Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αήττητα προελαύνουν τα "χρυσά" κορίτσια
  • [02] Ήρθαν "Κάρα" και "Sotis"
  • [03] Κατά του 42% ΚΚΕ και ΚΕΔΚΕ
  • [04] Μετά από διάλογο η απόφαση
  • [05] Ομοφωνία Λιάπη-Αλογοσκούφη
  • [06] Φεύγει ο Κόλερ από την Μπορούσια
  • [07] Στο φόρουμ προπονητών ο Μαλεζάνι
  • [08] Μια εβδομάδα εκτός ο Ριβάλντο
  • [09] Πήρε Καραποστόλου ο Μακεδονικός
  • [10] Δεν είπαν την τελευταία τους κουβέντα
  • [11] Ψηλά τη σημαία οι "Βασιλικές" της άμμου
  • [12] Εκπλήξεις στο Κύπελλο
  • [13] Ηρακλής: Ανησυχία με Καπετάνο
  • [14] Εκτόνωση της κρίσης στον ΠΑΟΚ

    [01] Βόλεϊ

    Αήττητα προελαύνουν τα "χρυσά" κορίτσια

    31/8/2005 10:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στον γ γύρο του INFOTE Athens Open προκρίθηκαν αήττητες οι διεθνείς Βάσω Καραντάσιου και Βίκη Αρβανίτη που μετά τις Κινέζες Ζανγκ Ζου/Τ. Ζανγκ (Νο 29) κατέβαλλαν και την αντίσταση των Κουβανέζων Φερνάντεζ/Λαρέα Περάζα (Νο 13) με 2-1 (21-19, 15-21, 15-13). Επόμενο αντίπαλός των Ελληνίδων θα είναι οι Ολλανδέζες πελάτισσες, Καντάικ / Μόορεν (Νο 5) σε μία επανάληψη του τελικού του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μόσχας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα οι διεθνείς θα παίξουν ξανά το βράδυ στις 9μμ ή τις 10μμ, καθώς θα ισχύσει ο διπλός αποκλεισμός. Μετά το τέλος της πρεμιέρας η Καραντάσιου δήλωσε "έχουμε συνηθίσει να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Δεν παίζουμε στο ταμπλό των ηττημένων και αυτό είναι καλό", ενώ η Αρβανίτη στάθηκε στην παρουσία του κόσμου: "Μας βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος. Αύριο ελπίζουμε να είναι περισσότεροι. Στόχος μας είναι η είσοδος στην οκτάδα, οπότε το αυριανό ματς είναι καθοριστικό".

    [02] Ήρθαν "Κάρα" και "Sotis"

    31/8/2005 10:11:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανανεωμένοι μετά τις μεταγραφές τους, ήρθαν στην Αθήνα οι Γιώργος Καραγκούνης και Σωτήρης Κυργιάκος και ενσωματώθηκαν στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών, η οποία συνεχίζει την προετοιμασία ενόψει του αγώνα με το Καζαχστάν. Η σημερινή προπόνηση περιλάμβανε διπλό υπό το βλέμμα περίπου 500 φίλων της ομάδας, ενώ ο Ότο Ρεχάγκελ στην προσπάθειά του να λύσει το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εθνική μας, χώρισε τους αμυντικούς από τους επιθετικούς και δούλεψε πολύ στις επιθετικές ενέργειες των διεθνών. Στο μεταξύ ο Γερμανός τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίησή του που και οι τελευταίοι διεθνείς χωρίς ομάδα, πήραν μεταγραφή.

