Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το ασφαλιστικό
  • [02] Αγωνία τέλος
  • [03] Στα όπλα... για λίγη βότκα
  • [04] Στόχος η πάταξη της νοθείας
  • [05] Γκαζάκια στη Νέα Σμύρνη
  • [06] Θρίλερ με μαθητές στο Νεπάλ
  • [07] Τραγικός απολογισμός στην Κίνα
  • [08] Αιματηρή επίθεση στο Ιράκ
  • [09] Με την Τουρκία για την πρωτιά
  • [10] Χάθηκε στη Θεσσαλονίκη η πρόκριση
  • [11] Στην 4η θέση των Λεϊζερ η Κραβαριώτη

    [01] Πολιτική

    Η Κυβέρνηση μελετά μέτρα

    Στη Βουλή το ασφαλιστικό

    27/6/2005 8:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2005 11:45:28 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Στην Ολομέλεια της Βουλής από σήμερα μέχρι την Πέμπτη πηγαίνει η συζήτηση της ρύθμισης για το ασφαλιστικό των τραπεζών. Το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στη σχετική ρύθμιση, οι οποίες όμως δε θα αντιβαίνουν στο πνεύμα του νομοσχεδίου, άφησε ανοιχτό ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκουφης. Επί τάπητος θα τεθεί και η τροπολογία του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομίας να καταθέσει στη Βουλή ολοκληρωμένη αναλογιστική μελέτη για το κόστος ένταξης των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ, πριν την έναρξη της συζήτησης, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές. Επίσης έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις εισφορές, που καταβάλλει κάθε τράπεζα, στα ασφαλιστικά ταμεία. Σχολιάζοντας τη δήλωση Έβερτ, κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας τόνιζαν, ότι τα θέματα, που θέτει ο κ. Έβερτ αντιμετωπίζονται με τη ρύθμιση στη Βουλή. Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, η οποία συνοδεύει τη ρύθμιση, δεν υπάρχει επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, επεσήμαναν, ότι αναλογιστική μελέτη θα γίνεται για κάθε τράπεζα, που θέλει να ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο. Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη ανακοινώσει, ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία Έβερτ.

    "Να μην 'τα πληρώσουν' οι φορολογούμενοι"

    Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την στάση, που έχει κρατήσει τις τελευταίες ημέρες ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , επεσήμανε, ότι η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα ανοίξει το ασφαλιστικό και θα προχωρήσει σε γενική αναλογιστική μελέτη, που θα αποτυπώσει την πραγματικότητα.

    Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αυτό πρέπει να γίνει με την συναίνεση των κομμάτων και με την επιλογή ενός αξιόπιστου διεθνούς οίκου, διότι μόνο τότε θα μπορέσουν υπεύθυνα να διατεθούν οι πόροι που δίνει το κράτος για την κοινωνική ασφάλιση.

    Επίσης, τόνισε, πως οι τροπολογίες του Μιλτιάδη Έβερτ και του Στέφανου Μάνου για το ασφαλιστικό δεν έχουν κανένα αντικείμενο, ενώ αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, "δεν είμαι αρμόδιος για να κάνω ψυχανάλυση στο ΠΑΣΟΚ και πως ο νόμος του Δημήτρη Ρέππας ήταν μια ρύθμιση εις βάρος του ελληνικού λαού".

    Από την πλευρά του, μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8 ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος, κάλεσε την Κυβέρνηση "να βρούνε λύση αλλά να μην τα ρίξουν στους φορολογούμενους". Μάλιστα, προσέθεσε, πως "τα ταμεία των τραπεζών είναι όλα ετοιμοθάνατα . Οι σημερινοί εργαζόμενοι πληρώνουν τις συντάξεις αυτών, που έχουν ήδη φύγει. Σε ορισμένα από τα προβληματικά ταμεία την υποχρέωση για την κάλυψη των ελλειμμάτων έχουν αναλάβει οι τράπεζες και αυτές επείγονται να απαλλαγούν από υποχρεώσεις που άμα γίνουν γνωστές θα τις βουλιάξουν".

    "Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά και στις δύο τροπολογίες για τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, διότι στις μεν τράπεζες δημιουργείται μια στρατιά υψηλοσυνταξιούχων 45άρηδων, αλλά και στον ΟΤΕ δημιουργείται μια τεράστια κοινωνική ανισότητα με ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς" υπογράμμισε στη ΝΕΤ 105,8 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου .

    Στο μεταξύ, τον διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος ζήτησε πλήρη ενημέρωση σχετικά με την επιβάρυνση του ΙΚΑ εξαιτίας της κυβερνητικής ρύθμισης τόσο για την εθελουσία έξοδο υπάλληλων του ΟΤΕ όσο και για την ένταξη στο ΙΚΑ των τραπεζοϋπαλλήλωνο.

    Σε διάλογο για την κοινωνική προστασία έχει καλέσει σήμερα τη ΓΣΕΕ ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος

    Χειρονομία καλής θέλησης από το προσωπικό των ΑΤΜ

    Την ίδια ώρα οξύνονται τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά, καθώς όπως όλα δείχνουν η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων θα συνεχιστεί ως την Πέμπτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή η ρύθμιση.

    Πάντως, παρόλο, που όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστικά στελέχη, υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, οι ουρές στις τράπεζες και η ταλαιπωρία συνεχίζονται.

    Την κατάσταση δυσχεραίνει η απεργία των εργαζομένων στις χρηματαποστολές, που εφοδιάζουν τα ΑΤΜ, αντιπροσωπεία των οποίων θα συναντηθεί σήμερα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα.

    Μάλιστα, όπως δήλωσε στην εκπομπή της ΝΕΤ 105.8 "Άκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο" ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υπαλλήλων προσωπικού ασφαλείας Γιώργος Πλιατσικούρης, εν αναμονή της συνάντησης με τον Γιώργο Βουλγαράκη, "ως χειρονομία καλής θέλησης αναστείλαμε κατά 30% τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις. Το 1/3 των ΑΤΜ και των τραπεζών θα εφοδιαστούν κανονικά". "Δε ζητάμε χρήματα. Αυτό που ζητάμε είναι οι 12.000 ανασφάλιστοι του κλάδου μας να ασφαλιστούν στο ΙΚΑ" σημείωσε ο κ. Πλιατσικουρης.

    Στο μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης , που προβλέπει ότι δε θα σφραγίζονται επιταγές, ούτε θα επιβάλλονται τόκοι υπερημερίας, λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές, που οφείλονται στη συνεχιζόμενη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων

    Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Εμπορικής Τράπεζας , στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η ένταξη του ταμείου της τράπεζας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στη 1:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των τραπεζοϋπαλλήλων έξω από τα γραφεία της Εμπορικής, στην οδό Σοφοκλέους

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Στερεύουν" και τα ΑΤΜ

    [02] Κοινωνία

    Από σήμερα μέχρι την Τετάρτη

    Αγωνία τέλος

    27/6/2005 7:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2005 11:09:42 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Από σήμερα μέχρι την Τετάρτη θα έχουν αναρτηθεί στα Λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των μαθητών της τρίτης τάξης των Ενιαίων Λυκείων, που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις και η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ λαμβάνει τέλος. Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων θα αρχίσει από τη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι βαθμολογίες και στην Αθήνα. Οι υποψήφιοι, θα πρέπει μέχρι τις 22 Ιουλίου να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι βάσεις εισαγωγής ,για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, θα ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές, καθώς και στα τμήματα μαθηματικών και φυσικής, εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων μεγάλου ποσοστού υποψηφίων στα μαθήματα της φυσικής και των μαθηματικών. Μάλιστα, στα συγκεκριμένα μαθήματα δύο στους τρεις διαγωνιζομένους πήραν κάτω από τη βάση. Αντίθετα άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στις νομικές και φιλολογικές σχολές. Οι ιατρικές σχολές εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα ίδια υψηλά επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια.

