Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βυθίστηκε πλοίο νότια της Πορτογαλίας
  • [02] "Επιθετική κίνηση" για την Μπρομγουίτς
  • [03] "Χωριάτης" ο Μπάρος;
  • [04] Η "νέα" πρώτη της Εθνικής

    [01] Κόσμος

    Δυο τραυματίες

    Βυθίστηκε πλοίο νότια της Πορτογαλίας

    15/8/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε καταμαράν γεμάτο τουρίστες και στη συνέχεια βυθίστηκε στις νότιες ακτές της Πορτογαλίας. Δυο άτομα τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν υπηρεσίες διάσωσης και αυτόπτες μάρτυρες. Το πλοίο με 90 επιβάτες πραγματοποιούσε ολοήμερη κρουαζιέρα κατά μήκος της ακτής της Αλγκάρβε, τη νοτιότερη περιοχή της Πορτογαλίας. Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 500 μέτρα ανοικτά της ακτής. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες δέχθηκαν αμέσως βοήθεια από σκάφη του λιμενικού που περιπολούσαν στην περιοχή και άλλα παρακείμενα σκάφη. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται με υποθερμία και μώλωπες. Έρευνα διεξάγεται για τα αίτια της φωτιάς, η οποία φέρεται να προκλήθηκε, σύμφωνα με επιβάτες, από ψησταριά. Σύμφωνα με δηλώσεις των διασωθέντων, το πλήρωμα του πλοίου δεν κατάφερε να ρίξει έγκαιρα στη θάλασσα τις σωσίβιες λέμβους και οι πυροσβεστήρες του πλοίου δεν λειτούργησαν σωστά.

    [02] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Επιθετική κίνηση" για την Μπρομγουίτς

    15/8/2005 8:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της Γουέστ Μπρομ θα είναι από τη νέα περίοδο ο Νέιθαν Έλινγτον. Ο 24χρονος επιθετικός της Γουίγκαν, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα την πρώην ομάδα του να κερδίσει την άνοδό της στην πρέμιερ λιγκ, υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο με την Μπρομγουιτς, με την ομάδα να δαπανεί το ποσό των 3 εκ. λιρών. Ο Ελινγκτον, σκόραρε 67 φορές σε 146 παιχνίδια με τη Γουίγκαν

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Χωριάτης" ο Μπάρος;

    15/8/2005 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Λεπτομέρειες απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μίλαν Μπάρος, από τη Λίβερπουλ στην Άστον Βίλα. Σε δηλώσεις του, ο Τσέχος επιθετικός δήλωσε πως έχει έρθει σε συμφωνία με τους "χωριάτες" όσον αφορά το οικονομικό σκέλος και απομένει η ρύθμιση κάποιων λεπτομερειών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο Μπάρος, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Πράγα με την Εθνική Τσεχίας για τον φιλικό αγώνα με τη Σουηδία, αναμένεται να επιστρέψει στην Αγγλία, όπου και θα τελειώσει, -όπως όλα δείχνουν θετικά-, το θέμα της μεταγραφής. Υπενθυμίζεται πως ο Μπάρος διαπραγματεύεται εδώ και καιρό την μεταγραφή του στην ομάδα του Μπέρμιγχαμ, ενώ και άλλοι σύλλογοι, όπως η Μονακό και η Λιόν ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει και σύλλογοι άλλων χωρών, όπως η Λιόν και η Μονακό, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η "νέα" πρώτη της Εθνικής

    15/8/2005 9:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/8/2005 10:06:44 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά και πολλούς απόντες, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε την πρώτη της συγκέντρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έκανε την πρώτη της προπόνηση, (19:00), στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και αύριο αναμένεται να ταξιδέψει στο Βέλγιο, στα πλαίσια της φιλικής αναμέτρησης με την αντίστοιχη του Βελγίου το οποίο θα γίνει την Τετάρτη (21:15 ΝΕΤ). Στην προπόνηση τα πάντα ήταν διαφορετικά. Λιγότερος κόσμος ήρθε να δει την Εθνική, λόγω της αργίας, αλλά και θλίψη για το αεροπορικό δυστύχημα να μην λείπει από τη σκέψη τους. Οι διεθνείς μας θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια την Τετάρτη, ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος ξεκίνησε τις δηλώσεις του με συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. "Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τη δυστυχία των ανθρώπων που έχασαν δικούς τους στην τραγωδία και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες. Αυτή την Άγια μέρα ελπίζω ο Θεός να τους δώσει δύναμη», τόνισε ο επιθετικός της ΑΕΚ, ο οποίος για την επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή μου στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Ρεχάγκελ έχει συμβάλει τα μέγιστα κι έχει καταφέρει κάτι φοβερό. Έχει παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο σε όλα και κυρίως στο γεγονός ότι αυτή η ομάδα είναι μια οικογένεια. Ήταν δύσκολο εξ αρχής να προκριθεί η εθνική στο μουντιάλ, αλλά έχουμε ακόμα ελπίδες και μπορούμε να τα καταφέρουμε".

