Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πλαστά τα στοιχεία" λέει το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Απέσυραν το χάρτη τα Σκόπια
  • [03] Ειρηνική διαμαρτυρία για τη λυματολάσπη
  • [04] Αμείλικτοι για τα παραδικαστικά
  • [05] Προτάσεις ΔΝΤ κατά φοροδιαφυγής
  • [06] Η "μαύρη τρύπα" της νοθείας
  • [07] Στην Αϊντχόβεν ο Σίμονς
  • [08] Και ο Βοτανικός για το 2012
  • [09] "Δράκο" στην αμυνά της θέλει η ΑΕΚ
  • [10] "Βραζιλιάνικη" κλήρωση στην ΕΠΑΕ
  • [11] Δεν τα βρήκαν Άρης-Κυρίτσης
  • [12] "Δυναμό" και ο "Παπ"
  • [13] Περιμένουν τον Ουότσον στον Πανιώνιο
  • [14] "Χρυσοί" οι Παυλίδης και Μελέτογλου
  • [15] Νέα κρούσματα ντοπινγκ
  • [16] Τα Χανιά τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη
  • [17] Κανείς επιζών
  • [18] Και επίσημα οι Γωργιάδης- Πρίττας

    [01] Πολιτική

    Επικαλείται εισαγγελικό πόρισμα του 1998

    "Πλαστά τα στοιχεία" λέει το ΠΑΣΟΚ

    29/6/2005 11:17:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Συνέχεια είχε σήμερα το θέμα των στοιχείων περί κομματικών διώξεων στρατιωτικών επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που έδωσε χθες στη δημοσιότητα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Για πλαστά και αναπόδεικτα στοιχεία, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, επικαλούμενος πόρισμα του 1998 από την εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών και κάλεσε τον κ. Καραμανλή να ζητήσει συγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για το βαρύτατο ατόπημα, να κάνει χρήση αυτών των στοιχείων. Παράλληλα, ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα κατέθεσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιχάλης Καρχιμάκης και Γρηγόρης Νιώτης.

    Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση του κάλεσε το ΠΑΣΟΚ "να σταματήσει το να κρύβεται πίσω από μια εισαγγελική διάταξη αφού όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων δεν είχαν τεθεί στη διάθεση του Εισαγγελέα όλα τα απαραίτητα στοιχεία και συγκεκριμένα οι καρτέλες μεταθέσεων των υπό διωγμό αξιωματικών".

    "Η εντός πολλών εισαγωγικών αξιοκρατία που υπηρετούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φάνηκε περίτρανα με τα χθεσινά καταλυτικά στοιχεία που, όπως αναφέρει και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι στη διάθεση των κομμάτων" σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    "Το θέμα ανακυκλώνει η ΝΔ από το 1998"

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε πόρισμα του εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών Δημήτρη Χασλαρίδη, ο οποίος ασχολήθηκε με την υπόθεση αυτή το 1998, ύστερα από δύο ανώνυμες επιστολές που είχαν σταλεί ταχυδρομικά στην εισαγγελία. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη ο φάκελος αυτός ήταν και η πηγή των στοιχείων που παρουσίασε χθες ο κ. Καραμανλής. Όπως τόνισε το θέμα αυτό από τότε ανακυκλώνεται από τη ΝΔ. Το Μάρτιο του 98 ήταν που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα "Απογευματινή της Κυριακής", ενώ ένα μήνα αργότερα, οχτώ βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

    Ωστόσο, ο εισαγγελέας κ. Χασλαρίδης -ο οποίος σήμερα βρίσκεται σήμερα στο γραφείο του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Βαρβιτσιώτη- αποφάσισε να θέσει την υπόθεση στο αρχείο στις 13 Σεπτεμβρίου του 2000, διότι, όπως ανέφερε, τα "στοιχεία δεν στοιχειοθετούν οποιοδήποτε έγκλημα και οι καταγγελίες δεν στηρίζονται στο νόμο". Στο πόρισμά του έκανε λόγο για πληθώρα ανακριβών στοιχείων που "μας ωθούν στη σκέψη ότι μπορεί αυτά να γράφηκαν και εκ των υστέρων, εν πάση περιπτώσει δεν φαίνεται να έχουν ασκήσει επίδραση στις μεταβολές των αναφερομένων σε αυτά αξιωματικών" και προσθέτει ότι "πολλοί από τους εμπλεκόμενους αξιωματικούς αμφισβητούν τη γνησιότητα των συγκεκριμένων σημειωμάτων".