    Προβληματισμός για την επίθεση

    Οι δύο ποδοσφαιριστές που συμπλήρωσαν σήμερα την αποστολή της Εθνικής, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και θα μπουν στο κανονικό αύριο. Σήμερα σε αυτό μπήκαν οι Λυμπερόπουλος και Κατσουράνης, αφού χθες έκαναν ατομικό. Για την ώρα, ο προβληματισμός του Οτο Ρεχάγκελ έχει να κάνει με το δίδυμο που θα χρησιμοποιήσει στην άμυνα και με την επιθετική γραμμή της ομάδας. Στην πρώτη περίπτωση, προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τους Ανατολάκη, Κυργιάκο, ενώ στη δεύτερη, ο Λυμπερόπουλος είναι αυτός που συγκεντρώνει, προς το παρόν, πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα

    Το μυαλό στην Τουρκία

    Πάντως οι διεθνείς μας που θα πρέπει να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με το Καζαχστάν δεν θα μπορούν να αποφύγουν να σκέπτονται και τον αγώνα της Τουρκίας, όπου το ζητούμενο για εμάς είναι η ήττα των γειτόνων. Αυτό εξάλλου δήλωσε και ο Κώστας Κατσουράνης, πριν την αποψινή προπόνηση "Το Καζαχστάν το ξέρουμε από το πρώτο παιχνίδι του γηπέδου Καραϊσκάκη. Είμαστε καλύτερη ομάδα, έχουμε ανάγκη τους βαθμούς της νίκης και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το παιχνίδι της Τουρκίας με τη Δανία το Σάββατο είναι κρίσιμο. Αυτό που θέλουμε είναι να μη νικήσει η Τουρκία".

    [03] Πολιτική

    "Καμένη" η πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για συνεργασία

    Κατά του 42% ΚΚΕ και ΚΕΔΚΕ

    31/8/2005 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και η εκλογή δημάρχων και νομαρχών από την πρώτη Κυριακή, βρέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου του ΚΚΕ και της ΚΕΔΚΕ. Με τη συνάντηση αυτή η ΚΕΔΚΕ άνοιξε τον κύκλο επαφών που θα έχει με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων. Τόσο η Αλέκα Παπαρήγα, όσο και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, η ΓΓ του ΚΚΕ δήλωσε πως αντιπαραθέτουν την απλή αναλογική, γιατί "δίνει τη δυνατότητα σε κάθε συνδυασμό να πάρει αυτό που του ανήκει". Επίσης η κ. Παπαρήγα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε, πως θεωρεί ότι "κάηκε" η συζητούμενη πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για συνεργασία με την Αριστερά ενόψει των δημοτικών εκλογών.

    Απόσταση λόγων έργων

    Όσον αφορά στα οικονομικά θέματα των ΟΤΑ ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε, πως το πρόβλημα οξύνεται "καθώς διαπιστώνεται μια απόσταση της Κυβέρνησης από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τις συνταγματικές προβλέψεις για τη χρηματοδότηση ορισμένων κοινωνικών και ιδιαίτερα δημοφιλών στους πολίτες, προγραμμάτων, όπως είναι το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το οποίο υπάρχει άμεσος κίνδυνος να σταματήσε".

    Η κα Παπαρήγα αναφερόμενη στα οικονομικά της ΤΑ έκανε λόγο για "οικονομική ασφυξία" που "πλήττει μάλιστα τα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων στο χώρο της ΤΑ και θα έχει δραματικές συνέπειες στα όποια κοινωνικά προγράμματα προωθούνται μέσω της ΤΑ".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μετά από διάλογο η απόφαση

    [04] Πολιτική

    Για την εκλογή δημάρχων και νομαρχών

    Μετά από διάλογο η απόφαση

    31/8/2005 8:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Εντός του Σεπτεμβρίου ή στις αρχές του Οκτώβρη θα κληθούν σε διάλογο η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (ΕΝΑΕ) προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα της εκλογής δημάρχων και νομαρχών από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό της τάξης του 42 έως 43%, δεσμεύτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της ΕΝΑΕ Φώφη Γεννηματά. Επίσης, συζητήθηκαν προβλήματα της ΝΑ και ειδικότερα ο Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την προσεχή άνοιξη. Ο υπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε πως η Κυβέρνηση θεωρεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια η ΝΑ ήταν το οικονομικό, το οποίο λύθηκε με την ψήφιση σχετικού νόμου.

