Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Άνοιξε" και το δεύτερο κουτί
  • [02] Επιβεβαιώνονται τα σενάρια
  • [03] Fitness κατά του εγκεφαλικού
  • [04] Νέο "φρένο" στη NASA
  • [05] Διαψεύδουν τα δημοσιεύματα
  • [06] Εγκαίνια έκθεσης από τον Πρόεδρο
  • [07] Φωτιά έξω από την Τρίπολη
  • [08] Φονικές καταιγίδες στην Ρουμανία
  • [09] Μοιραία κατάσβεση στην Γαλλία
  • [10] Ανακοίνωσε εκλογές ο Αμπάς
  • [11] Η Ρέηντζερς το πρώτο ντέρμπι
  • [12] "Μπάλακ, αποφάσισε άμεσα…"
  • [13] Σοκ με Εντού στη Βαλένθια
  • [14] Εντάξει με "Σαπά" στην ΑΕΚ
  • [15] Πρόβλημα με Σταυρακάκη στον ΟΦΗ
  • [16] "Φιλική" ήττα για την Εθνική
  • [17] Υδατοσφαίριση: Φουλ για το χρυσό οι Γυναίκες
  • [18] Χάντμπολ: Στη Γαλλία το Παγκόσμιο
  • [19] Κανόε/Καγιάκ: Στα ημιτελικά ο Γιαννόπουλος
  • [20] "Μουου" στα σίδερα
  • [21] Για αποτοξίνωση ο Eminem
  • [22] Αναγκαστική προσγείωση στο "Ελ. Βενιζέλος"

    [01] Κοινωνία

    Μία ημέρα μετά την ανεύρεσή του

    "Άνοιξε" και το δεύτερο κουτί

    20/8/2005 3:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/8/2005 5:05:47 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΒΕΑ, ΑΠΕ, ΝΕΤ

    "Οι έρευνες στον δεύτερο καταγραφέα, CVR που βρέθηκε στο σημείο [της συντριβής] και μεταφέρθηκε στην ΒΕΑ χθες βράδυ από έναν Έλληνα ερευνητή, πραγματοποιήθηκαν το ίδιο βράδυ", αναφέρεται στην αρχή της ανακοίνωσης της γαλλικής Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ), με την οποία έγινε σήμερα γνωστό ότι αποκρυπτογραφήθηκε το περιεχόμενο και του δεύτερου "μαύρου κουτιού", που βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Γραμματικό. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το προστατευτικό κέλυφος, που περιέβαλε το περιεχόμενο της συσκευής, αποκολλήθηκε από το αρχικό του πλαίσιο κατά την πτώση, ωστόσο, "δεν είχε κανένα ίχνος φωτιάς και είχε υποστεί μικρές ζημιές". Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η ΒΕΑ παρενέβη στην υπόθεση του βρετανικού Μπόινγκ, που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Γαλλία, προκειμένου να διασώσει τις ενδείξεις προκειμένου να αξιολογήσει το γεγονός το οποίο ενδεχομένως να βοηθήσει στις έρευνες για το αεροσκάφος της "Helios". "Καμία συμπληρωματική πληροφορία δε θα δοθεί από τη ΒΕΑ καθώς η έρευνα είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία της Ελλάδας", καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι το κυπριακό αεροσκάφος συνετρίβη στις 14 Αυγούστου, σε όλες τις ανακοινώσεις της ΒΕΑ ως ημερομηνία συντριβής αναφέρεται, εκ παραδρομής, η 13η Αυγούστου. Στο μεταξύ, τα Μπόινγκ 737 - 800 της εταιρίας "Helios" αποσύρονται και θα ελεγχθούν από την σουηδική εταιρία SAS, από την Κυριακή μέχρι τις 24 Αυγούστου.

    Συνεχίζονται οι νεκροτομές

    Εξάλλου, μέχρι το πρωί της Κυριακής αναμένεται να ολοκληρωθούν οι νεκροτομές στις 22 μη αναγνωρισμένες σωρούς, ενώ η Κυβέρνηση έδωσε εντολή στην ελληνική πρεσβεία στη Βόννη να ληφθεί γενετικό υλικό από την οικογένεια του κυβερνήτη, για την αναγνώριση του πτώματος.

    Επίσης, έχουν ήδη σταλεί στα εργαστήρια 133 δείγματα γενετικού υλικού από συγγενείς θυμάτων, ενώ στο νεκροτομείο Αθηνών βρίσκεται και ο Κύπριος γενετιστής, Μάριος Καριόγλου, καθώς και τετραμελής ομάδα ειδικών οδοντιάτρων.

