Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευκρινίσεις Βαρθολομαίου
  • [02] "Πράσινο φως" για το ωράριο
  • [03] Ελπίδες για τους διαβητικούς
  • [04] Ξέχασε τον …σύζυγο
  • [05] Απαραίτητη η συναίνεση της Τουρκίας
  • [06] Μπαράζ απεργιών
  • [07] Πτώση μαρκίζας στην Ερμού
  • [08] "Πνίγεται" η Νότια Κίνα
  • [09] Παρέμβαση κουαρτέτου για τους Παλαιστίνιους
  • [10] Δάνεια 1,8 δις ευρώ για τα μεγάλα έργα
  • [11] Νέος τίτλος για τον Μπούμπκα
  • [12] Με ντέρμπι ξεκινάει η Πρέμιερσιπ
  • [13] Τέλος ο Γιανάλ από την Τουρκία
  • [14] "Ντιέγκο, Αντιπρόεδρε"
  • [15] Δύο ξένοι στην ίδια... Πλατεία
  • [16] Παρελθόν από την Κολωνία ο Τσιάρτας
  • [17] Σόλιντ : "Πρώτα από όλα η Ευρώπη"
  • [18] Πρεμιέρα με Βοσνία για της Μεσογειακή ομάδα
  • [19] Αναχωρούν για Καρπενήσι οι Νέοι
  • [20] Στόχος η συλλογή εμπειριών στην Αλμερία
  • [21] Η Πενέτα αντίπαλος της Λένας στις "32"
  • [22] Συνεχίζει την προέλαση της η Λένα
  • [23] Άδοξο τέλος για το Cosmos 1
  • [24] Τέλος το Ευαγγέλιο στη Δημοτική
  • [25] "Κουνήθηκε" η Σάμος

    [01] Οικονομία

    "Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου"

    Διευκρινίσεις Βαρθολομαίου

    23/6/2005 2:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 6:38:17 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησε, την Πέμπτη, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ιωάννης Βαρθολομαίος, σχετικά με το ποσόν επιβάρυνσης των 9 δις ευρώ στο ΙΚΑ. Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι τα όσα είπε στη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων παρερμηνεύτηκαν καθώς οι αναφορές του στα 9 δις ευρώ αφορούσαν μόνο την εφαρμογή του νόμου Ρέππα και όχι την υπό ψήφιση διάταξη της Κυβέρνησης. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι φωνές που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, στοχεύουν στη "δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος μιας εξυγιαντικής πολιτικής που αποτελεί μονόδρομο". Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ, επανακατέθεσε την τροπολογία του για την ασφάλιση των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ. "Η σύνταξη του ΙΚΑ είναι εγγυημένη από το Σύνταγμα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ αναφερόμενος στις ενέργειες του κ. Έβερτ είπε ότι κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να αποφασίζει τι θα κάνει. Το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει την τροπολογία Έβερτ, όπως έκανε γνωστό ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Αλογοσκούφης: "Μηδενική επιβάρυνση"

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι το νομοσχέδιο για τα επικουρικά ταμεία των τραπεζών προκαλεί μηδενική επιβάρυνση και πως σε ό,τι αφορά τα κύρια ταμεία σύνταξης της Εθνικής και της Αγροτικής εφαρμόζεται ο νόμος του 2002 της προηγούμενης κυβέρνησης.

    "Στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται όλες οι απόψεις της ΝΔ", περιορίστηκε να πει σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Έβερτ, που είπε ότι δε θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των τραπεζών.

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε και στο ποσό των 9 δις ευρώ τονίζοντας ότι δε γνωρίζει κάτι τέτοιο καθώς δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να τεκμηριώνει ένα τέτοιο ποσό.

    "Το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ με τις ρυθμίσεις της Κυβέρνησης", τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι ο Διοικητής του ΙΚΑ "χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και αποδέχεται τη συγκεκριμένη διάταξη γιά το ασφαλιστικό".

    Μάλιστα, χαρακτήρισε "φαρισαϊσμό" τη στάση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι δεν μπορούν να λένε ότι ανησυχούν για το μέλλον και την τύχη του ΙΚΑ όλοι εκείνοι που δεν ήταν συνεπείς στις νομοθετημένες ρυθμίσεις που είχαν κάνει.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση γιατί η Κυβέρνηση δεν καταργεί το Νόμο Ρέππα, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο γιατί στο ασφαλιστικό δε χωρούν παλινωδίες.

    Εξάλλου, όπως τονίζεται σε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι προτεινόμενες διατάξεις για την επίλυση του ασφαλιστικού των τραπεζών, δεν προκαλούν και μία πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του Δημοσίου. Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι υποχρεώσεις καταβολής κύριας σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο προσωπικό των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν αναληφθεί με τις διατάξεις των άρθρων 4 και 5 του νόμου 3029/2002 (Νόμος Ρέππα).

    Τι περιλαμβάνει η τροπολογία Έβερτ

    Μετά την επανακατάθεση της τροπολογίας Έβερτ για την ασφάλιση των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ, τώρα η τροπολογία είναι εμπρόθεσμη και θα συζητηθεί όταν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των τραπεζών φτάσει στην Ολομέλεια.

    Ο κ. Έβερτ στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται στη δήλωση Βαρθολομαίου, ότι με την προωθούμενη ρύθμιση το ΙΚΑ θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 9 δις ευρώ για την κύρια σύνταξη των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ ζητά να αναθέσει το ΙΚΑ σε διεθνή οργανισμό τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2005, οπότε αρχίζει και η εφαρμογή του νόμου.

    Συνάντηση Αλαβάνου-Βαρθολομαίου

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, θα έχει συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα με τον κ. Βαρθολομαίο με αντικείμενο τις κυβερνητικές ρυθμίσεις. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, "με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των Τραπεζών, αλλά και το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ θα επιβαρυνθούν με τεράστια ποσά".

    Σχετικά Links: ΙΚΑ

    Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

    [02] Κοινωνία

    Από την Κυβερνητική Επιτροπή

    "Πράσινο φως" για το ωράριο

    23/6/2005 12:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 5:47:36 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εμπορίου και την καθιέρωση εθνικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από την Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε, την Πέμπτη, υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, τα καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα θα παραμένουν ανοιχτά τις καθημερινές έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο μέχρι τις 8, ενώ διατηρείται το καθεστώς της αργίας της Κυριακής. Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 14 μέτρα για τη στήριξη, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του εμπορίου, μεταξύ των οποίων και δύο προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Κοινότητα, ύψους 200 εκατ. ευρώ το καθένα. Στην επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων αντιδρά η ΓΣΕΒΕΕ και προγραμματίζει πανελλαδική διαμαρτυρία για τις 6 Ιουλίου. Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τη ρύθμιση δήλωσε η βουλευτής, Άννα Διαμαντοπούλου. Κατά της ρύθμισης τάχθηκε και το ΚΚΕ, ενώ εκ μέρους του ΣΥΝ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε την απόσυρση του μέτρου της διεύρυνσης του ωραρίου.

    "Οφέλη για όλους"

    Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για πρωτοποριακές ρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν οφέλη για όλους.

    Συγκεκριμένα, είπε ότι οι εργαζόμενοι θα αυξήσουν τα εισοδήματά τους, οι άνεργοι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για απασχόληση, οι καταναλωτές περισσότερες ευκαιρίες για αγορά και οι έμποροι περισσότερη αγοραστική κίνηση.

    Ο κ. Σιούφας έκανε λόγο για νέα δυναμική, ενώ σε ό,τι αφορά το ωράριο είπε πως δεν απελευθερώνεται , διότι θα οδηγούσε σε ασυδοσία την αγορά, αλλά διευρύνονται οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, με την καθιέρωση εθνικού πλαισίου λειτουργίας για ολόκληρη τη χώρα.

    Σε ό,τι αφορά τις τουριστικές περιοχές ο υπουργός ανέφερε ότι εξακολουθούν να ισχύουν όσα προβλέπονται με τις αποφάσεις των κατά τόπους Νομαρχιών.

    Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής είχε συνεργασία με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά.

    Το ωράριο ενώπιον της ΕΝΑΕ

    Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε το πρωί ο υπουργός ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας με την ηγεσία της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Ο κ. Σιούφας, παρόντος και του υφυπουργού Γιάννη Παπαθανασίου, παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους προωθεί η Κυβέρνηση το ενιαίο εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που όπως είπε, είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η ομαλοποίηση της λειτουργίας της αγοράς, η καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και η καταπολέμηση της ανεργίας.

    "Δεν πρόκειται για απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά για θέσπιση ενιαίων κανόνων λειτουργίας των καταστημάτων σε όλη τη χώρα" τόνισε, ο κ. Σιούφας.

