Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλα καλά για το Discovery
  • [02] Συνεδριάζουν για την Τεχεράνη
  • [03] Ποτέ ξανά...
  • [04] Ρεκόρ του μαύρου χρυσού
  • [05] Συνάντηση για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας
  • [06] Αύξηση πόρων για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση
  • [07] Δε φεύγουν από τα μπλόκα
  • [08] Σε επιφυλακή ο Έβρος
  • [09] Κατάθεση Κουρή για Κοντομηνά
  • [10] Ριφιφί εκατομμυρίων στη Βραζιλία
  • [11] Νέα επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης
  • [12] Τελεσίγραφο για τους εποίκους
  • [13] Θετικές οι εξελίξεις στην αγορά
  • [14] 50 Χρόνια Ευρωπαϊκά Κύπελλα
  • [15] Στεναχωρημένος ο Φέρντιναντ
  • [16] "'Εκαψαν" τη Γένοβα
  • [17] Τραυματίας ο Τσιρίλο
  • [18] Τα... αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΟΚ
  • [19] Ρίχνει τους τόνους η Λάρισα
  • [20] Επαφές για συμβόλαια στο Μακεδονικό
  • [21] Συγχαρητήρια Κουκοδήμου σε Βάσω-Βίκυ
  • [22] Πραγματικά "έσπασε" τα χρονόμετρα
  • [23] Χρυσά τα "πεντάλ" του Βολικάκη
  • [24] Σε θέσεις "μάχης" οι αθλητές στην Παμβώτιδα
  • [25] Η τηλεόραση βλάπτει τη μάθηση
  • [26] Φάρμακο κατά παιδικής παχυσαρκίας
  • [27] Ηλεκτρικά νεύρα
  • [28] Σκύλος με φετίχ
  • [29] Στόπερ ψάχνει ο Ιωνικός
  • [30] Λιγότερη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία

    [01] Τεχνολογία

    Επέστρεψε στη Γη

    Όλα καλά για το Discovery

    9/8/2005 3:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2005 3:43:23 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Τέλος στην πολύωρη αγωνία δόθηκε στις 05:12 π.μ. (15:12 ώρα Ελλάδας) με την προσγείωση του διαστημικού αεροσκάφους Discovery στη βάση Έντουαρντς, της Καλιφόρνια. Τα πολλά τεχνικά προβλήματα καθώς και οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο διαστημικό κέντρο Κένεντι, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, όπου αρχικά θα προσγειωνόταν το Discovery, είχαν μετατρέψει σε θρίλερ την υπόθεση προσγείωσης του διαστημικού αεροσκάφους, το οποίο είχε ήδη αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα πριν ακόμη την εκτόξευσή του. Αρχικά, η προσγείωσή του είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, ωστόσο, η πυκνή νέφωση και η περιορισμένη ορατότητα, που επικρατούσαν στο Κανάβεραλ, άλλαξαν τα σχέδια της NASA, που αποφάσισε ότι θα ήταν ασφαλέστερο το διαστημικό λεωφορείο, με το 7μελές πλήρωμα, να προσγειωθεί τελικά στην Καλιφόρνια. Σημειώνεται ότι η αλλαγή στα αρχικά σχέδια θα επιβαρύνει το κόστος της αποστολής με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια καθώς το Discovery θα πρέπει, στη συνέχεια, να μεταφερθεί στο Κανάβεραλ, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Μπόινγκ 747.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Eπιστρέφει στη Γη

    [02] Κόσμος

    Μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου Ισφαχάν

    Συνεδριάζουν για την Τεχεράνη

    9/8/2005 4:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2005 6:07:49 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις τρεις το μεσημέρι η έκτακτη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για τα πυρηνικά της Τεχεράνης. Την έκτακτη συνεδρίαση ζήτησαν Ε.Ε. αλλά και ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ιράν να ξεκινήσει εκ νέου πυρηνικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Ισφαχάν. Η Τεχεράνη δηλώνει ότι το εργοστάσιο θα δουλέψει μόνο για την παραγωγή ενέργειας, οι ΗΠΑ όμως φοβούνται ότι το Ισφαχάν μπαίνει και πάλι σε λειτουργία για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Αυστηρή προειδοποίηση στο Ιράν, να σταματήσει αμέσως τη μετατροπή ουρανίου, απηύθυνε και η Μόσχα.

    Πιθανή παραπομπή στο ΣΑ

    Τα μέλη της ΙΑΕΑ είναι πιθανό να παραπέμψουν το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κυρώσεις.

    Διπλωματική πηγή ωστόσο, μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι κάτι τέτοιο ίσως να μην γίνει για την ώρα, ώστε να δοθεί χρόνος στην Ε.Ε για περισσότερες συζητήσεις με την Τεχεράνη.

    Το Σάββατο, το Ιράν απέρριψε το πακέτο κινήτρων που είχαν υποβάλει Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία, με την υποστήριξη των ΗΠΑ για πάγωμα του πυρηνικού του προγράμματος.

    Το Ιράν υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί τον εμπλουτισμό ουρανίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όμως η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι η Τεχεράνη ετοιμάζει πυρηνικά όπλα.

    [03] Κόσμος

    Εξήντα χρόνια μετά το Ναγκασάκι

    Ποτέ ξανά...

    9/8/2005 2:32:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Μία από τις πιο μελανές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας ξαναήρθε στη μνήμη όλων όσοι βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Ναγκασάκι, το μέρος που το όνομά του έχει ταυτιστεί με τη φρίκη. Χιλιάδες Ιάπωνες συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο της Ειρήνης και ο πένθιμος ήχος της καμπάνας θύμισε στους γηραιότερους τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν όταν το βομβαρδιστικό Β-29 έριξε την ατομική βόμβα σκορπίζοντας το θάνατο. Μεταξύ των Ιαπώνων, που συναντήθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών, ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, που είπε ότι οι εκδηλώσεις μνήμης είναι μία ευκαιρία για να προσευχηθούμε όλοι για παγκόσμια ειρήνη, καθώς και ο δήμαρχος της πόλης, Ίτσο Ίτο, που απηύθυνε έκκληση για την εξάλειψη των όπλων μαζικής καταστροφής, προτρέποντας ιδιαίτερα τις ΗΠΑ να επιμείνουν σε αυτό το στόχο.

    Άσβεστες μνήμες

    Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή και στις 11:02 π.μ., ακριβώς την ώρα που ο πυρηνικός όλεθρος έσπερνε το θάνατο στο Ναγκασάκι, χίλια λευκά περιστέρια ελευθερώθηκαν στον ουρανό, συνοδευόμενα με ευχές για αιώνια ανάπαυση των Ιαπώνων που θυσιάστηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

    Στο πλευρό των επιζώντων, οι μαρτυρίες των οποίων συγκλονίζουν και αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι τους, παρά το πέρασμα των χρόνων, και η νέα γενιά, που με ένα τραγούδι ευχήθηκε να μη ζήσει ξανά ποτέ κανείς τη φρίκη του πολέμου.

    Η ατομική βόμβα, με την ονομασία "Fat Man", που έριξε το αμερικανικό βομβαρδιστικό, σκότωσε ακαριαία 70.000 ανθρώπους, ενώ μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι η λίστα των ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους από τη ραδιενέργεια, έφτασε τις 140.000.