    Μετά την ολοκλήρωση ιατροδικαστικών εξετάσεων, τα στοιχεία θα ελεγχθούν στα τρία εργαστήρια της Αθήνας, ενώ τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν αν οι επιβάτες της μοιραίας πτήσης έχουν αναπνεύσει κάποιο άλλο τοξικό αέριο εκτός μονοξειδίου του άνθρακα, αναμένονται από την Τρίτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαψεύδουν τα δημοσιεύματα

    Επιβεβαιώνονται τα σενάρια

    Τέλος καλό για το βρετανικό Μπόινγκ

    Εν αναμονή των στοιχείων

    Σχετικά Links: ΒΕΑ

    [02] Κοινωνία

    Επιβεβαιώνονται τα σενάρια

    20/8/2005 1:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/8/2005 7:28:20 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες, που διεξάγονται με πυρετώδεις ρυθμούς, για να λυθεί το μυστήριο της πτώσης του Μπόινγκ της "Helios". Σήμερα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών, που έγιναν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο πιλοτήριο ανήκουν στο φροντιστή Ανδρέα Προδρόμου, που διέθετε δίπλωμα πιλότου. Σημειώνεται ότι η σορός του φροντιστή δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, όμως η ταυτοποίηση έγινε με διασταύρωση του γενετικού υλικού που έχει ληφθεί από τους συγγενείς του. Μετά και τα τελευταία ευρήματα, επιβεβαιώνεται πλήρως το σενάριο ότι κάποιο άτομα προσπάθησε απεγνωσμένα τα τελευταία 23 λεπτά της πτήσης να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους και να το προσγειώσει. Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία και από το δεύτερο "μαύρο κουτί", που βρέθηκε χθες κοντά στην ουρά της ατράκτου, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες μέσα στο πιλοτήριο καθώς και η επικοινωνία των πιλότων με τους Πύργους Ελέγχου.

    Νέα στοιχεία στο φως

    Τα ευρήματα από την ανάλυση του πρώτου "μαύρου κουτιού", στη Γαλλία όπου έχει σταλεί και το δεύτερο κουτί, δείχνουν ότι μόλις οκτώ λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους σήμανε συναγερμός και έπεσαν αυτόματα οι μάσκες οξυγόνου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπήρχε αρκετό οξυγόνο στην καμπίνα των επιβατών. Ο συναγερμός απενεργοποιήθηκε 10 λεπτά πριν την πτώση του Μπόινγκ και όταν το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος πάνω από την Αττική, πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι τα όργανα του αεροπλάνου λειτουργούσαν.

    Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία Ολλανδού πιλότου, αεροσκάφους τσάρτερ, σύμφωνα με την οποία άκουσε από τον ασύρματο γυναικείες κραυγές, σε γλώσσα που δεν καταλάβαινε. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό ίσως να σημαίνει ότι τα άτομα που είχαν μπει στο πιλοτήριο προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μέσω ασυρμάτου, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν την κατάλληλη συχνότητα.

    Ένα επιπλέον στοιχείο, που οι ειδικοί ελπίζουν να διαφωτίσει ακόμη περισσότερο τις έρευνες, είναι η συνομιλία μεταξύ του Γερμανού πιλότου, Χανς Γιούργκεν Μέρτεν, και ενός Βρετανού μηχανικού εδάφους της εταιρείας "Helios", την οποία είχε ενημερώσει λίγα λεπτά μετά την απογείωση ότι το αεροπλάνο αντιμετώπιζε πρόβλημα με το σύστημα ψύξης.

    Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε συνομιλία, η οποία, όμως, δεν ηχογραφήθηκε. Υπάρχει, ωστόσο, γραπτή μαρτυρία για την εν λόγω συνομιλία την οποία, μάλιστα, εξέτασε η Κυπριακή Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων πριν την παραχωρήσει και στην ελληνική επιτροπή.

    Πάντως, φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ των δύο ανδρών, πιθανότατα λόγω γλώσσας, πρόβλημα το οποίο φαίνεται ότι στάθηκε μοιραίο για την τύχη του αεροσκάφους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Άνοιξε" και το δεύτερο κουτί

    Διαψεύδουν τα δημοσιεύματα

    Τέλος καλό για το βρετανικό Μπόινγκ

    Εν αναμονή των στοιχείων

    [03] Υγεία

    Έρευνα Φινλανδών επιστημόνων

    Fitness κατά του εγκεφαλικού

    20/8/2005 6:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters

    Άλλη μια ευεργετική επίδραση της σωματικής δραστηριότητας για τον άνθρωπο φαίνεται ότι ανακάλυψαν Φινλανδοί επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Ελσίνκι, η άσκηση κατά της διάρκεια του ελεύθερου χρόνου μειώνει τον κίνδυνο όλων των τύπων εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ το περπάτημα ή η ποδηλασία προς τον χώρο εργασίας ενδέχεται να προλαμβάνει τον πιο κοινό τύπο εγκεφαλικού. Θέτοντας υπό παρακολούθηση για κατά μέσο όρο 19 χρόνια περίπου 48.000 ανθρώπους, οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι η μέτρια σωματική άσκηση στον ελεύθερο χρόνο μείωσε κατά 13% τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ ο κίνδυνος ήταν 13% και 23% μικρότερος για υπαραχνοειδή και ενδοεγκεφαλική αιμορραγία αντίστοιχα. "Η σωματική άσκηση προλαμβάνει το εγκεφαλικό επεισόδιο, μειώνοντας τους παράγοντες κινδύνου, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία", διευκρίνισε ο επικεφαλής των ερευνητών, δρ. Γκανγκ Χου. Ωστόσο, ο ακριβής τρόπος επίδρασης της σωματικής άσκησης παραμένει αδιευκρίνιστος.

