Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπαρήγα με ΕΣΥΝ
  • [02] Ζητά την αποφυλάκισή του
  • [03] Ικανοποίηση και επικρίσεις
  • [04] "Κλειδί" οι μεταρρυθμίσεις
  • [05] Ρεκόρ της Σομπούκοβα στα 3.000μ.
  • [06] Εύκολη νίκη για τις "πράσινες"
  • [07] Αλλαγή τοπίου στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ
  • [08] Κρούσμα τρελής αγελάδας στην Κροατία
  • [09] Η Ιωάννα της... ανάλυσης
  • [10] Πήγε για μαλλί…

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Παπαρήγα με ΕΣΥΝ

    17/2/2006 8:54:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Την αντίδρασή τους στο σχέδιο του προεδρικού διατάγματος για τα ναρκωτικά εξέφρασαν, κατά τη συνάντησή τους με την Αλέκα Παπαρήγα, εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών. "Οι πράξεις από εδώ και μπρος πρέπει να είναι πολύ πιο δυναμικές από τα λόγια μας" δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ υπογράμμισε ότι "η επίσκεψη του ΕΣΥΝ, λειτούργησε για μας πολύ σημαντικά και όχι μόνο ενημερωτικά. Μας ανέπτυξαν τις δικαιολογημένες αντιρρήσεις και αντιδράσεις τους για το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο ιδιωτικοποιεί την πρόληψη και την θεραπεία απεξάρτησης και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για διαχωρισμούς, για εμπορευματοποίηση και για διάδοση επικίνδυνων αντιλήψεων, που, αντί να σταματούν τα ναρκωτικά, τα διαδίδουν". Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε τέλος ότι "η επίσκεψη λειτούργησε και σαν μια καμπάνα υπενθύμισης ότι το ΚΚΕ έχει την υποχρέωση να κάνει πολύ περισσότερα από ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Δεν αρκεί δηλαδή να έχουμε καλές και σωστές θέσεις για τα ναρκωτικά".

    [02] Κοινωνία

    Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου

    Ζητά την αποφυλάκισή του

    17/2/2006 9:47:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε σήμερα ο προφυλακισμένος για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου. Στην αίτησή του η οποία παραδόθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Κυριάκο Καρούτσο προκειμένου να διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή της υπόθεσης κ. Σίδερη υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε ύποπτος για νέα αδικήματα, καθώς επί 10 μήνες ήταν παρών στην ανάκριση, δεν απέκρυψε κανένα στοιχείο και όταν βγήκε το ένταλμα σύλληψης, αντί να φυγοδικήσει παρουσιάστηκε άμεσα στις αρχές. Παράλληλα μέσω του δικηγόρου του υποστήριξε ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη αίτηση του αυτή τη φορά θα επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα. Εν τω μεταξύ στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες ώρες οι λογαριασμοί που διατηρεί στην τράπεζα UPS, της Ελβετίας η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Το δικαστήριο της Βέρνης απέστειλε χθες με σφραγισμένο δέμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης την κίνηση των λογαριασμών, που αναμένεται να φωτίσουν την εμπλοκή της πρώην ανακρίτριας στο παραδικαστικό κύκλωμα.

    [03] Μ. Ανατολή

    Για την επίσκεψη Μεσάαλ στην Τουρκία

    Ικανοποίηση και επικρίσεις

    17/2/2006 10:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/2/2006 11:34:05 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Σκιά στις διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ ρίχνει η επίσκεψη στην Άγκυρα του ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ, ενώ εκπρόσωποι της οργάνωσης θα μεταβούν και στη Μόσχα τον επόμενο μήνα, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου Πούτιν. Πάντως ο Μεσάαλ, δήλωσε "πολύ ικανοποιημένος" από τις επαφές που είχε με τις τουρκικές αρχές, ενώ εξέφρασε την ευχή η Τουρκία να διαδραματίσει στο μέλλον καταλυτικό ρόλο στην περιοχή. Η αντιπροσωπεία της Χαμάς, που αποτελείτο από πέντε υψηλόβαθμα στελέχη, είχε χθες Πέμπτη συναντήσεις με τούρκους διπλωμάτες και αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Οι συναντήσεις αυτές επέτρεψαν--σύμφωνα με την Άγκυρα-- να ασκηθούν πιέσεις στη Χαμάς για να καταγγείλει τη βία και να αναγνωρίσει το Ισραήλ όπως απαιτεί η διεθνής κοινότητα. Ωστόσο το Ισραήλ επέκρινε έντονα την Άγκυρα και απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε συνομιλία με τη Χαμάς, όσο η οργάνωση αυτή συνεχίζει να εύχεται την καταστροφή του εβραϊκού κράτους. "Ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος, αυτή η επίσκεψη μπορεί να έχει συνέπειες που δύσκολα θα υπερκεραστούν, στις σχέσεις μας" με την Τουρκία , δήλωσε ό Ραανάν Γκισίν, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, μιλώντας στο ενημερωτικό τηλεοπτικό τουρκικό δίκτυο NTV.