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΝΑΕ Φώφη Γεννηματά σημείωσε, ότι το ωράριο σήμερα λειτουργεί ομαλά και δεν υπάρχει λόγος αλλαγής του, ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα των καταναλωτών δεν είναι ο χρόνος που έχουν στην διάθεση τους για να ψωνίσουν, αλλά η μειωμένη αγοραστική τους δύναμη.

    "Πωλήσεις κάτω του κόστους"

    Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν ο κ. Σιούφας και ο κ. Παπαθανασίου, τόνισαν, ότι το νομοσχέδιο καταρτίσθηκε μετά από πολύμηνο διάλογο με τους φορείς της αγοράς και θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

    Ο κ. Σιούφας χαρακτήρισε "απλή και τίμια" επαναλαμβάνοντας, ότι δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσης του ωραρίου και δεν αλλάζει το καθεστώς για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης είπε, ότι οι νομάρχες, μετά από εισήγηση των τοπικών φορέων, θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν το ωράριο, εφόσον το επιβάλλουν οι τοπικές συνθήκες της αγοράς, ενώ οι Εμπορικοί Σύλλογοι θα μπορούν να συστήνουν στα μέλη τους ωράρια μικρότερου εύρους, δε θα μπορούν όμως να απαγορεύουν σε όποιον έμπορο επιθυμεί, να λειτουργεί στο πλαίσιο του εθνικού ωραρίου.

    Επιπλέον, υπογράμμισε, ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων δε θίγονται και ότι υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Απασχόλησης προκειμένου να γίνουν έλεγχοι από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, που θα διασφαλίζουν την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

    Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η ρύθμιση, που επιτρέπει τις πωλήσεις κάτω του τιμολογιακού κόστους δηλαδή δίνει τη δυνατότητα στις εμπορικές επιχειρήσεις να ενσωματώνουν στις τελικές τιμές καταναλωτή τις εκπτώσεις που παίρνουν από τους προμηθευτές τους.

    Με τη ρύθμιση αυτή δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου θα ωφεληθούν οι καταναλωτές, καθώς θα υπάρξει μείωση τιμών.

    Άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν:Εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο, που περιλαμβάνει λαϊκές αγορές, παζάρια και εμποροπανήγυρεις. Αλλάζει το καθεστώς των εκπτώσεων, οι οποίες θα γίνονται σε σταθερές ημερομηνίες, χειμώνα - καλοκαίρι. Θα διαρκούν πέντε εβδομάδες το χειμώνα και έξι το καλοκαίρι και θα αρχίζουν στις 20 Ιανουαρίου και στις 15 Ιουλίου αντίστοιχα, εφόσον οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν με Δευτέρα, ειδάλλως την πρώτη Δευτέρα μετά την ημερομηνία αυτή. Τίθενται περιορισμοί στην ίδρυση πολυκαταστημάτων στην περιφέρεια, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος και τον πληθυσμό της περιοχής. Δημιουργείται μητρώο επιχειρήσεων χονδρικής πώλησης τροφίμων.

    [03] Υγεία

    Θετικά αποτελέσματα είχε η δοκιμή εμβολίου

    Ελπίδες για τους διαβητικούς

    23/6/2005 7:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: AΠΕ - New England Journal of Medicine

    Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους διαβητικούς κρίνονται τα αποτελέσματα από την δοκιμή ενός εμβολίου, που πραγματοποίησαν Ευρωπαίοι ερευνητές. Οι επιστήμονες χορήγησαν ειδικά αντισώματα, σε ενέσιμη μορφή, σε 80 διαβητικούς, ηλικίας 12 και 39 ετών, που πριν από λίγο καιρό άρχισαν να λαμβάνουν ινσουλίνη. Ύστερα από μόλις έξι ημέρες θεραπείας, διαπιστώθηκε παρατεταμένη ύφεση του διαβήτη τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμενου ή νεανικού). "Είναι μεγάλη ελπίδα για τους διαβητικούς", επεσήμανε η επικεφαλής των ερευνητών, Λουσιέν Σατενού, υπεύθυνη της μονάδας έρευνας για το διαβήτη στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Γαλλίας (INSERM). Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι διαβητικοί μπορούν να ζουν με τη δική τους ινσουλίνη, αντί να εξαρτώνται από την ενέσιμη χορήγησή της. "Τα αποτελέσματα ανοίγουν εντελώς νέες προοπτικές για την ανοσοθεραπεία του ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη. Δείχνουν, επίσης, ότι μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη της νόσου", δήλωσαν χαρακτηριστικά.

    Στόχος η ενδογενής παραγωγή ινσουλίνης

    Σκοπός της έρευνας, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine, ήταν η αδρανοποίηση του CD3, ενός ενεργοποιού στοιχείου των λευκών αιμοσφαιρίων (λεμφοκύτταρα Τ), που επιτίθενται στα κύτταρα τα οποία παράγουν ινσουλίνη από το πάγκρεας και τα καταστρέφουν σταδιακά.

    Οι μισοί από τους συμμετέχοντες επιλέχθηκαν τυχαία και έλαβαν επί έξι ημέρες μια ένεση μονοκλωνικού αντισώματος αντι-CD3, ενώ στους υπόλοιπους χορηγήθηκε ένα ψευδοφάρμακο.

    Μετά την χορήγηση του εμβολίου, σταμάτησε η καταστροφή των β-κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη σε τουλάχιστον 12 από τους 40 εθελοντές, ενώ στο 75% των ασθενών οι ανάγκες για ινσουλίνη ήταν σαφώς μειωμένες, ακόμη και μετά από 18 μήνες. Επίσης, η θεραπεία είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι ασθενείς να χρειάζονται σημαντικά μικρότερη δόση ινσουλίνης, από αυτή που απαιτείται για την ασθένειά τους.

    Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, αν η παραγωγή φυσικής ινσουλίνης παρατείνεται πάνω από τους 18 μήνες, τότε είναι πιθανό να μειωθούν ή να προληφθούν εκφυλιστικές επιπλοκές του διαβήτη, όπως η νεφρική ανεπάρκεια και τα αγγειακά προβλήματα.

    Παράλληλα, αισιοδοξούν πως η θεραπεία τους θα μπορούσε να εφαρμοστεί και για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ψωρίαση και οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου.

    Σχετικά Links: New England Journal of Medicine

    INSERM

    [04] Παράξενα

    Ξέχασε τον σύζυγο

    23/6/2005 4:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια πρωτοφανής υπόθεση στα δικαστικά χρονικά της χώρας απασχολεί την Νορβηγία, καθώς μια 36χρονη γυναίκα που κατηγορείται για διγαμία, ισχυρίζεται πως ξέχασε ότι ήταν παντρεμένη! Η εν λόγω γυναίκα μετακόμισε από την Νότιο Αφρική στην Νορβηγία το 1990 και παντρεύτηκε έναν Νορβηγό, με τον οποίο χώρισε αργότερα. Το 2002, όμως, αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή της και ήλθε εις γάμου κοινωνία με έναν Αφρικανό. Ωστόσο, δεν άντεξε και πολύ κάτω από την συζυγική στέγη και χώρισε. Φαίνεται, όμως, πως η 36χρονη δεν μπορεί και πολύ την μοναξιά, αφού το 2004 ανέβηκε και πάλι τα σκαλιά της με έναν άλλο Αφρικανό. Κι εκεί που όλα πήγαιναν καλά, ο σύζυγος, με τον οποίον είναι νομικά δεσμευμένη, έφυγε τον Αύγουστο του 2004 για ταξίδι.

    Η 36χρονη μάλλον είχε συνηθίσει να είναι ζωντοχήρα και έτσι παντρεύτηκε έναν άλλον Αφρικανό! Ο τελευταίος σύζυγός της ζήτησε άδεια παραμονής και οι αρχές της Νορβηγίας ανακάλυψαν την απίστευτη αυτή υπόθεση, εξετάζοντας την οικογενειακή κατάσταση της 36χρονης. Η ίδια οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ ισχυρίζεται πως ξέχασε ότι ήταν παντρεμένη. Πάντως, η δικαιολογία της δεν φαίνεται να πείθει τις αρχές: "δεν είχε άλλη εξήγηση από το να μας πει ότι το ξέχασε", δήλωσε η νομική εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ανέτ Βάνγκσνες.

    Να σημειωθεί, ότι η καταδίκη για διγαμία ή πολυγαμία είναι σπάνια στην Νορβηγία, αφού μόλις επτά υποθέσεις έχουν απασχολήσει τις αρχές και όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν άντρες!