    Σημαντικά αποτελέσματα

    Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 47.721 Φινλανδούς για περίπου 19 χρόνια και σημείωσαν αφενός τα επίπεδα της σωματικής τους δραστηριότητας και, αφετέρου, τα εγκεφαλικά επεισόδια που εκδηλώθηκαν.

    Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, όσοι ήταν σωματικά δραστήριοι για τουλάχιστον τέσσερις ώρες την εβδομάδα, με δραστηριότητες όπως περπάτημα ή κηπουρική, είχαν τουλάχιστον 14% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο σε περίοδο 20ετίας. Επίσης, η ενασχόληση με το τρέξιμο ή το κολύμπι για τουλάχιστον τρεις ώρες μείωσε τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 26%.

    Παράλληλα, εκείνοι που αθλούνταν τακτικά στον ελεύθερο χρόνο τους είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και 54% και 37% λιγότερες πιθανότητες για υπαραχνοειδή και ενδοεγκεφαλική αιμορραγία αντίστοιχα.

    Τέλος, τα άτομα που προτιμούσαν να περπατούν ή να χρησιμοποιούν το ποδήλατο από και προς τον χώρο εργασίας είχαν 14% λιγότερες πιθανότητες ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ όσοι συνδύαζαν δυο και τρεις διαφορετικές μορφές άσκησης είχαν ελαφρώς λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με εκείνους που επιδίδονταν σε ένα είδος άσκησης.

    [04] Τεχνολογία

    Για την επόμενη αποστολή διαστημικού λεωφορείου

    Νέο "φρένο" στη NASA

    20/8/2005 3:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στο "ψυγείο" μπαίνουν και πάλι οι αποστολές διαστημικών λεωφορείων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη η NASA, η επόμενη αποστολή δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τον Μάρτιο του 2006, αν και τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν μια νέα εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου τον προσεχή Νοέμβριο. Αιτία για την νέα αναβολή είναι η αποκόλληση αφρώδους μονωτικού υλικού από την κύρια δεξαμενή καυσίμου του Discovery, κάτι που είχε προκαλέσει και την μοιραία συντριβή του Columbia το 2003. Το εν λόγω πρόβλημα φαίνεται να ταλανίζει για τα καλά την διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, καθώς συντέλεσε και στην καθήλωση του διαστημικού λεωφορείου Atlantis, η απογείωση του οποίου είχε προγραμματισθεί για τον Νοέμβριο του 2005. Στο μεταξύ, 11 ημέρες μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αποστολής του, το Discovery πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το ακρωτήριο Κανάβεραλ. Η μεταφορά από την βάση Έντουαρντς στην έρημο της Καλιφόρνια, όπου το διαστημικό λεωφορείο παρέμενε λόγω των σφοδρών καταιγίδων στο ακρωτήριο, γίνεται με ειδικά διαμορφωμένο Μπόινγκ 747, αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες και κόστισε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια.

    Αποκόλληση "πονοκέφαλος"

    Ο στόλος των διαστημικών λεωφορείων της NASA θα παραμείνει καθηλωμένος προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που επανεμφανίστηκε στο Discovery, με την αποκόλληση του αφρώδους υλικού.

    Παρόμοια αποκόλληση προκάλεσε την καταστροφή του Columbia, την 1η Φεβρουάριου του 2003, που κόστισε την ζωή στο 7μελές πλήρωμά του. Το θραύσμα χτύπησε το διαστημικό λεωφορείο κατά την εκτόξευση και αυτό στάθηκε η αιτία της έκρηξης κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα.

    Στην περίπτωση του Discovery, το μονωτικό υλικό ξεκόλλησε από την κύρια δεξαμενή καυσίμου κατά την απογείωσή του, στις 26 Ιουλίου και η επιδιόρθωση έγινε κατά την παραμονή του διαστημικού λεωφορείου στον ISS από μέλος του πληρώματος. Το κομμάτι που αποκολλήθηκε ήταν μικρότερο και κατά τύχη δεν χτύπησε το σκάφος.

    Οι ειδικοί της NASA θα διερευνήσουν ενδελεχώς το πρόβλημα, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που παραδέχονται πως το θέμα αυτό θα έπρεπε να είχε ήδη εξετασθεί, ιδιαίτερα μετά την καταστροφή του Columbia.

    Χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια μετά την τραγωδία του Columbia και περίπου 1 δισεκατομμύρια δολάρια για να επαναληφθεί πτήση διαστημικού λεωφορείου. Όπως εκτιμούν τώρα οι ειδικοί της NASA, η επόμενη αποστολή θα γίνει μετά τις 4 Μαρτίου 2006 και στον ISS θα μεταβεί και πάλι το Discovery, αντί για το Atlantis, που θα χρησιμοποιηθεί στην μεθεπόμενη αποστολή.

