Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Βασιλιάς Ελβις ζει…
  • [02] Δυσαρεστημένος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [03] "Εθνική υπόθεση η πτώση του Σινούκ"
  • [04] Δεν πωλείται ο Κόουλ
  • [05] Σύσκεψη για τη βία
  • [06] "Στραβοπάτησαν" οι Ελπίδες
  • [07] Στον Ατρόμητο ο Καραδήμος
  • [08] Στο δικαστήριο η υπόθεση Πέρι
  • [09] Δυσαρέσκεια στο Μαρούσι
  • [10] Σούτζο: "Ιδανικό δίδυμο με Κουρνέτα"
  • [11] Χωρίς προβλήματα η Εθνική Χαντμπολ
  • [12] Δεύτερη συνάντηση για το Ελληνικό Τραγούδι
  • [13] "Να απαλλαγούν Σερίφης και Κασσίμης"
  • [14] Λεμονής για Λεβαδειακό
  • [15] Συμμαχούν για ναυτιλία – τουρισμό
  • [16] "Παγώνει" η μεταγραφή Σιλά στον ΠΑΟΚ

    [01] Παράξενα

    Reality για να βρουν τον διάδοχο του Πρίσλεϊ

    Ο Βασιλιάς Ελβις ζει

    7/6/2005 8:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/6/2005 8:54:58 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο Βασιλιάς του ροκ εντ ρολ, βρίσκεται ανάμεσα μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το Elvis A Rama, το μουσείο για τον Έλβις στο Λας Βέγκας, το οποίο ψάχνει "κάπου εκεί έξω" για την ακρίβεια σε όλον τον κόσμο, τον καλύτερο μιμητή του, τον τέλειο αντικαταστάτη του. Το κυνήγι του χαμένου Έλβις, προϋποθέτει και μία γερή δόση ριάλιτι. Οι οντισιόν που θα διεξαχθούν στο Μέμφις, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, το Μόναχο, τη Μόσχα, το Σίδνεϊ, το Τόκιο, το Πεκίνο, τη Χονολουλού και το Μεξικό, θα μαγνητοσκοπηθούν τηλεοπτικά για τις ανάγκες ενός τηλε ριάλιτι 16 επεισοδίων. Οι υποψήφιοι θα κριθούν για το φωνητικό τους ταλέντο, την εμφάνισή και τη σκηνική τους παρουσία. Ο νικητής, θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να τραγουδήσει και να ηχογραφήσει το "If Id only bought her roses" το οποίο συνέθεσε ο Πρίσλεϊ και ο Πολ Τέρι. Ταυτόχρονα θα λάβει υποτροφία 3000 δολαρίων για να παρακολουθήσει μαθήματα και να ενισχύσει το φωνητικό του ταλέντο.

    Σχετικά Links: Elvis A Rama

    [02] Πολιτική

    Στη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Δυσαρεστημένος ο Γιώργος Παπανδρέου

    7/6/2005 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: NET, ΑΠΕ

    Οι θέσεις που διατύπωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για την άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και η εικόνα που εμφάνισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την περασμένη βδομάδα στη Βουλή στη συζήτηση για τη θητεία των Νομαρχών, απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση των Συντονιστών του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίσθηκε δυσαρεστημένος για τους χειρισμούς και ζήτηση συνεννόηση και διάλογο με τα όργανα του ΠΑΣΟΚ. "Η εικόνα μας την περασμένη βδομάδα αδικεί το έργο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας" τόνισε αναφορικά με τις τρεις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν στο θέμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ενώ για τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη σημείωσε με νόημα." Δεν είναι σωστό να φαίνονται κάποιοι πρωτοπόροι και άλλοι λαχανιασμένοι. Δεν πρέπει να ρίχνουμε τουφεκιές στον αέρα".

    "Δεν πρέπει να τουφεκάμε στον αέρα"

    "Κατανοώ τη διαφορετική άποψη . Θα πρέπει να υπάρχει όμως συνεννόηση και διάλογος μέσα στα όργανα του κόμματος" πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που δέχτηκε επικρίσεις γιατί δεν έθεσε το θέμα στα όργανα , ζήτησε να συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα της μονιμοποίησης.

    Όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι εντός της Ημερήσιας Διάταξης.

    Παίρνοντας τον λόγο , ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης και αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες σημείωσε:

    " Είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση και όχι συνυπεύθυνοι με την Ν.Δ.".

    "Πρέπει να συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα και όχι αυτά που μας βοηθούν επικοινωνιακά" τόνισε από την πλευρά του ο Γ. Φλωρίδης.

    Δυσαρέσκεια για τις διαφορετικές γραμμές

    Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης και η θέση που πήρε πρόσφατα η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στη νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον τρόπο που χειρίστηκαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το θέμα.

    "Δεν ήταν καλή η εικόνα μας την προηγούμενη εβδομάδα" είπε ο κ. Παπανδρέου, για να προσθέσει ότι αυτή η εικόνα αδικεί το έργο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας .

    Και γι αυτό ζήτησε από τους κ.κ. Δ. Ρέππα, Απ. Κακλαμάνη, Χ. Καστανίδη και Φ. Πετσάλνικο να διαμορφώσουν κανονισμό λειτουργίας του Σ.Ο., ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση νέου κανονισμού λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ζήτησε επίσης από τον Ανδρέα Λοβέρδο να ετοιμάσει εισήγηση για τις θέσεις που πρέπει να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της αξιολόγησης των Πανεπιστημίων και τη στάση που πρέπει να τηρήσει κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

    Να ετοιμάσει εισήγηση για την Απασχόληση ζήτησε επίσης και από την Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    [03] Πολιτική

    "Εθνική υπόθεση η πτώση του Σινούκ"

    7/6/2005 9:54:00 μμ

    Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δε θα αποκρυβεί τίποτα και ότι θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες όσοι ευθύνονται για την πτώση του Σινούκ, το Σεπτέμβριο του 2004, έδωσε, την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, σχετικά με την πορεία των ερευνών για την πτώση του ελικοπτέρου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι οι ενέργειες των διοικητικών Οργάνων έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τις διαταγές, ενώ χαρακτήρισε "εθνική υπόθεση". Μάλιστα, πρόσθεσε ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη διεθνή κοινότητα. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι σημειώνεται καθυστέρηση στην πορεία των ερευνών και υποστήριξαν ότι υπάρχει πλημμελής φύλαξη των τμημάτων του ελικοπτέρου που ανασύρθηκαν, τα οποία θα υποστούν αλλοιώσεις και δε θα βοηθήσουν στο να ερευνηθούν επακριβώς τα αίτια της πτώσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ποινικές διώξεις για το Σινούκ

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δεν πωλείται ο Κόουλ

    7/6/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι άνθρωποι της Άρσεναλ είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν την χρονική διάρκεια του συμβολαίου του Άσλεϊ Κόουλ πριν τον παραχωρήσουν σε άλλη ομάδα. Ο ίδιος ο παίκτης βέβαια δεν διστάζει να δηλώνει πως είναι πρόθυμος να φύγει για μια άλλη ομάδα και με μια καλή πρόταση, όμως αυτό φαίνεται πως τουλάχιστον σε αυτή την φάση δεν είναι δυνατόν. Μάλιστα όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της Άρσεναλ, Ντέιβιντ Ντέιν, ήδη έχει απορρίψει δύο σημαντικές προτάσεις. Μια από την Γιουβέντους και μια από την Μπαρτσελόνα, η οποία προσέφερε 18 εκατομμύρια ευρώ για τον Κόουλ, πριν τελικά λάβει αρνητική απάντηση.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σύσκεψη για τη βία

    7/6/2005 11:02:00 μμ

    Έξι μέτρα για την δραστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου (2005-2006), αποφασίστηκαν στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό την προεδρία του υπουργού, Γιώργου Βουλγαράκη, ενώ έγινε αποτίμηση των προβλημάτων της αγωνιστικής περιόδου που έληξε. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, παραβρέθηκαν από πλευράς Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο υφυπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο γενικός γραμματέας, Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Γεώργιος Αγγελάκος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, Περικλής Βασιλάκης, οι αθλητικοί δικαστές, Βασίλειος Κωστόπουλος, Στέφανος Πανταζόπουλος, Γεράσιμος Βρυώνης, Βασίλειος Πορτοκάλης και Δημήτριος Λευκός, καθώς και άλλοι παράγοντες.