    "Κόβουν" τη βοήθεια οι ΗΠΑ

    Ενόψει τώρα και της αυριανής ορκωμοσίας της νέας παλαιστινιακής βουλής, οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Παλαιστινιακή Αρχή να επιστρέψει 50 εκατομμύρια δολάρια που έχουν ως βοήθεια γιατί όπως δήλωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιθυμεί μία κυβέρνηση της Χαμάς να έχει αυτά τα χρήματα στα ταμεία της.

    Η επιστροφή των χρημάτων ζητήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής αναθεώρησης της βοήθειας που χορηγούν οι ΗΠΑ προς τους Παλαιστινίους, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά την απροσδόκητη νίκη της Χαμάς στις εκλογές τον περασμένο μήνα.

    Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακόρμακ δήλωσε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς συμφώνησε να επιστρέψει τα χρήματα, τα οποία δόθηκαν πέρυσι για σχέδια υποδομών μετά την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα και τμήματα της Δυτικής Όχθης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Άγκυρα αντιπροσωπεία της Χαμάς

    [04] Οικονομία

    Ικανοποίηση για τα εύσημα της Κομισιόν

    "Κλειδί" οι μεταρρυθμίσεις

    17/2/2006 9:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8 - ΑΠΕ

    Με ικανοποίηση δέχτηκε η Κυβέρνηση την επιβεβαίωση από την Κομσιόν ότι είναι εφικτή η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2006 χωρίς να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Η Κομισιόν αναμένεται να προχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη στην έγκριση του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας για τη διετία 2006 2008, ενώ, τον Μάρτιο, η εισήγησή της θα υποβληθεί στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομίας, που αναμένεται να δώσει το πράσινο φως. Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ενημέρωσε σχετικά τον Πρωθυπουργό. Την υποστήριξή τους στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση εξέφρασαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Νίκος Γκαργκάνας, καθώς και ο τέως πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Χαμόγελα για την θετική εισήγηση

    "Η Κυβέρνηση εφαρμόζει με πολύ μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμά της που θα βγάλει τη χώρα από πάγια οικονομικά προβλήματα που είχε για πάρα πολλά χρόνια και θα δώσει καινούργια προοπτική στον Τόπο", δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Αλογοσκούφης, που ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τη θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Χοακίν Αλμούνια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση της Επιτροπής θα επισημαίνεται ότι είναι εφικτή η μείωση του ελλείμματος, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί χωρίς καμία παρέκκλιση ο Προϋπολογισμός.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, τόνισε πως "η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι την απόδοση όσων υποσχέθηκε η Κυβέρνηση στους πολίτες". Αναφερόμενος στην έκθεση της Κομισιόν, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι και η Ε.Ε. αναγνωρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση των προβλημάτων στην Οικονομία, προσθέτοντας πως αποδείχθηκαν λανθασμένες οι φωνές κριτικής, όπως για το θέμα των τιτλοποιήσεων.

    Βήματα προόδου στην Οικονομία διαπίστωσε και ο κ. Γκαργκάνας, μιλώντας σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας πρόσθεσε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να είναι ταχύτερη και οι μεταρρυθμίσεις τολμηρότερες, κυρίως στην αγορά εργασίας, ενώ επεσήμανε πως οι αγορές έχουν προεξοφλήσει αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

    Επίσης, ο κ. Γκαργκάνας τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει το γρηγορότερο η μεταρρύθμιση του συστήματος συντάξεων, ώστε να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση από τη γήρανση του πληθυσμού και έθεσε ως στόχο την εξεύρεση πόρων, οι οποίοι θα μπορούν να ενισχυθούν με αναδιανομή μέσω του κρατικού Προϋπολογισμού.

