Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα βλέφαρα "κατεβάζουν ρολά"
  • [02] Σύμπραξη Δημοσίου – ιδιωτών
  • [03] Σβήσε τα φώτα με… 43.000 ευρώ
  • [04] Νέες επικρίσεις για την απόλυση
  • [05] Ο καύσωνας έφερε... βροχή
  • [06] Δωρεάν διακοπές σε αγρότες
  • [07] Πυρκαγιά στο Νευροκόπι Δράμας
  • [08] Νέο βίντεο της Αλ Κάιντα
  • [09] Πυρά σε λεωφορείο στο Ισραήλ
  • [10] Εξαγορά "μαμούθ" στα αθλητικά
  • [11] Δεν αλλάζει το καθεστώς για την πρώτη κατοικία
  • [12] Ντύνεται ξανά στα "τρικολόρ" ο "Ζιζού"
  • [13] Με τα στυλό ανά χείρας Φίγκο, Κοκό
  • [14] Προκρίθηκαν τα κορίτσια της άμμου
  • [15] Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην Εθνική
  • [16] Νίκη για "σελεσάο", ήττα για ΗΠΑ
  • [17] Τεχνολογικό στήριγμα για ηλικιωμένους
  • [18] Αυξάνονται θεαματικά οι πωλήσεις κινητών
  • [19] Μπάτμαν deluxe
  • [20] Ο Μπέκαμ "χτύπησε" την... ερωμένη του
  • [21] Πλασματικό το 9-0

    [01] Υγεία

    Έρευνα Βρετανών επιστημόνων

    Τα βλέφαρα "κατεβάζουν ρολά"

    4/8/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC - επιστημονικό έντυπο Nature

    Πώς γίνεται να ανοιγοκλείνουμε αυτόματα τα μάτια μας περίπου 10 με 15 φορές το λεπτό, χωρίς να παρατηρούμε καμία αλλαγή σε αυτά που βλέπουμε; Φως στο μυστήριο έρχεται να ρίξει έρευνα Βρετανών επιστημόνων από το University College του Λονδίνου, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Current Biology, σύμφωνα με την οποία ότι ο εγκέφαλος απενεργοποιεί τμήματα του οπτικού συστήματος, κάθε φορά που ανοιγοκλείνουμε τα βλέφαρά μας. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, που κατέγραψαν τις επιδράσεις του βλεφαρίσματος στον εγκέφαλο με τη χρήση ειδικής συσκευής, ένα ζωτικό τμήμα του εγκεφάλου απενεργοποιείται και δεν μπορεί να εντοπίσει το σκοτάδι που στιγμιαία δημιουργείται πίσω από τα κλειστά βλέφαρα. Μάλιστα, αυτό ισχύει ακόμα και όταν το φως καταφέρνει να εισχωρήσει στους οφθαλμούς, ενώ οι άνθρωποι δεν ενοχλούνται από αυτά τα "μπλακ άουτ". "Σπάνια συνειδητοποιούμε τα βλεφαρίσματά μας, ακόμα και όταν προκαλούν μείωση της εισερχόμενης ποσότητας φωτός στα μάτια και αυτό μας δίνει μια αδιάκοπη εικόνα του κόσμου", επεσήμανε η επικεφαλής των ερευνητών, δρ. Νταβίνα Μπρίστοου.

    Κι όμως, είναι σκοτεινά!

    Το βλεφάρισμα διαρκεί από 100 έως 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου και έχει ως στόχο του να ενυδατωθούν και να οξυγονωθούν οι κερατοειδείς χιτώνες. Κατά τη διάρκεια του βλεφαρίσματος, δεν υπάρχει εισαγωγή δεδομένων και φωτός στα μάτια, όμως, δεν αναγνωρίζουμε ότι τα πάντα είναι σκοτεινά εκείνη την στιγμή.

    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια ειδική συσκευή, κατασκευασμένη από ίνα οπτικού καλωδίου. Η συσκευή τοποθετήθηκε στο στόμα εθελοντών που φορούσαν φωτοαπορροφητικά γυαλιά και ήταν ξαπλωμένοι σε μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος κατέγραφε την εγκεφαλική δραστηριότητα.

    Η οπτική ίνα φώτιζε τους βολβούς των ματιών μέσω του ουρανίσκου, χρησιμοποιώντας μια ισχυρή δέσμη φωτός που έκανε το κρανίο να παίρνει ερυθρό χρώμα. Πρακτικά, αυτό εξασφάλιζε την συνεχή ροή φωτός στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, ακόμα και όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανοιγόκλειναν τα μάτια τους.

    Όπως διαπιστώθηκε, το βλεφάρισμα κατέστειλε την δραστηριότητα σε ένα τμήμα του οπτικού φλοιού του εγκεφάλου, με το όνομα V3 (χειρίζεται τα οπτικά μηνύματα που στέλνουν τα μάτια), καθώς και σε άλλες περιοχές εγκέφαλου, γνωστές ως παρειακή και προμετωπιαία περιοχή (δραστηριοποιούνται όταν τα άτομα έχουν συνείδηση οπτικών γεγονότων ή αντικειμένων).