    [04] Οικονομία

    Έσπασε το φράγμα των 64 δολαρίων

    Ρεκόρ του μαύρου χρυσού

    9/8/2005 2:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2005 3:31:31 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ανεξέλεγκτη συνεχίζεται η κούρσα ανόδου του πετρελαίου καθώς ξεπέρασε το όριο των 64 δολαρίων στις ασιατικές και αμερικανικές αγορές καταγράφοντας αύξηση-ρεκόρ κατά 48% από τις αρχές του έτους. Τη νέα άνοδο του μαύρου χρυσού ενίσχυσαν οι ανησυχίες από την επανέναρξη των πυρηνικών δραστηριοτήτων στο Ιράν αλλά και οι απειλές για χτυπήματα εναντίον αμερικανικών και βρετανικών στόχων στη Σαουδική Αραβία. Αισθητή είναι η άνοδος των τιμών και στην ελληνική αγορά καθώς σε ορισμένες περιοχές της χώρας η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε το 1 ευρώ, ενώ η μέση τιμή της αμόλυβδης έφθασε στα 94 λεπτά, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, που διενεργεί εντατικούς ελέγχους. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Δημήτρης Μακρυβέλιος, είπε ότι τις τιμές διαμορφώνει "η άνοδος των διεθνών τιμών και η αυξημένη ζήτηση του Αυγούστου". Η λιανική τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα, είναι η χαμηλότερη στην Ε.Ε., ενώ η προ φόρων τιμή ανά εξάμηνο της αμόλυβδης ακολουθεί πτωτική πορεία και βρίσκεται πολύ κοντά στον μέσο κοινοτικό όρο, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης. Από την πλευρά του, ο ΣΥΝ κάνει λόγο για "άγρια κερδοσκοπία" και καρτέλ και κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι "θέτει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων πάνω από το συμφέρον των καταναλωτών".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μικρή αύξηση στην αμόλυβδη

    Στο κόκκινο το πετρέλαιο

    [05] Πολιτική

    Συνάντηση για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας

    9/8/2005 3:56:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Τα προβλήματα της ακτοπλοΐας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέκο Αλαβάνο. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους πολίτες όλης της νησιωτικής Ελλάδας και διαμήνυσε προς όλες τις πλευρές ότι τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα θα σταματήσουν άμεσα. Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι το Αιγαίο βρίσκεται σε "κατάσταση ημιπληγίας" και τόνισε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων προκειμένου να εξομαλυνθεί το συντομότερο δυνατόν η κατάσταση.

    [06] Πολιτική

    Αύξηση πόρων για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

    9/8/2005 12:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2005 1:21:53 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μεταναστευτική πολιτική και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίωρης συνάντησης που είχε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πορεία του νομοσχεδίου για την ένταξη των μεταναστών, που ζουν στη χώρα μας, καθώς και για το πρόγραμμα "ΜΕΤΕΧΩ", που εντάσσεται στην κοινωνία της πληροφορίας και αφορά την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όσον αφορά τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως στο β εξάμηνο του 2005 έχουν δοθεί αυξημένοι πόροι 220% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2004.

    [07] Κοινωνία

    Απέκλεισαν τρεις κόμβους οι παραγωγοί Πέλλας

    Δε φεύγουν από τα μπλόκα

    9/8/2005 12:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2005 6:07:20 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Για δεύτερη ημέρα οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας βρέθηκαν στους δρόμους αποκλείοντας με τα τρακτέρ τους τρεις κόμβους της παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και συγκεκριμένα τους κόμβους Μαυροβουνίου, Μελισσίου και Σκύδρας. Οι παραγωγοί ζητούν την αύξηση της τιμής αγοράς του βιομηχανικού ροδάκινου από τις ιδιωτικές κονσερβοποιίες. Τρακτέρ υπάρχουν επίσης παραταγμένα στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σεβαστιανών-Έδεσσας, στη διασταύρωση Γυψοχωρίου και στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σκύδρας-Βέροιας, ενώ η κυκλοφορία γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Με επιστολή τους προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης καθώς και την Ένωση Κονσερβοποιών (ΕΚΕ), οι παραγωγοί ζητούν τριμερή συνάντηση με συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Μπασιάκο, και τους εκπροσώπους των βιομηχανιών μεταποίησης, καθώς και διπλασιασμό των κονδυλίων από το ΛΑΕΚ. Μάλιστα, τονίζουν ότι η περαιτέρω στάση τους θα καθοριστεί από το εάν ο Υπουργός δεχτεί να τους συναντήσει καθώς και από τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν το πρωί της Τετάρτης με τις ιδιωτικές βιομηχανίες.

    Τη Δευτέρα, προκλήθηκε ένταση όταν οι παραγωγοί έριξαν στο δρόμο μεγάλη ποσότητα ροδάκινων και έβαλαν φωτιά σε ένα τρακτέρ και ένα αυτοκίνητο, ενώ εισέβαλαν σε εργοστάσιο κομπόστας στα Γιαννιτσά και άρχισαν να αδειάζουν κλούβες με ροδάκινα που θα παραδίδονταν σε τιμή κάτω του κόστους.

    Η κυβέρνηση, δια στόματος του κ. Μπασιάκου, τόνισε ότι έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στήριξης των παραγωγών αλλά θα συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για τη διαμόρφωση καλύτερων τιμών, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στην κυβερνητική αγροτική πολιτική.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επεισοδιακές κινητοποιήσεις

    [08] Κοινωνία

    Μετά την εισροή υδάτων από τη Βουλγαρία

    Σε επιφυλακή ο Έβρος

    9/8/2005 11:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2005 7:52:16 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Κάτοικοι και Αρχές στον Έβρο βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς η στάθμη του ποταμού έφτασε το απόγευμα τα 4,44 μέτρα, από 4,20 που ήταν το μεσημέρι και το όριο επιφυλακής είναι τα 4,70 μ., μετά την εισροή υδάτων από τη Βουλγαρία που πλήττεται από έντονες βροχοπτώσεις. Εκκενώθηκαν χωριά στη βουλγαρική μεθόριο. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και καλλιέργειες, μάλιστα, στην περιοχή των Δικαίων πλημμύρισαν 3.500 στρέμματα εκτάσεων με βαμβάκι και τεύτλα, ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ Ορεστιάδα-Δίκαια και γίνονται με λεωφορεία του ΟΣΕ. Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τις βουλγαρικές αρχές ο κύριος όγκος του νερού έχει ήδη διοχετευθεί στον ποταμό. Στην περιοχή περιοδεύουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

    Φόβοι για περαιτέρω άνοδο της στάθμης

    Από την πλευρά του ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της νομαρχίας βρίσκονται σε επαγρύπνηση και εκτίμησε ότι αργά το βράδυ η στάθμη των υδάτων θα ανεβεί ακόμη περισσότερο, καθώς αναμένεται να φτάσουν μεγάλες ποσότητες νερού από τη Βουλγαρία. Οι προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών εστιάζονται στο να "κρατηθούν" στο φράγμα του ποταμού Άρδα τα νερά που φτάνουν από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Στο σταθμό μέτρησης του Πυθίου για προληπτικούς λόγους βρίσκονται δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες.