    Τέλος, την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων επεσήμανε από τα Χανιά και ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση προχωρεί αποφασιστικά στο δρόμο των αλλαγών και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Αντιπολίτευση και όλοι οι κοινωνικοί φορείς θα καταλάβουν, όπως είπε, ότι η στείρα άρνηση δεν οδηγεί πουθενά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επαφές Καραμανλή

    "Ναι" από την Κομισιόν

    [05] Βόλεϊ

    Ρεκόρ της Σομπούκοβα στα 3.000μ.

    17/2/2006 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια Λίλια Σομπούκοβα είναι από σήμερα η κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στον κόσμο στο αγώνισμα των 3.000μ. Η 29χρονη αθλήτρια κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Εθνικού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Μόσχα, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ καλύπτοντας την απόσταση των 3.000μ. σε χρόνο 8:27.86,. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ανήκε στην Μπεράνε Αντέρε (Αιθιοπία) με 8:29.15, από τις 3 Φεβρουαρίου 2002 στη Στουτγκάρδη.

    [06] Βόλεϊ

    Εύκολη νίκη για τις "πράσινες"

    17/2/2006 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τη νίκη 3-1 (25-10, 25-16, 22-25, 25-12) του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης άνοιξε απόψε στη Λεωφόρο η αυλαία της 18ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών. Στον αγώνα όπου το "τριφύλλι" έφτασε σε μία σημαντική νίκη, που το διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και ως αναπληρωματικές αγωνίστηκαν οι Μπούντιμιρ και Μ. Γκαραγκούνη. Η νεοαποκτηθείσα διεθνής από τη Σερβία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της με τα "πράσινα", ενώ η Ελληνίδα ακραία επέστρεψε μετά τον τραυματισμό της σε αγωνιστικούς ρυθμούς ενόψει του ντέρμπι με τον Πανελλήνιο και το "φαϊναλ 8 Κυπέλλου". Στις υπόλοιπες αυριανές αναμετρήσεις της αγωνιστικής, Απόλλωνας Κερατσινίου, Φιλαθλητικός και Μαρκόπουλο θεωρούνται φαβορί για τη νίκη. Στη διάθεση του προπονητή του Μαρκόπουλου, Σούλη Τουρσούγκα θα είναι και το φετινό απόκτημα της ομάδας, η διεθνής 25χρονη Κινέζα κεντρική, Γίνγκ Χου (1.88μ.) Σήμερα στη Λεωφόρο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Αικατερίνης Γιαννουλάτου, που "έφυγε" ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών, ενώ το ίδιο θα γίνει και αύριο πριν την έναρξη των υπόλοιπων παιχνιδιών της αγωνιστικής.

    Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

    Σάββατο 11/2: Ζηρινείου 5.30μμ: Ηρακλής Κηφισιάς - Κτησιφών (Καπάνταης, Παπαστάμος), Βύρωνα 4μμ: ΑΕ Βύρωνα - Πανελλήνιος (Μαρκάτης, Θανόπουλος), Κατσάνειο 4.30μμ: Ηρακλής - Άρης (Χαρίσης, Κάλπακας), Κυριακή 12/1: ΠΑΟΚ 5μμ: Φιλαθλητικός - Μαρκόπουλο (Μπαντιανίδης, Ιωάννου)

    Η Βαθμολογία (σε 17 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 49 (51-13) 2. Μαρκόπουλο 44 (47-11) 3. Πανελλήνιος 36 (40-20) 4. Απολλώνιος Κερατσινίου 34 (41-22) 5. Φιλαθλητικός 32 (39-26) 6. Ηρακλής Κηφισιάς 32 (38-26) 7. Ηρακλής 27 (31-31) 8. Άρης 22 (27-31) 9. Κτησιφών 18 (22-35) 10. ΑΕ Βύρωνα 12 (12-39) *Παναθηναϊκός και Ηρακλής έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο. **Τα Βριλήσσια και ο Σίρις Σερρών αποχώρησαν.

