Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημόσια έκκληση
  • [02] Ενιαίο μα όχι υποχρεωτικό
  • [03] Έκρηξη στο Ισραήλ
  • [04] Δενφοβάμαι.com
  • [05] Στο πλευρό των αγροτών
  • [06] Σύσκεψη για την τρομοκρατία
  • [07] Διώξεις για τους δύο αναρχικούς
  • [08] Συναγερμός στη Βαρσοβία
  • [09] Μπαράζ εκρήξεων στην Ισπανία
  • [10] Καταδικάστηκαν σε ασφυξία
  • [11] Επίθεση με πολιτικό στόχο στο Λίβανο
  • [12] Ευρωπαϊκό τεστ για την Οικονομία
  • [13] "Νυστέρι" για Σάμουελ
  • [14] Στην Τριεστίνα υπέγραψε ο Μπάτζιο
  • [15] Δυσκολεύει η μετακόμιση του Φίγκο
  • [16] Έκλεισε ο Τουρέ
  • [17] Σε θέση μάχης ο ΠΑΟΚ με Φουτσίνι
  • [18] Τσιρίλο και με υπογραφή στην ΑΕΚ
  • [19] ΑΕΚ: Νέος "κόουτς" ο Κακιούσης
  • [20] Κατηφορίζει προς Πειραιά ο Σπανούλης
  • [21] "Βίοι παράλληλοι" για Πλάτενικ-Νοβότνι
  • [22] Ντεμπούτο για το "νέο αίμα" της ιππασίας
  • [23] "Μία γροθιά" Ελλάδα-Κύπρο-Βουλγαρία
  • [24] "Στοπ στο 2016" από το Παρίσι
  • [25] Mobi γειτονιά για κινητά
  • [26] Πρώτα συγνώμη, μετά φαγητό
  • [27] Θετικό κλίμα στον Ιωνικό
  • [28] Πρώτος στόχος η παραμονή για ΑΕΛ

    [01] Πολιτική

    Από τον Υπ. Απασχόλησης για συνέχιση του διαλόγου

    Δημόσια έκκληση

    12/7/2005 1:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2005 6:51:58 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Εν μέσω έντονων αντιδράσεων ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος έδωσε σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε έκκληση για συμμετοχή του συνδικαλιστικού κινήματος στο διάλογο, προκειμένου "να καταλήξει σε μία λύση". Νωρίτερα, η ΓΣΕΕ με επιστολή της στον Υπουργό είχε κάνει γνωστό ότι δε θα ανταποκριθεί στη νέα πρόσκληση για διάλογο σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση υιοθετεί άκριτα τα αιτήματα των εργοδοτών. Είχε προηγηθεί συνάντηση της ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ κατά την οποία αποφασίστηκαν κοινές κινητοποιήσεις και μία 24ωρη απεργία, κατά πάσα πιθανότητα για τη μεθεπόμενη Παρασκευή. Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις συναντούν τις αντιδράσεις και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΑΚΕ, Κώστα Πουπάκη, που είπε ότι δεν έγινε διάλογος για τα εργασιακά, ενώ τάχθηκε κατά της εφαρμογής του διευθυντικού δικαιώματος στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που προωθεί η Κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως στην αντίθετη περίπτωση "θα δοθεί το κεφάλι των εργαζομένων στην ασυδοσία των εργοδοτών".

    "Θα αναλάβουμε το κόστος"

    "Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναλάβει το κόστος και να προχωρήσει με στόχο την αύξηση της απασχόλησης", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο στο θέμα των υπερωριών να επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε πριν το 2000, δηλαδή προσαύξηση στην υπερωρία κατά 25% έναντι του 50% που ισχύει.

    Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το διευθυντικό δικαίωμα αλλά να υπάρξει μια ανεξάρτητη Αρχή που θα αποφασίζει σε περίπτωση εμπλοκής.

    "Εξακολουθούμε να περιμένουμε απαντήσεις της ΓΣΕΕ σε συγκεκριμένα ζητήματα που θέσαμε", τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στην άρνηση της ΓΣΕΕ να συμμετάσχει στο διάλογο προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση θα δώσει "όσα περιθώρια χρειάζονται στον κοινωνικό διάλογο", με την προϋπόθεση να επιθυμούν όλοι να συμμετάσχουν σε αυτόν.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, κατά την συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, σημείωσε ότι η επιλογή της επιβολής από την Κυβέρνηση "δεν πρόκειται να περάσει" και έκανε λόγο για μείωση του εισοδήματος κατά 10% των εργαζομένων που κάνουν υπερωρίες.

    "Η διευθέτηση του χρόνου με διευθυντικό δικαίωμα θα αφαιρέσει το όποιο συμπληρωματικό εισόδημα μπορούν να έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά", τόνισε μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 και πρόσθεσε ότι στο θέμα του διευθυντικού δικαιώματος είναι όλοι αντίθετοι.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Σπύρου Παπασπύρου, καθώς, όπως είπε, εργασιακά και ασφαλιστικά είναι κοινά θέματα και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

    "Δεν μπορούν να συζητηθούν δύο θέματα, οι υπερωρίες και το διευθυντικό δικαίωμα", δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας οικονομικού τομέα της ΓΣΕΕ, Φώτης Αγαδάκος, μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 επισημαίνοντας ότι οι υπερωρίες είναι αποκλειστικό θέμα συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ σωματείων και εργοδοτών.

    "Κανείς δεν καταργεί το 8ωρο"

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει εγκρίνει με την ψήφο του το πρόγραμμα των αλλαγών, ενώ τόνισε ότι δεν καταργείται το 8ωρο, αλλά διευθετείται ο χρόνος εργασίας.

    Σε ερώτηση για το αν η Κυβέρνηση προτίθεται έστω και μόνη της να προχωρήσει στις αλλαγές για το εργασιακό, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι για πολλά χρόνια δεν έγιναν οι κινήσεις για εξυγίανση προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων για το καλό του τόπου και των εργαζόμενων.

    Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διάλογο-εξπρές καθώς ο διάλογος έχει αρχίσει εδώ και 8 με 9 μήνες, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση συζητά με τους κοινωνικούς φορείς και προχωρά σε διαρθρωτικές αλλαγές.

    Διάσταση απόψεων

    Σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης τόνισε, πως τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι κατά των πολιτών, κατά των πολλών και υπέρ των ολίγων, προσθέτοντας, πως ο διάλογος για τα εργασιακά είναι προσχηματικός. Ακόμη είπε, ότι η δεν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις αλλά για απορυθμίσεις κατά της κοινωνίας.

    Για νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων κάνει λόγο το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΝ, δια στόματος του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, Δημήτρη Στρατούλη, είπε ότι ο διάλογος είναι προσχηματικός και κατεδαφίζει το 8ωρο, ενώ ικανοποιεί δουλικά τα αιτήματα του ΣΕΒ.

    Υπέρ της απελευθέρωσης των απολύσεων τάχθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος, υποστηρίζοντας ότι είναι προτιμότερο να απολυθεί ένας εργαζόμενος από το να κλείσει μία επιχείρηση και να απολυθούν όλοι.

    Υπόμνημα ΓΣΕΒΕΕ στον υπουργό Απασχόλησης

    Στο μεταξύ, με υπόμνημά της η ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε στον Υπουργό Απασχόλησης τις θέσεις της για τα εργασιακά. Στο σχετικό υπόμνημα τονίζεται ότι το κόστος των υπερωριών θα πρέπει να μην είναι απαγορευτικό, ενώ προτείνεται η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τη γραφειοκρατία για υπερωρίες, έως και επτά ώρες την εβδομάδα, με την ψήφιση ειδικής ρύθμισης.

