Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρομοκρατικό σοκ στο Λονδίνο
  • [02] Μέτρα και στην Αθήνα
  • [03] Ηλεκτρικό όχημα για ...διακοπές
  • [04] Δραστικές αλλαγές ζητά ο ΟΟΣΑ
  • [05] Με αποφασιστικότητα και κοινωνική ευαισθησία
  • [06] Συνάντηση Παπαληγούρα με δικαστικούς
  • [07] "Να καταργηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις έως το 2010"
  • [08] Εκτροχιασμός τρένου στην Τουρκία
  • [09] Ανταλλαγή πυρών στη Δυτική Όχθη
  • [10] Με ΣΕΒ και ΓΣΕΒΕΕ για εργασιακό
  • [11] Υπέγραψε ο Σορεντίνο στην ΑΕΚ
  • [12] Τελευταία και... φαρμακερή
  • [13] Κοντά στην ομάδα ο Σαλευρής
  • [14] Στη Μπενετόν ο Ζήσης
  • [15] Τα' βαψε... μπλε ο "Μούλα"
  • [16] Ετοιμες να κατακτήσουν και την Ευρώπη
  • [17] Στην οχτάδα οι κοπέλλες
  • [18] Κληρώνει για τα φιλέ
  • [19] Στη Λουκέρνη τα κουπιά μας
  • [20] Το μαχαίρι στο... κόκκαλο
  • [21] "Βροχή" οι προτάσεις στην ΕΟΠ
  • [22] Γήπεδο στολίδι στη Λειβαδιά
  • [23] Χτυπάει.. καμπάνα για το Μόγιο

    [01] Κόσμος

    Βομβαρδισμένο τοπίο η βρετανική πρωτεύουσα

    Τρομοκρατικό σοκ στο Λονδίνο

    7/7/2005 4:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2005 7:04:21 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- AFP- Associated Press

    Μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο, τη χαρά των Βρετανών πολιτών ήρθε να σκιάσει το αιματηρό μπαράζ εκρήξεων στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο Τόνι Μπλερ αναχώρησε από το Γκλένγκλις της Σκωτίας, όπου σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου της G8 και μεταβαίνει εσπευσμένα στο Λονδίνο. Σε διάγγελμα του προς το βρετανικό λαό, έκανε ξεκάθαρα λόγο για τρομοκρατικές ενέργειες τις οποίες συνέδεσε με την έναρξη της Συνόδου. Χαρακτήρισε τις επιθέσεις βάρβαρες και διακήρυξε την ισχυρή πρόθεση του για καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Από την πλευρά του και ο υπουργός Εσωτερικών, Τσαρλς Κλαρκ χαρακτήρισε τις εκρήξεις τρομοκρατικές επιθέσεις. Όπως ανακοίνωσε, ο ίδιος το δίκτυο του μετρό θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον όλη μέρα σήμερα, ενώ πρόσθεσε, ότι προς το παρόν δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στο κέντρο του Λονδίνου και οι Αρχές θα αποφασίσουν αργότερα, αν θα επαναληφθεί η κυκλοφορία τους. Όσον αφορά τις απώλειες, η Αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγο, ότι οι νεκροί φτάνουν τους 33, ωστόσο εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολλούς περισσότερους. Δεν υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών. Σε εκατοντάδες υπολογίζονται οι τραυματίες. Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ δεν υπήρχε καμιά προειδοποίηση για την επίθεση.

    Φόβος για νέα χτυπήματα

    Θρασύδειλη επίθεση χαρακτήρισε το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε το απόγευμα. Η Αστυνομία μιλά για τέσσερις επιθέσεις, τρεις στο μετρό και μία σε λεωφορείο. Νωρίτερα αναφορές μιλούσαν για επτά.

    Όσον αφορά τα θύματα γίνεται λόγος 33 νεκρούς, ωστόσο εκτιμήσεις ανεβάζουν κατά πολύ τον αριθμό. Μεταξύ των θυμάτων σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται και δύο Ιταλοί. Ανακοινώθηκε ακόμη, ότι 45 άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ συνολικά οι τραυματίες υπολογίζονται σε εκατοντάδες.

    Ακόμη επεσήμανε, ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς υπάρχουν φόβοι, ότι μπορεί να υπάρξουν και νέα χτυπήματα.

    Επίσης, ξεκαθάρισε, ότι δεν υπήρχε καμιά προειδοποίηση ή πληροφορία σε οποιαδήποτε βρετανική υπηρεσία για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

    Προς το παρόν, πάντως δεν είναι σαφές, αν οι επιθέσεις οφείλονταν σε βομβιστές καμικάζι ή σε τοποθετημένους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

    Δεν έχει επίσης επιβεβαιωθεί, αν όντως το χτύπημα φέρει την υπογραφή της Al Qaeda, όπως μετέδωσαν νωρίτερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και το ιταλικό πρακτορείο ANSA, επικαλούμενα ανακοίνωση σε ισλαμιστική ιστοσελίδα.

    Το μόνο σίγουρο σύμφωνα με τους υπευθύνους της Σκότλαντ Γιαρντ είναι, ότι θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι το Λονδίνο να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς η πόλη.

    Σημειώνουμε, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό τόσο στην ελληνική πρεσβεία όσο και στο Γενικό προξενείο στο Λονδίνο είναι:

    0044 207 727 7570

    0044 207 313 5623

    0044 207 313 5626

    Αποτροπιασμός και καταδίκη

    Στο μεταξύ, ο ένας μετά τον άλλο οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών εκφράζουν τον καταδίκασαν τρομοκρατικό χτύπημα.

    Αμέσως μετά το διάγγελμα του Τόνι Μπλερ με ανακοίνωσή τους τις επιθέσεις καταδίκασαν και οι ηγέτες της G8 δηλώνοντας παράλληλα, ότι θα συνεχίσουν ενωμένοι τις προσπάθειές τους κατά της τρομοκρατίας.

    "Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" συνεχίζεται, σημείωσε από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπους σε δήλωση που έκανε στο περιθώριο της Συνόδου.

    "Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρίσκεται στο πλευρό του βρετανικού λαού κατά της τρομοκρατίας και για την ελευθερία και τη δημοκρατία", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο, προσθέτοντας, ότι η ΕΕ θα προσφέρει "κάθε δυνατή υποστήριξη και βοήθεια στις βρετανικές αρχές για την αντιμετώπιση αυτών των βαρβαρικών ενεργειών".

    Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιάπ ντε Χοπ Σέφερ καταδίκασε δριμύτατα τις επιθέσεις και κάλεσε την Ατλαντική Συμμαχία να "παραμείνει ενωμένη για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία". "Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αιτιολογία για τα γεμάτα μίσος εγκλήματα αυτού του είδους", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

    Την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις εξέφρασε προς τον Τόνι Μπλερ με επιστολή του και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής

    "Και αυτή η πράξη τυφλής βίας υπογραμμίζει ότι η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας παραμένει ενεργή. Απέναντι σ αυτήν την κοινή απειλή, εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή η δέσμευσή μας για αποτελεσματική αντιμετώπισή της", προστίθεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση .

    Τη δριμεία καταδίκη της για τις επιθέσεις εξέφρασε σήμερα και η ισπανική Κυβέρνηση, παράλληλα με "την αλληλεγγύη της στον πληθυσμό του Λονδίνου, την Κυβέρνηση, τις αρχές και το βρετανικό λαό".

    Τις επιθέσεις στο Λονδίνο καταδίκασε και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπέρτι Άχερν, λέγοντας, ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες αυτού του είδους δεν θα επηρεάσουν τις αποφάσεις της Ομάδας των Οκτώ (G8). "Πρόκειται για ένα κατάφωρο πλήγμα κατά των ανθρώπων", σημείωσε.

    Τον αποτροπιασμό του και την απόλυτη αλληλεγγύη της Γαλλίας και του γαλλικού λαού προς τη Βρετανία εξέφρασε και ο Γάλλος Πρόεδρος, Ζακ Σιράκ.

    "Είμαστε σε αυτήν την περίσταση όλοι Λονδρέζοι", δήλωσε από την πλευρά του δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στο Παρίσι από τη Σιγκαπούρη.

    Από την πλευρά της Ρωσίας, ο Πρόεδρος Πούτιν, απηύθυνε μήνυμα "στον πολιτισμένο κόσμο για κοινό αγώνα απέναντι στην ττομοκρατία", επισημαίνοντας,

    ότι καταδικάζει τις σημερινές επιθέσεις.

    Για "βαρβαρική πράξη κατά της ανθρωπότητας", έκανε λόγο, ο Πάπας Βενέδικτος, καταδικάζοντας σε τηλεγράφημά του προς τον καρδινάλιο Κόρμακ Μέρφι Ο Κόνορ της Βρετανίας.

    Τον αποτροπιασμό και την οργή των Ιταλών για την αποτρόπαιη αυτή ενέργεια και τη λύπη του για την "απώλεια τόσο πολλών ανθρώπινων ζωών" εξέφρασε και ο Ιταλός Πρόεδρος, Κάρλο Αζέλιο Τζιάμπι αυτός σε μήνυμά του προς τη βασίλισσα Ελισσάβετ.

    Την καταδίκη του για τις "φρικτές τρομοκρατικές" επιθέσεις στο Λονδίνο εξέφρασε και ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε.

    Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη συνεργασία της χώρας του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    Την αλληλεγγύη του και την υποστήριξή του εξέφρασε παράλληλα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Ζακ Ρόγκ προς το Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και τον δήμαρχο του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέτρα και στην Αθήνα

    Το χρονικό της επίθεσης

    [02] Κοινωνία

    Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο

    Μέτρα και στην Αθήνα

    7/7/2005 5:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2005 5:44:27 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Έκτακτα μέτρα ασφάλειας, λαμβάνουν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μετά το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο. Στην Αθήνα, δρακόντεια είναι τα μέτρα της ελληνικής αστυνομίας γύρω από θέσεις βρετανικού ενδιαφέροντος. Εξακολουθεί να φυλάσσεται η βρετανική πρεσβεία, ενώ ένας εκ των δρόμων που περνάνε από μπροστά της, δεν έχει αποδοθεί ακόμα στην κυκλοφορία. Φυλάσσονται ακόμα το βρετανικό συμβούλιο, επιχειρήσεις που έχουν σχέση με Βρετανούς επιχειρηματίες, ενώ αστυνομικοί συνοδεύουν σε όλες τις μετακινήσεις τους του ανώτατα στελέχη των διπλωματικών αποστολών της Βρετανίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, συνεχής είναι η επικοινωνία της ΕΛ. ΑΣ με τη Σκότλαντ Γιάρντ στο Λονδίνο, κυρίως για μουσουλμάνους, οι οποίοι ενδεχομένως να βρίσκονται στην Ελλάδα και να έχουν σχέση με τις ομάδες που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Λονδίνο.

    Τηλέφωνα επικοινωνίας

    Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο Λονδίνο και το υπ. Εξωτερικών έχει στήσει μία ανοιχτή γέφυρα επικοινωνίας με τις διπλωματικές μας αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών.

    Στην Πρεσβεία μας στο Λονδίνο και στο Γενικό Προξενείο Λονδίνου λειτουργούν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές για τυχόν πληροφορίες στους αριθμούς:

    * 0044 207 727 7570

    * 0044 207 313 5623

    * 0044 207 313 5626

    Οι αρχές καλούν τους ενδιαφερόμενους να καλούν σε αυτούς τους αριθμούς ΜΟΝΟ αν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι ανησυχίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι περιπτώσεις που πραγματικά χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στο Λονδίνο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

    Συμπαράσταση από την Αθήνα

    Συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον Τόνι Μπλερ, απέστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    "Και αυτή η πράξη τυφλής βίας υπογραμμίζει ότι η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας παραμένει ενεργή. Απέναντι σ αυτήν την κοινή απειλή, εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή η δέσμευσή μας για αποτελεσματική αντιμετώπισή της" τονίζει στο τηλεγράφημα του ο Κώστας Καραμανλής και καταλήγει:

    " Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων".

    Νωρίτερα με τον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα, Simon Gass επικοινώνησε, ο Γιώργος Βουλγαράκης.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως, εξέφρασε στον Βρετανό πρέσβη τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα και την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων.

    Παράλληλα, του ανακοίνωσε ότι η Αθήνα και συγκεκριμένα το υπ. Δημόσιας Τάξης είναι έτοιμο να προσφέρει εξειδικευμένο προσωπικό στο Λονδίνο εφόσον χρειαστεί.

    Την ανθρώπινη συμπάθεια του για τα γεγονότα στο Λονδίνο, εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απευθύνοντας μήνυμα ενότητας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο.

    Νωρίτερα, πολύ δυσάρεστα χαρακτήρισε τα γεγονότα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, σημειώνοντας ότι το τοπίο είναι θολό γύρω από τα αίτια και τα αποτελέσματα των εκρήξεων.