    Σύμφωνα με την επικεφαλής των ερευνητών, η παροδική καταστολή των εγκεφαλικών περιοχών μπορεί να είναι ένας νευρικός μηχανισμός, που αποσκοπεί στο να μην συνειδητοποιήσει ο εγκέφαλος το κλείσιμο του ματιού και το σκοτείνιασμα του εξωτερικού κόσμου. Παράλληλα, η δρ. Μπρίστοου έδωσε "τροφή" για περαιτέρω μελέτες, υποστηρίζοντας ότι κάποιες περιοχές του εγκεφάλου απενεργοποιούνται εξίσου όταν γαργαλάμε τον εαυτό μας, αλλά όχι όταν μας γαργαλάει κάποιος άλλος.

    [02] Οικονομία

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο

    Σύμπραξη Δημοσίου ιδιωτών

    4/8/2005 6:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2005 6:56:51 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Νέα ώθηση στην Οικονομία αναμένεται να δώσουν οι συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, που ανοίγουν το δρόμο για την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα με την συνεργασία των δύο πλευρών. Το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, ενώ, παρουσιάζοντας τις ρυθμίσεις που προβλέπονται, ο Γιώργος Αλογοσκούφης έκανε λόγο για ουσιαστική μεταρρύθμιση, που αφορά στη δημιουργία νέων υποδομών και στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών, με μικρότερο κόστος, από το Κράτος στον πολίτη. Με βάση τις νέες ρυθμίσεις, ιδιωτικές εταιρίες θα μπορούν να αναλάβουν έργα υποδομής και υπηρεσίες, όπως η φύλαξη δημοσίων κτηρίων και η λειτουργία συστημάτων πληροφορικής σε δημόσιες υπηρεσίες, ενώ θα αναλαμβάνουν μέρος των κινδύνων που συνδέονται με την χρηματοδότηση και την διαθεσιμότητα κάθε υπηρεσίας. Γραφειοκρατικό, συγκεντρωτικό και υπουργοκεντρικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι "θωρακίζει τις ληστρικές συμβάσεις των συμπράξεων με αποφάσεις της Βουλής".

    Προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων

    Μέσω των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, η Κυβέρνηση προσδοκά να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια. Το συνολικό προϋπολογιζόμενο κόστος εκτέλεσης του έργου ή της υπηρεσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα ποσά απαιτείται έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής.

    Από τις συμπράξεις, μέσω των οποίων το Δημόσιο θα ενσωματώνει την τεχνογνωσία και την καινοτομία του ιδιωτικού τομέα, εξαιρούνται η άσκηση δημόσιας εξουσίας και όσες δραστηριότητες ανήκουν αποκλειστικά στο Κράτος με βάση το Σύνταγμα, όπως η εθνική άμυνα, η απονομή δικαιοσύνης και ο σωφρονισμός.

    Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομίας διευκρινίζει, ότι η ένταξη δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα στις συμπράξεις είναι προαιρετική, ενώ αναμένεται να εκτελεστούν και μικρά έργα αμέσως μετά την εφαρμογή του Νόμου.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Αλογοσκούφης, τους τελευταίους 16 μήνες, η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση της παραγωγικότητας, ώστε η Οικονομία να γίνει εξωστρεφής και ανταγωνιστική.

    "Βολές" από την Αντιπολίτευση

    Έντονα αντέδρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας.

    Σε δηλώσεις του προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, υποστήριξε πως το σχέδιο νόμου έχει πολλά αόριστα και ασαφή σημεία, τα οποία "αφήνουν ευρύ πεδίο αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας και δίνουν τη δυνατότητα για συναλλαγές, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων".

    Επίσης, ανέφερε ότι η πρόβλεψη για επέκταση της συνεργασίας και στην παροχή υπηρεσιών, κυρίως στην Υγεία και την Παιδεία, γεννά εύλογα ερωτηματικά και κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως κατέθεσε το νομοσχέδιο με καθυστέρηση 17 μηνών. Τέλος, ο κ. Αθανασάκης υπογράμμισε ότι οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ως παράδειγμα την κατασκευή της Αττικής Οδού.

    "Είναι εντυπωσιακή η παράθεση απαξιωτικών χαρακτηρισμών, όταν ο ίδιος ομολογεί ότι δεν πρόλαβε να διαβάσει το νομοσχέδιο προσεκτικά", απάντησε στον κ. Αθανασάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    "Διπλά και τριπλά θα πληρώσει ο εργαζόμενος, ως φορολογούμενος και ως χρήστης, την παράδοση, από την Κυβέρνηση στους μονοπωλιακούς ομίλους, της κατασκευής και λειτουργίας των δημόσιων έργων υποδομής και των υπηρεσιών μέσα από τις περιβόητες συμπράξεις", υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Παράλληλα, ο Περισσός κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι κινείται στον αντιλαϊκό δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε την δημιουργία ενός κρατικού φορέα που θα δρα με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών, ώστε "να κατοχυρωθούν τα δημόσια έργα ως κοινωνικά αγαθά και όχι ως εμπόρευμα".

