Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδιέξοδο ΓΣΕΕ-εργοδότες
  • [02] "Πράσινος" ο Μπίσκαν
  • [03] Μπαμπά, θέλω τα λεπτά σου...
  • [04] Επίθεση κατά Χριστόδουλου
  • [05] Έφθασε στην Κων/πολη το "Φιλία Εξπρές"
  • [06] Περιπετειώδεις συνομιλίες
  • [07] Στη "μεγάλη Κυρία" ο Βιεϊρά
  • [08] "Πόρτα" στον Ολυμπιακό
  • [09] Άπαντες στο δυναμικό του Αμαρουσίου
  • [10] Σκοποβολή: "Ασημένιος" ο Σπυρόπουλος
  • [11] Αλλάζουν όψη τα λιμάνια
  • [12] "Πατρινός" ο Εκίνε

    [01] Οικονομία

    Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

    Αδιέξοδο ΓΣΕΕ-εργοδότες

    14/7/2005 8:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/7/2005 10:58:37 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σε πλήρη διαφωνία κατέληξε η συνάντηση μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, στα γραφεία της ΕΣΕΕ, για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα για το ζήτημα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και των υπερωριών. Απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οκτώ ώρες την εβδομάδα υπερεργασία χωρίς έγκριση από το υπουργείο και με κόστος 25% έναντι του 50%, που ισχύει σήμερα ζήτησαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος και ο πρόεδρος των Εμπόρων, Δημήτρης Αρμενάκης. Ο τελευταίος ζήτησε η διευθέτηση του χρόνου εργασίας να γίνεται σε ετήσια βάση και για τις επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόμων να εφαρμόζεται ατομική συμφωνία. Ελαφρώς διαχώρισε τη στάση του ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος ζήτησε επτά ώρες υπερεργασία την εβδομάδα χωρίς έγκριση από τα αρμόδια όργανα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος τόνισε, ότι η Συνομοσπονδία θα αμφισβητήσει στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης, εφόσον καταργεί τη συμφωνία για τις υπερωρίες, που προβλέπει η εθνική γενική συλλογική σύμβαση του 2004-2005. Στο μεταξύ, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έδωσε σαφές μήνυμα στους κοινωνικούς εταίρους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δήλωσε σε στενούς συνεργάτες του αποφασισμένος να προχωρήσει τις βασικές αλλαγές, χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος. "Οι πολίτες μας ψηφίσαν να κάνουμε αλλαγές και να λύσουμε προβλήματα" φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

    Απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα και υπερεργασία χωρίς έγκριση

    "Οι κοινωνικοί εταίροι συναντήθηκαν για να συμφωνήσουν, ότι διαφωνούν και να δώσουν καινούργιο ραντεβού για το φθινόπωρο" τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος και υπογράμμισε, ότι ο ΣΕΒ διεκδικεί ως αδιαπραγμάτευτο και απόλυτο το διευθυντικό δικαίωμα στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ζητώντας να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία "χωρίς ελληνικές πατέντες".

    Ο πρόεδρος των εμπόρων Δημήτρης Αρμενάκης ζήτησε να αλλάξει ο νόμος Γιαννίτση, αφού στην πράξη δεν εφαρμόζεται.

    Επίσης, οι κκ. Κυριακόπουλος και Αρμενάκης ζήτησαν οκτώ ώρες την εβδομάδα υπερεργασία χωρίς έγκριση από το υπουργείο και με κόστος 25% έναντι του 50%, που ισχύει σήμερα. Επίσης, ο κ. Αρμενάκης ζήτησε η διευθέτηση του χρόνου εργασίας να γίνεται σε ετήσια βάση και για τις επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόμων να εφαρμόζεται ατομική συμφωνία.

    Ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Δημήτρης Ασημακόπουλος ζήτησε τη συνέχεια του διαλόγου και υποστήριξε τη θεσμοθέτηση της διευθέτησης στη βάση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διαφοροποιούμενος αισθητά από το ΣΕΒ, ενώ ζήτησε επτά ώρες υπερεργασία την εβδομάδα χωρίς έγκριση από τα αρμόδια όργανα.