    Στις δηλώσεις Αθανασάκη αντέδρασε με ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. "Τα πρόσωπα που αναφέρονται στα εν λόγω σημειώματα έτυχαν επ ακριβώς της μεταχείρισης που "διέτασσαν" οι δήθεν αόρατοι συντάκτες τους. Προς απόδειξη τούτου συμφωνούν απόλυτα οι καρτέλες με τα στοιχεία των μεταθέσεων των αναφερομένων αξιωματικών και είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε επιθυμεί να επαληθεύσει την ακρίβεια υλοποίησης των "εντολών" των σημειωμάτων" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    "Οι καρτέλες του υπουργείου Άμυνας, όπως και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου που τις επικαλείται, δεν έχουν καμία αξία , όταν το πόρισμα της προκαταρτικής εξέτασης επισημαίνει "ότι μπορεί αυτά να γράφτηκαν και εκ των υστέρων". Ας πάψουν να επιτίθενται άλλο, και ας ζητήσουν όλοι μαζί, με πρώτο τον πρωθυπουργό, συγνώμη για την απαράδεκτη απρέπεια τους" απάντησε ο Νίκος Αθανασάκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φωτιά από τα σημειώματα

    [02] Πολιτική

    Έντονη η αντίδραση της Ελλάδος

    Απέσυραν το χάρτη τα Σκόπια

    29/6/2005 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Απέσυραν τελικά τα Σκόπια το χάρτη, που παρουσίαζε τμήμα της Μακεδονίας να ανήκει στην ΠΓΔΜ, μετά την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Η ιστοσελίδα, που παρουσίαζε το χάρτη, ήταν παραπομπή της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. Μάλιστα, παρουσίαζε ως κατοχικές δυνάμεις την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, καταδίκασε αμέσως τη νέα πρόκληση της σκοπιανής διπλωματίας, λέγοντας, πως η ενέργεια αυτή συνιστά "σαφή και ωμή παραβίαση της υφιστάμενης, ενδιάμεσης συμφωνίας, μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων και φυσικά δε συνάδει, με τις κοινοτικές πρόνοιες περί σχέσεων καλής γειτονίας". Μάλιστα, ο κ. Κουμουτσάκος, τόνισε, ότι "προκαλεί τουλάχιστον κατάπληξη το γεγονός ότι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ διακινούνται τέτοιες θέσεις και απόψεις, που είναι εξαιρετικά προκλητικές έναντι δύο γειτονικών των Σκοπίων χωρών, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας" τονίζοντας, μάλιστα, πως η έκπληξη είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς αυτό συμβαίνει σε περίοδο, που στην Ευρώπη υπάρχει έντονος προβληματισμός για το μέλλον των διευρύνσεων και η Ελλάδα είναι παλαιό μέλος της Ε.Ε., ενώ η Βουλγαρία πρόκειται σύντομα να γίνει.

    Αποποιούνται την ευθύνη τα Σκόπια

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του σκοπιανού Υπουργείου Εξωτερικών, αποποιούνται οποιασδήποτε ευθύνης για περιεχόμενο ιστοσελίδας.

    "Το υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του δεν περιλαμβάνει κανένα περιεχόμενο το οποίο δεν είναι σύμφωνο με την επίσημη πολιτική της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Το υπουργείο Εξωτερικών φέρει την ευθύνη για τις πληροφορίες και το περιεχόμενο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου και δεν έχει ευθύνη για τo περιεχόμενο που περιλαμβάνεται σε ιδιωτικές ή εμπορικές ιστοσελίδες", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    [03] Κοινωνία

    Νέα διαμαρτυρία αύριο στην Πλατεία Κάνιγγος

    Ειρηνική διαμαρτυρία για τη λυματολάσπη

    29/6/2005 10:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Χωρίς επεισόδια έληξε η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταφορά της λυματολάσπης και στην επέκταση της χωματερής στα Άνω Λιόσια. Περίπου 250 κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά του χοροθεάτρου "Άμυνα" του δήμου Άνω Λιοσίων τραγούδησαν ένα τραγούδι με τον τίτλο "Νέα Γενιά", το οποίο αναφέρεται στην απομάκρυνση της χωματερής. Επίσης από την Τετάρτη και με ευθύνη της δημοτικής αρχής ξεκινά συλλογή υπογραφών προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δυο παραπάνω αιτήματα. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ασπροπύργου, δύο χιλιόμετρα από την είσοδο της χωματερής δίπλα από το στρατόπεδο της Αεροπορίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο στις 7 στην πλατεία Κάνιγγος.

    Στο μεταξύ, το ΥΠΕΧΩΔΕ απαντώντας σε ανακοίνωση του Δήμου Άνω Λιοσίων, που αμφισβητεί ότι υπάρχει άδεια για τη μεταφορά της λυματολάσπης στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, τονίζει ότι η μεταφορά είναι καθ΄ όλα νόμιμη, καθώς έχει κριθεί με απόφαση του ΣτΕ και συνιστά περισσότερη σοβαρότητα.

