Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] H γοργονίτσα θα περπατήσει
  • [02] Νέα κριτική Παπανδρέου
  • [03] Κόντρα για την αξιολόγηση
  • [04] Ενδιαφέρον "Μπάρτσα" για Ανρί
  • [05] "Αντίο" Βαζέχα με γκολ
  • [06] Στόχος του ΠΑΟΚ ο Σιλά
  • [07] Στον τελικό η ΑΕΚ
  • [08] Όλα στο πέμπτο και τελευταίο
  • [09] Στη Δ' Εθνική τα Γιάννενα
  • [10] "Μύλος" με Κατσαβάκη
  • [11] Με στόχο την αξιοπιστία
  • [12] Παρέμεινε "Γηραιός" ο Επαλέ
  • [13] Ανανεώσεις στον Ιωνικό

    [01] Υγεία

    Έγινε το θαύμα για τη Milagros

    H γοργονίτσα θα περπατήσει

    1/6/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: CNN

    Πριν από δεκατρείς μήνες ήταν μία μικρή γοργόνα. Ένα μωρό που γεννήθηκε με ενωμένα τα κάτω άκρα, πάσχοντας από ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο. Μέχρι χθες, γιατί από σήμερα, η μικρή Milagros, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ζήσει στο μέλλον μία φυσιολογική ζωή. Η διαδρομή, φυσικά θα είναι δύσκολη, αλλά το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Η εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε, πήγε θαυμάσια και το όνομα της αποδείχτηκε προφητικό. Milagros, στα ισπανικά σημαίνει θαύμα.... Και το θαύμα που όλοι ελπίζαμε και ευχόμασταν, είναι πια μία πραγματικότητα.

    Ξεπέρασαν το στόχο τους

    Ο Dr Λουίς Ρούμπιο, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που εγχείρισε το μωρό και ο βοηθός συνεργάτης του Ρολάντο Πίντο, χαμογελούν από ευτυχία, κρατώντας τα ποδαράκια της μικρής, χωρισμένα.

    Η εγχείρηση, που είχε διάρκεια 4.30 ώρες, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

    Όλα πήγαν τόσο καλά, που ενώ αρχικά οι γιατροί ήθελαν να διορθώσουν το πρόβλημα μόνο μέχρι τα γόνατα, τελικά παρέτειναν το στόχο τους μέχρι τους μηρούς .

    Επιτυγχάνοντας κίνηση και στους δυο.

    Σπανιότατο σύνδρομο

    Η μικρή Milagros από το Περού, γεννήθηκε με ενωμένα τα κάτω άκρα και ατροφικό πρωκτό.

    Τα εξωτερικά γεννητικά της όργανα σχηματίζουν μία άμορφη μάζα.

    Οι γιατροί είχαν μείνει άναυδοι με το ότι κατάφερνε να ζει τόσους μήνες.

    Μωρά σαν την Milagros, "σβήνουν" λίγες μέρες μετά τον τοκετό.

    Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν στον κόσμο τρεις περιπτώσεις μωρών με το σύνδρομο της γοργόνας.

    Η μπέμπα, ζυγίζει 6.5 κιλά (έχει το βάρος ενός εξάμηνου μωρού) και έχει ύψος 63.50 εκατοστά.

    Η νοητική της ανάπτυξη είναι εξαιρετική, λίγες ώρες πριν από την εγχείρηση, γελούσε και έπαιζε με τους γιατρούς στο χειρουργείο.

    Έντεκα γιατροί στο χειρουργείο

    Η ιατρική ομάδα αποτελούμενη από 11 γιατρούς, πλαστικούς χειρουργούς, παιδίατρους, καρδιολόγους και καρδιοχειρουργούς, εργάστηκε τη νύχτα.

    Οι επιστήμονες ήθελαν να έχουν απόλυτα ησυχία, καθώς το νοσοκομείο είναι δημόσιο και δέχεται καθημερινά περίπου 1500 ασθενείς.

    Στο μέλλον, σύμφωνα με τον Δρ Ρούμπιο, η Milagros Θα χρειαστεί άλλα 15 χρόνια χειρουργικών διορθωτικών επεμβάσεων.