    Καθυστερούν οι πτήσεις από Λονδίνο

    Στο μεταξύ, με καθυστερήσεις αναμένεται να φθάσουν στο "Ελ. Βενιζέλος" οι προγραμματισμένες πτήσεων Ολυμπιακών Αερογραμμών και της British Airways από το Λονδίνο.

    Οι αεροπορικές εταιρείες καθυστερούν την αναχώρηση των αεροσκαφών τους από το Heathrow προκειμένου να μπορέσουν να προσεγγίσουν στο αεροδρόμιο όλοι οι επιβάτες καθώς οι μετακινήσεις είναι δύσκολες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρομοκρατικό σοκ στο Λονδίνο

    Σχετικά Links: Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο

    [03] Τεχνολογία

    Καινοτομία από το ΕΜΠ

    Ηλεκτρικό όχημα για ...διακοπές

    7/7/2005 4:22:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Πηγή: Εφ. Ελευθεροτυπία

    Έτοιμο να κάνει την εμφάνιση του σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας χωρίς φωτεινούς σηματοδότες, πινακίδες και πεζοδρόμια είναι το &gt;zer[o] accident,το πρώτο ηλεκτρικό κάμπριο, που σχεδιάστηκε από την ομάδα Πολυμερών και Συνθέτων Υλικών του εργαστηρίου Αντοχής Υλικών του ΕΜΠ. Το αυτοκίνητο, που παρουσιάστηκε χθες σε ημερίδα με θέμα την καινοτόμο αυτοκίνηση είναι ένα όχημα, που μοιάζει μ ένα μεγάλο σφουγγάρι, προκειμένου να απορροφά την κινητική ενέργεια σε περίπτωση πρόσκρουσης, έχει αθόρυβο κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 45 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του κρίνεται κατάλληλο για μετακινήσεις σε νησιά, που απαγορεύεται η κυκλοφορία των συμβατικών οχημάτων, σε αεροδρόμια, σε περιοχές ιδιωτικής πολεοδόμησης, σε παραδοσιακούς οικισμούς και αρχαιολογικούς χώρους και τέλος σε μετακινήσεις ηλικιωμένων και ατόμων με κινησιακές δυσκολίες.

    Μεταξύ ΙΧ και ... μοτοσικλέτας

    Όπως ανέφερε ο καθηγητής του ΕΜΠ Αντώνης Σταθόπουλος, διευθυντής Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, της σχολής Πολιτικών Μηχανικών, το όχημα αυτό δεν είναι ένα αυτοκίνητο με την κλασσική έννοια, αλλά μια κατασκευή μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, που απαιτεί ειδικές κυκλοφοριακές συνθήκες για μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του. "Ένα τέτοιο όχημα θα μπορούσε να βασίζεται στην ηλεκτροκίνηση ή κάποιο είδος ελαφρού υβριδικού συστήματος λόγω του εξαιρετικά μικρού βάρους του", κατέληξε ο κ. Σταθόπουλος.

    "Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των ηλεκτρικών οχημάτων σήμερα είναι το αυξημένο βάρος τους, που οφείλεται κυρίως στην μειωμένη πυκνότητα ενέργειας, που είναι δυνατόν να αποθηκευτεί σε ηλεκτρικούς συσσωρευτές, σε σχέση με αυτή των υγρών καυσίμων, που χρησιμοποιούν οι θερμικοί κινητήρες', δήλώσε χαρακτηριστικά ο εφευρέτης του οχήματος Β. Κεφαλάς, επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ, Εργαστήριο Ατοχής Υλικών, Τμήμα Μηχανικής.

    [04] Οικονομία

    Δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του Οργανισμού

    Δραστικές αλλαγές ζητά ο ΟΟΣΑ

    7/7/2005 3:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2005 4:32:10 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών και λήψη αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος, προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μέσω της έκθεσής του, που παρουσιάστηκε το μεσημέρι από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και τον προϊστάμενο του οικονομικού τμήματος του διεθνούς Οργανισμού Ζαν Φιλίπ Κοτίς. Όπως τόνισε ο κ. Κοτίς, απαιτείται επέκταση του χρόνου εργασίας και σημαντικός περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ενώ δεν θα πρέπει η σύνταξη να υπερβαίνει τον τελευταίο μισθό. Παράλληλα συνέστησε χαλάρωση της νομοθεσίας για τις απολύσεις και συγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων. Ο κ. Αλογοσκούφη από την πλευρά του παραδέχτηκε ότι, η κατάσταση της Οικονομίας είναι κρίσιμη και τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξουν αλλαγές στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας με έμφαση στη διευθέτηση του ωραρίου και το κόστος των υπερωριών. Πάντως επανέλαβε ότι, οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να είναι συναινετικές και να προέλθουν από έναν ευρύ και ώριμο κοινωνικό διάλογο, που δεν θα ξεκινήσει από μηδενική βάση αλλά θα στηριχθεί στο ισχύον σύστημα. Τέλος τόνισε ότι, η δημοσιονομική προσαρμογή θα συνεχιστεί και μετά το 2006 αλλά με ηπιότερους ρυθμούς.

    [05] Πολιτική

    Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Καραμανλής

    Με αποφασιστικότητα και κοινωνική ευαισθησία

    7/7/2005 12:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2005 2:26:18 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση θα προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και κοινωνική ευαισθησία, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, κατά την δίωρη επίσκεψη του στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι έγιναν ήδη πολλά βήματα στην κατεύθυνση της επανίδρυσης του κράτους, προσθέτοντας ότι η

    κυβέρνηση έχει δύσκολο έργο μπροστά της και για το λόγο αυτό απαιτείται νέα αντίληψη και νέα οπτική. Σκληρή κριτική άσκησε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι το κράτος που παρέλαβε ήταν προβληματικό, γραφειοκρατικό, και αποτελούσε εμπόδιο στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας.

    "Τέλος στην ομηρία των εργαζομένων "

    Όσον αφορά στην αποκατάσταση της διαφάνειας, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη θεσμική και υλικοτεχνική θωράκιση, των Ανεξάρτητων Αρχών, προσθέτοντας ότι δίνεται οριστικό τέλος στην ομηρία των εργαζομένων με συμβάσεις στο δημόσιο τομέα. Για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεσπίστηκε το πρόγραμμα "Θησέας" με προϋπολογισμό 3,5 δισ. ευρώ, ενώ οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αποκτούν για πρώτη φορά σταθερούς και θεσμοθετημένους πόρους.

