Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επόμενη μέρα
  • [02] Η δύναμη των αμνών
  • [03] Στην Αυστρία ο Πρόεδρος
  • [04] Επίσκεψη Αλαβάνου στα ΕΛΤΑ
  • [05] Εισαγγελική παρέμβαση για τον ΟΛΠ
  • [06] Η σκυτάλη στα ΤΕΕ
  • [07] Πολύνεκρο ναυάγιο στο Μαρόκο
  • [08] Έκρηξη - μυστήριο στο Ιράν
  • [09] Έκρηξη με νεκρούς στο Κασμίρ
  • [10] Επίθεση αυτοκτονίας στο Τικρίτ
  • [11] Βίντεο από την ανάκριση του Σαντάμ
  • [12] Σαρωτική νίκη του Αούν
  • [13] Μέτρα για την κλωστοϋφαντουργία
  • [14] Η ώρα των μεταρρυθμίσεων
  • [15] Βέρντερ για Δέλλα
  • [16] Η Μπόλτον θέλει Κυργιάκο
  • [17] Η "Μπάρτσα" θέλει τον Γκαλάς
  • [18] Τον Σαπουνά πήρε ο Ιωνικός
  • [19] Χατζής: "Όλα δείχνουν τα πέντε"
  • [20] "Σύσκεψη κορυφής" στο Μαρούσι
  • [21] Συνεχίζει η Εθνική Γυναικών
  • [22] Αύριο τα "Τσικλητήρεια 2005"
  • [23] "Κοινός Τόπος" Τέχνης
  • [24] "Ακρίτες I - Καστελόριζο"
  • [25] Φάρμακο 2.000 ετών
  • [26] Εθελοντική Αιμοδοσία
  • [27] Ελλάδα: Παγκόσμια Δύναμη Ανθρωπιάς

    [01] Πολιτική

    Απολογισμός και σχεδιασμός

    Η επόμενη μέρα

    13/6/2005 11:39:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/6/2005 5:30:41 μμ)

    Με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα το θυελλώδες τριήμερο στη Βουλή. Η επόμενη μέρα βρίσκει τα κομματικά επιτελεία να κάνουν τον απολογισμό τους και παράλληλα να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η Κυβέρνηση, ενισχυμένη πλέον και με την ψήφο εμπιστοσύνης, προχωρεί άμεσα σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Οικονομίας. Πιο σκληρή αντιπολιτευτικά αλλά χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις στο εσωκομματικό σκηνικό είναι η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου ακόμη και χθες φρόντισε να στείλει αυστηρό μήνυμα στο εσωκομματικό ακροατήριο του, ενώ πολλά στελέχη σχολίαζαν θετικά το γεγονός ότι αποκλείσθηκε το ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών, ώστε να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να ολοκληρώσει την ανασυγκρότησή του. Ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων ζητεί το ΚΚΕ προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, που παραμένουν και μετά την συζήτηση στη Βουλή. Απέρριψε εμμέσως την πρόταση διάλογου του Γ. Παπανδρέου, ο Αλέκος Αλαβάνος στη Βουλή ο οποίος τόνισε ότι, η όλη η συζήτηση ενισχύει την αναξιοπιστία. Με σκληρή γλώσσα σχολίασε την ομιλία του κ. Παπανδρέου στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    Αντιδράσεις

    "Οι 300 της Βουλής είναι η πολιτική και πνευματική ηγεσία ενός τόπου και οφείλουν να είναι ένα βήμα πιο μπροστά, είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης Από τη στιγμή, που πράγματι πιστεύει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι, η πολιτική μας είναι καταστροφική και έχει οδηγήσει στον κατήφορο τη χώρα, έχει την ηθική υποχρέωση να δώσει τέλος σε αυτή την κατάσταση και αυτό γίνεται μόνο με εκλογές, κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

    "Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η ψήφος εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση δίνει στον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Διακυβέρνηση νέα πνοή και δύναμη να συνεχίσει από αύριο πιο αποφασιστική το έργο της μεταρρύθμισης και των διαρθρωτικών αλλαγών. Η Νέα Δημοκρατία είναι δύναμη μεταρρύθμισης. Δύναμη εμπιστοσύνης", τόνισε αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και συμπλήρωσε, "έτσι θα προχωρήσουμε για την ανάπτυξη, με έγνοια για την ελληνική Περιφέρεια, με έγνοια για τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Και κυρίως να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας με περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης ,που έλαβε πριν από λίγο η Κυβέρνηση και ο Κώστας Καραμανλής".

    "Κερδισμένοι μέσα από μία τέτοια διαδικασία, είναι η διαφάνεια και οι πολίτες ,ο πρωθυπουργός δεν επεδίωκε να κερδίσει κάτι, λυμένα χέρια είχε, λυμένα χέρια έχει", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Φώλιας και διέψευσε τα περί λήψης νέων φορολογικών μέτρων.

    Τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών αρχίζουν και "σφίγγουν" και δεν μπορούμε πια να ακούμε τι έγινε πριν από χρόνια, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου επισημαίνοντας ότι, στο έργο τους αναφέρθηκαν τρεις μόνο Υπουργοί, όπως ο κ. Σιούφας, "ο οποίος δεν κοιτάει να ανακαλύψει σκάνδαλα του παρελθόντος κτλ.".

    "Δεν πρόκειται για καταπάτηση υποσχέσεων, αλλά για καταπάτηση πολιτικών αρχών από την Κυβέρνηση", υποστήριξε η κα Διαμαντοπούλου και κατέδειξε τα οφέλη του ΠΑΣΟΚ από την τριήμερη συζήτηση: Απέδειξε την πολιτική πενία της Κυβέρνησης, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σαφές το τι εννοεί το ΠΑΣΟΚ μεταρρυθμίσεις και - όχι απλά μια λίστα αλλαγών - όπως εννοεί τις μεταρρυθμίσεις η Κυβέρνηση και τέλος το κόμμα χαλύβδωσε τις θέσεις του και τις υπερασπίστηκε με μια φωνή. Αναφερόμενη στη στάση του ΚΚΕ η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι τη χώρα δεν την κυβερνούν δύο κόμματα, την κυβερνά η ΝΔ και δεν μπορεί η κα Παπαρήγα να ασκεί πιο σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ από ότι η κυβέρνηση.

    "Ζητούμενο είναι η σύγκλιση των δυνάμεων της Δημοκρατίας, προκειμένου να μετατοπίζεται η πολιτική θέση προς προοδευτική κατεύθυνση. Μία ενδεχόμενη συνεργασία απαιτεί ωστόσο όρους και προϋποθέσεις, και αυτοί επί του παρόντος δεν υπάρχουν", σημείωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού, Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στο άνοιγμα του Γιώργου Παπανδρέου στην Αριστερά. "Υπάρχει πάντα η καχυποψία για τις προθέσεις τέτοιων προσκλήσεων".

    "Αυτοαποκάλυψη για τον Γ. Παπανδρέου"

    Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που δέχτηκε στον απόηχο της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε "αυτοαποκάλυψη" τις αναφορές του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που "εμφανίστηκε έτοιμος να υποκινήσει απεργίες".