    Κοινωνική σύγκρουση

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣEΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος ζήτησε από την Κυβέρνηση να κυρώσει αμέσως την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2004 και 2005, όπου εμπεριέχεται η συμφωνία για υπερεργασία ως 45 ώρες χωρίς ειδική άδεια, αλλά και χωρίς καμία αλλαγή στο σημερινό κόστος των υπερωριών. "Αν δεν το πράξει η ΓΣΕΕ θα αμφισβητήσει όποια νομοθετική ρύθμιση καταργεί περιεχόμενο συλλογικής σύμβασης" είπε ο κ. Πολυζωγόπουλος.

    Ως προς τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ζήτησε κάθε ρύθμιση να εμπεριέχει το στοιχείο της συλλογικής διαπραγμάτευσης.

    Ο κ. Πολυζωγόπουλος προειδοποίησε, ότι αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που θα παραβιάζει τις αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα υπάρξει κοινωνική σύγκρουση, η οποία θα συνεχιστεί και μετά την ψήφιση του νόμου, ενώ η ΓΣΕΕ είναι πιθανόν να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια.

    Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης έκανε λόγο για ακραία αιτήματα των εργοδοτικών οργανώσεων και δήλωσε ότι η παράταξή του θα συνεχίσει να παλεύει για τα αιτήματα των εργαζομένων, τα αιτήματα των συνδικάτων.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ οφείλει να καταγγείλει την Κυβέρνηση και τον ΣΕΒ, να διακόψει το διάλογο και να προχωρήσει αμέσως σε κινητοποιήσεις.

    Συνάντηση Μεϊμαράκη-ΓΣΕΕ

    Μετά τη συνάντησή του με τους εργοδότες, το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε με τον ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Η ΓΣΕΕ επανέλαβε τη διαφωνία της με τις ρυθμίσεις, που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας πως ο διάλογος δεν πρέπει να είναι προσχηματικός.

    "Πιστεύουμε στο διάλογο και ενθαρρύνουμε τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να υπάρχει δημιουργική και γόνιμη συνεννόηση" τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης και υπογράμμισε, ότι εάν δεν υπάρχει συμφωνία, η Κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να παρεμβαίνει και να νομοθετεί προσθέτοντας, πως ο υπουργός Εργασίας χειρίζεται πολύ σωστά το θέμα με στόχο το συγκερασμό διαφορετικών απόψεων.

    Κριτική από Παπανδρέου

    Στο μεταξύ, από το Ρέθυμνο, ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, λέγοντας, πως "περνάει μέτρα τα οποία βαφτίζει μεταρρυθμίσεις, αλλά περνάει μέτρα χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο, χωρίς συζήτηση με τη κοινωνία, διότι τα μέτρα αυτά πάνε κόντρα στα συμφέροντα της κοινωνίας και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση ΓΣΕΕ- εργοδοτών

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πράσινος" ο Μπίσκαν

    14/7/2005 10:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/7/2005 10:36:20 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έναν πρωταθλητή Ευρώπης, έβαλε στη μηχανή του ο ΠΑΟ. Ο Ιγκόρ Μπίσκαν είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο Κροάτης άσος που κατέκτησε το Champions League με τη φανέλα της Λίβερπουλ την σεζόν που μας πέρασε, βρέθηκε στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης και κατέληξε σε συμφωνία με την ομάδα του τριφυλλιού. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο, ενώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη θα κυμανθούν περίπου στα όσα είναι και τα χρήματα του Φλάβιο Κονσεϊσάο. Παράλληλα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, σε δηλώσεις του είχε διαψεύσει τις φήμες περί Σαβιόλα. Μάλιστα, τόνισε πως οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν ακόμα δύο θέσεις για να ολοκληρώσει το ρόστερ.