    [03] Παράξενα

    Σβήσε τα φώτα με 43.000 ευρώ

    4/8/2005 4:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    "Ζητείται άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου για να σβήνει τα φώτα στο Δημαρχείο" Κάπως έτσι θα είναι η αγγελία που θα βάλει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Στραφορντσάιρ στη Μεγάλη Βρετανία, που δημιούργησε μια θέση εργασίας για κάποιον που θα είναι υπεύθυνος για τα φώτα του δημοτικού καταστήματος. Τι προσφέρει ο Δήμος; Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 43.000 ευρώ ετησίως, για τον/ την τυχερό/ ή που θα αναλάβει απλά να κατεβάζει τους διακόπτες στο Δημαρχείο κάθε βράδυ! Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι του Στραφορντσάιρ παραπονέθηκαν, πως ο φωτισμός και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μένουν ανοικτοί κάθε νύχτα, με αποτέλεσμα να ξοδεύεται άσκοπα ρεύμα. Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο δημιούργησε την εν λόγω θέση εργασίας και υπεραμύνθηκε των υψηλών αποδοχών της, εκτιμώντας πως ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθεί κατά περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Ωστόσο, αρκετοί κάτοικοι αντιδρούν έντονα για το ύψος των αποδοχών, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές διαμαρτυρίας εντός του Συμβουλίου: "είναι απλή λογική ότι οι υπάλληλοι πρέπει να σβήνουν τα φώτα. Αυτά είναι χρήματα των φορολογουμένων και αυτή η θέση εργασίας πρέπει να μας γλιτώνει πολλά χρήματα για να θεωρηθεί επιτυχημένη", είπε ο σύμβουλος Ρόμπερτ Σίμπσον.

    [04] Πολιτική

    Της υπαλλήλου της Βουλής

    Νέες επικρίσεις για την απόλυση

    4/8/2005 5:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Συνεχίστηκε και σήμερα στη Βουλή η αντιπαράθεση με αφορμή απόλυση υπαλλήλου της Βουλής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης έκανε λόγο για δεξιό κατεστημένο, ενώ απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για τους κανόνες που διέπουν τη δημοκρατία, χωρίς να αναφερθεί στο συγκεκριμένο περιστατικό. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης διαμαρτυρήθηκε, γιατί η διακομματική επιτροπή δεν ενημερώθηκε για το θέμα της απόλυσης της υπαλλήλου, ενώ χαρακτήρισε ακραία την ποινή, η οποία -όπως είπε- προκαλεί ανησυχία και ανασφάλεια στο προσωπικό της Βουλής. Εξάλλου, ζήτησε να επανεξεταστεί η απόφαση για την απόλυση της υπαλλήλου.

    Δημόσια έγγραφα τα "πόθεν έσχες", δηλώνει ο Ν. Αθανασάκης

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι δεν υπάρχουν απόρρητα στα οικονομικά των βουλευτών, υπογραμμίζοντας ότι για το κόμμα του η διαφάνεια αφορά τους πάντες και χαρακτήρισε τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" των βουλευτών δημόσια έγγραφα. Παράλληλα, ανέφερε ότι με το να ζητούνται ειδικοί τρόποι προστασίας με εξόντωση υπαλλήλων δείχνει καθεστωτική λογική και μια λογική που θέλει να επιβάλει κλίμα απειλών και φοβίας σε βάρος των υπαλλήλων. Εξάλλου, χαρακτήρισε πολιτικό σκάνδαλο την παρουσία του Αχιλλέα Καραμανλή στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι βαρύνει την παράταξη της ΝΔ και τον Πρωθυπουργό προσωπικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Μάχη" για μία απόλυση

    [05] Κοινωνία

    Αλλάζει ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης

    Ο καύσωνας έφερε... βροχή

    4/8/2005 4:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Συνεχίζει τα παιχνίδια του το Καλοκαίρι, καθώς από το απόγευμα της Πέμπτης αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού και την αφόρητη ζέστη θα διαδεχθούν οι βροχές. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένονται βροχές, κατά τόπους έντονες καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι, κυρίως στην Μακεδονία, την Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο, την Θεσσαλία και την Δυτική Στερεά, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά. Ανάλογα φαινόμενα προβλέπονται για την Παρασκευή και το Σάββατο, τόσο στις ίδιες περιοχές, όσο και στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε ετοιμότητα όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να παρέμβουν άμεσα σε περίπτωση που δημιουργηθούν προβλήματα από την κακοκαιρία, ενώ συνιστά στους πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία θα επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα την προσεχή εβδομάδα.

    [06] Κοινωνία

    Συμφωνία ΟΓΑ - Οργανισμού Αγροτικής Εστίας

    Δωρεάν διακοπές σε αγρότες

    4/8/2005 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τη δυνατότητα δωρεάν διακοπών μέσα από τα 8ήμερα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας, θα έχουν για φέτος 80.000 αγρότες και αγρότισες. Τη σχετική προγραμματική σύμβαση για το 2005, υπέγραψαν τη Πέμπτη, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, με τον Πρόεδρο της Α.Ε και τον Διοικητή του ΟΓΑ. Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με το οποίο ιδρύονται τα τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης, δίνοντας κίνητρα σε νέους αγρότες.

    Σημαντικές εκπτώσεις

    Τα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα για οχταήμερες (7 διανυκτερεύσεις) δωρεάν διακοπές στους δικαιούχους στα 1.500 τουριστικά καταλύματα που είναι συμβεβλημένα με την Αγροτική Εστία.

    Ακόμη, τα καταλύματα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της χώρας και πέρα από τους σχετικούς προορισμούς καλύπτουν επίσης και ορεινές ή πεδινές ηπειρωτικές περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον. Στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν και τα μέλη των οικογενειών των δικαιούχων αρκεί να είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.

    Τα προγράμματα απευθύνονται στους 900.000 ασφαλισμένους στον ΟΓΑ από τους οποίους οι 140.000 δήλωσαν συμμετοχή για φέτος.

    Οι 80.000 τυχεροί προέκυψαν μέσα από ένα σύστημα ηλεκτρονικής κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ).