    Αντιδρούν στο 42%

    Η κυρία Γεννηματά, μετά τη συνάντηση δήλωσε πως ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση εργασίας εφ΄ όλης της ύλης και είχε ως θέμα τη φυσιογνωμία, τις αρμοδιότητες και τον Κώδικα της ΝΑ. Επίσης, όπως είπε, δε συζήτησαν τον τρόπο εκλογής των υποψηφίων στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, καθώς δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη πρόταση από το υπουργείο, αλλά συζήτησαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως οι μεταφορές μαθητών, το θέμα της σχολικής στέγης, για τη λειτουργία των ΚΕΠ.

    Πάντως, η πρόεδρος της ΕΝΑΕ, υπογράμμισε, πως "το 42% θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, οδηγεί σε κομματικοποίηση της Αυτοδιοίκησης", αλλά επιφυλάχθηκε να εκφράσει τις θέσεις της ΕΝΑΕ, όταν θα υπάρξει ο διάλογος και όταν θα υπάρχουν οι συγκεκριμένες προτάσεις της Κυβέρνησης.

    Κατά της εκλογής δημάρχων και νομαρχών με 42% τάχθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα. Αλλά και ο Αλέκος Αλαβάνος, από τον Πύργο, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του Συνασπισμού στη θέσπιση του 42% για την εκλογή δημάρχων και νομαρχών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατά του 42% ΚΚΕ και ΚΕΔΚΕ

    [05] Οικονομία

    Δεν αυξάνονται το 2005 τα εισιτήρια των ΜΜΜ

    Ομοφωνία Λιάπη-Αλογοσκούφη

    31/8/2005 11:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Η πορεία του διαγωνισμού για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, το προωθούμενο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ΔΕΚΟ, αλλά και οι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου των υπουργών Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, ότι τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς δε θα αυξηθούν έως το τέλος του χρόνου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε συμφωνία μεταξύ των δύο υπουργών για τις προωθούμενες αλλαγές στις ΔΕΚΟ. Ακόμα, συζητήθηκε η νέα Τιμολογιακή Πολιτική για τις ΔΕΚΟ, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας σημειώνεται ότι τα συναρμόδια υπουργεία περιμένουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ σχετικά με το Αεροδρόμιο των Σπάτων, στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης είναι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο ποσοστού των μετοχών του αεροδρομίου των Σπάτων.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Φεύγει ο Κόλερ από την Μπορούσια

    31/8/2005 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρελθόν από το δυναμικό της Ντόρτμουντ θα αποτελέσει ο Γιάν Κόλερ στο τέλος της σεζόν, όταν λήγει το συμβόλαιό του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του γερμανικού συλλόγου. Ο Τσέχος στράικερ απέρριψε την πρόταση της Μπορούσια για ανανέωση της συνεργασίας τους, καθώς προτιμά να αγωνιστεί σε άλλη χώρα, σύμφωνα με την ομάδα της μπουντεσλίγκα. Ο 32χρονος "μετακόμισε" στο "Βεστφαλενστάντιον" το 2001 και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες του συλλόγου, ο οποίος "ταλανίζεται" από μεγάλα οικονομικά προβλήματα και απέφυγε την τελευταία στιγμή την χρεοκοπία.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο φόρουμ προπονητών ο Μαλεζάνι

    31/8/2005 10:52:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Παναθηναϊκός έστειλε στην UEFA τη λίστα με τους 27 ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεχωρίζει η απουσία του Λουτσιάν Σανμαρτεάν και ο αποκλεισμός του αποτελεί ακόμη ένα μήνυμα ότι θα πρέπει να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Εκτός είναι ο Αντερσον Φρέιτας, καθώς θα αργήσει να επανέλθει στην ενεργό δράση, καθώς και ο Αγγελος Μπασινάς, που μόνο τύποις παραμένει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Οσον αφορά τους δύο γηγενείς που οφείλει να δηλώσει ο σύλλογος στην UEFA, επελέγησαν οι Τριποτσέρης και Κρητικός και «κόπηκε» ο Κοκολάκης. Οι 27 παίκτες είναι οι: Γκαλίνοβιτς, Εμπεντε, Σιημητράς, Βύντρα, Δάρλας, Σέριτς, Κώτσιος, Μόρις, Γκούμας, Νίλσον, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Αντριτς, Μπίσκαν, Γκονζάλες, Λεοντίου, Τριποτσέρης, Θεοδωρίδης, Χαραλαμπίδης, Βόουτερ, Γκάντσεφ, Κρητικός, Τζιόλης, Γκέκας, Παπαδόπουλος, Μάντζιος, Ολισαντέμπε, Τόργκελε.