    Επίσης, προτείνει την καθιέρωση χρονικού ορίου τεσσάρων μηνών μέσα στο οποίο θα επιτρέπονται διευθετήσεις στις ώρες εργασίας καθώς και τον καθορισμό ορίου ωρών πρόσθετης εργασίας, που να μην υπερβαίνει τις δυο ώρες ημερησίως.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάσταση απόψεων για το ωράριο

    Άκαρπη η συνάντηση

    [02] Οικονομία

    Μαίνονται οι αντιδράσεις για το ωράριο

    Ενιαίο μα όχι υποχρεωτικό

    12/7/2005 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με "φόντο" τις κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων και την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αρχίζει την Τετάρτη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για το εμπόριο, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για το νέο ωράριο των καταστημάτων. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το νέο διευρυμένο ωράριο θα εφαρμοστεί σε πανελλήνια κλίμακα, ωστόσο, δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Στο μεταξύ, η ΓΣΕΒΕΕ μετέθεσε για την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιουλίου, αντί για τις 13 του μήνα, τον συμβολικό αποκλεισμό των Τεμπών , του Ισθμού της Κορίνθου και της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, ενώ ετοιμάζεται να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ίδια ώρα, "ψευδεπίγραφο και λαϊκίστικο αντιπερισπασμό" χαρακτήρισε με γραπτή δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, τις καταγγελίες των τομεαρχών του ΠΑΣΟΚ, ότι η επέκταση του ωραρίου εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

    Σκληρή αντιπαράθεση και κινητοποιήσεις

    Παρά την μετάθεση των μπλόκων για τις 19 Ιουλίου, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα καταστήματα στην Κρήτη και την Μυτιλήνη. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, ενώ οι ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ και των τραπεζών έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

    Επίσης, τις θέσεις του για το εν λόγω νομοσχέδιο θα αναπτύξει αύριο στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

    Το θέμα του ωραρίου απασχόλησε την συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη, όπου αποφασίστηκε σκληρή κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, ενώ οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος εξαπέλυσαν φραστικά πυρά κατά της Κυβέρνησης.

    "Η νέα ρύθμιση επιθυμεί να συρρικνώσει τη μικρομεσαία επιχείρηση και το λιανικό εμπόριο, μειώνοντας το μερίδιο τους στην αγορά και νοθεύοντας τον ανταγωνισμό υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων", δήλωσε η Ροδούλα Ζήση, ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για αυταρχισμό εκ μέρους της Κυβέρνησης, αφού "εισάγει προνόμια υπέρ των μεγάλων συμφερόντων".

    Σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Παπαθανασίου στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Πορτογαλία, όπου κυβερνούν σοσιαλιστικά και εργατικά κόμματα και διερωτήθηκε: "οι φίλοι σοσιαλιστές ηγέτες του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ θέλουν με αυτά τα ωράρια λειτουργίας να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ή τα συμφέροντα των πολλών, όπως και εμείς επιδιώκουμε;".

    Παράλληλα, ο κ. Παπαθανασίου επεσήμανε, πως η Ελλάδα έχει το μικρότερο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από όλες τις χώρες της Ευρώπης και κατέληξε: "αυτό το ανταγωνιστικό έλλειμμα οφείλουμε και πρέπει να το καλύψουμε. Είναι ανάγκη να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, γιατί αυτό επιβάλει, τόσο το όφελος των καταναλωτών, όσο και η εθνική ανάγκη να γίνουμε ανταγωνιστικοί".

    "Η κυβέρνηση με τις ρυθμίσεις του ωραρίου αποποινικοποίησε την εργασία", τόνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Υπενθυμίζεται, πως το ωράριο που θα ισχύει με την εφαρμογή του Νόμου προβλέπει, ότι από την Δευτέρα έως και την Παρασκευή τα καταστήματα θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 9:00 το βράδυ και το Σάββατο έως τις 8.00 το βράδυ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάσταση απόψεων για το ωράριο

    [03] Μ. Ανατολή

    Αναλαμβάνει η Τζιχάντ

    Έκρηξη στο Ισραήλ

    12/7/2005 6:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2005 7:51:13 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

    Για τουλάχιστον τρεις νεκρούς κάνει λόγο η ισραηλινή τηλεόραση, από την έκρηξη, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην είσοδο εμπορικού κέντρου της παραλιακής πόλης Νετάνια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η έκρηξη οφείλεται σε βομβιστή καμικάζι, ο οποίος είναι ένας από τους νεκρούς. Πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, κάνουν λόγο για περισσότερους από 30 τραυματίες. Λίγη ώρα μετά την έκρηξη, την ευθύνη ανέλαβε η παλαιστινιακή Τζιχάντ, με τηλεφώνημα στο Reuters της Δυτικής Όχθης, σπάζοντας την πεντάμηνη ανακωχή Ισραήλ-Παλαιστίνης. Τα εμπορικά κέντρα στο Ισραήλ γίνονται συχνά στόχος των καμικάζι. Πάντως, η βία ανάμεσα παρουσιάζει ύφεση, από τότε, που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός. Το τελευταίο παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί στις 25 Φεβρουαρίου, έξω από νυχτερινό κέντρο στο Τελ Αβίβ και ήταν επίσης έργο των Παλαιστινίων εξτρεμιστών της Τζιχάντ.

    Καταδικάζουν οι Παλαιστίνιοι

    Από την πλευρά της η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την επίθεση στη Νετάνια. "Καταδικάζουμε την επίθεση. Όλες οι ένοπλες ομάδες πρέπει να τηρούν την ανακωχή, τόνισε, ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, ακόλουθος του Μαχμούντ Αμπάς, τονίζοντας, πως "αυτές οι ενέργειες βλάπτουν την ενότητα των Παλαιστινίων".

    [04] Τεχνολογία

    Το Internet χτυπά την τρομοκρατία

    Δενφοβάμαι.com

    12/7/2005 5:20:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το Internet ήταν και είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Ως τέτοιο, είναι πραγματικά εντυπωσιακό, να βλέπεις ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να γίνονται Λονδρέζοι και να απαντούν με το δικό τους αποστομωτικό τρόπο σε κείνους που θέλησαν να σπείρουν το φόβο και τον πανικό. Ένα weblog που είχε στήσει ο Λονδρέζος web desingner Άλφι Ντίναν, έγινε μέσα από τις καταθέσεις ψυχής των επισκεπτών του, το site werenotafraid.com ένα site απάντηση στη σχιζοφρενική λογική της βίας των τρομοκρατών.

    Ηχηρή απάντηση

    Οι επισκέπτες του werenotafraid.com είναι όλοι "Λονδρέζοι", "Μαδριλένοι" και "Αμερικανοί".

    Είναι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, (Ιταλία, Βραζιλία, Πολωνία, Νιγηρία, Ν. Αφρική, Ιαπωνία) που πιστεύουν ότι οι πόλεις, οι δρόμοι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι δικά τους, όχι των τρομοκρατών.

    Με κοινό moto το "Δεν φοβάμαι".

    Γιατί, δεν φοβούνται και το δείχνουν.

    Μέσα από φωτογραφίες και μηνύματα συμπαράστασης σε όλους εκείνους που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τους ανθρώπους τους, φίλους, αδελφούς, μανάδες και πατεράδες.

    Η προσέλευση στο werenotafraid.com είναι εντυπωσιακή.

    Υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα λεπτό, φθάνουν στο site περίπου 20 μηνύματα.

    Μόνο τη Δευτέρα ο αριθμός των hits άγγιξε τα 4.000.000.

    Σχετικά Links: WerenotAfraid.com

    [05] Πολιτική

    Επίσκεψη Καραμανλή στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

    Στο πλευρό των αγροτών

    12/7/2005 12:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2005 4:36:37 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες ισχύουν στο ακέραιο, τόνισε ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνεργασία που είχε την Τρίτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Μπασιάκο, και τον υφυπουργό, Αλέξανδρο Κοντό. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να προσαρμοσθεί καλύτερα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον η αγροτική παραγωγή, και ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία υπηρεσίας ελέγχου εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων. Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε την ίδρυση τοπικών κέντρων για την κατάρτιση των αγροτών, την ενίσχυση του φορέα προώθησης αγροτικών προϊόντων και την καθιέρωση του θεσμού των αγροτικών συμβούλων.

    Ουσιαστικές παρεμβάσεις

    "Συνεχείς δράσεις, νέα αντίληψη και νέα οπτική", είναι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό οι απαραίτητες συνθήκες, έτσι ώστε να καταστεί πιο ανταγωνιστική η αγροτική παραγωγή.

