Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευκρινίσεις για την συνέντευξη
  • [02] Φοβούνται αντίποινα στο Ισραήλ
  • [03] Αμετακίνητη η Τεχεράνη
  • [04] "Εφαρμόστηκε η νομοθεσία"
  • [05] Αίσιο τέλος για τους επιβάτες του "Ιντερσίτι"
  • [06] Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Νευροκόπι
  • [07] Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Αρχαία Ολυμπία
  • [08] Τέλος εποχής η αποχώρηση Φίγκο
  • [09] "Κατεβαίνει" σε απεργία ο Εσιέν
  • [10] "Δεν πάω πουθενά, πουθενά... εδώ θα μείνω"
  • [11] Υπέγραψε ο Τόργκελε
  • [12] Επιστολή απάντηση της ΕΠΑΕ στην ΑΕΚ
  • [13] Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ο Κωνσταντινίδης
  • [14] Ντύθηκε στα "πράσινα" ο Καλαφατάκης
  • [15] Ενα βήμα πριν την "4άδα" Βάσω και Βίκυ
  • [16] Προελαύνουν στην Αυστρία Καραντάσιου/Αρβανίτη
  • [17] Αποκλείστηκε η Λένα στο Σαν Ντιέγκο
  • [18] Ποτό με μέτρο
  • [19] Βγάζει.... μάτια το νέο κινητό
  • [20] Τo πήρε το ποτάμι...
  • [21] Το τραγούδι που… σκοτώνει
  • [22] Στόχος το βιβλικό Αραράτ
  • [23] Ήρθε ο πελαργός για την Χόλι Χάντερ

    [01] Πολιτική

    Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών

    Διευκρινίσεις για την συνέντευξη

    5/8/2005 3:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητα για την προφορική συνέντευξη των υποψηφίων για διορισμό στο Δημόσιο έχει το ΑΣΕΠ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προφορική "δοκιμασία" θα ακολουθείται μόνο όταν δεν διενεργείται γραπτός διαγωνισμός και εφόσον το κρίνει σκόπιμο το ΑΣΕΠ, ενώ θα γίνεται ενώπιον Επιτροπής που απαρτίζεται είτε αμιγώς από μέλη του Συμβουλίου, είτε, όταν ο διαγωνισμός γίνεται από τον φορέα, κατά πλειοψηφία από μέλη του. Απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για κομματοποίηση των προσλήψεων και επέκρινε το ότι ο υποψήφιος δεν έχει δικαίωμα ένστασης επί της βαθμολογίας, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε, πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθιέρωσε για πρώτη φορά την συνέντευξη για πρόσληψη στο Δημόσιο, το 1997 και προέβλεψε ότι οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να ασκήσουν ένσταση. Παράλληλα, ο Υπουργός ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να δηλώσει ευθέως αν αμφισβητεί την αντικειμενικότητα και την ευθυκρισία του ΑΣΕΠ, "που είναι η συνταγματικώς κατοχυρωμένη Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, αρμόδια για τις προσλήψεις".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Πυρά" για την συνέντευξη

    [02] Μ. Ανατολή

    Σε συναγερμό οι ισραηλινές αρχές

    Φοβούνται αντίποινα στο Ισραήλ

    5/8/2005 3:00:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ισραηλινές αρχές φοβούμενες αντίποινα για την επίθεση που πραγματοποίησε Εβραίος εξτρεμιστής την Πέμπτη σε λεωφορείο σκοτώντας τέσσερις Ισραηλινούς αραβικής καταγωγής. Από την πρώτη στιγμή το περιστατικό καταδικάστηκε από τον Αριέλ Σαρόν, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι, τέτοια συμβάντα δεν πρόκειται να εμποδίσουν την προβλεπόμενη για τις 17 Αυγούστου απομάκρυνση εποίκων και ισραηλινών δυνάμεων από την κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας. Στην πόλη Σφάραμ που σημειώθηκε το τραγικό επεισόδιο το κλίμα είναι βαρύ, κηρύχθηκε γενική απεργία και πολλοί ήταν οι κάτοικοι που επισκέφθηκαν τις οικογένειες των θυμάτων για να τους συλλυπηθούν.

    Σε επιφυλακή

    Φοβούμενες τυχόν αντίποινα για τη χθεσινή επίθεση με θύματα Ισραηλινούς αραβικής καταγωγής, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε πόλεις του βορείου Ισραήλ με αραβόφωνο πληθυσμό αλλά και στην Ιερουσαλήμ.

    Μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Σίμον Πέρες καταδίκασε το συμβάν.

    Δυστυχώς, τόνισε, η χώρα μας είναι επιρρεπής σε τέτοια επεισόδια δολοφόνων, τρελών και φανατικών που απειλούν τις ζωές Εβραίων και Αράβων.

    Το προφίλ του δράστη

    Νωρίτερα την Παρασκευή δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του δράστη.

    Πρόκειται για τον 19χρονο Edebn Nathan Zaada, λιποτάκτη του ισραηλινού στρατού, ο οποίος φαίνεται να είναι μία διαταραγμένη προσωπικότητα.

    Μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο, η μητέρα του δράστη δήλωσε, ότι είχε προειδοποιήσει το στρατό για την επικίνδυνη συμπεριφορά του γιου της.

    Όπως αποκάλυψε τους είχε πει, ότι ο γιος της ήταν οπλισμένος και τελευταία διατύπωνε εξαιρετικά επικίνδυνες ακροδεξιές απόψεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πυρά σε λεωφορείο στο Ισραήλ

    [03] Κόσμος

    Εμμένει στις πυρηνικές της δραστηριότητες

    Αμετακίνητη η Τεχεράνη

    5/8/2005 2:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Επιμένει στην επανάληψη της επεξεργασίας ουρανίου το Ιράν, παρά το πακέτο προτάσεων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να σταματήσει τις επίμαχες πυρηνικές του δραστηριότητες. Το πρωί της Παρασκευής, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία κατέθεσαν προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν εμπορικά και πολιτικά κίνητρα, καθώς και εγγυήσεις ασφάλειας, ώστε να "παγώσουν" οι πυρηνικές δραστηριότητες στο Ισφαχάν. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις χώρες πρότειναν να αποτελέσει το Ιράν κύρια διαμετακομιστική οδό πετρελαίου και φυσικού αερίου από την κεντρική Ασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, η Τεχεράνη δηλώνει αποφασισμένη να ξαναρχίσει τις διαδικασίες εμπλουτισμού ουρανίου, είτε του αναγνωρίζεται αυτό το δικαίωμα από Ευρωπαίους και Αμερικανούς, είτε όχι. "Ακόμα και εάν οι προτάσεις τους δεν επιτρέπουν την επανάληψη των εργασιών στο Ισφαχάν, εμείς θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουσεΐν Μουσαβιάν, ανώτερος Ιρανός διαπραγματευτής και μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμίντ Ρεζά Ασεφί, ανακοίνωσε πως η Τεχεράνη θα απαντήσει στις ευρωπαϊκές προτάσεις το Σάββατο ή την Κυριακή. Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη, στις 11:30 ώρα Ελλάδας, θα συγκληθεί στην Βιέννη η έκτακτη Σύνοδος του συμβουλίου διοικητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), κατόπιν αιτήματος των Ευρωπαίων.

    Κρίσιμη η έκτακτη Σύνοδος

    Κι ενώ ο διπλωματικός και φραστικός "πόλεμος" βρίσκονται σε εξέλιξη, τα βλέμματα στρέφονται στην έκτακτη Σύνοδο της IAEA, την ερχόμενη Τρίτη. Στόχος της είναι η άσκηση πίεσης στο Ιράν, που ανακοίνωσε ότι οι πυρηνικές του δραστηριότητες στο Ισφαχάν θα επαναληφθούν σε μία ή δύο μέρες, όταν δηλαδή φθάσουν στην περιοχή οι επιθεωρητές της Υπηρεσίας.

    Οι λεπτομέρειες των προτάσεων δεν έγιναν γνωστές, καθώς τα τρία κράτη - μέλη της Ε.Ε. επιθυμούν να έχει το Ιράν χρόνο για να μελετήσει το περιεχόμενό τους, εν όψει και της έκτακτης συνεδρίασης της ερχόμενης Τρίτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι ανακοίνωσαν ότι θα βοηθήσουν την Τεχεράνη να αναπτύξει ένα πυρηνικό πρόγραμμα για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, καθώς και να της προμηθεύσουν πυρηνικά καύσιμα, χωρίς, όμως, να προχωρήσει η ίδια στην διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου. Στόχος της πρότασης είναι να μην αποκτήσει το Ιράν την πυρηνική τεχνολογία που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

    "Ελπίζω ότι το Ιράν θα ακούσει τη φωνή της λογικής, ακολουθώντας την οδό των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου και δεν θα κινηθεί προς την επανάληψη των πυρηνικών του δραστηριοτήτων", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Φιλίπ Ντουστ Μπλαζί, στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 και κατέληξε: "είμαστε ακόμη έτοιμοι να δεχθούμε ένα περιορισμένης έκτασης και, φυσικά, για ειρηνικούς σκοπούς, πυρηνικό πρόγραμμα".

    Τέλος, να σημειωθεί πως Ε.Ε. και ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Τεχεράνη για παραπομπή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε περίπτωση που επαναλάβει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απειλητική απάντηση

    Ξαναρχίζουν τις πυρηνικές δραστηριότητες

    [04] Πολιτική

    Συνέχεια στην υπόθεση της απόλυσης

    "Εφαρμόστηκε η νομοθεσία"

    5/8/2005 5:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στην επικαιρότητα ήρθε και σήμερα, το θέμα της απόλυσης υπαλλήλου της Βουλής, η οποία κατηγορείται ότι, παράνομα, είχε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του βουλευτή της Ν.Δ Αχιλλέα Καραμανλή. Η Πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, δήλωσε ότι στην υπόθεση εφαρμόστηκε η ισχύουσα νομοθεσία. "Δυστυχώς δεν είχα άλλη επιλογή, οδηγηθήκαμε σε αυτή την ακραία απόφαση αφού η νομοθεσία που εφαρμόζεται στις συμβάσεις αορίστου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου είναι ή του ύψους ή του βάθους" τόνισε η κα Μπενάκη. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής είπε ότι " έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί". Ανταπαντώντας η Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε ότι επρόκειτο για διοικητικό θέμα.