    [04] Κοινωνία

    Πρώτος δημόσιος διάλογος

    Αμείλικτοι για τα παραδικαστικά

    29/6/2005 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Στην άποψη, ότι πρέπει να συμβάλλουν με προτάσεις τους για άμεση λήψη ριζοσπαστικών μέτρων, ώστε να εξαλειφθούν τα νοσηρά φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της δικαιοσύνης, συμφώνησαν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι όλων των δικαστικών ενώσεων των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης και της ομοσπονδίας δικαστικών υπαλλήλων Ελλάδος. Στον πρώτο δημόσιο διάλογο, που άνοιξαν σήμερα με πρωτοβουλία του προέδρου του Δ.Σ.Α., διαπίστωσαν, ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, μάλιστα τη χαρακτήρισαν οριακή, τονίζοντας, ότι είναι αποτέλεσμα ελλείψεων, που υπάρχουν στο χώρο της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσαν, "αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής αποτελούν και τα φαινόμενα διαφθοράς δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων" τονίζοντας, ότι "τα κρούσματα αυτά πρέπει να ελεγχθούν με αυστηρότητα και να παταχθούν με τρόπο αμείλικτο". Μάλιστα, υπογράμμισαν, ότι για την κατάσταση συνυπεύθυνοι είναι όλοι οι φορείς, τόσο οι ίδιοι οι δικαστικοί, όσο και το κράτος.

    Δεσμεύονται για αλλαγή του τοπίου

    Συνεχίζοντας, τόνισαν, ότι οι αδυναμίες στο χώρο της Δικαιοσύνης έδωσαν την ευκαιρία σε εξωθεσμικά κέντρα και παράγοντες να εισχωρήσουν αθέμιτα στη λειτουργία του θεσμού, για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων τους.

    Οι δικαστικοί λειτουργοί, διακηρύσσοντας την ενότητά τους, δήλωσαν κατηγορηματικά την κοινή τους θέληση να ανατρέψουν την κατάσταση και ανέλαβαν τη δέσμευση για αλλαγή του τοπίου.

    [05] Οικονομία

    Προτάσεις ΔΝΤ κατά φοροδιαφυγής

    29/6/2005 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Η απλοποίηση, η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος είναι οι στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

    Ο υπουργός κατά τη σύσκεψη που είχε μαζί τους, ζήτησε από την τετραμελή ομάδα του ΔΝΤ -που βρίσκεται στη χώρα μας κατόπιν δικής του πρόσκλησης- να κάνουν μια επισκόπηση του ελληνικού φορολογικού συστήματος, να λάβουν υπόψη τις στοχεύσεις αυτές και να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Μάλιστα ζήτησε να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της φοροδιαφυγής ιδιαίτερα του ΦΠΑ και του λαθρεμπορίου, καθώς ο ρυθμός αύξησης εσόδων του προϋπολογισμού τα τελευταία χρόνια είναι χαμηλός και υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις προβλέψεις.

    Το σχετικό πόρισμα θα επιδοθεί έως τις 13 Ιουλίου στην ηγεσία του υπουργείου.

    [06] Οικονομία

    Σε έξαρση το φαινόμενο λένε οι Χημικοί Μηχανικοί

    Η "μαύρη τρύπα" της νοθείας

    29/6/2005 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8 - ΑΠΕ

    Με τις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού να ακροβατούν γύρω λίγο πάνω από τα 57 δολάρια, η κυβέρνηση διερευνά τους τρόπους που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάσχεση των αυξήσεων στην Ελλάδα. Πέρα από τους εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της κερδοσκοπίας που ξεκινούν τα συνεργεία του ΥΠΑΝ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου ζήτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει τις συμβάσεις που υπογράφουν οι εταιρίες πετρελαιοειδών με τους βενζινοπώλες. Στόχος είναι να ελεγχθεί κατά πόσο η πολιτική που επιβάλλουν οι εταιρίες οδηγεί τα πρατήρια σε απόλυτη εξάρτηση από αυτές με αποτέλεσμα να περιορίζουν τον ανταγωνισμό και να διαμορφώνουν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.

    Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Χημικών Μηχανικών η έκταση του φαινομένου νοθείας και λαθρεμπορίας στα καύσιμα έχει ως αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει ετησίως έσοδα από φόρους πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

    Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον

    Όπως αναφέρεται σε μελέτη του Πολυτεχνείου, για την περίοδο 2003-2004 στην περιοχή της Αττικής το ποσοστό της νοθείας κυμαίνεται στο 7% για τις βενζίνες και 12% για το πετρέλαιο κίνησης, ενώ για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ντίζελ η χρήση πετρελαίου θέρμανσης φθάνει το 40%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, από το Φεβρουάριο του 2003 επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ σε 82 πρατήρια στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

    Οι εκπρόσωποι Συνδέσμου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα τόνισαν ότι η νοθεία των καυσίμων προκαλεί την έκλυση επικίνδυνων καρκινογόνων ουσιών, επιζήμιων για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ενώ επιφέρει και βλάβες στους καταλύτες των αυτοκινήτων.

    Εξάλλου, ζήτησαν να επεκταθεί και στο πετρέλαιο ναυτιλίας ο ενιαίος φόρος που προωθεί η κυβέρνηση.

    Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς για τη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα σημείωσε πως οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι δύσκολο να καρποφορήσουν, διότι στην Ελλάδα ούτως ή άλλως ισχύει ο χαμηλότερος φόρος στην ΕΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μικρή υποχώρηση του μαύρου χρυσού

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Αϊντχόβεν ο Σίμονς

    29/6/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στόχος ήταν και στόχος θα παραμείνει. Ο λόγος για τον Τίμι Σίμονς, ο οποίος ήταν στη λίστα του Σολιντ, αλλά την Τετάρτη υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Αϊντχόβεν, έναντι περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο 28χρονος μέσος, μετρά 37 συμμετοχές με την εθνική Βελγίου και οι νταμπλούχοι Ολλανδίας, τον προορίζουν για αντικαταστάτη του Μαρκ Φαν Μπόμελ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. "Η Αϊντχόβεν είχε στο παρελθόν αρκετούς Βέλγους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μου μίλησαν θετικά για την εμπειρία τους και από την πλευρά μου, είπα στους διοικούντες την Μπριζ ότι ανυπομονώ να ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου. Οι στόχοι μου και της Αϊντχόβεν ταιριάζουν απόλυτα, καθώς θέλω να φτάσω στην κορυφή της Ευρώπης. Πιστεύω ότι έκανα ένα σημαντικό βήμα με αυτήν τη μεταγραφή", δήλωσε ο Σίμονς, που πήρε πληροφορίες για τη νέα του ομάδα από τους Ερικ Γκέρετς, Λουκ Νίλις και Μαρκ Ντεγκρίζ.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και ο Βοτανικός για το 2012

    29/6/2005 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανακοινώθηκαν τα 10 υποψήφια γήπεδα από τα οποία θα βγουν τα οκτώ με τα οποία η Ελλάδα θα διεκδικήσει την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Η απόφαση για τα γήπεδα λήφθηκε μετά την σημερινή σύσκεψη που έγινε στην γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρουσία εκπροσώπων της ΕΠΟ. Η είδηση βέβαια είναι πως μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, που φυσικά λόγω του ότι θα είναι ολοκαίνουριο πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μπαίνει στα οκτώ. Ο φάκελος υποψηφιότητας για την διοργάνωση του EURO 2012 θα κατατεθεί από την χώρα μας στην UEFA στις 21 Ιουλίου. Εκτός από τον Βοτανικό τα άλλα γήπεδα που θεωρούνται σίγουρα για να είναι μέσα στα οκτώ είναι το Ολυμπιακό Στάδιο, το Καραϊσκάκη, το Καυταντζόγλειο, το Παγκρήτιο και το Παμπελοπονησσιακό, ενώ θα υπάρχουν και άλλα δύο από την τετράδα που αποτελούν τον Πανθεσσαλικό και τα καινούρια γήπεδα της Λάρισας, των Ιωαννίνων και των Σερρών.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Δράκο" στην αμυνά της θέλει η ΑΕΚ

    29/6/2005 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον κεντρικό αμυντικό Τονέλ επιβεβαίωσε σήμερα ο τύπος της Πορτογαλίας, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης με δηλώσεις του στην αθλητική εφημερίδα Sportday. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, μίλησε με τον Φερνάντο Σάντος ο οποίος του εξέφρασε την επιθυμία της ΑΕΚ να ενταχθεί στο δυναμικό της. "Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Φερνάντο Σάντος. Έχω μιλήσει μαζί του και μου έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ήθελε να συνεργαστούμε. Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ αν μου δινόταν η ευκαιρία. Θα με ενδιέφερε πολύ αυτή η προοπτική, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα, αφού το θέμα της μεταγραφής μου και το επαγγελματικό μου μέλλον χειρίζεται ο μάνατζέρ μου", δήλωσε ο Πορτογάλος αμυντικός. Ο Σάντος τον προορίζει για αντικαταστάτη του Άλβες, αλλά η απόκτησή του θα προχωρήσει μόνο αν έρθει με μεταγραφή στην Ένωση.

    Άλβες: "Πραγματικός ηγέτης"

    Ο Αντόνιο Λεονέλ Σόουζα, όπως είναι το όνομα του, έχει ύψος 1.85μ, ζυγίζει 77 κιλά και γεννήθηκε στην πόλη Λουρόσα στις 13 Απριλίου 1980, ενώ είναι διεθνής με τις "μικρές" εθνικές της Πορτογαλίας.

    Μιλώντας στην ίδια αθλητική εφημερίδα για τον Τονέλ ο Μπρούνο Άλβες, έπλεξε το εγκώμιο του πρώην συμπαίκτη του: "Πρόκειται για έναν πραγματικό ηγέτη της εκάστοτε άμυνας που αγωνίζεται. Είναι άριστος στο ψηλό παιχνίδι και γνωρίζει να αγωνίζεται με μεγάλη ευκολία και τεχνική όταν έχει τη μπάλα στα πόδια. Ξεχωρίζει για τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να κατευθύνει όλη την άμυνα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν τον πάρει η ΑΕΚ. Είναι πολύ καλό παιδί και τρελός με το ποδόσφαιρο. Δεν του αρέσει να χάνει και θεωρώ πως θα δέσει αμέσως με τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα είναι ο αντι-Αλβες. Μπορεί να είναι και καλύτερος. Ας τον δείτε πρώτα και θα έχετε την ευκαιρία να τον κρίνετε", δήλωσε σχετικά.