    Για "ερώτημα εντυπωσιασμού" έκανε λόγο ο κ. Ρουσόπουλος όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το γιατί ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε στο ερώτημα του κ. Παπανδρέου εάν θα επιβληθούν νέοι φόροι, σημειώνοντας ότι ένα κόμμα, που στα δέκα χρόνια της διακυβέρνησής του επέβαλε 85 φόρους, δε δικαιούται να κατηγορεί την Κυβέρνηση για ένα τέτοιο θέμα.

    Ο κ. Ρουσόπουλος δέχτηκε και ερώτηση σχετικά με τη φράση "Άργησες, Γιώργο" που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός στον κ. Παπανδρέου, ενώ ο πρώτος βρισκόταν στο βήμα της Βουλής.

    "Ενδεχόμενος να αναφερόταν στο γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου, συνήθως, μπαίνει μετά την έναρξη της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ενώ κάτι τέτοιο δεν έκανε ποτέ ο κ. Καραμανλής με τον κ. Σημίτη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ απέδωσε τον προσωπικό τόνο στη βελτίωση των πολιτικών ηθών που επιτρέπουν τέτοιες αβρότητες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού

    Ψήφο εμπιστοσύνης

    Στην τελική ευθεία

    "Το ΠΑΣΟΚ θα αντισταθεί"

    Αυλαία με ψηφοφορία

    [02] Τεχνολογία

    Η τελευταία λέξη της "πράσινης τεχνολογίας"

    Η δύναμη των αμνών

    13/6/2005 4:36:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η "πράσινη τεχνολογία" μόνο φαντασίας δεν στερείται. Δεν είναι λίγες οι φορές που ψάχνει χωρίς αναστολές, ακόμα κι εκεί που αποφεύγει κανείς να ...πλησιάσει, αναζητώντας φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις. Τέτοιο παράδειγμα θα μπορούσε να πεις κανείς πως είναι οι κτηνοτροφικές μονάδες. Εκεί μεταξύ αιγών και προβάτων οι επιστήμονες ξετρύπωσαν ένα νέο μυστικό όπλο στον αγώνα κατά της ατμοσφαιρικής μόλυνσης, το οποίο μάλιστα ήδη κινείται στους βρετανικούς δρόμους. Πρόκειται για ένα ειδικό σύστημα injection για κινητήρα λεωφορείου, που χρησιμοποιεί ειδικά επεξεργασμένα... ούρα προβάτων με στόχο το δραστικό περιορισμό των επιβλαβών νιτρωδών οξειδίων από τα εκλυόμενα καυσαέρια.

    Όπλο κατά της ατμοσφαιρικής μόλυνσης

    Μα, ούρα προβάτων; "Ναι, και πιστεύουμε πως θα έχουμε αποτελέσματα", λέει ο Αντριου Ντάιερ διευθυντής της εταιρείας Stagecoach South, η οποία από τον περασμένο μήνα περιλαμβάνει στο στόλο της στο Χάμπσαϊρ, λεωφορείο που διαθέτει ντεπόζιτο γεμάτο με κτηνοτροφικά απόβλητα.

    Πώς όμως καταλήγουν εκεί; Τα ούρα συλλέγονται από τη βιομηχανία λιπασμάτων που αναλαμβάνει τη διαχείριση των λυμάτων από τις κτηνοτροφικές μονάδες. Εκεί μέσω από διύλιση, απομονώνεται η ουρία και προωθείται στην αγορά. Το διάλυμα αυτό ψεκάζεται μέσα από ένα ειδικό σύστημα injection, στα καυσαέρια που παράγονται μέσα στον κινητήρα. Εκεί αναλαμβάνει η αμμωνία, κύριο συστατικό της ουρίας, η οποία αντιδρά με τα νιτρώδη οξείδια του καυσαερίου, μετατρέποντας τα σε αέριο άζωτο και νερό.

    "Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να ζητήσουμε από τους επιβάτες να αφήνουν δείγμα ούρων, ούτε θα εγκαταστήσουμε πρόβατα μέσα στα λεωφορεία" χαριτολογεί ο Ντάιερ μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian και εξηγεί πως η ιδέα μπορεί να μοιάζει για γέλια, όμως δεν είναι: "Είναι η τελευταία λέξη της πράσινης τεχνολογίας. Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή της ιδέας είναι σε θέση να βελτιώσει την κατάσταση στις πόλεις" τονίζει και υπενθυμίζει τις αυστηρές οδηγίες της Ε.Ε. σχετικά με τις εκπομπές αερίων, οι οποίες τίθενται ισχύ τον ερχόμενο Οκτώβριο.

    Προς το παρόν το μέτρο αποτελεί μόνο ένα μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου προστασίας του περιβάλλοντος που υποστηρίζεται από τη δημοτική αρχή του Χάμπσαϊρ, ωστόσο για ευνόητους λόγους προσελκύει την προσοχή.

    [03] Πολιτική

    Πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη

    Στην Αυστρία ο Πρόεδρος

    13/6/2005 4:54:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίες της Αυστρίας έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα. Ο κ. Παπούλιας συναντήθηκε με τον Αυστριακό ομόλογό του, Χάιντς Φίσερ, στο ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ. Μετά τη συνάντηση έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ ακολούθησε επίσημο γεύμα, που παραθέτει ο κ. Φίσερ προς τιμήν του κ. Παπούλια. Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην αυστριακή τηλεόραση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στην Αυστρία και τις συνομιλίες του με τον κ. Φίσερ τονίζοντας πως με αυτές δίνεται το μήνυμα μιας Ευρώπης που προχωράει και θα έχει ένα καλύτερο μέλλον. Από την πλευρά του, ο κ. Φίσερ συνεχάρη την Ελλάδα για "την πολλή καλή εξέλιξή της και τις επιτυχίες της τον τελευταίο καιρό" και επισήμανε ότι η επίσκεψη του κ. Παπούλια υπογραμμίζει τη φιλία και τη συνεργασία των δύο χωρών, όπως και τα κοινά πολιτικά τους ενδιαφέροντα μέσα στην Ευρώπη.

    [04] Πολιτική

    Επικρίσεις κατά Κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ

    Επίσκεψη Αλαβάνου στα ΕΛΤΑ

    13/6/2005 1:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ άσκησε ο Αλέκος Αλαβάνος, που επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στην πλατεία Κοτζιά, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΝ. "Είμαστε σε ρετιρέ την επoμένη της συζήτησης στη Βουλη και ήρθαμε επίτηδες για να δούμε τα ρετιρέ των εργαζομένων που έλεγε ο κ. Παπανδρέου, αλλά και τις οργανωμένες συντεχνίες που επικαλείται η Κυβέρνηση", είπε ο κ. Αλαβάνος, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τις τοποθετήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο επέλασης στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αλλά και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ εξέφρασε το φόβο πως βασικά στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στρέφονται κατά της μονιμότητας των εργαζομένων, συγκλίνοντας με τις κυβερνητικές θέσεις.

    Τέλος, ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα κάνει καμπάνια για να αναδείξει τα προβλήματα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, καθώς και τις ελλείψεις προγραμματισμού και συντονισμού σε αυτές, ενώ τάχθηκε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των Ταχυδρομείων, προτείνοντας κοινή δράση των ΕΛΤΑ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ώστε να αναπτυχθούν και να μην ιδιωτικοποιηθούν.