    Σχετικά Links: NASA

    [05] Πολιτική

    Κυβέρνηση και ΥΠΑ

    Διαψεύδουν τα δημοσιεύματα

    20/8/2005 1:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/8/2005 2:11:14 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Φαιδρά χαρακτήρισε ο διοικητής της ΥΠΑ, Δημήτριος Σταμάτης, τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθαίρεση της Διοίκησης της Υπηρεσίας, με εντολή του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", ο Πρωθυπουργός ζήτησε το βράδυ της Παρασκευής τις παραιτήσεις της ηγεσίας της ΥΠΑ "μετά την αποδεδειγμένη ολιγωρία της υπηρεσίας στην παρακολούθηση και τον έλεγχο του μοιραίου αεροσκάφους, μετά την είσοδό του στο FIR Αθηνών", όπως αναφέρει η εφημερίδα. Τις πληροφορίες διέψευσαν και κυβερνητικοί κύκλοι και παραπέμπουν στην ανακοίνωση της ΥΠΑ ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες. Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή στάθηκαν προηγούμενα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για καθυστερήσεις, στις διαδικασίες που όφειλε να ακολουθήσει η ΥΠΑ, ενώ στην απάντηση της Υπηρεσίας τονίζεται ότι εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή όλες οι συνομιλίες από τα κέντρα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ενώ οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα κινηθούν χωρίς καμία παρέκκλιση. Ως τώρα διενεργούνται έρευνες και συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία για τις ενέργειες της Υπηρεσίας στην υπόθεση του μοιραίου κυπριακού αεροσκάφους ώστε εντός των ημερών να είναι έτοιμο το πόρισμα για να υποβληθεί στον Πρωθυπουργό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιβεβαιώνονται τα σενάρια

    Σχετικά Links: Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

    Ελευθεροτυπία

    [06] Πολιτική

    Στα Ζαγοροχώρια Ιωαννιών

    Εγκαίνια έκθεσης από τον Πρόεδρο

    20/8/2005 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Την έκθεση φωτογραφίας με θέμα: "Η Ελλάδα του μόχθου", στο εκθεσιακό κέντρο του Ριζαρείου Ιδρύματος στο Μονοδένδρι, στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, εγκαινίασε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από ανώνυμους, κυρίως, φωτογράφους, αλλά και γνωστούς, όπως οι αδελφοί Μεγαλοοικονόμου και το Πρακτορείο "Ηνωμένοι φωτορεπόρτερ". Οι περισσότερες ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, ενώ άλλες προέρχονται από τα φωτογραφικά αρχεία του Μουσείο Μπενάκη και του Ελληνικού Λογοτεχνικού Ιστορικού Αρχείου. Η έκθεση είναι ένα φωτογραφικό πανόραμα επαγγελμάτων στην χώρας μας από το 1900 μέχρι το 1960 και, όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, "είναι η ποίηση και ο ιδρώτας της καθημερινής ζωής, ένας κόσμος αυθεντικός μέσα από τις φωτογραφίες". Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος, μαζί με τον κ. Παπούλια, επισκέφθηκαν και το Ριζάρειο πωλητήριο χειροτεχνικών προϊόντων στο συνεδριακό κέντρο, που στεγάζεται στο αρχοντικό Κατσαδήμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Παγκόσμιο Πανηπειρωτικό Συνέδριο ο Πρόεδρος

    [07] Κοινωνία

    Απειλεί το χωριό Παλλάντιο

    Φωτιά έξω από την Τρίπολη

    20/8/2005 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν άνδρες της Πυροσβεστικής έξω από την Τρίπολη. Λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά στη θέση Νταμάρια, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Αυτή την ώρα, η φωτιά καίει αγροτοδασική περιοχή και απειλεί το χωριό Παλλάντιο. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος δεκαπέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και πεζοπόρο τμήμα του στρατού, ενώ συνδρομή από αέρος προσφέρουν έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

    [08] Κόσμος

    14 νεκροί τρεις αγνοούμενοι

    Φονικές καταιγίδες στην Ρουμανία

    20/8/2005 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται ξανά από την Τρίτη η Ρουμανία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Βασίλι Μπλάγκα, δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται. Από τους 14 νεκρούς, οι οκτώ πνίγηκαν και οι έξι χτυπήθηκαν από κεραυνούς, ενώ για τους τρεις αγνοούμενους, ανάμεσά τους και ένα παιδί, οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τις σφοδρές καταιγίδες των τελευταίων ημερών έχουν πληγεί περίπου 500 περιοχές, 200 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και χιλιάδες άλλα έχουν υποστεί ζημιές. Επίσης, 1.400 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους. Σημειώνεται, πως τον Ιούλιο η Ρουμανία "χτυπήθηκε" και πάλι από την μανία της φύσης και γνώρισε τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 30 χρόνων, που προκάλεσαν το θάνατο 24 ανθρώπων και ζημιές ύψους περίπου 670 εκατομμυρίων ευρώ.