    Το who is who

    Ο Ιγκόρ Μπίσκαν γεννήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας την 4η Μαΐου του 1978. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ξεκίνησαν από Σαμοβόρ για να μεταπηδήσει πολύ γρήγορα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η πολύ καλή του πορεία στην συνέχεια και σε συνδυασμό με την πολύ καλή του απόδοση με την Εθνική Ελπίδων της Κροατίας, έδωσαν τον τότε προπονητή της Λίβερπουλ, Ζεράρ Ουγιέ να τον φέρει στο Λιμάνι του Άνφιλντ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μπίσκαν ήταν αρχηγός του κροατικού συλλόγου και αγωνίστηκε βασικός τόσο σε ματς του Champions League, όσο και σε αυτά του UEFA.

    Ο λόγος για το 2000 και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under-21 της Σλοβενίας. Η πολύ καλή του πορεία όμως ήταν αρεστή και σε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Μίλαν και ο Άγιαξ. Οι «ρεντς» έδωσαν τότε τα πολλά λεφτά και τον κατέκτησαν με ποσό της τάξεως των 5,5 εκατομμυρίων λιρών, και ο Μπίσκαν έγινε κάτοικος «λιμανιού».

    Την πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα των ρεντς την έκανε δύο μέρες μετά την υπογραφή του, όταν αγωνίστηκε ως αλλαγή κόντρα στην Ίπσουιτς. Αν και οι «ρεντς» ηττήθηκαν με 1-0, ο Κροάτης έδειξε καλά στοιχεία. Η σεζόν αυτή, 00-01, τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο για τη Λίβερπουλ, η οποία έκανε το τρεμπλ, κατακτώντας το κύπελλο UEFA, το League Cup και το FA Cup.

    Την επόμενη χρονιά ο Κροάτης πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιζόμενος με τη δεύτερη ομάδα κυρίως, ενώ είχε συμμετοχή και σε κάποια της πρώτης. Μάλιστα, μοναδικό ματς στο οποίο ήταν βασικός ήταν αυτό με την Τσέλσι, στο οποίο η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα με 4-0. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνει εκτός της Εθνικής Κροατίας για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2002.

    Τη σεζόν 02-03 η παραμονή του Μπίσκαν ήταν αμφίβολη, όμως ο τεχνικός των «ρεντς» τον προόριζε ως αντικαταστάτη του ΜακΆλιστερ με αποτέλεσμα να παραμείνει στην ομάδα, αγωνιζόμενος και πάλι με τις «ρεζέρβες» της ομάδας. Μάλιστα ο Ουγιέ του ανέθεσε νέα καθήκοντα, αυτά του αμυντικού χαφ.

    Η επόμενη σεζόν, ήταν και η καλύτερη για τον Κροάτη παίκτη. Ο Μπίσκαν ξεκίνησε και πάλι ως βασικός, και με τον Στεφάν Ανσό να απουσιάζει, ο Κροάτης αγωνίστηκε σε 39 παιχνίδια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Σκάει βόμβα" Σαβιόλα ο ΠΑΟ;

    [03] Υγεία

    Γιατί ο μπαμπάς δεν είναι τα χρήματα

    Μπαμπά, θέλω τα λεπτά σου...

    14/7/2005 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η αξία του πατέρα στην οικογένεια, δεν μεταφράζεται σε χρήματα. Αυτό το ξέρουν καλά, τα παιδιά που στερούνται τον μπαμπά από το σπίτι, λόγω καριέρας και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το ξέρει όμως και η επιστήμη. Έρευνα που έγινε από τον φορέα για την ανάπτυξη των παιδιών στις ΗΠΑ έδειξε, ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ένα σπίτι με φτωχά εισοδήματα, τα παιδιά μπορούν να διαπρέψουν συναισθηματικά και νοητικά. Αρκεί, να έχουν πλάι τους, έναν μπαμπά πρόθυμο να ασχοληθεί δημιουργικά μαζί τους.

    Τα λεφτά βοηθούν αλλά δεν είναι το παν

    Στο μικροσκόπιο των ερευνητών βρέθηκαν 290 οικογένειες με πολύ μικρά εισοδήματα από όλες τις αμερικανικές πολιτείες.