    Εκείνο που για την ώρα αποτελεί "αγκάθι" για την απόκτηση του Τονέλ είναι το γεγονός πως είναι δεμένος με συμβόλαιο με την Πόρτο ως το 2007.

    Ο Φερνάντο Σάντος έχει ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί είτε την αγορά του παίκτη με κανονική μεταγραφή, είτε το δανεισμό του με οψιόν αγοράς.

    Εν τω μεταξύ, προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να ξεκαθαρίσει οριστικά (θετικά ή αρνητικά) η υπόθεση της μεταγραφής του Στίπε Πλετίκοσα στην ΑΕΚ ζήτησε μέσω φαξ που έστειλε στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ ο Έλληνας μάνατζέρ του, Μιχάλης Μπανιώρας.

    Τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την έκβαση της υπόθεσης, με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους του Πλετίκοσα και τη διοίκηση του ουκρανικού συλλόγου να κορυφώνονται.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Βραζιλιάνικη" κλήρωση στην ΕΠΑΕ

    29/6/2005 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παρουσία του μεγάλου άσου της Εθνικής Βραζιλίας και της Μπαρτσελόνα, Ροναλντίνιο, θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ, η κλήρωση του 27ου Πρωταθλήματος της Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Η κλήρωση θα ξεκινήσει στις 20:30 και θα γίνει στο «Πολιτεία Τένις Κλαμπ». Όσο για τον Βραζιλιάνο σταρ, θα έρθει αυθημερόν στην Αθήνα και θα καταλύσει στο ξενοδοχείο «Αστέρας Βουλιαγμένης», όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, θα υπάρξει και τηλεοπτική κάλυψη από τον ALPHA, ενώ τα συνολικά έξοδα θα καλυφθούν από χορηγίες.

    Τιμή στους παλαίμαχους και την Εθνική

    Η ΕΠΑΕ, με την ευκαιρία της κλήρωσης, αποφάσισε να τιμήσει πέντε παλαίμαχους μεγάλους άσους με τεράστια προσφορά τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον Μίμη Δομάζο, τον Γιώργο Κούδα, τον Γιώργο Σιδέρη, τον Βασίλη Χατζηπαναγή και τον Μίμη Παπαϊωάννου. Τέλος, στα πλάνα της ΕΠΑ είναι να τιμηθεί και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου. Για αυτό το λόγο. Στην εκδήλωση κλήθηκαν να παραστούν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ, ο αρχηγός της Εθνικής, Θοδωρής Ζαγοράκης καθώς και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλήρωση δια χειρός Ροναλντίνιο

    [11] Μπάσκετ

    Δεν τα βρήκαν Άρης-Κυρίτσης

    29/6/2005 10:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πολύ κοντά στο διαζύγιο βρίσκονται Αρης και Αλέξης Κυρίτσης. Οι δύο πλευρές είχαν νέο ραντεβού σήμερα, σε μια νέα προσπάθεια να βρουν τη φόρμουλα της συνεργασίας τους, αφού το συμβόλαιο έχει ισχύ για μία ακόμη σεζόν, όμως αυτό στάθηκε αδύνατο. Η διαφωνία του παίκτη με τη διοίκηση είναι σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι οικονομικό, αφού ο παίκτης δεν αποδέχτηκε μείωση των αποδοχών του. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, πρόβλημα είναι ο... χρόνος συμμετοχής του Κυρίτση.

    Ο παίκτης έριξε και αυτό το θέμα στο τραπέζι, ζητώντας εγγυήσεις για ένα μίνιμουμ χρόνου συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι. Από την πλευρά της η διοίκηση, σε συνεννόηση με τον προπονητή, κατέστησε σαφές στον Κυρίτση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσει τέτοιο θέμα, κλείνοντάς το αμέσως. Ετσι εκτός απροόπτου ο παίκτης και ο Αρης θα πάρουν διαφορετικούς δρόμους από το καλοκαίρι αυτό.

    [12] Μπάσκετ

    "Δυναμό" και ο "Παπ"

    29/6/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Βάζοντας τον πήχη ψηλά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη νέα ομάδα του ως προπονητή στη Ντιναμό Μόσχας, τόνισε πως ήθελε οπωσδήποτε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο στο πλευρό του. Όπερ και εγένετο, καθώς ο Σέρβος προπονητής κατάφερε να πείσει τον διεθνή σέντερ να παραμείνει στην Ρωσία. Έτσι ο Παπ θα είναι παίκτης της ομάδας και τη νέα χρονιά, ενώ οι οικονομικές απολαβές δεν έγιναν γνωστές.