    [09] Κοινωνία

    Με αγωγές απαντά ο επιχειρηματίες

    Κατάθεση Κουρή για Κοντομηνά

    9/8/2005 5:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2005 7:38:59 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η τετράωρη κατάθεση του εκδότη της εφημερίδας "Αυριανή" Γ. Κουρή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Πούλιο, ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας για τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Δημήτρη Κοντομηνά. Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο κ. Κουρής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατέθεσε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο επιχειρηματίας απέσπασε από Έλληνες μετανάστες που ζουν στην Αφρική, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία, περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δραχμές. "Το σύνολο των αιτιάσεων του Γ. Κουρή είναι όχι μόνον απολύτως ψευδές, αλλά και γελοίο" τονίζει σε ανακοίνωση ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

    Απάντηση Alpha

    Με αγωγές και μηνύσεις απαντά ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο Γ. Κουρής.

    Σε ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, σημειώνεται ότι "για τη συνεχιζόμενη επίθεση λάσπης που έχει εξαπολύσει ο Γ. Κουρής, θα υποβληθούν εναντίον του ίδιου και των συνεργών του, πέντε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση κι άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα, πέντε αγωγές για προσβολή προσωπικότητας".

    "Μοναδικός στόχος του εκ των ιδιοκτητών του ALTER Γ. Κουρή είναι να πλήξει τον Alpha, ορμώμενος από ιδιοτελή κίνητρα και εξυπηρετώντας συμφέροντα όχι μόνον δικά του, αλλά και τρίτων" προσθέτει στην ανακοίνωση του ο τηλεοπτικός σταθμός προειδοποιώντας ότι "δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στη συνεχιζόμενη ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται, ιδίως μετά την πολύπλευρη ενίσχυσή του με σημαντικά στελέχη, ενόψει της νέας τηλεοπτικής περιόδου".

    Οι κατηγορίες του Γ. Κουρή

    Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, ο Γιώργος Κουρής, δήλωσε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς, έχει ξοδέψει για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δραχμές.

    Τα χρήματα αυτά, υποστήριξε, αποτελούν μαύρο χρήμα και όπως ο ίδιος καταγγέλλει με τα δημοσιεύματά του, διακινήθηκαν μέσω της Ιντεραμέρικαν με το κόλπο της ασφάλισης των επενδύσεων και της εξαγωγής συναλλάγματος.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκδότης αρνήθηκε ότι οι καταγγελίες γίνονται με αφορμή τις μεταγραφές μεγάλων ονομάτων της δημοσιογραφίας στον Alpha.

    Υποστήριξε ωστόσο, ότι αυτές δεν μπορούν να γίνονται με "μαύρο" χρήμα.

    Καταλήγοντας ο εκδότης της Αυριανής εξέφρασε την άποψη ότι ο επιχειρηματίας έχει εμπλοκή και στο παραδικαστικό κύκλωμα αφού, όπως είπε, είχε σχέσεις και με τον προφυλακισθέντα αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

    [10] Κόσμος

    Με λεία 68 εκατ. δολαρίων

    Ριφιφί εκατομμυρίων στη Βραζιλία

    9/8/2005 8:52:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: "Το τούνελ ανοίχτηκε ακριβώς κάτω από το θησαυροφυλάκιο"Φρανσίσκο Κουεϊρόγα, αξιωματικός της αστυνομίας

    Με λεία 156 εκατομμυρίων ρεάλ (68 εκατ. δολ.) έφυγαν ανενόχλητοι οι δράστες από την Κεντρική τράπεζα, στην πόλη Φορταλέζα, βορειοανατολικά της Βραζιλίας. Σύμφωνα με τις αρχές, οι κλέφτες άνοιξαν σήραγγα κάτω από δύο οικοδομικά τετράγωνα για να φτάσουν στην τράπεζα. "Είναι κάτι που βλέπεις στις ταινίες. Έσκαβαν για τρεις μήνες. Το τούνελ ανοίχτηκε ακριβώς κάτω από το θησαυροφυλάκιο. Ποτέ ξανά δεν έχουν κλαπεί τόσα πολλά χρήματα από τράπεζα, στη Βραζιλία", δήλωσε ο Φρανσίσκο Κουεϊρόγα, αξιωματικός της αστυνομίας. Οι κλέφτες κατάφεραν να μπουν στην τράπεζα το Σαββατοκύριακο. Η κλοπή διαπιστώθηκε τη Δευτέρα, όταν άνοιξε η τράπεζα. Να σημειωθεί ότι είναι η μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας στην ιστορία της Βραζιλίας.

    Η μεγαλύτερη κλοπή

    Ο Φρανσίσκο Κουεϊρόγα και η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσαν ότι η σήραγγα έχει μήκος 200 μέτρων, ενώ η ομοσπονδιακή αστυνομία, που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ανέφερε πως το μήκος του τούνελ είναι 80 μέτρα.

    Η σήραγγα αρχίζει από ένα σπίτι που είχαν ενοικιάσει οι κλέφτες.

    Για τη στήριξη των τοιχωμάτων της σήραγγας οι κλέφτες είχαν χρησιμοποιήσει πλαστικό και ξύλα και είχαν φροντίσει να την ηλεκτροδοτήσουν.

    Όταν οι κλέφτες έφτασαν κάτω από την αίθουσα του θησαυροφυλακίου της τράπεζας τρύπησαν το τσιμεντένιο πάτωμα, αλλά οι ανιχνευτές που παρακολουθούν την αίθουσα δεν ενεργοποιήθηκαν.

    Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή σε τράπεζα της χώρας και υπολογίζεται πως για να γίνει συμμετείχαν από έξι έως 10 άτομα. Να σημειωθεί ότι το ποσό που εκλάπη είναι μεγαλύτερο από τη λεία του Ρόνι Μπιγκς, στη "Μεγάλη Ληστεία του Τρένου". Ο Μπιγκς, μαζί με άλλα 11 άτομα, είχε ληστέψει το τρένο που έκανε δρομολόγιο από τη Γλασκόβη στο Λονδίνο, το 1963, αρπάζοντας 2,6 εκατομμύρια λίρες (αντίστοιχη σημερινή αξία περίπου 30 εκατομμύρια λίρες ή 53 εκατομμύρια δολάρια). Ο Ρόνι Μπιγκς μετά τη ληστεία είχε καταφύγει στη Βραζιλία, όπου έζησε επί χρόνια.

    [11] Ιράκ

    3 νεκροί - 32 τραυματίες

    Νέα επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης

    9/8/2005 2:00:00 μμ

    Τρεις Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 32 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στο κέντρο της Βαγδάτης, ανακοίνωσε πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών. Η νέα επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τις αλλεπάλληλες ένοπλες επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 Ιρακινοί αστυνομικοί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Η οργάνωση του επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, ανέλαβε την ευθύνη των παραπάνω επιθέσεων.

    [12] Μ. Ανατολή

    Έξι μέρες για να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας

    Τελεσίγραφο για τους εποίκους

    9/8/2005 6:37:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση των Ισραηλινών εποίκων από τη Λωρίδα της Γάζας άρχισε. Με ανακοίνωση του ο ισραηλινός στρατός τους καλεί να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, το αργότερο μέχρι τις 15 Αυγούστου, διαφορετικά θα απομακρυνθούν δια της βίας. Τρεις βδομάδες μετά τη διαδικασία αποχώρησης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 17 Αυγούστου θα ακολουθήσει η επιχείρηση κατεδάφισης των κατοικιών, η οποία αναμένεται να διαρκέσει άλλες τρεις βδομάδες.

    Νέος υπουργός Οικονομικών

    Στο μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστός στο Ισραήλ ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος εντελώς αιφνιδιαστικά την Κυριακή ανακοίνωσε την παραίτηση του από το υπουργείο Οικονομικών.