    [09] Κόσμος

    Δύο νεκροί από συντριβή πυροσβεστικού αεροπλάνου

    Μοιραία κατάσβεση στην Γαλλία

    20/8/2005 3:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τραγικό τέλος για δύο ανθρώπους είχε η μάχη με τις φλόγες στην Αρντές, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Tracker συνετρίβη στις 11:00 ώρα Ελλάδας, ενώ η πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη, σε μια περιοχή 15 εκταρίων με καστανιές και θάμνους. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των γαλλικών Αρχών, ενώ, λόγω των δυσμενών συνθηκών, χρειάστηκαν αρκετές ώρες μέχρι να εντοπισθούν τα πτώματα των άτυχων ανθρώπων. Σύμφωνα με πηγή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο δεύτερος επιβάτης του αεροσκάφους βρέθηκε σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής, όμως, η αιτία θανάτου του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς. "Εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς τους πιλότους της πολιτικής ασφάλειας που επλήγησαν για μία ακόμη φορά από ένα φοβερό δράμα", δήλωσε ο αρμόδιος για την χωροταξία υπουργός, Κριστιάν Εστροζί.

    [10] Μ. Ανατολή

    Για τις 25 Ιανουαρίου

    Ανακοίνωσε εκλογές ο Αμπάς

    20/8/2005 2:49:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Ορίστηκε τελικά ημερομηνία για τις βουλευτικές εκλογές στα Παλαιστινιακά εδάφη, μετά την επ αόριστον αναβολή τους, τον περασμένο Ιούνιο. Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου. Παράλληλα, ο Αμπάς κάλεσε το Ισραήλ να αποδείξει ότι επιθυμεί την ειρήνη στην περιοχή συνοδεύοντας την αποχώρηση από τη Γάζα, που χαρακτήρισε "πρώτο στάδιο", με τη διακοπή του εποικισμού στη Δυτική Όχθη. Σημειώνεται ότι η εκκένωση των εβραϊκών οικισμών έχει διακοπεί για το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους Εβραίους, και θα επαναληφθεί το πρωί της Κυριακής. Στο μεταξύ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς προειδοποίησε ότι θα απαντήσει με τη βία σε οποιαδήποτε ισραηλινή επέμβαση τη Γάζα μετά την εκκένωση των εβραϊκών οικισμών. Το βράδυ της Παρασκευής, χιλιάδες Παλαιστίνιοι γιόρτασαν την ισραηλινή αποχώρηση με μια διαδήλωση κοντά στη Δαμασκό, που οργάνωσε η Φατάχ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζεται η εκκένωση των οικισμών

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Ρέηντζερς το πρώτο ντέρμπι

    20/8/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Μπλε χρώμα" είχε το πρώτο ντέρμπι της φετινλης περιόδου στο Σκοτσέζικο πρωτάθλημα. Η Ρέηντζερς επικράτησε της Σέλτικ με 3-1, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 4ης ημέρας στην πρέμιερ λιγκ και έφτασε τους εννέα βαθμούς αφήνοντας τους "Καθολικούς" στους επτά. Τα γκολ για την πρώην ομάδα του Σωτήρη Κυργιάκου πέτυχαν οι Ντάντο Πρσο (34΄), Τόμας Μπουφέλ (51΄) και Νάτσο Νόβο (88΄ πεν.), ενώ η Σέλτικ μείωσε σε 2-1 στο 86΄ με πέναλτι του Σον Μαλόνεϊ.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Μπάλακ, αποφάσισε άμεσα"

    20/8/2005 6:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην Abendzeitung, ο διευθυντής των πρωταθλητών και κυπελλούχων Γερμανίας Ούλι Χένες δήλωσε ότι ο Μίκαελ Μπάλακ πρέπει να πάρει μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες την απόφαση αν θα παραμείνει ή όχι στη Μπάγερν Μονάχου. Όπως τόνισε συγκεκριμένα ο Χένες, "Θέλουμε μια απάντηση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου. Έχουμε κάνει την προσφορά μας, έχουμε ανταλλάξει απόψεις. Μόνο μία ακόμη συνάντηση είναι αναγκαία, στην οποία θα μας πει ναι ή όχι". Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση των Βαυαρών πρόσφερε πρόσφατα στον Μπάλακ να ανανεώσουν το συμβόλαιο του με την ομάδα έως το 2010, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί όροι της προσφοράς. Ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας, του οποίο το συμβόλαιο λήγει το 2006, έχει ήδη κρούσεις από Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο ίδιος έχει πει ίσως δεν λάβει την τελική απόφασή του πριν από τις αρχές του 2006.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σοκ με Εντού στη Βαλένθια

    20/8/2005 4:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Άτυχος στάθηκε ο Βραζιλιάνος Εντού της Βαλένθια. Ο 27χρονος παίκτης, ο οποίος φέτος μεταγράφηκε στις "νυχτερίδες", (είχε μείνει ελεύθερος από την Άρσεναλ), τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της εφετινής περιόδου, πριν καν προλάβει να κάνει το ντεμπούτο του. Συγκεκριμένα, ο Εντού υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία έξι μηνών από τα γήπεδα. Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες νωρίτερα, ο Βραζιλιανός μέσος είχε αγωνιστεί σε φιλικό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εντάξει με "Σαπά" στην ΑΕΚ