    Στο μεταξύ, νωρίτερα την Παρασκευή, ο δικηγόρος της υπαλλήλου που απολύθηκε, Δ. Βερβεσός κατέθεσε προς την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, αίτηση για να του παρασχεθεί αντίγραφο της δήλωσης "πόθεν έσχες" του κ. Αχιλλέα Καραμανλή.

    Να υπενθυμίσουμε, ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο της Βουλής αποφάσισε τη λύση της σύμβασης της υπαλλήλου, καθώς έκρινε ότι "χωρίς δικαίωμα, χωρίς εντολή, χωρίς υπηρεσιακό λόγο και σε χρόνο που δεν εκτελούσε υπηρεσία, προέβη στην εξαγωγή και αποκομιδή πληροφοριών, που ετηρούντο σε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα βουλευτών".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες επικρίσεις για την απόλυση

    "Μάχη" για μία απόλυση

    [05] Κοινωνία

    Προκλήθηκε πυρκαγιά σε βαγόνι του

    Αίσιο τέλος για τους επιβάτες του "Ιντερσίτι"

    5/8/2005 2:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/8/2005 3:21:34 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πανικός προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας "Ιντερσίτι", που εκτελούσε το δρομολόγιο Κυπαρισσία Αθήνα, με 90 επιβάτες. Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι και ενώ η αμαξοστοιχία βρισκόταν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, ο οδηγός διαπίστωσε ότι βγαίνουν καπνοί από τον ένα κινητήρα, ο οποίος είχε υπερθερμανθεί εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. Αμέσως, ο μηχανοδηγός ακινητοποίησε το τρένο και το προσωπικό αποβίβασε τους επιβάτες, που επιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΟΣΕ προκειμένου να μεταφερθούν στον προορισμό τους. Η φωτιά σβήστηκε αμέσως από δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφθασαν εκεί, ενώ τα αίτια ερευνώνται. Ύστερα από λίγη ώρα, αποκαταστάθηκε η κίνηση στη γραμμή Αθήνας - Πάτρας και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

    [06] Κοινωνία

    Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Νευροκόπι

    5/8/2005 11:43:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, από νωρίς το πρωί, η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στη δύσβατη δασική περιοχή Τσολιάς, κοντά στο Νευροκόπι Δράμας, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, της οποίας 32 άνδρες με πέντε υδροφόρα οχήματα, συνεπικουρούμενοι και από ένα μικρό πεζοπόρο τμήμα, προσπαθούν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει περίπου 200 στρέμματα με πεύκα. Σημαντικό ρόλο στο έργο της κατάσβεσης έπαιξε και το γεγονός ότι στην περιοχή σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μαίνεται η φωτιά στο Νευροκόπι

    [07] Αθλητισμός

    Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Αρχαία Ολυμπία

    5/8/2005 3:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά την περσινή αναβίωση των Ολυμπιακών αγωνισμάτων της σφαιροβολίας στην Αρχαία Ολυμπία, στον ιερό τόπο που φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 776 πχ, αποφασίστηκε σήμερα να διεξάγεται κάθε χρόνο και κάποια διοργάνωση του στίβου. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, από το Ελσίνκι, που μετράει αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), Νικ Ντέιβις, δήλωσε ότι η πρώτη διοργάνωση θα διεξαχθεί το Μάιο του 2006 και πως τα αγωνίσματα θα είναι πιθανότατα η σφαιροβολία, η δισκοβολία και η σφυροβολία, εξαιτίας της πιθανής ζημιάς στον χώρο.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τέλος εποχής η αποχώρηση Φίγκο

    5/8/2005 5:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την άποψη ότι η αποχώρηση του Λουίς Φίγκο από τη Ρεάλ Μαδρίτης σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τον σύλλογο εξέφρασε ο Ιβάν Ελγκέρα. "Ως συμπαίκτης, φίλος και παίκτης, είναι κρίμα που έφυγε» τόνισε ο Ισπανός αμυντικός, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της "βασίλισσας" και συνέχισε: "Ως παίκτης, έδωσε τα πάντα στη Ρεάλ Μαδρίτης και βοήθησε τον σύλλογο να κατακτήσει πολλά τρόπαια. Νομίζω ότι η έλευση του Φίγκο και του Φλορεντίνο Πέρεθ αποτέλεσαν σημαντικές στιγμές για τη Ρεάλ". Παράλληλα, ο διεθνής άσος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο 32χρονος Πορτογάλος δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην προσαρμογή του στο ιταλικό πρωτάθλημα και την Ιντερ, "Δεδομένης της δύναμης που έχει ο Λουίς, μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε τύπο ποδοσφαίρου. Το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι δυνατό, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα".