    Ο Νετενιάχου, ο μεγαλύτερος εσωκομματικός αντίπαλος του Αριέλ Σαρόν, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο απομάκρυνσης των Ισραηλινών εποίκων.

    Στη θέση του, τοποθετήθηκε ο Εχούντ Ολμέρ, ένας εκ των αντιπροέδρων της ισραηλινής κυβέρνησης.

    [13] Οικονομία

    Θετικές οι εξελίξεις στην αγορά

    9/8/2005 5:52:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τις τιμές στην αγορά, παρά το δυσμενές κλίμα που επικρατεί ιδίως εξαιτίας των αυξήσεων στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Με ανακοίνωσή τους, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, και ο υφυπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, σημειώνουν ότι και τον Ιούλιο, ο μέσος πληθωρισμός παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας και τονίζουν ότι η αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης (28,59%) είναι η χαμηλότερη στην Ε.Ε. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Ιούλιο του 2005 σημειώθηκε μικρότερη αύξηση στις τιμές ορισμένων προϊόντων και υπηρεσιών σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2004. "Οι αρμόδιοι υπουργοί Σιούφας και Παπαθανασίου, με τις ανακοινώσεις τους αυτοσυγχαίρονται γιατί οι τιμές δεν είναι ακόμα υψηλότερες", τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και προστίθεται: "Οι πολίτες, όμως, βλέπουν καθημερινά την άνοδο των τιμών και την ακρίβεια στην αγορά".

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    50 Χρόνια Ευρωπαϊκά Κύπελλα

    9/8/2005 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χρονιά Ευρωπαϊκών Κυπέλλων είναι η φετινή καθώς όπως ανακοίνωσε και επισήμως η UEFA σήμερα, φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο αγώνα για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της UEFA, Ουίλιαμ Γκαγιάρντ, αξίζει φέτος να γίνει ειδική μνεία στην σημαντική αυτή επέτειο αφού οι ρίζες της Συνομοσπονδίας όταν ιδρύθηκε το 1954 ήταν η δημιουργία διοργανώσεων ευρωπαϊκής εμβέλειας. Ο πρώτος αγώνας του Κυπέλλου Πρωταθλητριών έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1954 ανάμεσα στην Σπόρτινγκ και την Παρτιζάν με αποτέλεσμα 3-3. Οι εορτασμοί λοιπόν για τα 50 χρόνια Κυπέλλων Ευρώπης θα ξεκινήσουν σε ένα γκαλά της UEFA στα τέλη Αυγούστου και θα κορυφωθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο "Σταντ ντε Φρανς" του Παρισιού.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στεναχωρημένος ο Φέρντιναντ

    9/8/2005 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πληγωμένος από τη στάση των φιλάθλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δήλωσε ο Ρίο Φέρντιναντ που τη Δευτέρα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους "μπέμπηδες", μέχρι το 2009. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός, βρέθηκε στο "στόχαστρο" των οπαδών της ομάδας, εξαιτίας των μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων για το νέο συμβόλαιό του, αλλά και από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι ο Άγγλος διεθνής ζητούσε 120.000 λίρες την εβδομάδα. "Δεν είναι ωραίο, όταν κάποιοι φίλαθλοι σου συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο, ειδικά για κάτι που ποτέ δεν ήταν αλήθεια", τόνισε ο Φέρντιναντ, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στη "Sun".

    "Δεν ξέρω από που προήλθαν αυτές οι ιστορίες, αλλά ήταν μεγάλες ανοησίες. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους φιλάθλους, επειδή αναρωτιόνταν τι συμβαίνει. Κι εγώ θα έκανα τις ίδιες ερωτήσεις, εάν διάβαζα μερικά από αυτά τα δημοσιεύματα.", συνέχισε.

    Ο Φέρντιναντ, επισήμανε επίσης ότι ποτέ δεν υπήρχαν αμφιβολίες για την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς η διοίκηση του συλλόγου τον είχε στηρίξει κατά τον οκτάμηνο αποκλεισμό του στη διάρκεια της σεζόν 2003-04, επειδή δεν είχε υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ.

    "Ποτέ δεν θα ξεχάσω πώς ο σύλλογος στάθηκε δίπλα μου πέρυσι και, φυσικά, με πονάει που αφήνεται να εννοηθεί ότι θα πετούσα αυτήν την πίστη πίσω στα μούτρα των ανθρώπων του συλλόγου."

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "'Εκαψαν" τη Γένοβα

    9/8/2005 5:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε πραγματική κόλαση, μετέτρεψαν το βράδυ της Δευτέρας, τη Γένοβα οι οπαδοί της τοπικής ομάδας. Αιτία η οριστική απόφαση της ιταλικής λίγκας να υποβιβάσει την Τζένοα στην Γ΄ κατηγορία, κρίνοντάς την ένοχη για στημένα παιχνίδια. Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κράτησαν μέχρι το πρωί. Νωρίτερα το απόγευμα, είχε προηγηθεί συγκέντρωση περίπου 2.000 φίλαθλων που διαμαρτύρονταν κατά της απόφασης της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να απορρίψει την έφεση που κατέθεσε η Τζένοα κατά του υποβιβασμού της.

    Μολότοφ εναντίον δακρυγόνων

    Οι οπαδοί της ιταλικής ομάδας συγκρούστηκαν με την αστυνομία, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

    Οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τους οπαδούς της Τζένοα να φτάσουν στον σιδηροδρομικό σταθμό στη Γένοβα, τον οποίο ήθελαν να καταλάβουν,έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου.

    Ο τηλεοπτικός φακός "συνέλαβε" μια ομάδα εξοργισμένων οπαδών της Τζένοα να πετάει μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ενώ καίγονταν κάδοι απορριμμάτων.

    Δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τραυματίας ο Τσιρίλο

    9/8/2005 5:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συνεχίζονται τα αγωνιστικά προβλήματα στην ΑΕΚ, που μετά τον Πλιάτσικα και τον Κονέ, είδαν στη πρωινή προπόνηση της Τρίτης να τραυματίζεται και ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αμυντικός, δέχτηκε κλωτσιά κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αιμάτωμα στο πρώτο μετατάρσιο (μεγάλο δάκτυλο δεξιού ποδιού). Το ιατρικό επιτελείο του συνέστησε ξεκούραση για μερικές ημέρες, ώστε να αποκατασταθεί το τραύμα του. Όσον αφορά τον Παναγιώτη Κονέ, που ταλαιπωρείται από τράβηγμα στον προσαγωγό, άρχισε σήμερα ελαφρύ τρέξιμο, ενώ ο Βασίλης Πλιάτσικας, ο οποίος έχει αιμάτωμα στη γάμπα, ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης και το απόγευμα αναμένεται να προπονηθεί σε χαλαρούς ρυθμούς. Τέλος, ο Νικόλα Μάλμπασα,, που ταλαιπωρείται απο πυώδη αμυγδαλίτιδα, έκανε πρόγραμμα παθητικής αποκατάστασης, χαλαρές ασκήσεις και διατάσεις, ενώ ακολουθεί και φαρμακευτική αγωγή.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τα... αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΟΚ

    9/8/2005 1:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2005 6:22:48 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με ένα ολοκαίνουριο πρόσωπο θα εμφανιστεί στη φετινή κούρσα του τίτλου της Α εθνικής κατηγορίας ο ΠΑΟΚ, που συνολικά στις μετεγγραφικές περιόδους του Ιανουαρίου και του καλοκαιριού απέκτησε δεκαπέντε νέους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Μάρτσιν Μίετσελ, Δημήτρη Ζωγραφάκη, Αμίρ Μέγκαχεντ, Σικαμπάλα, που αποκτήθηκαν το χειμώνα και τους Φατίχ Ακιέλ, Ηλία Χαραλάμπους, Μουμίν Χουσεϊν, Δημήτρη Κυριακίδη, Στέλιο Μαλεζά, Σωτήρη Μπαλάφα, Βλαντιμίρ Κάραλιτς, Στέλιο Ηλιάδη, Παντελή Κωνσταντινίδη, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Θοδωρή Ζαγοράκη, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σήμερα επίσημη από την "μαυρόασπρη" ΠΑΕ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Όπως ήταν φυσικό, τους προβολείς του ενδιαφέροντος συγκέντρωσαν πάνω τους δύο παίκτες, που μετά από χρόνια επέστρεψαν στο "δικέφαλο του Βορρά" ο αρχηγός της Εθνικής, Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

    Μίλησε για όλα ο Γούμενος

    Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιάννης Γούμενος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους της διοίκησης που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση των μεταγραφών, εξέφρασε τη πίστη του, ότι φέτος ο "Δικέφαλος" θα πραγματοποιήσει υψηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα:

    "Θέλω να πιστεύω ότι φέτος ο ΠΑΟΚ θα κατέβει αξιόπιστα και με μεγάλες αξιώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εύχομαι το καλύτερο για τη νέα χρονιά. Αν έχουμε θετικό τρόπο σκέψης θα βρούμε λύσεις και όλα θα πάνε καλά", ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννη Γούμενου, ο οποίος αφού στάθηκε, πέραν των καινούργιων, και στις δύο "μεγάλες εσωτερικές μεταγραφές που προέκυψαν με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Ιφεάνι Ουντέζε και Δημήτρη Σαλπιγγίδη", ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση δεν πρόκειται να κάνει άλλες μεταγραφές, εκτός αν προκύψει κάτι πολύ καλό:

    "Οι μεταγραφές έχουν ολοκληρωθεί για τον ΠΑΟΚ. Ποτέ μη λες ποτέ βέβαια. Αν προκύψει κάτι σοβαρό και αξιόπιστο και το θέλει το τεχνικό επιτελείο μπορεί να κινηθούμε για την απόκτηση του. Αυτήν τη στιγμή, πάντως, δεν έχουμε κάποιο στόχο που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε".

    Ερωτηθείς σχετικά, για θέματα προγραμματισμού, ο κ. Γούμενος τόνισε επίσης πως από την επόμενη μεταγραφική περίοδο η διοίκηση θα κινηθεί πιο συντηρητικά : "Οι κινήσεις στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους θα είναι πιο συντηρητικές. Δεν γίνεται κάθε φορά να αποκτάμε δεκαπέντε ποδοσφαιριστές"

    Στη συνέχεια, δοθείσης της ευκαιρίας αναφέρθηκε και στα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι, την περυσινή πενιχρή χρονιά, θα την διαδεχτεί μια νοικοκυρεμένη και καλά οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα.

    "Ο ΠΑΟΚ δεν έχει οικονομικά προβλήματα. Το ότι έκανε συνέχεια μεταγραφές σημαίνει ότι έχει φορολογική ενημερότητα. Οι σημερινές οφειλές που υπάρχουν σε ποδοσφαιριστές είναι σχετικά λίγες σε σχέση με τις περυσινές και τις προπέρσινες.

    Τα οικονομικά προβλήματα της περασμένης χρονιάς οφείλονταν σε έλλειψη εισπρακτικότητας. Διαθέσαμε πέρυσι 85.000 εισιτήρια, όταν η ΑΕΚ σε ένα μόνο παιχνίδι είχε 65.000. Ο κόσμος δεν βοήθησε και δεν στήριξε την ομάδα την προηγούμενη σεζόν. Παράλληλα, στην περασμένη χρονιά είχε γίνει άλλος προγραμματισμός. Αποδεσμεύτηκαν ποδοσφαιριστές που αποζημιώθηκαν και δημιουργήθηκαν προβλήματα, γιατί τα πλάνα του καλοκαιριού, με όσα συνέβησαν, δεν μπόρεσαν να τρέξουν σωστά. Όπου υπάρχει φτώχια, υπάρχει γκρίνια. Αυτό ήταν πέρυσι . Φέτος φιλοδοξούμε να έχουμε έσοδα γιατί έγινε η υπέρβαση. Με τη βοήθεια και του κόσμου, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για τη μέχρι τώρα συνεισφορά στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας, θα πάμε καλά. Διότι, το θέμα δεν είναι να υπάρχει ένας πρόεδρος που να βάζει το χέρι στην τσέπη. Η στήριξη του κόσμου είναι απαραίτητη".

    Καραγεωργίου: "Υπομονή για την κορυφή"

    Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος ζήτησε υπομονή για να εκπληρωθούν οι στόχοι: "Πρώτα απ όλα θέλω να είμαστε υγιείς για να μπορέσουμε να προσφέρουμε όλοι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, ώστε να καταφέρει να διεκδικεί ένα κομμάτι σε αυτό που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σιγά-σιγά με τα παιδιά πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που θέλουμε", είπε και συνέχισε:

    "Η ομάδα εδώ και περίπου δέκα μέρες, σχεδόν λειτουργεί με όλα τα στελέχη της. Και λέω σχεδόν γιατί ακόμη μας λείπει ο Ουντέζε. Καταλαβαίνεται ότι είναι μικρό το διάστημα αυτό για να συνεννοηθούν δεκαπέντε καινούργιοι με δεκαπέντε παλιούς ποδοσφαιριστές, ακόμη και όταν μιλάνε αυτοί ελληνικά. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και ξένες γλώσσες στο ενδιάμεσο. Ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή χτίζεται και χρειάζεται χρόνο. Ο κόσμος πρέπει να δείξει υπομονή. Ξαφνικά δια μαγείας δεν γίνεται να συνεργαστούμε άψογα. Απαιτείται χρόνος. Σε μεγάλο βαθμό θα είμαστε έτοιμοι ν ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του πρώτου μας αγώνα, στο δεύτερο θα είμαστε καλύτεροι και σταδιακά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε".

    "Είμαστε η μόνη ομάδα που παρουσιάζει παίκτες της από τον Ιανουάριο. Θα ήθελα να εξηγήσω το γιατί. Από το χειμώνα ο ΠΑΟΚ χάραξε καινούργια πορεία παίρνοντας έμπειρους και με προοπτική ποδοσφαιριστές. Ξεκινήσαμε με τον Μίετσελ και τον Ζωγραφάκη και η συνέχεια προέκυψε με τους νεαρούς Αιγυπτίους. Το καλοκαίρι αποκτήθηκαν οκτώ ποδοσφαιριστές, οι μισοί από τους οποίους είναι έμπειροι και οι άλλοι με προοπτική και μέλλον. Ταυτόχρονα προωθήσαμε ποδοσφαιριστές από τμήματα υποδομής. Έχουμε το χρόνο πιστεύω για να ολοκληρωθούμε. Σίγουρα έχουμε ατέλειες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα λιγότερα λάθη τον επόμενο χρόνο. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και οι ποδοσφαιριστές του το γνωρίζουν και έχουν απαιτήσεις από τον εαυτό τους. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι η καλύτερη για τον ΠΑΟΚ", επισήμανε ο τεχνικός διευθυντής των "ασπρόμαυρων", Γιώργος Κωστίκος.