    Σχετικά Links: Δείτε βίντεο με πλάνα από την εγχείρηση

    [02] Πολιτική

    Ομιλία σε Νομαρχιακή Συνέλευση στις Σέρρες

    Νέα κριτική Παπανδρέου

    1/6/2005 9:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 - ΝΕΤ

    Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης από τις Σέρρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στη Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματός του, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι "οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο" και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Αναφερόμενος στη συμφωνία διοίκησης εργαζομένων για εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για "συμπαιγνία της Κυβέρνησης και κάποιων συνδικαλιστών", ενώ απέστειλε και μήνυμα προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του δήμου Λευκώνα, οι οποίοι τον ανακήρυξαν επίτιμο δημότη "για την προσφορά του στην πατρίδα, το έθνος και την δημοκρατία".

    "Πήρατε τον κατήφορο"

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει τους αγρότες και ότι απέτυχε γενικότερα στην πολιτική της διότι δεν έχει όραμα, "αλλά ήθελε να στρογγυλοκαθήσει στις καρέκλες, χωρίς να ασχολείται με τα προβλήματα του λαού".

    "Διαβεβαιώνω τους αγρότες ότι θα είμαι δίπλα τους όχι με λόγια, αλλά με έργα, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε ακόμα λόγο για ατολμία στην εξωτερική πολιτική, για μεγάλη απογοήτευση στο εσωτερικό, πρωτοφανές κύμα πελατειακών σχέσεων, ακρίβεια και ανεργία που φουντώνουν.

    Με αναφορές στην υπόθεση Χούπη, τα γαλάζια παιδιά και την εξαπάτηση των συνταξιούχων, ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβερνητική πολιτική στη δημόσια διοίκηση, ενώ, τέλος, κατηγόρησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό διότι η υπόθεση του εκλογικού νόμου έγινε "οικογενειακή υπόθεση", υπαινισσόμενος την απώλεια της έδρας του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες προς όφελος του θείου του πρωθυπουργού, Αχιλλέα Καραμανλή.

    [03] Κοινωνία

    Αντιδρούν πρυτάνεις - φοιτητές

    Κόντρα για την αξιολόγηση

    1/6/2005 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με αναστολή της λειτουργίας των πανεπιστημίων, που παραμένουν κλειστά από την Τρίτη, προειδοποιούν οι πρυτάνεις, αν το υπουργείο Παιδείας δεν δεσμευτεί σε εύλογο χρονικό διάστημα για τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και δεν προχωρήσει σε γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη η γραμματεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης, επεσήμανε ότι η Συνοδός είναι υπέρ της αξιολόγησης, αλλά υπό προϋποθέσεις. Στο μεταξύ, φοιτητές και σπουδαστές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00 της Πέμπτης στα Προπύλαια, ενώ, την ίδια ώρα, θα γίνει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε άλλες πόλεις.

    "Ναι" υπό προϋποθέσεις

    Όπως επισημαίνουν οι πρυτάνεις, αν δεν δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση, αλλά και τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ θα προκύψουν "από την πίσω πόρτα ", όπως είπαν χαρακτηριστικά, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

    Μάλιστα, ο κ. Μπαμπινιώτης προειδοποίησε ότι οι πρυτάνεις θα αναγκαστούν να ζητήσουν δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων, αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των διδασκόντων, καθώς πλέον η αναλογία φοιτητών - διδασκόντων είναι εις βάρος της εκπαίδευσης, λόγω του τεράστιου αριθμού φοιτητών.

    Τέλος, οι πρυτάνεις τάχθηκαν στο πλευρό των φοιτητών και διευκρίνισαν πως θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, ενώ χαρακτήρισαν "λασπολογία" το ότι δεν επιθυμούν την αξιολόγηση.

    Να σημειωθεί ότι τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και συνεδριάζει η ΠΟΣΔΕΠ, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλή πανελλαδική απεργία

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ενδιαφέρον "Μπάρτσα" για Ανρί

    1/6/2005 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Φρανκ Ράικαρντ, επιβεβαίωσε σήμερα το ενδιαφέρον της ομάδας του για τον επιθετικό της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί. Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι ο Γάλλος διεθνής βρίσκεται στο στόχαστρο των φετινών πρωταθλητών Ισπανίας, ωστόσο τίποτε δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα ο Ράικαρντ, όταν ρωτήθηκε εάν σκοπεύει να κάνει πρόταση στον αρχηγό των «κανονιέριδων» Πατρίκ Βιεϊρά απάντησε: "Όχι. Μας ενδιαφέρει μόνο ο Ανρί...". Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα υποστηρίζουν ότι ήδη μια πρότασή τους, της τάξης των 16 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 24 εκ. ευρώ) για τον Ανρί, έχει απορριφθεί από την διοίκηση της Άρσεναλ, ωστόσο δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να επανέλθουν με νέα πρόταση για τον 28χρονο Γάλλο επιθετικό.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Αντίο" Βαζέχα με γκολ