    [05] Πολιτική

    Με τους όρους της ΕΕ για την πλήρη ένταξή της

    Απαραίτητη η συναίνεση της Τουρκίας

    23/6/2005 6:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 7:18:35 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την ανάγκη η Τουρκία να συμμορφωθεί πλήρως με τα κριτήρια, που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιτύχει την πλήρη ένταξη τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος. Στα πλαίσια αυτά, όπως επεσήμανε ο ίδιος, η γείτων θα πρέπει να υπογράψει το Πρωτόκολλο Τελωνειακής Σύνδεσης με τα 10 νέα μέλη της Ε.Ε., καθώς αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στις τρεις Οκτωβρίου. Ο κ Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε ακόμη, ότι η Ελληνική Διπλωματία δεν έχει μιλήσει ποτέ για ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας και ούτε συμμερίζεται ανάλογες απόψεις. Όσον αφορά την πορεία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σημείωσε, ότι θέση της Ελλάδας είναι να προχωρήσει με σύνθεση και όχι επιβολή θέσεων, ενώ πρόσθεσε, ότι στο δίλημμα αγορά ή πολιτική οντότητα, η ελληνική Κυβέρνηση απαντά υπέρ της δεύτερης επιλογής.

    Σταθερή η θέση της Ελλάδας για τη διεύρυνση

    Όσον αφορά τη διεύρυνση της Ε.Ε. και το κατά πόσο και πώς πρέπει να συνεχιστεί, έπειτα και από τη σχετική πρόταση του Γάλλου Προέδρου, Ζακ Σιράκ για περίοδο περισυλλογής, ο κ. Κουμουτσάκος αναγνώρισε, ότι υπάρχει προβληματισμός, αλλά, όπως πρόσθεσε, δεν έχει μεταβληθεί τίποτα από όσα έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο Ένωσης.

    Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη τα υποψήφια κράτη-μέλη να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις και να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις ένταξης στην ΕΕ.

    Για ΚΑΠ και Κυπριακό

    Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τονίζοντας, ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επιδότηση συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμών, επισημαίνοντας, ότι αποβλέπει και στην αγροτική αυτονομία της Ευρώπης.

    Σχετικά με το Κυπριακό τόνισε, ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την αποστολή καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα και πιστεύει, ότι με καλό σχεδιασμό θα μπορέσει να επιτευχθεί πρόοδος προς την κατεύθυνση επίλυσής του.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την αναβάθμιση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων τόνισε, ότι η ύπαρξη και παραμονή τους είναι αντίθετη με κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και δικαίου και επεσήμανε, ότι οποιαδήποτε ενίσχυση ή αναβάθμιση αυτών των στρατευμάτων επιτείνει την κατάσταση στο νησί και αντιστρέφει τις προσπάθειες βελτίωσης του κλίματος.

    [06] Κοινωνία

    Νέα 48ωρη η ΟΤΟΕ

    Μπαράζ απεργιών

    23/6/2005 12:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 7:18:46 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο, Παρασκευή, η ΓΣΕΕ και λουκέτο θα βάλουν ΔΕΚΟ και ιδιωτικός τομέας. Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλο το 24ωρο, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και ΟΣΕ, ενώ στάσεις εργασίας θα κάνουν το πρωί και το βράδυ οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Στο μεταξύ, η ΟΤΟΕ αποφάσισε και νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη στις τράπεζες, όπου και σήμερα οι συνταξιούχοι σχημάτισαν ουρές περιμένοντας να πληρωθούν. Αιχμή του δόρατος στις κινητοποιήσεις είναι οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα και μίση ώρα νωρίτερα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος. Τις κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ από την 1η Ιουλίου οι λιμενεργάτες θα επεκτείνουν πιθανόν τις κινητοποιήσεις τους και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας. Ήδη, σήμερα και αύριο, οι λιμενεργάτες του Πειραιά πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση.

    Με δυσκολία οι μετακινήσεις

    Προβληματικές θα είναι οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός και ΟΣΕ, ενώ στα μπλε λεωφορεία θα γίνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα. Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν 04:00 με 06:00 το πρωί και 23:00 με 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει και η Θεσσαλονίκη , από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 το πρωί και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

    Μετ΄ εμποδίων θα γίνουν και τα δρομολόγια του ΟΣΕ, καθώς θα κινηθούν μόνο οι λεγόμενες αμαξοστοιχίες κοινωνικών αναγκών . Συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσουν: στον άξονα Αθηνών Θεσσαλονίκης οι αμαξοστοιχίες 500 και 501, Θεσσαλονίκης Δικαίων οι αμαξοστοιχίες 604 και 613, Εδέσσης - Θεσσαλονίκης - Εδέσσης οι αμαξοστοιχίες 730 και 765, Αθηνών - Καλαμάτας - Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 302, 1356, 1351 και 301, ενώ στον άξονα Αθηνών- Τριπόλεως - Καλαμάτας - Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 420 και 421.

    Λόγω της απεργίας, επηρεάζονται και τα δρομολόγια της Πέμπτης. Έτσι, καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 504/505 και 604/605 στο τμήμα Αθηνών - Θεσσαλονίκης, τα intercity 74/75 Αθηνών - Δικαίων - Αθηνών, η 883 Καλαμπάκας - Αθηνών και η 2534/2536 Αθηνών - Χαλκίδας, η 602/ 603 Θεσσαλονίκης - Δικαίων - Θεσσαλονίκης, οι 304 , 305 Αθηνών - Πατρών - Κυπαρισσίας - Αθηνών και οι 424 , 425 Αθηνών - Τρίπολης - Καλαμάτας - Αθηνών. Τέλος, καταργούνται όλες οι εμπορικές αμαξοστοιχίες των οποίων το δρομολόγιο επεκτείνεται και στις 24 - 6 - 2005.

    Επίσης, σημαντικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο πρόγραμμα των πτήσεων, λόγω της συμμετοχής των Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Αύριο, θα εκτελεστεί μόνο μια πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ανά χώρα εξωτερικού και μία ανά προορισμό εσωτερικού . Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν με τα κατά τόπους γραφεία της εταιρίας για να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

    Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν η ΕΣΗΕΑ, με στάση εργασίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης από τις 12:00 μέχρι τις 16:00, καθώς και η ΠΟΣΠΕΡΤ, με στάση από τις 13:00 έως τις 17:00 .

    Λόγω της γενικής απεργίας, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα παραταθεί η ώρα έναρξης της εξέτασης του ειδικού μαθήματος των γερμανικών κατά μισή ώρα. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που θα διαγωνισθούν το πρωί θα μπορούν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 7.30 το πρωί αντί στις 7.00.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ακυρώνονται πτήσεις των Ο.Α.

    Δίχως τέλος η ταλαιπωρία

    [07] Κοινωνία

    Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

    Πτώση μαρκίζας στην Ερμού

    23/6/2005 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Λίγο έλειψε να προκληθούν τραυματισμοί σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μαρκίζα ενός διατηρητέου τριώροφου σπιτιού στην οδό Ερμού 98 κατέρρευσε μαζί με τη σκαλωσιά που ήταν στερεωμένη πάνω της. Ευτυχώς, δεν προκλήθηκαν παρά μόνο υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, παρά το γεγονός, ότι εκείνη την ώρα ήταν αυξημένη η διέλευση περαστικών. Για το περιστατικό προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Σημειώνουμε, ότι πριν από λίγους μήνες στην οδό Ερμού πάλι είχε αποκολληθεί κομμάτι από τη μαρκίζα του κτηρίου της Εθνικής Τράπεζας τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι διερχόμενο νεαρό αξιωματικό του στρατού, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του λίγες μέρες μέτα.