    Επίσης, η σχετική σύμβαση προβλέπει σημαντικές εκπτώσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να φθάσουν οι δικαιούχοι στους τουριστικούς προορισμούς, ενώ άλλες υπηρεσίες που προβλέπονται είναι η εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο για νέους αγρότες, προγράμματα επιδότησης αγοράς βιβλίων κλπ.

    Οι δικαιούχοι καλούνται να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία της Αγροτικής Εστίας για να σφραγίσουν τα κουπόνια που ήδη έχουν παραλάβει ταχυδρομικά. Τέλος, για τους αγρότες της Αττικής η διαδικασία σφράγισης θα γίνεται μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα (Πέμπτη και Παρασκευή), ενώ η ισχύς των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού φθάνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

    [07] Κοινωνία

    Πυρκαγιά στο Νευροκόπι Δράμας

    4/8/2005 4:45:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή, κοντά στο Νευροκόπι Δράμας. Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή Τσολιάς της κοινότητας Καταφύτου, στην οριογραμμή με τη Βουλγαρία. Στην περιοχή, η οποία δεν είναι προσβάσιμη με όχημα, έχουν σπεύσει 15 άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος και δυο μικρά αεροσκάφη.

    [08] Κόσμος

    Προειδοποιεί για νέα χτυπήματα ΗΠΑ & Βρετανία

    Νέο βίντεο της Αλ Κάιντα

    4/8/2005 4:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με νέα τρομοκρατικά χτυπήματα απειλεί και πάλι η Αλ Κάιντα τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για την πολιτική που τηρούν. Στο βίντεο που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο υπαρχηγός της οργάνωσης Αλ Ζαουάχρι δηλώνει ότι η πολιτική του Μπλερ θα φέρει περισσότερη καταστροφή στους Βρετανούς, μετά τις εκρήξεις στο Λονδίνο. "Η πολιτική του Μπλερ σας έφερε καταστροφή στο κέντρο του Λονδίνου και θα σας φέρει περισσότερη καταστροφή...", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλ Ζαουάχρι. Στο ίδιο βίντεο προειδοποιεί τους Αμερικανούς με "καταστροφές χειρότερες από αυτές που γνώρισαν στο Βιετνάμ". "Αυτά που είδατε στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και το Αφγανιστάν είναι μόνον οι αρχικές απώλειες και εάν συνεχίσετε την ίδια εχθρική πολιτική θα δείτε πράγματα που θα σας κάνουν να ξεχάσετε αυτήν τη φρίκη", επισημαίνει ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα.

    "Δεν θα υπάρξει ασφάλεια για κανέναν"

    Επίσης αναφέρθηκε και στην εκεχειρία που είχε προτείνει το 2004 ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στις ευρωπαϊκές χώρες, ζητώντας τους να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ και το Αφγανιστάν αν θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε τότε από τους Ευρωπαίους.

    "Προς το λαό του συνασπισμού των σταυροφόρων... ο ευλογημένος μας σεΐχης Οσάμα σας πρότεινε εκεχειρία, για να εγκαταλείψετε τη μουσουλμανική γη. Οπως είπε, δεν θα έχετε ούτε στα όνειρά σας ασφάλεια, μέχρι την ημέρα που εμείς θα τη δούμε να γίνεται πραγματικότητα στην Παλαιστίνη και μέχρι την ημέρα που όλα τα άπιστα στρατεύματά σας εγκαταλείψουν τα εδάφη του Προφήτη Μωάμεθ", συνεχίζει στο μήνυμά του ο υπαρχηγός του μπιν Λάντεν.

    "Το μήνυμά μας προς εσάς είναι σαφές, ισχυρό και οριστικό: 'Δεν θα υπάρξει σωτηρία μέχρι να φύγετε από τη γη μας, μέχρι να σταματήσετε να κλέβετε το πετρέλαιο και τους πόρους μας και μέχρι να σταματήσετε να υποστηρίζετε τους άπιστους Αραβες κυβερνήτες'", κατέληξε ο Αλ Ζαουάχρι.

    [09] Κόσμος

    Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες

    Πυρά σε λεωφορείο στο Ισραήλ

    4/8/2005 6:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2005 7:11:03 μμ)

    Πηγή: Reuters

    Ισραηλινός στρατιώτης, ήταν τελικά ο δράστης της επίθεσης σε λεωφορείο στη βόρεια Γαλιλαία του Ισραήλ. Ο άνδρας, Δρούζος με ισραηλινή ιθαγένεια, άνοιξε πυρ εναντίον των επιβατών του λεωφορείου, μετά από διένεξη. Από τα πυρά του, έπεσαν νεκροί τρεις επιβάτες και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Ο Ισραηλινός συνελήφθη από την αστυνομία και ανακρίνεται. Το ενδεχόμενο να πρόκειται για αντιισραηλινή επίθεση, έχει αποκλειστεί από τις αρχές.

    [10] Κόσμος

    Η Adidas πήρε την Reebok

    Εξαγορά "μαμούθ" στα αθλητικά

    4/8/2005 2:42:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Η γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών Adidas προέβη σε μια κίνηση στρατηγικής εξαγοράζοντας την Reebok Inernational. Με την κίνηση αυτή η Adidas, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως στην κατασκευή αθλητικών ειδών, στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην Αμερική και να πιάσει στην πρώτη θέση που έχει τώρα ο άλλος "γίγαντας" των αθλητικών ειδών, η Nike. Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 3.2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η γερμανική εταιρία πλήρωσε 59 δολάρια ανά μετοχή για την Αμερικανική Reebok, ποσό κατά 34% υψηλότερο από την τρέχουσα τιμή που έχει αυτή την περίοδο η μετοχή (43,95 δολάρια).Έτσι η Adidas θα φτάσει να έχει περίπου 11,1 δισεκατομμύρια δολάρια τζίρο έναντι 13,7 δισ. δολ. της αμερικανικής Nike.