    1/6/2005 10:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Κριστόφ Βαζέχα αποχώρησε και επισήμως από την ενεργό δράση, αποχαιρετώντας παλιούς και νεότερους φίλους με ένα παιχνίδι στο Κατόβιτσε της Πολωνίας, ανάμεσα στην Ρουχ Χορζόφ και τον Παναθηναϊκό, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του και την ομάδα στην οποία διέπρεψε. Το κλίμα ήταν φανταστικό με αρκετούς θεατές στις εξέδρες να σπεύδουν να τιμήσουν τον Ελληνοπολωνό, ενώ για την σημειολογία του πράγματος αξίζει να αναφέρουμε πως εκείνος που αντικατέστησε τον Κριστόφ Βαζέχα ήταν ο γιός του, Αρκάδιος. Ο Βαζέχα αγωνίστηκε στο α' ημίχρονο με την φανέλα της πολωνικής ομάδας και στο β' ημίχρονο με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας. Σκόραρε δύο φορές και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο, που γέμισε το γήπεδο για να τον τιμήσει. Το σκορ άνοιξε στο 24' ο Αλεξούδης, στο 27' ο Δώνης έκανε το 2-0 και στο 29' πάλι ο Αλεξούδης το 3-0. Ο Βαζέχα στο 48' έκανε το 4-0 και στη συνέχεια ο Νόβακ (59', 63') μείωσε σε 4-2. Στο 73' ο Κολιτσιδάκης ανέτρεψε τον Γκέσιορ, ο διαιτητής έδειξε το σημείο το πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο... Βαζέχα.

    Έτσι, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού σκόραρε... κατά του Παναθηναϊκού κι έκανε το 4-3. Αμέσως μετά αποχώρησε, τη θέση του πήρε ο γιος του Αρκάδιος, που έμελλε να διαμορφώσει το τελικό σκορ, λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός, που είχε στον πάγκο του τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, αγωνίστηκε με την ακόλουθη ενδεκάδα: Βάντζικ (12' Κοτσόλης), Ουζουνίδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Αποστολάκης, Καπουράνης, Μαραγκός, Μάρκος, Μπορέλι, Δώνης, Αλεξούδης. Αγωνίστηκαν ακόμη οι Νιόπλιας, Αλεξόπουλος, Γ.Σ. Γεωργιάδης. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο μεγάλος Πολωνός προπονητής, Κάζιμιρ Γκόρσκι, που πέρασε με επιτυχία τόσο από τον πάγκο του Παναθηναϊκού όσο και από αυτόν του Ολυμπιακού.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στόχος του ΠΑΟΚ ο Σιλά

    1/6/2005 10:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας τον Ζαν Μαρί Σιλά είναι δεδομένη, ωστόσο στην σημερινή συνάντηση διαπιστώθηκε πως η επίτευξη της μεταγραφής θα είναι δύσκολη, αφού ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον Εργοτέλη, ενώ είναι σαφές πως υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Οι άνθρωποι του "δικεφάλου" ζήτησαν από τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή από την Γουινέα να βρει την μέση λύση στις όποιες διαφορές, ενώ έγινε κατανοητό πως έχουν την διάθεση να προσφέρουν ακόμη και έμψυχα ανταλλάγματα. Στο μεταξύ τον 18χρονο αμυντικό χαφ του Πανθρακικού, Χουσεϊν Μουμίν, αποκτά αύριο ο ΠΑΟΚ, με συμβόλαιο τεσσάρων ή πέντε χρόνων. Ο παίκτης χαρακτηρίστηκε αξιόλογο ταλέντο από αυτούς που έχουν την γνώση του χώρου του Εθνικού Περιφερειακού πρωταθλήματος και στα δύο τελευταία πρωταθλήματα έκανε λαμπρές εμφανίσεις με την φανέλα της ομάδας της Κομοτηνής. Σήμερα ο ΠΑΟΚ απέστειλε στην UEFA τον φάκελο συμμετοχής της ομάδας στην προσεχή διοργάνωση του κυπέλλου UEFA. Αύριο, στην σύσκεψη της διοργανώτριας αρχής για την προετοιμασία του επόμενου πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Τσολακίδης και ο διευθυντής της ΠΑΕ Σάκης Λάιος.