    Οι επιστήμονες βιντεοσκόπησαν τις στιγμές μπαμπάδων και νηπίων ηλικίας από 2-3 ετών.

    Κατόπιν, κατέγραψαν τα κέρδη αυτών των στιγμών στην ομιλία και τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών τους.

    Τα παιδιά με αφοσιωμένους μπαμπάδες ήταν σαφώς πολύ πιο προχωρημένα σε σχέση με τα συνομήλικα τους, που δεν είχαν τη χαρά να ασχολούνται πολλές ώρες και δημιουργικά με τους πατεράδες τους.

    Επιπλέον, ένας αφοσιωμένος μπαμπάς έδειχνε να φροντίζει ώστε να βελτιώνεται η σχέση του παιδιού με τη μητέρα τους.

    Τις περισσότερες φορές οι μπαμπάδες που ήταν στοργικοί, ευαίσθητοι και ασχολούνταν πολλές ώρες με τα παιδιά τους είχαν καλύτερες σπουδές και καλύτερα εισοδήματα από εκείνους με λιγότερη διάθεση για ενασχόληση με τα τέκνα.

    Η έρευνα πάντως έγινε σε δείγμα οικογενειών με φτωχά εισοδήματα.

    Αυτό σημαίνει, τονίζουν οι ερευνητές ότι οι γονείς, που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους, μπορούν να πετύχουν τα μέγιστα των πνευματικών τους ικανοτήτων, ακόμα όταν αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

    [04] Πολιτική

    Επίθεση κατά Χριστόδουλου

    14/7/2005 10:28:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δριμεία επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, για τα όσα αναφέρονται στο site της αρχιεπισκοπής στο Internet, εξαπέλυσε από το Ρέθυμνο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον κ. Χριστόδουλο κομματάρχη, που προσβάλει το φρόνημα των πιστών και των πολιτών και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση στους χαρακτηρισμούς του επίμαχου κειμένου, που υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε από κίνημα εθνικών οραμάτων σε "νεο-εποχίτικο παγκοσμιοποιημένο κόμμα".

    "Μικροπολιτικός κομματάρχης"

    "Ως ορθόδοξος πολίτης αυτής της χώρας, αλλά και ως ορθόδοξος μέσα σε όλο τον ορθόδοξο χριστιανισμό" τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, "θεωρώ ντροπή να λειτουργεί ο Αρχιεπίσκοπος ως κομματάρχης μιας παράταξης".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ανησυχία για την Εκκλησία, όταν η ίδια η ηγεσία της την υπονομεύει, αποτελώντας φερέφωνο κομματικής προπαγάνδας οποιασδήποτε παράταξης.

    "Ο Αρχιεπίσκοπος, της Ορθόδοξης Εκκλησίας πρέπει να είναι ηγέτης πνευματικός και όχι κομματάρχης μικροπολιτικός" πρόσθεσε, τονίζοντας ότι "θέλουμε έναν ηγέτη πρότυπο ήθους και συμπεριφοράς και όχι μορφή που κρύβεται πίσω από ανώνυμα κείμενα".

    "Κατάπτυστο λιβελογράφημα"

    Νωρίτερα εντονότατη υπήρξε και η αντίδραση του Νίκου Αθανασάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το κείμενο κατάπτυστο λιβελογράφημα.

    Κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί του θέματος και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του συνεργάτη του.

    Παράλληλα, απέρριψε ως ανεπαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε για το θέμα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης και προειδοποίησε για σκληρότερη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον.

    Ο κ. Κονιδάρης δήλωσε στην "Ελευθεροτυπία" ότι ο Αρχιεπίσκοπος δέχεται από διάφορους καθηγητές αναλύσεις για θέματα επικαιρότητας και ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη ανάλυση, δεν φέρει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου, και ότι οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτήν δεν απηχούν τις θέσεις του .