    [08] Κόσμος

    "Πνίγεται" η Νότια Κίνα

    23/6/2005 11:36:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 80 ανθρώπους νεκρούς και περισσότερους από 700.000 άστεγους άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες, που δοκιμάζουν τη Νότια Κίνα τις τελευταίες μέρες. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν είναι ευοίωνες, καθώς όπως λένε η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει τις επόμενες δύο ημέρες και καταρρακτώδεις βροχές θα πλήξουν περιοχές τις νότιας και νοτιοανατολικής Κίνας. Τις χειρότερες καταστροφές έχει υποστεί η επαρχία Γκουανγκτσί, όπου τα ποτάμια υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 32 άνθρωποι και περισσότεροι από 300.000 να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Στην πόλη Γουζού τα νερά έφτασαν στο ύψος του τετάρτου ορόφου και περίπου 20.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ορεινές περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό, πως τα νερά του ποταμού Τσιζιάνγκ, που διασχίζει την πόλη ξεπέρασαν τα 26 μέτρα, εννιά μέτρα περισσότερα από το όριο συναγερμού. Στο μεταξύ, περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί σε δύσβατες περιοχές, όπου μπορούν να πλησιάσουν μόνο τα στρατιωτικά αεροπλάνα, που τους ρίχνουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικές βροχοπτώσεις στην Κίνα

    [09] Μ. Ανατολή

    Ζητά διευκόλυνση των μετακινήσεων

    Παρέμβαση κουαρτέτου για τους Παλαιστίνιους

    23/6/2005 2:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - Reuters

    Να επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να κινούνται πιο ελεύθερα στα κατεχόμενα εδάφη, ζήτησε με επιστολή του από το Ισραήλ του κουαρτέτο (ΟΗΕ, Ε.Ε., ΗΠΑ και Ρωσία), απηχώντας ένα πάγιο αίτημα των Παλαιστινίων. Λίγο πριν ξεκινήσει η αποχώρηση των εποίκων από την Γάζα, στα μέσα Αυγούστου, οι τέσσερις μεγάλοι διπλωματικοί παράγοντες, που συναντήθηκαν σε υπουργικό επίπεδο στο Λονδίνο, κάλεσαν το Ισραήλ "να λάβει άμεσα μέτρα, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ισραηλινή ασφάλεια για να διευκολύνει την αποκατάσταση και την ανοικοδόμηση, χαλαρώνοντας τη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων". Παράλληλα, ζήτησαν από τις δύο πλευρές να εντείνουν τις μεταξύ τους συναντήσεις, ώστε να εκπονήσουν τα σχέδια αποχώρησης των εποίκων, την οποία χαρακτήρισαν "έναυσμα για ειρηνευτικές κινήσεις". Το κουαρτέτο έχει επαινέσει και τα δύο μέρη για τη στενότερη συνεργασία τους τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ηγέτες συνεχίζουν να διαφωνούν για το πώς μπορεί να περιοριστεί η είσοδος μαχητών και, ταυτόχρονα, να περνούν γρηγορότερα από τα σημεία ελέγχου οι Παλαιστίνιοι.

    [10] Οικονομία

    Από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

    Δάνεια 1,8 δις ευρώ για τα μεγάλα έργα

    23/6/2005 2:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 6:45:21 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET 105.8, AΠΕ

    Δάνεια συνολικού ύψους 1,8 δις ευρώ για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων, θα δοθούν φέτος στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Φιλίπ Μέισταντ, μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και το υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η συνεργασία της Ελλάδας με την Τράπεζα και η παροχή τεχνογνωσίας για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενόψει και του σχετικού νομοσχεδίου, που θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή. Σημειώνεται ότι, τα εν λόγω δάνεια προορίζονται για τη χρηματοδότηση έργων μεγάλων όπως είναι ο Μαλιακός, η δυτική Εγνατία και το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Μέισταντ παρατήρησε ότι ο χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας επηρεάζει αισθητά τις μικρές χώρες, όπως είναι η Ελλάδα.

    Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκε και η ελληνική πρόταση για την πραγματοποίηση, στην Αθήνα, του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του επόμενου έτους, πρόταση την οποία είδε θετικά ο κ. Μέισταντ.

    Αργότερα, ο κ. Μέισταντ είχε γεύμα εργασίας με τη Διοίκηση του ΣΕΒ κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, και τα μέλη του ενημερώθηκαν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη δραστηριότητα της Τράπεζας στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

    [11] Αθλητισμός

    Νέος τίτλος για τον Μπούμπκα

    23/6/2005 6:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τα ασύλληπτα ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ ο ζωντανός θρύλος του αθλήματος, Σεργκεϊ Μπούμπκα εξελέγη στην προεδρία της ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο 41χρονος σήμερα "Τσάρος των Αιθέρων", που πέτυχε το παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο στο 5,85 μ. και το έφτασε στο σημερινό 6,14 μ., καταρρίπτοντάς το 17 φορές θα αντικαταστήσει στον προεδρικό θώκο το Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πρώην πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος ηττήθηκε στις τελευταίες εκλογές από τον ηγέτη της "πορτοκαλί επανάστασης", Βίκτορ Γιούσενκο. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, ο πρώην σοβιετικός και νυν Ουκρανός αθλητής, Σεργκεϊ Μπούμπκα, που ζει στο Μόντε Κάρλο, ασχολείται με τα διοικητικά του αθλητισμού, όντας πρόεδρος της επιτροπής αθλητών που έχει συσταθεί από την ΔΟΕ.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με ντέρμπι ξεκινάει η Πρέμιερσιπ

    23/6/2005 2:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 3:02:15 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παρουσιάστηκε η κλήρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο για τη νέα αγωνιστική περίοδο του Πρωταθλήματος Αγγλίας. Η κληρωτίδα έδειξε ντέρμπι την πρώτη αγωνιστική ανάμεσα στην Έβερτον και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τις δύο ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη (Μάντσεστερ) και την τέταρτη (Έβερτον) θέση, την περίοδο που τελείωσε. Υπενθυμίζεται πως και οι δύο ομάδες θα έχουν τις αναμετρήσεις στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιχνίδι θα γίνει στο«Γκούντισον Παρκ», την έδρα των μπλε. Στα άλλα, η Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι, θα αντιμετωπίσουν (για πρώτη φορά στο πλαίσιο του πρωταθλήματος), τη νεοφώτιστη Γουίγκαν στο στάδιο «JJB». Η δεύτερη της περσινής περιόδου, Άρσεναλ, θα υποδεχθεί στο «Χάιμπουρι» τη Νιούκαστλ, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει τη Μίντλεσμπρο στο «Ριβερσάιντ».

    Το πρόγραμμα

    13/14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

    Άρσεναλ-Νιούκαστλ

    Αστον Βίλα-Μπόλτον

    Εβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Φούλαμ-Μπέρμιγχαμ

    Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ

    Μίντλεσμπρο-Λίβερπουλ

    Πόρτσμουθ-Τότεναμ

    Σάντερλαντ-Τσάρλτον

    Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν

    Γουίγκαν-Τσέλσι

    Το πλήρες

    Σάββατο 13 Αυγούστου 2005

    Αρσεναλ-Νιούκαστλ

    Αστον Βίλα-Μπόλτον

    Εβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Φούλαμ-Μπέρμιγχαμ

    Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ

    Μίντλεσμπρο-Λίβερπουλ

    Πόρτσμουθ-Τότεναμ

    Σάντερλαντ-Τσάρλτον

    Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν

    Γουίγκαν-Τσέλσι

    Σάββατο 20 Αυγούστου 2005

    Μπέρμιγχαμ-Μάντσεστερ Σίτι

    Μπλάκμπερν-Φούλαμ

    Μπόλτον-Εβερτον

    Τσάρλτον-Γουίγκαν

    Τσέλσι-Αρσεναλ

    Λίβερπουλ-Σάντερλαντ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αστον Βίλα

    Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ

    Τότεναμ-Μίντλεσμπρο

    Γουέστ Μπρομ-Πόρτσμουθ

    Τρίτη 23 Αυγούστου 2005

    Αρσεναλ-Φούλαμ

    Μπέρμιγχαμ-Μίντλεσμπρο

    Μπόλτον-Νιούκαστλ

    Τσάρλτον-Λίβερπουλ

    Πόρτσμουθ-Αστον Βίλα

    Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι

    Τετάρτη 24 Αυγούστου 2005

    Μπλάκμπερν-Τότεναμ

    Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ

    Εβερτον-Γουέστ Χαμ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουίγκαν

    Σάββατο 27 Αυγούστου 2005

    Αστον Βίλα-Μπλάκμπερν

    Φούλαμ-Εβερτον

    Λίβερπουλ-Αρσεναλ

    Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτσμουθ

    Μίντλεσμπρο-Τσάρλτον

    Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Τότεναμ-Τσέλσι

    Γουέστ Μπρομ-Μπέρμιγχαμ

    Γουέστ Χαμ-Μπόλτον

    Γουίγκαν-Σάντερλαντ

    Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2005

    Μπέρμιγχαμ-Τσάρλτον

    Μπόλτον-Μπλάκμπερν

    Τσέλσι-Σάντερλαντ

    Εβερτον-Πόρτσμουθ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι

    Μίντλεσμπρο-Αρσεναλ

    Νιούκαστλ-Φούλαμ

    Τότεναμ-Λίβερπουλ

    Γουέστ Μπρομ-Γουίγκαν

    Γουέστ Χαμ-Αστον Βίλα

    Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2005

    Αρσεναλ-Εβερτον

    Αστον Βίλα-Τότεναμ

    Μπλάκμπερν-Νιούκαστλ

    Τσάρλτον-Τσέλσι

    Φούλαμ-Γουέστ Χαμ

    Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Μάντσεστερ Σίτι-Μπόλτον

    Πόρτσμουθ-Μπέρμιγχαμ

    Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ

    Γουίγκαν-Μίντλεσμπρο

    Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2005

    Μπέρμιγχαμ-Λίβερπουλ

    Μπόλτον-Πόρτσμουθ

    Τσέλσι-Αστον Βίλα

    Εβερτον-Γουίγκαν

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπλάκμπερν

    Μίντλεσμπρο-Σάντερλαντ

    Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι

    Τότεναμ-Φούλαμ

    Γουέστ Μπρομ-Τσάρλτον

    Γουέστ Χαμ-Αρσεναλ

    Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2005

    Αρσεναλ-Μπέρμιγχαμ

    Αστον Βίλα-Μίντλεσμπρο

    Μπλάκμπερν-Γουέστ Μπρομ

    Τσάρλτον-Τότεναμ

    Φούλαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Λίβερπουλ-Τσέλσι

    Μάντσεστερ Σίτι-Εβερτον

    Πόρτσμουθ-Νιούκαστλ

    Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ

    Γουίγκαν-Μπόλτον

    Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2005

    Μπέρμιγχαμ-Αστον Βίλα

    Τσάρλτον-Φούλαμ

    Τσέλσι-Μπόλτον

    Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν

    Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ

    Μίντλεσμπρο-Πόρτσμουθ

    Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Τότεναμ-Εβερτον

    Γουέστ Μπρομ-Αρσεναλ

    Γουίγκαν-Νιούκαστλ

    Σάββατο 22 Οκτωβρίου

    Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι

    Αστον Βίλα-Γουίγκαν

    Μπλάκμπερν-Μπέρμιγχαμ

    Μπόλτον-Γουέστ Μπρομ

    Εβερτον-Τσέλσι

    Φούλαμ-Λίβερπουλ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ

    Νιούκαστλ-Σάντερλαντ

    Πόρτσμουθ-Τσάρλτον

    Γουέστ Χαμ-Μίντλεσμπρο

    Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2005

    Μπέρμιγχαμ-Εβερτον

    Τσάρλτον-Μπόλτον

    Τσέλσι-Μπλάκμπερν

    Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ

    Μάντσεστερ Σίτι-Αστον Βίλα

    Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Σάντερλαντ-Πόρτσμουθ

    Τότεναμ-Αρσεναλ

    Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ

    Γουίγκαν-Φούλαμ

    Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2005

    Αρσεναλ-Σάντερλαντ

    Αστον Βίλα-Λίβερπουλ

    Μπλάκμπερν-Τσάρλτον

    Μπόλτον-Τότεναμ

    Εβερτον-Μίντλεσμπρο

    Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι

    Νιούκαστλ-Μπέρμιγχαμ

    Πόρτσμουθ-Γουίγκαν

    Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ

    Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2005

    Μπέρμιγχαμ-Μπόλτον

    Τσάρλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Τσέλσι-Νιούκαστλ

    Λίβερπουλ-Πόρτσμουθ

    Μάντσεστερ Σίτι-Μπλάκμπερν

    Μίντλεσμπρο-Φούλαμ

    Σάντερλαντ-Αστον Βίλα

    Τότεναμ-Γουέστ Χαμ

    Γουέστ Μπρομ-Εβερτον

    Γουίγκαν-Αρσεναλ

    Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2005

    Αρσεναλ-Μπλάκμπερν

    Αστον Βίλα-Τσάρλτον

    Εβερτον-Νιούκαστλ

    Φούλαμ-Μπόλτον

    Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ

    Μίντλεσμπρο-Γουέστ Μπρομ

    Πόρτσμουθ-Τσέλσι

    Σάντερλαντ-Μπέρμιγχαμ

    Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Γουίγκαν-Τότεναμ

    Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2005

    Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Χαμ

    Μπλάκμπερν-Εβερτον

    Μπόλτον-Αρσεναλ

    Τσάρλτον-Μάντσεστερ Σίτι

    Τσέλσι-Μίντλεσμπρο

    Λίβερπουλ-Γουίγκαν

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Πόρτσμουθ

    Νιούκαστλ-Αστον Βίλα

    Τότεναμ-Σάντερλαντ

    Γουέστ Μπρομ-Φούλαμ

    Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2005

    Μπέρμιγχαμ-Φούλαμ

    Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ

    Μπόλτον-Αστον Βίλα

    Τσάρλτον-Σάντερλαντ

    Τσέλσι-Γουίγκαν

    Λίβερπουλ-Μίντλεσμπρο

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Εβερτον

    Νιούκαστλ-Αρσεναλ

    Τότεναμ-Πόρτσμουθ

    Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι

    Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2005

    Αρσεναλ-Τσέλσι

    Αστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Εβερτον-Μπόλτον

    Φούλαμ-Μπλάκμπερν

    Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρμιγχαμ

    Μίντλεσμπρο-Τότεναμ

    Πόρτσμουθ-Γουέστ Μπρομ

    Σάντερλαντ-Λίβερπουλ

    Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ

    Γουίγκαν-Τσάρλτον

    Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2005

    Αστον Βίλα-Εβερτον

    Τσάρλτον-Αρσεναλ

    Τσέλσι-Φούλαμ

    Λίβερπουλ-Νιούκαστλ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ

    Μίντλεσμπρο-Μπλάκμπερν

    Πόρτσμουθ-Γουέστ Χαμ

    Σάντερλαντ-Μπόλτον

    Τότεναμ-Μπέρμιγχαμ

    Γουίγκαν-Μάντσεστερ Σίτι

    Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2005

    Αρσεναλ-Πόρτσμουθ

    Μπέρμιγχαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Μπλάκμπερν-Σάντερλαντ

    Μπόλτον-Μίντλεσμπρο

    Εβερτον-Λίβερπουλ

    Φούλαμ-Αστον Βίλα

    Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι

    Νιούκαστλ-Τσάρλτον

    Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ

    Γουέστ Χαμ-Γουίγκαν

    Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2005

    Αστον Βίλα-Αρσεναλ

    Τσάρλτον-Γουέστ Χαμ

    Τσέλσι-Μπέρμιγχαμ

    Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπόλτον

    Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Σίτι

    Πόρτσμουθ-Φούλαμ

    Σάντερλαντ-Εβερτον

    Τότεναμ-Νιούκαστλ

    Γουίγκαν-Μπλάκμπερν

    Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2006

    Αρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν

    Μπλάκμπερν-Πόρτσμουθ

    Μπόλτον-Λίβερπουλ

    Εβερτον-Τσάρλτον

    Φούλαμ-Σάντερλαντ

    Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ

    Νιούκαστλ-Μίντλεσμπρο

    Γουέστ Μπρομ-Αστον Βίλα

    Γουέστ Χαμ-Τσέλσι

    Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2006

    Αρσεναλ-Μίντλεσμπρο

    Αστον Βίλα-Γουέστ Χαμ

    Μπλάκμπερν-Μπόλτον

    Τσάρλτον-Μπέρμιγχαμ

    Φούλαμ-Νιούκαστλ

    Λίβερπουλ-Τότεναμ

    Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Πόρτσμουθ-Εβερτον

    Σάντερλαντ-Τσέλσι

    Γουίγκαν-Γουέστ Μπρομ

    Σάββατο 21 Ιανουαρίου

    Μπέρμιγχαμ-Πόρτσμουθ

    Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι

    Τσέλσι-Τσάρλτον

    Εβερτον-Αρσεναλ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ

    Μίντλεσμπρο-Γουίγκαν

    Νιούκαστλ-Μπλάκμπερν

    Τότεναμ-Αστον Βίλα

    Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ

    Γουέστ Χαμ-Φούλαμ

    Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2006

    Αρσεναλ-Γουέστ Χαμ

    Τσάρλτον-Γουέστ Μπρομ

    Λίβερπουλ-Μπέρμιγχαμ

    Πόρτσμουθ-Μπόλτον

    Σάντερλαντ-Μίντλεσμπρο

    Γουίγκαν-Εβερτον

    Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006

    Αστον Βίλα-Τσέλσι

    Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Φούλαμ-Τότεναμ

    Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ

    Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2006

    Μπέρμιγχαμ-Αρσεναλ

    Μπόλτον-Γουίγκαν

    Τσέλσι-Λίβερπουλ

    Εβερτον-Μάντσεστερ Σίτι

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ

    Μίντλεσμπρο-Αστον Βίλα

    Νιούκαστλ-Πόρτσμουθ

    Τότεναμ-Τσάρλτον

    Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν

    Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ

    Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2006

    Αρσεναλ-Μπόλτον

    Αστον Βίλα-Νιούκαστλ

    Εβερτον-Μπλάκμπερν

    Φούλαμ-Γουέστ Μπρομ

    Μάντσεστερ Σίτι-Τσάρλτον

    Μίντλεσμπρο-Τσέλσι

    Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Σάντερλαντ-Τότεναμ

    Γουέστ Χαμ-Μπέρμιγχαμ

    Γουίγκαν-Λίβερπουλ

    Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2006

    Μπέρμιγχαμ-Σάντερλαντ

    Μπλάκμπερν-Αρσεναλ

    Μπόλτον-Φούλαμ

    Τσάρλτον-Αστον Βίλα

    Τσέλσι-Πόρτσμουθ

    Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ

    Νιούκαστλ-Εβερτον

    Τότεναμ-Γουίγκαν

    Γουέστ Μπρομ-Μίντλεσμπρο

    Σάββατο 4 Μαρτίου 2006

    Αστον Βίλα-Πόρτσμουθ

    Φούλαμ-Αρσεναλ

    Λίβερπουλ-Τσάρλτον

    Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ

    Μίντλεσμπρο-Μπέρμιγχαμ

    Νιούκαστλ-Μπόλτον

    Τότεναμ-Μπλάκμπερν

    Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι

    Γουέστ Χαμ-Εβερτον

    Γουίγκαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Σάββατο 11 Μαρτίου 2006