    Στο μεταξύ, στο ετήσιο φόρουμ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης θα συμμετάσχει ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα μεταβεί αύριο στην Νιόν (μολονότι μέχρι χθες δεν είχε επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του), όπου προεδρεύοντος του Αντι Ρόξμπεργκ, τεχνικού διευθυντή της UEFA, θα διεξαχθεί η 7η σύνοδος των προπονητών. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι οι Ζοζέ Μουρίνιο (Τσέλσι), Ράφα Μπενίτεθ (Λίβερπουλ), Σερ Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γ.), Αρσέν Βενγκέρ (Αρσεναλ), Ζεράρ Ουγιέ (Λιόν), Φέλιξ Μάγκατ (Μπάγερν), Ρομπέρτο Μαντσίνι (Ιντερ) και Βαλερί Γκαζάεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μια εβδομάδα εκτός ο Ριβάλντο

    31/8/2005 10:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Άσχημα ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε σήμερα ο Ριβάλντο, μετά τις ενοχλήσεις που ένιωθε τις τελευταίες ημέρες στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του. Ο Βραζιλιάνος έχει υποστεί κάκωση και έτσι δεν θα ακολουθήσει τους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης των "ερυθρολεύκων" για μια εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα χάσει και τον αγώνα με τον πανιώνιο την επόμενη Κυριακή, αφού θα είναι ανέτοιμος.

    Από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι εννιά διεθνείς και ο Τουρέ, που έχει μεταβεί στην πατρίδα του για να ρυθμίσει το θέμα της βίζας του. Οι Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Καψής και Καφές βρίσκονται με την Εθνική Ελλάδας για το παιχνίδι της 7ης Σεπτεμβρίου με το Καζακστάν, οι Τζόρτζεβιτς και Μάριτς με την Εθνική Σερβίας/Μαυροβουνίου για τα παιχνίδια με τη Λιθουανία (3/9) και Ισπανία (7/9), οι Κωνσταντίνου και Οκκάς με την Εθνική Κύπρου για το παιχνίδι με την Ελβετία (7/9) και ο Χοβανισιάν με την Εθνική Αρμενίας για τα παιχνίδια με Ολλανδία (3/9) και Τσεχία (7/9). Απαντες θα απουσιάζουν από το φιλικό που θα δώσει ο Ολυμπιακός την Παρασκευή στο Παγκρήτιο στάδιο με τον Εργοτέλη κι έτσι ο Τροντ Σόλιντ θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που δεν προορίζονται για βασικοί.

    Σήμερα έληγε και η προθεσμία, που όφειλαν οι ομάδες να δηλώσουν τους ποδοσφαιριστές στην UEFA, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός, κατόπιν εισήγησης του Σόλιντ, θα άφηνε εκτός λίστας τους Κυριάκο, Φιλιππάκο, Κουλουχέρη και τους Πατσατζόγλου, Βενετίδη, που προέρχονται από εγχειρήσεις και είναι ανέτοιμοι.

    [09] Μπάσκετ

    Πήρε Καραποστόλου ο Μακεδονικός

    31/8/2005 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης του Μακεδονικού είναι ο Σωτήρης Καραποστόλου. Ο Έλληνας παίκτης έλυσε την συνεργασία του με την ομάδα του με την ομάδα του Άρη στην οποία άνηκε και οι "πράσινοι" προχώρησαν στην απόκτηση του. Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν έχει γίνει γνωστό. Ο παίκτης θα ενισχύσει την ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας για ένα έτος τουλάχιστον. Στο μεταξύ έφτασε σήμερα στην Κοζάνη ο νέος παίκτης του Μακεδονικού, Έλτον Μπράουν. Ο Αμερικανός παίκτης, είχε συμφωνήσει σε όλα με τους "πράσινους" και θα ενταχθεί άμεσα στην ομάδα.

