Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θλιβερή επέτειος
  • [02] Χάος στο Χίθροου
  • [03] Κόντρα για τα Ολυμπιακά έργα
  • [04] Φωτιά στην Κοζάνη
  • [05] Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Κούσογλου
  • [06] Δεν επιβάλλονται νέοι φόροι στα ακίνητα
  • [07] Τις έδωσε... στεγνά η Χέλι
  • [08] Για πάντα στο "Ολντ Τράφορντ" ο Σκόουλς
  • [09] Ανάνεωσε με Ντάιερ η Νιούκαστλ
  • [10] Ο Μπάρος αντι-Εσιέν στη Λιόν
  • [11] Βλέπουν "Δέλλα" στο "τριφύλλι"
  • [12] Υπέγραψε στην ΑΕΛ ο Νταμπίζας
  • [13] Φιλικό με ελεύθερη είσοδο ο Ηρακλής
  • [14] Στη Βαγιαδολίδ ο Ρεντζιάς
  • [15] Πέρασε τελικό η Τσιολακούδη
  • [16] Ερευνα της IAAF για "ύποπτες" ενέσεις
  • [17] Ώρα για το "φιλέτο" στην Παμβώτιδα
  • [18] Σώθηκε τιγράκι
  • [19] Τελευταία στο Βαλκανικό U17 η Ελλάδα
  • [20] Στη Βαρσοβία παλεύουν οι γυναίκες

    [01] Κόσμος

    Η Ρωσία τίμησε τη μνήμη των θυμάτων

    Θλιβερή επέτειος

    12/8/2005 5:26:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία με το πυρηνικό υποβρύχιο του ρωσικού στόλου Κουρσκ, που είχε γίνει τάφος για 118 ναύτες στη θάλασσα Μπάρεντς. Σήμερα, η Ρωσία τιμώντας την πέμπτη επέτειο από την τραγωδία, είχε προγραμματίσει τελετές στη μνήμη των θυμάτων στη Μόσχα, την Πετρούπολη, το Βιντιάεβο, μία στρατιωτική πόλη κοντά στο Μουρμάνσκ, όπου ζούσαν οι ναυτικοί του Κουρσκ, στη Σεβαστούπολη. Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία. Τη μνήμη των θυμάτων τίμησαν όλοι οι ρωσικοί στόλοι, Οι σημαίες του ρωσικού ναυτικού κυματίζουν όλη μέρα μεσίστιες, ενώ η ναυτική οικογένεια έριξε λουλούδια στη θάλασσα ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα. Στην πόλη Κουρσκ, από την οποία πήρε το όνομά του το υποβρύχιο, έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου αφιερωμένου στα θύματα. Το μνημείο αποτελείται από δύο μεταλλικά κομμάτια του υποβρυχίου και από μία καμπάνα, που τοποθετήθηκε ανάμεσά τους. Δίπλα του, έχουν φυτευτεί όσες σημύδες, όσα και τα μέλη του. Στο μνημείο απέθεσαν λουλούδια οι συγγενείς των θυμάτων. Οι μνήμες από την τραγωδία του Κουρσκ είναι ακόμη πολύ έντονες, όχι μόνο γιατί τα πέντε χρόνια είναι πολύ λίγα για να απαλύνουν τον πόνο, αλλά και επειδή μία βδομάδα πριν, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή μία παρόμοια τραγωδία με μικρό υποβρύχιο.