    [13] Μπάσκετ

    Περιμένουν τον Ουότσον στον Πανιώνιο

    29/6/2005 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον Τράβις Ουότσον περιμένουν όλοι στον Πανιώνιο. Ο πρόεδρος των κυανέρηθρων Ηλίας Λιανός, είπε πως αν θέλει η ομάδα του να δώσει το κάτι παραπάνω στο ULEB Cup της νέας αγωνιστικής περιόδου τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να παρατήσει τον πρώτο ριμπάουντερ της κανονικής περιόδου αλλά και των πλέι οφ. Για αυτό και το θέμα των ανανεώσεων των Διαμαντόπουλου και Οικονόμου, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το θέμα με τον Αμερικανό θα ξεκαθαρίσει σίγουρα αύριο, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, (λήγει η προθεσμία), έχει τη δυνατότητα να καταθέσει επίσημη πρόταση από άλλη ομάδα, η οποία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 50.000 δολάρια για να αποδεσμεύσει τον Ουότσον από τους «κυανέρυθρους». Το ποσό των 50.000 δολάρια μπορεί να καταθέσει στη διοίκηση του Πανιωνίου και ο ίδιος ο Ουότσον. Αύριο αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η παραμονή του Λευκορώσου Αλεξάντερ Κουλ, κάτι πολύ δύσκολα πάντως θα γίνει αφού δείχνει να τα έχει βρει σε όλα με τον Άρη. Αξίζει να σημειωθεί πως Πανιώνιος και Κουλ είχαν δεσμευτεί προφορικά και μόνο για την ανανέωση της συνεργασίας του μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

    [14] "Χρυσοί" οι Παυλίδης και Μελέτογλου

    29/6/2005 9:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2005 11:17:40 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συνεχίζουν οι Έλληνες αθλητές τις καλές εμφανίσεις στην Αλμέιρα. Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 74 κιλών, της ελευθέρας πάλης, κατέκτησε ο Θεοδόσης Παυλίδης, αλλά και ο Χρήστος Μελέτογλου στο τριπλούν με επίδοση 17.09. Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορίας των -57 κιλών του τουρνουά τζούντο, κατέκτησε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο για τον στίβο, στους Μεσογειακούς Αγώνες, πάντως, ήρθε από τη σφυροβολία γυναικών και την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, μ επίδοση 67.13,. Χάλκινο κατέκτησε και η Αλεξάνδρα Σκαφίδα στο επί κοντώ, με άλμα στα 4,15μ.. Την τρίτη θέση στην κατηγορία των 96 κιλών της ελευθέρας πάλης κατέκτησε ο Αφταντίλ Ξανθόπουλος, όπως και ο Βαλέριος Κογκουασβίλι στα 60κ..

    Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

    Την πέμπτη θέση στην κατηγορία των -66 κιλών του Τούντο κατέκτησε ο Ρεβάζι Ζιντιρίδη. Ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και 7ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, στον τελικό των ρεπεσάζ ηττήθηκε με Waza-ari από τον Τούρκο Μπεκτάς Ντεμιρέλ.

    Ακόμη, η Ερυφίλη Πουλοπούλου στα -63 κιλά ήταν 5η, παρά το γεγονός ότι γνώρισε δύο ήττες και συγκεκριμένα στα προκριματικά από την Έλενα Κόστιτς (Σερβία/Μαυροβούνιο) με Ippon και την Ούρσκα Ζόλνιρ (Σλοβενία) επίσης με Ippon.

    Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι δύο Ελληνίδες αρσιβαρίστριες της κατηγορίας των 69κ.. Η Ζωγραφιά Αργυρού κατέλαβε την 4η θέση τόσο στο αρασέ (84 κιλά) όσο και το ζετέ (105 κιλά), ενώ η Αρτεμις Θεριάκη ήταν 7η (77 κιλά) και 6η (95 κιλά) αντίστοιχα.

    Αντιθέτως, απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Γιώργου Μαρκούλα. Ο 4ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην κατηγορία των 85κ. κατέλαβε την έκτη θέση στο αρασέ με 157 κιλά, ενώ έκανε τρεις άκυρες στο ζετέ καθώς προσπάθησε να πάρει το χρυσό βάζοντας στη μπάρα 197κ. στην τελευταία του προσπάθεια (οι δύο προηγούμενες στα 195) όμως τα "έχασε".

    Εκτός ημιτελικών έμεινε η ομάδα ποδοσφαίρου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε σήμερα 1-0 από την Τουρκία, σε αγώνα της προημιτελικής φάσης, και είπε "αντίο" στη διοργάνωση με συνολικό απολογισμό μία ισοπαλία και δύο ήττες. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 26΄ ο Ακσού.

    Το ίδιο και ομάδα χάντμπολ των ανδρών που δεν κατάφερε στα προημιτελικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κροατίας, καθώς ηττήθηκε με 33-25 (ημίχρονο 16-12) και έτσι θα αρκεστεί να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στην 5η και την 8η.