    [05] Κοινωνία

    Για το ύψος των αποδοχών των λιμενεργατών

    Εισαγγελική παρέμβαση για τον ΟΛΠ

    13/6/2005 7:44:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιά προκάλεσαν, τη Δευτέρα, οι συζητήσεις σχετικά με το ύψος των αποδοχών των λιμενεργατών, τους οποίους ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχε αποκαλέσει "υψηλόμισθους". Εν μέσω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, που συμπλήρωσαν ήδη μία εβδομάδα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί το ύψος των μηνιαίων και ετήσιων αποδοχών των λιμενεργατών. Επίσης, θα διερευνηθεί το καθεστώς της υπερωριακής εργασίας, καθώς και αν υπάρχουν εικονικές υπερωρίες, που αυξάνουν τα ημερομίσθια των περίπου 340 λιμενεργατών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που έχει αναλάβει η εισαγγελέας, Κ. Βαρδάκη, θα κληθούν για εξέταση λιμενεργάτες καθώς και μέλη της διοίκησης του ΟΛΠ.

    Στο μεταξύ, η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, ενώ έχει προαναγγείλει 48ωρη απεργία για τις 16 και 17 Ιουνίου, καθώς και αποχή από τις υπερωρίες, από τις 18 μέχρι και 20 Ιουνίου.

    [06] Κοινωνία

    Ξεκινούν την Τρίτη οι ειδικές εξετάσεις

    Η σκυτάλη στα ΤΕΕ

    13/6/2005 2:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με το μάθημα των Μαθηματικών ξεκινούν την Τρίτη οι ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές του Β κύκλου των ΤΕΕ και τμημάτων ειδικότητας των πρώην ΤΕΛ, που θα ολοκληρωθούν στις 18 Ιουνίου. Από τις 21 μέχρι και τις 28 Ιουνίου θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα, ενώ από 29 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις της τελευταίας τάξης των ημερήσιων και εσπερινών Ενιαίων Λυκείων για όσους απουσίασαν δικαιολογημένα από μαθήματα που εξετάσθηκαν σε εθνικό επίπεδο κατά την κανονική περίοδο. Στο μεταξύ, έπεσε το Σάββατο η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι βαθμοί αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουλίου, ενώ οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, στα τέλη Αυγούστου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξετάσεις τέλος!

    Σχετικά Links: Το site της EΡΤonline για τις Εξετάσεις

    [07] Κόσμος

    Με 14 νεκρούς

    Πολύνεκρο ναυάγιο στο Μαρόκο

    13/6/2005 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ο δρόμος του ονείρου για μια καλύτερη ζωή μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου για 14 λαθρομετανάστες, όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν αναποδογύρισε κοντά στις μαροκινές αρχές. Προορισμός των λαθρομεταναστών ήταν η Ισπανία, ωστόσο η υπερφορτωμένη βάρκα τους, η οποία υπολογίζεται, ότι μετέφερε 90 με 115 ανθρώπους, δε μπόρεσε να "αντισταθεί" στον ισχυρό άνεμο, που έπνεε στην περιοχή και αναποδογύρισε. Τα 14 πτώματα που εκβράστηκαν από τη θάλασσα ανακαλύφθηκαν σε απόσταση περίπου 15 χιλιόμετρων ανατολικά της Ταγγέρης, σε μια παραλία της Μεσογείου. Έξι από τα θύματα ήταν γυναίκες, έξι παιδιά μικρής ηλικίας και δυο άνδρες.

    [08] Κόσμος

    Τέσσερις μέρες πριν τις Προεδρικές εκλογές

    Έκρηξη - μυστήριο στο Ιράν

    13/6/2005 5:42:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Συγκεχυμένες παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα, οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη βιομηχανική πόλη Καράτζ, δυτικά της Τεχεράνης. Η κεντρική κυβέρνηση, διαψεύδει κατηγορηματικά το περιστατικό, σημειώνοντας ότι το μόνο που συνέβη ήταν κάποιες τηλεφωνικές απειλές για επικείμενη επίθεση. Νωρίτερα πάντως, από το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης, ανακοινώθηκε ότι έγινε έκρηξη, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια και τυχόν απώλειες ή τραυματισμοί. Το περίεργο περιστατικό, λαμβάνει χώρα μόλις ένα 24ωρο μετά το μπαράζ εκρήξεων στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και την πόλη Αχβάζ, (με εννιά νεκρούς και εβδομήντα τραυματίες) και τέσσερις μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρές εκρήξεις στο Ιράν

    [09] Κόσμος

    Τουλάχιστον 12 σκοτώθηκαν και 70 τραυματίσθηκαν

    Έκρηξη με νεκρούς στο Κασμίρ

    13/6/2005 1:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/6/2005 3:32:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον 12 νεκροί και πάνω από 70 τραυματίες είναι ο απολογισμός από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, που συγκλόνισε την Δευτέρα το νότιο τμήμα του ινδικού Κασμίρ. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σχολείο στην πόλη Πουλουάμα, νότια της Σριναγκάρ, της θερινής πρωτεύουσας του Κασμίρ. Αμέσως μετά την έκρηξη ακολούθησε πανικός και, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, το μόνο, που ακούγονταν ήταν κραυγές για βοήθεια. Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές στο σχολείο, αλλά και σε δεκάδες καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Μέχρι τώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη την επίθεσης. Πρόκειται για το χειρότερο περιστατικό βίας στο Κασμίρ, μετά την επίσκεψη για διαπραγματεύσεις μετριοπαθών πολιτικών στην πακιστανική πλευρά του, αν και η ανταλλαγή πυρών και οι εκρήξεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Για το Κασμίρ, η Ινδία και το Πακιστάν έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους, ενώ από το 1989, οπότε ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον της ινδικής κυριαρχίας, έχουν πεθάνει περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι.

    [10] Ιράκ

    Επίθεση αυτοκτονίας στο Τικρίτ

    13/6/2005 12:18:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητό του δίπλα σε περίπολο της ιρακινής αστυνομίας στο Τικρίτ, σκοτώνοντας δύο αξιωματικούς και τραυματίζοντας άλλους 12 ανθρώπους, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι πολίτες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ένας από τους αξιωματικούς της αστυνομίας που τραυματίστηκαν, δήλωσε ότι ο βομβιστής οδήγησε το αυτοκίνητό του δίπλα σε περιπολικό της αστυνομίας, που κινείτο στο κέντρο του Τικρίτ και εκεί πυροδότησε τα εκρηκτικά. Από τους 12 τραυματίες, οι επτά είναι πολίτες και οι πέντε αστυνομικοί.

    [11] Μ. Ανατολή

    Μεταδόθηκε από τα διεθνή πρακτορεία

    Βίντεο από την ανάκριση του Σαντάμ

    13/6/2005 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, NET

    Ένα βίντεο χωρίς ήχο που εμφανίζει το Σαντάμ Χουσεΐν να απαντά στις ερωτήσεις ανακριτών μεταδόθηκε τη Δευτέρα από τα διεθνή πρακτορεία. Στο βίντεο, ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ ανακρίνεται για την εκτέλεση δεκάδων Σιιτών, το 1982, που ακολούθησε μία απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ντυμένος με ένα σκούρο κοστούμι και πουκάμισο και εμφανώς πιο περιποιημένος από τις πρόσφατες φωτογραφίες του σε βρετανική εφημερίδα, που τον έδειχναν σχεδόν εξαθλιωμένο, ο Σαντάμ εμφανίζεται σκεπτικός όταν οι ανακριτές του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την εκτέλεση των Σιιτών, στην Ντουτζάιλ. Μαζί με το Σαντάμ, εμφανίζονται και τέσσερις πρώην συνεργάτες του, που ενδέχεται να είχαν ανάμιξη στην υπόθεση. Πρόκειται για το πρώτο βίντεο του Ιρακινού δικτάτορα που δίνεται στη δημοσιότητα εδώ και ένα χρόνο, καθώς το τελευταίο απόσπασμα ήταν αυτό που είχε μεταδοθεί τον περασμένο Ιούλιο και εμφάνιζε τον Σαντάμ ενώπιον του δικαστηρίου.