    [02] Κόσμος

    Ταλαιπωρία 70.000 επιβατών

    Χάος στο Χίθροου

    12/8/2005 11:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2005 5:10:54 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Πάνω από 70.000 επιβάτες, που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την British Airways, έχουν μείνει καθηλωμένοι στο διεθνές βρετανικό αεροδρόμιο Χίθροου εξαιτίας της ξαφνικής απεργίας, που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης το προσωπικό εδάφους της εταιρείας. Η British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνεται μέχρι τις 20:00, τοπική ώρα, η μη εκτέλεση πτήσεων από και προς το Χήθροου, ενώ συνεχίζονται οι εκκλήσεις προς το προσωπικό που απεργεί να επιστρέψει στην εργασία του. Σύμφωνα με το διευθυντή του αεροδρομίου, Μικ Τεμπλ, τα προβλήματα ενδέχεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Η ταλαιπωρία των χιλιάδων επιβατών οφείλεται στην απεργία συμπαράστασης του προσωπικού εδάφους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς 600 υπαλλήλους που απολύθηκαν από την εταιρεία Gate Gourmet, η οποία παρέχει το φαγητό στις πτήσεις της ΒΑ. Περίπου 100 αεροσκάφη και 1000 μέλη του πληρώματος της βρετανικής εταιρείας βρίσκονται καθηλωμένοι εξαιτίας της απεργίας, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις πτήσεις ακόμη πέντε αεροπορικών εταιρειών, που εξυπηρετούνται από το προσωπικό της ΒΑ.

    Εκπρόσωπος δήλωσε πως η τρίτη στην Ευρώπη αεροπορική εταιρεία έλαβε επιστολή από το συνδικάτο των εργαζομένων στο τομέα των μεταφορών στην οποία αναφέρεται ότι δεν υποστηρίζει μία ανεπίσημη απεργία από ορισμένους εργαζόμενους στην ΒΑ σε υποστήριξη απολυθέντων σε μία εταιρεία κέτερινγκ που προμηθεύει την ΒΑ. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΒΑ δεν έχει επιστρέψει στις εργασίες της. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η ΒΑ ακύρωσε περί τις 535 από τις προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις, ενώ χθες που άρχισε η κινητοποίηση ακυρώθηκαν 121.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργία αλληλεγγύης

    Σχετικά Links: British Airways

    Heathrow Airport

    [03] Πολιτική

    Κόντρα για τα Ολυμπιακά έργα

    12/8/2005 3:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Μία μέρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τη χρήση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη σκηνοθέτες εικονικής πραγματικότητας, καθώς, όπως είπε ενώ όλοι οι Έλληνες είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν αξιοποιούνται και δεν συντηρούνται, η κυβέρνηση οργανώνει φιέστες σε επιλεγμένες εγκαταστάσεις, των οποίων συντηρούνται μόνο τμήματα, ώστε να επιδεικνύονται. Μάλιστα, όπως είπε, πως αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι στο Προϋπολογισμό προβλέφθηκαν αμύθητα ποσά για τη συντήρησή τους. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις δεν είναι ανοιχτές και προσβάσιμες ούτε στους πολίτες, ούτε και στους αθλητές, αναφέροντας το παράδειγμα της ομάδας κολύμβησης, η οποία όπως είπε δεν προπονείται στο ΟΑΚΑ, γιατί η Πολιτεία απαίτησε ενοίκιο.

    Αντίδραση Πετραλιά

    Απαντώντας η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά, τονίζει, πως στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν, πως "18 μήνες είναι αρκετοί για να ξεχάσουμε την προχειρότητα, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητα με την οποία διαχειρίστηκαν το εθνικό εγχείρημα της ολυμπιακής προετοιμασίας". Είπε επίσης, πως για τρία χρόνια, μέχρι το έτος 2000, τα έργα άλλαζαν συνεχώς χωροθέτηση, χαρακτηρίστηκαν από τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ "ορφανά" και όσα "περίσσεψαν" κατέληξαν τελικά στο Ελληνικό, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή Αθήνα 2004 άλλαζε συνεχώς διοικήσεις. Εξάλλου, τόνισε πως χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2001, για να ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης ολυμπιακής εγκατάστασης, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι ψήφισε έξι ολυμπιακά νομοσχέδια και ούτε ένα προσχέδιο αξιοποίησης. "Είναι μάλλον νωρίς για το Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ να επενδύουν στην λήθη του κόσμου. Και είναι πολύ αργά για να υπερασπιστούν το έργο της κυβέρνησης Σημίτη. Ειδικά όταν προεκλογικά, οι ίδιοι, δεσμεύτηκαν ότι θα τα άλλαζαν όλα;".