    Θα διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς

    Σύμφωνα με αναλυτές το μερίδιο αγοράς της Adidas, θα διπλασιασθεί στην αμερικανική αγορά και θα φθάσει το 24% έναντι του 31% που κατέχει η κύρια ανταγωνίστρια της η Nike.

    O διευθύνων σύμβουλος της Adidas, Xέρμπερτ Xάινερ, ανέφερε σε δηλώσεις του οτι " η συγχώνευση θα αυξήσει σημαντικά τα κέρδη μας την πρώτη χρονιά και θα εξοικονομήσει περί τα 125 εκατ. ευρώ τα τρία πρώτα χρόνια"

    H εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2006 και σύμβουλοι της εξαγοράς έχουν αναλάβει η Merril Lynch για λογαριασμό της Adidas και η CSFB για την Reebok.

    «Aπό μόνη της η Adidas θα ήταν απίθανο να κατάφερνε να ξεπεράσει τη Nike, αλλά τώρα με τη Reebok θα είναι ένα δυνατό νούμερο" σχολίασε ο Aντρέας Ίντερστ, αναλυτής στην ABN Amro.

    Oι δυο κολοσσοί των αθλητικών ειδών θα κονταροχτυπηθούν και στο Mουντιάλ του 2006 στη Γερμανία. H Adidas έχει φτιάξει ήδη μια ομάδα 100 ατόμων για την προώθηση των προϊόντων της.

    [11] Οικονομία

    Διευκρινιστική ανακοίνωση του υπ. Οικονομίας

    Δεν αλλάζει το καθεστώς για την πρώτη κατοικία

    4/8/2005 7:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής στην απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από την επιβολή ΦΠΑ διευκρινίζει με ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομίας, με αφορμή δημοσιεύματα για αντιδράσεις από την πλευρά της ΕΕ όσον αφορά το καθεστώς ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "για την εξυγίανση του τομέα της οικοδομής και την εξασφάλιση υγιών όρων ανταγωνισμού, με ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομίας προς την Ε.Ε. ανακοινώθηκε η υπαγωγή των νεόδμητων οικοδομών, δηλαδή αυτών των οποίων η άδεια θα εκδοθεί μετά την 1/1/2006 σε καθεστώς ΦΠΑ με εξαίρεση την πρώτη κατοικία". Παράλληλα, σημειώνεται ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ε.Ε. για το σύνολο των θεμάτων. Την ίδια ώρα, όπως διευκρινίζουν παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας και οι γονικές παροχές εντάσσονται στο ευνοϊκό καθεστώς για τις κληρονομιές και τις δωρεές, αφού και αυτές θεωρούνται δωρεές του γονέα προς το παιδί. Οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν ότι, ενώ με το παλιό καθεστώς κάποιος που θα έκανε γονική παροχή προς το παιδί αξίας 80.000 ευρώ θα επιβαρυνόταν με φόρο 2.000 ευρώ, με τα νέα αφορολόγητα δεν θα έχει καμιά επιβάρυνση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ήπιας προσαρμογής οι νέες αντικειμενικές

    Φορολογικές αλλαγές

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ντύνεται ξανά στα "τρικολόρ" ο "Ζιζού"

    4/8/2005 3:02:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα χρόνο άντεξε ο διεθνής άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Ζινεντίν Ζιντάν μακριά από τους "πετεινούς" και τώρα όχι μόνο επιστρέφει στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γαλλίας, αλλά εκφράζει την πεποίθηση, ότι θα τον μιμηθεί και ένας άλλος πρώην διεθνής, ο Λιλιάν Τιράμ. Ο "Ζιζού" που μετά το EURO 2004 της Πορτογαλίας απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του, αποφάσισε να αποσυρθεί από τους "τρικολόρ" μετά την ήττα της Γαλλίας από τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ, που στο τέλος με την ιστορική κατάκτηση του τίτλου έκαναν όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να παραμιλάει. Τώρα όμως, μπροστά την πρόκληση του Μουντιάλ του 2006 της Γερμανίας ο Ζιντάν επιστρέφει στο φιλικό της Γαλλίας με την Ακτή του Ελεφαντοστού στις 17 Αυγούστου. Στην απόφαση που ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας προαναγγέλει επίσης την επιστροφή του Κλοντ Μακελελέ στους "μπλε".

    Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την Εθνική

    "Αναιρώ μία απόφαση στην οποία ήμουν κατηγορηματικός" εξηγεί στον επίσημο δικτυακό του τόπο ο πρώην αρχηγός των "πετεινών" και συνεχίζει:

    " Ο ομοσπονδιακός τεχνικόςκ. Ντομενέκ ήρθε και με είδε τρεις τέσσερις φορές να αγωνίζομαι στη Μαδρίτη και μετά από μία μακρά συζήτηση που είχαμε, για πρώτη φορά στη ζωή μου πήρα πίσω μία απόφαση τόσο σημαντική. Η Εθνική ομάδα παραμένει για μένα πάντα το πιο σημαντικό πράγμα" τόνισε ο Ζιζού, που κατέληξε, ότι η Γαλλία του έχει προσφέρει τόσα πολλά και για αυτό το λόγο θέλει ακόμη να τη βοηθήσει.

