Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-10-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα προς τα Σκόπια
  • [02] Σε επαγρύπνηση για τον ιό
  • [03] "Μάχη" για τον Προϋπολογισμό
  • [04] Απαντήσεις εφ' όλης της ύλης
  • [05] Νέο μπλόκο στην αίθουσα Τύπου
  • [06] Απάτες κατά συρροή
  • [07] Επτά στην τσιμπίδα του ΕΦΕΤ
  • [08] Διακοπή νερού σε περιοχές της Αττικής
  • [09] Επίσκεψη Γκιούλ στη Σερβία
  • [10] Ιστορικές εκλογές στη Λιβερία
  • [11] Σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία
  • [12] Πολύνεκρες εκρήξεις στο Ιράκ
  • [13] Συλλήψεις στελεχών της Χαμάς
  • [14] Αύριο η εγκύκλιος του Υπ. Οικονομίας
  • [15] "Χρυσώνει" τον Ανρί η Άρσεναλ
  • [16] Αντίο Τιράμ στην Εθνική
  • [17] Ένα ένα τα βήματα!
  • [18] Φινάλε με τριάρα για τις Ελπίδες
  • [19] Πρόστιμο στον Ακιέλ
  • [20] Δέσμη μέτρων για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη
  • [21] "Εμφύλια" μάχη στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών
  • [22] Γκαλά ρωσικού μπαλέτου
  • [23] Τραγούδια για τη Φύση και τον Έρωτα
  • [24] "Ταξιδεύοντας"...
  • [25] Προσοχή στα έτοιμα φαγητά
  • [26] Αδύναμη η καρδιά της Ευρώπης
  • [27] Αποτοξίνωση για… διαδικτυακούς χρήστες
  • [28] Επέστρεψε το Σογιούζ
  • [29] Θύματα πολέμου τα Στρουμφάκια
  • [30] "Αθάνατη" γιαγιά
  • [31] "Τρίβει τα χέρια του" ο Τσιώλης

    [01] Πολιτική

    Θέμα βέτο από την Ελλάδα

    Μήνυμα προς τα Σκόπια

    11/10/2005 12:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2005 7:35:50 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σαφές και δυναμικό μήνυμα προς τα Σκόπια έστειλε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης. "Η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είναι σαφής. Βάσει της ενδιαμέσου συμφωνίας του ΄95, έχουμε το δικαίωμα να αντιταχθούμε στη συμμετοχή, στην ένταξη της γειτονικής χώρας σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό, με οποιοδήποτε άλλο όνομα εκτός από το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Εκτός αν, εν τω μεταξύ, έχει επέλθει συμφωνία για μια κοινή λύση", τόνισε ο κ. Μολυβιάτης, αφήνοντας ανοιχτό το δικαίωμα της ελληνικής πλευράς για βέτο. Ο υπουργός Εξωτερικών, άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα, με το οποίο ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για την περαιτέρω στάση που θα κρατήσει η χώρα μας απέναντι στην ΠΓΔΜ. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει απορρίψει ως απαράδεκτη την νέα πρόταση Νίμιτς, τονίζοντας ότι ισοδυναμεί με υιοθέτηση των θέσεων των Σκοπίων. Έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε χθες ο Συνασπισμός και έγινε αποδεκτό από την Κυβέρνηση, την ερχόμενη Τρίτη θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), με θέμα τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Δηλώσεις Κουμουτσάκου

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, στη σημερινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, σημείωσε ότι η Ελλάδα αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της διεξαγωγής δημοψηφίσματος σε σχέση με την ένταξη της FYROM, ενώ διαμήνυσε πως η κυβέρνηση θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια των Σκοπίων να ενταχθούν σε διεθνή οργανισμό με άλλο όνομα πέραν της ονομασίας FYROM κι αν στο μεταξύ δεν έχει επέλθει συμφωνία.

    Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα επιθυμεί να συνεχίσει ο κ. Νίμιτς τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι αυτό εξαρτάται από τον ίδιο το διαμεσολαβητή.

    Αντιδράσεις για πιθανό δημοψήφισμα

    Ανευθυνότητα καταλογίζει στην Κυβέρνηση για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο Γ. Παπανδρέου.

    "Αν και η Κυβέρνηση το σκέφτεται σοβαρά τότε είναι ανεύθυνη γιατί δεν μπορεί να μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους πολίτες" δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε γεύμα που παρέθεσε σε δημοσιογράφους.

    Σημείωσε ωστόσο, ότι αν αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας διαπραγματευτικής τακτικής προς το εξωτερικό, είναι καλή κίνηση, αρκεί να μην οδηγήσει σε αδιέξοδα.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Χ. Παπουτσή, ο οποίος τόνισε:

    "Και μόνο που σκέφτονται τώρα για δημοψήφισμα σημαίνει ότι ψάχνουν στο λαό για συνενόχους".

    Ερωτηθείς πάντως για το βέτο, ο Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι αυτό θα ισχύσει, μόνο αν η ΠΓΔΜ, εμφανισθεί στην Ευρώπη με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας.

    Αυτό που φαίνεται όμως, πρόσθεσε, είναι ότι κάτι τέτοιο, θα γίνει με το όνομα FYROM.

    Αντίθετος με τη διενέργεια δημοψηφίσματος εμφανίσθηκε και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

    "Δημοψήφισμα δεν χρειάζεται. Θα αναζωπύρωνε φανατισμούς χωρίς λόγο. Η κυβέρνηση ακολουθεί μία σωστή γραμμή απορρίπτοντας την πρόταση Νίμιτς. Έχει δηλωθεί από την ελληνική κυβέρνηση ότι για να μπουν τα Σκόπια στην ΕΕ πρέπει να πει το ναι η Αθήνα. Εάν δεν υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση, δεν θα μπουν στην ΕΕ", τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    Θέσεις ΣΥΝ - ΚΚΕ

    Υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης και της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια του ΟΗΕ, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, προσθέτοντας πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί σχέσεις με την γείτονα χώρα, ενώ επέκρινε την Κυβέρνηση επειδή δεν συγκάλεσε το ΕΣΕΠ πριν διατυπώσει τις θέσεις της για την νέα πρόταση Νίμιτς.

    "Η πρόταση Νίμιτς όχι μόνο δεν συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, αλλά αντίθετα το περιπλέκει ακόμα περισσότερο και αντί να μειώσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών την αυξάνει", εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, επικρίνοντας την Κυβέρνηση ότι δεν συγκάλεσε το ΕΣΕΠ πριν διατυπώσει την θέση τις για τις νέες προτάσεις.

    Παράλληλα, βουλευτές του ΚΚΕ ζήτησαν την σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, προκειμένου ο κ. Μολυβιάτης να ενημερώσει τα μέλη της για τις τελευταίες εξελίξεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποδέχονται τα Σκόπια

    [02] Υγεία

    "Ούτε εφησυχασμός, ούτε πανικός"

    Σε επαγρύπνηση για τον ιό

    11/10/2005 10:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2005 2:43:10 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Αντιμέτωπη με την απειλή της γρίπης των πτηνών βρίσκεται πλέον η Ευρώπη. Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων της νόσου στο κατώφλι της, η Κομισιόν απαγόρευσε τις εισαγωγές από την Τουρκία, ενώ σήμερα συνεδριάζει η ευρωπαϊκή κτηνιατρική υπηρεσία για να αποφασίσει τη λήψη περαιτέρω μέτρων. Την ίδια ώρα, έλεγχοι γίνονται στη Ρουμανία, όπου επίσης καταγράφηκαν ύποπτα περιστατικά, όπως και στη Βουλγαρία, όπου εξετάζονται τρία πουλιά που βρέθηκαν νεκρά, στα βόρεια της χώρας. Δεν χρειάζεται ούτε εφησυχασμός ούτε πανικός, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, ο οποίος, τη Δευτέρα, μιλώντας στη ΝΕΤ, υπογράμμισε ότι η η χώρα διαθέτει εθνικό προσχέδιο δράσης για την πανδημία γρίπης και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να δίνεται χώρος στην παραπληροφόρηση. Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει καταρτίσει πρόγραμμα επιτήρησης πτηνοτροφικών μονάδων και υδροβιότοπων - που αποτελούν περάσματα αποδημητικών πουλιών. Επιπλέον, ο υπουργός, Ευάγγελος Μπασιάκος, επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα και απηύθυνε έκκληση στους κτηνιάτρους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς έχουν εξαγγείλει απεργία από την Πέμπτη.

    Ελέγχουν τα αποδημητικά στον Έβρο

    Η γρίπη των πτηνών δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ούτε έχει ενοχοποιηθεί η κατανάλωση μαγειρεμένων πουλερικών, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, επισημαίνοντας ότι οι ανησυχίες εστιάζονται σε ενδεχόμενη μετάλλαξη του ιού.

    Μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον Πρωθυπουργό, ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στις οδηγίες που έχει εκδώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, και οι οποίες αφορούν κυρίως στον έλεγχο των πτηνών.

    Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι στις 20 Οκτωβρίου - στην άτυπη Σύνοδο υπουργών Υγείας στο Λονδίνο - θα ληφθούν οι αποφάσεις για κοινό σχέδιο δράσης των "25". Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, το σχέδιο είναι ήδη έτοιμο, αλλά πρέπει να περιμένουμε την ενσωμάτωσή του στο κοινό σχέδιο της Ε.Ε., ενώ, καθ οδόν βρίσκεται και το φάρμακο για το ενδεχόμενο πανδημίας γρίπης, που έχουμε παραγγείλει ήδη από το καλοκαίρι.

    Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα κλεισίματος των συνόρων.

    Στο μεταξύ, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αναστολής των κινητοποιήσεών τους ο πρόεδρος των κτηνιάτρων, Στέφανος Δελέπογλου, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, και τόνισε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου θα αντιμετωπίσουν το θέμα με μεγάλη ευαισθησία.

    Εξάλλου, δείγματα από 40 είδη πουλιών από την περιοχή του Δέλτα του Έβρου (πάπιες, τσίχλες, ορτύκια και άλλα ) συνέλεξε η Νομαρχία Έβρου, σε συνεργασία με τον κυνηγετικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και τα έστειλε για έλεγχο στο κτηνιατρικό εργαστήριο του υπουργείου Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως δήλωσε ο αντινομάρχης Εβρου, Μιχάλης Κουγιουμτζής, αυτό θα γίνεται κάθε εβδομάδα για να είμαστε σίγουροι τουλάχιστον για την υγεία των αποδημητικών. Τα πρώτα αποτελέσματα από τα δείγματα των 40 πουλιών θα ανακοινωθούν τέλος της εβδομάδας.

    Κρούσμα και στη Βουλγαρία;

    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι σε Τουρκία και Ρουμανία, ώστε να εξακριβωθεί εάν τα άρρωστα πτηνά που εντοπίστηκαν πάσχουν από τον ιό H5N1. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη

    Στο μεταξύ, οι βουλγαρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τρία πουλιά που βρέθηκαν νεκρά στο βόρειο τμήμα της χώρας, για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τη νόσο των πτηνών. Ωστόσο διευκρίνισαν ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θανατηφόρος ιός της γρίπης των πτηνών έχει φθάσει και στη Βουλγαρία.

    Τα τρία νεκρά πουλιά βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία της περιοχής Πλέβεν, περίπου 100 χλμ. από τις όχθες του Δούναβη, που αποτελεί το σύνορο με τη Ρουμανία.

    Πάντως, στην Ιταλία, η κατανάλωση πουλερικών μειώθηκε εως και 40% τις τελευταίες ημέρες, όπως ανακοίνωσε η ιταλική Συνομοσπονδία Αγροτών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών

    Σε στάση αναμονής οι κτηνίατροι

    Σταματούν οι εισαγωγές

    Σχετικά Links: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

    [03] Οικονομία

    Ικανοποίηση Αλογοσκούφη μετά το Ecofin

    "Μάχη" για τον Προϋπολογισμό

    11/10/2005 6:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ικανοποιημένος για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας, παρά την διεθνή συγκυρία, εμφανίστηκε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την συνεδρίαση των Eurogroup και Ecofin στο Λουξεμβούργο, με βασικό θέμα τις επιπτώσεις από την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε την δέσμευση της Κυβέρνησης να μειώσει, με τον νέο Προϋπολογισμό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το έλλειμμα κάτω από το 3% και παρουσίασε στα Συμβούλια τις άμεσες προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου, που επικεντρώνονται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την μείωση των δημοσίων δαπανών. Oι Υπουργοί Οικονομικών των 12 χωρών της Ευρωζώνης εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης τους επόμενους μήνες, γεγονός που, όπως επεσήμανε ο κ. Αλογοσκούφης, θα έχει θετικά αποτελέσματα και για την Ελλάδα. Στο μεταξύ, την κατάρτιση ενός νέου προϋπολογισμού για το 2006 ζήτησε από την Κυβέρνηση η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, ενώ δριμεία κριτική άσκησε και ο ΣΥΝ.

    Επικρίσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

    "Είναι ένας Προϋπολογισμός αντιαναπτυξιακός, διότι οι επενδύσεις επανέρχονται στο προ του 97 επίπεδο, άδικος διότι επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα και υπάρχει, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, πραγματική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων", τόνισε η κ. Παπανδρέου, ενώ, αναφερόμενη στην τιτλοποίηση, επεσήμανε πως είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο, ωστόσο, δεν μπορεί ένας Προϋπολογισμός να βασίζεται σε αυτή.

    Παράλληλα, η Τομεάρχης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως με τους χειρισμούς της "ολοκληρώνεται η ταχύτατη επιστροφή στην πολιτική και τη διαχείριση της περιόδου του κ. Μητσοτάκη" και κατέληξε: "η δεξιά δεν αλλάζει".

    "Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να απολογούνται στον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα τους, αντί να παριστάνουν τους τιμητές και τους κατήγορους", απάντησε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, προσθέτοντας: "το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί φέτος από το 6,6% του ΑΕΠ στο 3,6% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και προβλέπεται με τον Προϋπολογισμό του 2006 να μειωθεί περαιτέρω, στο 2,8% του χρόνου. Παράλληλα, ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να φθάσει το 3,6% και η ανεργία μειώθηκε φέτος κατά μία εκατοστιαία μονάδα".

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αλογοσκούφη, ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε λόγο για αισιοδοξία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και πρόσθεσε: "είτε με την αλχημεία της τιτλοποίησης, είτε χωρίς αυτή, ο Προϋπολογισμός του 2006 θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι είναι πλαστός, και το χειρότερο, ότι είναι ένας Προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας για μισθούς και συντάξεις και νέας φορολογικής επιβάρυνσης για τον λαό".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεδριάζουν Eurogroup-Ecofin

    [04] Πολιτική

    Γεύμα Παπανδρέου σε δημοσιογράφους

    Απαντήσεις εφ' όλης της ύλης

    11/10/2005 5:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2005 7:26:04 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ενδιαφέρουσες απαντήσεις για όλα τα θέματα της επικαιρότητας έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε γεύμα που παρέθεσε σε δημοσιογράφους. Στη συζήτηση κυριάρχησε η εξωτερική πολιτική, οι δημοσκοπήσεις, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και τα εσωκομματικά του κόμματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε ανικανότητα στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, εμφανίσθηκε έτοιμος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό, παρατήρησε ότι υπάρχει μία δυναμική για το ΠΑΣΟΚ και μία ραγδαία φθορά για την κυβέρνηση.

    Για δημοψήφισμα - βέτο

    Ανικανότητα στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου.

    Συγκεκριμένα για το θέμα της ΠΓΔΜ και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δήλωσε ότι "αν η κυβέρνηση το σκέφτεται σοβαρά τότε είναι ανεύθυνη γιατί δεν μπορεί να μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους πολίτες ".

    Σημείωσε ωστόσο, ότι αν αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας διαπραγματευτικής τακτικής προς το εξωτερικό, είναι καλή κίνηση, αρκεί να μην οδηγήσει σε αδιέξοδα.

    Ερωτηθείς για το βέτο στην Ε.Ε. για την ένταξη των Σκοπίων, δήλωσε ότι αυτό θα ισχύσει, μόνο αν η ΠΓΔΜ, εμφανισθεί στην Ευρώπη με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας.

    Αυτό που φαίνεται όμως, σημείωσε, είναι ότι κάτι τέτοιο, θα γίνει με το όνομα FYROM.

    Σκληρή γλώσσα για Καραμανλή

    Αυστηρή κριτική επεφύλαξε και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό , ο οποίος, όπως είπε, έχει τη βασική ευθύνη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

    "Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια της ΝΔ να προστατέψει τον κ. Καραμανλή όμως δεν είναι άμοιρος ευθυνών " τόνισε και πρόσθεσε:

    "Δεν πιάνει τα μεγάλα θέματα και όταν τα πιάσει τα κάνει θάλασσα. Παρόλο που είναι νέος άνθρωπος έχει συντηρητικές λογικές".

    Δημοσκοπήσεις - πρόωρες εκλογές

    Για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, παρατήρησε ότι υπάρχει μία δυναμική υπέρ του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα ραγδαία φθορά της κυβέρνησης .

    "Η ελληνική κοινωνία άρχισε να ακούει το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα συμπάθειας και ενδιαφέρον. Το ποτάμι πάει καλά, η δυναμική προχωρά ας μην βιαζόμαστε" είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας και κάποιους υπαινιγμούς για ορισμένες δημοσκοπήσεις.

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δήλωσε ότι είναι έτοιμος όποτε και αν συμβεί αυτό.

    Εσωκομματικά

    Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στα όσα συνέβησαν σε πρόσφατο πολιτικό συμβούλιο, τόνισε ότι η ανάδειξη των διαφορετικών απόψεων είναι δικλείδα ασφαλείας για κάθε ηγέτη για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.