    Το κείμενο

    Στο κείμενο ο συντάκτης μεταξύ άλλων υποστηρίζει, ότι το ΠΑΣΟΚ των κ.κ Σημίτη και Παπανδρέου, μεταλλάχθηκε από κίνημα των κοινωνικών και εθνικών οραμάτων σε νεοεποχίτικο παγκοσμιοποιημένο κόμμα.

    "Οι Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου είναι δυο πολιτικοί που αντιπροσωπεύουν τον χαρακτηριστικό τύπο του παγκοσμιοποιημένου ηγέτη με κύρια γνωρίσματα την πολυγλωσσία τους και την καλή δυτική μόρφωση, σε βαθμό μάλιστα που μάλλον έχει επισκιάσει την ελληνικότητα τους" αναφέρεται μεταξύ άλλων.

    Παράλληλα ο συντάκτης του κειμένου, επιτίθεται και στις εφημερίδες "Ελευθεροτυπία" και "Τα Νέα", τις οποίες καταγγέλλει ως "αρχιερείς του αντικληρικαλισμού στην Ελλάδα".

    [05] Κοινωνία

    Εγκάρδια συνάντηση Λιάπη-Ερντογάν

    Έφθασε στην Κων/πολη το "Φιλία Εξπρές"

    14/7/2005 9:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/7/2005 10:47:08 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στην Κωνσταντινούπολη έφθασε το πρωί το τρένο της φιλίας, που συνδέει την πόλη με τη Θεσσαλονίκη. Η ελληνική αποστολή έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από της τουρκικές αρχές, που εγκαινίασαν τη νέα σιδηροδρομική γραμμή. Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος ταξίδεψε με το τρένο, έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών Μπιλαλί Γκιλντιρίμ. Οι κκ. Ερντογάν και Λιάπης αποφάσισαν τη δημιουργία ενός δεύτερου μεθοριακού σταθμού στον Έβρο προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις Ελλήνων και Τούρκων και να μη δημιουργούνται ουρές στα σύνορα. Ο κ. Λιάπης παρουσίασε στον Τούρκο πρωθυπουργό την πρόοδο των εργασιών, που έχει σημειωθεί στον τομέα των μεταφορών και τα μελλοντικά σχέδια για την ενίσχυση των υποδομών και της συνεργασίας. Επίσης, του μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς Κώστα Καραμανλή. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο Έλληνας υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση εγκάρδια και χρήσιμη και σημείωσε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Από Θεσσαλονίκη Τουρκία

    [06] Κοινωνία

    Συναγερμός στο τετ α τετ Βουλγαράκη - Κλαρκ

    Περιπετειώδεις συνομιλίες

    14/7/2005 9:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/7/2005 11:18:47 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Συναγερμός σήμανε το απόγευμα, στο βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, μετά από τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο κτήριο. Την ώρα εκείνη, ο Βρετανός υπουργός Τσαρλς Κλαρκ είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπ. Δημόσιας Τάξεως Γ. Βουλγαράκη. Για προληπτικούς λόγους, οι δυο υπουργοί μετακόμιζαν από γραφείο σε γραφείο, προκειμένου να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους. Ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις πρωτοβουλίες, που έχει αναλάβει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να καταστεί η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μια περιοχή ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης. Επίσης, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση στην Αθήνα Βαλκανικής διάσκεψης, όπου θα συζητηθούν θέματα αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας. Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς να μεταφέρει στις βρετανικές αρχές, την εμπειρία και τεχνογνωσία από την εφαρμογή του σχεδιασμού της Ολυμπιακής ασφάλειας στη χώρα μας. Ο κ. Κλαρκ αποδέχτηκε την πρόταση, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Βουλγαράκη για τη συμπαράσταση της Ελλάδος στη χώρα του, με αφορμή τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στο Λονδίνο. Νωρίτερα, ο κ. Βουλγαράκης, συναντήθηκε και με τον Έλληνα οδηγό του λεωφορείου που χτυπήθηκε από τους βομβιστές.

    Συνάντηση με τον Έλληνα οδηγό

    "Μας έκανες υπερήφανους" ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού προς τον Γιώργο Ψαραδάκη και του έσφιξε το χέρι.