    [07] Μπάσκετ

    Στον τελικό η ΑΕΚ

    1/6/2005 11:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά από απουσία ενός χρόνου, η ΑΕΚ επιστρέφει στον τελικό του πρωταθλήματος. Η Ένωση, μετά την επικράτηση της στο Γαλάτσι, με 69-63, απέναντι στο Μαρούσι, για τον τέταρτο ημιτελικό των πλέι οφ, συμπλήρωσε τις απαιτούμενες 3 νίκες και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Πανιώνιος. Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να ψάχνει την ιδανική πεντάδα, που θα μπορούσε να σταματήσει το γρήγορο ρυθμό της ΑΕΚ, τον οποίο είχαν επιβάλει Νίτσεβιτς και Λόλις, το Μαρούσι βρέθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στο -6 (20-14). Ωστόσο, το χαμηλό σχήμα που παρέταξε ο «δράκος» στην αρχή της δεύτερης περιόδου, είχε αποτέλεσμα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Μαρούσι δέχθηκε μόλις 11 πόντους από την ΑΕΚ και, εκμεταλλευόμενο τα διαδοχικά φάουλ της Ένωσης, που έστελναν τους φιλοξενούμενους στη γραμμή του φάουλ, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά με τη λήξη του ημιχρόνου στο -2 (31-29). Το αρνητικό για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ήταν ότι Λόλις, Μπουρούσης, Νίτσεβιτς και Κους είχαν «φορτωθεί» πρόωρα με τρία φάουλ.

    Η αυλαία της τρίτης περιόδου άνοιξε με τρίποντο του Λάρι Στιούαρτ, που έδωσε στο Μαρούσι για πρώτη φορά το προβάδισμα (32-31). Ωστόσο, η επιμονή του Παναγιώτη Γιαννάκη σε κοντό σχήμα, προκειμένου η ομάδα να τρέχει σε αιφνιδιασμούς και να είναι πιο ευέλικτη, στοίχισε στο Μαρούσι, που έβλεπε τους ψηλούς της Ένωσης να συνεχίζουν να σκοράρουν και να ανακτούν το προβάδισμα. Σπανούλης, Σέκουλιτς και Τζόουνς, πάντως, δεν κατέθεσαν τα όπλα και διατήρησαν το Μαρούσι στο... κυνήγι της ΑΕΚ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε και πάλι με το Μαρούσι στο -2 (48-46). Αξίζει πάντως να σταθεί κανείς στην επιθετική απραξία του Τόμπι Μπέιλι και σε αυτόν τον αγώνα, όπου η προσφορά του στο σκοράρισμα ήταν ελάχιστη. Ο Αμερικανός πάντως ξεχώρισε στον τομέα των ριμπάουντ εκεί όπου είχε 8 αμυντικά. Στην τελευταία περίοδο, η οποία σημαδεύτηκε από επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων της ΑΕΚ και του Αμαρουσίου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν 5 λεπτά και 40" πριν τη λήξη να ισοφαρίσουν και πάλι σε 53-53. Ωστόσο, η αποβολή του Τζόουνς με 5 φάουλ και ένα καθοριστικό φόλοου του Τόμπι Μπέιλι, μετά από άστοχο σουτ του Αντιτς (59-53), υπήρξε καταλυτικό στην έκβαση του αγώνα. Η Ένωση διατήρησε την ψυχραιμία της και, σε συνδυασμό με τα άστοχα τρίποντα του Αμαρουσίου, έφτασε στη νίκη με 69-63, ανατρέποντας τα προγνωστικά που ήθελαν τον Παναθηναϊκό να περνάει πρώτος στον τελικό του πρωταθλήματος.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-14, 31-29, 48-46, 69-63.

    Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τανατζής, Μητσόπουλος

    ΑΕΚ (ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ): Λόλις 8, Νικολαϊδης 3 (1), Ζήσης 13, Πελεκάνος, Κους 2, Χατζής 12 (1), Νίτσεβιτς 16, Άντιτς 12 (1), Μπουρούσης, Μπέιλι 3.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Μπλάκνεϊ 19 (3), Στιούαρτ 6 (2), Μπουντούρης 2, Σμίλιανιτς 2, Σέκουλιτς 15, Τζόουνς 6, Σπανούλης 10 (2), Κολώκας, Καϊμακόγλου, Στεφανίδης 3 (1).