    Οι έως τώρα παρεμβάσεις μας έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα για τους αγρότες, σημείωσε ο κ. Καραμανλής, και ανέφερε ενδεικτικά την επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζαν πολλοί παραγωγοί με τα πανωτόκια, τις ρυθμίσεις για τα μεσογειακά προϊόντα και την αύξηση των κοινοτικών ενισχύσεων.

    Επιπλέον, όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός: Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ καταβάλλονται πλέον μέσα σε 3 μήνες από τη λήξη του χρόνου συγκομιδής. Απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την ένταξη στα αναπτυξιακά προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ και βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι ρυθμοί απορρόφησης. Ως επιβράβευση της καλής πορείας των προγραμμάτων, εξασφαλίσαμε αύξηση των κοινοτικών πόρων του Γ΄ ΚΠΣ για την αγροτική ανάπτυξη κατά 406 εκ ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και δίνεται στην εκπαίδευση και την κατάρτιση των αγροτών, μέσω του προγράμματος "Δήμητρα". Μειώθηκε κατά 25% η ειδική ασφαλιστική εισφορά των κτηνοτρόφων του ΕΛΓΑ. Επεκτάθηκε η ασφάλιση στον ΟΓΑ όλων των εργατών στη Γεωργία και την Κτηνοτροφία. Προωθήθηκε πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Οι οικοδομικές άδειες για την κατασκευή κτηνοτροφικών και γεωργικών εγκαταστάσεων εκδίδονται πλέον δωρεάν. Προεντάχθηκαν στο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών 5.000 ενδιαφερόμενοι και προωθείται σχέδιο, που εντάσσει, για πρώτη φορά, στο ίδιο πρόγραμμα και τους Κτηνοτρόφους. Δόθηκε νέα ώθηση στη συγχώνευση και την ανάπτυξη των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Στο πρώτο τρίμηνο του 2005, οι εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων αυξήθηκαν κατά 25%. Οι εισαγωγές, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, μειώθηκαν κατά 3,7%. Παράλληλα, για την προστασία του καταναλωτή αλλά και του παραγωγού, διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα. Εξαντλείται κάθε εθνικό μέτρο που είναι συμβατό με τους κοινοτικούς κανονισμούς.

    Σχετικά με τη μείωση της τιμής της ζάχαρης

    Από την πλευρά του, ο υπουργός, Ευάγγελος Μπασιακος, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός είχε ενδιαφέρουσες προτάσεις και έκανε εύστοχες επισημάνσεις για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

    Οι προτεραιότητες, τόνισε ο κ. Μπασιάκος, είναι η προώθηση των επενδύσεων , όπου υπάρχει μεγάλη απορροφητικότητα ποσών και νέες εισροές πόρων, ύψους 406 εκατ. ευρώ.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι στο Συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. την ερχόμενη Δευτέρα, θα καταψηφίσει τις προτάσεις της Κομισιόν για τη μείωση της τιμής της ζάχαρης.

    Για "αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών με στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια" έκανε λόγο το ΚΚΕ τονίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση μειώνει περαιτέρω το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών με αποτέλεσμα "η μεγάλη πλειοψηφία να πνίγεται από τα χρέη".

    [06] Πολιτική

    Σύσκεψη για την τρομοκρατία

    12/7/2005 3:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τη στάση της Ελλάδας στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, που πραγματοποιείται την Τετάρτη στις Βρυξέλλες μελέτησαν σήμερα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαλήγουρα και τον υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης, η τοποθέτηση της χώρας μας στο σχέδιο ψηφίσματος, που έχει ζητήσει η αγγλική προεδρία να εγκρίνουν όλα τα κράτη μέλη και με το οποίο λαμβάνονται προσθετά μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επίσης, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία και με τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Αργύρη Καρρά. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπογράμμισε, πως η Ευρώπη πρέπει να δώσει από κοινού μια απάντηση σε αυτό το "στυγερό έγκλημα", σαν να είχε συμβεί σε κάθε χώρα. Ερωτηθείς, αν μα μέτρα, που προτείνει η βρετανική προεδρία μπορούν να υιοθετηθούν από τη χώρα μας, τόνισε, πως πρέπει πρώτα να δούμε τις προτάσεις και μετά να τοποθετηθούμε. Από την πλευρά του ο κ. Βουλγαράκης, επανέλαβε, πως η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, υπογραμμίζοντας, πως "δε χρειάζεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας".

    Με βάση τα δεδομένα της κάθε χώρας

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, διευκρίνισε, ότι αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το κείμενο, που προτείνεται να υιοθετηθεί από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο θα συζητηθεί αύριο στη σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών.

    Ο κ. Βουλγαράκης πρόσθεσε, ότι η εξέταση του κειμένου θα γίνει υπό το πρίσμα του καθεστώτος, που επικρατεί σε κάθε χώρα, προσθέτοντας, ότι η εξέταση της πρότασης θα γίνει με βάση το επίπεδο ασφαλείας της χώρας μας και την εκτίμηση για το βαθμό απειλής από την τρομοκρατία.

    "Συμπαραστεκόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες, που θεωρούν ότι απειλούνται περισσότερο ωστόσο εμείς έχουμε τα δικά μας στάνταρ", τόνισε ο υπουργός.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπαληγούρας σχετικά με το ενδεχόμενο περιορισμού των ατομικών ελευθεριών είπε ότι καλό είναι να μην προκαταλαμβάνουμε τα πράγματα. Πρόσθεσε δε, ότι θα πρέπει να σκεφθούμε τα βαθύτερα πολιτικά αίτια που δημιουργούν το πρόβλημα της τρομοκρατίας.

    [07] Κοινωνία

    Θα πάρουν νέα προθεσμία

    Διώξεις για τους δύο αναρχικούς

    12/7/2005 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Συμπληρωματική κατηγορία με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας απαγγέλθηκε σε βάρος των Καρασαρίδη και Καλαϊτζίδη, που είχαν συλληφθεί επ αυτόφωρο, όταν προσπάθησαν να πετάξουν σε κάδο σκουπιδιών κομμάτια από κλεμμένες ασπίδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι, Πέτρος Καρασαρίδης 40 ετών και Γιώργος Καλαϊτζίδης 26, που αντιμετωπίζουν ακόμη δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν μετά τη συμπληρωματική κατηγορία. Παράλληλα, ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για τρίτο άτομο, που φέρεται ότι είχε ενοικιάσει μαζί με τον 26χρονο θυρίδα σε τράπεζα, στην οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε κιβώτιο με σφαίρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας ο ιδιοκτήτης της θυρίδας ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα χέρια της αστυνομίας αναρχικοί

    [08] Κόσμος

    Συναγερμός στη Βαρσοβία

    12/7/2005 4:55:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Από το ταραγμένο κλίμα των ημερών δεν μπόρεσε να ξεφύγει ούτε η Πολωνία. Απειλητικό τηλεφώνημα για έκρηξη βόμβας στη μοναδική γραμμή του μετρό της Βαρσοβίας, έθεσε σήμερα το μεσημέρι τις αρχές της χώρας σε κατάσταση συναγερμού.

    Το τηλεφώνημα έγινε γύρω στη 1 το μεσημέρι (τοπική ώρα) από άντρα με πολωνική προφορά, ο οποίος προειδοποιούσε για ύπαρξη βόμβας σε κάποια από τις αποβάθρες των σταθμών. Αμέσως η αστυνομία έδωσε εντολή για επείγουσα επιχείρηση εκκένωσης των 16 σταθμών της γραμμής, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε διάστημα ενός τετάρτου. "Μου πήρε γύρω στο ένα λεπτό να πάρω αυτήν την απόφαση" δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Λεχ Καζινσκι, ο οποίος πρόσθεσε: "Πιθανολογούσαμε από την αρχή ότι μάλλον επρόκειτο για φάρσα, αλλά με τα τραγικά γεγονότα του Λονδίνου δεν μπορούσαμε να πάρουμε ρίσκο".

    Οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλύψει κάτι το ανησυχητικό, ωστόσο θα χρειαστούν μερικές ώρες προτού οι αρχές μπορέσουν να εγγυηθούν την ασφάλεια λειτουργίας του μέσου συγκοινωνίας. Σημειωτέον ότι η Πολωνία που θεωρείται στενή σύμμαχος της Ουάσινγκτον στο Ιράκ, όπου διοικεί μια πολυεθνή ταξιαρχία περίπου 4.000 στρατιωτών, έχει ενισχύσει την επιφυλακή της μετά τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη βρετανική πρωτεύουσα.

    [09] Κόσμος

    Δεν υπάρχουν τραυματίες

    Μπαράζ εκρήξεων στην Ισπανία

    12/7/2005 4:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2005 7:10:59 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters, El Mundo

    Μετά την πρωινή έκρηξη στη Βαρκελώνη, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και σκοτώθηκε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του, το μπαράζ εκρήξεων στην Ισπανία συνεχίστηκε στη χώρα των Βάσκων. Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκαν τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε σταθμό παραγωγής ενέργειας, στις 14.10 τοπική ώρα. Των εκρήξεων είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε εφημερίδες, εκ μέρους των Βάσκων αυτονομιστών της ΕΤΑ, με τα οποία προειδοποιούσαν, ότι οι βόμβες επρόκειτο να εκραγούν κοντά στο σταθμό παραγωγής ενέργειας της Αμορεμπιέτα. Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 13.30 τοπική ώρα στη βασκική εφημερίδα DYA του Σαν Σεμπαστιάν και μετά ακολούθησε τηλεφώνημα στην εφημερίδα Gara. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχουν τραυματίες, ούτε υλικές ζημιές. Οι αρχές πρόλαβαν να εκκενώσουν το σταθμό παραγωγής, στον οποίο υπήρχαν 250 άνθρωποι, εργαζόμενοι και επισκέπτες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη στη Βαρκελώνη

    [10] Ιράκ

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Κιρκούκ

    Καταδικάστηκαν σε ασφυξία

    12/7/2005 2:52:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε καθημερινό φαινόμενο έχουν εξελιχθεί οι επιθέσεις αυτοκτονίας στις διάφορες περιοχές του Ιράκ. Μετά τη χθεσινή διπλή επίθεση σε φυλάκιο, στα σύνορα με τη Συρία, σήμερα σειρά είχε το Κιρκούκ, όπου παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο μια αμερικανική περίπολο εξερράγη σε βιομηχανική συνοικία, παρασύροντας στο θάνατο δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15.

    Παράλληλα, τα μέτωπα όπου αντάρτες συγκρούονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τον αμερικανικό στρατό, παραμένουν θερμά και πολυάριθμα. Ο σημερινός απολογισμός από τις μάχες στο Ταλ Αφάρ κάνει λόγο για 14 θύματα από τις τάξεις των ανταρτών, ενώ ένας Αμερικανός στρατιώτης, που είχε τραυματιστεί χθες σε βομβιστική επίθεση, υπέκυψε στα τραύματα του.

    Την ίδια ώρα το Πεντάγωνο διαμηνύει πως η μαζική μείωση των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα συνδέεται με τις συνθήκες στην περιοχή. Όμως η εγκληματική συμπεριφορά τόσο των στρατευμάτων κατοχής, όσο και των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας μόνο να καταπνίξει μπορεί τις όποιες ελπίδες για εκτόνωση της βίας. Χθες, εννέα Ιρακινοί άφησαν την τελευταία τους πνοή με τον πιο φρικτό τρόπο. Ξεχασμένοι για περισσότερες από 14 ώρες, σε ένα κλειστό ημιφορτηγάκι της αστυνομίας, πέθαναν από ασφυξία, καθώς το θερμόμετρο έδειχνε τους 40 βαθμούς υπό σκιάν. Άλλοι τρεις, που κατάφεραν να επιβιώσουν, μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά και για να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση αυτή.

    Συλλήψεις έπειτα από αμερικανική ενέδρα

    Τα θύματα ήταν οικοδόμοι. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, η τραγική περιπέτεια τους ξεκίνησε την Κυριακή, όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε τα πυρά Αμερικανών στρατιωτών στην Αμερίγια, στα δυτικά της Βαγδάτης. Ένας εκ των επιβαινόντων βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Αμέσως οι υπόλοιποι έντεκα συνάδελφοι τους που βρίσκονταν στο όχημα, έσπευσαν να τους μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Εκεί όμως πήγαν να τους συναντήσουν λίγο αργότερα αστυνομικοί, οι οποίοι τους συνέλαβαν μαζί με έναν άνδρα που είχε συνοδεύσει στο νοσοκομείο την έγκυο σύζυγό του, με την κατηγορία των διασυνδέσεων με αντάρτικες οργανώσεις.

    Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο γενικό επιτελείο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, όπου τους χτύπησαν και τους έκλεισαν στο φορτηγάκι, από τις 11 το πρωί της Κυριακής μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

    [11] Μ. Ανατολή

    Επίθεση με πολιτικό στόχο στο Λίβανο

    12/7/2005 12:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2005 7:31:46 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Σε παγιδευμένο αυτοκίνητο οφείλεται η έκρηξη, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε χριστιανικό προάστιο της Βηρυτού. Από την έκρηξη, που είχε ως στόχο τον υπουργό Άμυνας του Λιβάνου, Ελίας αλ Μουρ, έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 12, μεταξύ των οποίων και ο αλ Μουρ. Το παγιδευμένο όχημα εξερράγη την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του αλ Μουρ κινούνταν στη βόρεια Βηρυτό, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για μία εξαιρετικά ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα. Ο αλ Μουρ είναι ο γαμπρός του φιλοσύρου προέδρου Εμίλ Λαχούντ, ενώ και ο ίδιος υποστηρίζει τη Συρία.

    [12] Οικονομία

    Τον Οκτώβριο από την Κομισιόν

    Ευρωπαϊκό τεστ για την Οικονομία

    12/7/2005 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πορεία της ελληνικής Οικονομίας και την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε να αποφασίσει αν θα εισηγηθεί νέα μέτρα ή όχι, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια, μετά την συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον κ. Αλμούνια, εάν η εκτίμηση της Κομισιόν είναι θετική και η προσαρμογή του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι αυτή που είχε ζητηθεί, τότε "θα το αναγνωρίσουμε δημοσίως και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση", ενώ, σε αντίθετη περίπτωση, "θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα τις διαδικασίας που προβλέπεται". "Η Κυβέρνηση προσπαθεί με τα μέτρα που έχει λάβει να ξεπεράσει τα προβλήματα που κληρονόμησε, κυρίως των ελλειμμάτων, ως το τέλος του 2006", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, έκανε λόγο για προαναγγελία νέων σκληρών μέτρων, κατάρρευση εσόδων και υπέρβαση δαπανών.

    Εκτός από την πορεία της ελληνικής Οικονομίας, το Ecofin ασχολήθηκε επίσης με την ανησυχητική εξέλιξη του δημοσιονομικού ελλείμματος σε Γαλλία, Γερμανία και Γαλλία, καθώς και με τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών του πετρελαίου στους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πετρέλαιο και δημοσιονομικά στο Eurogroup

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Νυστέρι" για Σάμουελ

    12/7/2005 7:34:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε εγχείρηση στη μύτη υποβλήθηκε σήμερα ο Αργεντίνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Βάλτερ ΣάμουΕλ. Ο διεθνής της "μπιανκοσελέστε" που υπέφερε από ένα ρινικό κατάγμα, "παράσημο" από τις 23 Ιανουαρίου στον αγώνα της "βασίλισσας" με τη Μαγιόρκα, θα πρέπει πλέον σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών σε απόλυτη ξεκούραση για περίπου μία εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαμουέλ βρίσκεται την τελευταία περίοδο στο στόχαστρο της ιταλικής Ίντερ.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Τριεστίνα υπέγραψε ο Μπάτζιο

