μια λόμπα ποιότητας στις καθυστερήσεις.

    Με την γνωστή πλέον συνταγή των ντέρμπι ο Ολυμπιακός ίσως στο δυσκολότερο ματς της χρονιάς, πήρε ουσιαστικά μια πολύ εύκολη νίκη. Η ποιότητα του Ριβάλντο, η εμπειρία του Τζόρτζεβιτς, το πείσμα του Οκκά και η ανωτερότητα του Τουρέ, καθιστούν τον Ολυμπιακό την καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος και με την βούλα! Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές ήταν εκείνοι που και στον αποψινό αγώνα είχαν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο και από το ξεκίνημα κιόλας έθεσαν τον Ολυμπιακό κυρίαρχο της αναμέτρησης και άφησαν την ΑΕΚ σε παθητικό ρόλο να ελπίζει σε αντεπιθέσεις. Το σκηνικό αυτό δούλεψε για μόλις πέντε λεπτά όμως αφού τις δύο επικίνδυνες αντεπιθέσεις της "Ένωσης" στο ξεκίνημα διαδέχτηκε η σέντρα ακριβείας του Γεωργάτου και η κεφαλιά του Οκκά, με την οποία ο Ολυμπίακός πήρε το προβάδισμα.

    Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός "ξεδιπλώθηκε" και στο 9' παραλίγο να κάνει το 2-0 με τον Τζόρτζεβιτς να αστοχεί από κοντά. Η ΑΕΚ απάντησε με σουτ του Έμερσον που μπλόκαρε ο Νικοπολίδης, όμως ήδη το γήπεδο "έγερνε" προς την εστία του Σορεντίνο. Η επόμενη καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 24΄ με τον Ριβάλντο που ήδη είχε δείξει τα κέφια του να βρίσκει τον Τουρέ μέσα στην πειροχή, η κεφαλιά όμως εκείνου σταμάτησε πάνω στον Σορεντίνο. Ο Τουρέ που αν και ήταν έκπληξη η συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα δεν έμεινε σε αυτή την ευκαιρία και έψαξε το γκολ λίγο αργότερα. Στο 30' όταν εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" από τα 30 μέτρα όμως αυτή τη φορά τον σταμάτησε το δοκάρι του Σορεντίνο που κουνήθηκε για αρκετή ώρα.

    Το 1-0 έμεινε στο πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημα της επανάληψης η είσοδος του Ίβιτς στην θέση του Τσάνκο, σφράγισε την αποτυχία της αρχικής επιλογής του Σάντος που είχε ως στόχο να μαζέψει το κέντρο της ΑΕΚ, αλλά κυρίως βελτίωσε την λειτουργία της ομάδας. Η ΑΕΚ ήταν πιο δραστήρια χωρίς ωστόσο να απειλεί και ανάγκασε τους γηπεδούχους να προσέξουν και την άμυνά τους. Όλα αυτά μέχρι το 64' όταν ο Ριβάλντο βρέθηκε σε θέση βολής και έριξε την προειδοποιητική, την οποία σταμάτησε ο Σορεντίνο. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Σορεντίνο δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο στο ασύλληπτο σουτ το Βραζιλιάνου και το 2-0 ήταν γεγονός.

    Τα ναύρα που υπήρχαν σε ολόκληρο τον αγώνα με τα σκληρά μαρκαρίσματα κυρίως από την μεριά της ΑΕΚ και τις πολλές κίτρινες κάρτες, είχαν ως θύμα τον Ιεροκλή Στολτίδη. Ο μέσος του Ολυμπιακού στο 78' έχασε την ψυχραιμία του σε ένα όχι και τόσο σκληρό φάουλ του Ίβιτς και τον χτύπησε με τον αγκώνα, μπροστά στον διαιτητή με αποτέλεσμα εκείνος να του δείξει την κόκκινη κάρτα και ο Ολυμπιακός να μείνει για 15' με δέκα παίκτες. Η ΑΕΚ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και ανέβηκε προς την περιοχή του Νικοπολίδη, όμως ο Βασίλης Λάκης ήταν ο μοιραίος παίκτης, τόσο σε εκείνο το χρονικό σημείο, όσο και νωρίτερα, καταστρέφοντας κάθε καλή στιγμή της ομάδας του. οι μεγαλύτερες πάντως ευκαιρίες της ΑΕΚ ήρθαν στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο 86' ο Λυμπερόπουλος είχε μια κεφαλιά που πέρασε άουτ και στο 88' είχε ένα εκπληκτικό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι του Νκοπολίδη. Στην επαναφορά ο Λάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε σηκωθεί και πρόλαβε να διώξει την μπάλα. Στην συγκεκριμένη φάση πάντως υπάρχει αμφιβολία για το αν κατάφερε να το κάνει πριν αυτή περάσει την γραμμή της εστίας του ή όχι, οι παίκτες της ΑΕΚ όμως δεν είχαν καν το κουράγιο να διαμαρτυρηθούν!

    Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα και ολόκληρου του πρωταθλήματος, ο Ριβάλντο, ο οποίος επανέλαβε το κατόρθωμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα με ένα εξαιρετικής ποιότητας ψηλοκρεμαστό σουτ που αποτέλεσε την σφραγίδα της κλάσης του. Πέρα της προσφοράς του πάντως μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι συμπαίκτες του Ριβάλντο, πρέπει να τον ευχαριστούν και για το αυξημένο πριμ. Ο φάκελος αυτού του ντέρμπι ήταν ανοιχτή επιταγή και θα καθοριζόταν από τα γκολ του Ολυμπιακού, έτσι χάρη στο δεύτερο του Ριβάλντο οι παίκτες του Σόλιντ θα μοιραστούν και πάλι 300.000 ευρώ!

    Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας) Κόκκινες: 78' Στολτίδης Κίτρινες: Γεωργάτος, Ριβάλντο - Τσιρίλο, Λάκης, Γεωργέας, Ιβιτς, Κόντης

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Γεωργάτος, Σούρερ, Ανατολάκης, Στολτίδης, Τουρέ (85' Κωστούλας), Οκκάς (63' Μπαμπανγκίντα), Κωνσταντίνου, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς. ΑΕΚ: Σορεντίνο, Κόντης, Γεωργέας, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Εμερσον (81' Βενγλίνσκι), Κατσουράνης, Τσάνκο (46' Ίβιτς), Λάκης, Λυμπερόπουλος, Ζούλιο Σέζαρ (65' Σοάρες).

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άνετο 4χ4 ο ΠΑΟ

    19/2/2006 9:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2006 10:25:04 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εύκολα ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Καλλιθέας στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Οι "πράσινοι" έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν στο πρώτο μέρος και τελικά τα κατάφεραν δύο φορές στην επανάληψη, αρχικά στο 52 με τον Φάνη Γκέκα και προς τη λήξη του παιχνιδιού με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Έτσι οι "πράσινοι" διατηρήθηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα μείωσε στους τρεις πόντους τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ που ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι.

    Γκέκας και "Παπ" πήραν φόρα

    Κυρίαρχος ήταν από την αρχή του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός. Μόλις στο 2 είχε την πρώτη του καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ αλλά το σουτ του Παπαδόπουλου πέρασε άουτ. Ο Φάνης Γκέκας στο 27΄, από μπαλιά του Μπίσκαν, μόνος προ του Μπαρτζώκα δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά και η μπάλα έφυγε και πάλι άουτ. Στο 32 ο Μαλεζάνι προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή αφού τραυματίζεται ο Κώτσιος, στη θέση του οποίου περνά ο Δάρλας. Οι "πράσινοι" στη συνέχεια είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στο 42 με τον Τζιόλη, όταν δυνατό σουτ του τελευταίου υποχρέωσε τον Μπαρτζώκα σε απόκρουση. Από την άλλη η Καλλιθέα έκανε αισθητή επιθετικά την παρουσία της στο 43 με την κεφαλιά του Μιγιάτοβιτς να απομακρύνει με υπερένταση ο Γκαλίνοβιτς.

