Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μακελειό στη Βαγδάτη
  • [02] Συμφωνία για τους οικισμούς στη Γάζα
  • [03] Φονικός καύσωνας στην Ινδία
  • [04] Επί τάπητος το μισθολόγιο του δημοσίου
  • [05] Προκαλεί ο Ειρηναίος
  • [06] Απάντηση Χριστόδουλου
  • [07] Σταματά τις επιθέσεις της η ΕΤΑ
  • [08] Ανακοίνωσε Βλάχο ο ΟΦΗ
  • [09] Νίκη με καλή εμφάνιση στο πόλο
  • [10] Φωτιά σε κατάστημα
  • [11] Διέρρηξαν το Εθνικό Θέατρο
  • [12] Οικογενειακή τραγωδία

    [01] Ιράκ

    Είκοσι τρεις νεκροί - 36 τραυματίες

    Μακελειό στη Βαγδάτη

    19/6/2005 3:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/6/2005 6:51:49 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC

    Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων εφτά αστυνομικοί, και 36 τραυματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ένας καμικάζι ανατινάχθηκε την ώρα που έμπαινε σε εστιατόριο όπου συχνάζουν αστυνομικοί, στο κέντρο της Βαγδάτης, στην "πράσινη ζώνη" που προστατεύεται με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και όπου βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ. "Ο άνδρας μπήκε στο εστιατόριο Ιμπν Ζανμπούρ και αμέσως μετά την είσοδό του ανατίναξε τα εκρηκτικά που έφερε, τη στιγμή που ο χώρος ήταν γεμάτος αστυνομικούς", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Μπαράζ επιθέσεων

    Σε άλλο επεισόδιο πάλι στη Βαγδάτη, δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και 29 πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, κοντά σε σιιτικό τζαμί, την ώρα περνούσε αστυνομική περίπολος.

    Την ίδια ώρα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση καμικάζι, σε στρατόπεδο του Τικρίτ.

    [02] Μ. Ανατολή

    Μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης

    Συμφωνία για τους οικισμούς στη Γάζα

    19/6/2005 1:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/6/2005 6:31:18 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή συμφώνησαν να κατεδαφιστούν τα σπίτια των εβραίων εποίκων στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της ισραηλινής αποχώρησης από την περιοχή. Για το λόγο αυτό οι δυο πλευρές θα επεξεργαστούν σχετικό σχέδιο, ώστε να διασφαλιστεί μια ειρηνική αποχώρηση και για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την οικονομική βιωσιμότητα και την ελπίδα για τον παλαιστινιακό λαό. Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκανε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, σε συνέντευξη Τύπου για την περιοδεία της στη Μέση Ανατολή. Η Ράις τόνισε ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος αρμόδιος για οικονομικά θέματα Τζέιμς Γούλφενσον θα συμβάλει στην επεξεργασία -από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους- σχεδίου για την κατεδάφιση των σπιτιών των εβραίων εποίκων. "Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι δυο πλευρές θέλουν να συνεργαστούν στο θέμα αυτό", τόνισε η Ράις. Το Ισραήλ έχει προγραμματίσει την αποχώρηση από τη Γάζα και από ένα τμήμα της Δυτικής Όχθης στα μέσα Αυγούστου. Την ίδια ώρα, νέο αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της Γάζας. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον ισραηλινού στρατιωτικού φυλακίου.

    Στην Ιορδανία η Ράις

    Το απόγευμα της Κυριακής, η Κοντολίζα Ράις έφθασε στην Ιορδανία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον μονάρχη Αμπντάλα.

    Κατά την άφιξή της στο Αμμάν, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν θεωρούνται "μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να προσεγγίσει το Ιράν ένα δημοκρατικό μέλλον

    Στη συνέχεια, η Ράις θα επισκεφθεί την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, στα πλαίσια της μεγάλης περιοδείας της στη Μέση Ανατολή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Μ. Ανατολή η Ράις

    [03] Κόσμος

    125 οι νεκροί, σύμφωνα με τις αρχές

    Φονικός καύσωνας στην Ινδία

    19/6/2005 12:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/6/2005 1:31:13 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τουλάχιστον 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη ζέστη και την αφυδάτωση στην Ινδία, πολλές περιοχές της οποίας πλήττονται από υψηλές θερμοκρασίες. Το κρατίδιο Ιρίσα της ανατολικής Ινδίας είναι αυτό που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα και στο οποίο έχουν αναφερθεί επισήμως 75 θάνατοι. Ανεπίσημες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε περισσότερα από 300. Στην πόλη Ταλτσέρ του κρατιδίου αυτού η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις άλλες περιοχές ήταν πάνω από τους 40 βαθμούς. Το κύμα καύσωνα πλήττει και το γειτονικό κρατίδιο Αντρα Πραντές. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πάνω από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο αυτό, ενώ σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις οι νεκροί είναι πάνω από 200. Θάνατοι από τον καύσωνα αναφέρθηκαν επίσης στα κρατίδια Μπιχάρ και Τζαρχάντ της βόρειας Ινδίας, όπου σύμφωνα με επίσημη πηγή το φετινό είναι το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων 65 ετών.