    12/7/2005 7:19:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην ιταλική Τριεστινα, ομάδα της Serie B θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην διεθνής Ιταλός Ντίνο Μπατζιο. Η αναμενόμενη συμφωνία του 34χρονου άσου του ιταλικού ποδοσφαίρου με την ομάδα της Τεργέστης, αναμενόταν εδώ και περίπου 10 ημέρες, αλλά σήμερα τελικά υπέγραψε το συμβόλαιό του ο Μπάτζιο για συνεργασία ενός έτους με την προοπτική ανανέωσης και για άλλα δύο χρόνια. Εκτός όμως από την υπογραφή του Μπάτζιο ανανεώθηκε για άλλα τέσσερα χρόνια και το συμβόλαιο του Μάρκο Ριγκόνι.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δυσκολεύει η μετακόμιση του Φίγκο

    12/7/2005 4:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μόνο με ελεθερη μεταγραφή θα μπορέσει να φύγει από τους "Γκαλάκτικος" ο Λοοίς Φίγκο. Οι "μερένγκες" άλλαξαν την αρχική τους απόφαση να παραχωρήσουν τον Πορτογάλο χωρίς λεφτά, (έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ισπανικό σύλλογο) και πλέον ζητάνε τα τρία εκατομμύρια ευρώ για να τον αποδεσμεύσουν. Αυτό σημαίνει, πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πάει προς το Λίβερπουλ, όπως τόνισε και ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης, Ράφα Μπενίτεθ. "Είναι πολύ δύσκολη η απόκτηση του Φίγκο. Αυτή η μετακίνηση γίνεται ολοένα και δυσκολότερη και έχουμε ήδη ενημερώσει τη Μαδρίτη πως αναζητούμε άλλη λύση για τη συγκεκριμένη θέση". "

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έκλεισε ο Τουρέ

    12/7/2005 6:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την μεταγραφή του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ Γιώργος Λούβαρης. Ο κ. Λούβαρης είχε πάει στο Παρίσι για να κλείσει την μεταγραφή, και ενώ αναμενόταν μαζί με τον παίκτη τελικά ήρθε μόνος του, καθώς η άφιξη του νεαρού παίκτη αναβλήθηκε για μερικές ώρες. "Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον Τουρέ για τριετές συμβόλαιο. Ο παίκτης θα περάσει την Τετάρτη από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει. Από εκεί και πέρα, για τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις, όταν έχουμε κάτι άλλο θα σας ειδοποιήσουμε", δήλωσε ο κ. Λούβαρης που έκανε γνωστό ότι ο παίκτης θα αφιχθεί στην Αθήνα στις 10.30 . Ο Τουρέ, που αποτελεί επιλογή του Τροντ Σόλιντ, αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στην ουκρανική Μέταλουργκ Ντονέτσκ.

    Ποιός είναι ο Τουρέ

    Ο Γιάγια Τουρέ, είναι ο έκτος Αφρικανός (Ακτή Ελεφαντοστού) που θα φορέσει τη φανέλα του συλλόγου. Προηγήθηκαν οι Ρασίντ Γεκινί από τη Νιγηρία, οι Πίτερ Οφορίκουε, Φελίξ Αμπάγκουε, και Κόφι Αμπονσά, από την Γκάνα και ο Ζίζι Ρόμπερτς από τη Λιβερία.

    Γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1983 στην Ακτή Ελαφοντοστού, παίζει στη θέση του αμυντικού μέσου και έχει ύψος 1.90 και βάρος 79 κιλά. Στην Ευρώπη ήρθε σε ηλικία 18 ετών και εντάχθηκε στη βελγική Μπέβερεν, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2003.

    Εκείνη την χρονιά εντάχθηκε στην ουκρανική Μέταλουργκ Ντονέτσκ που έδωσε στην βελγική ομάδα 2,1 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

    Στην όχι και πολύ γνωστή ομάδα της Ουκρανίας, είχε 10 συμμετοχές την πρώτη χρονιά με ένα γκολ και 16 συμμετοχές με 2 γκολ τη δεύτερη.

    Στη Μπέβερεν, είχε αγωνιστεί για τρεις συνεχόμενες σεζόν με 28, 30 και 12 συμμετοχές αντίστοιχα, ενώ συνολικά πέτυχε 3 γκολ.

    Είναι αδερφός του Κόλο Αμπίμπ Τουρέ της Αρσεναλ, και αποτελεί προσωπική επιλογή του Σόλιντ.

    Ο Νορβηγός τεχνικός είχε ξεχωρίσει τον νεαρό, από την θητεία του στην Μπέβερεν, την τριετία 2001-2004, όταν και ο ίδιος ήταν προπονητής με την Μπριζ.

    Ο 22χρονος παίκτης είχε φτάσει και κοντά στην Άρσεναλ, αλλά η μεταγραφή χάλασε γιατί η ομάδα του Λονδίνου δεν κατάφερε να του εξασφαλίσει άδεια εργασίας.

    Οι "ερυθρόλευκοι" προχώρησαν στην απόκτηση του, δίνοντας το ποσό του 1,2 εκ. ευρώ στη Μέταλουργκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλείνει Τουρέ ο Ολυμπιακός

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σε θέση μάχης ο ΠΑΟΚ με Φουτσίνι

    12/7/2005 5:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στα άκρα οδηγούνται πλέον οι σχέσεις του ΠΑΟΚ, με τον Αρμάντο Φουτσίνι, μόνο που τώρα και για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η κόντρα της ΠΑΕ με τον Καμερουνέζο ποδοσφαιριστή, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, εμπλέκει και τον Παναθηναϊκό. Ο Φουτσίνι αρνήθηκε να μεταβεί στη Νάουσα όπου συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, έστειλε σήμερα εξώδικο στην διοίκηση, κάνοντας γνωστό ότι η καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ουσιαστικά τελειώσει, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με την προσφυγή που έχει καταθέσει. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΟΚ, που απάντησε με δυο εξώδικα. Ένα προς τον παίκτη τον οποίο τον καλεί σε απολογία και ένα προς τον Παναθηναϊκό τον οποίο εμπλέκει και επισήμως στην υπόθεση, καλώντας τους "πράσινους", να πάρουν θέση.

    Κυρκούδης: "Θεωρεί εαυτόν θιγμένο"

    Την αποστολή του εξώδικου του Φουτσίνι προς τον ΠΑΟΚ έκανε γνωστό ο δικηγόρος του παίκτη, Νίκος Κυρκούδης, προκαλώντας τη μήνη της διοίκησης.

    "Εστάλη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξώδικο. Το υπογράφει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αλλά δεν θα ήθελα να πω λεπτομέρειες προτού το πληροφορηθεί η ΠΑΕ. Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν θέλει να πάει στη Νάουσα, νιώθει προσβεβλημένος ως εργαζόμενος, ως προσωπικότητα και ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ό,τι ήταν να γίνει σε σχέση με την καριέρα του στον ΠΑΟΚ έχει γίνει. Εκκρεμεί το σημαντικότερο πράγματα, που είναι η απόφαση για την προσφυγή. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρίσκο, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η προσφυγή και παραμείνει στον ΠΑΟΚ, τις συνέπειες που φυσιολογικά θα υποστεί. Είναι ενήμερος απολύτως, γι αυτό και υπογράφεται το εξώδικο από τον ίδιο προσωπικά. Η απόφαση ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν, εμείς απλώς τον ενημερώνουμε για όλα τα ενδεχόμενα", δήλωσε σχετικά, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση για την προσφυγή είπε:

    "Προφανώς λόγω φόρτου εργασίας και λόγω του ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση με εμβέλεια, δε βγήκε ακόμα η απόφαση και είναι πολύ δύσκολο να εκδοθεί πριν την ερχόμενη Δευτέρα".

    Κλήση σε απολογία

    Άμεση ήταν πάντως η αντίδραση του ΠΑΟ, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε την νομική του υπηρεσία να συντάξει και να αποστείλει στον παίκτη εξώδικο με το οποίο τον καλεί σε απολογία. Τραβώντας την υπόθεση στα άκρα λίγο αργότερα απέστειλε εξώδικο και προς τον Παναθηναϊκό όπου κατηγορεί την αθηναϊκή ομάδα πως διαπραγματεύτηκε με τον Φουτσίνι την μεταγραφή του.