    20/8/2005 7:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος να αγωνιστεί στο φιλικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη είναι ο Μίλτος Σαπάνης. Ο Έλληνας μέσος του "Δικέφαλου" συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα της Τούμπας (20:30) αφού οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στη γάμπα στην χθεσινή προπόνηση δεν αποδείχτηκαν κάτι σοβαρό. Το "παρών" στην αναμέτρηση, για πρώτη φορά στα φετινά φιλικά προετοιμασίας, θα δώσει και ο Κώστας Κατσουράνης. Τέλος, κανονικά γυμνάστηκε και ο Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα στο δικέφαλο, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός τον απέκλεισε από την αποστολή για προληπτικούς λόγους.

    Οι παίκτες

    Οι παίκτες που επέλεξε ο Σάντος: Σορεντίνο, Χιώτης, Αλεξόπουλος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Γεωργέας, Κόντης, Μάλμπασα, Κρασσάς, Λάκης, Κατσουράνης, Ίβιτς, Λυμπερόπουλος, Τσάνκο, Πλιάτσικας, Σαπάνης, Ζούλιο Σέζαρ, Σοάρες και Βενγλίνσκι. Η αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ (20:00), ενώ η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Δευτέρας.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρόβλημα με Σταυρακάκη στον ΟΦΗ

    20/8/2005 7:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ατυχία για τον ΟΦΗ με τον τραυματισμό του Κώστα Στυρακάκη. Λίγο πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος και ο Έλληνας αμυντικός δεν ξέρει αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Σταυρακάκης χτύπησε στο δεξιό αστράγαλο λίγα λεπτά πριν από το τέλος της χθεσινής προπόνησης και μέχρι και τώρα Οι ενοχλήσεις δεν υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ακολουθήσει το σημερινό πρόγραμμα, που αφιερώθηκε σε ασκήσεις με μπάλα, ασκήσεις τακτικής και τεχνικής. Ο Έλληνας αμυντικός τη Δευτέρα αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις και αναλόγα με τη διάγνωση θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος και το κατά πόσο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Πρόβλημα υπήρξε και με τον Κουκενάκη, που δεν μπόρεσε σήμερα να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, γιατί έχει έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο. Αύριο, ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Βλάχος έχει καλέσει αύριο το απόγευμα όλους τους παίκτες στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο για το φιλικό με τον Αστέρα Ρεθύμνου, παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 17:30.

    Αλλαγή ώρας

    Στο μεταξύ, οι Κρητικοί με έγγραφο που έστειλαν στην ΕΠΑΕ, ζητάνε να αλλάξει η ώρα διεξαγωγής του αγώνα με τους Πόντιους στην Καλαμαριά και η αναμέτρηση να ξεκινήσει στις 17:00. Ο λόγος είναι ότι ο ΟΦΗ έτσι θα μπορέσει να επιστρέψει στο Ηράκλειο αμέσως μετά το ματς. Και αυτό γιατί σε αντίθετη περίπτωση η αποστολή της κρητικής ομάδας θα υποχρεωθεί να μείνει στην συμπρωτεύουσα έως την Τρίτη, γιατί, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, δεν υπάρχουν εισιτήρια να επιστρέψει τη Δευτέρα στο Ηράκλειο.

    [16] Μπάσκετ

    "Φιλική" ήττα για την Εθνική

    20/8/2005 4:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένας αγώνας, λιγότερο ουσίας και περισσότερο για συμπεράσματα, ήταν ο πρώτος "φιλικός" της Εθνικής Ελλάδας των Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, φανερά ανέτοιμο, κάτι αναμενόμενο άλλωστε αφού στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας το βάρος έπεσε στην φυσική κατάσταση των παικτών με αποτέλεσμα να πιάσουν ελάχιστα μπάλα και αποτέλεσε το πρώτο παιχνίδι, ηττήθηκε από την Κροατία με 70-78. Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός προπονητήε της Εθνικής μας ομάδας, Παναγιώτης Γιαννάκης, κατόρθωσε να βγάλει κάποια συμπεράσματα, αφού έδειξε καλά στοιχεία στην αμυντική της λειτουργία, ενώ παράλληλα έπαιξε και κατά διαστήματα καλό μπάσκετ. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα παίρνει μέρος σε διεθνές τουρνουά στην Ιταλία.

    Η εικόνα

    Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης, ήταν: 23-20, 40-31, 56-55, 70-78.

    ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 10, Σπανούλης 2, Ζήσης 4, Κόμματος 6, Φώτσης 2, Χατζηβρέττας 5, Ντικούδης 7, Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 2, Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 14, Μπουρούσης.

    ΚΡΟΑΤΙΑ: Ούκιτς 9, Βούιτσιτς 10, Ζίζιτς 6, Γκίριτσεκ 10, Πλάνινιτς 21, Τόμας 3, Μπάγκαριτς 10, Κασούν 9.