    Στον κόσμο αναφέρθηκαν οι παίκτες

    Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι παίκτες με πρώτο τον αρχηγό Θοδωρή Ζαγοράκη: "Όλα εξελίσσονται μια χαρά. Το έχω ξαναπεί ο ερχομός μου στον ΠΑΟΚ ήταν κάτι που ήθελα πολύ να γίνει. Το θέμα είναι να πάει καλά η ομάδα. Όλοι προσπαθούμε γι αυτό", είπε.

    "Μπαίνοντας στο γήπεδο για το φιλικό με τον Ηρακλή ανατρίχιασα με τον κόσμο", ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του νεαρού, Σωτήρη Μπαλάφα, στην οποία πρόσθεσε ο Ηλίας Χαραλάμπους: "Ο κόσμος ήταν υπέροχος. Μου αρέσει να αγωνίζομαι με τέτοια ατμόσφαιρα".

    "Χαίρομαι που είμαι εδώ, αλλά και για τον κόσμο που είδα στο γήπεδο. Αισθάνομαι σαν να είμαι στην Αίγυπτο", επισήμανε ο Σικαμπάλα και συνέχισε ο Φατίχ Ακιέλ λέγοντας: "Ηξερα ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς φιλάθλους και είδα χθες πως στηρίζουν την ομάδα. Μπορούμε να πάρουμε μεγάλη δύναμη από αυτούς για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας".

    "Κάθε παίκτης θα ήθελε να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ. Το σημαντικό είναι να βοηθήσουμε όλοι για να πάει η ομάδα καλύτερα", είπε ο Στέλιος Ηλιάδης.

    "Όταν είχα έρθει την πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ γινόταν προσπάθεια δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Πήραμε τότε το Κύπέλλο, διεκδικούσαμε θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα ίδια βήματα συντελούνται και τώρα. Πιστεύω ότι θα έχουμε και στην προκειμένη περίπτωση αποτέλεσμα σε αυτά", επισήμανε ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ρίχνει τους τόνους η Λάρισα

    9/8/2005 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πρωτοφανή για φιλικό αγώνα, επεισόδια συνέβησαν χθες στο "Κλεάνθης Βικελίδης" μετά το τέλος του αγώνα του Άρη με την Λάρισα. Οι πρώην παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Άγγελος Διγκόζης και Παναγιώτης Κατσιαρός, αλλά και ο προπονητής Γιώργος Δώνης, δέχτηκαν επίθεση από μερίδα οπαδών των γηπεδούχων για ανεξήγητο λόγο. Μάλιστα τα επεισόδια σύμφωνα με όσα μαρτυρούν άνθρωποι από την συμπρωτεύουσα δεν σταμάτησαν εκεί αλλά συνεχίστηκαν και μέσα στα αποδυτήρια, όπου οι ανεγκέφαλοι οπαδοί του Άρη συνέχισαν να επιτίθενται και οι "φιλοξενούμενοι" ανταπέδωσαν. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν η ΠΑΕ Λάρισα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τους οπαδούς του Άρη να πάρουν μαθήματα του πώς να βοηθούν την ομάδα τους από εκείνους της Λάρισας και εύχεται στους παράγοντες της ομάδας να νιώσουν κάποια στιγμή υπερήφανοι όπως εκείνοι για την Λάρισα. Παρόλα αυτά τονίζει πως δεν θα δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο, με σεβασμό στις δύσκολες στιγμές του Άρη.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση

    "Επειδή γνωρίζουμε από δύσκολες στιγμές στην ιστορία των ομάδων κι επειδή δεν θέλουμε να βαρύνουμε το φορτίο που σηκώνουν οι άνθρωποι του Αρη, δεν πρόκειται να δώσουμε περισσότερη έκταση στα απαράδεκτα γεγονότα του χθεσινού φιλικού. Απλά θα ευχηθούμε στον λαό του Άρη (όχι στους λίγους αλήτες), να κατανοήσουν κάποια στιγμή τι σημαίνει μεγαλείο λαού και πραγματική βοήθεια στην ομάδα του. Μαθήματα δωρεάν παραδίδονται κάθε αγωνιστική στο στάδιο Αλκαζάρ. Όσο για τους διοικούντες τον Άρη, ευχόμαστε να νιώσουν έστω για μια στιγμή πραγματικά υπερήφανοι για τον κόσμο τους, όπως νιώθουμε εμείς για τον κόσμο της ομάδας μας κάθε μέρα".

    [20] Μπάσκετ

    Επαφές για συμβόλαια στο Μακεδονικό

    9/8/2005 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Διαδοχικές συναντήσεις με παίκτες του Μακεδονικού, είχαν σήμερα οι ιθύνοντες της Βορειοελλαδίτικης ομάδας με στόχο την ανανέωση των συμβολαίων τους. Πρώτος στη λίστα ήταν ο Αργύρης Δαλιάρης, ο οποίος, όπως αναμένονταν, απάντησε θετικά στην πρόταση που του έγινε για να παραμείνει στο δυναμικό των "πράσινων" για τη νέα περίοδο. Τα δύσκολα άρχισαν όταν, ο Τέλης Περγαμηνέλης και ο Γιώργος Καλαφατάκης συναντήθηκαν με τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Ο νεαρός γκαρντ, που βρίσκεται στο στόχαστρο και της ΑΕΚ, άκουσε τους δύο άντρες να του λένε τα ίδια πράγματα πάνω-κάτω με την τελευταία φορά, σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα που θα ισχύσουν στην ομάδα, τη νέα αγωνιστική περίοδο και ζήτησε χρόνο για να τους απαντήσει. Επαφή υπήρξε και με την πλευρά του Θόδωρου Λιάκου, του 30χρονου γκαρντ της Ολύμπια Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της ένταξης του στο ρόστερ της ομάδας για τη νέα περίοδο.

    [21] Βόλεϊ

    Συγχαρητήρια Κουκοδήμου σε Βάσω-Βίκυ

    9/8/2005 3:16:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λίγο μετά την άφιξη των Εθνικών ομάδων μπιτς βόλεϊ γυναικών από το 3ο τουρνουά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Λουκέρνης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Κουκουδήμος, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στις διεθνείς , Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη, για την κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου και τους ευχήθηκε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

    Και εις ανώτερα...

    "Θερμά συγχαρητήρια στις Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τουρνουά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ της Λουκέρνης. Η προσωπική, αλλά και ομαδική σας προσπάθεια τίμησε τα ελληνικά χρώματα και ανέβασε τη χώρα μας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η επιτυχία σας αυτή μας υπόσχεται παρόμοιες και υψηλότερες διακρίσεις στο μέλλον. Προσδοκούμε και προσμένουμε πολλά από εσάς. Εύχομαι καλή επιτυχία στις μελλοντικές αθλητικές σας προσπάθειες".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην κορυφή της Ευρώπης

    [22] Πραγματικά "έσπασε" τα χρονόμετρα

    9/8/2005 4:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το έκανε το θαύμα της για δεύτερη φορά σε μια ημέρα η Λίμπι Λέντον. Η Αυστραλέζα κολυμβήτρια, κατάφερε να καταρρίψει την Τρίτη, το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε από την Δευτέρα, στα 100μ. ελεύθερο σε 25άρα πισίνα. Η Λέντον, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Αυστραλίας σε μικρή πισίνα που γίνεται στη Μελβούρνη, κάλυψε την απόσταση στον τελικό του αγωνίσματος σε 51.70 και βελτίωσε το ρεκόρ που κατείχε η ίδια από χθες με 51.91. Το προ-προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί από την Σουηδέζα Τερέσε Αλσχάμαρ, η οποία είχε κολυμπήσει το Μάρτιο του 2000 στην Αθήνα τα 100μ. ελεύθερο σε 52.17.