    [08] Μπάσκετ

    Όλα στο πέμπτο και τελευταίο

    1/6/2005 9:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αυτός ο Πανιώνιος θέλει να κάνει την υπέρβαση. Παρ ότι στα παιχνίδια του ΟΑΚΑ είδε τους πράσινους του Ομπράντοβιτς να παίζουν χωρίς αντίπαλο, τελικά η Νέα Σμύρνη αποδείχτηκε μεγάλη "δαγκάνα" για τους πάντες. Έτσι έγινε και στο σημερινό τέταρτο παιχνίδι όπου ο Πανιώνιος έδειξε πως δεν "αστειεύεται", νικώντας τον ΠΑΟ με 70-67, έκανε το 2-2 και πλέον όλα θα κριθούν την Κυριακή. Έκει όπου και πάλι η ομάδα των πράσινων θα αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ για να κάνουν το 3-2 και να περάσουν στον τελικό της ΑΙ Μπάσκετ. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 22-17, 36-29, 57-53, 70-67

    Απόρθητη Νέα Σμύρνη

    Με δύναμη του κόσμου να τους καθοδηγεί, οι "κυανέρηθροι" ξεκίνησαν και πάλι πολύ καλά στο παιχνίδι. Έχοντας τον Τράβις Ουότσον να δείνει το σύνθημα ο Πανιώνιος βρέθηκε μπροστά με 20-10. Οι πράσινοι προσπάθησαν να "πιάσουν τα ασυμμάζευτα" και κατάφεραν τελικά να μειώσουν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στους πέντε πόντους.

    Καρμπόν κατάσταση και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Πανιώνιος, κρατούσε να είναι μπροστά, ακόμα και όταν ο Ουότσον είχε τρία φάουλ. Ο Αμερικανός φόργουορντ συνέχισε να αγωνίζεται με "θέρμη" και κράτησε έτσι στην ανάπαυλα να βρίσκεται στο +7. Από την άλλη ο ΠΑΟ έδειξε "σημάδια κατωτερότητας" βλέποντας τους παίκτες του να χάνουν "τρίποντα και δίποντα", (4/20 τρίποντα).

    Οι πράσινοι άρχισαν σημάδια βελτίωσης με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Με τον Διαμαντίδη να ανεβάζει τις στροφές και τον Τσαρτσαρή να προσφέρει πολύτιμες λύσεις και από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός κατάφερε μετά από αρκετή ώρα να πετύχει την ισοφάριση (44-44). Ωστόσο, ο Οικονόμου, μετά από πολλές άστοχες ενέργειες πέτυχε το δεύτερο τρίποντο του στον αγώνα και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Πανιώνιο, που με την συνέπεια του Ουότσον στο σκοράρισμα κατάφερε να μπει στην τελευταία περίοδο στο +4 (57-53).

    Ο Ρασάντ Ράιτ έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Μέμου Ιωάνου στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ με δύο διαδοχικές τρίποντες «βόμβες» έδωσε νέα πνοή στο παιχνίδι του Πανιωνίου, ενώ το ηθικό των αντιπάλων είχε φτάσει στο ναδίρ. Ενα τετράλεπτο αγωνιστικής απραξίας του Πανιωνίου, πάντως, έδωσε την ευκαιρία στον «μέτριο» Παναθηναϊκό, να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟ δεν αντέδρασε πλήρως, έχασε και το τελευταίο τρίποντο στο τέλος, και ο Πανιώνιος πήρε τη σπουδαία νίκη.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Ζαβλανός, Ηλιόπουλος

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΜΕΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ): Φαλέκας, Πετρόπουλος 6 (2), Σιγάλας, Περπέρογλου 2, Ράιτ 12 (3), Διαμαντόπουλος 12, Οικονόμου 9 (2), Ουότσον 27, Σούλης, Κουλ 2.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Αλβέρτης 5, Καλαϊτζής, Λάκοβιτς 18 (2), Μπατίστ 11 (1), Φέμερλινγκ, Χατζηβρέττας 8 (2), Τσαρτσαρής 11 (1), Διαμαντίδης 11, Σκεπάνοβιτς, Κουτλουάι 3 (1).