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Κατεβαίνει" σε απεργία ο Εσιέν

    5/8/2005 3:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε αποχή από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τη γαλική Λιόν, αποφάσισε να κατέβει ο Αφρικανός άσος, Μισέλ Εσιέν, διαμαρτυρόμενος έτσι για τη στάση της ομάδας του στο θέμα μετεγγραφής του στην Τσέλσι.. Ο διεθνής της Γκάνα, που επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί στην αγγλική ομάδα του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς, μετά την πρόταση των 30 εκατομμυρίων ευρώ που του έγινε, αντιδρά στην τακτική της ομάδας να απορρίπτει διαρκώς κάθε προσφορά που φτάνει στα γραφεία της για τον παίκτη (Άρσεναλ, Μάνστεστερ Γιουναϊτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης) . Απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά ο Εσιέν σύμφωνα με δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα "Μirror" αποφάσισε να μην αγωνιστεί καθόλου στα παιχνίδια της πρώτης ομάδας της Λιόν: "Από αυτή τη στιγμή δεν θα αγωνίζομαι σε κανένα παιχνίδι της Λιόν. Αισθάνομαι εγκαταλειμμένος από την ομάδα μου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή συμεριφορά".

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Δεν πάω πουθενά, πουθενά... εδώ θα μείνω"

    5/8/2005 2:42:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Χειρόφρενο" στην προσπάθεια των ιταλικών ομάδων Μίλαν και Ίντερ για την απόκτησή του "τράβηξε" ο συμπατριώτης τους, Μάρκο ντι Βαϊο. Ο άσος της ισπανικής Βαλένθια σε δηλώσεις του που δημοσιεύει σήμερα η "Marca" επεσήμανε, ότι δεν έχει πρόθεση να απομακρυνθεί από τις "νυχτερίδες": "Ποτέ δε σκέφτηκα να φύγω από τη Βαλένθια. Εδώ αισθάνομαι πολύ καλά και θέλω να φτάσω στην κατάκτηση κάποιου σημαντικού τίτλου με τη φανέλα της ομάδας μου" τόνισε ο άσος των "ατζούρι".

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπέγραψε ο Τόργκελε

    5/8/2005 5:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα ο Σάντορ Τόργκελε. Ο Ούγγρος επιθετικός, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, αποκτήθηκε ως δανεικός έως το καλοκαίρι του 2006 από την Κρίσταλ Πάλας, ενώ στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν μονιμοποίησης της μεταγραφής του για τέσσερα χρόνια, με αντάλλαγμα περίπου 850.000 ευρώ προς τον αγγλικό σύλλογο. Ο Τόργκελε γεννήθηκε στις 5 Μαϊου 1982 στη Βουδαπέστη και άρχισε την καριέρα στην Κίσπεστ-Χόνβεντ, από την οποία μεταγράφηκε το 2003 στην πρωταθλήτρια ΜΤΚ Βουδαπέστης. Πέτυχε εννέα γκολ στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας και, χάρη στις εμφανίσεις του εκείνη τη σεζόν, ο Λόταρ Ματέους του χάρισε το «βάπτισμα του πυρός» στην εθνική στις 18 Φεβρουαρίου 2004, στο φιλικό με την Αρμενία (2-0) στην Κύπρο. Λίγες εβδομάδες μετά, σκόραρε στην ήττα 4-1 από τη Βραζιλία στη Βουδαπέστη. Συνολικά, ο Τόργκελε έχει 13 διεθνείς συμμετοχές και 4 γκολ, τα δύο εκ των οποίων στη «φιλική» νίκη 2-0 επί της Γερμανίας στις 6 Ιουνίου 2004.

    Νέα φανέλα

    Την επίσημη εμφάνισή του για τη νέα αγωνιστική περίοδο παρουσίασε το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός, παρουσία των Γιάννη Γκούμα, Φάνη Γκέκα, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Πιερ Εμπέντε, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Ιγκόρ Μπίσκαν και Μάριο Γκαλίνοβιτς. "Ελπίζουμε πως αυτή η φανέλα θα μας φέρει γούρι, αρχής γενομένης από το ματς της Τρίτης με τη Βίσλα" είπε ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Γκούμας. Στο μεταξύ στην Πολωνία βρίσκεται ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, προκειμένου να παρακολουθήσει τη Βίσλα στο πολύ δυνατό εκτός έδρας ματς με τη Γκρότσλιν στο Γκρότζισκ, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και ο Ιταλός προπονητής θα έχει την καλύτερη ευκαιρία -λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου- να βγάλει συμπεράσματα για τη Βίσλα Κρακοβίας, λίγες ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρησή της με τον Παναθηναϊκό (Τρίτη στην Κρακοβία) για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστολή απάντηση της ΕΠΑΕ στην ΑΕΚ