    [04] Κοινωνία

    Από μηδενική βάση όλα τα επιδόματα

    Επί τάπητος το μισθολόγιο του δημοσίου

    19/6/2005 4:16:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - "Απογευματινή της Κυριακής"

    Εντός του Ιουλίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και της ΑΔΕΔΥ για την κατάρτιση του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων και το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών. Όπως δηλώνει στην "Απογευματινή της Κυριακής" ο Προκόπης Παυλόπουλος, το σύνολο των επιδομάτων θα εξεταστεί από μηδενική βάση. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι "η άκριτη επιδοματική πολιτική δημιούργησε τεράστιες ανισότητες και υπήρξε καταστροφική για τη δημόσια διοίκηση, γιατί ήταν αντικίνητρο για τους άξιους υπαλλήλους". Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρεται και στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου το οποίο θα προβλέπει μηχανισμούς ελέγχου όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων για την Δημόσια Διοίκηση. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες απεργούν και την Τρίτη, ενώ η ΓΣΕΕ αποφάσισε 24ωρη απεργία στις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα για τις 24 Ιουνίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

    [05] Κοινωνία

    Ονομάζει πιστούς τους μπράβους

    Προκαλεί ο Ειρηναίος

    19/6/2005 3:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε πιστούς, οι οποίοι πήγαν να ζητήσουν την ευλογία του, βαπτίζει με ανακοίνωσή του ο πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος τους οπλισμένους μπράβους που επιχείρησαν να καταλάβουν για λογαριασμό του προχθές το πατριαρχείο. Μάλιστα ο κ. Ειρηναίος φτάνει στο σημείο να ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του από τους μοναχούς, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "η άδικη επίθεση και η εμπάθεια την οποία επέδειξαν μέλη δυστυχώς της Αγιοταφιτικής αδελφότητας απέναντι στους πιστούς που ήρθαν να ζητήσουν την ευλογία του πατριάρχη, είναι χαρακτηριστικό της ηθικής αυτών, που με μάρμαρα και ξύλα έσπαγαν πόρτες σε μία άνευ προηγουμένου ενέργεια". Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ειρηναίος, καταλήγοντας, καλεί όλους τους πιστούς να μην ανεχτούν άλλα τέτοια φαινόμενα και να στηρίξουν την προσπάθειά του, πλαισιώνοντας τις τάξεις της αλήθειας, της νομιμότητας και της διαφάνειας, απέναντι στους εχθρούς της Ορθοδοξίας.

    [06] Κοινωνία

    Στους επικριτές της ορθοδοξίας

    Απάντηση Χριστόδουλου

    19/6/2005 2:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για θέματα που αφορούν την εκκλησία, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, απαντώντας έτσι σε όσους ζητούν να κατέβουν οι εικόνες από τα δικαστήρια και τα σχολεία, αλλά και σε όσους θεωρούν υπερβολικές τις κωδωνοκρουσίες των ναών. Ο κ. Χριστόδουλος για πρώτη φορά ίσως στήριξε την ΕΕ, τονίζοντας πως έχει αφήσει ελεύθερα τα κράτη-μέλη της για να αποφασίζουν τα ήθη τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους. Καταλήγοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι δεν θα υλοποιηθούν τα σχέδια όσων επιθυμούν την εκκλησία στο περιθώριο γιατί λαός και κλήρος είναι ενωμένος.

    [07] Κόσμος

    Κατά εκλεγμένων πολιτικών

    Σταματά τις επιθέσεις της η ΕΤΑ

    19/6/2005 5:49:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν προτίθεται να επιτεθεί ξανά σε εκλεγμένους πολιτικούς των ισπανικών κομμάτων η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, όπως αναφέρει σε ανακοινωθέν της που έστειλε σε βασκική εφημερίδα και δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της. Συγκεκριμένα, την απόφαση αυτή, η οποία θα αρχίσει να τηρείται από την 1η Ιουλίου, επέβαλαν οι πρόσφατες "πολιτικές αλλαγές", τονίζει η ΕΤΑ στο ανακοινωθέν της προς την εφημερίδα "Gara". Υπενθυμίζεται ότι η Μαδρίτη έχει προτείνει την έναρξη διαλόγου με την οργάνωση, εφόσον η ΕΤΑ παραδώσει τα όπλα. Κατά τη διάρκεια της 40χρονης δράσης της βασκικής οργάνωσης, περίπου 850 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρόλαβαν το μακελειό