    [17] Υδατοσφαίριση: Φουλ για το χρυσό οι Γυναίκες

    20/8/2005 5:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/8/2005 5:47:44 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμη για το χρυσό μετάλλιο στο 2ο World League, που διεξάγεται στην πόλη Κίρισι της Ρωσίας, είναι η Εθνική ομάδα Πόλο των Γυναικών. Η ομάδα του Κούλη Ιωσηφίδη συνέτριψε στον τρίτο αγώνα την Εθνική της Ιταλίας με 15-6 και πετυχαίνοντας την τρίτη σερί νίκη της στον Β΄ όμιλο που μετέχει, πήρε την πρόκριση για τον στον αυριανό τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την πρώτη του Α΄ ομίλου, Ρωσία. Οι Ρωσίδες, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, επικράτησαν 15-14 στα πέναλτι των ΗΠΑ (κ.δ. 10-10) και θα προσπαθήσουν για το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην Εθνική μας. Ο τελικός θα γίνει "στην έδρα" της Ρωσίας και θα πραγματοποιηθεί στις 17:30.

    Η εικόνα

    Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-1, 5-2, 5-2.

    Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν: Κάντζου 3, Λιόση 1, Κοζομπόλη 2, Οικονομοπούλου 2, Ρουμπέση 2, Μωραϊτίδου 1, Ασημάκη 3, Λαρά 1.

    Για την Ιταλία σκόραραν: Μαουγκέρι 1, Παβάν 1, Λάπι 2, Σταράσε 1, Μάσι 1.

    Στον άλλον αγώνα του ομίλου, η Ουγγαρία επικράτησε άνετα 11-4 του Καναδά και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ακολούθησαν στην κατάταξη οι Καναδές και στην τελευταία θέση με τρεις ήττες οι Ιταλίδες.

    "Το αληθινό της πρόσωπο"

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας φάνηκε απόλυτα ικανοποιημένος και τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται δίκαια στον τελικό.

    "Η εθνική πόλο γυναικών δείχνει εδώ και καιρό το αληθινό της πρόσωπο. Στους αγώνες του World League πάλεψε τα παιχνίδια και δίκαια έφτασε στον τελικό. Στόχος μας είναι στην αυριανή αναμέτρηση να περιορίσουμε τα αρνητικά μας στοιχεία και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Το όφελός μας από αυτή τη διοργάνωση ήταν ότι χρησιμοποιήθηκαν νέες παίκτριες, στις οποίες θα στηριχθεί το μέλλον του γυναικείου πόλο".

    Από τις πρωταγωνίστριες του σημερινού ματς, η Αντιγόνη Ρουμπέση δήλωσε: "Το να φτάσει μια ομάδα μέχρι εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και τα καταφέραμε. Θέλω να πιστεύω ότι αύριο θα κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο".

    Επίσης, η Κυριακή Λιόση τόνισε: "Δίκαια φτάσαμε έως τον τελικό. Είναι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Το γυναικείο πόλο βρίσκεται στη θέση που του αξίζει, αλλά χρειάζεται περισσότερη προβολή. Είναι κάτι που το έχουμε απόλυτη ανάγκη. Στόχος μας είναι να φέρουμε τη Δευτέρα το μεσημέρι το τρόπαιο στην Ελλάδα. Γιατί όχι... Όλα μπορούν να συμβούν".

    [18] Χάντμπολ: Στη Γαλλία το Παγκόσμιο

    20/8/2005 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Γαλλία θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ των γυναικών του 2007. Αυτό αποφάσισε η IHF, στη συνεδρίασή της που έγινε στη Βουδαπέστη στη συγκεκριμένη διοργάνωση που διεξάγεται από το 1957 και στην οποία η τελευταία (2005) γίνεται στη Ρωσία.

    Διαδοχικά

    Την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος χάντμπολ έχουν αναλάβει διαδοχικά οι εξής χώρες (σε παρένθεση η εθνική ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο):

    1957 Γιουγκοσλαβία (Τσεχοσλοβακία)

    1962 Ρουμανία (Ρουμανία)

    1965 Δυτική Γερμανία (Ουγγαρία)

    1971 Ολλανδία (Ανατολική Γερμανία)

    1973 Γιουγκοσλαβία (Γιουκοσλαβία)

    1975 Σοβιετική Ενωση (Ανατολική Γερμανία)

    1978 Τσεχοσλοβακία (Ανατολική Γερμανία)

    1982 Ουγγαρία (Σοβιετική Ενωση)

    1986 Ολλανδία (Σοβιετική Ενωση)

    1990 Νότια Κορέα (Σοβιετική Ενωση)

    1993 Νορβηγία (Γερμανία)

    1995 Αυστρία/Ουγγαρία (Νότια Κορέα)

    1997 Γερμανία (Δανία)

    1999 Νορβηγία/Δανία (Νορβηγία)

    2001 Ιταλία (Ρωσία)

    2003 Κροατία (Γαλλία)