    Στην κα. Πετραλιά το ΠΑΣΟΚ απάντησε, πως "αφού έζησε ο δικό της όνειρο με ξένα κόλλυβα, τώρα μπορεί με περισσή ευκολία να ισχυρίζεται ό,τι πιστεύει πως την βολεύει. Σε λίγο θα ισχυριστεί ότι, η προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αρχίζει και τελειώνει στους πέντε μήνες της κυβέρνησης Καραμανλή, από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2004".

    [04] Κοινωνία

    Φωτιά στην Κοζάνη

    12/8/2005 5:09:00 μμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 2:15 το μεσημέρι, σε δασική περιοχή μεταξύ των χωριών Λιβερά και Σιδερά στο νομό Κοζάνης. Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχει κάψει 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύναμη της Πυροσβεστικής αποτελούμενη από έξι οχήματα με 10 άνδρες, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα με 14 άτομα.

    [05] Κοινωνία

    Απολογείται στις 16 Αυγούστου

    Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Κούσογλου

    12/8/2005 2:31:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί στις 16 Αυγούστου ο 23χρονος δολοφόνος της Κικής Κούσογλου, την οποία στραγγάλισε πριν τέσσερις μήνες, στη Βέροια. Το πρωί της Παρασκευής, ο δράστης οδηγήθηκε κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη στον Εισαγγελέα Βέροιας, καθώς έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί οι εξαγριωμένοι συγγενείς της άτυχης κοπέλας που προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο 40χρονος ξάδερφος του δράστη, ο οποίος τον είχε βοηθήσει να θάψουν το πτώμα της κοπέλας σε παρόχθια περιοχή του ποταμού Αλιάκμονα. Σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για υπόθαλψη εγκληματία και περιύβριση νεκρού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βρήκαν το δολοφόνο της Κικής Κούσογλου

    [06] Οικονομία

    Τονίζει το Υπουργείο Οικονομικών

    Δεν επιβάλλονται νέοι φόροι στα ακίνητα

    12/8/2005 12:18:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Κατηγορηματικά διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με ανακοίνωσή του, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το ΥΠΕΘΟ είχε διαψεύσει και στο παρελθόν ανάλογες πληροφορίες και κάνει λόγο για "αναστάτωση και παραπλάνηση των πολιτών", που προκαλούνται από τα δημοσιεύματα. Παράλληλα, σημειώνεται ότι με το προσχέδιο για τη Φορολογία Κεφαλαίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση, εξυγιαίνεται η αγορά ακινήτων, ενώ τετραπλασιάζεται το αφορολόγητο όριο για τις γονικές παροχές και διπλασιάζονται οι δόσεις για την καταβολή του φόρου. "Όλοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν για τη σωστή ενημέρωση του ελληνικού λαού", καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

    [07] Αθλητισμός

    Τις έδωσε... στεγνά η Χέλι

    12/8/2005 1:06:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρά την απουσία της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του στίβου που διεξάγεται στο βροχερό αυτή την περίοδο Ελσίνκι, η 30χρονη Φιλανδή πρωταθλήτρια του τριπλούν Χέλι Κοϊβούλα-Κρούγκερ, μετά το γάμο της με το Νοτιοαφρικανό δισκοβόλο, Φράντς Κρούγκερ, βρίσκεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ της πατρίδας της. Αιτία η αποκάλυψη της Φιλανδής καλλονής στον Τύπο δύο γνωστών ξένων πρωταθλητριών του ακοντισμού, που σε παλιότερο τουρνουά είχαν ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Το ευχάριστο για τις εν λόγω αθλήτριες είναι, ότι δε μετέχουν στους αγώνες στο Ελσίνκι.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Για πάντα στο "Ολντ Τράφορντ" ο Σκόουλς