    Τα έξι μέτρα

    Τα μέτρα που αποφασίστηκαν και τα οποία ανακοίνωσε ο κ.Βουλγαράκης, είναι τα εξής:

    -Επίσπευση της εγκατάστασης συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης των χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

    -Βελτίωση των όρων ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

    -Έκδοση κάρτας φιλάθλου σε συνδυασμό με ονομαστικά εισιτήρια για τον έλεγχο της εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα.

    -Χρησιμοποίηση από ΠΑΕ και ΕΠΑΕ προσωπικού ασφάλειας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Νόμου.

    -Τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο και στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου για την εναρμόνισή τους, με σκοπό την αποτελεσματικότερη απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης.

    -Εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Στραβοπάτησαν" οι Ελπίδες

    7/6/2005 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανεκμετάλλευτη πέρασε τελικά η νίκη της Εθνικής Ελπίδων στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, καθώς σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Στέλιου Αποσπόρη, γνώρισε την ήττα μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου με 1-0 από την αντίστοιχη ομάδα της Ουκρανίας. Το πρόβλημα της Εθνικής ήταν η απόδοσή της στο πρώτο μέρος του αγώνα, στο διάστημα δηλαδή που δέχθηκε και το γκολ (30), αφού παρουσίασε ένα νωθρό πρόσωπο και δεν βρήκε λύσεις από κάποιους ποδοσφαιριστές κυρίως στο κέντρο με αποτέλεσμα οι δύο Έλληνες επιθετικοί παρά τις προσπάθειές τους, να μένουν απομονωμένοι. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους Ουκρανούς, όταν είχαν ένα δοκάρι σε σουτ του Κριβοσενένκο, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε και στον Σηφάκη. Δέκα λεπτά αργότερα είχαμε το ελληνικό δοκάρι με τον Παπαδόπουλο να πιάνει μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Τελικά στο 30 ο Πουκάνιτς με ένα πολύ όμορφο σουτ άνοιξε το σκορ σε μια φάση που η ελληνική άμυνα βρέθηκε σε σύγχυση.

    Καλύτερη στο β' μέρος

    Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αποσπόρης αντικατέστησε και τον Γουνδουλάκη, με τον Δάρλα, και γύρισε τη διάταξη σε 3-5-2, που συχνά γινόταν 3-4-3 (έβγαινε ο Πλιάγκας από δεξιά). Η Ελλάδα έγινε πιο επιθετική, βρήκε ρυθμό και, σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση των Ουκρανών, άρχισε να επιζητεί με αξιώσεις το γκολ. Ετσι, σε διάστημα μόλις έξι λεπτών, οι νεαροί διεθνείς απώλεσαν τρεις καλές ευκαιρίες: στο 56΄ η κεφαλιά του Τοροσίδη (σε κόρνερ του Λαγού) πέρασε άουτ, στο 59΄ ο Γκόντιν απέκρουσε επί της γραμμής το σουτ του Σαμαρά και στο 61΄ ο σέντερ φορ της Χέρενφεν πλάσαρε (από πλάγια δεξιά) άουτ. Στο 72΄ ο Λεοντίου είχε μακρινό συρτό σουτ άουτ, και κάπου εκεί η επιθετική «φούρια» της εθνικής κόπασε, αφού οι δυνάμεις άρχισαν να εγκαταλείπουν τους διεθνείς. Στο 83΄ ο Κόβπακ έχασε καλή ευκαιρία για το 0-2, όταν αστόχησε για λίγο στο σουτ που επιχείρησε, ενώ η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 90΄, όταν ο Σηφάκης απέκρουσε θεαματικά το σουτ του Γκούμενιουκ, και στο κόρνερ που ακολούθησε ο Ρόμαντσουκ πήδησε μόνος αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

    Διαιτητής: Ντράγκομιρ Τάνοβιτς (Σερβία/Μαυροβούνιο)

    Κίτρινες: Τοροσίδης-Νεβμίβακα, Γκόντιν, Τσεμπέριαχκο

    ΕΛΛΑΔΑ (Στέλιος Αποσπόρης): Σηφάκης, Τοροσίδης, Λεοντίου, Παπαδόπουλος, Φυτανίδης (32΄ Πλιάγκας), Μάκος, Αραμπατζής (64΄ Κυριακίδης), Γουνδουλάκης (46΄ Δάρλας), Μάντζιος, Σαμαράς, Λαγός.