    [06] Πολιτική

    "Δικαιοσύνη χωρίς κηλίδες και σκιές"

    Συνάντηση Παπαληγούρα με δικαστικούς

    7/7/2005 1:01:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τους νεοπροαχθέντες προέδρους του Άρειου Πάγου, Ρωμύλο Κεδίκογλου και του Συμβουλίου της Επικράτειας Γιώργο Παναγιωτόπουλο, καθώς και τους 9 νέους αντιπρόεδρους των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας. "Κοινός μας στόχος είναι μία δικαιοσύνη σεβαστή, σύγχρονη και ανθρώπινη", τόνισε ο κ. Παπαληγούρας, προσθέτοντας ότι καλείστε να ολοκληρώσετε αποφασιστικά το έργο της κάθαρσης της δικαιοσύνης. Μια ελληνική δικαιοσύνη χωρίς κηλίδες και χωρίς σκιές, στην οποία δεν θα έχει πλέον θέση κανένας επίορκος δικαστής". Παράλληλα, ο κ. Παπαληγούρας επανέλαβε ότι η επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης έγινε με αμιγώς αξιοκρατικά κριτήρια, ξεκαθαρίζοντας ότι τα πρόβλημα της δικαιοσύνης δεν έχουν κομματικό χρώμα.

    [07] Κόσμος

    Ζητά από G8 και Ε.Ε. ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπους

    "Να καταργηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις έως το 2010"

    7/7/2005 3:02:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έκκληση στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των 8 πλουσιοτέρων χωρών του πλανήτη (G8) για την κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2010, απηύθυνε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους. "Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καταργήσουμε τις αγροτικές επιδοτήσεις", τόνισε ύστερα από συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, οικοδεσπότη της Συνόδου της G8, που πραγματοποιείται στο Γκλενίγκλς της Σκοτίας. "Το καλύτερο μέρος να συμβεί αυτό είναι ο κύκλος της Ντόχα, ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ελπίζω ότι, ως το 2010 ο κύκλος της Ντόχα θα έχει επιτύχει το στόχο αυτόν", τόνισε ο Μπους. Την ικανοποίηση της για την πρόταση Μπους και τη δέσμευση του να συνεργαστεί με την Ε.Ε προκειμένου να καταργηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ωστόσο κρίνει μη ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα του 2010.

    [08] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες

    Εκτροχιασμός τρένου στην Τουρκία

    7/7/2005 2:42:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε σήμερα στην ανατολική Τουρκία, όταν εξερράγη νάρκη στις σιδηρογραμμές. Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες. Από τον εκτροχιασμό επτά βαγόνια ανατράπηκαν. Η αμαξοστοιχία πραγματοποιούσε δρομολόγοιο ανάμεσα στις ανατολικές πόλεις Ερζερούμ και Ερζιντσάν.

    [09] Μ. Ανατολή

    Ανταλλαγή πυρών στη Δυτική Όχθη

    7/7/2005 11:27:00 πμ

    Νεαρός Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Ισραηλινούς στρατιώτες βόρεια της πόλης Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για τον 17χρονο Χαλέντ Μουσέιμι που δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε Παλαιστινίους ενόπλους και Ισραηλινούς στρατιώτες που συνόδευαν εβραίους εποίκους κοντά στον προσφυγικό παλαιστινιακό καταυλισμό Μπάλατα. Ο Χαλέντ Μουσέιμι, ήταν μέλος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του αλ Ακσα, μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Φατάχ, και καταζητείτο από τις ισραηλινές αρχές. Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε άλλος ένας Παλαιστίνιος. Από την έναρξη της παλαιστινιακής Ιντιφάντα στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2000 έχουν σκοτωθεί 4.777 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.710 Παλαιστίνιοι και 992 Ισραηλινοί.

    [10] Οικονομία

    Συνεχίζει τις συναντήσεις ο Παναγιωτόπουλος

    Με ΣΕΒ και ΓΣΕΒΕΕ για εργασιακό

    7/7/2005 2:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2005 4:13:34 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, με τη συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου με τη ΓΣΕΕ, ο πρώτος κύκλος επαφών της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων. Σήμερα ο Υπουργός Απασχόλησης συναντήθηκε με τα προεδρία της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΒ κλείνοντας έτσι τον κύκλο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και της μείωσης τους κόστους των υπερωριών. Μετά το τέλος των συναντήσεων με τους εργοδοτικούς φορείς ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι, δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, ωστόσο τόνισε ότι, η Κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε ό,τι αφορά το ευέλικτο ωράριο ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει ήδη δεσμευτεί ότι, ο ημερήσιος χρόνος εργασίας, σε περιόδους αιχμής, δεν θα ξεπερνά τις 10 ώρες ενώ η τελική ρύθμιση θα αποφασιστεί μετά τη συνάντηση, που θα έχει με τη ΓΣΕΕ τη Δευτέρα, η οποία, ωστόσο δηλώνει ότι, αρνείται να συζητήσει την πιθανότητα επιμήκυνσης του χρόνου εργασίας.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπέγραψε ο Σορεντίνο στην ΑΕΚ

    7/7/2005 6:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2005 7:41:39 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ολοκληρώθηκε όπως και αναμενόταν άλλωστε η μεταγραφή του Στέφανο Σορεντίνο, στην ΑΕΚ, μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ για την απόκτησή του. "Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ιταλού ποδοσφαιριστή Stefano Sorrentino. Ο 26χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων.", αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση, χωρίς να γίνουν γνωστές οι απολαβές του. Ο Σορεντίνο ήταν βασικός γκολκίπερ της Τορίνο και βοήθησε τα μέγιστα στην επιτυχημένη προσπάθεια της "γκρανάτα για την επάνοδο της στην μεγάλη κατηγορία.

    "Ενα βήμα παραπάνω"

    Κάνοντας τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ, στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ, ο Σορέντο, έκανε λόγο για ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του, τονίζοντας ότι στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση, έπαιξε ρόλο ότι, η νέα του ομάδα, έχει καλό όνομα στην Ευρώπη: "'Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτή τη μεταγραφή και εύχομαι να πάνε όλα καλά και για μένα και για την ΑΕΚ. Ήξερα ότι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πραγματοποιήσω μια καλή σεζόν και να ικανοποιήσω τον κόσμο της ΑΕΚ. Ηθελα να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Για το λόγο αυτό επέλεξα να έρθω στην ΑΕΚ που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Από την νέα ομάδα μου, γνωρίζω τον Κατσουράνη, αλλά και τους Λυμπερόπουλο, Σοάρες. Εχω μάθει αρκετά για την ΑΕΚ".