    "Η βάση ζητά να συζητάμε τα μεγάλα θέματα" τόνισε σημειώνοντας παράλληλα ότι "ο κόσμος απορρίπτει προσωπικές στρατηγικές και προσωπικές συγκρούσεις" .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο στόχαστρο οι "γαλάζιες" προσλήψεις

    Στην Πυροσβεστική ο Γ. Παπανδρέου

    [05] Πολιτική

    Δεύτερη μέρα χωρίς briefing

    Νέο μπλόκο στην αίθουσα Τύπου

    11/10/2005 3:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αναστέλλεται η απεργία των υπαλλήλων των γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, οι οποίοι για δεύτερη μέρα, απέκλεισαν την αίθουσα Τύπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ανεκπλήρωτα οικονομικά τους αιτήματα. Αναιτιολόγητες χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, καθώς όπως είπε, ενώ οι υπάλληλοι ξέρουν ότι το εδώ και πολλά χρόνια αίτημα τους για ειδικό επίδομα ικανοποιείται από τη σημερινή κυβέρνηση, επιμένουν χωρίς λογική σε μία κατάληψη που εκθέτει τους ίδιους και δημιουργεί αλγεινή εντύπωση στους πολίτες. "Εύλογα αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος, τι ή ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες ενέργειες" πρόσθεσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπλόκο στην ενημέρωση

    [06] Κοινωνία

    Με χρέωση των 090

    Απάτες κατά συρροή

    11/10/2005 5:28:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στα προγράμματα επικοινωνίας με χρέωση 090, διαπράττονται απάτες σε βάρος των τηλεθεατών, κατέληξαν τα μέλη του προεδρείου του ΕΣΡ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τους. Για "Λερναία Ύδρα" και άναρχο τοπίο αναφορικά με παράνομους σταθμούς που μεταδίδουν "στημένα" παιχνίδια με χρήση 090 ή πορνογραφικό υλικό, έκαναν λόγο τα μέλη του Συμβουλίου. O πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης τόνισε ότι "στις 22 Αυγούστου το ΕΣΡ έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας, για επείγουσα νομοθετική ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου". Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για το ίδιο ζήτημα. Το ΕΣΡ στην ανακοίνωση του προσθέτει ότι εξάντλησε τις νόμιμες δυνατότητες, επιβάλλοντας κυρώσεις σε αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Εξέδωσε 13 αποφάσεις για την διοικητική κύρωση της συστάσεως, 20 αποφάσεις για επιβολή προστίμου έως 300.000 ευρώ, ηθική κύρωση, μία απόφαση προσωρινής παύσεως και πέντε αποφάσεις οριστικής παύσεως για τους τηλεοπτικούς σταθμούς "Γαλάτσι TV", "Αθήνα TV", "STV" , "Μπεστ Τσάνελ" , "Μπεστ Νιους". Τέλος, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό "Alter" για υποβαθμισμένη εκπομπή και πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega" για τηλεοπτική εκτροπή.

    Καταγγελίες...

    Από τις 19 Μαΐου του 2004 το ΕΣΡ έχει ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με το 090, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα φαινόμενο "Λερναίας Ύδρας", ένα πανελλαδικό κοινωνικό πρόβλημα, από το οποίο έχουν πληγεί χιλιάδες Έλληνες πολίτες ηλικίας από 7 ετών έως υπερήλικες. Μέλη του ΕΣΡ έκαναν λόγο "για χορό εκατομμυρίων, που προέρχεται από απλούς πολίτες". Ο κ. Παπακώστας, μέλος του ΕΣΡ, χαρακτήρισε τον ΟΤΕ "νταβατζή του ελληνικού Δημοσίου". Παρόλο που ο ίδιος τόσο στις 18 Μαΐου 2005 όσο και στις 30 Ιουνίου του 2005 προσέφυγε στην Εισαγγελία Αθηνών και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τη διακοπή λειτουργίας τριών τηλεοπτικών σταθμών που εξέπεμπαν προγράμματα πορνό, δεν υπήρξε καμία αντίδραση".

    Ακόμη, επισημάνθηκε ότι είναι δύσκολος ο εντοπισμός των εν λόγω τηλεοπτικών σταθμών και η παραπομπή τους στην Ποινική Δικαιοσύνη καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα μετοχολόγια και οι συνθέσεις των διοικητικών συμβουλίων αλλάζουν ανά εξάμηνο.

    "Εντός του Οκτωβρίου το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την αγορά σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού για την καλύτερη παρακολούθηση των τηλεοπτικών σταθμών, ιδιαίτερα της επαρχίας", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΡ.

    [07] Κοινωνία

    Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και Εισαγγελέα

    Επτά στην τσιμπίδα του ΕΦΕΤ

    11/10/2005 2:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πρόστιμα που αγγίζουν τα 67.000 Ευρώ καλούνται να πληρώσουν επτά επιχειρήσεις τροφίμων, οι οποίες πιάστηκαν στην τσιμπίδα των ελεγκτών του ΕΦΕΤ για παραβάσεις των κανόνων υγιεινής και διάθεση τροφίμων ακατάλληλων προς κατανάλωση. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 3000 ως 20.000 Ευρώ και επιβλήθηκαν σε έξι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας (πέντε στη Θεσσαλονίκη και μία στη Χαλκιδική) και μία της Αττικής (στα Μέγαρα). Εκτός των χρηματικών προστίμων, οι παραβάτες παραπέμπονται από τον ΕΦΕΤ και στον Εισαγγελέα.

    Τα πρόστιμα και οι παραβάσεις

    Παρακάτω ακολουθούν οι επιχειρήσεις, το ύψος των προστίμων και οι παραβάσεις τους.20.000 Ευρώ για την Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ (υπεραγορά τροφίμων, Μητ. Καλίδου 110, Καλαμαριά)

    Διέθετε προϊόντα μη ασφαλή και ακατάλληλα για κατανάλωση λόγω μόλυνσης προερχόμενης από βιολογικό παράγοντα. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

    20.000 Ευρώ για την ΑΡΤΙ ΕΠΕ (εμπορία και διανομή τροφίμων, Νέα Πέραμος, Μέγαρα Αττικής)

    Για αποκλίσεις στην εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, εντοπισμό αλλοιωμένων και ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων. (τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν)

    10.000 Ευρώ στο εστιατόριο «ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ» στην Καλαμαριά Καλαποθαράκη 9)

    Διέθετε ζωικά τρόφιμα, τα οποία είχαν καταψυχθεί κατά παράβαση του νόμου. Ορισμένα από τα τρόφιμα αυτά ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση και κατασχέθηκαν.

    7.000 Ευρώ στο εστιατόριο ΑΦΥΤΙΣ (εντός ξενοδοχείου στη Χαλκιδική)

    Διαπιστώθηκαν παραβάσεις υγιεινής

    4.000 Ευρώ στο αρτοποιείο ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣ. και ΣΙΑ στη Θεσσαλονίκη στην οδό Καρακάση 83

    Για αποκλίσεις από τους κανόνες υγιεινής

    3000 Ευρώ στην εταιρεία ΟΥΖΟΥΝΗ (τυποποίηση ελαίου και σπορελαίου - Μακεδονίας 76, Θεσσαλονίκη)

    Για αποκλίσεις από τους κανόνες υγιεινής 3000 Ευρώ στην εταιρεία ΑΛΦΑ -ΔΕΛΤΑ ΑΕ υπεραγορά τροφίμων στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αγγέλου 18)

    Εντοπίσθηκε τρόφιμο, μη ασφαλές για κατανάλωση.

    [08] Κοινωνία

    Λόγω έργων

    Διακοπή νερού σε περιοχές της Αττικής

    11/10/2005 11:59:00 πμ

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Πηγή: ΕΡΑ

    Διακοπή νερού ή πτώση της πίεσης θα παρουσιαστεί σήμερα από τις 10.00 μμ έως τις 7.00 πμ της Τετάρτης, σε Νέα Μάκρη, βόρειο τμήμα της Ραφήνας, Νέο Βουτζά και Νταού Πεντέλης. Η ΕΥΔΑΠ συνιστά να περιορίσουν οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών την κατανάλωση νερού και τονίζει πως οι διακοπές είναι απαραίτητες για τη διόρθωση βλάβης σε κεντρικό αγωγό στη Νέα Μάκρη.

    [09] Κόσμος

    Επίσκεψη Γκιούλ στη Σερβία

    11/10/2005 3:27:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στη Σερβία-Μαυροβούνιο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ θα συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του Βουκ Ντράσκοβιτς και με την πολιτική ηγεσία της Σερβίας-Μαυροβουνίου. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των δύο χωρών, η συνεργασία σε διμερές επίπεδο και η κατάσταση στο Κόσοβο, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων. Αύριο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα επισκεφτεί την Πρίστινα. Ο κ. Γκιούλ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Πολίτικα" του Βελιγραδίου με τίτλο "Μαζί προς το μέλλον" επισημαίνει την ανάγκη "να αποδεσμευτούν οι λαοί της Βαλκανικής από τα παλαιά μίση και τις προκαταλήψεις και να οικοδομήσουν με συνέπεια το κοινό τους μέλλον". Ακόμη, κάνει εκτενή αναφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων.

    [10] Κόσμος

    Μετά από μία μακρά περίοδο ταραχών

    Ιστορικές εκλογές στη Λιβερία

    11/10/2005 2:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC

    Μία νέα σελίδα στην ιστορία της Λιβερίας, ανοίγει σήμερα με την πραγματοποίηση προεδρικών εκλογών. Μετά από μία μακρά περίοδο ταραχών και συγκρούσεων και με τη συμβολή των Ηνωμένων Εθνών που φρόντισαν τα δυο τελευταία χρόνια να σταματήσουν οι εμφύλιες συγκρούσεις, η χώρα μπαίνει σε φάση εκδημοκρατισμού. Στις σημερινές εκλογές, κατεβαίνουν 20 υποψήφιοι για την προεδρία, μεταξύ άλλων, το αστέρι του ποδοσφαίρου Τζορτζ Γουέα αλλά και η πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ Έλεν, Τζόνσον Σίρλιφ. Ανταποκριτές του BBC στη χώρα αναφέρουν ότι τα εκλογικά τμήματα στη Μονρόβια και την περιοχή της Νίμπα άνοιξαν κανονικά. Καταγράφηκαν όμως και ορισμένες περιπτώσεις όπου η έναρξη της ψηφοφορίας καθυστέρησε, γιατί δεν είχαν φθάσει έγκαιρα τα ψηφοδέλτια. Στις εκλογές θα πάρουν μέρος 1.300.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

    [11] Κόσμος

    Συνελήφθη ένα άτομο στην Αν. Ιάβα

    Σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία

    11/10/2005 12:25:00 μμ

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ινδονησιακή αστυνομία προέβη στην πρώτη σύλληψη στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν προ ημερών στο Μπαλί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, συνελήφθη ένα άτομο στην Ανατολική Ιάβα, που υπάρχουν υποψίες ότι έχει διασυνδέσεις με εκείνους που έκαναν τις επιθέσεις. "Αυτό το άτομο υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έχει σχέση με τις εκρήξεις στο Μπαλί", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Σοενάρκο Αρτάντο.