    5/8/2005 5:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με επιστολή προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη, απάντησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, στη χθεσινή ανακοίνωση της "Ένωσης" κατά της διοργανώτριας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων για το θέμα του Παναγιώτη Κονέ. Τα κυριότερα σημεία της επιστολής:

    "Προφανώς αγνοείτε τόσο τις αρμοδιότητες της ΕΠΑΕ για τον έλεγχο νομιμότητας των υποβαλλομένων συμβολαίων, όσο και το ότι αυτές απορρέουν από συγκεκριμένες διατάξεις του Ν. 2725/1999 και του Καταστατικού της ΕΠΑΕ... Κάθε συμβόλαιο που κατατίθεται στην ΕΠΑΕ ελέγχεται από την αρμόδια Επιτροπή Κανονισμών, η οποία κατ΄ εξουσιοδότηση του Δ.Σ. και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΠΑΕ επικυρώνει και τα συμβόλαια που ελέγχει. Η ανωτέρω Επιτροπή έχει συγκροτηθεί από έξι (6) νομικούς, έναν (1) εκπρόσωπο του ΠΣΑΠ και τον υπεύθυνο υπάλληλο συμβολαίων της ΕΠΑΕ. Σύμφωνα δε με το άρθρο 7 του ΚΕΠ, η Επιτροπή αυτή είναι υποχρεωμένη να ελέγχει τις νόμιμες προϋποθέσεις για την επικύρωση κάθε συμβολαίου.

    Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Π. Κοννέ εισήχθη προς έλεγχο νομιμότητας στην Επιτροπή Κανονισμών της ΕΠΑΕ, πλην όμως η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με εξώδικη πρόσκληση προς τον ποδοσφαιριστή κοινοποιούμενη στην ΕΠΑΕ τον καλεί για υπογραφή συμβολαίου, ισχυριζόμενη ότι ο ποδοσφαιριστής προέρχεται από το ερασιτεχνικό ιδρυτικό της σωματείο και, μετά από την επιστροφή του από ομάδα του εξωτερικού, πρέπει να υπογράψει συμβόλαιο με αυτήν. Επειδή η Επιτροπή Κανονισμών έχει την υποχρέωση να ελέγξει τη νομιμότητα του συμβολαίου και να αξιολογήσει τους εκατέρωθεν ισχυρισμούς, έκρινε σκόπιμο να καλέσει τόσο εσάς, όσο και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, να υποβάλετε όλα τα σχετικά έγγραφα και να παραστείτε στη συνεδρίαση της 9-8-2005, προκειμένου να αναπτύξετε τις θέσεις σας. Η νόμιμη διαδικασία αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση ορθής απόφασης».

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ο Κωνσταντινίδης

    5/8/2005 3:19:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε "γνώριμα" αποδυτήρια, αυτά του ΠΑΟΚ, επέστρεψε σήμερα μετά από τρία χρόνια στο "τριφύλλι" ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Ο Έλληνας άσος, βρέθηκε στα γραφεία του "Δικέφαλου του Βορρά" στη Θεσσαλονίκης, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο και στη συνέχεια επρόκειτο να επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα, για να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες πριν από την ενσωμάτωσή του στην προετοιμασία των "ασπρόμαυρων". "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που επιστρέφω στον ΠΑΟΚ" ήταν ο πρώτες δηλώσεις του Κωνσταντινίδη για την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε "Έρχομαι ωριμότερος και πιο έμπειρος και πιστεύω ότι μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά θα βοηθήσουμε, ώστε να πετύχει η ομάδα φέτος τους στόχους της". Παράλληλα στον φιλόδοξο φέτος ΠΑΟΚ, εξετάζεται η παραχώρηση, είτε με τη μορφή δανεισμού, είτε με ελεύθερη μεταγραφή του Ηλία Ελευθεριάδη στην Καστοριά.

    [14] Μπάσκετ

    Ντύθηκε στα "πράσινα" ο Καλαφατάκης

    5/8/2005 1:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Και με τη... βούλα το τιμόνι του Μακεδονικού θα κρατά από φέτος ο Γιώργος Καλαφατάκης. Η διοίκηση της κοζανίτικης ομάδας ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού που θα αντικαταστήσει στον πάγκο των "πρασίνων" τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο κ. Καλαφατάκης αναμένεται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, οπότε και θα δρομολογηθούν οι κινήσεις που απαιτούνται για τη στελέχωση του φετινού ρόστερ της ομάδας της Κοζάνης.