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Γκενάντι Λιτόφτσενκο): Πιάτοφ, Ρόμαντσουκ, Ισχτσένκο, Νεβμίβακα, Πιουνένκο (70΄ Κόβπακ), Γκούμενιουκ, Πουκάνιτς (90 Γκρίσκο), Κριβοσέγενκο, Τσεμπέριαχκο, Γκόντιν (76΄ Σέβτσουκ), Ομπερέμκο.

    Η κατάσταση στον 2ο όμιλο

    Καζακστάν-Τουρκία 2-1

    Ελλάδα-Ουκρανία 0-1

    Δανία-Αλβανία 7-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Δανία 8 22

    Ουκρανία 9 16

    Ελλάδα 9 14

    Τουρκία 9 14

    Γεωργία 7 8

    Αλβανία 9 5

    Καζακστάν 7 3

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον Ατρόμητο ο Καραδήμος

    7/6/2005 8:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στο πρόσωπο του Λουκά Καραδήμου βρήκε η διοίκηση του Ατρομήτου, τον αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή που είχε ζητήσει ο Γιώργος Παράσχος, προς ενίσχυση για την νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Καραδήμος που είναι 31 ετών και καλύπτει με άνεση την αριστερή πλευρά τόσο της αμυντικής, όσο και της μεσαίας γραμμής, έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, έτσι αποτέλεσε μια ιδανική ευκαιρία για την νέα ομάδα που προέκυψε από την συγχώνευση της Χλακηδόνας με τον Ατρόμητο Περιστερίου. Στα άμεσα σχέδια της διοίκησης της ομάδας μάλιστα είναι να αποκτηθεί κι ένας τερματοφύλακας, ώστε να καλυφθεί το κενό που προέκυψε με την αποχώρηση του Πιέρ Εμπέντε.

    [08] Μπάσκετ

    Στο δικαστήριο η υπόθεση Πέρι

    7/6/2005 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το ενδεχόμενο ποινής φυλάκισης αντιμετωπίζει ο μάνατζερ του Ολυμπιακού, Σταύρος Ελληνιάδης, μετά την ποινική δίωξη που του άσκησε η Εισαγγελία Πειραιά για την υπόθεση πλαστογραφίας κυπριακού διαβατηρίου του Αμερικανού πλέι μέικερ των "ερυθρόλευκων", Μαρκί Πέρι. Ο Ελληνιάδης κατηγορείται για τρία πλημμελήματα, "ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία", "χρήση πλαστού εγγράφου" και "απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης", κατηγορίες, για τις οποίες προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 12 έως 18 μήνες σε πρώτο βαθμό. Η απόφαση θα είναι εφέσιμη, ενώ η όποια ποινή, επιβληθεί θα είναι εξαγοράσιμη. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα είναι αν η πλαστογραφία είναι "επί σκοπώ οφέλους", κάτι που, αν έχει σημειωθεί, τότε η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος. Στα έδρανα του δικαστηρίου ως κατηγορούμενοι θα καθίσουν και ο δικηγόρος Επ. Ζούκας (ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία) και ο μάνατζερ του Μαρκί Πέρι στην Ελλάδα, Νίκος Λότσος (απλή συνεργία στην πλαστογραφία).

    Την Πέμπτη η έφεση του Ολυμπιακού

    Στο μεταξύ, την Πέμπτη εκδικάζεται η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ για την ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που του επέβαλλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, για απρεπή συμπεριφορά μερίδας των οπαδών του στον πρώτο αγώνα της α΄ φάσης των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

    Ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Καραμηνάς, θα μελετήσει το σκεπτικό της σημερινής αθωωτικής απόφασης του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, σύμφωνα με την οποία η ΑΕΚ δεν τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στον τέταρτο ημιτελικό με το Μαρούσι στο Γαλάτσι.