    Η επάνοδος του... Μεσσία

    Ως την επιστροφή του "Σωτήρα" των "τρικολόρ" παρουσιάζουν οι γαλλικές εφημερίδες την απόφαση του "Ζιζού". Η "Parisien" αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος από τις πρώτες τρεις σελίδες της στην επιστροφή του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέροντας στο πρωτοσέλιδό της: "Ο Ζιντάν επαναφέρει την ελπίδα σε έναν ολόκληρο λαό", ενώ η συντηρητική "Figaro" κάνει λόγο για την "απίστευτη επιστροφή του "Ζινεντίν Ζορό".

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με τα στυλό ανά χείρας Φίγκο, Κοκό

    4/8/2005 1:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μέρα υπογραφών η σημερινή για τους Λουίς Φίγκο και Φραντσέσκο Κόκο. Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, άφησε στα "κρύα του λουτρού" τον Ολυμπιακό και προτίμησε την ίντερ και το Μιλάνο, ενώ αντίθετα ο Ιταλός αμυντικός επέλεξε να μετακομίσει από το "Τζουζέπε Μεάτσα" στο Νιούκαστλ και να φορέσει τη στολή των "ανθρακωρύχων". Ο Φίγκο από την Αυστρία όπου προετοιμάζεται η "βασίλισσα" του ισπανικού ποδοσφαίρου" θα μεταβεί σήμερα στην ιταλική έδρα για να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα και θα του αποφέρουν 3.5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Σήμερα ή αύριο εξάλλου αναμένεται στο Νιούκαστλ και ο Ιταλός Κόκο για να εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και στη συνέχεια να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Σκοτσέζου Γκρεϊαμ Σούνες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εν αναμονή του Φίγκο στο Μιλάνο

    [14] Βόλεϊ

    Προκρίθηκαν τα κορίτσια της άμμου

    4/8/2005 2:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πετυχημένο ήταν το ποδαρικό των διεθνών πρωταθλήτριών της άμμου, Βάσως Καραντάσιου/Βίκυς Αρβανίτη και Θάλειας Κουτρουμανίδου/Μαρίας Τσιαρτσιάνη, στο κυρίως ταμπλό των αγώνων του Grand Slam του αυστριακού Κλάγκενφουρτ. Τα "χρυσά" κορίτσια χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία δυσκολία προκρίθηκαν άνετα στην επόμενη φάση των αγώνων, Οι Καραντάσιου/Αρβανίτη (Νο 6 ) επικράτησαν των Γαλλίδων, Κάντζό/Αρόνα (Νο 27) με 2-0 σετ (21-13, 21-15) και οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη (Νο 12), επιβλήθηκαν των Ολλανδέζων, Κάιζερ/Λέενστρα (Νο 21) με 2-0 (21-14, 21-18). Οι Μαρία και Θάλεια αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν τις Βραζιλιάνες, Άνα Πάουλα / Μπάρος (Νο 5), ενώ οι Βάσω και Βίκυ σήμερα το απόγευμα θα αντιμετωπίσουν τις Γερμανίδες, Πολ / Ράου (Νο 11).

    [15] Βόλεϊ

    Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην Εθνική

    4/8/2005 2:29:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μέσα σε πολύ καλό κλίμα συνεχίζεται στο Καρπενήσι η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα των διεθνών του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Χαριτωνίδη περιλαμβάνει καθημερινά διπλές προπονήσεις, ενώ σήμερα δέχθηκαν και μία απρόσμενη επίσκεψη από τους Γιατρούς του Εθνικού Συμβουλίου καταπολέμησης του ντόπινγκ. Στον αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ υποβλήθηκαν οκτώ διεθνείς άσοι, οι Αντώνης Τσακιρόπουλος, Μάριος Γκιούρδας, Αντρέι Κράβαρικ, Νίκος Ρουμελιώτης, Κώστας Προύσαλης, Γιώργος Στεφάνου, Άκης Χατζηαντωνίου και Θοδωρής Μπάεφ.

    [16] Βόλεϊ

    Νίκη για "σελεσάο", ήττα για ΗΠΑ

    4/8/2005 2:24:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η χρυσή Ολυμπιονίκης και φαβορί για έναν ακόμη τίτλο Βραζιλία, πραγματοποίησε ιδανικό ποδαρικό στο φετινό 5ο Κόπα Αμερικα. Στην πρεμιέρα της βραζιλιάνικης διοργάνωσης, μπροστά σε 6.000 φίλους της "σελεσάο" η παρέα των "πράσινων" άσων από φέτος Ντάντε, Μαρτσελίνιο επικράτησε με 3-0 (25-21, 25-23, 25-19) της Αργεντινής στο πλαίσιο του Α ομίλου. Τοπ σκόρερ των "βερντεόρο" με 15πόντους ο Ντάντε, ενώ για τη "μπιανκοσελέστε" ισάριθμους πόντους σημείωσε ο γνωστό επίσης στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στην Ορεστιάδα, Σαντιάγκο Νταραϊντού. Στον άλλο αγώνα που άνοιξε την αυλαία των αγώνων στο Σαο Λεοπόλντο ο Καναδάς αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και έστω και σε πέντε σετ επιβλήθηκε 3-2 (24-26, 25-17, 25-22, 22-25, 15-13) των ΗΠΑ.