    [23] Χρυσά τα "πεντάλ" του Βολικάκη

    9/8/2005 3:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα του Κέριν, στη σημαντική διοργάνωση ποδηλασίας πίστας εφήβων-νεανίδων που διεξάγεται στη Βιένη, στέφθηκε ο Χρήστος Βολικάκης. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο 17χρονος πρωταθλητής του ΠΟ Βόλου, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία στην Ιστορία των ελληνικών εφηβικών "πεντάλ", ενώ η Εθνική έχοντας στη σύνθεσή της τους Βολικάκη, Ρέππα και Ιορδανίδη κατέλαβε και την 5η θέση στο ομαδικό σπριντ (47.532). Στην πρώτη εξάδα του αγωνίσματος Σκρατς, στο οποίο συμμετείχαν 22 αθλητές πλασαρίστηκε ο Βασίλης Γαλάνης, ενώ οι Βασίλης Ρέππας και Κώστας Ιορδανίδης πήραν στο χιλιόμετρο την 11η (1:06.600) και την 20η (1:09.200) θέση, αντίστοιχα. Τέλος στις νεανίδες η Μαρία Τζουμανίκα ήταν 11η στο αγώνισμα πόντων.

    [24] Σε θέσεις "μάχης" οι αθλητές στην Παμβώτιδα

    9/8/2005 3:06:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στα νερά της Παμβώτιδας έκλεισε από 11-14 Αυγούστου το "νέο αίμα" του ελληνικού κανόε καγιάκ. Στη λίμνη των Ιωαννίνων όπου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας πνίγηκε η Κυρά Φροσίνη μετά από διαταγή του Αλή Πασά, οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες ήρεμων νερών όλων των κατηγοριών, θα δώσουν το παρών στο 15ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήρεμων νερών παίδων- κορασίδων, εφήβων- νεανίδων και ανδρών- γυναικών. Στην πρεμιέρα των αγώνων και την επομένη θα διεξαχθούν οι προκριματικοί και οι ημιτελικοί, ενώ το Σάββατο (13 Αυγούστου) και την Κυριακή (14 Αυγούστου) θα γίνουν οι τελικοί όλων των κατηγοριών. Σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχών που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, περίπου 260 αθλητές και αθλήτριες από 20 σωματεία όλης της Ελλάδας, ο ανταγωνισμός για τη νίκη προβλέπεται να είναι έντονος.

    [25] Υγεία

    "Θυματά " τα παιδιά

    Η τηλεόραση βλάπτει τη μάθηση

    9/8/2005 12:22:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Οσο περισσότερη τηλεόραση παρακολουθούν τα παιδιά τόσο χαμηλότερες είναι οι επιδόσεις τους στο σχολείο, σύμφωνα με τρεις μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatric and Adolescent Medicine. Η υπερβολική τηλεθέαση ευθύνεται ακόμη για την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας, την επιθετική συμπεριφορά και για την πτωχή σχολική επίδοση. Σε συνοδευτικό άρθρο, η δρ Αριελ Τσέρνιν και η δρ Ντέμπορα Λίνεμπαργκερ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια σημειώνουν ότι και οι τρεις μελέτες δεν διαχωρίζουν τα ψυχαγωγικά από τα εκπαιδευτικά τηλεοπτικά προγράμματα και εξηγούν ότι ένας πιθανός μηχανισμός που η τηλεόραση βλάπτει τις επιδόσεις είναι η μείωση του χρόνου για διάβασμα, παιχνίδι και σχολικές εργασίες.

    Οι τρεις μελέτες

    Στην πρώτη μελέτη ο δρ Ρόμπερτ Χάνκοξ του Πανεπιστημίου του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας, έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση σχεδόν 1.000 παιδιά που είχαν γεννηθεί στο Ντουνεντίν το 1972 και το 1973. Οι συνεργάτες του συγκέντρωσαν πληροφορίες τόσο από τους γονείς όσο και από τα ίδια τα παιδιά για τις ώρες τηλεθέασης στην ηλικία των 5, 7, 9, 11, 13 και 15 ετών. Οι ερευνητές επανεξέτασαν τα παιδιά όταν ήταν 26 ετών. Τα παιδιά που παρακολουθούσαν ελάχιστα τηλεόραση, ειδικά μεταξύ πέντε και 11 ετών, είχαν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου σε ηλικία 26 ετών, ανεξαρτήτως του δείκτη νοημοσύνης ή της κοινωνικοοικονομικής τους κατάστασης. Εκείνα που παρακολουθούσαν πολλές ώρες τηλεόραση είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να έχουν εγκαταλείψει το σχολείο χωρίς να έχουν βασικές γνώσεις.

    Παρόμοιο ήταν και το αποτέλεσμα της δεύτερης μελέτης, της δρος Ντίνα Μπορζεκόφσκι της Σχολής Δημόσιας Υγείας Μπλούμπεργκ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, όπου διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά ηλικίας οκτώ ετών με τηλεόραση στο δωμάτιό τους παρακολουθούσαν περισσότερες ώρες τηλεόραση και είχαν χειρότερες επιδόσεις στα σχολικά τεστ, συγκριτικά με συμμαθητές τους χωρίς τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο.

    Στην τρίτη μελέτη ο δρ Φρέντε ρικ Ζίμμερμαν και ο δρ Δημήτρης Χριστάκης του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερη τηλεόραση παρακολουθούσαν τα παιδιά πριν την ηλικία των τριών ετών, τόσο χειρότερη επίδοση είχαν στα μαθηματικά τεστ και την ανάγνωση όταν ήταν έξι και επτά ετών.

    [26] Υγεία

    Παρασκευάστηκε στη Μ. Βρετανία

    Φάρμακο κατά παιδικής παχυσαρκίας

    9/8/2005 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Η φαρμακοβιομηχανία Roche στην Μ. Βρετανία, υποστηρίζει ότι τα παιδιά από 12 ετών και άνω μπορούν να κάνουν χρήση φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας, με σκοπό ν΄απαλαγούν από το υπερβολικό τους βάρος. Μάλιστα έχει ήδη παρασκευάσει ενα χάπι με την ονομασία orlistat, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε πληροφορίες σε γιατρούς για το συγκεκριμένο φάρμακο, οι οποίοι προειδοποίησαν για την πιθανή κατάχρηση του φαρμάκου. Δεδομένου ότι orlistat ακόμα δεν έχει επίσημη άδεια για τη χρήση του στους εφήβους, η κυκλοφορία του θα εξαρτηθεί από τους γιατρούς, είπε εκπρόσωπος της Roche. Πάντως πολλοί ειδικοί αναφέρουν πως το orlistat πρέπει να δίνεται σε όσους ορίζονται ως κλινικά παχύσαρκοι και σε αυτήν την περίπτωση θα ακολουθείται και θερμιδοελεγχόμενη διατροφή.