    Αρσεναλ-Λίβερπουλ

    Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Μπρομ

    Μπλάκμπερν-Αστον Βίλα

    Μπόλτον-Γουέστ Χαμ

    Τσάρλτον-Μίντλεσμπρο

    Τσέλσι-Τότεναμ

    Εβερτον-Φούλαμ

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ

    Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Σίτι

    Σάντερλαντ-Γουίγκαν

    Σάββατο 18 Μαρτίου 2006

    Αρσεναλ-Τσάρλτον

    Μπέρμιγχαμ-Τότεναμ

    Μπλάκμπερν-Μίντλεσμπρο

    Μπόλτον-Σάντερλαντ

    Εβερτον-Αστον Βίλα

    Φούλαμ-Τσέλσι

    Μάντσεστερ Σίτι-Γουίγκαν

    Νιούκαστλ-Λίβερπουλ

    Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Γουέστ Χαμ-Πόρτσμουθ

    Σάββατο 25 Μαρτίου 2006

    Αστον Βίλα-Φούλαμ

    Τσάρλτον-Νιούκαστλ

    Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι

    Λίβερπουλ-Εβερτον

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρμιγχαμ

    Μίντλεσμπρο-Μπόλτον

    Πόρτσμουθ-Αρσεναλ

    Σάντερλαντ-Μπλάκμπερν

    Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ

    Γουίγκαν-Γουέστ Χαμ

    Σάββατο 1 Απριλίου 2006

    Αρσεναλ-Αστον Βίλα

    Μπέρμιγχαμ-Τσέλσι

    Μπλάκμπερν-Γουίγκαν

    Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Εβερτον-Σάντερλαντ

    Φούλαμ-Πόρτσμουθ

    Μάντσεστερ Σίτι-Μίντλεσμπρο

    Νιούκαστλ-Τότεναμ

    Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ

    Γουέστ Χαμ-Τσάρλτον

    Σάββατο 8 Απριλίου 2006

    Αστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ

    Τσάρλτον-Εβερτον

    Τσέλσι-Γουέστ Χαμ

    Λίβερπουλ-Μπόλτον

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αρσεναλ

    Μίντλεσμπρο-Νιούκαστλ

    Πόρτσμουθ-Μπλάκμπερν

    Σάντερλαντ-Φούλαμ

    Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι

    Γουίγκαν-Μπέρμιγχαμ

    Σάββατο 15 Απριλίου 2006

    Αρσεναλ-Γουέστ Μπρομ

    Αστον Βίλα-Μπέρμιγχαμ

    Μπλάκμπερν-Λίβερπουλ

    Μπόλτον-Τσέλσι

    Εβερτον-Τότεναμ

    Φούλαμ-Τσάρλτον

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ

    Νιούκαστλ-Γουίγκαν

    Πόρτσμουθ-Μίντλεσμπρο

    Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι

    Δευτέρα 17 Απριλίου 2006

    Μπέρμιγχαμ-Μπλάκμπερν

    Τσάρλτον-Πόρτσμουθ

    Τσέλσι-Εβερτον

    Λίβερπουλ-Φούλαμ

    Μάντσεστερ Σίτι-Αρσεναλ

    Μίντλεσμπρο-Γουέστ Χαμ

    Σάντερλαντ-Νιούκαστλ

    Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον

    Γουίγκαν-Αστον Βίλα

    Σάββατο 22 Απριλίου 2006

    Αρσεναλ-Τότεναμ

    Αστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι

    Μπλάκμπερν-Τσέλσι

    Μπόλτον-Τσάρλτον

    Εβερτον-Μπέρμιγχαμ

    Φούλαμ-Γουίγκαν

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίντλεσμπρο

    Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ

    Πόρτσμουθ-Σάντερλαντ

    Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ

    Σάββατο 29 Απριλίου 2006

    Μπέρμιγχαμ-Νιούκαστλ

    Τσάρλτον-Μπλάκμπερν

    Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Λίβερπουλ-Αστον Βίλα

    Μάντσεστερ Σίτι-Φούλαμ

    Μίντλεσμπρο-Εβερτον

    Σάντερλαντ-Αρσεναλ

    Τότεναμ-Μπόλτον

    Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ

    Γουίγκαν-Πόρτσμουθ

    Κυριακή 7 Μαϊου 2006

    Αρσεναλ-Γουίγκαν

    Αστον Βίλα-Σάντερλαντ

    Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Σίτι

    Μπόλτον-Μπέρμιγχαμ

    Εβερτον-Γουέστ Μπρομ

    Φούλαμ-Μίντλεσμπρο

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσάρλτον

    Νιούκαστλ-Τσέλσι

    Πόρτσμουθ-Λίβερπουλ

    Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τέλος ο Γιανάλ από την Τουρκία

    23/6/2005 1:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τι και αν η Τουρκία εξακολουθεί με αξιώσεις τη θέση μία θέση στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας αοιφάσισε να απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία τον Ερσούν Γιανάλ και βρίσκεται σε αναζήτηση νέου ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Λεβέντ Μπιτσακτσί, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης το τέλος της συνεργασίας με τον 43χρονο τεχνικό, λέγοντας πως έφτασαν "κοινή συναινέσει" το διαζύγιο. Οι πληροφορίες λένε πως η Τουρκία έδωσε σκληρή κριτική στον Γιανάλ, μετά το 0-0 με την Εθνική Ελλάδας στις 4 Ιουνίου, καθώς αυτό είχε ως αποτέλεσμα να "χαθούν" οι ελπίδες για απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ στα γήπεδα της Γερμανίας. Ωστόσο, "η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι", τουλάχιστον με όσα ακούγονται στον τύπο της Τουρκίας, ήταν η άρνηση του Γιανάλ να καθοδηγήσει τη Μεσογειακή ομάδα στους αγώνες που ξεκινούν την Πέμπτη στην Ισπανία.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Ντιέγκο, Αντιπρόεδρε"

    23/6/2005 12:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το πόστο του αντιπροέδρου του διάσημου συλλόγου της Αργεντινής, θα έχει ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομάδας του Μπουένος Άιρες, Μαουρίτσιο Μάκρι, αφού συμφώνησε με τον "Ντιεγκίτο". Παράλληλα είπε, πως ο Μαραντόνα θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την πρώτη Αυγούστου. "Ο Μαραντόνα θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος του συλλόγου και θα είναι ο υπεύθυνος για την απόκτηση νέων παικτών και την παραχώρηση των παικτών μας σε ομάδες του εξωτερικού", δήλωσε σχετικά ο Μάκρι.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δύο ξένοι στην ίδια... Πλατεία

    23/6/2005 6:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια" πέτυχε χθες ο Πανιώνιος, ο οποίος ενόψει της προσεχούς αγωνιστικούς περιόδου, έκλεισε σήμερα προπονητή και παίκτη. Τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της νεοσμυρνιώτικης ομάδας, όπως αναμενόταν, αναλαμβάνει για τα επόμενα δύο χρόνια ο Τσέχος, Γιόζεφ Τσάπλαρ. Ο 43χρονος πρώην προπονητής της Σλάβια Πράγας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεών του με την διοίκηση της, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Παράλληλα ο 23χρονος Τούρκος (με γερμανικό διαβατήριο), πρώην άσος της Μόναχο 1860, Ερκάν Ατιλγκάν συμφώνησε και με τη βούλα να φορά τη φανέλα του Πανιωνίου για 1 + 2 χρόνια. Η επίσημη παρουσίαση του Τσάπλαρ θα γίνει αύριο στις 11:30 στο "Μέμπερς Κλαμπ" του συλλόγου.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρελθόν από την Κολωνία ο Τσιάρτας

    23/6/2005 4:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τελικά δεν κατάφερε να αποδείξει την αξία του στη Γερμανία ο Βάσίλης Τσιάρτας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky Sports, η Κολονία, (παρά το γεγονός ότι είχε επεκταθεί αυτόματα το συμβόλαιο του με την ομάδα αφού πήρε την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα), ενημέρωσε το παίκτη μέσω του του νέου της προπονητή, ομάδας Ούβε Ραπόλντερ, πως δεν τον έχει στα πλάνα του για τη νέα σεζόν.