    [07] Αλλαγή τοπίου στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ

    17/2/2006 8:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στα χέρια του Ανδρέα Ανατολιωτάκη βρίσκονται από σήμερα τα ηνία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, καθώς ο έμπειρος παράγοντας στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο διαδέχθηκε στην προεδρία τον παραιτηθέντα Αχιλλέα Κουρέπη. Αντιπρόεδροι αναδείχθηκαν οι κ.κ. Ασλανίδης και Καμαρίκος, γενικός γραμματέας ο κ. Αρτόπουλος, ταμίας ο κ. Δερμανούτσος, γενικός αρχηγός ο κ. Δημητρέλος και ειδικός γραμματέας ο κ. Παπασταύρου. Εκπρόσωπος της ερασιτεχνικής στο Δ.Σ. της ΠΑΕ θα είναι -εκτός απροόπτου- ο κ. Ζαχόπουλος, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποδεχθεί την πρόταση.

    [08] Υγεία

    Περιμένουν επιβεβαίωση από τη Βρετανία

    Κρούσμα τρελής αγελάδας στην Κροατία

    17/2/2006 8:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-REUTERS

    Στην Κροατία εκτός της έντονης ανησυχίας που επικρατεί για την γρίπη των πτηνών, από σήμερα προστέθηκε και ο φόβος για την εμφάνιση πιθανού κρούσματος της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (γνωστής και ως νόσου των τρελών αγελάδων). Την ανακοίνωση έκανε στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου χθες το βράδυ ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Πέταρ Τσομπάνκοβιτς, ο οποίος ανέφερε πως τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις σε δείγματα αγελάδας το οποίο είχε σφαγιαστεί σε σφαγείο της χώρας πιστοποιούν ότι προσβλήθηκε από τη νόσο των τρελών αγελάδων. Δείγματα απεστάλησαν και στο εργαστήριο του Ουέμπριτζ της Βρετανίας για επιβεβαίωση, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την προσεχή Τρίτη ή την Τετάρτη. Ο κ. Τσομπάνκοβιτς δεν αποκάλυψε πού ακριβώς βρίσκεται το αγρόκτημα όπου εντοπίστηκε το κρούσμα, αλλά ανέφερε ότι στο ίδιο αγρόκτημα υπάρχουν ακόμη εννέα μοσχάρια, τα οποία θα θανατωθούν αν διαπιστωθεί ότι έχουν προβληθεί από τη νόσο. Παράλληλα, έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία τους, καθώς ο τρόπος με τον οποίο ελήφθη το δείγμα και εστάλη στο εργαστήριο αποδεικνύει ότι το σύστημα λειτουργεί ικανοποιητικά. Στην Κροατία, είναι σε ισχύ ο νόμος που ορίζει ότι όλα τα βοοειδή ηλικίας άνω των 30 μηνών πριν από τη σφαγή πρέπει να εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τη συγκεκριμένη νόσο. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα θα είναι το πρώτο κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στην Κροατία.

    [09] Τεχνολογία

    Τεστ DNA για την Ζαν ντ' Αρκ

    Η Ιωάννα της... ανάλυσης

    17/2/2006 8:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Φως στο μυστήριο της Ιωάννας της Λωραίνης φιλοδοξούν να ρίξουν Γάλλοι επιστήμονες, που θα προσπαθήσουν να εξακριβώσουν αν οι καρβουνιασμένοι ιστοί που έχουν στην διάθεσή τους ανήκουν όντως στην εθνική ηρωίδα της Γαλλίας. Περίπου έξι αιώνες μετά την καύση της στην πυρά, στα χέρια των επιστημόνων βρίσκονται δείγματα στάχτης που υποτίθεται ότι ανασύρθηκαν από τον τόπο του θανάτου της, την πόλη Ρουέν της βόρειας Γαλλίας. Το μόνο που διασώζεται σήμερα από την επικεφαλής των Γάλλων στρατιωτών στο τέλος του Εκατονταετούς Πολέμου είναι κάρβουνο, κόκκοι γύρης, ένα πλευρό και ένα μικρό τμήμα δέρματος, τα οποία εκτίθενται σε μουσείο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Τουρ, νοτιοδυτικά του Παρισιού. Επικεφαλής των 18 ερευνητών είναι ο ιατροδικαστής Φιλίπ Σαρλιέ από το νοσοκομείο Rymond Poincare, ενώ οι αναλύσεις αναμένεται να διαρκέσουν έξι μήνες.