    [12] Ιράκ

    Υπερβαίνουν τους 50 οι νεκροί

    Πολύνεκρες εκρήξεις στο Ιράκ

    11/10/2005 1:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τέσσερις ημέρες πριν το δημοψήφισμα για τη έγκριση του νέου συντάγματος του Ιράκ, δύο εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων σκόρπισαν το θάνατο σε Βαγδάτη και Ταλ Αφάρ. Η πρώτη έκρηξη, σημειώθηκε στην Ταλ Αφάρ, μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην αγορά της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άτομα και να τραυματιστούν 45. Λίγο αργότερα σε άλλη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βαγδάτη με τις πληροφορίες να ανεβάζουν τους νεκρούς σε 25 άτομα.

    [13] Μ. Ανατολή

    Στη Δυτική Όχθη

    Συλλήψεις στελεχών της Χαμάς

    11/10/2005 7:08:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2005 7:17:36 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στη σύλληψη δεκάδων ενεργών στελεχών της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, που εμπλέκονταν στην οργάνωση επιθέσεων κατά του Ισραήλή στην υλοποίησή τους , πραγματοποίησε στη Δυτική Όχθη η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας της χώρας Σιν Μπεθ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική ραδιοφωνία και το δίκτυο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, η Σιν Μπεθ φέρεται να έχει εξαρθρώσει τρεις πυρήνες της Χαμάς, μεγάλης δυναμικότητας, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στους τομείς της Ραμάλας και της Χεβρόνας. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και μία γυναίκα, που φέρεται ειδήμων στα εκρηκτικά. Όπως δήλωσε, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιουβάλ Ντίσκιν "ο τομέας πληροφορικής της Σιν Μπεθ διαθέτει προγράμματα, που του επιτρέπουν να διαχειρίζεται εντός ολίγων λεπτών πληροφορίες, που προέρχονται από την περιοχή και να αντιδρά εν ριπή οφθαλμού σε μία πραγματική απειλή χτυπήματος για να το αποτρέψει". Σύμφωνα με τον ίδιο κατ αυτόν τον τρόπο απετράπησαν δεκάδες απόπειρες για επιθέσεις αυτοκτονίας.

    [14] Οικονομία

    Για πετρέλαιο θέρμανσης

    Αύριο η εγκύκλιος του Υπ. Οικονομίας

    11/10/2005 2:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2005 3:26:17 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Την Τετάρτη αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομίας με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας χορήγησης του πετρελαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαχειριστές των πολυκατοικιών δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν στην εφορία δήλωση με τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που καταναλώθηκαν, θα πρέπει όμως να κρατάνε τα τιμολόγια αγοράς για τουλάχιστον 3 χρόνια. Παράλληλα, οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης θα έχουν την αποκλειστική υποχρέωση να υποβάλουν στην εφορία ηλεκτρονικά καταστάσεις με τα τιμολόγια και τις αποδείξεις που έχουν εκδώσει στο όνομα είτε των διαχειριστών των πολυκατοικιών, είτε των ιδιοκτητών ακινήτων και των ενοικιαστών. Ωστόσο, από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τη μειωμένη φορολογία. Η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 57 λεπτά ανά λίτρο για τα αστικά κέντρα και ελαφρώς υψηλότερα για την υπόλοιπη χώρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ώρα του πετρελαίου

    Σχετικά Links: Υπουργείο Ανάπτυξης

    Υπουργείο Οικονομίας

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Χρυσώνει" τον Ανρί η Άρσεναλ

    11/10/2005 4:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "The Evening Standard" οι διοικούντες την Άρσεναλ, προτίθενται να προσφέρουν στον Τιερί Ανρί μια αύξηση της τάξης των 35.000 ευρώ την εβδομάδα προκειμένου εκείνος να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές που ισχύσει στην παρούσα φάση λήγει τον Ιούνιο του 2007 και σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα η ομάδα αναμένεται να του προτείνει τετραετή ανανέωση με εβδομαδιαίες απολαβές ύψους 145.000 ευρώ, αντί των 109.000 που αμείβεται τώρα. Αν τελικά ο Ανρί συμφωνήσει σε αυτή την πρόταση τότε θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο Γάλλος αρχικά είχε αρνηθεί αν συζητήσει την ανανέωσή του, πριν λήξει το συμβόλαιό του.

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αντίο Τιράμ στην Εθνική

    11/10/2005 12:49:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς τον Λιλιάν Τιράμ θα βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας η Γαλλία, εάν φυσικά καταφέρει να πάρει την πρόκριση για το Μουντιάλ του επόμενου καλοκαιριού. Ο διεθνής αμυντικός της Γιουβέντους που πρόσφατα επανήλθε στην Εθνική Γαλλίας μαζί με τους Ζιντάν και Μακελελέ, αναμένεται μετά τον αγώνα με την Κύπρο, τον τελευταίο δηλαδή της πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας για τα προκριματικά αυτού του Μουντιάλ, να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα. Ένας από τους λόγους πάντως που ο Τιράμ κατέληξε στην απόφαση αυτή είναι και οι κακές σχέσεις που έχει με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, τον Ραϊμόν Ντομενέχ.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ένα ένα τα βήματα!

    11/10/2005 3:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Διάσταση θεμάτων προς συζήτηση, παρουσιάστηκε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου του Ότο Ρεχάγκελ για τον αυριανό αγώνα της Ελλάδας με την Γεωργία. Ο Γερμανός τεχνικός ήταν αποφασισμένος να μιλήσει μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα και από την άλλη πλευρά οι δημοσιογράφοι που έδωσαν το "παρών" ήταν αποφασισμένοι να πάρουν απάντηση για το αν θα μείνει ή όχι. Ο Γερμανός αρχικά έδωσε μια και μόνη απάντηση στις επίμονες ερωτήσεις που ήταν, "Δεν έχω πάρει καμία απόφαση ακόμη", ωστόσο στην συνέχεια αναφέρθηκε περισσότερο και τόνισε, "Το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι αύριο. Πρέπει να ελαττώσουμε τα λάθη στο μίνιμουμ. Γι' αυτό πρέπει να συζητάμε, όχι για άλλα θέματα. Το συμβόλαιο μου τελειώνει στις 31/12, όχι μετά το αυριανό παιχνίδι. Έχουμε χρόνο μπροστά μας. Δεν πρέπει να κάνουμε το δεύτερο βήμα, πριν το πρώτο. Το πιο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι".

    Ευχαριστώ, στον κόσμο!

    Ο Ρεχάγκελ δεν θα μπορούσε φυσικά να μην αναφερθεί και στον κόσμο που συνάντησε και γνώρισε στην Ελλάδα, για τον οποίον είπε, "Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Όπου με έβλεπε ήταν πάρα πολύ φιλικός, βρισκόμουν σε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Είναι πολύ ωραίο όταν θέλουν να σε κρατήσουν κάπου, όταν δεν θέλουν να φύγεις. Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις. Πρέπει να πάρω τις αποφάσεις μου, θέλω χρόνο ακόμα γι' αυτό. Θα συζητήσω πρώτα με τον πρόεδρο και μετά θα δούμε", ενώ για την συγκεκριμένη συνάντηση τόνισε και έκλεισε το θέμα της παραμονής του, "Ίσως να γίνει και την Πέμπτη, αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο".

    Όλοι στην αποστολή

    Στα του αγώνα, ο Γερμανός επεσήμανε πως τα προβλήματα των τραυματισμών και οι ελλείψεις παικτών λόγω καρτών, δεν αφήνουν περιθώρια για μεγάλα ερωτηματικά όσον αφορά την αποστολή, αφού κανείς από τους διαθέσιμους παίκτες δεν θα μείνει εκτός. "Το γήπεδο θα είναι σχεδόν γεμάτο και έχουμε υποχρέωση απέναντι στον κόσμο. Θέλουμε να κερδίσουμε τον κόσμο και το ματς με τη Γεωργία. Έχουμε μερικά προβλήματα, όπως με τους τιμωρημένους (Γιαννακόπουλος, Κυργιάκος, Καραγκούνης) και οι τραυματισμοί με Δέλλα και Χαριστέα. Περιμένουμε σημερινή προπόνηση και θα αποφασίσουμε για τους δύο. Ο Φύσσας σίγουρα λόγω τραυματισμού δεν θα παίξει. Έτσι οι υπόλοιποι 18 θα αποτελέσουν την αποστολή, δεν χρειάζεται να βγάλουμε κανέναν".