    Το εξώδικο του ΠΑΟΚ προς τον παίκτη αναφέρει:

    "Όπως γνωρίζετε έπρεπε από τις 3 Ιουλίου 2005 να βρίσκεσθε στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη της προετοιμασίας της νέας αγωνιστικής περιόδου 2005-2006

    Για αυτό το λόγο ενημερωθήκατε με επιστολή μας με αριθμό πρωτοκόλλου 679/28.06.2005 που εστάλη μέσω φαξ στον μάνατζέρ σας κ. Μιντζιβίρη και στον πληρεξούσιο δικηγόρο σας κ. Κυρκούδη.

    Επειδή μέχρι σήμερα δεν εμφανισθήκατε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως οφείλατε

    Επειδή είστε δέκα (10) ημέρες αδικαιολογήτως απών

    Επειδή πληροφορούμαστε από τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου ότι διαπραγματεύεστε ήδη με άλλη Ελληνική ομάδα

    Επειδή οφείλετε σύμφωνα με το συμβόλαιό σας, τους Νόμους και τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας να επιδεικνύετε άψογη επαγγελματική συμπεριφορά

    Επειδή οι ανωτέρω πράξεις σας κρίνονται αδικαιολόγητες και συνιστούν παράβαση του εσωτερικού κανονισμού και των όρων του μεταξύ μας συμβολαίου

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙΣΤΕ

    Να προσέλθετε στις 13 Ιουλίου 2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 στα γραφεία της εταιρίας μας επί της οδού Μικράς Ασίας Γήπεδο Τούμπας προκειμένου να απολογηθείτε ενώπιον της Διοικήσεως για τις παραπάνω κατεξοχήν υπαίτιες και ζημιογόνες για την εταιρία συμπεριφορές σας".

    Καλεί τον ΠΑΟ να πάρει θέση

    Και σαν μην έφτανε αυτό ο ΠΑΟΚ εμπλέκει για πρώτη φορά επίσημα και τον Παναθηναϊκό, καθώς με εξώδικο που έστειλε στην αθηναϊκή ΠΑΕ, την θεωρεί υπόλογο της στάσης του παίκτη, κατηγορώντας τους "πράσινους" για άμεση εμπλοκή, στην υπόθεση.

    "Πληροφορούμαστε από τα μέσα ενημέρωσης ότι από τις αρχές Ιουνίου 2005 διαπραγματεύεστε με τον ποδοσφαιριστή μας Feutchine Armand προκειμένου να τον εντάξετε στην ομάδα σας.

    Επειδή δεν έχετε μέχρι σήμερα διαψεύσει όλα όσα γράφονται στον έντυπο τύπο για τις επαφές σας με τον ποδοσφαιριστή μας.

    Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 3 του κανονισμού Νο 1 (Άρθρο 88 Ν 2725/1999) οι εταιρίες δεν έχουν το δικαίωμα να προσεγγίζουν άμεσα ή έμμεσα ποδοσφαιριστή που ανήκει σε άλλη εταιρία με σκοπό την διαπραγμάτευση της μετεγγραφής του.

    Για τους λόγους αυτούς διαμαρτυρόμαστε για την ανωτέρω συμπεριφορά σας και δηλώνουμε ότι θα ενεργήσουμε εναντίον σας παν το νόμιμο εάν αποδειχθούν τα ανωτέρω".

    Πλέον, ακόμα και ο ΠΑΟΚ να καταφέρει να κερδίσει την προσφυγή, η ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών είναι ολική και ο παίκτης θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τον "δικέφαλο του Βορρά".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζεται η κόντρα ΠΑΟΚ-Φουτσίνι

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τσιρίλο και με υπογραφή στην ΑΕΚ

    12/7/2005 3:50:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται από σήμερα ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός, έστειλε την Τρίτη με φαξ στα γραφεία της ΠΑΕ υπογεγραμμένο το προσύμφωνο που είχε συντάξει και του είχε παραδώσει η διοίκηση και το μόνο που απομένει πλέον είναι η υπογραφή του συμβολαίου του. Αυτό πρόκειται να γίνει την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ο Τσιρίλο θα έρθει στην Αθήνα, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις αλλά και να βάλει την υπογραφή του στο νέο 2+1 χρόνια συμβόλαιό του. Με την σίγουρη έλευση του Ιταλού αμυντικού, η μόνη θέση που μένει κενή προς κάλυψη, είναι αυτή του αμυντικού μέσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ίλια Ίβιτς έχει εντοπίσει τον παίκτη και τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να τον κλείσει.

    Τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα

    Με πολύ τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία της ΑΕΚ.

    Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος, ενώ στις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις υπεβλήθη ο Βασίλης Λάκης.

    Το απόγευμα η προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τις 18.00.

    [19] Μπάσκετ

    ΑΕΚ: Νέος "κόουτς" ο Κακιούσης

    12/7/2005 3:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο "δικέφαλος" είναι ο νέος σταθμός στην προπονητική καριέρα του Λευτέρη Κακιούση. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΚΑΕ ΑΕΚ, ο Έλληνας προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας, αποτελώντας τον αντικαταστάτη του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στη Ρωσία. Τις πρώτες δηλώσεις ως προπονητής της Ένωσης, έκανε ο Κακιούσης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την επιλογή του και είναι έτοιμος για σκληρή δουλειά.

    "Υπόσχομαι δουλειά"

    Ο Έλληνας προπονητής είπε, πως η ΑΕΚ αποτελεί ένα νέο κύκλο στη ζωή του και τόνισε πως έρχεται σε "μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους στόχους και φιλοδοξίες που συμβαδίζουν με τους δικούς μου. Είναι πολύ νωρίς να πω περισσότερα πράγματα, το μόνο που έχω να υποσχεθώ είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά».

    Ο Λευτέρης Κακιούσης γεννήθηκε στις 7/6/1968 και περίπου για μια δεκαετία φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή, από το 1987 και παρέμεινε στο Ιβανώφειο μέχρι το 1996. Εν συνεχεία μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, ενώ τρία χρόνια αργότερα βρέθηκε στο Μακεδονικό, έχοντας φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας (44 συμμετοχές). Στην ομάδα της Νεάπολης αγωνίστηκε για δύο χρόνια, ενώ δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της. Αφού οδήγησε τον Μακεδονικό στην Α1 κατηγορία, επέστρεψε στον πάγκο του Ηρακλή, όπου με βάση τους πολλούς νέους παίκτες, κατάφερε να φτιάξει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Επίσης, ο Λευτέρης Κακιούσης είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου της εθνικής, μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Σε 15 αγώνες στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετράει 9 νίκες και 6 ήττες.

    [20] Μπάσκετ

    Κατηφορίζει προς Πειραιά ο Σπανούλης

    12/7/2005 11:50:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Από τον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό φαίνεται πως πηγαίνει ο Βασίλης Σπανούλης. Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον των πράσινων για την απόκτηση του, ο Έλληνας γκαρντ σκέφτεται την πρόταση των κόκκινων και μάλιστα φαίνεται πολύ πιο ζεστός στο να την αποδεχθεί. Η μεταστροφή του όλου σκηνικού, καθώς όλα έδειχναν "πράσινα", οφείλεται εν μέρει στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Καζλάουσκας, τον Κουίνσι Λιούις, κυρίως, όμως, στον ηγετικό ρόλο που αναμένεται να έχει στην νέα ομάδα που χτίζεται. Παράλληλα, ο διεθνής γκαρντ έχει τονίσει πως θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα που θα καταλήξει και οι κόκκινοι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Παράλληλα, ακόμα πιο κοντά στον Πειραιά, τον στέλνει το γεγονός οι κόκκινοι θα κάνουν πιο βελτιωμένη πρόταση.