    Οι ασθενείς χάνουν το 10% του βάρους τους

    Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό της αμερικανικής ιατρικής ένωσης παρουσιάζει ότι το orlistat μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά ηλικίας 12-16, που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, για να χάσουν βάρος.

    Αλλά ο Δρ Graham Archard, αντιπρόεδρος του βασιλικού κολεγίου, προειδοποίησε ότι το φάρμακο αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε: "Τα παιδιά δεν πρέπει να στηριχθούν στις ταμπλέτες για να κρατήσουν το βάρος τους χαμηλά. Η εστίαση πρέπει να είναι στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα."

    Ο Δρ Δαβίδ Haslam, πρόεδρος του εθνικού φόρουμ παχυσαρκίας ανέφερε: " Επειδή το orlistat εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους στο έντερο, οι άνθρωποι που το λαμβάνουν και ακολουθούν μια διατροφή με πολλά λιπαρά, θα ταλαιπωρούνται από φούσκωμα στο στομάχι."

    Πάντως οι ασθενείς που θα παίρνουν το orlistat έχει αποδειχθεί ότι θα χάσουν κατά μέσο όρο περίπου το 10% του βάρους τους, σε διάρκεια ενός έτους.

    [27] Τεχνολογία

    Συνεργασία βιολογίας και ρομποτικής

    Ηλεκτρικά νεύρα

    9/8/2005 1:24:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Shandong της Κίνας πειραματίζονται πάνω σε μία νέα εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει την υποκατάσταση των ηλεκτρικών σημάτων που παράγονται στον εγκέφαλο και μεταφέρονται με τα νεύρα από ηλεκτρικά σήματα που παράγονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα πειράματα ως τώρα πραγματοποιούνται σε ποντίκια επειδή οι κινήσεις τους μπορούν να ελεγχθούν με την τοποθέτηση μικροηλεκτροδίων στο δέρμα του κεφαλιού τους. Οι ερευνητές δίνουν προφορικές εντολές όπως "στρίψε αριστερά" ή "προχώρα" οι οποίες μέσω υπολογιστή μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα που διοχετεύονται στον εγκέφαλο του ποντικιού αναγκάζοντάς το να εκτελέσει την συγκεριμένη κίνηση.

    Πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας νέος επιστημονικός κλάδος είναι στα πρόθυρα της δημιουργίας του που θα αποτελεί συγχώνευση της ρομποτικής και της βιολογίας. Ο κυριότερος μακροπρόθεσμος στόχος είναι η αντιμετώπιση πολλών μορφών νευρικής παράλυσης στους ανθρώπους με την υποκατάσταση των κατεστραμμένων νεύρων από πολύ μικρές συσκευές που θα τοποθετούνται σε κάποιο σημείο του σώματος και θα παράγουν ή θα αναμεταδίδουν ηλεκτρικά σήματα.

    [28] Παράξενα

    Σκύλος με φετίχ

    9/8/2005 7:19:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Είθισται να λένε, ότι τα μπουλ τεριέ είναι αρκετά φετιχιστές, με αδυναμία στα παπούτσια. Υπάρχουν, όμως μερικά τετράποδα, που φαίνεται να έχουν πιο ...ιδιαίτερες προτιμήσεις. Ένα από αυτά είναι και ο Breiti, ένα μπουλ τεριέ, το οποίο εκτός από περίεργα γούστα, είχε και μεγάλη όρεξη, για αυτό καταβρόχθιζε, ό,τι δεν ήταν καρφωμένο! Οι ιδιοκτήτες του μη μπορώντας να ικανοποιήσουν την όρεξη του κατά τα άλλα αξιολάτρευτου σκύλου τους, το έδωσαν σε καταφύγιο ζώων. Εκεί, που όλα πήγαιναν καλά για τον 10χρονο Breiti και οι ειδικοί όχι μόνο είχαν καταφέρει να ελέγξουν την όρεξή του αλλά και να του βρουν νέο σπιτικό, σε μία εξέταση ρουτίνας, ανακάλυψαν έναν όγκο στο στομάχι του. Αμέσως του έκαναν υπερηχογράφημα και οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν. Ο όγκος έπρεπε να αφαιρεθεί αμέσως. Κατά την επέμβαση όμως, οι γιατροί ευτυχώς δε βρήκαν κανέναν όγκο, αλλά ένα σέξι δαντελένιο "g string" της προηγούμενής του ιδιοκτήτριας... Όπως, εξάλλου σχολίασε η κτηνίατρος, ως φαίνεται ο Breiti είναι ένας σκύλος με ιδιαίτερες προτιμήσεις!

    [29] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στόπερ ψάχνει ο Ιωνικός

    9/8/2005 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, που θα αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Ισά, κινούνται πλέον στον Ιωνικό. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος, αλλά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Χρήστος Κανελλάκης, χειρίζεται το ζήτημα με άκρα μυστικότητα, κάτι που σημαίνει ότι η ανακοίνωση θα γίνει αμέσως μετά την απόκτηση του παίκτη από την ομάδα της Νίκαιας. Παράλληλα, ο Ιωνικός εκδήλωσε καιεπίσημα το ενδιαφέρον του για την απόκτηση, με τη μορφή του δανεισμού, του νεαρού επιθετικού Αλεξάντρε Ντακόλ από τον Ολυμπιακό. Η απάντηση των "ερυθρολεύκων", αναμένεται να γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες. Τέλος, μετά από απόφαση του προπονητή του Ιωνικού, Σάκη Τσιώλη, η «κυανόλευκη» ΠΑΕ, εκτός του Λοϊζίδη, παραχώρησε δανεικό για ένα χρόνο στο Κερατσίνι και τον Σταμάτη Αναστασιάδη. Επίσης, δανεικοί θα δοθούν και οι νεαροί Τζαναβάρας, Χατζηφούντας, Τριανταφυλλίδης και Καλαμάρας και Καλογεράκος.

    [30] Κοινωνία

    Καταργούνται άλλα δύο πιστοποιητικά

    Λιγότερη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία

    9/8/2005 5:15:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Απλουστεύονται ακόμη περισσότερο για τους πολίτες οι καθημερινές συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες. Με κοινή απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης καταργούνται δύο πιστοποιητικά αρμοδιότητας του ΥΔΤ και αντικαθίστανται από υπεύθυνη δήλωση. Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά το πιστοποιητικό γέννησης, που στο εξής, ο πολίτης δε θα είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Το πιστοποιητικό γέννησης θα το προμηθεύεται μόνη της η αστυνομική Αρχή σε συνεργασία με την οικεία Αρχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε περίπτωση, ωστόσο, που ο πολίτης προσκομίζει μόνος του πιστοποιητικό γέννησης, τότε η ταυτότητα θα εκδίδεται αυθημερόν. Το δεύτερο πιστοποιητικό που καταργείται είναι το ποινικό μητρώο για την ανανέωση άδειας κυνηγίου, που αντικαθίσταται από μία υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου με την οποία θα βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην ποινική του κατάσταση. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά τη συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, Απόστολου Ανδρεουλάκου, με τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, μετά το τέλος της οποίας τόνισαν ότι τα δύο Υπουργεία συνεχίζουν τη συνεργασία για τη διευκόλυνση των πολιτών.

    Σχετικά Links: Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

    Υπουργείο Δημόσιας Τάξης


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 August 2005 - 16:56:42 UTC