    Θέλουν μια δίκη σύντομα

    Η τοποθεσία της ανάκρισης είναι άγνωστη, ενώ δεν είναι επίσης γνωστό εάν ήταν παρών στη διαδικασία και κάποιος δικηγόρος υπεράσπισης. Σύμφωνα, ωστόσο, με το κατηγορητήριο, μέσα στην αίθουσα βρισκόταν ο δικηγόρος του Χαλίλ Αλ Ντουλεϊμί.

    Σημειώνεται, ότι οι δικηγόροι του Σαντάμ είχαν καταγγείλει την περασμένη εβδομάδα ότι το ιρακινό δικαστήριο δεν τους έχει παραδώσει κανένα έγγραφο σχετικά με τις κατηγορίες που βαρύνουν τον έκπτωτο Πρόεδρο του Ιράκ και ότι τους δεν τους έχει επιτρέψει να τον συναντήσουν παρά μόνο δύο φορές από τη σύλληψή του, το Δεκέμβριο του 2003.

    Η ιρακινή κυβέρνηση ελπίζει να ξεκινήσει σύντομα η δίκη, πριν από τις εκλογές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη συσταθεί το κατηγορητήριο. Το γεγονός αυτό κάνει πολλούς αναλυτές να πιστεύουν ότι η δίκη θα καθυστερήσει αρκετά. Σύμφωνα, με την κυβέρνηση, ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ θα κατηγορηθεί για 12 εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από ένα σύνολο εκατοντάδων κατηγοριών.

    [12] Μ. Ανατολή

    Στον τρίτο γύρο των εκλογών στο Λίβανο

    Σαρωτική νίκη του Αούν

    13/6/2005 4:03:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Επιβεβαιώθηκε και επίσημα η νίκη του Χριστιανού στρατηγού και πρώην πρωθυπουργού της Συρίας, Μισέλ Αούν, έναντι των χριστιανών αντιπάλων του. Την επίσημη ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων του τρίτου και κρισιμότερου γύρου των βουλευτικών εκλογών έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Χάσαν αλ Σάμπαα. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο συνδυασμός του Μισέλ Αούν απέσπασε 15 από τις 16 έδρες στη λιβανική ενδοχώρα, που κατοικείεται κυρίως από Χριστιανούς Μαρονίτες. Ο τέταρτος και τελευταίος γύρος των εκλογών θα γίνει στις 19 Ιουνίου, στο βόρειο Λίβανο, όπου θα κριθούν 28 έδρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αούν δείχνουν τα αποτελέσματα

    [13] Οικονομία

    Κινεζο - ευρωπαϊκή συμφωνία για περιορισμό

    Μέτρα για την κλωστοϋφαντουργία

    13/6/2005 1:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/6/2005 3:33:41 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία των ελληνικών θέσεων, που θα παρουσιαστούν στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες στη συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την ενίσχυση της κλωστοϋφαντουργίας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα από τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων από την Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημήτρη Σιούφα, συμμετείχαν ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και μέλη της μόνιμης επιτροπής εργασίας για το σχεδιασμό και τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας. Στη σύσκεψη, αφού έγινε καταγραφή των υφιστάμενων προβλημάτων και ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι φορείς αποφασίστηκε να εκπονηθεί ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση του κλάδου, το οποίο θα είναι εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα αυτό και θα υποβληθεί για έγκριση στις αρμόδιες κοινοτικές αρχές. Στο μεταξύ μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Σαγκάη μεταξύ του Κινέζου υπουργού Εμπορίου Μπο Σιλάι και του Ευρωπαίου επιτρόπου για θέματα εμπορίου Πίτερ Μάντελσον επετεύχθη συμφωνία για τις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών, αποτρέποντας την επιβολή ποσοστώσεων που θα χαλούσαν τις σχέσεις Πεκίνου Βρυξελλών.

    Περιορίζεται το ποσοστό αύξησης των εισαγωγών

    Η αύξηση των εξαγωγών σειράς κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων προς την Ευρώπη θα περιορίζεται, μέχρι τα τέλη του 2007, σε ποσοστό μεταξύ 8,5% και 12% ετησίως. Για άλλες κατηγορίες κλωστοϋφαντουργικών, καθώς και για το σύνολο των εν λόγω προϊόντων από το 2008 και μετά, η Ε.Ε. δήλωσε ότι, θα επιδείξει αυτοέλεγχο στο να ασκήσει το δικαίωμά της να περιορίσει τις εν λόγω εξαγωγές, δικαίωμα το οποίο απορρέει από τους όρους της συμφωνίας εισόδου της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

    Πίνακας των περιορισμών της αύξησης των εξαγωγών κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ποσοστό ετήσιας αύξησης):

    ΕΤΟΣ 2005 2006 2007

    Πουλόβερ 8% 10% 10%

    Ανδρικά παντελόνια 8% 10% 10%

    Μπλούζες 8% 10% 10%

    Μακό μπλουζάκια (T-shirt) 10% 10% 10%

    Φορέματα 10% 10% 10%

    Στηθόδεσμοι 10% 10% 10%

    Νήματα για λινά 10% 10% 10%

    Βαμβακερά υφάσματα 12,5% 12,5% 12,5%

    Κλινοσκεπάσματα 12,5% 12,5% 12,5%

    Τραπεζομάντηλα & Πετσέτες Κουζίνας 12,5% 12,5% 12,5%

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Τα βρήκαν" για τα κινέζικα

    [14] Οικονομία

    Με ταχύτατους ρυθμούς οι διαρθρωτικές αλλαγές

    Η ώρα των μεταρρυθμίσεων

    13/6/2005 12:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ιδιαίτερα θερμό θα είναι το Καλοκαίρι στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς. Η επίλυση του ασφαλιστικού των τραπεζών, θα διαμορφώσει ένα νέο χάρτη, καθώς όπως εκτιμούν παράγοντες της τραπεζικής αγοράς θα ανοίξει ένας νέος κύκλος στρατηγικών συμμαχιών, ενώ ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τράπεζες του εξωτερικού. Μέσα στο καλοκαίρι προχωρά η διάθεση του 17% του ΟΠΑΠ, ενώ λήγει και το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο σε ποσοστό 10,6% του ΟΤΕ. Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Αγροτική Τράπεζα κατά 1,2 δισ. ευρώ, που βελτιώνει σημαντικά τη θέση της, θα διατεθεί ένα επιπλέον 10%. Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2006 εισάγεται στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αθηνών, αλλά και ο Αερολιμένας Αθηνών. Έμφαση θα δοθεί και στον τομέα της ενέργειας. Μέσα στον Οκτώβριο θα δρομολογηθεί ο διαγωνισμός για τρεις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για τις οποίες ήδη έχει εκδηλωθεί έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Στην ατζέντα των προτεραιοτήτων βρίσκονται και τα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Ταυτόχρονα, ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας εξετάζει για όλες τις εταιρίες συγκοινωνιών, το οποίο προβλέπει τη δραστική περικοπή δαπανών και την επανεξέταση των προγραμμάτων επενδύσεων.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Βέρντερ για Δέλλα

    13/6/2005 3:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την διεθνή του καριέρα ο Άγγελος Χαριστέας, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει ο Τραϊανός Δέλλας. Σύμφωνα με το γερμανικό "Kicker" η Βέρντερ Βρέμης έχει καταθέσει ήδη επίσημη πρόταση για την υπογραφή του Έλληνα αμυντικού και είναι πολύ πιθανό η συμφωνία να γίνει πραγματικότητα, από την στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης προτιμά να αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα. Αυτό διευκρινίζεται από το "Kicker" δεδομένου πως για τον Δέλλα υπάρχει επίσης ενδιαφέρον και από την ομάδα της Ρέιντζερς.