    Σχετικά Links: Gara

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωσε Βλάχο ο ΟΦΗ

    19/6/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μία ημέρα μετά τις επικριτικές δηλώσεις Μαχλά κατά της νέας διοίκησης, ο νέος ιδιοκτήτης, Φανούρης Βατσινάς, προτίμησε ν ανακοινώσει την πρόσληψη του Βαγγέλη Βλάχου, στην θέση του προπονητή της κρητικής ομάδας. Λίγο μετά βέβαια την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο κ. Βατσινάς αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε από τις καταγγελίες του φυσικού ηγέτη της ομάδας, δηλώνοντας έκπληκτος και τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει το ύφος και τον σκοπό τους. Απαντήσεις στα όσα υποστήριξε πάντως ο Μαχλάς δεν έδωσε, ενώ τον κατηγόρησε για παραγοντισμό.

    "Ψάχνουμε για παίκτες και όχι για παράγοντες"

    "Με έκπληξη ενημερώθηκα για τις δηλώσεις του κ. Νίκου Μαχλά. Δεν μπορώ να κατανοήσω το ύφος και τους σκοπούς του. Ο κ. Μαχλάς όπως πληροφορήθηκα έχει συμβόλαιο με την ΠΑΕ-ΟΦΗ για άλλα δύο χρόνια. Δηλαδή είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας μας. Σέβομαι και εκτιμώ την ιστορία του κ. Μαχλά. Εφόσον έχει επιλέξει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, εμείς θα οργανώσουμε ξεχωριστή εκδήλωση για να τον τιμήσουμε. Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να μιλάει προσβλητικά για τον ΟΦΗ, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει λόγος. Μπροστά στο γενικότερο συμφέρον της ομάδας μου δεν μετράει το συμφέρον κανενός όσο μεγάλο κι αν είναι το όνομα που έχει. Στο μικρό διάστημα που έχω αναλάβει την ιδιοκτησία της ΠΑΕ-ΟΦΗ, στόχος μου ήταν να κλείσει προπονητή η ομάδα μας όπως και έγινε. Τέλος θέλω να κάνω γνωστό ότι εμείς ψάχνουμε για παίκτες και όχι για παράγοντες", τόνισε για το θέμα που δημιουργήθηκε ο νέος ισχυρός άνδρας του ΟΦΗ.

    Όσον αφορά την πρόσληψη του Βαγγέλη Βλάχου τόνισε: "Η συμφωνία που κλείσαμε με το κ. Βλάχο είναι ανοικτή και σε βάθος χρόνου. Στόχος μου ήταν να έλθει στην ομάδα μας προπονητής που θα μείνει πολλά χρόνια και θα του δώσει την ευκαιρία ο ΟΦΗ να δείξει τις δυνατότητες του. Ο ΟΦΗ έχει αλλάξει σελίδα με στόχο ένα καλύτερο αύριο. Στην κοινή αυτή προσπάθεια η βοήθεια όλων είναι αναγκαία. Η ομάδα μας σήμερα έχει ανάγκη μόνο από έργα."

    Από την πλευρά του ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για ταύτιση απόψεων και φιλοσοφίας με την νέα διοίκηση, ενώ έκανε έκκληση στον κόσμο να στηρίξει τη νέα προσπάθεια: "Από την στιγμή που η δική μου φιλοσοφία ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία του προέδρου του ΟΦΗ, ήταν πολύ εύκολη η απάντηση από την δική μου την μεριά. Σαν προπονητής πλέον του ΟΦΗ ζητώ από τον κόσμο της ομάδας μου, αλλά και από όλους τους Κρητικούς να βοηθήσουν την προσπάθεια που θα κάνουμε. Θα βαδίσουμε σε ένα κοινό δρόμο με στόχο να φτιάξουμε ξανά τον ΟΦΗ και να γίνει η ομάδα που θέλουν οι φίλοι του και όχι μόνο. Έχουμε όλοι μας έναν κοινό στόχο: Πως θα φέρουμε τον ΟΦΗ στις διακρίσεις που είναι ταγμένος να ακολουθεί. Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που μου δίνει ξανά τη δυνατότητα να ονειρεύομαι. Κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο για μένα. Ευχαριστώ το κ. Βατσινά και κατ επέκταση την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν», δήλωσε ο Βαγγέλης Βλάχος μετά την συμφωνία."