    Ο Σορεντίνο άρχισε την καριέρα του στο καμπιονάτο από την Λάτσιο (1996-97) και την Γιουβέντους (1997-98) όμως δεν κατάφερε να αγωνισθεί. Την επόμενη περίοδο πήρε μεταγραφή για την Τορίνο (Β` κατηγορία), φορώντας για μία φορά την φανέλα βασικού και μετά από μία "νεκρή" χρονιά (1999-00) στην Γιούβε Στάμπια (Γ` κατηγορία), ήρθε η καταξίωση.

    Πήρε μεταγραφή για την -ίδιας κατηγορίας- Βαρέζε με την οποία κάθησε 30 φορές κάτω από τα δοκάρια και από την περίοδο 2001-2002 επέστρεψε στην Τορίνο (δύο χρόνια στην Α` και ισάριθμα στην Β` κατηγορία) και τις τελευταίες δύο περιόδους ήταν βασικός και αναντικατάστατος με 80 συμμετοχές.

    Κεντρικός αμυντικός τώρα

    Σειρά παίρνει τώρα ο κεντρικός αμυντικός, με τον Μπρούνο Τσιρίλο, τον 28χρονο, ποδοσφαιριστή της Λέτσε που πιθανότατα να φτάσει και σήμερα στην Αθήνα για να έχει τις τελικές συζητήσεις με την ΑΕΚ και να υπογράψει κι αυτός συμβόλαιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η "Ένωση" τα έχει βρει με την ιταλική ομάδα και απομένει η συμφωνία με τον παίκτη. Εναλλακτική λύση παραμένει ο Μετζάνο της Τορίνο που είναι συνομήλικος του Τσιρίλο.

    Ο Μπρούνο Τσιρίλο είναι 28 ετών (21/3/1977) και διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τη Serie A. Τις τελευταίες δύο σεζόν ήταν βασικός στη Σιένα, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα της Λέτσε, της Ρετζίνα και της Ίντερ, ενώ ήταν και μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Ιταλίας το 2000 στο Σίδνεϊ.

    Ανεπίσημη πρώτη με εξετάσεις

    Στο μεταξύ, το πρωί οι παίκτες της ΑΕΚ πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, στους Θρακομακεδόνες. Απουσίασαν οι Κώστας Κατσουράνης και Βασίλης Λάκης καθώς είχαν άδεια, ενώ ο Άγγελος Κομβολίδης δεν έδωσε το παρών αφού ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα. Η πρώτη προπόνηση της ομάδας θα γίνει τη Δευτέρα (11/7) στους Θρακομεκαδόνες.

    Στην συγκέντρωση ήταν "παρών" και ο Φερνάντο Σάντος που έφτασε στη χώρα μας τα ξημερώματα μαζί με τον νέο γυμναστή της Ένωσης Ζοάο Αρόζο και τον Ρικάρντο Σάντος.

    Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν και τα νούμερα της φανέλας που θα φοράνε τη νέα σεζόν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Από τους "παλιούς" ο μόνος που διαφοροποίησε τις προτιμήσεις του ήταν ο Νίκος Γεωργέας, ο οποίος διάλεξε το 31 αντί του 16. Ο Σορεντίνο επέλεξε το 1, ο Σαπάνης το 8, ο Αλεξόπουλος το 6, ο Λάκης το... γνώριμό του 23, ενώ ο Βενλίνσκι πήρε το 11.

    Την ίδια ώρα όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, λύθηκαν τα συμβόλαια των Νίκου Βούλγαρη και Χρήστου Χρηστοφορίδη. Ο 20χρονος Βούλγαρης αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και δεν αγωνίστηκε καθόλου στο πρωτάθλημα, ενώ ο 24χρονος Χρηστοφορίδης αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και έπαιξε σε ένα μόνο παιχνίδι, για 37 λεπτά.

    Τέλος συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη θα έχει την Παρασκευή (8/7) ο Ντέμης Νικολαϊδης. Σκοπός της συνάντησης των δύο ανδρών μια συζήτηση γύρω από το επιχειρηματικό πλάνο που έχει κατά νου να παρουσιάσει η ΑΕΚ για την ανέγερση του νέου γηπέδου.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έκανε το... μπαμ η Ξάνθη

    Τελευταία και... φαρμακερή

    7/7/2005 1:16:00 μμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Τον Βραζιλιάνο μέσο Έμερσον Μόιζες Κόστα ενέταξε στο δυναμικό της η Skoda Ξάνθη, με τoν οποίo ολοκληρώνονται και οι μεταγραφές του συλλόγου. Ο παίχτης ανακοινώθηκε σήμερα με δελτίο τύπου, που εξέδωσε η ακριτική ομάδα στην ιστοσελίδα της. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: "Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ ανακοινώνει την μεταγραφή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Έμερσον Μόιζες Κόστα με τον οποίο υπέγραψε 2ετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο ποδοσφαιριστής Eμερσον θα ενσωματωθεί με την ομάδα σήμερα Πέμπτη. Αυτή ήταν και η τελευταία μεταγραφή της SKODA ΞΑΝΘΗ". Ο 33χρονος μέσος έχει φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα της Πόρτο, Λα Κορούνια, Ρέιντζερς και Μίντλεσμπρο.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κοντά στην ομάδα ο Σαλευρής

    7/7/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μία ημέρα μετά την πρώτη προπόνηση της Καλλιθέας για τη νέα περίοδο, ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Σαλευρής πήγε στο γήπεδο και μίλησε στους παίκτες του αναλύοντας το σκεπτικό της διοίκησης, αλλά και τις κινήσεις γύρω από την πρόσληψη του προπονητή και τις μεταγραφές της ομάδας. Ο κ. Σαλευρής, αναφερόμενος στον νέο τεχνικό της ομάδας, χαρακτήρισε το Βούλγαρο προπονητή ως ένα από τους πιο δυναμικούς και εξελισσόμενους Ευρωπαίους προπονητές, που έχει ήδη κατακτήσει τίτλους, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι, με την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας η Καλλιθέα ενισχύεται σημαντικά. Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις, επισήμανε ότι μέσα στις προθέσεις της διοίκησης ήταν να κρατήσει το βασικό κορμό της περσινής ομάδας, αλλά και η ενίσχυσή της, τόσο με νέους ταλαντούχους παίκτες όσο και με καταξιωμένους, με αποκορύφωμα τον Τόντορ Γιάντσεφ. Επίσης έκανε γνωστό ότι η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή κινείται για την απόκτηση ενός πολύ καλού σέντερ φορ, αλλά και ενός χαφ.