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Μπόλτον θέλει Κυργιάκο

    13/6/2005 3:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Μπόλτον είναι πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Σωτήρη Κυργιάκου. Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Σαμ Αλαρντάις, με δηλώσεις του στην εφημερίδα της Γλασκώβης "Daily Record" επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ελληνα αμυντικού: "Παρακολουθώ την εξέλιξη του θέματος της Ρέιντζερς με τον Παναθηναϊκό και αν υπάρξει πρόβλημα στις δύο πλευρές, τότε θα κινηθούμε για την απόκτηση του", τόνισε ο Αλαρντάις, ο οποίος αποκάλυψε ότι παρακολουθεί εδώ και καιρό τον Κυργιάκο, ενώ έχει ζητήσει πληροφορίες και από τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η "Μπάρτσα" θέλει τον Γκαλάς

    13/6/2005 3:51:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ προτίθεται να προσφέρει η Μπαρτσελόνα στην Τσέλσι για να αποκτήσει τον Γουίλιαμ Γκαλάς. Ο Μουρίνιο δεν φαίνεται να προτιμά τον Γάλλο αμυντικό από κάποιες άλλες λύσεις που έχει στην αμυντική γραμμή, ενώ μάλλον είναι διατεθειμένος να τον παραχωρήσει σε μια καλή πρόταση. Από την άλλη ο Φρανκ Ράικαρντ θεωρεί πως η προσθήκη του 24χρονου Γάλλου θα ευνοήσει στην βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας των πρωταθλητών Ισπανίας, έτσι τα 14 εκατομμύρια ευρώ είναι μάλλον ένα ποσό που θα φέρει τις δύο πλευρές σε συμφωνία.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τον Σαπουνά πήρε ο Ιωνικός

    13/6/2005 6:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τον Γιώργο Σαπουνά, τερματοφύλακα της ομάδας νέων του Ολυμπιακού, απέκτησε ο Ιωνικός σήμερα. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο τερματοφύλακα και οι άνθρωποι του Ιωνικού στο πλαίσιο του κτισίματος της νέας ομάδας, που κάνουν, με την απόκτηση του Σαπουνά, ολοκληρώνουν την τριάδα τερματοφυλάκων πριν ξεκινήσουν την αναζήτηση ποδοσφαιριστών και για τις υπόλοιπες θέσεις. Ο Σαπουνάς έχει ύψος 1.82μ. και είναι 82 κιλά, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι προφανώς πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον είχε επιλέξει να προπονείται μαζί με την κανονική ομάδα του Ολυμπιακού. Το συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Ιωνικό έχει διάρκεια τριών ετών. Ο νεαρός Στάθης Ρόκας, κλήθηκε στην εθνική ομάδα των Ελπίδων, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Μεσογειακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν από 23 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου στην Αλμερία της Ισπανίας.

    [19] Μπάσκετ

    Χατζής: "Όλα δείχνουν τα πέντε"

    13/6/2005 6:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/6/2005 7:34:51 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Και πάλι στο κόλπο του τίτλου είναι πλέον η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού και την ισοφάριση σε 1-1. Ο Νίκος Χατζής, εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης στο Γαλάτσι, τόνισε πως η νίκη ήταν επιβεβλημένη, αφού σε περίπτωση και νέα ήττας, "τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα". Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας γκαρντ, "βλέπει να κρίνεται στα πέντε ματς ο τελικός", ενώ πρόσθεσε πως μπορεί η ομάδα του να νικήσει την Τετάρτη, να "σπάσει" τη σειρά και να έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.

    "Πεισμώσαμε από τα όσα έγιναν"

    Ο γκαρντ της Ένωσης, τόνισε πως η νίκη την Κυριακή ήταν επιβεβλημένη, αφενός γιατί αν η Ένωση έχανε θα είχε ελάχιστες έως μηδαμινές ελπίδες για τον τίτλο και αφετέρου, γιατί όπως οι συμπαίκτες του έτσι και αυτός εμφανίστηκε "πεισμωμένος πάρα πολύ από το πρώτο παιχνίδι, μετά τα όσα έγιναν και από τον τρόπο που χάσαμε". Για αυτό και "είχαμε δώσει όρκο νίκης. Είχαμε καλή ψυχολογία, πιστέψαμε στις δυνάμεις μας και ισοφαρίσαμε σε 1-1. Πιστεύω πως μπορούμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος".

    Την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ είναι ο τρίτος τελικός και η ΑΕΚ θα πάει για τη νίκη, καθώς σε αυτή την περίπτωση "θα σπάσει το πλεονέκτημα έδρας και θα έχει το πρώτο λόγο για τον τίτλο, στο παιχνίδι που θα γίνει στο Γαλάτσι. Βεβαία, αναγνωρίζει πως αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο και για αυτό τόνισε πως είναι πιθανότερο ο τίτλος να κλιθεί στους πέντε αγώνες. Άλλωστε, στην περίπτωση πέμπτης αναμέτρησης η ΑΕΚ θα έχει φιλάθλους στο ΟΑΚ, " και εκεί όλα γίνονται".

    Τέλος, μίλησε και για το τεταμένο κλίμα που υπάρχει και στις τάξεις των οπαδών ειδικά μετά τα όσα έγιναν στον πρώτο τελικό. " Νομίζω πως το κλίμα δεν έχει ηρεμήσει πλήρως. Ο κόσμος και των δυο ομάδων δεν ξεχνάει τα όσα έγιναν. Το ζητούμενο είναι οι αντιδράσεις να μείνουν σε λογικά πλαίσια. Πρέπει να υπάρχει ένταση και ενθουσιασμός, αλλά κανείς να μην παρεκτρέπεται. Αυτό βοηθάει ούτως ώστε να γίνονται καλά και «καθαρά» παιχνίδια. Αυτό θέλουμε όλοι. Μας κάνει να αποδίδουμε καλύτερα", τόνισε ο Χατζής.