    Τέλος στις αμφιβολίες;

    Η 19χρονη εθνική ηρωίδα και αγία κάηκε στην πυρά στις 30 Μαΐου 1431.

    Η χρονολόγηση άνθρακα και η μελέτη των γυρεόκοκκων θα δώσουν τη χρονολογία της καύσης με ακρίβεια ενός μήνα, ενώ οι ανθρώπινοι ιστοί θα αποκαλύψουν το φύλο και την ηλικία του θύματος.

    Πάντως, όπως διευκρίνισε ο δρ. Σαρλιέ, η ανάλυση είναι αδύνατο να αποκαλύψει με απόλυτη ακρίβεια αν τα λείψανα προέρχονται από ιστορικό πρόσωπο. Μάλιστα, το DNA από τα λείψανα δεν μπορεί να συγκριθεί με το γενετικό υλικό ζώντων συγγενών της Ζαν ντ΄Αρκ, καθώς "το γενεαλογικό δέντρο της πιθανότατα δεν είναι γνήσιο".

    Ωστόσο, οι ερευνητές θα διαπιστώσουν με απόλυτη ακρίβεια αν τα στοιχεία που διαθέτουν παραπέμπουν σε μια 19χρονη κοπέλα, η οποία κάηκε τρεις φορές στην πυρά στην πόλη Ρουέν το 1431.

    Η Ιωάννα της Λωραίνης βοήθησε τους Γάλλους να απωθήσουν τους Άγγλους στο τέλος του Πολέμου (1337 - 1453), λέγοντας πως οι φωνές τριών αγελάδων της μετέφεραν ότι προορισμός της ήταν να σώσει την πατρίδα της. Αφού τραυματίσθηκε στην μάχη και αιχμαλωτίσθηκε, καταδικάστηκε για μαγεία και κάηκε στην πυρά τρεις φορές την ίδια ημέρα: την πρώτη φορά πέθανε από τον καπνό, όμως, το σώμα της έμεινε ανέπαφο, την δεύτερη φορά παρέμειναν τα εσωτερικά της όργανα και μόνο την τρίτη το σώμα της κάηκε σχεδόν τελείως. Το 1920 ανακηρύχθηκε αγία.

    Να σημειωθεί πως ο δρ. Σαρλιέ έχει διαλευκάνει και άλλα μυστήρια της γαλλικής Ιστορίας. Πέρυσι, προσδιόρισε ότι η Αγνή Σορέλ, ερωμένη του Βασιλιά Καρόλου Ζ, πέθανε από δηλητηρίαση με υδράργυρο.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    ΑΒC: Experts to Test Possible Joan of Arc Bones

    [10] Παράξενα

    Και μπήκε στη στενή!

    Πήγε για μαλλί

    17/2/2006 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Το μόνο που έκανε, ή έστω νόμιζε ότι έκανε, ήταν να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα, καταγγέλλοντας μία απάτη εις βάρος του στην αστυνομία. Μόνο, που όπως φάνηκε οι φρουροί της τάξης δεν συμμερίστηκαν τον πόνο του Ο λόγος για έναν 52χρονο Γερμανό από το Ντάρμσταντ, ο οποίος κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ότι ο ντίλερ του, του πούλησε κακή μαριχουάνα. Μάλιστα όπως είπε, ο ντίλερ όχι μόνο δεν παραδέχτηκε ότι η ποιότητα του ναρκωτικού ήταν απαίσια, αλλά αρνήθηκε να του επιστρέψει τα 400 ευρώ που του είχε δώσει. Μάλιστα στην καταγγελία του ο 52χρονος κύριος, τόνιζε, πως έπεσε "θύμα απάτης καθώς του έδωσαν χειρίστης ποιότητας ναρκωτικά". Πάντως, το δίκιο του δεν το βρήκε και όχι μόνο δεν πήρε τα λεφτά του πίσω, αλλά τώρα κατηγορείται για παράνομη αγοραπωλησία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 February 2006 - 21:51:52 UTC