    Πρωτοβουλία για νέα κερκίδα

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλλιθέα, μίλησε ακόμη για την Ακαδημία της ομάδας: "Είχαμε πει πέρυσι, τέτοια εποχή ότι θα δίναμε βάρος στα τμήματα υποδομής. Η δέσμευσή μας έγινε πράξη. Η ομάδα νέων πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και το σημαντικότερο όλων είναι ότι τροφοδοτεί πλέον την πρώτη ομάδα με ποδοσφαιριστές, που έχουν πολλά προσόντα και το μέλλον τους ανήκει. Η Καλλιθέα θα συνεχίσει και φέτος να επενδύει σε νέους παίκτες, όχι μόνο γιατί το επιβάλει η UEFA, αλλά γιατί ταιριάζει με τη φιλοσοφία μας".

    Τέλος, για το θέμα του γηπέδου είπε: "Σε οργανωτικό επίπεδο η ΠΑΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να ξεκινήσουν τα έργα στη νέα κερκίδα και πιστεύουμε ότι τα πράγματα έχουν μπει σε καλό δρόμο. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε κοντά μας τη Δημοτική Αρχή, καθώς και τους φιλάθλους της πόλης μας. Διατηρήσαμε σταθερές τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας και κυρίως ενισχύουμε την ομάδα μας για να βλέπουν οι φίλοι της Καλλιθέας καλό και καθαρό ποδόσφαιρο".

    Και καταλήγοντας πρόσθεσε: "Είμαστε σίγουροι ότι με τη συμβολή όλων, του Δήμου, της Πολιτείας και προπαντός τους φιλάθλους μας, τα 40 χρόνια της Καλλιθέας θα βρουν την ομάδα μας στο καλύτερο σημείο της ιστορίας της".

    [14] Μπάσκετ

    Στη Μπενετόν ο Ζήσης

    7/7/2005 5:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2005 6:48:26 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η απόφαση της ΚΑΕ ΑΕΚ να μειώσει το μπάτζετ, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ανάγκασε έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Ένωσης, να φύγει από την Ένωση και να συνεχίσει την καριέρα του στην ιταλική Μπενετόν. Ο λόγος για το Νίκο Ζήση, ο οποίος είναι το πρώτο θύμα της απόφασης της διοίκησης για περικοπές, καθώς μην μπορώντας η ΚΑΕ να αντεπεξέλθει στις βαριές οικονομικές υποχρεώσεις του συμβολαίου του, που έφταναν στο ιλιγγιώδες ποσό των 250.000 ευρώ, αποφάσισε να παραχωρήσει τον διεθνή γκαρντ στην Τρεβίζο, έναντι 400.000 ευρώ. Ο παίκτης συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ιταλούς και για κάθε χρόνο συνεργασίας, θα εισπράξει αντίστοιχα, 350, 400 και 450.000 ευρώ.

    Κρατησε και Σοράνια

    Μετά την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Ντριου Νίκολας (1.91, 24) χθες και την επίτευξη συμφωνίας με τον Νίκο Ζήση, η Μπενετόν Τρεβίζο ανανέωσε και με τον Ιταλό διεθνή Ματέο Σοράνια (2.00, 29) για δύο ακόμη χρόνια. Καθώς το προηγούμενο συμβόλαιό του έληγε ούτως ή άλλως σε δύο χρόνια, ο Σοράνια θα παραμείνει κάτοικος Τρεβίζο μέχρι το καλοκαίρι του 2009.

    "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνει τόσο πολύ στη Μπενετόν. Αυτή η συμφωνία με τιμά, καθώς αποδεικνύεται πως η Μπενετόν με εμπιστεύεται μετά από μόλις έναν χρόνο παρουσίας μου. Η εξέλιξη αυτή μου επιτρέπει να αντιμετωπίσω με αισιοδοξία το μέλλον και να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου," δήλωσε σήμερα ο Σοράνια μετά την υπογραφή της επέκτασης του συμβολαίου του.

    [15] Μπάσκετ

    Τα' βαψε... μπλε ο "Μούλα"

    7/7/2005 3:27:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης συμφωνίας γράφτηκε πριν από λίγο στην Κυψέλη, καθώς όπως αναμενόταν ο Πανελλήνιος απέκτησε και τυπικά το διεθνή Κροάτη ποιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς για 1+1 χρόνια. Ο 31χρονος "Μούλα" (1.95μ) που έμεινε ελεύθερος από τους "ασπρόμαυρους" αποτελεί το πέμπτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου των "Ολυμπιονικών". Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο τεχνικός των "μπλε" Κώστας Πετρόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του Κροάτη παίκτη που με την εγνωσμένη αξία του μπορεί να ανεβάσει την ομάδα της Κυψέλης, ένα επίπεδο ψηλότερα: "Ανήκει στους σπουδαιότερους ποιντ γκαρντ της Ευρώπης κι έχει να επιδείξει μεγάλη καριέρα. Θεωρώ κορυφαίο προσόν του την ευχέρεια στις ασίστ, πράγμα που δείχνει ότι παίζει πρώτα από όλα για την ομάδα, την οποία βάζει πάνω από τον εαυτό του" δήλωσε ο Έλληνας προπονητής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο ΠΓΣ ανακοινώνει Μουλαμέροβιτς

    [16] Βόλεϊ

    Ετοιμες να κατακτήσουν και την Ευρώπη

    7/7/2005 3:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τη χρυσόσκονη της κατάκτησης του θριάμβου του Στάβανγκερ να μην έχει φύγει ακόμη από τους ώμους τους οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες της άμμου Καραντάσιου/Αρβανίτη, αναχωρούν σήμερα για το δεύτερο σταθμό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (7-10 Ιουλίου) για τη Βαλένθια της Ισπανίας. Η αποστολή των κοριτσιών στην Ιβηρική χερσόνησο, μόνο εύκολη δεν θα είναι καθώς απέναντί τους στους αυριναούς αγώνες του κυρίως ταμπλό θα συναντήσουν μερικές από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης, όπως τις Ιταλίδες "βασίλισσες" του πρώτου τουρνουά της Αλάνια, Περότα/Γκατέλι και άλλες τρεις πανίσχυρες ομάδες τις Ολλανδέζες Κανταίκ/Μούρεν, τις Γερμανίδες Πολ/Ράου, και τις Νορβηγίδες Χάκενταλ/Τόρλεν.

    Θέλουν να ζευγαρώσουν τους τίτλους

    Στόχος της Εθνικής ομάδας είναι η συγκομιδή βαθμών και η συμμετοχή στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα γίνει στη Μόσχα 25-28 Αυγούστου.

    Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι αμφότερες οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έχουνε κατακτήσει στο παρελθόν τον τίτλο (1999 η Καραντάσιου, 2004 η Αρβανίτη), αλλά με τις προηγούμενες παρτενέρ τους Έφη Σφυρή και Θάλεια Κουτρουμανίδου αντίστοιχα. Στο αντίστοιχο τουρνουά των ανδρών, τα "ελληνικά χρώματα" θα εκπροσωπήσουν οι νεαροί Κνάπεκ/Μούρτζιος.

    [17] Βόλεϊ

    Στην οχτάδα οι κοπέλλες

    7/7/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του 7ου τουρνουά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ, που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, προκρίθηκε την Πέμπτη το ελληνικό δίδυμο των Θάλειας Κουτρουμανίδου-Μαρίας Τσιαρτσιάνη. Οι δύο Ελληνίδες έπαιξαν το μεσημέρι στο ταμπλό των ηττημένων, όπου αντιμετώπισαν και νίκησαν τις Κουν και Σβερ (Ελβετία) με 2-1 σετ (21-19, 15-21, 16-14). Αύριο το πρωί οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη θα παίξουν εναντίον των Γερμανίδων Μους/Λάμε. Αν νικήσουν, θα προκριθούν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, κι εκεί θα αντιμετωπίσουν τις Βραζιλιάνες Ανα Πάουλα/Μπάρος. Αν χάσουν θα καταταγούν έβδομες έχοντας συγκεντρώσει 200 βαθμούς, ενώ θα μοιραστούν χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ. Αντίθετα, η ομάδα των Θανάση Μιχαλόπουλου, Μάνου Ξενάκη ηττήθηκε και στον δεύτερο αγώνα του κυρίως ταμπλό, και κατέλαβε την 25η θέση στην κατάταξη. Το ελληνικό δίδυμο έχασε με 2-0 σετ (21-15, 21-19) από τους Αυστριακούς Μπέργκερ/Ντόπλερ, συγκέντρωσε συνολικά 40 βαθμούς και θα μοιραστεί χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.

    [18] Βόλεϊ

    Κληρώνει για τα φιλέ

    7/7/2005 4:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στις 23/7 θα διεξαχθούν στα γραφεία της ΕΟΠΕ οι κληρώσεις του πρωταθλήματος Α2 Ανδρών- Α1Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 με τη συμμετοχή 12 ομάδων αντίστοιχα. Η φετινή κούρσα του τίτλου για τους άνδρες θα ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Απριλίου 2006. Αντίστοιχα η πρεμιέρα της μεγάλης κατηγορίας των Γυναικών θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου ενώ το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος θα πρέπει να έχει γραφτεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2006. Στην Α2 άνδρών οι 12 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι Ρέθυμνο, Μίλων, Νέα Μουδανιά, ΓΕ Μεσσηνίας, Επίκουρος, ΑΕΚ, Άρης, Αριστοτέλης Σκύδρας, Δεξαμενή/Μεταμόρφωση, Μακεδονικός, Φοίνικας Σύρου, ΣΠΑ Καρδίτσας. Οι 12 ομάδες θα αγωνιστούν σε δύο γύρους με βαθμολογία. Στην Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών θα ανέβουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Οι ομάδες που θα πάρουν την 11η και 12η θέση στην Α2, θα υποβιβαστούν στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Αντίστοιχα η "ντουζίνα" των γυναικείων ομάδων που θα μετάσχουν στην κλήρωση της φετινής Α1 είναι ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός, ο Φιλαθλητικός, ο Απολλώνιος Κερατσινίου, ο Πανελλήνιος, τα Βριλήσσια, η Σίρρις Σερρών, το Μαρκόπουλο, ο Άρης, ο ΑΕΒΑΣ, ο Ηρακλής και οι νεοφώτιστες Ηρακλής Κηφισιάς και Κτησιφώντας Παιανίας.

    [19] Στη Λουκέρνη τα κουπιά μας

    7/7/2005 3:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις των διεθνών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία, η Εθνική ανδρών-γυναικών της κωπηλασίας, με όλα της τα αστέρια βρίσκεται ήδη στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Εκεί ξεκινάει αύριο ο τρίτος και τελευταίος αγώνας της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στους αγώνες που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 10 Ιουλίου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ενόψει του σημαντικού ραντεβού του Παγκοσμίου που θα διεξαχθεί στην πόλη Τζιφού με τη συμμετοχή περίπου 700 αθλητών. Το πρόγραμμα των ελβετικών αγώνων: Παρασκευή: Προκριματικά (9 πμ), Επαναληπτικοί (15:30), Σάββατο: Επαναληπτικοί, Μικροί τελικοί (09:30), Β΄Τελικοί (17:00), Κυριακή: Β΄Τελικοί (08:00), Τελικοί (9:10).

    Η "γαλανόλευκη" αποστολή

    Στην ελληνική αποστολή εκτός από τους διεθνείς Δημήτρη Μούγιο, Βασίλη Πολύμερο (σκίφ ανδρών), Βαγγέλη Κουλουρίζο-Νίκο Γκουντούλα-Απόστολο Γκουντούλα-Απόστολο Κουρκούμπα (τετράκωπος άνευ ελ βαρών ανδρών), Γιάννη Χρήστου-Νίκο Παγούνη (δίκωπος άνευ ανδρών), Νίκο Παππά-Γιάννη Τσάμη (διπλό σκίφ ανδρών) και τις Χρύσα Μπισκιτζή (σκιφ ελ βαρών γυναικών), και Αλεξάνδρα Τσιάβου-Μαρία Σακελλαρίδου (διπλό σκίφ ελ βαρών γυναικών), στη Λουκέρνη βρίσκονται ακόμη ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός Τζιάνι Ποστιλιόνε, οι συνεργάτες του Θ. Αθανασιάδης, Γ. Κουρκούμπας και Τ. Παλαιοπάνος και ο

    ο έφορος αγώνων της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μουτσάτσος.

    [20] Το μαχαίρι στο... κόκκαλο

    7/7/2005 12:53:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δεν άφησε αναπάντητες η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης τις πρόσφατες δηλώσεις του Παντελή Χατζηθεοδώρου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ομοσπονδία. Σήμερα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΦΠ, ο πρόεδρος Θεόδωρος Συνοδινός, αναφερόμενος στην πρόσφατη αντικατάσταση του Β΄ αντιπρόεδρου της ομοσπονδίας από την προεδρία της δικαστικής επιτροπής, προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής έφηβου αθλητή του Ζυγού Καβάλας, σε αγώνες Παίδων, προειδοποίησε ότι το "μαχαίρι" της έρευνας θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο".