    [21] Βόλεϊ

    "Βίοι παράλληλοι" για Πλάτενικ-Νοβότνι

    12/7/2005 6:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τσεχίας, στην ελληνική Α1 και από τη"Μέκκα" του ευρωπαϊκού βόλεϊ, το ιταλικό πρωτάθλημα, σε Βελιγράδι και Ρώμη. Ο λόγος φυσικά για τους πρώην διεθνείς Τσέχους άσους του τριφυλλιού, τον ακραίο Πέτερ Πλάτενικ και το διαγώνιο συμπατριώτη του, Γιακούμπ Νοβότνι. Ο πρώτος στα 24 του χρόνια θα αγωνίζεται φέτος και για ένα χρόνο στην ιταλική Κούνεο, ενώ ο 26χρονος "Νόβο" που θα φορέσει τη φανέλα της Περούτζια, συμφώνησε με την ιταλική ομάδα για συνεργασία 1+1 χρόνια. Αμφότεροι στις αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται να δώσουν κανονικά το παρών με την ομάδα της Τσεχίας στο β' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από 2-11/9 σε Βελιγράδι και Ρώμη, με τη συμμετοχή και της Εθνικής.

    [22] Ντεμπούτο για το "νέο αίμα" της ιππασίας

    12/7/2005 6:30:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τα... καλά τους ετοιμάζονται να φορέσουν από αύριο και μέχρι την Κυριακή οι νεαροί ιππείς και αμαζόνες, στην παρθενική τους εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων ιππικής δεξιοτεχνίας, που θα διεξαχθεί στο ιταλικό Μπαρτζάγκο. Στον ιστορικό αυτό αγώνα για τα "ελληνικά" χρώματα, όπου θα συμμετάσχουν συνολικά 65 ιππείς και αμαζόνες από 20 ευρωπαϊκές χώρες, οι διεθνείς πρωταθλήτριες Χριστίνα Σαχίνογλου με τον Maximilian II, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου με τον Marco Polo και η Αλτάνη Εμμανουήλ με τον Livano, θα κυνηγήσουν την πρόκρισή τους στους Κυριακάτικους μετά μουσικής τελικούς του αγωνίσματος. Η αυλαία της πρεμιέρας των αγώνων θα ανοίξει με το πρώτο μέρος του Ομαδικού Αγωνίσματος των Εφήβων, ενώ μεθαύριο θα διεξαχθεί το δεύτερο μέρος. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνουν οι δύο προκριματικοί για το Ατομικό Αγώνισμα.

    [23] "Μία γροθιά" Ελλάδα-Κύπρο-Βουλγαρία

    12/7/2005 6:19:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο αθλητισμός ενώνει και αυτό ισχύει τουλάχιστον όσον αφορά στην πυγμαχία για την περίπτωση Ελλάδας Κύπρου και Βουλγαρίας. Κατόπιν πρωτοβουλίας του Α αντιπρόεδρου της ΕΟΠ, Γιάννη Πετρόπουλου οι τρεις πυγμαχικές Ομοσπονδίες, προχώρησαν σε μία σημαντική συμφωνία για την πραγματοποίηση σειράς αγωνιστικών εκδηλώσεων καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σε κοινές προετοιμασίες διεθνών πυγμάχων σε ειδικά προπονητικά κέντρα, κοινές προπονήσεις σε καμπ για τις εθνικές ομάδες. Στόχος των τριών χωρών είναι η καλύτερη προετοιμασία των πυγμάχων τους ενόψει των ολυμπιακών διακρίσεων στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

    [24] "Στοπ στο 2016" από το Παρίσι

    12/7/2005 12:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    «Το Παρίσι δεν θα είναι υποψήφιο για το 2016» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης, Μπερτράντ Ντελανοέ σε συνέντευξή του στο Europe 1. Συμπληρώνοντας, είπε θα βοηθήσει όσο μπορεί αν δει υποψηφιότητες από τη Νότια Αμερική ή την Αφρική. Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γαλλίας απέρριψε την υποψηφιότητα της πόλης Ανεσί για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, κρίνοντας «πρόωρο» το εγχείρημα, μετά την αποτυχία του Παρισιού στην ψηφοφορία για την ανάληψη των Θερινών Ολυμπιακών του 2012.

    [25] Τεχνολογία

    Αποκτούν "σπίτι" οι surfers του κινητού

    Mobi γειτονιά για κινητά

    12/7/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το πράσινο φως για τη δημιουργία του ενός νέου domain για τα sites που είναι σχεδιασμένα για πλοήγηση από το κινητό τηλέφωνο, έδωσε η ICANN, το σώμα του Διαδικτύου για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών. Τα πρώτα sites με την κατάληξη .mobi αναμένονται από το καλοκαίρι του 2006 και θα είναι σχεδιασμένα με βάση τις ανάγκες των χρηστών κινητών τηλεφώνων. Το project που φιλοδοξεί "να πιάσει" την αγορά δισεκατομμυρίων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, στηρίζουν κολοσσοί του χώρου, όπως η Ericsson, η Vodafone, η Tim, Samsung, αλλά και η Microsoft.

    Πολυδιάστατο project

    Για να μπορέσει κανείς να αγοράσει χώρο στο .mobi domain θα πρέπει να υιοθετήσει κάποια βασικά standards.

    Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να μπορεί να προβλέψει τα πάντα και να καλύψει τις ανάγκες πλοήγησης στο Internet από την οποιαδήποτε συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

    Θα πρέπει επίσης να λάβει υπ όψιν σοβαρά, ακόμα δυο παραμέτρους, τον τρόπο που πληρώνει ο συνδρομητής το λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας και τους περιορισμούς του bandwith.

    Η δημιουργία του νέου domain θα λύσει και τα χέρια των μηχανών αναζήτησης που θα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν καταλόγους με αυτά τα sites.

    Αυτό θα κάνει ευκολότερη την αναζήτηση και για τους ίδιους τους χρήστες.

    Να σημειώσουμε ότι γενικές διευθύνσεις όπως restaurant.mobi ή travel.mobi θα πουληθούν μετά από δημοπρασία.

    [26] Παράξενα

    Κινέζος εστιάτορας ξύνει παλιές πληγές

    Πρώτα συγνώμη, μετά φαγητό

    12/7/2005 2:02:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Mια παλιά έχθρα αναβιώσε στην πόλη Τζιλίν της Βορειοανατολικής Κίνας. Ένα εστιατόριο απαγορεύει την είσοδο στους Γιαπωνέζους τουρίστες αν πρώτα δεν ζητήσουν συγγνώμη για την ιαπωνική κατοχή της Κίνας κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μάλιστα στην πόρτα του συγκεκριμένου εστιατορίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιότο, έχει αναρτηθεί ταμπέλα που γράφει "Απαγορεύεται η είσοδος στους Γιαπωνέζους". Μετά από αυτό, κανείς Γιαπωνέζος δεν έχει περάσει την πορτα του εστιατορίου το οποιο οπως φαίνεται δεν έχει ανάγκη πελατείας των τουριστών. Ο κ. Τιάν, ιδιοκτήτης του κινέζικου εστιατορίου είπε: "Καλωσορίζουμε τους γιαπωνέζους πελάτες μας που βλέπουν με σωστό μάτι την ιστορία. Αλλά δεν μας αρέσουν όσοι αρνούνται να παραδεχτούν τα γεγονότα". Τέλος όσον αφορά τους εργαζόμενους, αυτοί ζητούν από τους Γιαπωνέζους να αναπτύξουν τις απόψεις τους για την κατοχή τμημάτων της Κίνας από την Ιαπωνία την περίοδο 1931-45 και όταν οι απόψεις τους δεν συμπίπτουν με αυτές του ιδιοκτήτη ή όταν δεν ζητούν συγγνώμη τους διώχνουν.

    [27] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θετικό κλίμα στον Ιωνικό

    12/7/2005 6:12:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Ιωνικού. Σήμερα ενσωματώθηκαν στην ομάδα και οι Μαρτσέλο Γκούτμαν και Γκαμπριέλ Λετιέρι, οι οποίοι έφτασαν χθες στην Αθήνα. Αύριο θα περάσουν από εργομετρικές εξτάσεις, μαζί με τους Μακόρ και Φερέιρα Κινγκ. Όσον αφορά την διάθεση των παικτών, ο προπονητής της ομάδας Σάκης Τσιώλης, την βαθμολόγησε με "δέκα", καθώς με δηλώσεις του, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και τις συνθήκες προπόνησης τόσο στο Γκολφ της Γλυφάδας, όσο και στο γήπεδο της Νεάπολης.