    2005 Ρωσία

    2007 Γαλλία

    [19] Κανόε/Καγιάκ: Στα ημιτελικά ο Γιαννόπουλος

    20/8/2005 4:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην επόμενη φάση του Κ1 κάτω των 23 ετών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σλάλομ του κάνοε/καγιάκ, που διεξάγεται στην Κρακοβία βρίσκεται πλέον ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Ο Έλληνας παίκτης κατετάγη 39ος στα προκριματικά του αγωνίσματος και πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά με επίδοση 223 δευτερόλεπτα και 56 εκατοστά. Εκτός ημιτελικών, όπου προκρίνονταν οι 40 πρώτοι, βρέθηκαν οι Λάμπρος Μουρεχίδης (43ος με χρόνο 227΄΄,08) και Γιώργος Καλτσής (48ος με επίδοση 238΄΄,01). Στο μεταξύ, η Ελλάδα κατέλαβε την 13η θέση στο ομαδικό του Κ1 εφήβων μεταξύ 14 συμμετοχών. Το ελληνικό πλήρωμα αποτελούσαν οι Σταύρος Κωστούλας-Καρακατσάνης, Μάριος Καλτσής, Ξενοφών Χειμώνας, οι οποίοι σημείωσαν επίδοση 336΄΄,92.

    [20] Παράξενα

    "Μουου" στα σίδερα

    20/8/2005 1:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Το ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στον Νόμο, είναι γνωστό. Τι γίνεται, όμως, με τα ζώα; Σύμφωνα με τις Αρχές της Κολομβίας, η ισονομία πρέπει να επικρατεί και στο ζωικό βασίλειο Με το σκεπτικό αυτό, μια αγελάδα βρέθηκε στην φυλακή, επειδή προκάλεσε τροχαίο ατύχημα! Το συμπαθές θηλαστικό έκανε αμέριμνο την βόλτα του σε δρόμο της πόλης Giron, όταν χτυπήθηκε από μια γυναίκα που επέβαινε σε μηχανάκι. Αν και η οδηγός δεν τραυματίσθηκε σοβαρά, η Αστυνομία "συνέλαβε"» την αγελάδα και την οδήγησε πίσω από τα κάγκελα, με τις κατηγορίες της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και σωματικής βλάβης. Κι αν το περιστατικό σας φαίνεται τραγελαφικό, οι κολομβιανές Αρχές μάλλον δεν αστειεύονται: "αν ο υπαίτιος του ατυχήματος ήταν άνθρωπος, θα βρισκόταν στη φυλακή. Γιατί όχι και μια αγελάδα;", δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

    [21] Ζωής ...σΤάσεις

    Εθισμένος σε υπνωτικά χάπια

    Για αποτοξίνωση ο Eminem

    20/8/2005 2:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Νέα προβλήματα για τον γνωστό rapper, Eminem. Δύο ημέρες μετά την ακύρωση του ευρωπαϊκού σκέλους της περιοδείας του, με όνομα "Anger Management 3", λόγω "εξάντλησης και άλλων προβλημάτων υγείας", ο 32χρονος rapper εισήχθη σε κλινική αποτοξίνωσης, προκειμένου να ξεπεράσει τον εθισμό του σε υπνωτικά χάπια. Όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική του εταιρία, Interscope Records, "ο Marshall Mathers, ή Eminem, όπως είναι γνωστός, βρίσκεται στο νοσοκομείο, υπό τη φροντίδα των γιατρών. Νοσηλεύεται για να ξεπεράσει την εξάρτησή του σε υπνωτικά χάπια". Ωστόσο, η εταιρία δεν έκανε γνωστό σε ποιά κλινική νοσηλεύεται ο rapper, ούτε και το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει εκεί. Η ακύρωση της ευρωπαϊκής περιοδείας του, που θα ξεκινούσε από την Γερμανία την 1η Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωνόταν στις 17 του μήνα στο Δουβλίνο, ανακοινώθηκε μετά την συμπλήρωση ενός 23μερου tour στις ΗΠΑ, ενώ η Interscope Records δεν διευκρίνισε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Eminem και τόνισε, πως οι συναυλίες δεν πρόκειται να μεταφερθούν στο προσεχές μέλλον. Πάντως, ο "συνοδοιπόρος" του rapper στην "Anger Management 3", 50 Cent, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει και θα περάσει μόνος του την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

    Σχετικά Links: Eminem

    [22] Κοινωνία

    Λόγω αδιαθεσίας αεροσυνοδού

    Αναγκαστική προσγείωση στο "Ελ. Βενιζέλος"

    20/8/2005 5:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Αναστάτωση το μεσημέρι του Σαββάτου στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Αεροσκάφος της εταιρίας Flight Line, που πραγματοποιούσε την πτήση τσάρτερ από Μύκονο προς Μιλάνο με 97 επιβάτες, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, λόγω αδιαθεσίας της αεροσυνοδού. Όπως διαπιστώθηκε, η αεροσυνοδός αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα και, αν δεν αποκατασταθεί, το αεροπλάνο θα παραμείνει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Στην περίπτωση αυτή, οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους θα μεταφερθούν στο ξενοδοχείο "Σοφιτέλ", μέχρι να έρθει αεροσυνοδός από την Ιταλία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 August 2005 - 16:52:51 UTC