    Οι "πράσινοι" μπήκαν εξίσου καλά και στην επανάληψη και στο 52΄κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Φάνη Γκέκα με δυνατό σουτ. Ο επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε σε μια προσπάθεια να πετύχει και 2ο τέρμα για να φθάσει σε μια εύκολη νίκη. Έτσι, στο 55` σουτ του Παπαδόπουλου μπλοκάρει ο Μπαρτζώκας, στο επόμενο λεπτό γυριστό σουτ του Γκέκα φεύγει άουτ, στο 57` σουτ του Χαραλαμπίδη διώχνει ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας, ενώ στο 75΄από μπαλιά του Γκονζάλες ο Παπαδόπουλος μπαίνει στην περιοχή αλλά ο Μπαρτζώκας εξουδετερώνει και πάλι, όπως έκανε και στο 84` σε σουτ του Γκέκα. Από την άλλη η Καλλιθέα έκανε τη δεύτερη καλή της φάση στο παιχνίδι στο 85 όταν σε δυνατό σουτ του Κουτσοσπύρου η μπάλα περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς. Τελικά ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την ανωτερότητα του στις καθυστερήσεις με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε πάσα του Λεοντίου και με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπαρτζώκα. Πλέον οι "πράσινοι" ξαναμπήκαν στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Διαιτήτης: Φλαμπούρης (Αθηνών)

    Κίτρινες: Μπεϊ, Κώτσιος, Γκεοργκίεφ, Πέτκοβιτς, Βενέτης

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    Παναθηναϊκός (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος (32` Δάρλας), Μόρις, Γκούμας, Βύντρα, Τζιόλης, Γκονζάλες, Μπίσκαν, Σέριτς (46` Χαραλαμπίδης), Γκέκας (86` Λεοντίου), Παπαδόπουλος.

    Καλλιθέα (Ίλιε Ντουμιτρέσκου): Μπαρτζώκας, Κουλακιώτης, Βενέτης, Καρατζάς, Μιγιάτοβιτς, Μπεϊ, Γκεοργκίεφ, Πέτκοβιτς, Πασάς (70` Σιλά), Κλέμπερ, Ραντοβάνοβιτς (62` Κουτσοσπύρος).

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πολύτιμη ισοπαλία ο Λεβαδειακός

    19/2/2006 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε έναν ακόμη αγώνα ο Πανιώνιος βρέθηκε να προηγείται αλλά δεν κατάφερε να πάρει την νίκη, αφού αυτή τη φορά ο Λεβαδειακός τον ισοφάρισε και πήρε μια σπουδαία ισοπαλία και έναν πολύτιμο βαθμό. Δύο φάουλ ήταν οι καλές στιγμές του πρώτου μέρους! Ένα για τον Λεβαδειακό στο 29΄με τον Ρούσεφ που έδιωξε ο Βάνιακ και ένα με τον Λουτσιάνο στις καθυστερήσεις από το οποίο όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ζωηροί αλλά δεν κατάφερναν να νικήσουν την άμυνα του Λεβαδειακού. Τελικά στο 82' ο Μπρέσκα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Άντερσον και ο Λουτσιάνο για να σκοράρει σε ένα ακόμη ματς με τους "κυανέρυθρους" έκανε το 1-0. Οι πανηγυρισμοί όμως διήρκεσαν μόλις τρία λεπτά, αφού στο 85' ο Μπούσι βρέθηκε μόνος με την μπάλα μετά από φάουλ του Ρούσεφ και ισοφάρισε για να δώσει έτσι στον Λεβαδειακό έναν σπουδαίο βαθμό.

    Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας) Κίτρινες: Ζωγραφάκης - Βιτάλι, Ρούσεφ

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Γιαννόπουλος, Σμίλιανιτς, Κοντοδήμος (56΄ Μπρέσκα), Μανιάτης (72΄ Φερνάντεζ), Σπυρόπουλος, Ζωγραφάκης, Κουτσόπουλος, Κρασσάς, Λουτσιάνο, Καμπάνταης (56΄ Εξουζίδης) ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Καλλιμάνης, Θεοδοσιάδης, Δημητρόπουλος, Μπούσι (90΄ Γκούρμα), Αντερσον, Βιτάλι, Μπασαλά, Μαχαίρας, Ρούσεφ (90΄+ Δήμος), Σίσιτς (83΄ Μανίκας)