    [15] Νέα κρούσματα ντοπινγκ

    29/6/2005 10:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δυο κρούσματα ντοπινγκ, Ελλήνων αθλητών επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη. Οριστικά "ντοπέ" στη διουρητική ουσία "Φουρεσεμίν" είναι η Αποστολία Μιτιλινού. Η τζουντόκα του Πανελληνίου, η οποία δεν μετέβη στην Αλμερία για τους Μεσογειακούς Αγώνες όπως ήταν προγραμματισμένο, δίνοντας τη θέση της στη Βασιλική Σωτηροπούλου, αποδείχθηκε ότι είχε κάνει χρήση της παραπάνω διουρητικής ουσίας, όπως προέκυψε από την εξέταση και του δεύτερου δείγματος που έγινε ύστερα από απαίτηση της αθλήτριας. Η απόφαση για το αν και ποια θα είναι τελικά η τιμωρία της θ` ανακοινωθεί αμέσως μετά το ΔΣ της ΕΟΦΤ, που θα γίνει πιθανότατα στα μέσα Ιουλίου. Θετική στην αναβολική ουσία Στανοζολόλη (μεταβολίτης της στανοζόλης) βρέθηκε η Μάρθα Μάτσα. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια είχε βρεθεί θετική στον έλεγχο που διενήργησε η WADA στη Μεσογειακή ομάδα πριν από περίπου 20 ημέρες και, αφού εξετάστηκε και το δεύτερο δείγμα, μετά από αίτημα της αθλήτριας, επιβεβαιώθηκε ότι είναι "ντοπέ" και πλέον η ΚΟΕ θ` ανακοινώσει την τιμωρία της.

    [16] Πολιτισμός

    Τα Χανιά τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη

    29/6/2005 9:28:00 μμ

    Αφιερωμένο στο διάσημο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, θα είναι στα Χανιά το τριήμερο από 29-31 Ιουλίου. "Η Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά, έχουν ένα μεγάλο χρέος απέναντι στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος με το έργο, την προσωπικότητα και τη στάση της ζωής του, έκανε παγκόσμια γνωστή τη μουσική, τις αξίες και τον πολιτισμό μας. Τα φετινά γενέθλια για τα ογδόντα του χρόνια, μας δίνουν την ευκαιρία να του αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή και να του δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας" δήλωσε ο νομάρχης Γιώργος Κατσανεβάκης σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε με τον αντινομάρχης Γιώργος Αγοραστάκης για την παρουσίαση των εκδηλώσεων. Η Νομαρχία Χανίων έχει αναλάβει τις κεντρικές εκδηλώσεις στα Χανιά, που περιλαμβάνουν τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης και απολογισμού της ζωής και του έργου του μουσικοσυνθέτη, με τίτλο: "Μίκης Θεοδωράκης - Ο άνθρωπος, ο δημιουργός, ο μουσικός, ο πολιτικός, ο Κρητικός και ο Οικουμενικός", το οποίο θα διεξαχθεί από 29-31 Ιουλίου. Επίσης, οργανώνεται λαϊκή γιορτή-συναυλία με τη μουσική και τα τραγούδια του Μίκη στο Στάδιο Χανίων στις 31 Ιουλίου.

    Πρόγραμμα εκδηλώσεων

    Από την πλευρά του ο αντινομάρχης Χανίων Γιώργος Αγοραστάκης αναφέρθηκε στο διεθνές συνέδριο για το έργο και τη δράση του Μίκη Θεοδωράκη, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, καλλιτεχνών και πολιτικών από όλο τον κόσμο.

    Η επίσημη έναρξή του θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιουλίου, οπότε είναι και τα γενέθλια, στις 18:00 και τη διοργάνωσή του έχε αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και της Ένωσης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Χανίων.

    Την ίδια μέρα οι χωριανοί του θα τον τιμήσουν με ένα κρητικό γλέντι στην πλατεία του Γαλατά Χανίων, απ΄ όπου κατάγεται. Τη διοργάνωση σε αυτή την περίπτωση έχει αναλάβει ο Δήμος Νέας Κυδωνίας.

    Στις 31 Ιουλίου η Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" και σολίστ τους Γιώργο Νταλάρα, Νένα Βενετσάνου, Σόνια Θεοδωρίδου, Δημήτρη Μπάση θα δώσει συναυλία στο Στάδιο Χανίων. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη

    Τιμητικές εκδηλώσεις για τον Μίκη Θεοδωράκη έχουν αναλάβει να διοργανώσουν που θα διαρκέσουν όλο το χρόνο και άλλοι φορείς των Χανίων αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης.