    Καλά στοιχεία

    Στα τις πρώτης και τελευταίας ανοιχτής προπόνησης, η Εθνική έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Νίκος Λυμπερόπουλος πέτυχαν από τρία γκολ, ενώ στη μια ομάδα οι δύο... νέοι αμυντικοί Μόρας και Αλεξόπουλος έπαιξαν στην ίδια ομάδα, αφού γνωρίζονται από την ΑΕΚ (λέον συμπαίκτες στην Ένωση).

    Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή αναμέτρηση των Χαρτς με την Νταντί Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα του Έλληνα αμυντικού στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα.

    Νέα πρόσωπα και απουσίες

    Ο Ότο Ρεχάγκελ, στα πλαίσια της εκ βάθους ανανέωσης της ομάδας και με στόχο να φτιάξει την ομάδα που θέλει και θα βοηθήσει πολύ στο να υλοποιήσει το στόχο της, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 και θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας, κάλεσε νέα πρόσωπα που θα βοηθήσουν τα μέγιστα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Στα ονόματα που κάλεσε ο Γερμανός τεχνικός, την μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στην Εθνική.

    Ο επιθετικός της ΑΕΚ πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση με το εθνόσημο στις 29 Ιανουαρίου του 2003, σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Κύπρο στη Λάρνακα (1-2). Στα των επιστροφών, τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος θα φορέσει, μετά από απουσία λίγων μηνών, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

    Παράλληλα, νέο πρόσωπο στην Εθνική ομάδα θα είναι και ο Βαγγέλης Μόρας. Οι εμφανίσεις του Έλληνα αμυντικού με τη φανέλα της ΑΕΚ έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο τον Ότο Ρεχάγκελ και για αυτό το όγο κλήθηκε στην Εθνική.

    Τέλος, ο Μιχάλης Σηφάκης φαίνεται πως παίρνει το χρίσμα για να αποτελεί από εδώ και στο εξής την εναλλακτική λύση κάτω από τα δοκάρια πίσω από τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ προάγεται οριστικά από τις ελπίδες στους άνδρες και παίρνει τη θέση του Κώστα Χαλκιά που δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην Πόρτσμουθ.

    Όπως είναι φυσικό, οι νέες κλήσεις συνεπάγονται και απουσίες κάποιον άλλον παικτών που ήταν στα πλάνα της Εθνικής, με τις πιο σημαντικές να είναι αυτές του Βασίλη Τσιάρτα, (δεν έχει βρει ομάδα) αλλά και των Φάνη Γκέκα και Δημήτρη Παπαδόπουλου του Παναθηναϊκού. Εκτός πλάνων για τον αγώνα κόντρα στους Βέλγους, τέθηκαν και οι Στάθης Ταυλαρίδης (Λιλ) και Γιώργος Αμανατίδης (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης).

    Από τους γνωστούς, το παρών δεν θα δώσει ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του. Παράλληλα, απόντες, μετά από δική τους απόφαση, θα είναι και οι Κώστας Κατσουράνης και Γιάννης Γκούμας. Ο μέσος της ΑΕΚ μετά το πρόβλημα με το γόνατό του, θα μπει σε φουλ ρυθμούς μόλις την εβδομάδα αυτή, αφού εδώ και καιρό ακολουθεί αποκατάσταση, ενώ ο αμυντικός του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον επαναληπτικό με την Βίσλα και ήταν αδύνατο να ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής, αφού ακόμη δεν γυμνάζεται κανονικά.

    Από την άλλη, το παρών θα δώσουν οι Άγγελος Μπασινάς και Σωτήρης Κυργιάκος, οι οποίοι ακόμα αναζητούν "ποδοσφαιρική στέγη" στο εξωτερικό. Αντί των δύο, ο Ρεχάγκελ κάλεσε στην Εθνική για πρώτη φορά τον Γιώργο Αλεξόπουλο. Τέλος, το παρών στην πρώτη συγκέντρωση δεν έδωσαν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Άγγελος Χαριστέας. Τόσο ο παίκτης της Μπόλτον όσο και του Άγιαξ θα ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αποστολή την Τρίτη, κατευθείαν στις Βρυξέλλες.

    Αναλυτικά η αποστολή του Ότο Ρεχάγκελ αποτελείται από τους: Νικοπολίδης (Ολυμπιακός), Καψής (Ολυμπιακός), Καφές (Ολυμπιακός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Κυργιάκος (Παναθηναϊκός), Μπασινάς (Παναθηναϊκός), Φύσσας (Χαρτς), Αλεξόπουλος (ΑΕΚ), Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Μόρας (ΑΕΚ), Λάκης (ΑΕΚ), Ζαγοράκης (ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Σηφάκης (ΟΦΗ), Σεϊταρίδη (Ντινάμο Μόσχας), Καραγκούνης (Ίντερ), Γιαννακόπουλος (Μπόλτον), Βρύζας (Φιορεντίνα), Χαριστέας (Άγιαξ).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 15 August 2005 - 20:50:08 UTC