    Εκείνος παίρνει τις αποφάσεις

    Οι ερωτήσεις που δεν αφορούσαν το θέμα της παραμονής του, ήταν μεν λίγες ήταν ωστόσο και ουσιώδεις, με ακόμη πιο ουσιώδεις απαντήσεις. Για την μη συμμετοχή του Τσιάρτα ο Ρεχάγκελ τόνισε, "Ακόμα κι όταν έπαιζε ο Τσιάρτας, δεν βάζαμε πάρα πολλά γκολ. Την ενδεκάδα και το ρόστερ το φτιάχνουμε έτσι όπως νομίζουμε εμείς σωστά. Πρέπει να κοιτάξει να βρει ομάδα ο Τσιάρτας αν και δεν καταλαβαίνω πως ένας τέτοιος παίκτης δεν βρίσκει ομάδα στην Ελλάδα". Ενώ για το ακριβώς αντίθετο ζήτημα ρωτήθηκε και για τον Μπασινά, για να απαντήσει, "Ο Μπασινάς ένας παίκτης που τρέχει 90 λεπτά και προσπαθεί για την ομάδα. Παίζει, έτσι όπως το φαντάζομαι εγώ. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις, δεν χρειάζεται να εξηγώ κάθε μία εξ αυτών".

    Κάλεσμα στον κόσμο

    Για το τέλος ο Ότο Ρεχάγκελ άφησε το κάλεσμα στους Έλληνες φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν τους παίκτες. "Ελάτε όλοι στο γήπεδο", είπε και συμπλήρωσε, "Θα υπάρχουν έντεκα παίκτες που θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες για τη συμπαράστασή τους. Τα παιχνίδια που χάθηκαν ήταν από προσωπικά λάθη. Ποτέ δεν παίξαμε πλήρεις και δεν είχαμε την ενδεκάδα της Πορτογαλίας. Δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω το σχήμα που είχα στο μυαλό μου".

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φινάλε με τριάρα για τις Ελπίδες

    11/10/2005 5:23:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το δρόμο για τη νίκη στην Εθνική ανδρών, που αύριο δίνει τον τελευταίο της αγώνα με τη Γεωργία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 έδειξε σήμερα το αντίστοιχο συγκρότημα των Ελπίδων που επικράτησε με 3-0 της ομάδας Ελπίδων της Γεωργίας και κατέλαβε την 4η θέση του 2ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων. Στον αγώνα που διεξήχθη στη Ν. Σμύρνη, η ελληνική υπεροχή ήταν καθολική και ιδιαίτερα στο α ημίχρονο, όπου οι διεθνείς του Στέλιου Αποσπόρη πέτυχαν και τα τρία τέρματα της αναμέτρησης, πέρα από τη σωρεία ευκαιριών που έχασαν στο β μέρος να ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς. Μόλις στο 4 ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ 1-0, στο 19 ο Πετρόπουλος με κεφαλιά ζευγάρωσε τα ελληνικά γκολ 2-0 και στο 31 ο Πλιάγκας σαν σε προπόνηση διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Σε άλλο σημερινό αγώνα του ομίλου η Τουρκία επιβλήθηκε εκτός έδρας με 1-0 της Αλβανίας και τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου.

    Νίκη σε ρυθμούς προπόνησης

    Από την αρχή του αγώνα στη Ν. Σμύρνη οι διεθνείς του Στέλιου Αποσπόρη δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους, οι οποίοι περιορίστηκαν σχεδόν σε όλο το ματς σε παθητικό ρόλο και αναγκάστηκαν μόλις στο 4 να μαζέψουν για πρώτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα τους. Στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Πλιάγκας, ο τερματοφύλακας Τοτλάτζε απόκρουσε ασθενώς και ο Χριστοδουλόπουλος κερδίζοντας το ριμπάουντ με σου από κοντά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 1-0.

    Δεκαπέντε λεπτά αργότερα και ενώ ο άσος του ΠΑΟΚ, στο 18 είχε χάσει μία καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του, έβγαλε το μανδύα του σκόρερ και φορώντας αυτόν του οργανωτή πραγματοποίησε σέντρα για το κεφάλι του Πετρόπουλου και εκείνος με εντυπωσιακή κεφαλιά έγραψε το 2-0. Από τον Χριστοδουλόπουλο όμως ξεκίνησε και το τρίτο "γαλανόλευκο" γκολ, καθώς στο 31 ο νεαρός άσος από τα αριστερά, τροφοδότησε τον Πλιάγκα, ο οποίος ανενόχλητος με προβολή διαμόρφωσε σε ρυθμούς προπόνησης το 3-0, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο. Στο 40 οι Γεωργιανοί είχαν την πρώτη τους χαμένη ευκαιρία για να μειώσουν, με τον Γκοτσιρίτζε, που δεν κατάφερε όμως να νικήσει τον Ανδριόλα.

    Στην επανάληψη οι διεθνείς μας, έχοντας πλέον εξασφαλίσει μια ασφαλή διαφορά τριών γκολ, κατέβασαν ταχύτητα, αλλά ακόμη και τότε δε σταμάτησαν να είναι απειλητικοί για τους φιλοξενούμενους, που είδαν με ανακούφιση από ευνοϊκές θέσεις τον Πετρόπουλο (47, 79) και τον νεοεισερχόμενο Παππά (57) να μην καταφέρνουν να διευρύνουν το σκορ .

    Διαιτητής: Κονσταντίνοφ (Βουλγαρία)

    Κίτρινες : Κογιάβα

    Κόκκινη : 51΄ Κογιάβα

    ΕΛΛΑΔΑ : Ανδριόλας, Αραμπατζής, Καράμπελας (65΄ Μπαλάφας), Παπαδόπουλος, Παπαζαχαρίας, Λεοντίου, Τζιόλης (46΄ Γκαλίτσιος), Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Πλιάγκας (56΄ Παππάς), Λαγός.

    ΓΕΩΡΓΙΑ : Τοτλάτζε, Καλάτζε, Ελμπακίτζε (46΄ Κοργκουασβίλι), Μεντλισβίλι, Πίπια, Ικέντι (22΄ Κογιάβα), Τσελίτζε, Λαπερασβίλι (55΄ Τομασβίλι) Τσιρικασβίλι, Γκβαντζάμπια, Γκοτσιρίτζε.

    Πέρασαν από την Αλβανία οι Τούρκοι

    Με νικηφόρο τρόπο έριξε σήμερα την αυλαία των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στον 2ο προκριματικό όμιλο του Ευρωαπϊκού πρωταθλήματος και η Τουρκία, που ξεπέρασε εκτός έδρας με 1-0 το εμπόδιο της Αλβανίας και κατέλαβε την 3η θέση στην τελική κατάταξη. Η Δανία, που αγωνίζονταν στο Καζακστάν με το αντίστοιχο συγκρότημα προκρίθηκε απευθείας στην τελική φάση, ενώ η Ουκρανία θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στα τελικά σε αγώνες μπαράζ, στις 12 και 16 Σεπτεμβρίου.

    Η τελική βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

    1. Δανία 29 30-12

    2. Ουκρανία 23 22-7

    3. Τουρκία 21 15-8

    4. Ελλάδα 20 18-9

    5. Γεωργία 11 7-22

    6. Αλβανία 8 8-27

    7. Καζακστάν 7 8-23

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρόστιμο στον Ακιέλ

    11/10/2005 4:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αρκετά "φτηνά" την γλίτωσε ο Φατίχ Ακιέλ μετά την πολυήμερη καθυστέρησή στην επιστροφή του, από την άδεια που είχε πάρει από τον ΠΑΟΚ, αφού του επεβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ. Ο Τούρκος ταξίδεψε στην πατρίδα του και καθυστέρησε να επιστρέψει με αποτέλεσμα να χάσει την προπόνηση του Σαββάτου, που ήταν και ο λόγος που κλήθηκε σε απολογία. Ο Ακιέλ απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Γιάννη Γούμενου και του υπευθύνου του Νίκου Παπαβραμίδη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε λόγο να καθυστερήσει σκόπιμα και πως η καθυστέρηση στην έκδοση της βίζας του τον ανάγκασε να αφιχθεί αργότερα από το προκαθορισμένο στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον επεσήμανε πως ουδέποτε είχε την πρόθεση να εγκαταλείψει τον ΠΑΟΚ και πως ποτέ δεν δήλωσε πως είναι απογοητευμένος με την συνεργασία με την ομάδα.

    [20] Μπάσκετ

    Δέσμη μέτρων για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη

    11/10/2005 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε μια σειρά μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή του τοπικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ-Άρης, προχώρησε με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ύστερα από κοινή σύσκεψη που έγινε την σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή της Ε.Ο.Κ., της Δ.Ε.Α.Β. και των εκπροσώπων των δύο ομάδων. Σε ένα εξ αυτών των μέτρων μάλιστα αποφασίστηκε ομόφωνα η απαγόρευση εισόδου σε καθε φίλαθλο, που δε θα διαθέτει εισιτήριο (ανήλικοι, κάτοχοι καρτών διαρκείας κλπ).

    "Πιάνουν δουλειά" οι κάμερες

    Παράλληλα στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου αθλητικού νόμου κατά την είσοδο των φιλάθλων και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα τεθούν σε ισχύ οι κάμερες του γηπέδου, με σκοπό την αποφυγή τυχόν επεισοδίων και την τιμωρία των υπευθύνων. Τέλος αποφασίστηκε η προσέλευση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ να πραγματοποιηθεί από την οδό Α.Τρίτση (κάτω πλευρά) και θα εισέλθουν από τις θύρες 7, 8 και 9 και θα καταλάβουν θέσεις στα διαζώματα: 101, 112, 113, 114, 115, 116, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 και 227, ενώ η προσέλευση των φιλάθλων του Άρη θα γίνει από την οδό Μ.Αντύπα (κατάστημα JUMBO) και θα εισέλθουν από τις θύρες 17,18 και 19 και θα καταλάβουν θέσεις στα διαζώματα: 102, 103, 104, 105, 106, 107, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 και 213.