    [10] Βόλεϊ

    Δεν είπαν την τελευταία τους κουβέντα

    31/8/2005 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τη μετωπική σύγκρουση και την ήττα από τις Βραζιλιάνες Αντριάνα Μπεχάρ/Σέντα με 2-0, οι διεθνείς Κουτρουμανίδου/Παπαγεωργίου (Νο 31) δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη τη δεύτερη ευκαιρία που είχαν στο ταμπλό των ηττημένων του INFOTE Athens Open. Οι πρωταθλήτριες του Πανελληνίου επιβλήθηκαν με 2-1 (21-13, 21-23, 15-12) των Γαλλίδων Καντζιό/Αρζονά (Νο 15). Αύριο το πρωί οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν τις Γκέρλιτς/Κλαρκ (Νο 17) από την Αυστραλία και η ομάδα που θα χάσει θα καταλάβει την 17η θέση στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τη νικήτρια που θα παίξει στη συνέχεια με μία εκ των Κουν/Σβερ (Νο 8, Ελβετία) και των αδελφών Νίστρομ (Νο 23) από τη Φινλανδία. Αυτή την ώρα τα χρυσά κορίτσια Καραντάσιου/Αρβανίτη αντιμετωπίζουν τις Γκρασέτ/Περάσα από την Κούβα, στο πλαίσιο του β' γύρου της διοργάνωσης που φιλοξενεί το Ολυμπιακό Κέντρο μπιτς βόλεϊ.

    [11] Βόλεϊ

    Ψηλά τη σημαία οι "Βασιλικές" της άμμου

    31/8/2005 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τα "χρυσά" κορίτσια του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα, που συνεχίζει απευθείας στο β γύρο του κυρίως ταμπλό του INFOTE Athens Open, καθώς οι υπόλοιπες τρεις δεν κατάφεραν να αποκλείσουν τις αντιπάλους τους και θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στο ταμπλό των ηττημένων. Οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη (Νο 6) ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με 2-1 (21-19, 13-21, 15-13) από τις Αυστριακές Γκσβάιντλ/Χάνσελ (Νο 27) και στο ταμπλό των ηττημένων θα αντιμετωπίσουν τις αυστριακές Σβαϊγκερ. Ανάλογη τύχη είχαν αρχικά και οι άλλες δύο ομάδες μας, που έπεσαν πάνω στις πανίσχυρες Βραζιλιάνες. Οι Νικολαϊδου / Παπαγεωργίου (Νο 31) ηττήθηκαν με 0-2 (14-21, 14-21) από τη "σελεσάο" και Νο 2 του ταμπλό, Αντριάνα Μπεχάρ/Σέλντα και θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στη διοργάνωση κόντρα στις Γαλλίδες Καντζίο/Αρζονά ( Νο 15). Παρά τη μαχητικότητά τους οι νεαρές και ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, Τερζόγλου/Τσαντοπούλου (Νο 32) στον πρώτο αγώνα "υποκλίθηκαν" στην εμπειρία και στην ανωτερότητα του Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, των Βραζιλιάνων Φελισμπέρτα Σίλβα/Φράνκα με 2-0 (21-16, 21-16) και στη συνέχεια αποκλείστηκαν οριστικά μετά την ήττα τους 2-0 (21-14, 21-17) από τις Ιταλίδες Λουνάρντι/Περότα (Νο 16). Αντίθετα με τις παραπάνω ομάδες, επίδειξη δύναμης πραγματοποίησαν οι "Βασιλικές" της άμμου, Καραντάσιου/Αρβανίτη, επικρατώντας με 0-2 (08-21, 12-21) των Κινέζων Ζανγκ Ζου / Τ. Ζανγκ (Νο 29) και σήμερα στις 21:00, σε αγώνα που θα μεταδόσει απευθείας η ΕΤ1, θα αντιμετωπίσουν στο β γύρο του ταμπλό τις Φερνάντεζ / Λαρέα Περάζα από την Κούβα (Νο 13) που επιβλήθηκαν με 2-0 (21-17, 21-19) των Ουκρανών Μπαμπούρινα / Οσέικο (Νο 20).