    [03] Παράξενα

    Στα όπλα... για λίγη βότκα

    27/6/2005 11:06:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ήταν απελπισμένοι. Ίσως μόνο αυτή να είναι η φράση που μπορεί να δικαιολογήσει την ανεπανάληπτη πράξη δύο νεαρών Ρώσων στρατιωτών, που κατάφεραν να αναστατώσουν με τα καμώματά τους μία ολόκληρη πόλη στη Σιβηρία. Οι δύο στρατιώτες ένιωσαν την ανάγκη να το ρίξουν λίγο έξω και να ξεχάσουν πνίξουν τα προβλήματά τους στη βότκα. Μη έχοντας, όμως, αυτοκίνητο σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν ένα οπλισμένο στρατιωτικό όχημα για να φτάσουν μέχρι την κοντινότερη πόλη, απ όπου θα μπορούσαν να προμηθευτούν λίγα μπουκάλια. Αφού λοιπόν το αποφάσισαν, το έκαναν και πράξη, ελπίζοντας ότι η βόλτα για ανεφοδιασμό θα περνούσε απαρατήρητη από τους ανώτερούς τους.

    Δεν τα υπολόγισαν καλά

    Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν κατ ευχήν. Βέβαια, δε φταίει μόνο η κακή τους τύχη, καθώς στο δρόμο του γυρισμού, οι δύο νεαροί αποφάσισαν να δοκιμάσουν "λίγο" από το προϊόν που αγόρασαν.

    Έτσι, κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους, το αυτοκίνητο παρεξέκλινε "ελαφρώς" της πορείας του με αποτέλεσμα το οπλισμένο όχημα να "μπουκάρει" σε μία μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προκαλώντας πανικό.

    Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν οι δύο φαντάροι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το όχημα από τις μάζες σιδερικών, στις οποίες είχαν μετατρέψει τα αυτοκίνητα, και να πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς τη στρατιωτική τους βάση, το όχημα έμεινε στα μισά της διαδρομής, με αποτέλεσμα να τους συλλάβει η αστυνομία, που είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί.

    Τώρα, οι δύο παράτολμοι νεαροί είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν βαριές ποινές προς... γνώσιν και συμμόρφωσιν.

    [04] Οικονομία

    Αναμένεται η ενοποίηση του ειδικού φόρου

    Στόχος η πάταξη της νοθείας

    27/6/2005 8:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2005 10:42:05 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Θεσμική παρέμβαση στην αγορά πετρελαιοειδών ετοιμάζει η Κυβέρνηση με σκοπό την πάταξη της νοθείας και του λαθρεμπορίου και τη βελτίωση της ποιότητας των καυσίμων προς όφελος του καταναλωτή. Ήδη, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης μελετούν την ενοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, κάτι, που αναμένεται να γίνει στα τέλη του ερχόμενου μήνα. Επιπλέον, ο υπουργός Δημήτρης Σιούφας δηλώνει, ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του καταναλωτή και προσανατολίζεται σε επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε ορισμένους νομούς της χώρας, όπου διαπιστώνονται μεγαλύτερες ανατιμήσεις, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης προτίθεται να θέσει εκ νέου την πρότασή του προς την ΕΕ για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Αλλά και οι βενζινοπώλες από την πλευρά τους, ζητούν ενιαία τιμή πώλησης για την πάταξη του λαθρεμπορίου, όπως τόνισε στη ΝΕΤ 105.8 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Μακρυβέλιος. "Εισήγηση μας προς την κυβέρνηση είναι να υπάρχει ενιαία τιμή πώλησης και ενιαίος φόρος στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να παταχθεί η λαθρεμπορία στα καύσιμα", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρυβέλιος.

    Ξεπέρασε τα 60 δολάρια το βαρέλι

    Στο μεταξύ, συνεχίζει την ανηφόρα η τιμή του μαύρου χρυσού. Μάλιστα, στην αγορά της Σιγκαπούρης έφτασε σε νέα επίπέδα ρεκόρ, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου "πέταξε" στα 60,47 δολάρια το βαρέλι, εξ αιτίας της αυξημένης ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ αυξήθηκε επίσης κατά 56 σεντς στα 58.92 δολάρια το βαρέλι, που επίσης αποτελεί νέο ρεκόρ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 12% και από τον περασμένο Ιανουάριο κατά 39%. Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ εξετάζουν πάντως το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε νέα αύξηση της παραγωγής σε μια προσπάθεια συγκράτησης των τιμών.

    [05] Κοινωνία

    Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

    Γκαζάκια στη Νέα Σμύρνη

    27/6/2005 9:24:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Μικρές υλικές ζημιές προκάλεσαν αυτοσχέδιοι μηχανισμοί, που εξερράγησαν τη νύχτα έξω από το κατάστημα Benetton στη Νέα Σμύρνη. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην αστυνομία, ότι τους μηχανισμούς τοποθέτησαν τέσσερις άγνωστοι, που φορούσαν κράνη και κινούνταν με μοτοσικλέτες.