    Συνεχίζουμε, με την ίδια διάθεση

    Στο αρκετά καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα αλλά και το κέφι των παικτών κατά την προετοιμασία στάθηκε ο Σάκης Τσιώλης στις πρώτες του δηλώσεις πό την ημέρα που άρχισε η προετοιμασία της ομάδας:

    "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη διάθεση που δείχνουν όλα τα παιδιά, τα οποία επίσης είναι ενθουσιασμένα, καθώς για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο προπονούνται σε φυσικό χλοοτάπητα, τόσο το πρωί στο Γκολφ όσο και το απόγευμα στο γήπεδο της Νεάπολης. Οι συνθήκες μπορώ να πω ότι είναι ιδανικές και συνεχίζουμε με αυξανόμενη ένταση τις προπονήσεις μας, προετοιμαζόμενοι για το βασικό στάδιο, που θα γίνει στο Καρπενήσι. Το πρωί, ασχολούμαστε με ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ το απόγευμα χρησιμοποιούμε μπάλα και κάποιες ημέρες, όπως σήμερα το απόγευμα, οι παίκτες κάνουν ασκήσεις δύναμης σε γυμναστήριο. Η προσπάθεια της διοίκησης και η δική μου είναι να εξασφαλίσουμε ιδανικές συνθήκες προπόνησης και στο πλαίσιο αυτό προχωράμε ήδη στην αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο σε αίθουσα του γηπέδου της Νεάπολης. Συνεχίζουμε, με την ίδια διάθεση, πίστη και αποφασιστικότητα και ο κάθε ένας από την πλευρά του θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για τον Ιωνικό".

    Ίδια πολιτική τιμών στα εισιτήρια

    Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Ιωνικός ανακοίνωσε σήμερα τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα περίοδο, που είναι οι ίδιες με αυτές της περσινής σεζόν, εκτός από τη θύρα 5 (επισήμων), όπου υπάρχει μια μικρή αύξηση. Συγκεκριμένα, οι τιμές των φετινών εισιτηρίων διαρκείας είναι 100 ευρώ (θύρα 3), 150 ευρώ (θύρες 1-2) και 500 ευρώ (θύρα 5), ενώ η διάθεση τους θα αρχίσει στις 25 Ιουλίου από τα γραφεία της ΠΑΕ.

    Όσον αφορά τις τιμές των απλών εισιτηρίων που θα ισχύσουν φέτος, είναι 10 ευρώ (θύρα 3), 15 ευρώ (θύρες 1-2), 20 ευρώ (θύρες 4 και 6), 120 ευρώ (θύρα 5), ενώ στη θύρα 7-8 που χρησιμοποιείται για τους οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων, τα εισιτήρια θα κοστίζουν 25 ευρώ. Οι τιμές αυτές θα ισχύουν για το 90% των αγώνων που θα γίνουν στο γήπεδο της Νεάπολης, εκτός από τα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

    Μιλώντας για τις τιμές των εισιτηρίων, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Χρήστος Κανελλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των οπαδών μας, κρατήσαμε τις τιμές στα ίδια επίπεδα, αφού θέλουμε να έχουμε τον κόσμο κοντά μας. Εμείς κάναμε το καθήκον μας και θέλω να πιστεύω ότι και οι οπαδοί μας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα των ποδοσφαιριστών μας και θα τους ενισχύουν σε κάθε αγώνα. Φέτος το γήπεδο της Νεάπολης, πρέπει να είναι πραγματική "έδρα" και είναι η στιγμή να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας".

    [28] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτος στόχος η παραμονή για ΑΕΛ

    12/7/2005 5:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μπορεί οι φίλαθλοι της Λάρισας να κάνουν όνειρα ακόμα και για UEFA, όπως φάνηκε και από τα συνθήματά τους στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, αλλά άλλος είναι ο στόχος της διοίκησης που προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους. Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "SuperΣπορ FM",ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Πηλαδάκης, έθεσε ως πρώτο στόχο όσο και να στεναχωρεί κάποιους αυτό, την παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Δεύτερος στόχος το καινούργιο γήπεδο και αμέσως μετά την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής.

    "Το έργο μας θα είναι δύσκολο"

    "Στόχος μας είναι να μείνουμε στην κατηγορία και δεύτερος στόχος το γήπεδο και η ένταξη της Λάρισας στο Euro 2012. Θέλουμε στο πρώτο τρίμηνο του 2007 να έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο και να είναι προς χρήση. Αυτό θα είναι πόλος έλξης για μεγάλα ονόματα Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών, που θα ενισχύσουν την ομάδα μας. Ο τρίτος στόχος είναι οι υποδομές. Μέχρι σήμερα έχουμε επενδύσει αρκετά χρήματα σε αυτό το θέμα. Παρότι αγωνιζόμασταν στη Β Εθνική είχαμε ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, στην αρχή με δύο γήπεδα, τώρα με τρία που έχουν φυσικό χλοοτάπητα, αποδυτήρια, σάουνες, αίθουσες, με όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται. Το δυναμικό στα μικρά παιδιά της ομάδας μας δίνουν την ώθηση να επενδύσουμε σε αυτά, ούτως ώστε να βγάλουμε κάποια ταλέντα μακροπρόθεσμα. Ο προϋπολογισμός μιας ομάδας, αν δεν έχει κορμό από την περιοχή, είναι δύσκολο να σταθεί λόγω κόστους, ψυχολογικής στήριξης και προσαρμογής. Θέλουμε να έχουμε παίκτες από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Ελασσόνα και όλες αυτές της πόλεις μας. Με αυτό επιτυγχάνουμε την προσέλκυση όλο και περισσότερων παιδιών στο να παίξουν ποδόσφαιρο για την ομάδα. Αυτό είναι δουλειά του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του. Από εκεί και πέρα έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος στη διάρκεια της καλής πορείας του συλλόγου. Κάτι ανάλογο που συμβαίνει και στις επιχειρήσεις" τόνισε ο πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας εν αρχή της περίοδου τους στόχους της ομάδας.

    Σχετικά με το γήπεδο ανέφερε: "Είναι μεγάλη υπόθεση και για τον τόπο και για την ομάδα η είσοδος του γηπέδου της Λάρισας στο φάκελο υποψηφιότητας του Euro 2012. Είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που λείπει από την περιοχή, καθώς μπορεί να υπάρχει το Πανθεσσαλικό που είναι πανέμορφο, αλλά είναι στάδιο, δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο".

    Μιλώντας γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε: "Φαντάζομαι πως όποια ομάδα κάνει υγιή προσπάθεια και μπορεί να γεμίσει ένα γήπεδο, όπως η Ξάνθη, ο Εργοτέλης, τα Γιάννινα, οι Σέρρες και εμείς, έχουν το σεβασμό του κόσμου και θα πρέπει να αγωνιζονται στη μεγάλη κατηγορία. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί κανόνα, αλλά είναι πολύ καλό για το ποδόσφαιρο".

    Τέλος, για τη "στρατηγική" που ακολουθεί φέτος η διοίκηση της Λάρισας, είπε: "Όσον αφορά τη φετινή μας πορεία, θα πρέπει να δούμε το ρόστερ μας να είναι ανταγωνιστικό και όσο το δυνατόν πιο επαρκές, για να μπορέσουμε να σταθούμε στην κατηγορία. Πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες με ιστορία και εμπειρία και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Πέρυσι αλλάξαμε στο μέσον της περιόδου αρκετούς παίκτες, αλλά φέτος δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήταν η πρώτη μας προσέγγιση στην ομάδα. Βρήκαμε 26 παίκτες, έφυγαν 12 και ήρθαν 6. Κάναμε τα λάθη μας και τις διορθωτικές μας κινήσεις. Οι μεγάλες πορείες της ομάδας έγιναν όταν ο κορμός ήταν εφτά χρόνια μαζί. Όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που ήταν στο σύλλογο έπαιζαν συνέχεια μαζί. Η ομάδα χτιζόταν στα πρότυπα του Άγιαξ, αργά και σταθερά".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 July 2005 - 16:54:30 UTC