    [15] Βόλεϊ

    Ενα βήμα πριν την "4άδα" Βάσω και Βίκυ

    5/8/2005 3:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρελθόν αποτελεί για τις διεθνείς πρωταθλήτριες της άμμου, Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη (Νο 6) το μέχρι σήμερα αήττητο, που διατηρούσαν στο κυρίως ταμπλό των αγώνων του Αυστριακού "Grand Slam". To ελληνικό δίδυμο στο πλαίσιο του δ γύρου της διοργάνωσης ηττήθηκε με 0-2 (20-22, 17-21) από τις Αμερικανίδες Βαχόλντερ/Γιάνγκς (Νο 7) και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουνε τη νικήτρια της συνάντησης ΜακΠι/Κέσι (Νο 32, ΗΠΑ)-Αντριάνα Μπεχάρ/Σέλντα (Νο 3, Βραζιλία), με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κλάγκενφουρτ. Αντίθετα η εθνική ομάδα των Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη ολοκλήρωσε στην 9η θέση τη συμμετοχή της στους αγώνες, καθώς ηττήθηκε και από τις ΜακΠικ/Κέσι με 2-0 (21-13, 21-12). Με την κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης οι κοπέλες μας πρόσθεσαν στον ενεργητικό τους άλλους 224 πολύτιμους βαθμούς και κέρδισαν συνολικά 8.600 ευρώ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προελαύνουν στην Αυστρία Καραντάσιου/Αρβανίτη

    [16] Βόλεϊ

    Προελαύνουν στην Αυστρία Καραντάσιου/Αρβανίτη

    5/8/2005 12:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τις Γερμανίδες Πολ/Ράου (Νο 11) που αποκλείστηκαν από τις διεθνείς πρωταθλήτριες Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη (Νο 6) στο β γύρο του κυρίως ταμπλό του αυστριακού "Grand Slam", σήμερα το πρωί ήταν η σειρά άλλων δύο συμπατριωτισσών τους να υποκλιθούν στην ανωτερότητα των αήττητων "χρυσών" μας κοριτσιών. Το ελληνικό δίδυμο στον πρώτο του αγώνα του γ γύρου επιβλήθηκε με 1-2 (17-21, 21-18, 14-16) των Λάμε/Μους (Νο 14). Αντίθετα οι Κινέζες Τιαν Ξιά/Γουάνγκ Φεϊ (Νο 4) επικράτησαν με 0-2 (17-21, 23-25) των διεθνών Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη (Νο 12), που απώλεσαν έτσι το αήττητο σερί τους.

    Τελευταία ευκαιρία για Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη

    Στον δ γύρο οι Καραντάσιου/Αρβανίτη θα αντιμετωπίσουν τις Αμερικανίδες Βαχόλντερ/Γιάνγκς, ενώ το έτερο ζευγάρι των αγώνων συγκροτούν οι ομάδες των χρυσών Ολυμπιονικών της Αθήνας Γουόλς/Μεϊ ( Νο1) και οι Κινέζες Τιαν Ξια/Γουάνγκ Φεϊ. Το ελληνικό δίδυμο των Κουθτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη θα αντιμετωπίσουν τις πρωταθλήτριες των ΗΠΑ ΜακΠίκ/Κέσι (Νο 32) με την ηττημένη ομάδα να καταλαμβάνει την 9η θέση και τη νικήτρια να συνεχίζει στη διοργάνωση.

    [17] Αποκλείστηκε η Λένα στο Σαν Ντιέγκο

    5/8/2005 12:32:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αντίο στο φετινό τουρνουά τένις του Σαν Ντιέγκο με την ονομασία "Accura Classic" είπε τα ξημερώματα η διεθνής πρωταθλήτρια Λένα Δανιηλίδου. Η Ελληνίδα τενίστρια που είχε αποκλειστεί στην πρεμιέρα του απλού από τη Γερμανίδα Άνα Γκρενεφελντ, με παρτενέρ την Αμερικανίδα Τζένιφερ Ράσελ ηττήθηκε στον β γύρο του διπλού από τις Τζάνετ Λι (Ταϊπει)/Σουάι Πενγκ (Κίνα) με 6-2, 6-3 και αποχαιρέτησε οριστικά τη διοργάνωση.

    [18] Υγεία

    Επηρεάζει το δείκτη εφυΐας

    Ποτό με μέτρο

    5/8/2005 4:03:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, αλκοόλ και δείκτης εφυίας έχουν άμεση σχέση. Πιο συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μικρές ποσότητες αλκοόλ είναι πιο έξυπνοι από αυτούς που δεν πίνουν καθόλου ή κάνουν κατάχρηση αλκοόλ. Η έρευνα αυτή, στην οποία συμμετείχαν 7.000 Αυστραλοί διαφορετικής ηλικίας, έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αλκοόλ με μέτρο έχουν μεγαλύτερη ευφράδεια, καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων στο χώρο και μεγαλύτερη ευστροφία εν αντίθεση με όσους δεν πίνουν γουλιά ή όσους κάνουν ανεξέλεγκτη χρήση αλκοόλ

    Διφορετικά τα όρια για άνδρες και γυναίκες

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι υπογραμμίζουν πάντως ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες πάνω στη σχέση αλκοόλ εφυίας , οι άνθρωποι που δεν καταναλώνουν καθόλου αλκοόλ είναι περισσότερο επιρρεπείς σε διανοητικές και ψυχικές ασθένειες και γενικότερα αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Για τους άνδρες μέτρια κατανάλωση θεωρούνται τα 14 με 18 ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα, ενώ για τις γυναίκες τα όρια είναι σαφώς μικρότερα μιας και φτάνουν τα 7 με 14 ποτήρια την εβδομάδα.