    [09] Νίκη με καλή εμφάνιση στο πόλο

    19/6/2005 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το καλύτερό της παιχνίδι για το εφετινό Word League, έκανε σήμερα η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών κόντρα στον Καναδά τον οποίο και νίκησε 12-5. Παρά το ακατάλληλο της ώρας αφού ο αγώνας ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί τοπική ώρα οι παίκτες του Σάντρο Καμπάνια με εξαίρεση το πρώτο οχτάλεπτο που βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από τους Καναδούς επέβαλαν απόλυτα τον ρυθμό τους, έδειξαν πλουραλισμό στην επίθεση και έκλεισαν πολλές τρύπες στην άμυνά τους. Μοναδική εξαίρεση στην πολύ καλή εικόνα της σημερινής Εθνικής ήταν το άσχημο ποσοστό -για μια ακόμη φορά- στον παίκτη παραπάνω που έφτασε το 2/10. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Γιάννη Θωμάκο να πετύχει πέντε γκόλ, τα τρία από τα οποία στο δεύτερο οχτάλεπτο και να κλέψει τις εντυπώσεις.

    Ικανοποίηση Καμπάνια

    Ο μοναδικός που δεν αγωνίστηκε εκτός από τους δυο τερματοφύλακες Ρέππα, Δεληγιάννης που παραχώρησαν τη θέση τους στον Φίλιππο Καραμπέτσο ήταν ο Μάριος Χατζηκυριακάκης που το πρωί ανέβασε πυρετό και παρέμεινε στο ξενοδοχείο. Ο Γιώργος Ντόσκας πέρασε από αντιντόπιγκ κοντρόλ.

    "Ξεκινήσαμε άσχημα αλλά στην συνέχεια βρήκαμε το ρυθμό μας και πετύχαμε κάποια σημαντικά γκόλ στην κόντρα. Αντίθετα το ποσοστό μας στον παίκτη παραπάνω δεν ήταν καλό. Αυτό το διάστημα ψάχνουμε εκείνους τους αυτοματισμούς που θα βελτιώσουν την απόδοσή μας εκεί που χωλαίνουμε. Έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας για να βελτιωθούμε" τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάντρο Καμπάνια.

    "Το ζητούμενο ήταν να νικήσουμε. Η ώρα ήταν δύσκολη αλλά πετύχαμε κάποια εύκολα γκόλ στην αρχή και μετά δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Η ομάδα προχωράει και βελτιώνεται" τόνισε ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού Γιάννης Θωμάκος. Έτσι η ελληνική ομάδα πάει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη με 7 βαθμούς στο ενεργητικό της όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, την Ουγγαρία και την Αυστραλία.

    Η εθνική ομάδα αναχωρεί σήμερα το βράδυ από το Μπιλμπάο για την Βαρκελώνη όπου θα κάνει κοινές προπονήσεις και θα δώσει δυο επίσημα φιλικά Δευτέρα και Τρίτη με την αντίστοιχη της Ισπανίας.

    Τα οχτάλεπτα: 2-0, 0-4, 1-3, 2-5

    ΚΑΝΑΔΑΣ: Μίτσελ 3, Φέλταμ , Μίλερ

    ΕΛΛΑΔΑ:Θωμάκος 5, Αφρουδάκης 2, Θεοδωρόπουλος 2, Σχίζας, Μάζης, Ντόσκας.

    [10] Κοινωνία

    Φωτιά σε κατάστημα

    19/6/2005 7:45:00 μμ

    Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε κατάστημα στο κέντρο της Καβάλας. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε σε διαμερίσματα των πρώτων ορόφων της πολυκατοικίας. Αμέσως εκκενώθηκαν τα διαμερίσματα, ενώ, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τρία άτομα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας για προληπτικούς λόγους. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας.

    [11] Κοινωνία

    Πήραν το χρηματοκιβώτιο

    Διέρρηξαν το Εθνικό Θέατρο

    19/6/2005 7:05:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άγνωστοι διέρρηξαν τη νύχτα τα γραφεία του Εθνικού Θεάτρου, παίρνοντας το χρηματοκιβώτιο. Οι δράστες παραβίασαν παράθυρο από την πίσω πλευρά του Εθνικού Θεάτρου, μπήκαν στο εσωτερικό και στο χώρο όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο, το πήραν και έφυγαν. Η κλοπή του χρηματοκιβωτίου έγινε αντιληπτή το απόγευμα της Κυριακής, και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν μόνο 800 ευρώ και έγγραφα. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    Σχετικά Links: Εθνικό Θέατρο

    [12] Κοινωνία

    Οικογενειακή τραγωδία

    19/6/2005 4:03:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τον υπερήλικα πατέρα του στραγγάλισε μετά από λογομαχία 64χρονος άνδρας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Το έγκλημα έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στο διαμέρισμα όπου έμενε το ζευγάρι ηλικιωμένων, όταν ο γιος τους, που κατοικούσε σε διπλανό διαμέρισμα, αφού λογομάχησε με τον 89χρονο πατέρα του, του επιτέθηκε και τον στραγγάλισε. Η οικιακή βοηθός που βρισκόταν στο σπίτι ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν και συνέλαβαν τον δράστη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 June 2005 - 16:50:44 UTC