    "Χαίρομαι που αισθάνεστε έτσι, έκανα το καθήκον μου και χαίρομαι που τίμησα και την Ελλάδα" απάντησε ο Έλληνας οδηγός.

    Ο κ. Βουλγαράκης, πρόσφερε στον κ. Ψαραδάκη, ένα μικρό χρυσό στεφάνι και του μετέφερε τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια του Έλληνα πρωθυπουργού.

    "Αυτό είναι μεγάλη τιμή για μένα και θέλω να μεταφέρετε και εσείς τη μεγάλη αγάπη που έχουμε για τον πρωθυπουργό μας".

    Ο Γιώργος Ψαραδάκης περιέγραψε στον υπουργό τις δραματικές στιγμές που έζησε αμέσως μετά την έκρηξη.

    Το σοκ, όπως παραδέχτηκε ήταν μεγάλο, και σήμερα, επτά μέρες μετά, οι εικόνες της φρίκης δεν φεύγουν από μπροστά του.

    "Το θέαμα ήταν φρικτό. Νόμιζα ότι βρισκόμουν μπροστά σε σφαγείο αλλά δεν έχασα την ψυχραιμία μου και προσπάθησα να βοηθήσω τους επιβάτες μου" είπε και πρόσθεσε: "Ήταν ένα θαύμα που έζησα και το αποδίδω στην Παναγία την Οδηγήτρια, Έχω το εικόνισμα της δίπλα μου στο λεωφορείο όταν οδηγώ".

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στη "μεγάλη Κυρία" ο Βιεϊρά

    14/7/2005 8:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/7/2005 9:05:20 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της Γιουβέντους θα είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο Πατρίκ Βιεϊρά. Οι διαπραγματεύσεις των "μπιανκονέρι" με την Άρσεναλ κατέληξαν σε συμφωνία και έτσι ο Γάλλος άσος θα είναι θα φοράει τη φανέλα της "Μεγάλης Κυρίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι "κανονιέρηδες" για την ολοκλήρωση της μεταγραφής θα λάβουν το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ. «Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση να αποχωρήσω, αλλά ένιωσα ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα για μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου», τόνισε ο ποδοσφαιριστής μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

    Μία σχέση ετών

    Συγκεκριμένα, η μεταγραφή του Γάλλου διεθνή θα κοστίσει συνολικά στη «Γηραιά Κυρία» 20 εκ. ευρώ, εκ των οποίων κατέβαλε ήδη στους Άγγλους τα μισά. Τα υπόλοιπα θα αποπληρωθούν σε δύο δόσεις, 5εκ. τον Ιούνιο του 2006 και άλλα 5εκ. τον Ιούλιο του 2007. Ο γεννηθείς στη Σενεγάλη παίκτης υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο και, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, θα αμείβεται ετησίως με 2.5 εκ. ευρώ.

    Γαλλική παροικία στο Τορίνο, θα είναι πλέον η "Γιούβε". Ο Βιειρά θα "κάνει παρέα" με τους

    Να σημειωθεί ότι στη Γιουβέντους ο Βιεϊρά θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με συμπαίκτες του στην εθνική Γαλλίας, Νταβίντ Τρεζεγκέ και ο Λιλιάν Τιράμ, αλλά και τον Φάμπιο Καπέλο, τον οποίο είχε προπονητή στο σύντομο πέρασμά του από τη Μίλαν, την περίοδο 1995-96. Ο 19χρονος τότε άσος δεν μπόρεσε να δείξει την αξία του στους «ροσονέρι», έπαιξε μόλις σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος (πανηγυρίζοντας πάντως στο τέλος της σεζόν τον τίτλο) και το καλοκαίρι του 1996 μετακόμισε στην Αγγλία και στο «Χάιμπουρι», όπου αποτέλεσε τη σημαία της ομάδας. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα, έγινε αρχηγός των «κανονιέρηδων» και ίνδαλμα των οπαδών τους. Παράλληλα, εξελίχθηκε σε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της εθνικής Γαλλίας, με την οποία κατέκτησε το Μουντιάλ 1998, το EURO 2000 και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2001.