    [20] Μπάσκετ

    "Σύσκεψη κορυφής" στο Μαρούσι

    13/6/2005 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το έντονο ενδιαφέρον της Μπενετόν Τρεβίζο, για τον προπονητή του Αμαρουσίου, Παναγιώτη Γιαννάκη, ανάγκασε τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Άρη Βωβό, να επισπεύσει το ραντεβού που θα είχε μαζί του, για να συζητήσουν την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή και παρότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της εφετινής σεζόν, καθώς οι "κίτρινοι" αγωνίζονται με τον Πανιώνιο στα play-off, για τη τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Η συνεργασία των δυο πλευρών λήγει στο τέλος του μήνα, ενώ δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ζήτησε ο ίδιος ο Γιαννάκης ραντεβού άμεσα με τον "ισχυρό άνδρα" της ΚΑΕ, δεχόμενος πιέσεις για οριστική απάντηση από την ιταλική ομάδα.

    Ήδη διαρρέουν στην αγορά πληροφορίες από μάνατζερ, σύμφωνα με τις οποίες ένας εκ των Ντράγκαν Σάκοτα και Λευτέρη Κακιούση περιμένουν ν΄ αντικαταστήσουν τον Γιαννάκη, εφόσον ο τελευταίος επιλέξει να αφήσει πίσω του το κεφάλαιο Μαρούσι.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο Μαρούσι δεν θα μείνει... κανένας άλλος πλην του προέδρου της ΚΑΕ, Άρη Βωβού. Δεδομένη είναι η επιθυμία της ΚΑΕ Ολυμπιακός να εντάξει στο δυναμικό της τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του στην πλάτη και αγωνίστηκε χθες κατά του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

    Μετά την ισοφάριση της σειράς για τις θέσεις 3-4 από τον Πανιώνιο σε 1-1, το Μαρούσι υποδέχεται την Τετάρτη (18:00) τους «κυανέρυθρους» στο κλειστό του Αγίου Θωμά και στη συνέχεια επιστρέφει την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη (18:45), αφού θα χρειαστεί τουλάχιστον ο τέταρτος μικρός τελικός (η σειρά κρίνεται στις 3 νίκες).

    [21] Βόλεϊ

    Συνεχίζει η Εθνική Γυναικών

    13/6/2005 5:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Επετεύχθη ο πρώτος στόχος για την Εθνική ομάδα Γυναικών, αφού κατάφερε να προκριθεί ως δεύτερη από τον Ε΄ προ-προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2006, που διεξήχθη στη Γλυφάδα και πλέον οδεύει για την προκριματική φάση. Έτσι η Ελληνική ομάδα μεταβαίνει στη Γερμανία, αναχωρεί την Τετάρτη το απόγευμα, (17:50), και από εκεί θα αναχωρήσει για την Πράγα και μετά οδικώς για τη Δρέσδη. Εκεί που θα διεξαχθεί ο I΄ προκριματικός όμιλος (17-19 Ιουνίου), με τη συμμετοχή της γηπεδούχου Γερμανίας, της Πολωνίας και της ομάδας που θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο της Κροατίας. Το πρόγραμμα: Ελλάδα-Πολωνία (17/7), Ελλάδα-Γερμανία (18/7) και Ελλάδα-νικήτρια ομίλου Κροατίας (19/7). Από τον όμιλο της Δρέσδης, στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ιαπωνίας θα προκριθούν οι πρώτες δύο ομάδες. Ωστόσο, και ο τρίτος του ομίλου θα έχει τη δική του δεύτερη ευκαιρία, αφού θα διεξαχθεί ένας επιπλέον όμιλος πλέι οφ. Εκεί, θα αγωνιστούν ο τρίτος του ομίλου της Γερμανίας, ο τρίτος του ομίλου της Ρωσίας (1-3/7) καθώς και ο τρίτος του ομίλου της Τουρκίας (5-7/8). Ο όμιλος των πλέι οφ θα διεξαχθεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας, από τις 19 ως τις 21 Αυγούστου, και ο πρώτος της βαθμολογίας θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία.

    [22] Αύριο τα "Τσικλητήρεια 2005"

    13/6/2005 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος διοργανώνει το Σουπερ Γκραν Πρι "Τσικλητήρεια 2005" και υπόσχεται σπουδαίο θέαμα από αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίου κλάσεως. Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές, παρών ήταν και ο Ασαφα Πάουελ, ένας σπουδαίος σπρίντερ και ένας από τους πολλά υποσχόμενους ακόμη και για ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Πάντως ο ίδιος ο Τζαμαϊκανός δεν θέλησε να τονίσει πως επιδιώκει το ρεκόρ και αρκέστηκε να πει, "Αγωνιστικά είμαι σε καλή κατάσταση. Θα κάνω ό,τι μπορώ για μια καλή επίδοση και αν είναι παγκόσμιο ρεκόρ, θα είναι καλοδεχούμενο. Όμως πιστεύω ότι ακόμη είναι νωρίς για να βγει παγκόσμιο ρεκόρ". Από την δική του πλευρά ο πρόεδρος του Πανελληνίου και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ Μίνως Κυριακού επεσήμανε, "Τα ρεκόρ έρχονται όταν οι αθλητές βάζουν τα δυνατά τους. Τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο για τη διοργάνωση των μίτινγκ. Οι αθλητές αξίζουν την ανταμοιβή τους, ώστε να δουλεύουν σκληρά".

    Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν εκτός των δύο προαναφερθέντων και οι Πηγή Δεβετζή, Περικλής Ιακωβάκης και Κώστας Φιλιππίδης. Ενώ ανάμεσα στους αθλητές που θα αγωνιστούν στα φετινά "Τσικλητήρεια" και συγκεκριμένα στα 100μ. ξεχωρίζουν οι Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα), Τζέισον Γκάρντενερ (Βρετανία), Ουτσένα Εμέντολου (Νιγηρτία), Ντέζι Αλίου (Νιγηρία), Φράνσις Ομπικουέλου (Πορτογαλία), Ασίζ Ζάκαρι (Γκάνα), Πάτρικ Τζάρετ (Τζαμάικα), Μαρκ Λιούις-Φράνσις (Βρετανία), ενώ από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν οι Παναγιώτης Σαρρής, Χριστόφορος Χοϊδης, Αριστείδης Πετρίδης, Χαράλαμπος Παπαδιάς, Κώστας Βογιατζάκης, Βαγγέλης Χαλαστάρας. Στα 100μ. των γυναικών θα έχουμε τις Γεωργία Κοκλώνη, Μαρία Καρασταμάτη, Αθηνά Κοψιά, αλλά και τις Ιβέτ Λάλοβα (Βουλγαρία), Ζάνα Μπλοκ (Ουκρανία), Τάνια Λόρενς (Τζαμάικα), Σερόν Σίμσον (Τζαμάικα) και Μαρίνα Κισλόβα (Ρωσία).

    Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλα τα αγωνίσματα υπάρχουν σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου. Ετσι στα 800μ. θα αγωνιστούν οι Γιούρι Μπορζακόφσκι (Ρωσία), Μπουλαένι Μουλαουτζί (Νότια Αφρική), Γουίλφρεντ Μπουνγκέι (Κένυα), Γιουσίφ Σαάντ Καμέλ (Μπουρούντι) και ο Παύλος Φαρούγγιας. Στα 1500μ. οι Πολ Κορίρ (Κένυα), Ιβάν Χέσκο (Ουκρανία), Λάμπαν Ρότιτς (Κένυα), Ρούι Σίλβα (Πορτογαλία), στα 110μ. εμπόδια οι Αμερικανοί Αρεντ Γουίτκινς, Ντουέιν Ρος, Ρον Μπράμλετ και οι Έλληνες Αλέξανδρος Θεοφανόβ, Χρήστος Οικονομόπουλος, στα 400μ. εμπόδια, οι Περικλής Ιακωβάκης, Μηνάς Αλοζίδης, Κρίστοφερ Ρόουλινσον (Βρετανία), Νάμαν Κεϊτά (Γαλλία), Ίαν Γουίκλεϊ (Τζαμάικα), Μάρεκ Πλάβκο (Πολωνία), στα 3000μ. στιπλ οι Σαϊντ Σαϊφ Σαχίν (Κατάρ), Μπραχίμ Μπουλαμί (Μαρόκο), Κιπκιρούι Μισόι (Κένυα), Ουέσλεϊ Κίπροτιτς (Κένυα), Μούσα Ομάρ-Ομπαϊντ (Κατάρ), Ουίλσον Μπόιτ Κϊπκετερ (Κένυα), Χριστόφορος Μερούσης, Αλέξανδρος Λίτσι, Γιώργος Κομπογιάννης, στο ύψος οι Στέφαν Χολμ (Σουηδία), Γιάροσλαβ Ριμπακόφ (Ρωσία), Σβάτοσλαβ Τον (Τσεχία), Αλεσάντρεο Ταλότι (Ιταλία), Ντράγκουτιν Τόπιτς (Σερβία/Μαυροβούνιο), Αντρέι Σοκολόφσκι (Ουκρανία), Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία), Τόμας Γιάνκου (Τσεχία), Νίκολα Τσιότι (Ιταλία), Κυριάκος Ιωάννου (Κύπρος), Δημήτρης Συρράκος, Μιχάλης Τομαράς, Νίκος Γκιόσης, στο επί κοντώ οι Ντμίτρι Μαρκόφ (Αυστραλία), Τζεφ Χάργουιγκ (ΗΠΑ), Τιμ Λόμπινγκερ (Γερμανία), Ντάνι Έκερ (Γερμανία), Ιγκόρ Παβλόφ (Ρωσία), Τζιουζέπε Τζιμπιλίσκο (Ιταλία), Κώστας Φιλιππίδης, Μάριος Ευαγγέλου, Νίκος Συντιχάκης και στο τριπλούν οι Μαριάν Οπρέα (Ρουμανία), Ντμίτρι Βαλιούκεβιτς (Λευκορωσία), Φίλιπς Ιντοου (Βρετανία), Γιοάντρι Μπετανζός και βέβαια οι δύο κορυφαίοι Έλληνες Κώστας Ζαλαγκίτης και Χρήστος Μελέτογλου.

    Στις γυναίκες θα αγωνιστούν επίσης μεγάλα ονόματα. Στα 800μ. οι Γιολάντα Τσέπλακ (Σλοβενία), Χάσνα Μπενχάσι (Μαρόκο), Ναταλία Τσιγκάνοβα (Ρωσία), Όλγα Κοτλιάροβα (Ρωσία), Αμίνα Αϊτ-Αμού (Μαρόκο), Φέιθ Ματσαρία (Κένυα), Σβετλάνα Ούσοβιτς (Λευκορωσία), Μαρία Παπαδοπούλου, Ελένη Φιλάνδρα. Στα 1500μ. θα μετάσχουν μεταξύ άλλων οι Τατιάνα Τομάσοβα (Ρωσία), Ελενα Ζανταρόζναγια (Ρωσία), Αλέσια Τουρόβα (Λευκορωσία), Ελενα Ιαγκάρ (Ρουμανία), Ολγα Κομιάγκινα (Ρωσία), Νάντια Εφεντάκη, στα 400μ. εμπόδια οι Γιάνα Πίτμαν (Αυστραλία), Τατιάνα Τέρστσουκ-Αντιπόβα (Ουκρανία), Χριστίνα Χατζή-Νεάγκ, στα 3000μ. στιπλ οι Ντόρκους Ινζικούρου (Ουγκάντα), Σαλόμ Τσεπτσούμπα (Κένυα), Τέγκλα Λορούπε (Κένυα), Κωνσταντίνα Κεφαλά, στο τριπλούν οι Πηγή Δεβετζή, Γιαμίλε Αλντάμα (Σουδάν), Τρέσια Σμιθ (Τζαμάικα), Αννα Πιάτικ (Ρωσία), Ναταλία Σαφρόνοβα (Λευκορωσία), Ειρήνη Δημητράκη, Αθανασία Πέρρα, Δήμητρα Μάρκου, στον ακοντισμό οι Μιρέλα Μανιάνι, Αγγελική Τσιολακούδη, Σάββα Λίκα, η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ του αγωνίσματος Οσλέιντις Μενέντες (Κούβα), Στέφι Νέριους (Γερμανία), Σόνια Μποίσετ (Κούβα), Νικολέτα Σάμπο (Ουγγαρία) και στη δισκοβολία οι Ναταλία Σάντοβα (Ρωσία), Ελίνα Ζβέρεβα (Λευκορωσία), Ιρίνα Γιατσένκο (Λευκορωσία), Φράνκα Ντιτς (Γερμανία), Βέρα Ποσπισίλοβα Τσετσλόβα (Τσεχία), Νικολέτα Γκράσου (Ρουμανία) και η Αρετή Αμπατζή.

    Το πρόγραμμα των αγώνων

    18.45 Τελετή Έναρξης

    19.00 Ακοντισμός γυναικών

    19.05 Τριπλούν γυναικών

    19.10 Επί κοντώ ανδρών

    19.20 110μ. εμπόδια ανδρών

    19.30 100μ. ανδρών (1η ημιτελική σειρά)

    19.35 100μ. ανδρών (2η ημιτελική σειρά)

    19.40 Ύψος ανδρών

    19.45 800μ. γυναικών

    20.05 400μ. εμπόδια γυναικών

    20.15 400μ. εμπόδια ανδρών

    20.25 100μ. γυναικών

    20.30 Δισκοβολία γυναικών

    20.35 100μ. ανδρών (τελικός)

    20.40 Τριπλούν ανδρών

    20.45 800μ. ανδρών

    21.00 1.500μ. γυναικών

    21.15 1.500μ. ανδρών

    21.25 3.000μ. στιπλ γυναικών

    21.40 3.000μ. στιπλ ανδρών

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ταχύτητα" στα Τσικλητήρεια

    Η Δεβετζη στα Τσικλητήρεια

    [23] Πολιτισμός

    "Κοινός Τόπος" Τέχνης

    13/6/2005 12:45:00 μμ

    Αναζητώντας ένα "Κοινό Τόπο" ανάμεσα στην εικαστική έκφραση, το θέατρο και την αρχιτεκτονική, 14 εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν από 22/6 έως τις 17/7 τα έργα τους στο θέατρο "Επί Κολωνώ". Ένα θέατρο με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και ταυτότητα ως χώρος θεατρικής διδασκαλίας και πραγμάτωσης, αλλά και ανοιχτό από τη γένεσή του και σε άλλες, πλην της θεατρικής, μορφές τέχνης.

    Οι καλλιτέχνες εξερευνούν το χώρο του θεάτρου που δεν είναι απλά χώρος υποδοχής των έργων αλλά γίνεται αιτία δημιουργίας τους. Ερευνούν τις έννοιες του πραγματικού και του ψευδαισθησιακού-καλλιτεχνικού χώρου και επιχειρούν την ταύτισή τους.