    [17] Τεχνολογία

    Με microchips και αισθητήρες

    Τεχνολογικό στήριγμα για ηλικιωμένους

    4/8/2005 12:11:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Μία συσκευή που απευθύνεται σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας κατασκεύασαν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Η πρωτότυπη αυτή συσκευή αποτελείται από δύο κρίκους που τοποθετούνται στους αστραγάλους του ηλικιωμένου ατόμου και το βοηθούν να διατηρεί την ισορροπία του, προφυλάσσοντάς το από πιθανές πτώσεις που μπορούν να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ή ακόμα να επιφέρουν απώλεια της ζωής του. Στον κάθε κρίκο υπάρχει μικρουπολογιστής καθώς και αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τη θέση του αστραγάλου καθώς και τη γωνία που σχηματίζει το πέλμα με την κνήμη.

    Σε πειραματικό στάδιο

    Οι πληροφορίες που εισέρχονται, επεξεργάζονται και αν διαπιστωθεί ότι είναι πιθανό να συμβεί πτώση ή παραπάτημα, δημιουργούνται δονήσεις τέτοιας έντασης και συχνότητας που αστραπιαία μεταφέρονται στον εγκέφαλο στο κέντρο της ισορροπίας. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να ενεργοποιηθεί το αντανακλαστικό ρύθμισης της ισορροπίας και ο ηλικιωμένος να παίρνει σωστότερη θέση ώστε να αποφευχθεί η πτώση.

    Η συσκευή αυτή βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και ευνόητο είναι πως αν τελικά διατεθεί στην αγορα, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας, μειώνοντας τα ατυχήματα.

    [18] Τεχνολογία

    Ένα δισεκατομμύριο πωλήσεις το 2009

    Αυξάνονται θεαματικά οι πωλήσεις κινητών

    4/8/2005 11:33:00 πμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Το ένα δισεκατομμύριο, ετησίως, θα υπερβούν οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων το 2009, καθώς έχουν γίνει πλέον βασικό καταναλωτικό ηλεκτρονικό αγαθό. Υπολογίζεται ότι ως τότε 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη θα είναι κάτοχοι τουλάχιστον μίας συσκευής, εκτιμά ο ερευνητικός όμιλος Gartner. Πιο συγκεκριμένα γύρω στις 1,04 δισεκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας θα πωληθούν το 2009, σε σχέση με το αναθεωρημένο προς τα πάνω νούμερο των 779 εκατομμυρίων που προβλέπεται να πωληθούν φέτος και τα 674 εκατομμύρια που πωλήθηκαν το 2004. Συγκριτικά, κάθε χρόνο πωλούνται περί τα 200 εκατομμύρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 200 εκατομμύρια συσκευές τηλεόρασης.

    Η τιμή θα μειωθεί, το 2009 σε 161 δολάρια

    "Το κινητό τηλέφωνο είναι η πλέον γόνιμη καταναλωτική συσκευή στον πλανήτη", τόνισε ο αναλυτής της Gartner κ. Μπεν Γουντ.

    "Μόνον η κινεζική και η ινδική αγορά θα απορροφήσουν, το 2007, σχεδόν 200 εκατομμύρια συσκευές. Η ινδική αγορά θα ξεπεράσει, το 2009, την κινεζική, απορροφώντας 139 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα ", επισημάνει ο αναλύτρια για την περιοχή Ασία-Ειρηνικός κυρία Αν Λιανγκ.

    Η τιμή του κινητού τηλεφώνου κατά μέσον όρο θα μειωθεί, το 2009, σε 161 δολάρια, από 174 δολάρια το 2004, αν και η μνήμη των συσκευών θα είναι ισχυρότερη και οι οθόνες και κάμερες καλύτερες σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα.

    "Τα περιθώρια κέρδους θα συρρικνωθούν δραματικά, τόσο στις ώριμες όσο και στις αναδυόμενες αγορές. Πολλοί από τους μικρότερους παίκτες θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν", υπογράμμισε ο κ. Μπεν Γουντ.

    [19] Ζωής ...σΤάσεις

    Μπάτμαν deluxe

    4/8/2005 2:55:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πολλοί πιτσιρικάδες (ανεξαρτήτου ηλικίας) θα έκαναν τα πάντα για να ζήσουν έστω μια ήμερα στη σπηλιά του Μπάτμαν. Τρελό όνειρο; Και όμως. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Hilton στο Μπουένος Άιρες ανέλαβαν να κάνουν τη φαντασίωση πραγματικότητα και πλέον δηλώνουν πως στο δωμάτιο Νο 538, στον 5ο όροφο του πολυτελούς κτηρίου, ο αινιγματικός κ. Μπρους Γουέιν θα ένιωθε σαν στο σπίτι του. Κι επειδή ο κ. Γουέιν εκτός από άγρυπνος τιμωρός του εγκλήματος ήταν και εκατομμυριούχος, μιλάμε για υπηρεσίες πέντε αστέρων και την πιο χλιδάτη μυστική σπηλιά που έχει δει ποτέ κανείς.

    Σκοτεινή και εξοπλισμένη με ένα σωρό gadgets, παιχνίδια και τηλεοράσεις που δείχνουν σκηνές από τις ταινίες του σούπερ ήρωα υπόσχεται στους πιθανούς ενοίκους αξέχαστη διαμονή.