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στη Δ' Εθνική τα Γιάννενα

    1/6/2005 10:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μέχρι και πριν τρεις αγωνιστικές ο ΠΑΣ έπαιζε για να ανέβει στη Β Εθνική. Τελικά όμως λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου, θα βρεθεί στην Δ Εθνική από την ερχόμενη περίοδο. Όπως έγινε γνωστό, η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του συλλόγου των Ιωαννίνων κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή της ΕΠΑΕ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει λόγω χρεών, να αφαιρούνται τρεις βαθμοί από κάθε αγώνα που έδωσε φέτος η ομάδα και πλέον οι "παγουράδες" θα πέσουν από τις επαγγελματικές κατηγόριες.

    "Είναι ντροπή"

    Ο Πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξης Κούγιας, αμέσως μετά την τετελεσμένη απόφαση από την ΕΠΟ, τόνισε πως πρόκειται για "ντροπή", λέγοντας πως τα Γιάννενα δεν έχουν διαπράξει καμία παράβαση καθώς "πρώτα πρέπει να γίνει πρώτα η εκκαθάριση όπως λέει ο σχετικός Νόμος και ακολούθως, αν δεν υπάρχει από την εκκαθαριστική περιουσία, όταν τελειώσει η εκκαθάριση σε 5-10 χρόνια, τότε να κληθεί ο ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα να πληρώσει. Την ίδια γνωμοδότηση έχει δώσει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πριν μια εβδομάδα".

    Εξάλλου, ο κ. Κούγιας τόνισε πως τα λάθη ξεκίνησαν από την ΕΠΑΕ, καθώς αππό την αρχή είχε πει πως θα καθοριστούν τα χρέη της ομάδας στο Δημόσιο. Αλλά, "παρ όλα αυτά η επιτροπή εφέσεων, λίγο πριν η ομάδα ανέβει στη Β` Εθνική, αφού είναι γεγονός ότι θα υπάρξει τελικά αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, τον υποβαθμίσει στη Δ` Εθνική, όταν φέτος έχει πληρώσει 1,1 εκατομμύριο ευρώ στους ποδοσφαιριστές, ΙΚΑ, εφορία, έχει 15 παίκτες κάτω των 20 ετών, εκ των οποίων οι επτά είναι μεταγραφικοί στόχοι. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι για τους δύο από αυτούς τους παίκτες, που απορρίψαμε πρόσφατα πρόταση πολύ μεγάλου ελληνικού σωματείου, μεθοδεύτηκε με αυτόν τον τρόπο ο υποβιβασμός μας, για να μείνουν ελεύθεροι

    Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωαννίνων είπε για το τι θα γίνει στη συνέχεια, πως η ομάδα θα κάνει τα πάντα για δικαιωθεί. "Υπάρχει ένδικο μέσο και περιμένουμε μέσω αυτού τη δικαίωσή μας. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να στείλει στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΑΕ, αίτημα με το σκεπτικό που έχει στείλει στη δευτεροβάθμια, να ανακαλεστεί η απόφαση της, οπότε αυτομάτως εξαφανίζεται η ποινή".

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Μύλος" με Κατσαβάκη

    1/6/2005 9:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ανακοίνωσή που εξέδωσε αρκετές ώρες μετά την είδηση πως ο Μάκης Κατσαβάκης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού, η διοίκηση της ομάδας διαψεύδει το γεγονός και κάνει αναφορά σε ταύτιση απόψεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του Λεβαδειακού στην σημερινή συνάντηση του προπονητή με τον πρόεδρο Γιάννη Κομπότη, υπήρξε άριστο κλίμα και ταύτιση απόψεων, ενώ οι επαφές ανανεώθηκαν για την επόμενη εβδομάδα. Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για διαφωνίες οι οποίες αφορούν την στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, δηλαδή τις θέσεις του τεχνικού διευθυντή, του βοηθού προπονητή, του γυμναστή και του φυσιοθεραπευτή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τέλος ο Κατσαβάκης