    [19] Τεχνολογία

    Με τεχνολογία Bluetooth

    Βγάζει.... μάτια το νέο κινητό

    5/8/2005 2:00:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται δεν θα μας φαινόταν παράξενο να μπορούσαμε να είχαμε ταυτόχρονα με την προστασία των ματιών μας από τον ήλιο και κάποιες ασύρματες Bluetooth υπηρεσίες για το κινητό. Πράγματι λοιπόν η γνωστή κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων Motorola Inc. και η εταιρία γυαλιών ηλίου Oakley Inc. συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μια νέας γραμμής οπτικών ειδών που θα είναι ταυτόχρονα και κινητά τηλέφωνα!Φορώντας κάποιος τα εν λόγω γυαλιά που ονομάζονται Razrwire, θα μπορεί να έχει ταυτόχρονα τηλεφωνικές συνομιλίες με την προϋπόθεση ότι θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 9 μέτρων από μια συσκευή κινητού τηλεφώνου εφοδιασμένη με τεχνολογία Bluetooth.

    Με κόστος γύρω στα 300 ευρώ

    Οι εταιρίες επισημαίνουν το προφανές πλεονέκτημα που έχουν τα Razrwires στην οδήγηση καθώς οι οδηγοί μπορούν να προστατεύουν τα μάτια τους από τον ήλιο ενώ παράλληλα να μιλούν στο κινητό τους οδηγώντας με ασφάλεια.

    Τα Razrwire χρησιμοποιούν την τεχνολογία bluetooth τρίτης γενιάς της Motorola και υποστηρίζουν Bluetooth RF protocol, έτσι ώστε να είναι συμβατά με τις περισσότερες συσκευές κινιτών τηλεφώνων. Το "αντιηλιακό τηλέφωνο" είναι εύκολο στη χρήση του, με δυο κουμπιά για τη ρύθμιση του ήχου και ένα κουμπί για τις κλήσεις.

    Τα Razrwire πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα μέσα Αυγούστου και θα διατίθενται στην τιμή των 300 περίπου ευρώ.

    [20] Παράξενα

    Στα μυστικά του βυθού κρυβονται τα ποσοστά χρήσης

    Τo πήρε το ποτάμι...

    5/8/2005 12:35:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC

    Τα αποδεικτικά στοιχεία της χρήσης κοκαΐνης αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, βρίσκονται στο βυθό ενός ιταλικού ποταμού! Σε αυτό το αναπάντεχο συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τον έλεγχο της ποιότητας των λυμάτων που καταλήγουν στον ποταμό Πάδου της βόρειας Ιταλίας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους - οι οποίοι, όπως δηλώνουν, δεν ήταν πρόχειροι - στην Ιταλία καταναλώνονται καθημερινά 40.000 δόσεις κοκαΐνης, ενώ 15.000 καταλήγουν κάθε μήνα στις μύτες ορισμενων εκ των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων της ομώνυμης κοιλάδας που διατρέχει ο ποταμός.

    Αλίευση στοιχείων

    Τα αποτελέσματα του επιστημονικού ελέγχου, που διεξήγαγε ομάδα με επικεφαλής τον δρ. Έτορε Τσουκάτο από το Ινστιτούτο Φαρμακολογικής Έρευνας του Μιλάνου, δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό περιοδικό Environmental Health.

    Τα συγκλονιστικά ευρήματα προέκυψαν μέσω της εφαρμογής ενός ειδικού τεστ, που ανιχνεύει στα αποχετευτικά λύματα και στα νερά των ποταμών, την ύπαρξη μιας χημικής ουσίας, που αποτελεί υποπροϊόν του μεταβολισμού της ισχυρού διεγερτικού ναρκωτικού στον οργανισμό. Η ουσία αυτή αποβάλλεται μέσω των ούρων. Όπως δηλώνουν οι ειδικοί, το τεστ χρειάζεται βελτιώσεις και προσαρμογές, προτού μπορέσει να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα, εντούτοις τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ερμηνεία των αποτελεσμάτων είναι σαφή: οι επίσημε εκτιμήσεις του ποσοστού των χρηστών στη χώρα με τον "παραδοσιακό τρόπο", βάσει ερευνών και αστυνομικών αρχείων, δεν δίνουν την πραγματική εικόνα.

    Επόμενος στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν παρόμοια τεστ που να δίνουν αριθμούς για τη χρήση ηρωίνης και κάνναβης, καθώς ούτε αυτά τα στοιχεία "τα παίρνει το ποτάμι"...