    Εκτός από τον Γιάννη Καραμηνά, στο ΑΣΕΑΔ αναμένεται να παραστεί και ο μάνατζερ του Ολυμπιακού, Σταύρος Ελληνιάδης.

    Στον μεταγραφικό τομέα, ο Τζωρτζής Γκαρμπολάς βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη, καθώς έχει αναλάβει ο ίδιος το θέμα, όπως και αυτό του Μιχάλη Κακιούζη, το οποιο έχει «παγώσει» εξαιτίας οικονομικής διαφοράς. Το έντονο ενδιαφέρον για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο παραμένει επίσης «παγωμένο», όσο δεν ξεκαθαρίζει το τι μέλλει γενέσθαι στη διοίκηση του ΠΑΟΚ.

    [09] Μπάσκετ

    Δυσαρέσκεια στο Μαρούσι

    7/6/2005 7:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/6/2005 9:38:30 μμ)

    Την έντονη αντίδραση της διοίκησης του Αμαρουσίου προκάλεσε η χθεσινή κατάθεση του προέδρου της ΑΕΚ, Γιάννη Φιλίππου, στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Η ΚΑΕ των βορείων προαστίων της Αθήνας σήμερα εξέφρασε επισήμως με ανακοίνωσή της τη δυσαρέσκειά της για την στάση του πρόεδρου της Ένωσης, κάνοντας λόγο για "προσβολή της ομάδας και της νοημοσύνης της διοίκησης και των απλών φιλάθλων της". Η διοίκηση των "κίτρινων" παράλληλα διευκρίνισε πως δεν προχώρησε σε αυτή τη κίνηση νωρίτερα καθώς περίμενε πρώτα να εκδοθεί η απόφαση του αθλητικού δικαστή, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά την δικαιοσύνη.

    Επίθεση κατά Φιλλίπου

    Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση οι διοικούντες την ΚΑΕ, για υπερασπιστική ασέβεια από πλευράς ΑΕΚ αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Ο κ. Φιλίππου προφανώς ξεχνάει ότι φέτος, πριν τον πρώτο ημιτελικό στον Άγιο Θωμά, η ίδια η ΑΕΚ ζήτησε με έγγραφό της από εμάς και από την Αστυνομία να μην μπουν οπαδοί της στο γήπεδο. Γιατί το έκανε, αφού θεωρεί ότι «διαφημίζουν το άθλημα», όπως κατέθεσε στον Αθλητικό Δικαστή ο κ. Φιλίππου;

    Στον τέταρτο ημιτελικό οι τριάντα οπαδοί του Αμαρουσίου που πλήρωσαν εισιτήριο για να μπουν, δέχθηκαν κροτίδα πριν αρχίσει το παιχνίδι και αργότερα περικυκλώθηκαν. Φυσικά, κανείς δεν τους είδε, ούτε κατέγραψε να κάνουν όλα αυτά που επικαλέστηκε ο κ. Φιλίππου.

    Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό των δυο αθλητών της εφηβικής μας ομάδας, έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού στο κυλικείο του γηπέδου, όπου πήγαν μόνοι τους και αμέριμνοι.

    Καταλήγοντας, είναι κρίμα να καθόμαστε να συζητάμε για όλα αυτά σε μια φάση που το ελληνικό μπάσκετ προσπαθεί να ξαναφέρει την οικογένεια στο γήπεδο."

    [10] Βόλεϊ

    Σούτζο: "Ιδανικό δίδυμο με Κουρνέτα"

    7/6/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η παρουσία δυο πολύ καλών πασαδόρων του Ντόναλντ Σούτζο αλλά και του Βασίλη Κουρνέτα στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, φαίνεται να μην ενοχλεί καθόλου τον Αμερικανό διεθνή που πρόσφατα αποκτήθηκε από τους "ερυθρόλευκους". Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, ο Σούτζο αφού δήλωσε ικανοποιημένος που θα παίξει στον κυπελλούχο Ευρώπης, τόνισε ότι η συνύπαρξή του με τον Έλληνα διεθνή θα είναι εκτός από αρμονική και ισχυρό όπλο στα χέρια του νέου προπονητή, που θα τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της ομάδας.