    [17] Κόσμος

    Δεν επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ την ανακοίνωση

    Κανείς επιζών

    29/6/2005 11:10:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νεκροί θεωρούνται και οι 17 Αμερικανοί στρατιώτες, που επέβαιναν στο αμερικανικό ελικόπτερο, που κατέπεσε την Τρίτη στην επαρχία Κουνάρ του Αφγανιστάν. Όπως ανακοινώθηκε χθες χωρίς ωστόσο η πληροφορία αυτή να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, το ελικόπτερο κατέπεσε, καθώς χτυπήθηκε από το έδαφος από πυρά Ταλιμπάν. Την ανακοίνωση έκανε ο μουλάς Αμπντούλ Χατιφ Χακίμι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στην επαρχία Κουνάρ. Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, που ανακοίνωσε, ότι πλέον θεωρούν τους 17 στρατιώτες νεκρούς, το ελικόπτερο CH-47 Σινούκ, πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν, χωρίς να κάνει λόγο για την ανακοίνωση των Ταλιμπάν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και επίσημα οι Γωργιάδης- Πρίττας

    29/6/2005 9:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2005 9:44:58 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την επίσημη παρουσίαση των Γιώργου Γεωργιάδη και Θανάση Πρίττα, έκανε την Τετάρτη ο Ηρακλής. Νωρίτερα οι δυο παίκτες είχαν υπογράψει τα συμβόλαια συνεργασίας τους, διάρκειας δυο ετών. Στις πρώτες τους δηλώσεις ως παίκτες του Ηρακλή, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για τη μεταγραφή τους, ενώ πρόσθεσαν ότι θα δώσουν τα πάντα για να πετύχει ο "Γηραιός" τους στόχους του. "Είναι γνωστή η αξία των δύο ποδοσφαιριστών" είπε ο πρόεδρος του Ηρακλή, Δημήτρης Χούλης. Ο Πρίττας πήρε τη φανέλα με το νούμερο 14, ενώ ο Γεωργιάδης αυτή με το νούμερο 9

    Χούλης: " Ήταν επιθυμία μας"

    "Ήταν επιθυμία μας, τόσο της διοίκησης, όσο και της τεχνικής ηγεσίας, να έρθουν οι δύο παίκτες. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, είναι γνωστή η αξία του καθενός. Ο Γιώργος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ο Σάκης έχει δείξει τα καλύτερα στοιχεία για την καριέρα του", τόνισε ο πρόεδρος του Ηρακλή κατά την παρουσίαση των δυο παικτών.

    "Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ανήκω στην οικογένεια του Ηρακλή. Θα τα δώσω όλα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με επέλεξαν", δήλωσε ο Θανάσης Πρίττας.

    Με τη σειρά του ο Γιώργος Γεωργιάδης, δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Ηρακλή. Μία ομάδα με πολλούς και καλούς παίκτες. Ελπίζω με την εμπειρία μου να βοηθήσω και να βοηθήσουν οι συμπαίκτες μου εμένα, για να πάμε καλά στη χρονιά. Να μην κρυβόμαστε, πέρασα δύσκολες στιγμές μετά τον τραυματισμό μου στον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσω, θα δώσω τα πάντα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ελπίζω να με αγαπήσουν όλοι. Εγώ θα το δείξω μέσα στο γήπεδο".

    Γεωργιάδης: "Έρχομαι να παίξω και όχι για αποθεραπεία"

    Λίγο αργότερα και μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γεωργιάδης, είπε επίσης για την μεταγραφή του: "Ο Ηρακλής είναι μια καινούργια ομάδα για μένα. Έχει καλούς νεαρούς παίκτες και με την εμπειρία μου θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσω να κάνουμε μια καλή ομάδα. Πιο πολύ συζήτησα με τον Σάββα Κωφίδη. Είμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτά που σκέφτεται για την ομάδα. Τα οικονομικά είναι στριμωγμένα, δεν είμαστε Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα το ευχαριστιόμαστε όλοι. Ο κ. Κωφίδης είναι άνθρωπος εκτός ελληνικής πραγματικότητας, με την καλή έννοια. Θέλει να παίζουμε τη μπάλα μας επιθετικά και να προσπαθούμε πολύ".

    Όσο για την αγωνιστική του κατάσταση, ο διεθνής μέσος δήλωσε: "Εγώ αυτή τη στιγμή έχω μπει σε κανονικό πρόγραμμα. Προπονούμαι κανονικά. Πιστεύω ότι με το ξεκίνημα των υποχρεώσεων θα είμαι 100% έτοιμος. Έρχομαι να παίξω και όχι για να κάνω αποθεραπεία. Νομίζω πως θα πάνε όλα καλά. Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές καθώς τελείωνε το συμβόλαιό μου και τραυματίστηκα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Ηρακλή που με πίστεψαν και θα τους ανταποδώσω. Αυτό είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο. Θέλω να παίξω δύο χρόνια καλό ποδόσφαιρο και μετά θα αποσυρθώ".

    Τέλος αναφερόμενος, στην παρουσία του στον Ολυμπιακό, δήλωσε: "Ήταν μεγάλη τιμή που έπαιξα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας με τον περισσότερο κόσμο. Νομίζω ότι έκανα πολλούς φίλους και έχω πολλές καλές αναμνήσεις".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 29 June 2005 - 20:51:20 UTC