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με στόχο την αξιοπιστία

    1/6/2005 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η εξάλειψη του παράνομου στοιχήματος, τα ανταποδοτικά τέλη για τον αθλητισμό και η αξιοπιστία των αγώνων, αποτελούν τους βασικούς στόχους των όσων σκέφτεται να δρομολογήσει η κυβέρνηση, με την σταδιακή εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο στοίχημα, όπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8. "Κάναμε μια πρόταση στην ΟΠΑΠ ΑΕ να μελετήσει την σταδιακή εισαγωγή στο "Πάμε Στοίχημα" αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος. Εαν η πρόταση ευοδωθεί, πιθανόν το εγχείρημα να αρχίσει με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου", πρόσθεσε ο κ.Ορφανός. "Παράλληλα, ζητήσαμε από την ίδια εταιρία να μελετήσει, να μας προτείνει και ίσως να αναλάβει από τον Ιανουάριο του 2007 - οπότε λήγει η σύμβαση που υπάρχει - το στοίχημα".

    Όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού ρωτήθηκε εάν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου όσο διαρκεί η ισχύουσα σύμβαση, απάντησε: "Δεν υπάρχει ούτε από την πλευρά της σύμβασης, ούτε από πλευράς νομοθεσίας, ασυμβίβαστο". Είπε ακόμη ο κ.Ορφανός: "Πιστεύουμε, ότι φέτος έγινε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα που ενισχύει την αξιοπιστία, επομένως κάποια από τα στοιχεία που αναφέρονταν στο παρελθόν, δεν ισχύουν. Την ίδια ώρα ανθεί το παράνομο στοίχημα, που δεν υπήρχε όταν γίνονταν αυτές οι συζητήσεις, επομένως πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανοιχτά τα μάτια. Και το τρίτο σημείο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η προετοιμασία της εταιρίας, ώστε να μπορεί να αναλάβει το στοίχημα, όταν θα τελειώσει αυτή η σύμβαση". Τέλος, όσον αφορά στις φήμες περί αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, ο κ.Ορφανός τόνισε: "Πράγματι, υπάρχουν συζητήσεις και φήμες, αλλά δεν τίθεται θέμα για την κυβέρνηση".

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρέμεινε "Γηραιός" ο Επαλέ

    1/6/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με νέο συμβόλαιο ανανέωσε την συνεργασία του ο Ζόελ Επαλέ και η ομάδα του Ηρακλή. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού πήγε το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 2+1 χρόνια. Ο ίδιος ο Επαλέ εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη και το καινούριο του συμβόλαιο. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και γι αυτό αποφάσισα να συνεχίσω την καριέρα μου εδώ. Ήθελα να μείνω στον Ηρακλή γιατί είναι η ομάδα που πληροί τις προϋποθέσεις για μένα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες μου και τη διοίκηση της ομάδας και τους ευχαριστώ ολόψυχα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Από εκεί και πέρα οι διοικούντες τον Ηρακλή, περιμένουν αύριο τις τοποθετήσεις των Σνάουτσνερ, Σεγκιρί και Μπακιτσίογλου, στις προτάσεις που τους κατέθεσαν για ανανέωση της συνεργασίας τους.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανανεώσεις στον Ιωνικό

    1/6/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τους Λετιέρι, Καλαμάρα, Μάγγο και Νατσούρα συνάντησε σήμερα ο Χρήστος Κανελλάκης και τους έκανε τις προτάσεις του για τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους, στο πλαίσιο της εβδομάδας ανανεώσεων που έχει ξεκινήσει στον Ιωνικό. Ο Λετιέρι και ο Καλαμάρας υπέγραψαν τα νέα τους συμβόλαια, τα οποία για τον πρώτο είναι διετές και για τον δεύτερο πενταετές, ενώ οι Νατσούρας και Μάγγος επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν ο μεν πρώτος την Τρίτη, ο δε Μάγγος, αύριο. Παράλληλα, ο Χρήστος Κανελλάκης χειρίζεται προσωπικά το θέμα του νέου προπονητή, ώστε να λήξει κι αυτό κι έτσι η διοίκηση να βάλει μπροστά τα μεταγραφικά. Ήδη έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία γύρω από το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Βαγγέλη Βλάχου, γεγονός που έχει ενοχλήσει τον Χρήστο Κανελλάκη κι γι' αυτό προέβη σε σχετική δήλωση. "Έχουμε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για προπονητές από τη Λατινική Αμερική, τις οποίες εξετάζουμε προσεκτικά και πιστεύω πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταλήξουμε σε συμφωνία".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 1 June 2005 - 20:51:17 UTC