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

    «Ουδείς δικαιούται να είναι υπεράνω των νόμων και των κανονισμών. Με πρόσφατες δηλώσεις του ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΟΦΠ, κ. Παντελής Χατζηθεοδώρου, ο οποίος αντικαταστάθηκε πρόσφατα από πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής, προκειμένου να εξεταστεί η αντικανονική συμμετοχή του αθλητή Πολιανίδη (ο οποίος είναι Εφηβος) σε αγώνες Παίδων, κατηγόρησε την διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ο αθλητής ανήκει στο σωματείο Ζυγό Καβάλας, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Χατζηθεοδώρου, ο οποίος προσπαθεί να αποσυντονίσει το έργο της επιτροπής για ίδιο συμφέρον. Το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο, προκειμένου να λειτουργήσουν οι αρχές εξ΄ ίσου και οι κανόνες για όλους.»

    [21] "Βροχή" οι προτάσεις στην ΕΟΠ

    7/7/2005 12:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η συνεχόμενη άνοδος της ελληνικής γυναικείας πυγμαχίας τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν αφήσει αδιάφορες τις άλλες χώρες, οι οποίες ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν τις διεθνείς μας σε διάφορα διεθνή τουρνουά. Ένα από αυτά στην Ουγγαρία, με την πρωτότυπη ονομασία "Κύπελλο Μαγισσών", απηύθυνε πρόσκληση στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για τη συμμετοχή οκτώ διεθνών μας στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στην πόλη Πεκς (10-14 Αυγούστου). Παράλληλα στα γραφεία της Ομοσπονδίας, έχουν φθάσει προσκλήσεις για τους πυγμάχους μας από τουρνουά πολυθενικό τουρνουά στο Κέρι της Ιρλανδίας (21-26 Νοεμβρίου). Εκτός όμως από τους αθλητές μας, πρόσκληση να παρακολουθήσει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2005 στη Μόσχα (10-18 Ιουλίου), έχει στα χέρια του από την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΟΠ, Γιάννης Πετρόπουλος.

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γήπεδο στολίδι στη Λειβαδιά

    7/7/2005 7:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τα σχέδια του ανακαινισμένου γηπέδου του Λεβαδειακού παρουσίασε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Κομπότης. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Λιβαδειάς Αριστείδης Ρούσσαρης. Όπως τονίστηκε, το γήπεδο με τη νέα του μορφή θα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές που θέτει η UEFA. Ο κ. Κομπότης με δηλώσεις του στο περιθώριο της εκδήλωσης δεσμεύτηκε να είναι έτοιμο μέχρι την πρεμιέρα, τονίζοντας παράλληλα την απόφασή του να φτάσει μέχρι και σε παραίτηση αν δεν αρχίσουν τα έργα άμεσα. "Δεσμεύομαι ότι τα έργα θα αρχίσουν αύριο κιόλας και ο Λεβαδειακός θα αγωνιστεί κανονικά στην πρεμιέρα, στο νέο του γήπεδο. Αν δεν ξεκινήσουν τα έργα εγώ θα παραιτηθώ", ήταν το αποκορύφωμα των όσων είπε ο ηγέτης της νεοφώτιστης ομάδας, παρουσία εκπροσώπων του τοπικού Τύπου.

    Έκκληση για διαρκείας

    Παράλληλα ο κ. Κομπότης ζήτησε από τους φιλάθλους της πόλης να στηρίξουν την ομάδα αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας.

    "Οι τιμές είναι για όλα τα πορτοφόλια και αν αναλογισθεί κανείς ότι με το εισιτήριο οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες πρωταθλήματος, κυπέλλου αλλά και τα φιλικά παιχνίδια, τότε η τιμή είναι πολύ χαμηλή", είπε αναφερόμενος σε αυτό το θέμα και πρόσθεσε: " Όποιος θέλει να βλέπει μόνο τους αγώνες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κ.λ.π. τότε πρέπει να ξέρει ότι θα πληρώσει εισιτήριο πάνω από 60 Ευρώ. Ο καθένας ας πράξει ανάλογα".

    Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά, λέγοντας: "Ήδη καθ οδόν για να υπογράψουν είναι δυο Ουρουγουανοί και ένας Βραζιλιάνος. Με τους τρεις αυτούς παίκτες, που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή, θα ολοκληρώσουμε τις φετινές μεταγραφές, όπως θέλει και ο προπονητής μας".

    [23] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χτυπάει.. καμπάνα για το Μόγιο

    7/7/2005 5:49:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Έστω και με καθυστέρηση ο Σένσο Μόγιο, βρήκε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Ο επιθετικός του Ατρομήτου επέστρεψε στην χώρα μας το πρωί και το απόγευμα θα λάβει κανονικά μέρος στην προπόνηση. Ωστόσο θεωρείται δύσκολο να γλιτώσει την τιμωρία, καθώς αύριο το πρωί τον περιμένει στα γραφεία με... άγριες διαθέσεις, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Σπανός. Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής κινδυνεύει με διακοπή συμβολαίου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Ο Μόγιο, είχε ξαναπέσει στο ίδιο παράπτωμα τον Απρίλιο, όταν και πάλι είχε μεταβεί στην πατρίδα του και με την δικαιολογία ότι δεν έβρισκε εισιτήριο, επέστρεψε με καθυστέρηση δέκα ημερών.

    Πλήρεις στη θέση ένα

    Στο μεταξύ, για τους τέσσερις τερματοφύλακες της ομάδας μίλησε ο βοηθός του Γιώργου Παράσχου, Βασίλης Αλεξούδης, που έχει αναλάβει την εκγύμνασή τους. Είπε συγκεκριμένα: "Ο Ατρόμητος διαθέτει ένα μεγάλο δίδυμο τερματοφυλάκων και δύο μικρούς αλλά ελπιδοφόρους γκολκίπερ. Ο Κώστας Ανδριόλας είναι βασικό στέλεχος στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων και τα δύο τελευταία χρόνια στη Χαλκηδόνα, όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Το νέο πρόσωπο, ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, είναι γνωστός σε όλους από την καριέρα του στην ΑΕΚ και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ.

    Όσον αφορά στους δύο μικρούς, για τον Αποστόλη Ανδρούτσο πιστεύω ότι εάν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, τότε σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλάνε για αυτόν, ενώ ο Φώτης Καραγιολίδης αποκτήθηκε από την Πτολεμαϊδα και έχω δει πολύ καλά στοιχεία επάνω του. Επίσης στην ομάδα Νέων θα έχουμε την συμμετοχή του Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα. Πιστεύω ότι και εφέτος όλοι θα μιλάνε για τους τερματοφύλακές μας".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 July 2005 - 16:53:03 UTC