    Τα αποτελέσματα του α΄ γύρου του ταμπλό των γυναικών

    1. Φελισμπέρτα Σίλβα / Φράνκα (Βραζιλία, Νο 1) - Τερζόγλου / Τσαντοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ, Νο 32) 2-0 (21-16, 21-16)

    2. Γκέρλιτς / Κλαρκ (Αυστραλία, Νο 17) - Λουνάρντι / Περρόττα (Ιταλία, Νο 16) 2-0 (21-17, 21-14)

    3. Τόρλεν / Χάκενταλ (Νορβηγία, Νο 9) - Μαασέιντ / Βιγκ (Νορβηγία, Νο 24) 2-0 (27-25, 21-17)

    4. Ερνί / Τρουσέλ (Ελβετία, Νο 25) - Κουν / Σβερ (Γερμανία, Νο 8) 0-2 (17-21, 20-22)

    5. Κάντικ / Μόορεν (Ολλανδία, Νο 5) - Μινούσα / Γιουρσόν (Λετονία, Νο 28) 2-1 (19-21, 21-14, 19-17)

    6. Μοντανιόλι / Σβόμποντα (Αυστρία, Νο 21) - Κέιζερ / Λέενστρα (Ολλανδία, Νο 12) 2-0 (21-16, 21-19)

    7. Φερνάντεζ / Λαρέα Περάζα (Κούβα, Νο 13) - Μπαμπούρινα / Οσέικο (Ουκρανία, Νο 20) 2-0 (21-17, 21-19)

    8. Ζανγκ Ζου / Τ. Ζανγκ (Κίνα, Νο 29) - Καραντάσιου / Αρβανίτη (ΕΛΛΑΔΑ, Νο 4) 0-2 (08-21, 12-21)

    9. Ριμπέιρο / Αντούνες (Βραζιλία, Νο 3) - Κλαπάλοβα / Πέτροβα (Ρωσία, Νο 30) 2-0 (21-12, 21-14)

    10. Ούντσταλ / Λούνγκβιστ (Σουηδία, Νο 19) - Γιαντσούλοβα / Γιαντσούλοβα (Βουλγαρία, Νο 14) 1-2 (15-21, 21-17, 09-15)

    11. Εστέβεζ / Κρέσπο (Κούβα, Νο 11) - Σβάιγκερ / Σβάιγκερ (Αυστρία, Νο 22) 2-0 (21-12, 21-19)

    13. Άνα Πάουλα / Μπάρος (Βραζιλία, Νο 7) - Μπάρνετ / Λόχοβιτζ (Αυστραλία, Νο 26) 2-0 (21-17, 21-15)

    12. Κβσέιντλ / Χάνσελ (Αυστρία, Νο 27) - Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη (ΕΛΛΑΔΑ, Νο 6) 2-1 (21-19, 13-21, 15-13)

    14. Νίιστρομ / Νίιστρομ (Φινλανδία, Νο 23) - Κουκ / Σάντερσον (Αυστραλία, Νο 10) 1-2 (19-21, 23-21, 24-26)

    15. Καντζό/ Αριονά (Γαλλία, Νο 15) - Κουσουχάρα / Ουράτα (Ιαπωνία, Νο 18) 0-2 (18-21, 18-21)

    16. Νικολαϊδου / Παπαγεωργίου (Νο 31) - Αντριάνα Μπεχάρ / Σέλντα (Βραζιλία, Νο 2) 0-2 (14-21, 14-21)

    Η συνέχεια:

    Β΄ γύρος

    Φελισμπέρτα Σίλβα / Φράντσα (Βραζιλία, Νο 1) - Γκέρλιτς / Κλαρκ (Αυστραλία, Νο 17)

    Τόρλεν / Χάκενταλ (Νορβηγία, Νο 9) - Κουν / Σβερ (Γερμανία, Νο 8)

    Κάντικ / Μόορεν (Ολλανδία, Νο 5) - Μοντανιόλι / Σβόμποντα (Αυστρία, Νο 21)