    Πρόκειται για ένα θεματικό δωμάτιο αφιερωμένο στη αγαπημένη Νυχτερίδα, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Warner, που διατηρεί τα δικαιώματα των κινηματογραφικών ταινιών. Και δεν της λείπει τίποτα. Ούτε τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ούτε οι ειδικές στολές, ούτε καν το "μυστικό πέρασμα" που οδηγεί στην παρακείμενη σουίτα, απ όπου οι γονείς να μπορούν να ρίχνουν μια ματιά στο " καμάρι" τους, της διπλανής... νυχτεριδο-σπηλιάς. Οι τυχεροί μικροί φεύγοντας θα παραλαμβάνουν και ένα αναμνηστικό "πιστοποιητικό μασκοφόρου ήρωα".

    Σημειωτέον ότι το αργεντίνικο Hilton στο Πουέρτο Μαδέρα κοντεύει να δημιουργήσει παράδοση στη δημιουργία θεματικών δωματίων. Η αρχή έγινε πέρυσι, όταν το ίδιο δωμάτιο, σε συνεργασία με την εταιρεία παιχνιδιών Mattel ,είχε αποκτήσει χρώμα ροζ και είχε εξοπλιστεί με όλα τα αξεσουάρ που απαντώνται στον κόσμο της Μπάρμπι.

    Το εγχείρημα είχε ανέλπιστη ανταπόκριση, οπότε φέτος οι υπεύθυνοι έκριναν πως ήταν καιρός για κάτι πιο αγορίστικο. Με δεδομένο την πρόσφατη κυκλοφορία της ταινίας "Batman Begins", γεγονός που σημαίνει ανατροφοδότηση της μανίας για τον Μπάτμαν, άδραξαν την ευκαιρία. "Άλλωστε ο Μπάτμαν είναι ο πιο κουλ σούπερ ήρωας" σχολιάζει εκπρόσωπος του Hilton.

    Μήπως του χρόνου σειρά έχει ο Χάρι Πότερ για το Νο538;

    [20] Ζωής ...σΤάσεις

    Ο Μπέκαμ "χτύπησε" την... ερωμένη του

    4/8/2005 3:46:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χαραγμένη για πάντα στο δέρμα τους αποφάσισαν να κρατήσουν η Βικτώρια και ο Ντεϊβιντ Μπέκαμ την αγάπη τους, ανήμερα της επετείου των 6 χρόνων του γάμου τους. Έτσι ο Βρετανός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και η διάσημη πρώην τραγουδίστρια των "Spice Girls" χωρίς να το σκεφτούν ιδιαίτερα, πρόσθεσαν ένα ακόμη tatoo στο σώμα τους, το οποίο αποτελεί το πιο σημαντικό από τα υπόλοιπα. "Ανήκω στην ερωμένη μου, η ερωμένη μου, μου ανήκει" γράφει το ταουάζ, που έκαναν ο μεν Ντεϊβιντ στο μπράτσο και η σύζυγός του στον λαιμό της. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι οι Μπέκαμ προτίμησαν το ερωτικό αυτό μήνυμα να γραφτεί στα εβραϊκά, καθώς η μητέρα του Ντεϊβιντ έχει ιουδαϊκή καταγωγή. "Καρπός" της εξαετούς σχέσης τους είναι τρεις γιοι οι Ρομεο, Μπρούκλιν και Κρούζ, τους οποίους ο Ντεϊβιντ έχει φροντίσει να έχει πάντα μαζί του, αφού είναι όλοι "χτυπημένοι" σε τρία tatoo στο σώμα του.

    Μία ακόμη σανίδα σωτηρίας της πολυτάραχης σχέσης;

    Παρόλα αυτά κάποιες "κακές γλώσες" λένε ότι η κίνηση αυτή του διάσημου ζευγαριού της show biz, αποτελεί μία απέλπιδα προσπάθεια τόνωσης της σχέσης τους, που εξαιτίας κάποιων σκανδάλων που ξέσπασαν στο παρελθόν, έχει περάσει από "σαράντα κύματα". Χαρακτηριστικό είναι ότι τα φλερτ και οι ερωτικές συνευρέσεις του Ντεϊβιντ Μπέκαμ στο πρόσφατο παρελθόν με τη Ρεμπέκα Λοος και τη Σάρα Μαρμπέκ, έφεραν για πολλές μέρες τη ζηλιάρα Βικτώρια στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού.

    [21] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πλασματικό το 9-0

    4/8/2005 6:25:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μπορεί το τελικό 9-0 να δείχνει ότι η Μπαρτσελόνα έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Σενζέν Τζιανλιμπάο, ωστόσο ο Φρανκ Ράικαρντ δήλωσε πως η νίκη των "μπλαουγκράνα" κόντρα στους πρωταθλητές Κίνας δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φάνηκε. "Το τελικό σκορ έκανε το παιχνίδι να φαίνεται πιο εύκολο απ΄ ότι ήταν", τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των Καταλανών και συμπλήρωσε, "Η ζέστη ήταν ασφυκτική και δεν μπορέσαμε να προετοιμαστούμε για τον αγώνα, όπως θέλαμε. Ομως, το σημαντικό ήταν η διάθεση όλων των παικτών, τους οποίους χρησιμοποίησα, καθώς και το γεγονός ότι έπαιξαν πολύ καλά και σημείωσαν μερικά όμορφα γκολ. Είμαι πραγματικά χαρούμενος με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στην περιοδεία της στην Ασία. Είμαστε ικανοποιημένοι που δώσαμε χαρά στους φιλάθλους με τον τρόπο που παίξαμε".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 August 2005 - 16:54:24 UTC