    12/8/2005 6:10:00 μμ

    Στο "Ολντ Τράφορντ" θα κλείσει την καριέρα του ο Πολ Σκόουλς, που σήμερα υπέγραψε νέο συμβόλαιο, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τέσσερα ακόμα χρόνια, ανανεώνοντας τη συνεργασία του, μέχρι το 2009. "Μας έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του για 16 υπέροχα χρόνια και ελπίζουμε ότι τα επόμενα τέσσερα θα είναι γι΄ αυτόν τόσο καλά όσο και τα προηγούμενα τέσσερά του" τόνισε ο τεχνικός του αγγλικού συλλόγου, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, με σημερινές δηλώσεις του, και συμπλήρωσε: "Νομίζω ότι άξιζε την αφοσίωσή μας, επειδή μας έχει επιστρέψει αρκετή." Ο 30χρονος άσος άρχισε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκανε το ντεμπούτο του στη διάρκεια της περιόδου 1994-95 και έδωσε το "παρών" σε 321 αναμετρήσεις της πρέμιερσιπ, βοηθώντας τη Γιουνάιτεντ να κατακτήσει έξι πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Αγγλίας. Επίσης, φόρεσε 66 φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, με την οποία σημείωσε 14 τέρματα, προτού αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά το EURO 2004.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανάνεωσε με Ντάιερ η Νιούκαστλ

    12/8/2005 5:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κάτοικος "Σεντ Τζέιμς Παρκ", έως τον Ιούνιο του 2009 θα παραμείνει ο Κίερον Ντάιερ, που την Παρασκευή, ανανέωσε για τέσσερα χρόνια το συμβόλαιό του με τη Νιούκαστλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου. Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών, ο 26χρονος μέσος δήλωσε: "Ο σύλλογος ήθελε να μείνω κι εγώ ήθελα να μείνω. Ετσι, δεν μας πήρε πολύ χρόνο για να φτάσουμε σε συμφωνία. Είμαι χαρούμενος που όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα." Οι "ανθρακωρύχοι" απέκτησαν το 1999 τον Αγγλο διεθνή από την Ιπσουιτς.

    Επιμένει για Όουεν

    Εν τω μεταξύ, η Νιούκαστλ συνεχίζει την προσπάθεια για την απόκτηση του Μάικλ Οουεν από την Ρεάλ Μαδρίτης.

    Παρά το γεγονός ότι η "βασίλισσα" ανακοίνωσε ότι ο Αγγλος διεθνής φορ θα μείνει στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" για ένα ακόμη χρόνο, η ομάδα του Γκρέιαμ Σούνες δεν καταθέτει τα όπλα.

    Ο πρόεδρος, μάλιστα, της αγγλικής ομάδας, Φρέντι Σέφερντ, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ταξιδεύσει στην ισπανική πρωτεύουσα, έχοντας στις αποσκευές του, πρόταση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ.

    "Ο Οουεν είναι ένας παίκτης που ξέρουμε ότι θα ανεβάσει κατακόρυφα τη δυναμικότητα της ομάδας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τον πάρουμε στο Σεντ Τζέιμς Παρκ", δήλωσε σχετικά ο Σέφερντ.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο Μπάρος αντι-Εσιέν στη Λιόν

    12/8/2005 2:53:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο διεθνής Τσέχος επιθετικός της Λίβερπουλ Μίλαν Μπάρος προορίζεται για αντικαταστάτης του Μισέλ Εσιέν στη γαλλική Λιόν, σε περίπτωση που δοθεί αίσιο τέλος στο σήριαλ της μετεγγραφής του στην Τσέλσι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημεριδας "L`Equipe" ο πρόεδρος Ολά έκανε πρόταση 11 εκατομμυρίων δολαρίων στους ρεντς για τον Τσέχο άσο. Σε περίπτωση που η [πρωταθλήτρια Ευρώπης δε δεχθεί να παραχωρήσει τον παίκτη, τότε ως εναλλακτική λύση στη Λιόν σκέφτονται το Βραζιλιάνο Φαμπίνιο, που αγωνίζεται στο ιαπωνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της "Cerezo Osaka".