    Ρεχάγκελ : "Βρες ομάδα"

    Κατά τα φαινόμενα, ο κύριος λόγος της Κολονίας, όσον αφορά τη λήξη του συμβολαίου, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του, που τον ανάγκασε να αγωνιστεί σε μόλις τέσσερα παιχνίδια σε δια΄στημα έξι μηνών.

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Έλληνα Πρωταθλητή Ευρώπης, τον συμβούλεψε άμεσα ομάδα, για να συνεχίσει την καριέρα του. "Ο Βασίλης δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και αυτό έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις του μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να συνεχίσει σε μια ομάδα η οποία να πιστεύει στις ικανότητες του", τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.

    Πλέον, η Κολωνία περιμένει μία "οποιαδήποτε προσφορά", προκειμένου να τον αποδεσμεύσει. Όπως όλα δείχνουν, ο Τσιάρτας θα γυρίσει στην Ελλάδα, με την ομάδα του ΠΑΟΚ να δείχνει ενδιαφέρον για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Πάντως συζητήσεις δεν έχουν γίνει.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σόλιντ : "Πρώτα από όλα η Ευρώπη"

    23/6/2005 12:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 1:11:24 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα, έδωσε ο Τροντ Σόλιντ. Ο Νορβηγός νέος τεχνικός των ερυθρολεύκων μίλησε στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», για τα πλάνα του, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την ευρωπαϊκή διάκριση. Παράλληλα, τόνισε πως πρόκειται για μεγάλο βήμα στην καριέρα του καθώς αποτελεί τη μία από της δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ενώ όσον αφορά το αγωνιστικό του σύστημα, είπε πως θα έχει κάποια βάση, αλλά μπορεί να αλλάζει κάποια πράγματα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

    "Συνέχεια Τσάμπιονς Λιγκ"

    Ο Νορβηγός τεχνικός του Ολυμπιακού είπε ξεκάθαρα τον πρώτο στόχο που θα θέσει. Η Ευρωπαϊκή διάκριση και η "μόνιμη" παρουσία των Πρωταθλητών Ελλάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το δεύτερο; "Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και τρίτον, θα μου δοθεί η ευκαιρία να εργαστώ στη Μεσόγειο κάτι που ήθελα, καθώς μέχρι τώρα δούλευα στη Βόρεια Ευρώπη.

    Είναι σίγουρα μεγάλο βήμα για μένα και πρόκληση, το ότι από τα βόρεια πάω στα νότια της Ευρώπης. Όταν ήμουν στο Βορρά, δούλευα με μεγάλους παίκτες από την Ανατολική και τη Δυτική Ευρώπη, αλλά και τη Βόρειο Αφρική, τη Βόρειο Αμερική. Στον Ολυμπιακό θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω και με άλλους παίκτες, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε ακόμη πιο ψηλό επίπεδο. Επίσης η μεσογειακή νοοτροπία είναι διαφορετική. Οι άνθρωποι είναι πιο ενθουσιώδεις και αυτό ήταν επιπλέον ερέθισμα να έρθω στην Ελλάδα και σε αυτή την ομάδα. Επίσης η ελληνική φιλοσοφία ήταν ένας από τους λόγους που με επηρέασαν. Η φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων έχει επηρεάσει όλη μου τη ζωή και έχει διαμορφώσει μέρος του χαρακτήρα μου".

    Για την Ευρώπη, ξέρει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης στην έδρα του, όμως αυτό που πρέπει να φτιαχτεί είναι να κερδίζει όλους τους αντιπάλους και εκτός έδρας. Αλλά το καλό αποτέλεσμα θα "προκύψει μέσα από δουλειά και καλή οργάνωση".

    Παράλληλα, βλέπει πως έχει πολλούς και έμπειρους παίκτες, αλλά "θα χρειαστούν και νέα ταλέντα. Όλοι μαζί με πολλή προσπάθεια θα καταφέρουμε το στόχο μας που είναι να αποκτήσει η ομάδα μια ισορροπία. Πρέπει ο Ολυμπιακός να διατηρεί ως ομάδα σταθερά την απόδοσή του σε ένα υψηλό επίπεδο, ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου".

    Τέλος, όσον αφορά το αγωνιστικό του σύστημα είπε : "Μερικές φορές μπορεί να παίζω ακόμη και 3-3-4! Είναι πιθανό. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το σημαντικό είναι να δημιουργείς μια διάταξη και ο τρόπος που παίζεις να είναι συγκεκριμένος. Εξαρτάται από την όλη οργάνωση και το δυναμικό που θα έχει η ομάδα. Η Ρόζενμποργκ έπαιζε πραγματικά όμορφο ποδόσφαιρο όταν ήμουν στον πάγκο της. Οι παίκτες έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Υπήρχε ταχύτητα καθαρό μυαλό και ομαδικό πνεύμα. Από τον Ολυμπιακό όμως περιμένω περισσότερα. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα από εκείνη την Ρόζενμποργκ. Πολύ σύντομα ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται όπως θέλω".

    Και επίσημα Παππάς

    Και με τη βούλα, παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Χάρης Παππάς. Η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας ανακοίνωσε την απόκτησή του από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με την διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς, για την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Χαρίλαου Παππά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός διεθνής μέσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    [18] Μπάσκετ

    Πρεμιέρα με Βοσνία για της Μεσογειακή ομάδα

    23/6/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Συνέχεια στην παράδοση που τη θέλει να σκαρφαλώνει στο βάθρο των Μεσογειακών Αγώνων θα προσπαθήσει να δώσει η Εθνική ανδρών μπάσκετ, που το Σάββατο ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης της φετινής διοργάνωσης. Η αυλαία πάντως του τουρνουά ανοίγει αύριο με δύο αγώνες του Α ομίλου, Ιταλία-Αίγυπτος και Ισπανία-Αλγερία. Στον β όμιλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, εκτός της Ελλάδας, που στη μεθαυριανή πρεμιέρα αντιμετωπίζει στο "Ελ Εχίντο Σπορτς Χολ", τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (11:30 π.μ. ώρα Ελλάδας) συμμετέχουν ακόμη η Τουρκία και το Μαρόκο. Τα ελληνικά χρώματα, πάντως έφτασαν στην Αλμερία με αρκετά προβλήματα, αφού για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θανάση Παπαδημητρίου, ερωτηματικό αποτελεί ο βαθμός ετοιμότητας της νεανικής ομάδας, που έχει θέσει ως πρώτο στόχο την είσοδο στα ημιτελικά.

    Το πρόγραμμα των Αγώνων

    24 Ιουνίου

    12:00 Ιταλία-Αίγυπτος

    14:30 Ισπανία-Αλγερία

    25 Ιουνίου

    11:30 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

    13:30 Ιταλία-Αλγερία

    19:30 Ισπανία-Αίγυπτος

    21:30 Τουρκία-Μαρόκο

    26 Ιουνίου

    13:30 Τουρκία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

    17:15 Ελλάδα-Μαρόκο

    27 Ιουνίου

    13:00 Ισπανία-Ιταλία

    20:30 Αλγερία-Αίγυπτος

    28 Ιουνίου

    11:30 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Μαρόκο

    21:30 Ελλάδα-Τουρκία

    29 Ιουνίου

    17:30 4ος Α-4ος Β (θέσεις 7-8)

    21:30 3ος Α-3ος Β (θέσεις 5-6)

    30 Ιουνίου

    19:00 1ος Β-2ος Α (Ημιτελικός)

    21:30 1οςΑ-2ος Β (Ημιτελικός)

    1 Ιουλίου

    19:00 «Μικρός» τελικός

    21:15 Τελικός

    [19] Μπάσκετ

    Αναχωρούν για Καρπενήσι οι Νέοι

    23/6/2005 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στον καθαρό αέρα του Καρπενησίου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Νέων, ενόψει του 4ου παγκόσμιου πρωταθλήματος U21, που θα φιλοξενηθεί στην Αργεντινή από 5-15 Αυγούστου. Στις προπονήσεις της ομάδας, η οποία θα αναχωρήσει από τα γραφεία της ΕΟΚ στις 27 Ιουνίου, ο ο0μοσπονδιακός τεχνικός Μάνος Μανουσέλης κάλεσε 14 αθλητές: Αγγελόπουλος Νίκος, Περπέργογλου Στράτος (Πανιώνιος), Ζευκίλης Βασίλης, Καραβανάς Παναγιώτης, Τσαρούχας Δημήτρης (Ηλυσιακός), Βασιλειάδης Κωνσταντίνος, Μαυροκεφαλίδης Λουκάς, Βασιλόπουλος Παναγιώτης (ΠΑΟΚ), Ξανθόπουλος Βασίλης (Παναθηναϊκός), Κουπίδης Θεμιστοκλής (Νήαρ Ηστ), Μόρφης Ευάγγελος (Πανελλήνιος), Σχορτσιανίτης Σοφοκλής (Άρης Θεσ.), Αποστολίδης Γιώργος (Ηρακλής), Σουρλής Γιώργος (Ποσειδών Καλαμαριάς). Στη συνέχεια οι Νέοι θα δώσουν αγώνες σε διεθνή τουρνουά της Αθήνας (14 έως τις 17 Ιουλίου) και Καναδά (25 έως τις 27 Ιουλίου).