    [21] "Εμφύλια" μάχη στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών

    11/10/2005 6:43:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο ελληνικός "εμφύλιος" που έβγαλε η κλήρωση του γ` γύρου για το Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ γυναικών, μεταξύ των Ελπίδων Δράμας και του Αθηναϊκού, ήταν το αξιοσημείωτο γεγονός των σημερινών κληρώσεων των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων Ανδρών-Γυναικών, που διεξήχθη στην έδρα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ (ΕHF), στη Βιέννη. Στα άλλα ευρωπαϊκά Κύπελλα Γυναικών δύο γαλλικές ομάδες η Μπεσανσόν και η Φλερί Λεζ Ομπρέ, βρέθηκαν στο δρόμο των ΑΣΕ Ορμή και Αναγέννησης Άρτας στο πλαίσιο της γ φάσης των Κυπέλλου Κυπελλούχων και Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αντίστοιχα. Τέλος δύσκολο προμηνύεται το έργο των ανδρικών μας ομάδων Πανελληνίου και Διομήδη Άργους στο Τσάλεντζ Καπ. Οι "μπλε" της Κυψέλης κληρώθηκαν με αντίπαλο τη νορβηγική Νιτεντάλ, ενώ η πρωτάρα στην Ευρώπη ομάδα του Άργους θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ρουμανικής Στεάουα Βουκουρεστίου.

    [22] Πολιτισμός

    Γκαλά ρωσικού μπαλέτου

    11/10/2005 4:47:00 μμ

    Η πορεία ενάμισι αιώνα ρωσικού μπαλέτου από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι την αυγή του 21ου θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, από τα νέα μεγάλα αστέρια της ρωσικής σκηνής που, μαζί με ένα 10μελές συνοδευτικό σύνολο, θα λάμψουν για ένα και μόνο βράδυ κάτω από την Ακρόπολη.

    Χορευτές υψηλής τεχνικής και αισθητικής κατάρτισης, όπως : ο Φιλίν και ο Αχμέτοβ, ο Γκουντάνοφ και ο Περετόκιν, ο Νεπορόζνι και ο Ζαμπαμπούριν, η Λιέπα και η Λουνκίνα, η Μουσαβάροβα και η Κρέτοβα, η Τσερνομπρόβκινα και η Ζάρκοβα παίρνουν τις πρώτες θέσεις στα μεγάλα ρωσικά συγκροτήματα με ένα πολυαγαπημένο ρεπερτόριο που μόνον αυτοί γνωρίζουν τόσο καλά να ζωντανεύουν στη σκηνή: "Λίμνη των Κύκνων", "Μπαγιαντέρα", "Δον Κιχώτης", "Σπάρτακος", "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" και "Εσμεράλντα" στις πρωτότυπες χορογραφίες των : Πετιπά, Βαγκάνοβα, Λαβρόφσκι, Γκριγκορόβιτς και άλλων αλλά και από καινούργιες σε κομμάτια ειδικά φτιαγμένα για τις ειδικές ικανότητες και χάρες αυτών των νέων αστεριών από χορογράφους όπως ο Ρολάν Πετί και ο Ουέην Ινγκριγκ.

    Συμμετέχουν οι σολίστ : Sergei Philin, Dmitrij Gudanov, Mark Peretokin, Vladimir Neporozhny, Ajdar Akhmetov, Dmitry Zababurin, Svetlana Lunkina, Ilze Liepa, Tatiana Tchernobrovkina, Lilia Mousavarova, Kristibna Kretova, Maria Zharkova, οι οποίοι συνοδεύονται από δεκαμελές corps de ballet του Bolshoi, σ ένα πρόγραμμα όπου θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα πιο διάσημα κλασσικά έργα.

    Προπώληση εισιτηρίων

    Ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39 εντός στοάς)

    Τηλ: 210- 9282900

    On line αγορά εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

    Τηλεφωνική αγορά εισιτηρίων: 210- 7234567

    ΕΛΒΑ Τηλ: 210- 6728079, 210- 6728080

    Δισκοπωλεία Metropolis (Oμόνοια, Κολωνάκι, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Κηφισιά) *

    Δισκοπωλεία Virgin Megastores (Σταδίου, Γλυφάδα, Μαρούσι) *

    * Μόνο εισιτήρια Άνω Διαζώματος

    Τιμές εισιτηρίων

    Κάτω Διάζωμα: ευρώ 110 - ευρώ 90 - ευρώ 70 - ευρώ 50

    Άνω Διάζωμα: ευρώ 30

    [23] Πολιτισμός

    Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

    Τραγούδια για τη Φύση και τον Έρωτα

    11/10/2005 4:32:00 μμ

    Πενήντα χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στη Δημοτική Παραδοσιακή μας μουσική γιορτάζει η μεγάλη ερμηνεύτρια Δόμνα Σαμίου με μια μεγάλη μουσική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2005, ημέρα των γενεθλίων της. Η Δόμνα Σαμίου θα παρουσιάσει κομμάτια που θα ακουστούν για πρώτη φορά στο κοινό μαζί με γνωστά και αγαπητά τραγούδια απ όλη την Ελλάδα. Μέσα από τη λαϊκή στιχουργία, η Δόμνα Σαμίου, θα μας ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο, επιτρέποντάς μας να μοιραστούμε όχι μόνο μουσικές αλλά και σύγχρονες λατρευτικές παραδόσεις.

    Με άξονα τα τραγούδια, οι τέσσερις εποχές του χρόνου θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Ηρωδείου, με σημείο έναρξης το φθινοπωρινό "αστρολόγισμα". Στο "χειμερινό" πρώτο μέρος ο φθινοπωρινός τρύγος θα δώσει τη θέση του στις γονιμικές φυσιολατρικές τελετουργίες του χειμώνα, ενώ το εαρινό, δεύτερο μέρος της παράστασης, θα είναι αφιερωμένο στις ανοιξιάτικες γιορτές που συνδέουν αρμονικά εκκλησιαστικά και λαϊκά έθιμα.

    Στην επετειακή αυτή παράσταση παίρνουν μέρος 200 συντελεστές (μουσικοί - τραγουδιστές - χορευτές) σ ένα μεγάλο ελληνικό μουσικό γλέντι.

    Μαζί με την Δόμνα Σαμίου τραγουδούν οι : Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ζαχαρίας Καρούνης, Μιχάλης Ζούμπος, Βαγγέλης Δημούδης, Αντώνης Μαρτσάκης Επίσης συμμετέχουν 14 χορωδοί του καλλιτεχνικού συλλόγου δημοτικής μουσικής "Δόμνα Σαμίου" και τα χορευτικά συγκροτήματα: "Περπερούνα", Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων, του Συλλόγου Ποντίων "Σέρρα", του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Καλυβίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βώλακα Δράμας

    [24] Πολιτισμός

    "Ταξιδεύοντας"...

    11/10/2005 12:14:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πνευματικό Κέντρου του Δήμου "Ταξιδεύοντας" είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιούν οι απόφοιτοι σπουδαστές της σχολής φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου με τη συνεργασία του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, από τις 6-15 Οκτωβρίου 2005, στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου (Ακαδημίας 50) στην αίθουσα Κόντογλου. Δεκαέξι φρέσκιες ματιές καδράρουν στιγμές της ανθρώπινης έκφρασης - σώματος και μυαλού - και προσκαλούν άπαντες σε ένα νοερό ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχή. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Αξαόπουλος Κίμων, Βράιλα Ευαγγελία, Γκούτα Ευθυμία, Ευσταθιάδου Στέλλα, Κασινά Σοφία, Κωβαίος Νίκος, Μησουράς Βαγγέλης, Μαντζαφός Δημήτρης, Μοναχογυιός Μανώλης, Μπιτζάνης Κώστας, Ξανθάκης Γεώργιος, Παπαγεωργίου Μαρίνα, Παρασκευόπουλος Γιώργος, Σαπουντζάκη Ευανθία, Σιδηροπούλου Τζίνα, Φοράδη Ροζίτα.

    Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 9.00-13.00 και 17.00-21.00 (εκτός Δευτέρας και

    απογεύματος Κυριακής)

    [25] Υγεία

    Συνιστούν οι Βρετανοί επιστήμονες

    Προσοχή στα έτοιμα φαγητά

    11/10/2005 4:31:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC

    Νέο σήμα κινδύνου για τα έτοιμα φαγητά, εκπέμπει η βρετανική υπηρεσία ελέγχου τροφίμων (FSA) καθώς αποδείχθηκε ότι το αλάτι, που περιέχουν οι έτοιμες τροφές, είναι κατά πολύ περισσότερο από την ποσότητα των τροφίμων, που ετοιμάζουμε σπίτι. Οι έρευνες, που διενήργησε η FSA έδειξαν ότι η ημερήσια ποσότητα αλατιού, που πρέπει να προσλαμβάνουμε, δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 6 γραμμάρια, ενώ σήμερα οι άντρες κατά μέσο όρο καταναλώνουν 11 γραμμάρια και οι γυναίκες 8 γραμμάρια. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για την υψηλή πίεση, αιτία από την οποία χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους πάνω από 170.000 άνθρωποι, μόνο στη Βρετανία. Η κατανάλωση αλατιού, πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, θέτει καθημερινά τη ζωή μας σε κίνδυνο, ενώ αντίθετα ο περιορισμός στην πρόσληψη αλατιού, που ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες, μπορεί να ρίξει την πίεση μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες.