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βλέπουν "Δέλλα" στο "τριφύλλι"

    12/8/2005 12:12:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα τεράστια αμυντικά κενά του "τριφυλλιού στον πρώτο αγώνα του γ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λίγκ στην Κρακοβία και η ήττα με 3-1 από την πολωνική Βίσλα, έχουν προκαλέσει τρικυμία στον Παναθηναϊκό, που σκέφτεται να προχωρήσει στην απόκτηση ενός αμυντικού. Στο πρόσωπου του διεθνούς Τραϊανού Δέλλα, που έμεινε ελεύθερος από τη Ρόμα και ψάχνει σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του, οι "πράσινοι" βλέπουν τον παίκτη που θα μπορέσει να καλύψει αυτά τα κενά και να "δέσει" την αμυντική γραμμή της ομάδας. Ο Δέλλας, που πριν από λίγο καιρό είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη μέση, έχει προτάσεις από Λάτσιο, Ρέιντζερς και την Αγγλία.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπέγραψε στην ΑΕΛ ο Νταμπίζας

    12/8/2005 7:27:00 μμ

    Παίκτης της Λάρισας από την Παρασκευή είναι ο Νίκος Νταμπίζας, που επιστρέφει μετά από 7,5 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η διοίκηση της ΑΕΛ, ανακοίνωσε σήμερα την αποκτησή του με τον κεντρικό αμυντικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια, με την πρωταθλήτρια της Β Εθνικής. Υπενθυμίζεται ότι ο έμπειρος άσος έφυγε το 1998 από τον Ολυμπιακό, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στη Νιούκαστλ, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Λέστερ. Με την απόκτηση και του Νταμπίζα οι μεταγραφές της Λάρισας έφτασαν τις οκτώ, αφού είχαν προηγηθεί οι Καλαντζής, Σπάσιτς, Αλωνεύτης, Σίμος, Γαβριλόπουλος, Βέλα Τζούνιορ και Κοτσόλη.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φιλικό με ελεύθερη είσοδο ο Ηρακλής

    12/8/2005 7:10:00 μμ

    Λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το σφράγισμα των εισιτηρίων, λόγω των χρεών στην εφορία, βρήκε προσωρινά ο Ηρακλής. Ο "Γηραιός" που ανέβαλε λόγω αυτού του προβλήματος, το προγραμματισμένο φιλικό με την Λάρισα που επρόκειτο να γίνει χθες, αποφάσισε να δώσει φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου, την ερχόμενη Τετάρτη 17/08, στις 18.30 στο Καυτανζόγλειο, με ελεύθερη είσοδο, των φιλάθλων. Με αυτό τον τρόπο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης και την προετοιμασία της θα συνεχίσει δίνοντας φιλικούς αγώνες, μέχρι να γίνει ο διακανονισμός του χρέους, αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας θα μπορέσουν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ κ. Θόδωρος Κάντας, δήλωσε: "Ακούγεται οξύμωρο και παράλογο που ο κ. Χούλης θέλει να εξοφλήσει χρέη και υποχρεώσεις της ομάδας και δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει. Να μην ξεχνάμε πως από τον Απρίλιο που ανέλαβε ως τώρα, η περίοδος είναι οικονομικά πολύ περιορισμένη για την ομάδα ώστε να υπάρχουν έσοδα και να μειωθεί το βάρος αυτών των υποχρεώσεων".

    [14] Μπάσκετ

    Στη Βαγιαδολίδ ο Ρεντζιάς

    12/8/2005 12:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά από το ιταλικό πρωτάθλημα και τη Σιένα ο Ευθύμης Ρεντζιάς, επιστρέφει στην Ισπανία. Ο πρώην διεθνής, που είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βαγιαδολίδ, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει στην Ιβηρική Χερσόνησο. Για την απόκτηση του άσου από τα Τρίκαλα, που έχει επίσης εμπειρία από το ελληνικό, τουρκικό αλλά και το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας, Πάκο Γκαρθία, τόνισε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική μετεγγραφή, καθώς ο Ρεντζιάς ταιριάζει πολύ στο σχήμα της φετινής Βαγιαδολίδ και διαθέτει πολλές φιλοδοξίες και ωριμότητα". Συμπάικτης φέτος του Ρεντζιά θα είναι και ο 20χρονος Ιταλοαργεντίνο αλα πίβοτ, Αλεχάντρο Αλοάτι (2.06μ.), που αποκτήθηκε από την Ουέλβα.