    Ο Βιεϊρά ξεκίνησε την καριέρα του από τις Κάννες και έκανε την παρθενική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα στις 20 Νοεμβρίου 1993, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Ναντ (0-0). Στην εθνική Γαλλίας ντεμπουτάρισε στις 26 Φεβρουαρίου 1997, στον φιλικό αγώνα με την Ολλανδία (2-1) και έκτοτε μετρά 79 συμμετοχές (τις επτά ως αρχηγός των «τρικολόρ») και τέσσερα γκολ. Σε ό,τι αφορά την καριέρα του στην Άρσεναλ, έπαιξε σε 279 αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος (29 γκολ) και 68 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (57 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 11 στο Κύπελλο UEFA).

    [08] Μπάσκετ

    "Πόρτα" στον Ολυμπιακό

    14/7/2005 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Ουλκέρ φαίνεται πως θα παραμείνει ο Εουρέλιους Ζουκάουσκας. Ο τουρκικός σύλλογος "έριξε πόρτα" στον Ολυμπιακό, αφού δεν έδωσε το «letter of clearance» του Λιθουανού παίκτη Ζουκάουσκας και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα προσφύγουν στη διεθνή ομοσπονδία. Ως γνωστών, οι ερυθρόλευκοι έχουν συμφωνήσει με τον Λιθουανό σέντερ για διετή συνεργασία, αλλά η Ούλκερ επιμένει ότι ο παίκτης δεν έχει καταθέσει στη τουρκική λίγκα τη λύση του συμβολαίου του, όπερ σημαίνει ότι δεν είναι ελεύθερος. Ωστόσο, η ΚΑΕ έχει λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τον Ζουκάουσκας ότι έχει έγγραφο υπογεγραμμένο από τη διοίκηση της τουρκικής ομάδας, που του επιτρέπει να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα επιθυμεί.

    Περιμένουν απάντηση

    Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει να μαζεύουν τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία και θα αποστείλουν αύριο στην FIBA, προκειμένου να διεκδικήσουν τον παίκτη.

    Τέλος, το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού ανακοίνωσε το πρόγραμμα των φιλικών παιχνιδιών που θα δώσει η ομάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Ο Ολυμπιακός στις 17-18 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Ιταλία και θα αντιμετωπίσει με τη σειρά τις Μπιέλα, Κίμκι, Βαρέζε και Βίρτους Μπολόνια. Στις 20 Σεπτεμβρίου θα παίξει κόντρα στην Καντού, ενώ στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στην Κύπρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λεμεσό, την Κίμκι και τη Ντιναμό Κιέβου. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι.

    [09] Μπάσκετ

    Άπαντες στο δυναμικό του Αμαρουσίου

    14/7/2005 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία καλή αφετηρία για την συγκρότηση του ρόστερ της ομάδας του Αμαρουσίου, αποτελεί η παραμονή οκτώ παικτών σον Ελληνικό σύλλογο. Άπαντες, οι Μπουντούρη, Σέκουλιτς, Κολώκα, Καϊμακόγλου, Στεφανίδη, Τσιάκο, Λόλα και Νοέα, δέχτηκαν την αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους, μετά τις κατ ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Κι αυτό γιατί έδειξαν καλή θέληση στην πρόταση της διοίκησης για αναπροσαρμογή και θέλουν να συνεχίσουν με την ομάδα. Από την πλευρά της, η διοίκηση του συλλόγου των κιτρινόμαυρων, εκτίμησε την στάση τους και αναζητά την φόρμουλα να τους προσφέρει μεγαλύτερα πριμ κατάκτησης στόχων ώστε να νιώθουν όλοι ικανοποιημένοι. Από εκεί και πέρα σε καλό δρόμο είναι και οι συζητήσεις με τον Γιώργο Καράγκουτη, από την στιγμή που υπάρχει κοινή επιθυμία. Απομένει να γίνει η τελική συζήτηση για το οικονομικό κομμάτι.