    Με μέτρο το αλάτι

    Οι ειδικοί συνιστούν στον κόσμο να μην κάνει ακραίες δίαιτες, εάν δε συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας, αλλά να φροντίζει να κοιτά τις ετικέτες των τροφίμων, πριν τα αγοράσει. Ακολουθώντας τη συμβουλή αυτή, μπορούμε να περιορίσουμε την καθημερινή πρόσληψη του αλατιού, στα επίπεδα που δεν βλάπτουν αλλά αντίθετα ωφελούν την υγεία μας, καθώς και το αλάτι είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας.

    Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνεται και στο λεγόμενο junk food, δηλαδή στα γεύματα, που σερβίρονται στα fast food, καθώς και σε αυτά οι ποσότητες αλατιού είναι κατά πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα, για την υγεία μας, όρια.

    Αντίθετη στις παραπάνω προειδοποιήσεις είναι η Ένωση Βιομηχανιών Αλατιού της Βρετανίας, που υποστηρίζει ότι η καθημερινή άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι πιο σημαντικά για να έχουμε καλή υγεία και αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της μείωσης της ημερήσιας κατανάλωσης αλατιού.

    Διάσημοι, ωστόσο, Βρετανοί σεφ, που συμμερίζονται τις ανησυχίες του FSA για την επικινδυνότητα του junk food, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, με την οποία του ζητούν να απαγορεύσει τις διαφημίσεις των fast food την ώρα προβολής παιδικών εκπομπών.

    [26] Υγεία

    Μαστίζει η καρδιακή ανεπάρκεια

    Αδύναμη η καρδιά της Ευρώπης

    11/10/2005 11:55:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη, πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ η ασθένεια αυτή είναι η αιτία θανάτου 500.000 ατόμων το χρόνο, στη "Γηραιά Ήπειρο". Αυτά είναι τα συμπεράσματα έρευνας που ανακοινώθηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσουν αρκετούς, καθώς η συγκεκριμένη ασθένεια του πιο ευαίσθητου αλλά και ζωοδότη, μυ του ανθρώπινου σώματος, δεν κοιτά ηλικίες. Παρότι παρουσιάζεται συνήθως σε άτομα που έχουν περάσει το 65 έτος της ηλικίας τους, η καρδιακή ανεπάρκεια χτυπά και νεότερους ανθρώπους. Και αυτό γιατί η ανικανότητα της καρδιάς να εφοδιάσει τους ιστούς του σώματος με την απαραίτητη ποσότητα αίματος, προέρχεται κυρίως από βλάβες που προκαλούν μείωση της λειτουργικότητας (δύναμης) της, βλάβες οι οποίες μπορούν να συμβούν σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας.

    Συμπτώματα, αιτίες, αντιμετώπιση

    Η καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με τον επιμελητή καρδιολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών, Hλία Καραμπίνο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία, καθώς όπως υποστήριξε το 13,5% όσων θα εισαχθούν στο νοσοκομείο θα πεθάνουν μέσα στις πρώτες 12 εβδομάδες.

    Και αυτό γιατί όπως εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δημήτρης Τζιάκας, το σύνδρομο της καρδιακής ανεπάρκειας αποτελεί το τελευταίο στάδιο κάθε καρδιακού νοσήματος.

    Τα αίτια που προκαλούν συχνότερα καρδιακή ανεπάρκεια είναι η στεφανιαία νόσος, η αρτηριακή υπέρταση (από την οποία πάσχουν 3 εκ. Ελληνες), οι βαλβιδοπάθειες, οι μυοκαρδιοπάθειες και η μυοκαρδίτιδα.

    Μεταξύ των συμπτωμάτων που εμφανίζουν οι ασθενείς είναι: ταχυκαρδία, δύσπνοια, καρδιακό άσθμα, πνευμονικό οίδημα, οιδήματα άκρων και απώλεια βάρους.

    Συνήθως το ιστορικό, τα συμπτώματα και η κλινική εξέταση του ασθενούς είναι αρκετά για την διάγνωση. Διαπιστώνονται ευρήματα από την πάθηση που προκάλεσε την καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς και υγροί ρόγχοι στους πνεύμονες, από την στάση του αίματος σε αυτούς.

    Η διερεύνηση της καρδιακής ανεπάρκειας περιλαμβάνει επίσης μια σειρά παρακλινικών εξετάσεων (Ηλεκτροκαρδιογράφημα, Ακτινογραφία θώρακα, Υπερηχογράφημα) για τον καθορισμό της αιτίας, αλλά και την εκτίμηση της βαρύτητας της καρδιακής ανεπάρκειας

    Η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας, μπορεί να είναι σωτήρια για τη ζωή του πάσχοντος. Όσο πιο γρήγορα διαγνωσθεί τόσο πιο εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί.

    Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή Καρδιολογίας, Γιώργος Παπαζαχαρίου, για να καλυτερεύσει η υγεία του ασθενούς θα πρέπει αν έχει πρόβλημα βάρους να χάσει τα περιττά κιλά, να κόψει το κάπνισμα και να αρχίσει να ασκείται

    Παράλληλα η πληθώρα των φαρμάκων, που υπάρχουν πλέον στην αγορά μπορούν αν τον βοηθήσουν και να του εξασφαλίσουν πολλά χρόνια καλής ζωής.

    [27] Τεχνολογία

    Στην πρώτη ειδική κλινική που ιδρύθηκε στην Κίνα

    Αποτοξίνωση για διαδικτυακούς χρήστες

    11/10/2005 12:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2005 12:54:49 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, China Daily

    Τα διάφορα προβλήματα, που κατά καιρούς αντιμετωπίζει η Κίνα με το Internet, είναι γνωστά. Η "υπερβολική" ελευθερία στην έκφραση και τη διακίνηση ιδεών είναι ένα από τα προβλήματα, που η κινεζική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ριζοσπαστικές μεθόδους, κλείνοντας, δηλαδή, sites και Internet caf&#233;. Τώρα, όμως, η κοινωνία της Κίνας έρχεται αντιμέτωπη με ένα άλλο σοβαρό ζήτημα, που λίγα χρόνια πριν δε θα μπορούσε να διανοηθεί ότι υπάρχει. Χιλιάδες Κινέζοι ανακαλύπτουν καθημερινά το Internet, ενώ οι χρήστες του μετρούν ήδη πολλά εκατομμύρια, παρά τη σκληρή λογοκρισία και τις αυστηρές απαγορεύσεις. Σε αυτό συμβάλλει σημαντικά η άνοδος του βιοτικού επιπέδου, γεγονός το οποίο διευκολύνει πολύ κόσμο είτε να αγοράζει δικό του υπολογιστή είτε να διαθέτει χρήματα σε κάποιο Internet caf&#233; για να σερφάρει με τις ώρες. Όπως σε όλα τα πράγματα, όμως, έτσι και στο Internet ισχύει το "Παν μέτρον άριστον", κάτι το οποίο δε φαίνεται να τηρούν όλοι οι χρήστες, πολλοί εκ των οποίων έχουν πλέον εθιστεί και χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη για να αποτοξινωθούν.

    Πάνω απο 2,5 εκατ. χρειάζονται βοήθεια

    Το φαινόμενο αυτό δεν απαντάται μόνο στην Κίνα, όμως, η είδηση ότι στη μακρινή χώρα της Ασίας, με πληθυσμό 1,3 δις, άνοιξε η πρώτη κλινική αποτοξίνωσης για τους χρήστες του Internet έκανε το γύρο του κόσμου, αλλάζοντας, εν μέρει, την εικόνα που έχουμε για τη χώρα καθώς πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι όλοι της οι κάτοικοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας.

    Η πλειονότητα των εθισμένων χρηστών είναι άτομα νεαρής ηλικίας, που χρησιμοποιούν το Internet κυρίως για να κάνουν chat ή να παίζουν παιχνίδια.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες των χρηστών, που έχουν ήδη μπει σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης, κατάλαβαν ότι έχουν πρόβλημα εθισμού μόνον όταν οι πολλές ώρες που περνούσαν μπροστά από τον υπολογιστή τους, άλλαξαν ριζικά η ζωή τους. Τότε, ζήτησαν βοήθεια από την πρώτη κλινική, που ιδρύθηκε στην Κίνα για τέτοιες περιπτώσεις, και η οποία εδρεύει στο Πεκίνο.

    Η κλινική, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον περασμένο Μάρτιο, έχει, επίσης, προγράμματα για την αποτοξίνωση ναρκομανών και αλκοολικών, ενώ στο παράρτημα για τους χρήστες του Internet φιλοξενούνται ήδη 15 άτομα, όλοι άντρες νεαρής ηλικίας.

    Το πρόγραμμα της αποτοξίνωσης διαρκεί δύο εβδομάδες και περιλαμβάνει ιατρική θεραπευτική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη και καθημερινή γυμναστική. Το τελευταίο σκέλος της θεραπείας θεωρείται απαραίτητο καθώς πολλοί από τους ασθενείς περνούσαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους καθισμένοι μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή.

    Σύμφωνα με το διευθυντή της κλινικής, Δρ. Τάο Ραν, το πρόβλημα στην Κίνα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις καθώς καθημερινά πάνω από 20 εκατομμύρια νέοι μπαίνουν στο Internet μόνο για να παίξουν παιχνίδια ή να κάνουν chat εκ των οποίων τα 2,5 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού.

    Με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πολλούς ακόμη εθισμένους χρήστες, η κλινική ετοιμάζεται να υποδεχτεί το επόμενο έτος άλλα 200 άτομα και να ανοίξει παραρτήματα και σε άλλες μεγάλες πόλης της χώρας.