    [15] Πέρασε τελικό η Τσιολακούδη

    12/8/2005 5:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2005 6:47:40 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μία από τις τρεις αθλήτριές μας, που πήραν μέρος στα προκριματικά του ακοντισμού κατάφερε να περάσει στον τελικό. Αυτή ήταν η Αγγελική Τσιολακούδη, που έλαβε μέρος στο Α΄ προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος και κατέλαβε την έκτη θέση με καλύτερη επίδοση στα 59,06μ. με την τρίτη προσπάθεια. Η χρυσή μεσογειονίκης, δεν κατάφερε να "πιάσει" το όριο των 60,50 μέτρων, αλλά προκρίθηκε στον τελικό με την έκτη επίδοση από το Α΄ γκρουπ και τη 12η συνολικά από τις 12 αθλήτριες που θα λάβουν μέρος. Είχε επίσης μια προσπάθεια στα 54,35μ. Και μια στα 57,15μ.. Δυστυχώς εκτός τελικού έμεινε η Μιρέλα Μανιάνι και η Βοϊσάβα Λίκα.

    Τρεις άκυρες η Μανιάνι

    Με πληγωμένο θηρίο έμοιαζε η Μιρέλα Μανιάνι μετά το τέλος των προκριματικών, καθώς είναι η πρώτη φορά από το 1999 και μετά από ένα εντυπωσιακό σερί έξι μεταλλίων στις τελευταίες έξι κορυφαίες διοργανώσεις του στίβου (Ολυμπιακοί 2000 και 2004, Παγκόσμια 1999, 2001, 2003 και Ευρωπαϊκό 2002), που έμεινε όχι απλά εκτός βάθρου αλλά και εκτός τελικού, έχοντας τρεις άκυρες προσπάθειες στο Β΄ προκριματικό γκρουπ.

    "Είναι πολύ δύσκολη η στιγμή, θα καταλάβω καλύτερα τι έγινε όταν θα πάω στο δωμάτιο και μείνω λίγο μόνη μου. Θα δω στο βίντεο τον αγώνα μου και τότε θα συνειδητοποιήσω τι συνέβη", είπε η Μανιάνι που το πρόσωπό της είχε έναν έντονο θυμό σαν να μην αποδεχόταν τον αποκλεισμό της, αφού όπως τόνισε στη συνέχεια, "είχα προετοιμαστεί καλά για τον αγώνα και ένοιωθα πολύ δυνατή στην προθέρμανση, πήγαινα για να τελειώνω με την πρόκριση από την πρώτη βολή". Κάτι βέβαια δεν πήγε καλά και η πρώτη βολή της ακοντίστριάς μας δεν έφτασε ούτε καν τα 50μ. (βγήκε και άκυρη).

    "Έσφιξα πολύ και δεν κατάλαβα γιατί. Η ψυχολογία μου ήταν καλή, άλλωστε αν δεν ήμουν έτοιμη να διεκδικήσω μετάλλιο δεν θα ερχόμουν στο Ελσίνκι", είναι μία εξήγηση της Μιρέλας για τον άσχημο αγώνα που έκανε.

    Ολοκληρώνοντας τις τοποθετήσεις η Μιρέλα Μανιάνι έκανε και μία πρόβλεψη για τον τελικό της Κυριακής: "Η Κουβανέζα, η Μενέντεζ, βλέπω να κερδίζει και μπορεί να κάνουν το 1-2 με την συμπατριώτισσά της, την Μπίσετ. Η Νέριους δε νομίζω, ότι μπορεί να ρίξει τα ίδια μέτρα με τον προκριματικό, ενώ για την Αγγελική πιστεύω μπορεί να είναι στην οκτάδα".

    Από την πλευρά της η Λίκα, κατέλαβε τη 12η θέση στο Β΄ γκρουπ και την 22η συνολικά, έχοντας ως καλύτερη βολή τα 55,03μ. στην τρίτη προσπάθεια.

    Στις δύο πρώτες, η Λίκα πέταξε το ακόντιο στα 48,33μ. και στα 50,24μ., αντίστοιχα.

