Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 166 για φυτά
  • [02] Κάλπες στον Λίβανο
  • [03] Μοιραίο παιχνίδι για 13χρονο

    [01] Παράξενα

    166 για φυτά

    29/5/2005 10:47:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μήπως τα αγαπημένα σας λουλούδια δεν είναι στα πάνω τους, παρά το ότι έχει έρθει η Άνοιξη; Αν νομίζετε πως μόνο το λίπασμα ή ένας γεωπόνος μπορούν να σας βοηθήσουν, απατάσθε Ιδιωτική εταιρία στη Χιλή εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία, που παρέχει ασθενοφόρα για ασθενή φυτά! Η εταιρία SOS Express διαθέτει τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα οχήματα πρώτων βοηθειών, τα οποία υπόσχονται να σπεύσουν αμέσως μόλις κληθούν, ώστε τα ασθενή φυτά να διακομιστούν για εξετάσεις. Η χρήση της υπηρεσίας, που σε πρώτο στάδιο είναι διαθέσιμη μόνο στην πόλη Σαντιάγκο, είναι απλή: ο ενδιαφερόμενος σηκώνει το τηλέφωνό του, καλεί την ειδική γραμμή επειγόντων περιστατικών και ένα πράσινο ασθενοφόρο, με τη συνοδεία ειδικού βοτανολόγου φυτολόγου, καταφθάνει το συντομότερο δυνατό, αναλαμβάνοντας να μεταφέρει το ασθενές φυτό για θεραπεία. "Υπάρχουν εταιρείες ασθενοφόρων που σώζουν ανθρώπινες ζωές. Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε τα φυτά", δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας, Άντρες Κάστρο.

    [02] Μ. Ανατολή

    Αρχή από την Βηρυτό

    Κάλπες στον Λίβανο

    29/5/2005 9:42:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Περίπου 400.000 κάτοικοι της Βηρυτού προσέρχονται από τις 7 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στις κάλπες, προκειμένου να ψηφίσουν στις πρώτες βουλευτικές εκλογές στον Λίβανο μετά τον τερματισμό της στρατιωτικής παρουσίας της Συρίας στη χώρα. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, το ψηφοδέλτιο του γιου του δολοφονηθέντος πρώην πρωθυπουργού, Ραφίκ αλ Χαρίρι, αναμένεται να κερδίσει τις περισσότερες από τις 19 θέσεις της νέας Βουλής για τις οποίες αποφασίζει η Βηρυτός. Μάλιστα, εννέα υποψήφιοι από το ψηφοδέλτιο του Σάαντ αλ Χαρίρι έχουν ουσιαστικά εκλεγεί, καθώς οι αντίπαλοί τους αποσύρθηκαν από την εκλογική μάχη. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί και τις επόμενες τρεις Κυριακές στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ώστε να εκλεγούν τα 128 μέλη της νέας Βουλής.

    [03] Κοινωνία

    Υπέστη ηλεκτροπληξία σε παιδότοπο

    Μοιραίο παιχνίδι για 13χρονο

    29/5/2005 11:28:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Τραγικό τέλος είχε για ένα 13χρονο αγόρι το παιχνίδι σε παιδική χαρά της παραλίας Ασπροπύργου το βράδυ του Σαββάτου, καθώς κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα, απέναντι από την ψαροταβέρνα με την επωνυμία "Μπόκος". Ενώ ο μικρός έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά στην παιδική χαρά, έπιασε ένα καλώδιο φωτισμού που είχε τοποθετηθεί για να φωτίζει τους εξωτερικούς χώρους της ταβέρνας, η οποία είχε τραπέζια και καθίσματα στο χώρο. Το παιδί κεραυνοβολήθηκε και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου, ενώ έχει παραγγελθεί πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς ηλεκτρολόγους ώστε να προσδιοριστούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και, αν προκύψουν ευθύνες, να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στον Εισαγγελέα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 May 2005 - 8:50:08 UTC