    [06] Κόσμος

    Απήχθησαν από το σχολείο τους

    Θρίλερ με μαθητές στο Νεπάλ

    27/6/2005 10:52:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ώρες αγωνίας για 90 μαθητές Γυμνασίου στο Νεπάλ, οι οποίοι απήχθησαν από κομμουνιστές αντάρτες, ενώ βρίσκονταν στο σχολείο τους σε απομονωμένο ορεινό χωριό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερα για την κατάσταση των παιδιών. Η απαγωγή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο μόλις σήμερα υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός από το Στρατό της χώρας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αντάρτες εισέβαλαν στο Γυμνάσιο του χωριού Παουντιαμράι, το οποίο βρίσκεται 300χλμ, δυτικά του Κατμαντού, της πρωτεύουσας της χώρας στις 22 Ιουνίου.

    [07] Κόσμος

    Από τις καταρρακτώδεις βροχές

    Τραγικός απολογισμός στην Κίνα

    27/6/2005 9:43:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τους 730 έφτασαν οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, που "έπνιξαν" τις ορεινές περιοχές της Κίνας από τις 18 Ιουνίου. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Αντιμετώπισης Πλημμύρων και Ξηρασίας 7.700.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από το μένος των καιρικών συνθηκών. Μόνο τις τελευταίες ώρες στην περιοχή Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας έχασαν τη ζωή τους 65 άνθρωποι. Την ίδια ώρα στην περιοχή του Γκουανγκτσί τα νερά του ποταμού Ζουτζιάνγκ έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 90 χρόνων, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες σφοδρές καταιγίδες από την Τετάρτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο έλεος των πλημμυρών η Κίνα

    [08] Ιράκ

    Εισβολή ενόπλων σε κομμωτήριο της Βαγδάτης

    Αιματηρή επίθεση στο Ιράκ

    27/6/2005 10:17:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Ιράκ. Σήμερα από την επίθεση ενόπλων σε κομμωτήριο στη συνοικία Αλ-Τζαντίντα της Βαγδάτης τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συγκεκριμένα νεκροί από τα πυρά των εισβολέων έπεσαν ο ιδιοκτήτης, ένας αστυνομικός και ένα παιδί, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών. Στο μεταξύ ξεπέρασαν τους 40 οι νεκροί από τις χθεσινές αιματηρές συγκρούσεις σε όλη τη χώρα. Μάλιστρα, 25 εξ αυτών σκοτώθηκαν στις τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στη Μοσούλη. Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ εκτίμησε, ότι θα χρειαστούν ακόμη χρόνια προτού να τερματιστούν οι συνεχείς συρράξεις στο Ιράκ. Ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος, ότι τελικά οι δυνάμεις της Συμμαχίας θα επικρατήσουν των ανταρτών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κόλαση στη Μοσούλη

    [09] Βόλεϊ

    Με την Τουρκία για την πρωτιά

    27/6/2005 11:35:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Με το δεξί" ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην Αλμερία η Μεσογειακή ομάδα βόλεϊ, καθώς στην πρεμιέρα του Γ΄ομίλου επικράτησε 3-0 (25-18, 25-20, 25-22) του Μαρόκου και πλέον θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου απέναντι στην Τουρκία, στη συνάντηση των δύο ομάδων της Τρίτης.

    ΕΛΛΑΔΑ (Αρσενιάδης): Χαριτωνίδης 1, Ντονάς 20, Σουλτανόπουλος 7, Ανδρεάδης 6, Μ. Ρουμελιώτης 8, Καρυπίδης 8 / Παπαδημητρίου (λ), Πέτρογλου, Κυριακίδης.