    [16] Ερευνα της IAAF για "ύποπτες" ενέσεις

    12/8/2005 3:10:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Έρευνα για δύο Τσέχους αθλητές, τους Ρόμαν Σέμπρλε και Τόμας Ντβόρακ στους οποίους φέρεται ότι έγιναν ενδοφλέβιες ενέσεις από τον γιατρό της εθνικής ομάδας της χώρας, λίγο πριν από την έναρξη των 1.500μ. του δεκάθλου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ελσίνκι, άρχισε η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF). Αρχικά η IAAF στην ανακοίνωση που εξέδωσε δεν ανέφερε τα ονόματα των δύο αθλητών, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Νικ Ντέιβις, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον αθλητή που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο δέκαθλο και το συμπατριώτη του που κατετάγη όγδοος στο αγώνισμα.

    Η ανακοίνωση της IAAF

    "Η IAAF πληροφορήθηκε χθες από μέλη της ομάδας της Φινλανδίας ότι δύο Τσέχοι αθλητές είχαν λάβει ενδοφλέβιες εγχύσεις από τον γιατρό της εθνικής Τσεχίας αμέσως πριν από την έναρξη των 1.500μ. στο δέκαθλο των ανδρών. Το θέμα συζητήθηκε από μέλη της ιατρικής και της επιτροπής κατά του ντόπινγκ της IAAF, σε χθεσινή συνάντηση, και έχει αρχίσει έρευνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Οι ενδοφλέβιες εγχύσεις απαγορεύονται, εάν έχουν ως σκοπό να μεταβάλουν την ακεραιότητα ή την αξιοπιστία του δείγματος ενός αθλητή. Κάθε ένας από τους αθλητές υποβλήθηκε σε έλεγχο αμέσως μετά το τέλος του αγωνίσματος των 1.500μ. Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο η IAAF μπορεί να επιβεβαιώσει ότι κανένα δείγμα δεν είναι αραιωμένο".

    [17] Ώρα για το "φιλέτο" στην Παμβώτιδα

    12/8/2005 3:51:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στη μάχη των τελικών του πανελληνίου πρωταθλήματος ήρεμων νερών, που διεξάγεται στην λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων "πέφτουν" από αύριο οι αθλητές και οι αθλήτριες που μετέχουν στη διοργάνωση. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει το πιο συναρπαστικό μέρος των αγώνων, τους τελικούς των 1000μ. και 200μ. σε όλες τις κατηγορίες. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 08.00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 13.00. Σήμερα στη λίμνη των Ιωαννίνων έπεσε η αυλαία των προκριματικών και ημιτελικών αγώνες στα 200 και 500μ., και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των 500μ. όλων των κατηγοριών, με τους αγώνες να ξεκινούν στις 08.00 το πρωί και να ολοκληρώνονται στις 13.00

    [18] Παράξενα

    Σώθηκε τιγράκι

    12/8/2005 3:25:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τριών μηνών τιγράκι σώθηκε από την κατσαρόλα εστιατορίου στη Μαλαισία, καθώς αναμενόταν να προσφερθεί ως σπεσιαλιτέ κινεζικού εστιατορίου στην Κουάλα Λουμπούρ. Όπως ανέφερε στη τοπική εφημερίδα "Σταρ", εμπορικός αντιπρόσωπος της Μαλαισίας στην Παπούα Νέα Γουινέα, μόλις έμαθε ότι ο μικρός τίγρης είχε πιαστεί από χωρικούς και δοθεί στο εστιατόριο, ήρθε σε επικοινωνία με το εστιατόριο και αγόρασε το μικρό ζώο. Στη συνέχεια το έδωσε στην αρμόδια υπηρεσία. "Σοκαρίστηκα. Ένα τόσο ευγενές ζώο να είναι δυνατόν να καταλήξει σε πιάτο εστιατορίου!", είπε χαρακτηριστικά, ο ...σωτήρας του μικρού ζώου. Ο ίδιος δεν αποκάλυψε το ποσό που έδωσε για να αγοράσει το ζώο, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα "Σταρ", το ποσό που πλήρωσε ο εμπορικός αντιπρόσωπος πρέπει να ξεπερνά τα 10.000 ριντζίτ (2.666 δολάρια ΗΠΑ). Από την πλευρά του οι υπάλληλοι της εταιρίας δήλωσαν πως το ζωάκι βρισκόταν σε κακή κατάσταση, εξασθενημένο, αφυδατωμένο και καταφαγωμένο από τα παράσιτα.