    [10] Σκοποβολή: "Ασημένιος" ο Σπυρόπουλος

    14/7/2005 10:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/7/2005 10:48:20 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Άγγελος Σπυρόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό τραπ ανδρών, χάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση στον «ξαφνικό θάνατο». Ο πρωταθλητής του Πανελλήνιου έδειξε από την αρχή πως θα μπορέσει να κάνει την "υπέρβαση", καθώς με επιδόσεις 47, 49, 47 τερμάτισε δεύτερος στον προκριματικό με 143/150 (έναντι 144/150 του Ιταλού Ντανιέλε Ντι Σπίνιο) και φυσικά προκρίθηκε στον τελικό. Εκεί, είχε 48 επιτυχίες στις 50, έναντι 47 του Ιταλού, με αποτέλεσμα οι δύο σκοπευτές να ισοβαθμίσουν στο σύνολο και να οδηγηθούν σε μπαράζ («shoot off»). Στον πρώτο βατήρα η ισοπαλία διατηρήθηκε, αφού και οι δύο αθλητές πέτυχαν τους στόχους. Στον δεύτερο βατήρα και μετά από επανάληψη στις βολές του Ιταλού που έριχνε πρώτος, ο Σπυρόπουλος αστόχησε στον ένα δίσκο και έχασε το χρυσό μετάλλιο.

    Συνοπτικά η πρώτη εξάδα του αγώνα

    1. Ντι Σπίνιο (Ιταλία) 46 48 50 144+47=191+4

    2. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 47 49 47 143+48=191+3

    3. Μοσίν (Ρωσία) 46 49 46 141+48=189

    4. Σαντς(Γερμανία) 46 49 46 141+45=186

    5. Ντάλμπι (Σουηδία) 48 48 44 140+44=184

    6. Ινοτσέντι (Ιταλία) 46 46 47 139+43=182

    [11] Οικονομία

    Σύντομα θα ανακοινωθούν τα πρώτα έργα

    Αλλάζουν όψη τα λιμάνια

    14/7/2005 10:07:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων ΑΕ, εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, του ΣΕΒ, εφοπλιστικών ενώσεων και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης με θέμα την εφαρμογή του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το ΥΕΝ, για την ανάπτυξη των λιμένων της χώρας. Ο υπουργός, μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισε, ότι "πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα πρώτα έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν για το λιμάνι του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου δηλ. για τα 12 μεγάλα εθνικά λιμάνια και βεβαίως για όλα τα λιμάνια εθνικής και τοπικής εμβέλειας. Το πρόγραμμα μαμούθ των 3 δις θα αλλάξει την όψη των λιμανιών της χώρας, θα προκαλέσει τεράστιες επενδύσεις και θα δημιουργήσει πύλες εισόδου αντάξιες στις προσδοκίες για μία κυρίαρχη θέση της χώρας μας στις θαλάσσιες μεταφορές. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την υπογραφή του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου, το οποίο προτιθέμεθα να αξιοποιήσουμε άμεσα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χρηματοδότηση-μαμούθ για τα ελληνικά λιμάνια

    [12] Μπάσκετ

    "Πατρινός" ο Εκίνε

    14/7/2005 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Πάτρα θα παραμείνει ο Βασίλης Εκίνε, αλλά αυτή την φορά με τη φανέλα του Απόλλωνα Πατρών. Ο 21χρονος φόργουορντ που ξεχώρισε με την Ολυμπιάδα Πατρών, υπέγραψε σήμερα στα γραφεία της ΚΑΕ το νέο του συμβόλαιο διάρκειας 4+1 χρόνων. «Είμαι ευτυχισμένος που θα παίξω μπάσκετ στον Απόλλωνα. Είμαι χαρούμενος που ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα και που από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα αποτελώ και εγώ μέλος αυτής της ιστορικής πατρινής ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Νίκο Καραπάνο και τον προπονητή της ομάδας Ντάρκο Ρούσο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου. Θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω», ανέφερε ο Βασίλης Εκινέ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 14 July 2005 - 20:51:15 UTC