    "Ανυπομονώ να έρθω"

    "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα έχω την ευκαιρία να παίξω στον Ολυμπιακό ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε προσθέτοντας: "Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και έχει μεγάλη ιστορία στον χώρο."

    Ο Ντόναλντ Σούτζο, αρκετά ανυπόμονος δήλωσε ότι περιμένει να τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, ώστε να έρθει στην χώρα μας και να ενταχτεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού, (αναμένεται γύρω στα μέσα Σεπέμβρη), ενώ απαντώντας σε ερώτημα για τη συνύπαρξή με τον Βασίλη Κουρνέτα, ήταν κατηγορηματικός:

    "Πρώτον, εγώ ποτέ δεν είπα ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μου είπαν ότι δεν θα είναι στην ομάδα ο Βασίλης Κουρνέτας. Δεύτερον, εκτιμώ πάρα πολύ τον Κουρνέτα ως αθλητή και πιστεύω ότι ο μεταξύ μας συναγωνισμός θα ωφελήσει την ομάδα στην προσπάθεια που θα κάνει για να πετύχει τους στόχους της."

    [11] Χωρίς προβλήματα η Εθνική Χαντμπολ

    7/6/2005 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της εθνικής χάντμπολ των ανδρών, ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με την Ουκρανία για τα πλέι-οφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι διεθνείς έτρεξαν το πρωί στο στίβο του Παλαιού Φαλήρου, ενώ το απόγευμα προπονήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης. Ο Νίκος Κοκολοδημητράκης και ο Βαγγέλης Βόγλης, που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών σε γόνατο και ώμο αντίστοιχα, συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα χωρίς να αισθανθούν ενοχλήσεις. Αύριο, οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα πάνε στο γήπεδο Καραϊσκάκη και θα παρακολουθήσουν τον αγώνα των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Ελλάδας-Ουκρανίας. Παράλληλα, θα μοιραστούν φυλλάδια, με τα οποία θα καλούνται οι φίλαθλοι να δώσουν το "παρών" στο κλειστό του Ελληνικού το Σάββατο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια των διεθνών.

    [12] Πολιτισμός

    Δεύτερη συνάντηση για το Ελληνικό Τραγούδι

    7/6/2005 9:39:00 μμ

    Σε θετικό κλίμα έγινε, την Τρίτη, στην ΕΡΤ η δεύτερη συνάντηση των δημιουργών του Ελληνικού Τραγουδιού. Από την πολύωρη ευρεία σύσκεψη, συγκροτήθηκε συντονιστικό όργανο από εθελοντές στήριξης της διεξαγωγής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Οι δημιουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι την Πέμπτη στο Ραδιομέγαρο, όπου θα οριστικοποιηθούν οι όροι και το πλαίσιο διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Επίσης, έθεσαν τις βάσεις συγκρότησης μιας Ακαδημίας που θα προωθεί και θα στηρίζει το ελληνικό τραγούδι, όχι μόνον μέσα από το Φεστιβάλ, αλλά και με άλλες δράσεις, με στόχο να εκφράζονται όλες οι απόψεις και να γίνεται γόνιμος διάλογος για το παρόν και το μέλλον της μουσικής στον τόπο μας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν Φεστιβάλ, θα πρέπει να γνωρίζουν πως η διαδικασία υποβολής του έργου τους παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2005.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ΕΡΤ στηρίζει το ελληνικό τραγούδι

    [13] Κοινωνία

    Προτείνουν οι Εισαγγελείς της δίκης

    "Να απαλλαγούν Σερίφης και Κασσίμης"