    Εθισμένοι από τα 12 τους χρόνια

    Όπως αναφέρει σε άρθρο της για το θέμα η εφημερίδα China Daily, που αποδίδει την έξαρση του προβλήματος στην απότομη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, οι ηλικίες των νέων που ζητούν βοήθεια από την κλινική ξεκινούν από τα 12 χρόνια.

    Όπως σημειώνει ο Δρ. Ραν, τα παιδιά αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σχολείο τους, ενώ έχουν συμπτώματα κατάθλιψης και επιθετικότητας καθώς και διαταραχές στον ύπνο.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Κίνα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό χρηστών του Internet, με πάνω από 100 εκατ. χρήστες. Τον αριθμό ξεπερνούν μόνο οι ΗΠΑ, όπου ήδη υπάρχουν ανάλογες κλινικές για τους εθισμένους χρήστες.

    [28] Τεχνολογία

    Διαστημική βόλτα τέλος

    Επέστρεψε το Σογιούζ

    11/10/2005 9:15:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με την επιτυχή προσγείωση του Σογιούζ στο Καζακστάν, ολοκληρώθηκε η βόλτα του πολυεκατομμυριούχου Γκρεγκ Όλσεν στο διάστημα. Ο Όλσεν φέρεται να πλήρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια για το ταξίδι στο διάστημα και τη διαμονή του στο Σταθμό επί μία εβδομάδα. Μαζί με τον διαστημικό τουρίστα στη γη έφτασαν επίσης και ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Κρικάλεφ, και ο Αμερικανός αστροναύτης Τζον Φίλιπς. Οι δύο αστροναύτες είχαν παραμείνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) επί έξι μήνες.

    [29] Παράξενα

    H Unicef βομβάρδισε το χωριό τους

    Θύματα πολέμου τα Στρουμφάκια

    11/10/2005 2:18:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Για ακόμη μία φορά, η φαντασία των διαφημιστών αποδεικνύει ότι ένα κόμικς μπορεί να χρησιμεύει όχι μόνο για να διασκεδάζει αλλά και για να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί. Έτσι, η Unicef αποφάσισε να επιστρατεύσει τα γνωστά αγαπημένα μας Στρουμφάκια για να δείξει με έναν πρωτότυπο στον κόσμο, πόσο επηρεάζονται και υποφέρουν τα παιδιά που ζουν στις εμπόλεμες ζώνες και βιώνουν καθημερινά τη φρίκη του πολέμου. Η διεθνής οργάνωση έφτιαξε, με την άδεια, φυσικά, της οικογένειας του δημιουργού τους Peyo, ένα τηλεοπτικό σποτ, διάρκειας 25 δευτερολέπτων, που απεικονίζει το ειρηνικό χωριό των Στρουμφ να βομβαρδίζεται από μαχητικά αεροπλάνα. Το σποτ, τμήμα του οποίου προβλήθηκε από τη βελγική τηλεόραση, ξεκινά με τη συνηθισμένη εικόνα των Στρουμφ να χορεύουν τραγουδώντας πιασμένα χέρι-χέρι.

    Βοήθεια για τα παιδιά-στρατιώτες του Μπουρούντι

    Κι εκείνη τη στιγμή ξεκινά η φρίκη. Βομβαρδιστικά αεροσκάφη αρχίζουν να επιτίθενται με σφοδρότητα στο χωριουδάκι, αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και χάος. Κανένα Στρουμφάκι δεν καταφέρνει να γλιτώσει και οι τηλεθεατές βλέπουν συγκλονισμένοι το μωρό Στρουμφ τραυματισμένο να κλαίει γοερά. Γύρω του κείτονται αναίσθητα τα υπόλοιπα Στρουμφάκια.

    Το τηλεοπτικό σποτ τελειώνει με τη φράση: "Μην αφήνετε τον πόλεμο να επηρεάζει τις ζωές των παιδιών".

    Στόχος της καμπάνιας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθήσει τα παιδιά του Μπουρούντι, που έπαιρναν ενεργά μέρος στον πόλεμο ως στρατιώτες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Unicef, για την αποκατάσταση και επανένταξη των παιδιών αυτών στην κοινωνία, χρειάζονται άμεσα πάνω από 100.000 ευρώ, ποσόν το οποίο υπολογίζει ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει σύντομα χάρη στα Στρουμφάκια.

    Αν και η οργάνωση του Βελγίου, η οποία είχε την ιδέα για την καμπάνια αυτή, είχε αρχικά τις επιφυλάξεις της σχετικά με το αν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν τα Στρουμφάκια ως θύματα πολέμου, ο εκπρόσωπός της Φιλίπ Ενόν, είπε ότι η απόφαση βομβαρδισμού του χωριού ελήφθη επειδή οι συνηθισμένες αντιπολεμικές καμπάνιες έχουν πολύ περιορισμένα αποτελέσματα.

    Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφερθεί ότι η διαφημιστική εταιρεία, που ανέλαβε να βομβαρδίσει τα Στρουμφάκια, είχε συμπεριλάβει στην αρχική version πολύ σκληρές και ωμές εικόνες, οι οποίες απορρίφθηκαν από τη Unicef.

    Το σποτ θα αρχίσει να μεταδίδεται κανονικά από την επόμενη εβδομάδα και μόνο στο Βέλγιο, ενώ ο βομβαρδισμός του χωριού έχει σοκάρει τους τηλεθεατές καθώς τα Στρουμφάκια θεωρούνται Βέλγοι πολίτες, δεδομένου ότι ο δημιουργός τους ήταν Βέλγος.

    Η πρώτη δοκιμαστική προβολή του σποτ, που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια των ειδήσεων, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ενώ τα παιδιά, που κατά λάθος είδαν το τηλεοπτικό μήνυμα, σοκαρίστηκαν. Ωστόσο, η Unicef διαβεβαίωσε ότι το σποτ, όταν αρχίσει να μεταδίδεται, δε θα προβάλλεται πριν τις 21:00.

    Σχετικά Links: Unicef-Βέλγιο

    Το site των Στρουμφ

    [30] Παράξενα

    "Πέθανε" 4 φορές και με πιστοποιητικό γιατρών!

    "Αθάνατη" γιαγιά

    11/10/2005 10:57:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές οι γιατροί της 97χρονης Ντόνα Ραμόνα έχουν αποφανθεί ότι η ηλικιωμένη Κολομβιανή άφησε για πάντα τον μάταιο τούτο κόσμο, όμως, εκείνη συνεχίζει να αψηφά τους νόμους της φύσης! Και, όπως είναι φυσικό, το παράδοξο αυτό, που ίσως είναι το μοναδικό περιστατικό στα ιατρικά χρονικά, τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ της Κολομβίας, που έβγαλαν στην τηλεόραση την υπέργηρη γιαγιά για να μιλήσει για τις μεταθανάτιες εμπειρίες της. Η κ. Ραμόνα, λοιπόν, εμφανίστηκε στην τηλεόραση να χαίρει άκρας υγείας και να διηγείται χαμογελαστή πώς οι γιατροί έκαναν λάθος για τις προθέσεις της και μάλιστα κραδαίνοντας τα τέσσερα πιστοποιητικά θανάτου της, υπογεγραμμένα από τους γιατρούς. "Νιώθω μια χαρά", δήλωσε στους εμβρόντητους παρουσιαστές και γιατρούς, που παρακολουθούσαν απορημένοι την εκπομπή, και απέδωσε τις λανθασμένες ιατρικές γνωματεύσεις σε κάποια προβλήματα, που είχε στο παρελθόν με την υγεία της. Οι μπερδεμένοι γιατροί προσπάθησαν να δώσουν μία λογική εξήγηση για το επαναλαμβανόμενο λάθος λέγοντας ότι ίσως η "αθάνατη" 97χρονη να είχε πέσει σε διαβητικό κώμα και προσθέτοντας: "Αυτή είναι η πιο λογική εξήγηση. Διαφορετικά, πρόκειται για ένα μυστήριο!".

    [31] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Τρίβει τα χέρια του" ο Τσιώλης

    11/10/2005 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ τον τεχνικό του Ιωνικού, Σάκη Τσιώλη που είδε τους Λετιέρι, Κεντάλ Ουκάρ να βγάζει κανονικά το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ στη Νεάπολη. Αντίθετα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ρόκας και Παχουέλο, ενώ από την προπόνηση απουσίασαν οι τραυματίες Κοτίτσας, Καραδέμητρος, που έκαναν θεραπεία και ο Οφρυδόπουλος, που κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης του ποδιού του σε γυμναστήριο.

    Να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό

    Σε δηλώσεις του ο τεχνικός του Ιωνικού, Σάκης Τσιώλης επεσήμανε ότι οι πάικτες του έχουν υποχρεώση απέναντι στους αεαυτούς τους, τη διοίκηση και τον κόσμο τους να δώσουν τον καλύετρό τους εαυτό και να πετύχουν κάτι καλό στην αναμέτρηση με την Ένωση: "Το θέμα δεν είναι να σταθούμε στο όνομα και τη δυναμικότητα της ΑΕΚ, αλλά στο πώς εμείς θα προετοιμαστούμε καλύτερα για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι την Κυριακή. Εχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και στον κόσμο μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να παίξουμε έξυπνα, ψύχραιμα, με πάθος και αποφασιστικότητα, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε κάτι καλό από το συγκεκριμένο ματς", τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ιωνικού, που περιμένει τη δυναμική παρουσία των φίλων της ομάδας στη Νεάπολη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 October 2005 - 16:54:37 UTC