    Φερνάντεζ / Λαρέα Περάζα (Κούβα, Νο 13) - Καραντάσιου / Αρβανίτη (ΕΛΛΑΔΑ, Νο 4)

    Ριμπέιρο / Αντούνες (Βραζιλία, Νο 3) - Γιαντσούλοβα / Γιαντσούλοβα (Βουλγαρία, Νο 14)

    Εστέβεζ / Κρέσπο (Κούβα, Νο 11) - Κβσέιντλ / Χάνσελ (Αυστρία, Νο 27)

    Άνα Πάουλα / Μπάρος (Βραζιλία, Νο 7) - Κουκ / Σάντερσον (Αυστραλία, Νο 10)

    Κουσουχάρα / Ουράτα (Ιαπωνία, Νο 18) - Αντριάνα Μπεχάρ / Σέλντα (Βραζιλία, Νο 2)

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εκπλήξεις στο Κύπελλο

    31/8/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Αστέρας Τρίπολης και η Θράκη ήταν οι δύο ομάδες που έκαναν την έκπληξη στις σημερινές αναμετρήσεις της Γ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αστέρας επικράτησε του Χαϊδαρίου με 1-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπως και η Ένωση Θράκης που νίκησε την Καλαμάτα με 2-1. Κατά τα άλλα δύσκολα ή εύκολα από τους υπόλοιπους σημερινούς αγώνες, πέρασαν οι ομάδες που αναμενόταν. Ο Ηλυσιακός συνέτριψε την Αναγέννηση Καρδίτσας με 4-0, όπως και ο Εργοτέλης το Πολύκαστρο με 5-0, τα Γιάννενα επικράτησαν της Κέρκυρας με 2-0 και ο Θρασύβουλος την Αναγέννης Άρτας με 3-2. Τα "θρίλερ" του σημερινού προγράμματος ήταν ο αγώνας της Δόξας με την Παναχαϊκή που κρίθηκε υπέρ των Πατρινών με γκολ στις καθυστερήσεις και εκείνος της Θύελλας Πατρών με την Βέροια, με την "Βασίλισσα του βορρά" να παίρνει το εισιτήριο στα πέναλτι μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

    Τα αποτελέσματα

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηλυσιακός 0-4

    (19΄ Λιβέρια, 23΄ Στάικος, 39΄ Γκοσποντίνοφ, 41΄ Κάμπας)

    Αστέρας Τρίπολης-Χαϊδάρι 1-0

    (89΄ Αναστασάκος)

    Δόξα Δράμας-Παναχαϊκή 0-1

    (+90΄ Τζαννετάκης)

    Ενωση Θράκης-Καλαμάτα 2-1

    (57΄, +90΄ Παπανδρέου - 85΄ Πουλάκος)

    ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-0

    (44΄ Τάτσης, 75΄ Καούνος)

    Θύελλα Πατρών-Βέροια 1-1 (3-5 στα πέναλτι)

    (24΄ Ευθυμιάδης - 84΄ Βοσκαρίδης)

    Πολύκαστρο-Εργοτέλης 0-5

    (50΄, 51΄ Ογκουνσότο, 56΄, 72΄ Νατσέφσκι, 73΄ Σουτζής)

    Αναγέννηση Αρτας-Θρασύβουλος 2-3 (57΄ Ιβάλοφ, 76΄ Νταλάκας - 35΄, 52΄ Αγγος, 68΄ Σύρος)

    Η Γ΄ φάση ολοκληρώνεται αύριο με τις αναμετρήσεις:

    17.00 (Νίκαια) Εθνικός Νίκαιας-Προοδευτική

    17.00 (Μυτιλήνη) Αιολικός-Νίκη Βόλου

    17.00 (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Αρης

    17.00 (Α. Αστέρα) Αγροτικός Αστέρας-Καστοριά

    17.00 (Ρόδος) Παρροδιακός-Πανσερραϊκός

    17.00 (Λιτόχωρο) Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου

    17.00 (Χρυσούπολη) Καβάλα-Πανηλειακός

    17.00 (Τρίκαλα) Τρίκαλα-Εθνικός Αστέρας

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ηρακλής: Ανησυχία με Καπετάνο