    [10] Μπάσκετ

    Άνετα ο Πανιώνιος

    19/2/2006 9:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σημαντική νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος επί της ΑΕΚ με 89-75, σε παιχνίδι για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Μετά από αυτή τη νίκη οι "κυανέρυθροι" έκαναν σημαντικό βήμα προς την καθιέρωση τους στην οχτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Η ένατη ήττα της αφήνει την Ένωση έναν βαθμό πίσω από τους "κυανέρυθρους". Οικονόμου (19π.), Ηλιάδη (18π.), Χάρβεϊ (17π.) και Έιβερι (16π.) ήταν ασταμάτητοι για τον Πανιώνιο και δεν άφησαν κανένα περιθώρια στην ΑΕΚ για αντίδραση. Για την "Ένωση" πρώτοι σκόρερ οι Παπαϊωακείμ (21π.) και Παντελιάδη (16π.) που πάλεψαν μόνοι τους. Τα δεκάλεπτα: 16-23, 42-34, 71-54, 89-75.

    Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Σπυρίδωνος-Ψαριανός

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Λινάρδος): Κέκελης, Πετρόπουλος, Βασιλόπουλος 1, Περπέρογλου 8, Έιβερι 16 (2), Αγγελόπουλος, Ηλιάδης 18 (2), Οικονόμου 19 (2), Μαυροειδής 2, Μαρμαρινός 8, Ταπούτος, Χάρβεϊ 17

    ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Χάτζατζ 5 (1), Ρίματς 7 (1), Πελεκάνος 6 (1), Παντελιάδης 16 (2), Καλαμπόκης 8, Τσιάρας, Κόπενραθ 5, Μπουρούσης 7 (1), Παπαϊωακείμ 21

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νίκη για το Αμβούργο

    19/2/2006 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το Αμβούργο επανήλθε στη δεύτερη θέση του γερμανικού πρωταθλήματος, μετά τη νίκη του με 2-1 επί της Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη, σε αγώνα για την 22η ημέρα της "Μπουντεσλίγκα". Παράλληλα, μείωσε στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν, που χθες έμεινε στο 1-1 με το Ανόβερο. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Τροτσόβσκι και Βαν Μπούιτεν, ενώ για τους γηπεδούχους, με τους οποίους αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Γιάννης Αμανατίδης, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μέιερ. Στο άλλο σημερινό παιχνίδι, η Στουτγκάρδη επικράτησε 2-1 της Μαϊντς, που παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη.

    Αποτελέσματα

    Γκλάντμπαχ-Κολονία 2-0 (54΄ αυτ. Λελ, 74΄ Νόιβιλ)

    Λεβερκούζεν-Ντούισμπουργκ 3-2 (7΄ Φράιερ, 9΄ Μπαρνέτα, 85΄ Μπερμπάτοφ - 42΄, 65΄ Λάβριτς)

    Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 1-2 (33΄ Μάντλουνγκ - 6΄ Ασαμόα, 45΄+ Μπαϊράμοβιτς)

    Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 1-0 (16΄ Σαένκο)

    Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 0-1 (37΄ Κλάσνιτς)

    Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου 1-1 (56΄ Μπρντάριτς - 89΄ Μπάλακ)

    Καϊζερσλάουτερν-Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-0 (9΄, 88΄ Σανόγκο)

    Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 1-2 (42΄ Μέιερ - 20΄ Τροτσόβσκι, 52΄ Βαν Μπούιτεν)

    Στουτγκάρδη-Μάιντς 2-1 (7΄ Λιουμπόγια, 71΄ Τίφερτ - 25΄ Ντα Σίλβα)

    Βαθμολογία

    Μπάγερν Μονάχου 55 Αμβούργο 47 Βέρντερ Βρέμης 46 Σάλκε 42 Χέρτα Βερολίνου 30 Στουτγκάρδη 30 Ανόβερο 30 Γκλάντμπαχ 30 Ντόρτμουντ 29 Λεβερκούζεν 28 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 25 Αρμίνια Μπίλεφελντ 24 Βόλφσμπουργκ 22 Νυρεμβέργη 21 Μάιντς 20 Καϊζερσλάουτερν 20 Ντούισμπουργκ 17 Κολονία 15


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 February 2006 - 21:52:21 UTC