    [21] Παράξενα

    Κατασκηνωτές με "άγριες" διαθέσεις

    Το τραγούδι που σκοτώνει

    5/8/2005 1:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αναστάτωση και οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί στην πόλη του Μεξικού ένα τραγούδι που διδάσκεται για να συντροφεύει παιδιά αστυνομικών, τα οποία κάνουν τις διακοπές τους σε κατασκήνωση. Όχι, δεν πρόκειται για τα συνηθισμένα εύθυμα εμβατήρια που ακούμε από τους προσκόπους, καθώς οι στίχοι του μιλούν για την δολοφονία του πατέρα από το ίδιο του σπλάχνο! "Ποτέ δεν είχα πατέρα και ποτέ δεν θα έχω. Τον μόνο πατέρα που είχα, τον σκότωσα μόνος μου", λέει μεταξύ άλλων το εμβατήριο και η εγκληματική δράση συνεχίζεται με το παιδί να ...ξεφορτώνεται και την μητέρα του: "ποτέ δεν είχα μητέρα και ποτέ δεν θα έχω. Την μόνη μητέρα που είχα, την πέταξα στα σκουπίδια". Οι αρχές δημόσιας ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι το τραγούδι διδάσκεται στα καλοκαιρινά κατασκηνωτικά προγράμματα για τα παιδιά που προορίζονται να λάβουν μέρος σε αγώνες στρατιωτικού πεντάθλου, όμως, δεν είναι λίγοι οι μπόμπιρες που το μαθαίνουν από ενήλικες. Πάντως, ο δήμαρχος της πόλής του Μεξικού, Αλεξάντρο Εντσίνας, έκανε λόγο για "απολύτως απαράδεκτο" τραγούδι και τόνισε πως θα ξεκαθαρίσει αμέσως την κατάσταση.

    [22] Ζωής ...σΤάσεις

    Ξεκίνησαν 17 έμπειροι ορειβάτες

    Στόχος το βιβλικό Αραράτ

    5/8/2005 1:11:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Μια ακόμη δύσκολη αποστολή είναι έτοιμοι να φέρουν σε πέρας ορειβάτες του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου. Πέρυσι κατέκτησαν τη στέγη του κόσμου, το όρος Έβερεστ. Σήμερα ξεκινούν για την μέχρι πρότινος απαγορευμένη ζώνη της Ανατολικής Τουρκίας, το βιβλικό Αραράτ. Πρόκειται για 17 έμπειρους ορειβάτες που μετά την άρση της απαγόρευσης που είχε επιβάλλει η Τουρκία, στην περιοχή της Αρμενίας, φιλοδοξούν να κατακτήσουν την υψηλότερη κορυφή της γειτονικής χώρας, ολοκληρώνοντας την αποστολή αυτή μέσα σε οκτώ ημέρες.

    Με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη

    Το εγχείρημα αυτό, έχει και συναισθηματική αξία για τον αρχηγό της αποστολής, Κώστα Τσιβελέκα αφού μαζί του θα αναρριχηθεί, και το νεαρότερο μέλος της ομάδας, που δεν είναι άλλη από τη 17χρονη κόρη του.

    Στόχος της ελληνικής ομάδας, της πρώτης που επιχειρεί ανάβαση στη μέχρι πρότινος απαγορευμένη αυτή ζώνη, είναι να υψώσει την ελληνική σημαία στην κορυφή του Αραράτ, σε ύψος 5.165 μέτρων .

    Τους Έλληνες Ορειβάτες, θα δεχθεί σήμερα στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος όπου μαζί με τις ευλογίες του, θα τους παραδώσει και τη σημαία του Πατριαρχείου, προκειμένου να την τοποθετήσουν στην κορυφή του βιβλικού όρους.

    Ο πρόεδρος του Αθηναϊκού ορειβατικού συλλόγου ανέφερε σε δηλώσεις του: " Αυτό που πάμε να πραγματοποιήσουμε δεν είναι ούτε εύκολο ούτε δύσκολο. Το γεγονός ότι στο Αραράτ έχει παγετώνα τα λέει όλα. Όλα θα πάνε καλά " και πρόσθεσε: " Στόχος μας είναι να "καρφώσουμε" την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σημείο του Αραράτ και αυτή να αποτελέσει σύμβολο και μήνυμα ειρήνης."

    [23] Ζωής ...σΤάσεις

    Ήρθε ο πελαργός για την Χόλι Χάντερ

    5/8/2005 7:16:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μαμά για πρώτη φορά θα γίνει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η βραβευμένη με Όσκαρ Χόλι Χάντερ, η οποία θα φέρει στον κόσμο δίδυμα. Η εκπρόσωπος της Χάντερ Νικόλ Καρούζο επιβεβαίωσε την πληροφορία για την εγκυμοσύνη της, αλλά δεν διευκρίνισε εάν η Χάντερ σκοπεύει να παντρευτεί τον πατέρα των διδύμων, Γκόρντον Μακντόναλντ, ο οποίος είναι και αυτός ηθοποιός. Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 2004, όταν συμπρωταγωνιστούσαν στο θεατρικό έργο "By the Bog of Cats". Η 47χρονη ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ ερμηνείας για την ταινία "Μαθήματα Πιάνου", το 1992.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 August 2005 - 16:53:33 UTC