    7/6/2005 10:13:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την απαλλαγή των Γιάννη Σερίφη και Μιχάλη Κασσίμη από τις κατηγορίες για συμμετοχή σε ενέργειες του ΕΛΑ πρότειναν την Τρίτη ο εισαγγελέας της έδρας Μιλτιάδης Ανδριωτέλης και ο αναπληρωτής του Κωνσταντίνος Νίκας, καθώς δεν έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους. Ωστόσο, οι δύο Εισαγγελείς ζήτησαν την ενοχή των Ειρήνης Αθανασάκη, Χρήστου Τσιγαρίδα, Αγγελέτου Κανά και Κωνσταντίνου Αγαπίου για απλή συνέργια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, σε οκτώ από τις δέκα εκρήξεις του ΕΛΑ για τις οποίες κατηγορούνται. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    ΕΛΑ: Ένοχοι για οκτώ εκρήξεις

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Λεμονής για Λεβαδειακό

    7/6/2005 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το σίριαλ που ξεκίνησε με τον Μάκη Κατσαβάκη και το κατά πόσο θα μείνει ή όχι στην ομάδα του Λεβαδειακού τελείωσε με τον Έλληνα τεχνικό να αποχωρεί και πλέον να αναζητείται λύση για την αντικατάστασή του. Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η... προπονητολογία έχει φουντώσει για τα καλά, τα ονόματα δίνουν και παίρνουν, σε αυτά προστέθηκε και του Στεφάν Ντεμόλ, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της νεοφώτιστης ομάδας είναι ο Τάκης Λεμονής.

    [15] Οικονομία

    Αθήνα - Κάιρο ενισχύουν τους δεσμούς συνεργασίας

    Συμμαχούν για ναυτιλία τουρισμό

    7/6/2005 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τη θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου, με επιβατικό οχηματαγωγό, την ενίσχυση της δρομολογιακής σύνδεσης των δυο χωρών αλλά και τη διευκόλυνση μεταφοράς προσώπων και αγαθών, προβλέπει μεταξύ άλλων το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Μεταφορών Ελλάδας και Αιγύπτου Μιχάλης Λιάπης και Εσσαάμ Σάραφ. Επιπλέον, το μνημόνιο επιτρέπει σε κρουαζιερόπλοια, υπό ελληνική, αιγυπτιακή ή τρίτης χώρας σημαία, να συμπεριλάβουν στα δρομολόγια τους λιμάνια των δυο χωρών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η προοπτική συνεργασίας Αιγυπτιακών λιμένων με τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου, καθώς και η πιθανή κατασκευή λιμενικού τερματικού σταθμού στη Νότια Κρήτη εξαιτίας της εγγύτητας με τα αιγυπτιακά λιμάνια.

    Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη χώρα μας ο Αιγύπτιος υπουργός Μεταφορών συναντήθηκε και με τον υπουργό Τουρισμού, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Οι δυο υπουργοί συζήτησαν θέματα που αφορούν αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά και τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων (Ελλάδος-Αιγύπτου) για προσέλκυση τουριστών, που θα προέρχονται κυρίως από την Ασία (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία).

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Παγώνει" η μεταγραφή Σιλά στον ΠΑΟΚ

    7/6/2005 8:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το οικονομικό αδιέξοδο και το ύψος της μεταγραφής του Ζαν Μαρί Σιλά, ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ να "παγώσει" το ενδιαφέρον του για τον παίκτη του Εργοτέλη. Σήμερα επρόκειτο να πάει στο Ηράκλειο για να συζητήσει τις λεπτομέρειες της μεταγραφή ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Νίκος Παπαβραμίδης, όμως με παρέμβαση του προέδρου κ. Γούμενου, το ραντεβού ακυρώθηκε. Μετά από αυτή την εξέλιξη η μεταγραφή του παίκτη από τη Νέα Γουϊνέα, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης "ναυαγεί" οριστικά. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ηλιάδη της Καλαμαριάς. Ο ΠΑΟΚ περιμένει απλά την καταφατική απάντηση του κ. Δαμήλου ενώ τα έχει βρει σε όλα με τον παίκτη. Η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει οριστικά την Πέμπτη και μετά τη συνάντηση των δυο προέδρων. Σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη θα συζητήσει ο ΠΑΟΚ με την διοίκηση της Αναγέννησης Αρτας για την απόκτηση του 19χρονου Σωτήρη Μπαλάφα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 June 2005 - 20:52:00 UTC