    31/8/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με "μικρή αγωνία" περιμένουν στον Ηρακλή το τι "μέλλει γενέσθαι" με τον Κώστα Καπετάνο. Ο Έλληνας παίκτης, ο οποίος επρόκειτο να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας των Ελπίδων στον αγώνα με το Καζακστάν αποκλείστηκε από την αποστολή και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του στο πρόβλημα που έχει (τράβηγμα στο δικέφαλο). Στον "Γηραιό" υπάρχει πάντως αισιοδοξία πως ο παίκτη θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος, ωστόσο ο Σάββας Κωφίδης δεν είναι σίγουρος αν ο παίκτης του θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Στα υπόλοιπα, ο Μπαρκ Σεγκιρί υπεβλήθη σε θεραπεία, ακολούθησε ελαφρύ ατομικό πρόγραμμα και είναι σε καλύτερη κατάσταση. Βελτίωση παρουσίασε και ο Κώστας Στεφανής αφού σήμερα άρχισε τρέξιμο και έχει αρκετές πιθανότητες ώστε να είναι πολύ σύντομα έτοιμος με την επανέναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας. Σήμερα καθορίστηκε και η ώρα έναρξης του φιλικού αγώνα της «κυανόλευκης» ομάδας, με την αντίστοιχη της Βέροιας, το ερχόμενο Σάββατο. Το παιχνίδι αυτό θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ και θα γίνει στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εκτόνωση της κρίσης στον ΠΑΟΚ

    31/8/2005 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με την παραίτηση από το Δ.Σ. και από την θέση του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ του κ. Δημοσθένη Στάμου, εκτονώθηκε η εσωτερική διοικητική κρίση στον ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε με την κατάθεση καταγγελίας προς την ΠΑΕ Ξάνθη εν αγνοία του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ. Σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε στην κατάθεση καταγγελίας κατά της ΠΑΕ Ξάνθη, για την εκπομπή ηχητικών συνθημάτων στο γήπεδο των Πηγαδιών το περασμένο Σάββατο, κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την έντονη δυσφορία του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ και μέλους του Δ.Σ. της, κ. Δημοσθένη Στάμου, για λόγους ευθιξίας, αφού δεν γνώριζε την πρωτοβουλία που πήρε η διοίκηση. Ο ίδιος μάλιστα υπαινίσσεται και την πρωτοβουλία του εξωδιοικητικού παράγοντα κ. Γιώργου Κασιμάτη, που έλαβε και την πρωτοβουλία για την σύνταξη και κατάθεση της σχετικής καταγγελίας. Η διοίκηση της ΠΑΕ ισχυρίζεται πως ο κ. Στάμος παραιτήθηκε λόγω φόρτου εργασίας, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνει ο παραιτηθείς λέγοντας, "Μετά από αυτά που συνέβησαν με τις πρωτοβουλίες του κ. Κασιμάτη, νομίζω πως για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας δεν έχω θέση στο Δ.Σ. της εταιρείας". Η διοίκηση της ΠΑΕ δεν κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Στάμου από την νομική υπηρεσία της ΠΑΕ και επιμένει στην παρουσία του.

    Επέστρεψε ο Καραγεωργίου

    Στο μεταξύ, επέστρεψε στις προπονήσεις ο Νίκος Καραγεωργίου μετά το ταξίδι του στην Ουκρανία και πληροφορηθείς πως ο αγώνας της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο έχει οριστεί για το Σάββατο, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη προγραμματισμού που επιβαρύνει τώρα την ομάδα του. Υπενθυμίζεται πως ο ΠΑΟΚ αριθμεί εννιά απόντες ποδοσφαιριστές με διάφορες εθνικές ομάδες, μερικοί των οποίων θα επιστρέψουν στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που σημαίνει πως μόλις μία προπόνηση θα προλάβουν να κάνουν με την ομάδα τους, πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 31 August 2005 - 20:52:16 UTC