    [10] Βόλεϊ

    Χάθηκε στη Θεσσαλονίκη η πρόκριση

    27/6/2005 11:11:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Αυτοκτόνησε" η Εθνική ανδρών στο δεύτερο αγώνα της 5ης αγωνιστικής εβδομάδας του Γ΄ομίλου του World League, καθώς αν και προηγήθηκε πολύ εύκολα με 1-0 της Αργεντινής στο Αλεξάνδρειο, τελικά γνώρισε την ήττα με 3-1 (15-25, 25-22, 25-17, 25-20) από τη "μπιανκοσελέστε". Μετά από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, η πρόκριση στο "φαϊναλ 4" απομακρύνθηκε πάρα πολύ, αφού πλέον, παρά τη μία ήττα της Πολωνίας από τη Σερβία & Μαυροβούνιο, θα πρέπει η παρέα του Νταβίντ Μούρεκ να χάσει δις σε ισάριθμους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής εβδομάδας από την Αργερντινή και παράλληλα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πετύχει δύο νίκες σε δύο εκτός έδρας αγώνες του απέναντι στη μεγάλη των "Πλάβι" σχολή, συνδυασμός που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολος.

    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

    "Ουτοπία" φαντάζει πλέον η πρόκριση της Εθνικής στο μεγάλο ραντεβού των "4" της διοργάνωσης, όπως άφησαν να εννοηθεί και στις δηλώσεις τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Χαριτωνίδης και ο αρχηγός Μάριο Γκιούρδας μετά τη λήξη του αγώνα της Θεσσαλονίκης.

    "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό" ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο εκλέκτορας της Εθνικής και συνέχισε: "Έτσι και το σημερινό από αυτό της Παρασκευής. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και ήμασταν αποτελεσματικοί στον επιθετικό τομέα. Στη συνέχεια όμως έπεσαν τα ποσοστά μας και δεν τα καταφέραμε, χάνοντας δίκαια. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για εμάς από αύριο καθώς επιστρέφει στην ομάδα ο Κράβαρικ και η παρουσία του θα μας βοηθήσει. Έχουμε μπροστά μας ακόμα δύο παιχνίδια και στη συνέχεια τον όμιλο της Λάρισας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου" τόνισε ο κ. Χαριτωνίδης.

    Από την πλευρά του ο Μάριος Γκιούρδας παραδέχθηκε τα λάθη της ομάδας που κόστισαν αυτή την σημαντική ήττα: "Περιμέναμε τους Αργεντίνους να είναι πιο δυνατοί από το παιχνίδι της Παρασκευής και ενώ εμείς ξεκινήσαμε καλά στη συνέχεια υποπέσαμε σε κάποια λάθη που μας έβγαλαν έξω από τα νερά μας.

    Στον αντίποδα των δηλώσεων ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής Φαμπιάν Αρμόα, δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για αυτή την ανέλπιστη νίκη: "Αρχίσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια ανεβάσαμε κατακόρυφα την απόδοσή μας, ρισκάραμε στην επίθεση και στο σερβίς, ενώ δουλέψαμε πολύ στην άμυνα. Φτάνοντας έτσι σε μία πολύ σημαντική νίκη. Σας ευχαριστούμε όλους για την προσοχή που μας δείξατε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην πολύ όμορφη πόλη"

    Eλλάδα (Κώστας Χαριτωνίδης): Πανταλέων 9, Κουρνέτα 2ς, Τσακιρόπουλος 10, Ρουμελιώτης 12, Λάππας 15, Μπάεφ 5, Δημητρακόπουλος (λ), Κυριαζής 2, Σμαραγδής, Τσέργας, Γκιούρδας 2

    Αργεντινή (Φαμπιάν Αρμόα): Πορποράτο 10, Αρόγιο 12, Φεράρο, Νταραϊντού 16, Φιλάρντι 13, Τζιάνι 2, Γκονζάλεζ (λ), Μπερνασκόνι 2, Πάτι 6

    Ο "καθρέπτης" της αγωνιστικής της διοργάνωσης

    Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

    5η εβδομάδα

    24 Ιουνίου: Βενεζουέλα Πορτογαλία 0-3 (20-25, 20-25, 22-25)

    25 Ιουνίου: Βραζιλία Ιαπωνία 3-0 (25-16, 25-14, 25-18)

    26 Ιουνίου: Βραζιλία Ιαπωνία 3-0 (25-20, 25-16, 25-23)

    26 Ιουνίου 12μ. - Καράκας: Βενεζουέλα Πορτογαλία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Bραζιλία 19 (27-8)

    2. Πορτογαλία 15 (19-10)

    3. Βενεζουέλα 13 (15-16)

    4. Ιαπωνία 10 (3-30)

    Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

    5η εβδομάδα

    24 Ιουνίου: Βουλγαρία Γαλλία 3-0 (25-19, 25-21, 29-27)

    24 Ιουνίου: Κούβα Ιταλία 3-0 (25-21, 25-19, 25-21)

    25 Ιουνίου: Κούβα Ιταλία 1-3 (20-25, 25-23, 27-29, 19-25)

    26 Ιουνίου: Βουλγαρία Γαλλία 2-3 (25-21, 22-25, 25-23, 23-25, 11-15)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Κούβα 16 (23-16)

    2. Ιταλία 16 (21-20)

    3. Βουλγαρία 14 (21-21)

    4. Γαλλία 14 (16-24)

    Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

    5η εβδομάδα

    24 Ιουνίου: Πολωνία Σερβία Μαυροβούνιο 3-1 (20-25, 25-17, 25-23, 25-20)

    24 Ιουνίου: Ελλάδα Αργεντινή 3-0 (25-20, 25-20, 25-22)

    25 Ιουνίου: Πολωνία Σερβία Μαυροβούνιο 2-3 (25-23, 25-23, 20-25, 21-25, 10-15 )

    26 Ιουνίου: Ελλάδα Αργεντινή 1-3 (25-15, 22-25, 17-25, 20-25)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Πολωνία 17 (26-17)

    2. Ελλάδα 15 (22-18)

    3. Σερβία Μαυροβούνιο 15 (20-23)

    4. Αργεντινή 13 (16-26)

    *Το φάιναλ φορ θα γίνει στο Βελιγράδι 8-10 Ιουλίου 2005 και προκρίνεται απ΄ ευθείας η διοργανώτρια Σερβία/Μαυροβούνιο και οι πρώτες ομάδες των τριών ομίλων.

    [11] Στην 4η θέση των Λεϊζερ η Κραβαριώτη

    27/6/2005 11:46:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ελπιδοφόρο ήταν το ξεκίνημα των ελληνικών πανιών στο αγώνισμα των Μεσογειακών Αγώνων της Αλμερίας, καθώς μετά τις πρώτες ιστιοδρομίες οι Έλληνες πρωταθλητές και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριας, δεν απέχουν από το βάθρο. Παράλληλα δύο εκ των ιστιοπλόων μας βρίκσονται μέσα στα μετάλλια των κλάσεων τους. Στα Λεϊζερ ο Βαγγέλης Χειμωνάς, μετά τη 2η ιστιοδρομία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 9 βαθμούς ποινής, καθώς τερμάτισε πρώτος στην 1η ιστοδρομία με 1 β.π. και όγδοος στη 2η ιστιοδρομία με 8 β.π. Στην ίδια κλάση ο Ιάσων Γεωργαρής βρίσκεται στην 8η θέση με 13 β.π., ενώ προηγείται ο Κροάτης Μάτε Αράποβ με 8 β.π.. Στα Μιστράλ ο Γιάννης Χρυσοχόου βρίσκεται στην τρίτη θέση, μετά την 1η ιστιοδρομία, με 3 β.π., ενώ προηγείται ο Γάλλος Νικολά Ουγέ με 1 β.π.

    Στην 4η θέση των Λεϊζερ η Κραβαριώτη

    Στις άλλες κλάσεις των ανδρών, στα 470 οι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Ανδρέας Κοσματόπουλος βρίσκονται στη 10η θέση μετά τη 2η ιστιοδρομία με 18 β.π. Προηγούνται οι Γάλλοι Πιέρ Λεμπουσέ και Βινσέντ Γκαρός με 4 β.π.

    Στις γυναίκες, στην ίδια κλάση η Μυρτώ Χιωνά και η Μαρία Νεφέλη Σαμπάτη βρίσκονται στην 5η θέση μετά τη δεύτερη ιστισοδρομία με 10 β.π., ενώ προηγούνται οι Γαλλίδες Καμίλ Λεκουάντρ και Γκουεντολίν Λεμέτρ με 2 β.π.

    Στα Λέιζερ, μετά τη 2η ιστιοδρομία, η Βιργινία Κραβαριώτη βρίσκεται στην 4η θέση με 8 β.π. και η Ευτυχία Μαντζαράκη στη 10η θέση με 16 β.π. Προηγείται η Τουρκάλα Αϊντά Ουνβέρ με 7 β.π.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 June 2005 - 8:50:50 UTC