    Είναι η πρώτη φορά που σε έκθεση του Επί Κολωνώ τα εικαστικά έργα καταλαμβάνουν όλο το χώρο του θεάτρου. Με την εγκατάσταση των έργων οι χώροι αποκτούν διαφορετική λειτουργία. Γίνονται μέρη μιας φανταστικής πόλης που διατηρεί τη δική της πολεοδομία, που αναζητά τις σχέσεις και τα σημεία τομής του έξω και του μέσα, του πραγματικού και του καλλιτεχνικού χώρου, του ρεαλιστικού χώρου και του χώρου της μνήμης.

    Οι καλλιτέχνες που μετέχουν είναι οι: Βασίλης Βασιλακάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Δημήτρης Γκιζίνος, Βαγγέλης Γκόκας, Γιώργος Διβάρης, Δημήτρης Καραντινόπουλος, Κατερίνα Μπαραμπούτη, Ευαγγελία Μπασδέκη, Σωτήρης Πανουσάκης, Τάκης Πουλόπουλος, Ελευθερία Ρούσου, Παναγιώτα Τζαμουράνη, Κώστας Τσώλης, Έφη Φουρίκη.

    Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνονται, κάθε Τετάρτη, ειδικές βραδιές με performance, live μουσική, συζητήσεις κ.ά.

    Στο Θέατρο "Επί Κολωνώ"

    Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, 104 44 Κολωνός

    Τηλ: 210 51 38 067 φαξ: 210 51 46 169

    Ώρες Λειτουργίας: Κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής 8:30 μ.μ έως 12:00 μ.μ

    [24] Πολιτισμός

    "Ακρίτες I - Καστελόριζο"

    13/6/2005 12:31:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πρόσωπα σκαμμένα από την αλμύρα και τον ήλιο, πρωταγωνιστές μιας πραγματικότητας με ρυθμούς και βιώματα άγνωστα για τον κάτοικο της μεγαλούπολης. Σε αριθμό φτάνουν τους 251. Είναι οι Ακρίτες του Καστελόριζου, που στο πλαίσιο του προγράμματος "Ακρίτες" το οποίο υλοποιεί η New Media Art σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, φωτογραφήθηκαν και μίλησαν για τη ζωή τους για τις ανάγκες δημιουργίας ενός φωτογραφικού λευκώματος. Το υλικό συγκεντρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό σε έκθεση με τίτλο "Ακρίτες I - Καστελόριζο", που εγκαινιάζεται μέσα από μια γιορτή με παραδοσιακή μουσική, στις 17 Ιουνίου στις 08:00 μ.μ. στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα με την φωτογραφική έκθεση θα υπάρχουν παρουσιάσεις οπτικοακουστικών προγραμμάτων και προβολή ντοκιμαντέρ σε video wall. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 5 Ιουλίου 2005.

    (Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής).

    [25] Υγεία

    Φάρμακο 2.000 ετών

    13/6/2005 1:19:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Associated Press

    Ζωή φώλιαζε μέσα στο σπόρο χουρμαδιάς ηλικίας 2.000 ετών, που αποκάλυψε η σκαπάνη των αρχαιολόγων στα ερείπια της Μασάδα, μιας οχυρωμένης λοφοκορφής κοντά στη Νεκρά Θάλασσα. Ισραηλινοί ερευνητές που πήραν το σπόρο στα χέρια τους κατάφεραν, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, να "ξυπνήσουν" στον πυρήνα τις διαδικασίες αναπαραγωγής. Πλέον είναι φυτό ύψους 30 εκατοστών, ονομάστηκε "Μαθουσάλας" και αν μπορούσε να μιλήσει θα καυχιόταν ότι είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος μιας εξαφανισμένης, από τα χρόνια του Μεσαίωνα, ποικιλίας χουρμαδιάς, η οποία θρυλείται για ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες.

    Σύμφωνα με τη Σάρα Σάλον ερευνήτρια του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής "Λουις Μπόρικ" στην Ιερουσαλήμ, που ανέλαβε το όλο εγχείρημα, οι χουρμαδιές χρησιμοποιούνταν ευρέως στην αρχαιότητα για τη θεραπεία μεγάλης γκάμας ασθενειών, από απλές μολύνσεις μέχρι καρκινικούς όγκους.

    Τα πρώτα φύλα του νεαρού ακόμη "Μαθουσάλα" έχουν ήδη σταλεί στο εργαστήριο για ανάλυση. Μεγαλώνοντας κι άλλο, καθώς θα θεριεύει, θα ξεδιπλώνει τα φύλλα του στον ήλιο και στους επιστήμονες τα μυστικά του.

    "Μελετάμε προσεκτικά τα φυτά με φαρμακευτικές ιδιότητες. Πιστεύουμε ότι τα αρχαία γιατρικά ίσως αποτελέσουν τα φάρμακα του μέλλοντος" δηλώνει η Σάλον και ελπίζουμε να δικαιωθεί.

    [26] Υγεία

    Εθελοντική Αιμοδοσία

    13/6/2005 12:00:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Δέκα λεπτά από το χρόνο μας, αφιερωμένα στην προσφορά αίματος, μπορούν να σώσουν μια ζωή. Αυτό το γεγονός που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, έρχεται να μας υπενθυμίσει η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου. Με αφορμή την ημέρα ο Δήμος Αθηναίων οργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία για τα Άτομα με Αναπηρία. Θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας (Γραφείο ΑμεΑ) του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", την Τρίτη 14 Ιουνίου 2005 από τις 8:00 έως τις 14:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα- Αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου).

    Σχετικά Links: Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών

    [27] Κοινωνία

    Ελλάδα: Παγκόσμια Δύναμη Ανθρωπιάς

    13/6/2005 6:19:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Με μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία στην Κομοτηνή, της διεθνούς φήμης Ελληνίδας ερμηνεύτριας και πρέσβειρας καλής θελήσεως της UNICEF, Νάνα Μούσχουρη, εγκαινιάζεται το Σάββατο η μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και δράσης του Υπουργείου Εξωτερικών, που έχει ως στόχο την προβολή της ανθρωπιστικής συμβολής της χώρας μας για την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας. Τη Δευτέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, έχοντας στο πλευρό του τη Νάνα Μούσχουρη, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, προκειμένου να ενημερώσει και να καλέσει όλον τον κόσμο σε μία "συστράτευση πολιτείας και πολιτών" για να προβληθούν οι δράσεις της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα "Ελλάδα: Παγκόσμια Δύναμη Ανθρωπιάς".

    "Είναι μια κίνηση εξωστρέφειας, για να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να αξιοποιήσουμε την αναπτυξιακή βοήθεια που προσφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών στις αναπτυσσόμενες χώρες, στο πλαίσιο των Στόχων της Χιλιετίας", είπε ο κ. Στυλιανίδης και εξήγησε ότι η εκστρατεία ξεκινά από τη Θράκη γιατί πρόκειται για μία δημοκρατική κοινωνία όπου "συμβιώνουν διάφορες θρησκείες, γλώσσες, πολιτισμοί, κάτω από την ομπρέλα της Ελληνικής Δημοκρατίας".

    Η συναυλία θα μεταδοθεί από το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ καθώς και από το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5.

    Μετά τη συναυλία, θα ακολουθήσει παρουσίαση της προσπάθειας αυτής και στη ΔΕΘ, για την οποία θα ζητήσει και πάλι τη συστράτευση των Ελλήνων που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 June 2005 - 16:52:27 UTC