    [20] Μπάσκετ

    Στόχος η συλλογή εμπειριών στην Αλμερία

    23/6/2005 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία ημέρα αργότερα από τους άνδρες θα πέσει στη μάχη των 15ων Μεσογειακών Αγώνων της Αλμερία, η Εθνική ομάδα γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που συμμετέχει στον Α όμιλο μαζί με τις Κροατία, Ιταλία, αντιμετωπίζει την Κυριακή, 26 Ιουνίου στην πρεμιέρα του τουρνουά την Κροατία (11:30 π.μ. ώρα Ελλάδας). Τον άλλο όμιλο αποτελεί η ομάδα της οικοδέσποινας χώρας, η Τουρκία και η Γαλλία. Οι προσδοκίες για κάποια διάκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη διοργάνωση, είναι μηδαμινές, αφού στόχος του εκλέκτορα, Νίκου Λιζάρδου, που ταξίδεψε στην Αλμερία χωρίς καμία αθλήτρια με εμπειρία από συμμετοχή σε εθνικές ομάδες, είναι η συλλογή εμπειριών για τις νεαρές παίκτριες και μόνο.

    Το πρόγραμμα των Γυναικών

    26 Ιουνίου

    11:30 Κροατία-Ελλάδα

    19:30 Ισπανία-Γαλλία

    27 Ιουνίου

    11:00 Τουρκία-Γαλλία

    18:30 Ιταλία-Ελλάδα

    28 Ιουνίου

    13:30 Κροατία-Ιταλία

    19:30 Ισπανία-Τουρκία

    29 Ιουνίου

    19:30 3η Α-3η Β (θέσεις 5-6)

    30 Ιουνίου

    11:30 1η Α-2η Β (Ημιτελικός)

    14:00 1η Β-2η Α (Ημιτελικός)

    1 Ιουλίου

    13:30 «Μικρός» τελικός

    16:45 Τελικός

    [21] Η Πενέτα αντίπαλος της Λένας στις "32"

    23/6/2005 6:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η Ιταλίδα Φλάβια Πενέτα, που επικράτησε στο β' γύρο με 6-4, 6-2 της Γκιζέλα Ντούλκο από την Αργεντινή, θα αντιμετωπίσει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Λένα Δανιηλίδου, που παραμένει αήττητη στο απλό γυναικών του ιστορικότερου τουρνουά τένις, του αγγλικού Γουίμπλεντον. Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η WTA, η Πενέτα είναι Νο 34 στον κόσμο με 957 βαθμούς, ενώ η Δανιηλίδου με 468.25 βαθμούς καταλαμβάνει την 76η θέση. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής στο τερέν από χόρτο του Γουίμπλεντον, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει λυγίσει το Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, τη Βελγίδα Ενίν Αρντέν και στη συνέχεια την Αμερικανίδα Λόρα Γκράνβιλ, που κατέχει την 68η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζει την προέλαση της η Λένα

    [22] Συνεχίζει την προέλαση της η Λένα

    23/6/2005 3:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 3:56:31 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον τρίτο γύρο του Αγγλικού grand slam, προκρίθηκε η Λένα Δανιηλίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Ζιστίν Ενάν-Αρντέν, τη νικήτρια του φετινού Ρολαν Γκαρός, επικράτησε άνετα στον δεύτερο γύρο την Αμερικανίδα Λόρα Γκράνβιλ με 6-2, 6-0 και πέρασε άνετα στους «32» του απλού. Στην επόμενη φάση, η τενίστρια από τα Χανιά, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Γκισέλα Ντούλκο (Αργεντινή)-Φλάβια Πενέτα (Ιταλία).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μεγάλη νίκη η Δανιηλίδου

    [23] Τεχνολογία

    Απέτυχε η αποστολή του

    Άδοξο τέλος για το Cosmos 1

    23/6/2005 3:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στο κενό έπεσε η πρώτη προσπάθεια να δοκιμαστεί στην πράξη τη θεωρία που θέλει την ηλιακή ενέργεια να αποτελεί την καύσιμη ύλη του μέλλοντος για την εξερεύνηση του Διαστήματος. Το Cosmos 1, το πρώτο διαστημικό σκάφος με ηλιακά ιστία, έδωσε ελάχιστα σημεία ζωής μετά την εκτόξευσή του, το βράδυ της Τρίτης και οι υπεύθυνοι της αποστολής δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την ακριβή θέση του. Τελικά, ανακοίνωσαν πως η αποστολή απέτυχε, χωρίς η διευθύντρια εταιρία, "Planetary Society", να γνωρίζει τι απέγινε το σκάφος. Όπως επεσήμανε η Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας, το Cosmos 1 δεν τέθηκε σε τροχιά, επειδή ο πρώτος κινητήρας του πυραυλοφορέα Volna έσβησε αυτομάτως 83 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση. Πρόβλημα κατά την εκτόξευση επικαλέστηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της "Planetary Society", Λούις Φρίντμαν, ενώ οι αρμόδιοι της αποστολής επεσήμαναν, πως ελήφθησαν "ισχνά σήματα", που πιθανότατα προέρχονταν από τροχιά χαμηλότερη από την προβλεπόμενη. Σημειώνεται, ότι παρόμοια αποστολή της "Planetary Society", τον Ιούλιο του 2001, είχε επίσης αποτύχει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Χαμένο" στο Διάστημα

    Σχετικά Links: Cosmos 1

    [24] Κοινωνία

    Αποσύρεται το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα

    Τέλος το Ευαγγέλιο στη Δημοτική

    23/6/2005 6:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την απόσυρση, από την προσεχή Κυριακή, του πιλοτικού προγράμματος της απόδοσης του Ευαγγελίου στη Δημοτική, το οποίο είχε τεθεί σε εφαρμογή στις 12 Σεπτεμβρίου του 2004, αποφάσισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Χριστόδουλος. Ο κ. Χριστόδουλος κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από σχετικό διάλογο με τους ιερείς, τους επιτρόπους και τους ιεροψάλτες των ενοριών, οι οποίοι έκριναν, πως ο σκοπός του προγράμματος (δηλαδή η υποβοήθηση των πιστών και ιδίως των νέων στην κατανόηση των ιερών κειμένων) δεν έχει επιτευχθεί, καθώς οι νέοι συνήθως απουσιάζουν από τους ναούς την ώρα της ανάγνωσης του Ευαγγελίου, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν έχουν ανάγκη ερμηνείας, καθώς έχουν ακούσει επανειλημμένως τις περικοπές. "Η αρχική πρωτοβουλία υπήρξε καρπός της ανάγκης διευκόλυνσης του εκκλησιάσματος. Η κατάργηση αυτής είναι προϊόν του σεβασμού, τον οποίο όλοι οφείλουμε προς τον λαό μας", επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστόδουλος, σε σημείωμα που απέστειλε στους ιερείς των ενοριών.

    Σχετικά Links: Εκκλησία της Ελλάδος

    [25] Κοινωνία

    "Κουνήθηκε" η Σάμος

    23/6/2005 5:59:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μικρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Σάμο. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο δυτικό άκρο του νησιού και στην περιοχή του Καρλοβάσου. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές ούτε παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Να σημειωθεί ότι πριν από τρεις περίπου μήνες σημειώθηκαν σεισμικές δονήσεις στα ανατολικά της Σάμου με το ίδιο μέγεθος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 23 June 2005 - 16:52:37 UTC