    [19] Τελευταία στο Βαλκανικό U17 η Ελλάδα

    12/8/2005 3:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μακριά από τη διάκριση έμεινε η Ελλάδα στο ομαδικό αγώνισμα του βαλκανικού πρωταθλήματος κάτω των 17, που διεξάγεται στην πόλη Μερσίν της Τουρκίας. Η "γαλανόλευκη" κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες, που συνολικά μετέχουν στην διοργάνωση. Οι υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες, που είχαν προγραμματίσει να αγωνισθούν στο πρωτάθλημα ακύρωσαν τελευταία στιγμή την συμμετοχή τους. Η χώρα μας ηττήθηκε 5-0 από την Τουρκία και με το ίδιο σκορ από την Βουλγαρία, ενώ έχασε 3-2 από την Ρουμανία. Το ομαδικό περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του μονού αγοριών, κοριτσιών, το διπλό αγοριών, το διπλό κοριτσιών και το μεικτό διπλό, συνολικά δηλαδή πέντε αγωνίσματα. Το Βαλκανικό πρωτάθλημα, που ολοκληρώνεται την Κυριακή, συνεχίζεται με την διεξαγωγή των ατομικών αγωνισμάτων

    "Ψήθηκαν" στη ζέστη οι διεθνείς

    Δε βγήκαν αληθινές οι ελπίδες του ομοσπονδιακού τεχνικού, Άγγελου Καραπετρίδης, που είχε εκφράσει λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής απσοτολής για την Τουρκία: "Τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Παλέψαμε με την Ρουμανία για την τρίτη θέση, αλλά τελικά χάσαμε στις λεπτομέρειες" επισήμανε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας , ο οποίος συμπλήρωσε: "Επικρατούν στην περιοχή υψηλές θερμοκρασίες, καθώς το θερμόμετρο δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου. Οι υπόλοιπες χώρες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες δυστυχώς ακύρωσαν την συμμετοχή τους, καθώς έκριναν, ότι το ταξίδι ήταν πολύ κοπιαστικό για να έρθουν".

    [20] Στη Βαρσοβία παλεύουν οι γυναίκες

    12/8/2005 3:33:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε δύο διαφορετικά "ταπί" της Πολωνίας θα αγωνιστούν τις επόμενες μέρες οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες της πάλης, που θα μεταβούν κατά σειρά σε Βαρσοβία και Ράσιμπορτζ. Στην πρωτεύουσα της Πολωνίας τέσσερις αθλήτριες της εθνικής ομάδας πάλης των γυναικών, οι Ψαθά (48 κιλά), Παπαβασιλείου (63 κιλά), Ζυγούρη (67 κιλά) και Βρυώνη (72 κιλά), θα λάβουν μέρος σε διεθνές τουρνουά. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο Ράσιμπορτζ οι αθλητές της εθνικής ομάδας της ελληνορωμαϊκής. Κιουρεγκιάν (55 κιλά), Γκίκα (60 κιλά), Αρκουδέα (66 κιλά), Παναγιώτου (74 κιλά), Χαρεμπασβίλι (84 κιλά), Γ. Κουτσιούμπα (96 κιλά) και Ξ. Κουτσιούμπα (120 κιλά) θα δώσουν το παρών σε άλλο διεθνές τουρνουά.

    Προετοιμασία στην Ουκρανία

    Την Κυριακή εξάλλου θα μεταβούν στην Ουκρανία οι παλαιστές της ελευθέρας Καρντάνοφ (55 κιλά), Παυλίδης (74 κιλά), Λοϊζίδης (84 κιλά) και Τοπαλίδης (120 κιλά), συνοδευόμενοι από τον προπονητή Χρήστο Αλεξανδρίδη μετά των ομοσπονδιακών τεχνικών για να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 August 2005 - 16:54:34 UTC