Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ώρα των αποφάσεων
  • [02] Κυβερνητική για αγροτικά
  • [03] Σύγκρουση πλοίων στον κόλπο Ομάν
  • [04] Το παλαιστινιακό ζήτημα στο επίκεντρο
  • [05] Απάτη σε βάρος του Οίκου Ναύτου
  • [06] Πετάει, πετάει...
  • [07] Καζάνι που βράζει το Ιράκ
  • [08] Με Αντριάανσε συνεχίζει η Πόρτο
  • [09] Οριστικά εκτός ο Μπασινάς
  • [10] Προσύμφωνο με Ακιέλ
  • [11] Ξανά στους "76ers" ο Τσίκς
  • [12] "Έσπασε" το σερί των "Χιτ"
  • [13] Κόντρα για τη διαφθορά

    [01] Κοινωνία

    Ξεκίνησε η Πανορθόδοξη Σύνοδος

    Η ώρα των αποφάσεων

    24/5/2005 7:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/5/2005 10:22:27 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Άρχισε λίγο πριν τις 10 το πρωί στο Φανάρι η κρίσιμη για την τύχη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, Πανορθόδοξη Σύνοδος. Οι Ιεράρχες θα αναζητήσουν λύσεις για την εκτόνωση της κρίσης. Χθες, ο κ. Βαρθολομαίος είχε πολύωρες διαβουλεύσεις τόσο με τον κ. Ειρηναίο, όσο και με άλλους προκαθήμενους και ιεράρχες των Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίοι εξέφρασαν την ελπίδα η Σύνοδος να συμβάλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης στα Ιεροσόλυμα. Πάντως, ο κ. Ειρηναίος εμφανίστηκε ανυποχώρητος και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και πως θα παραμείνει στο θρόνο του μέχρι το τέλος. Μάλιστα, προτίθεται να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της απόφασης της Ιορδανίας Αμπντάλα, καθώς και τη δικαιοδοσία της Συνόδου να λάβει αποφάσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος σε δηλώσεις του χθες το απόγευμα τόνισε ότι η σημερινή μέρα θα είναι δύσκολη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αύριο η Πανορθόδοξη Σύνοδος

    [02] Πολιτική

    Επιτάχυνση στην Οικονομία ζήτησε ο Πρωθυπουργός

    Κυβερνητική για αγροτικά

    24/5/2005 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Με θέμα την αγροτική πολιτική συνεδριάζει αυτή την ώρα η Κυβερνητική Επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλος. Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στην Οικονομία ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη ενώ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι, το θέμα Χούπη θεωρείται λήξαν για την Κυβέρνηση. Παράλληλα, ο κ. Ρουσόπουλος επέκρινε την προηγούμενη Κυβέρνηση για το νόμο, που επέτρεπε την ενοικίαση εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

    [03] Κοινωνία

    Ελληνικό δεξαμενόπλοιο με φορτηγό πλοίο

    Σύγκρουση πλοίων στον κόλπο Ομάν

    24/5/2005 8:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το δεξαμενόπλοιο "ASTRO LUPUS", με ελληνική σημαία, συγκρούστηκε τη νύχτα με το φορτηγό πλοίο "SAFARI" με σημαία Παναμά στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ομάν, 15 ναυτικά μίλια από τις ιρανικές ακτές. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ρήγμα στην αριστερή δεξαμενή φορτίου του ελληνικού πλοίου και σημειώθηκε διαρροή περίπου 800 κυβικών μέτρων, η οποία αντιμετωπίστηκε με μετάγγιση του φορτίου από τη δεξαμενή. Το "ASTRO LUPUS" μετέφερε 224.000 τόνους αργού πετρελαίου και είχε αποπλεύσει από το Kharg Island του Ιράν με προορισμό το Sikka της Ινδίας. Το 27μελές πλήρωμα του ελληνικού δεξαμενόπλοιου, στο οποίο είναι και 13 Έλληνες ναυτικοί, είναι καλά στην υγεία τους.

    [04] Πολιτική

    Το παλαιστινιακό ζήτημα στο επίκεντρο

    23/5/2005 11:40:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ,ΝΕΤ

    Την ανάγκη συνεργασίας Ισραηλινής και Παλαιστινιακής αρχής και την άμεση εξάλειψη κάθε μορφή βίας στην περιοχή, επισήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που λαμβάνει χώρα στο Τελ Αβίβ, με τη συμμετοχή Παλαιστινίων και Ισραηλινών. «Είναι πολύ εύκολο το πραγματικό ζήτημα να βρει τη λύση του, όταν ο στόχος μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών παραμένει ο πραγματικός διάλογος» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρνοντας ως παράδειγμα την εμπειρία του από τις διενέξεις που έζησε στην περιοχή της Βαλκανικής, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο αφοπλισμός είναι ίσως το μεγαλύτερο ζητούμενο: «Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει εν μέσω ένοπλων ομάδων και καταστάσεων βίας».

    Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «το γεγονός ότι όλοι μαζί στεκόμαστε εδώ σήμερα μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών είναι σημάδι ενός νέου ξεκινήματος και μιας νέας ελπίδας». Μάλιστα, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα ήταν ευτυχής να φιλοξενήσει ένα συνέδριο στο οποίο κεντρικό ρόλο θα είχαν η παλαιστινιακή οργάνωση Φατάχ και το εργατικό κόμμα του Ισραήλ, στο οποίο θα εξετάζονταν λεπτομερώς τα ζητήματα τα οποία χωρίζουν τις δύο πλευρές. «Οι διαφορές είναι σεβαστές, αλλά ο διάλογος είναι αυτός που οδηγεί σε λύση» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Στις εργασίες της συνάντησης στις οποίες μετέχουν αξιωματούχοι σοσιαλιστικών κομμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες περιοχές, την Ελλάδα εκπροσωπεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στο περιθώριο τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις, μεταξύ άλλων, με τον Σιμόν Πέρες, πρόεδρο του ισραηλινού Εργατικού Κόμματος και με τον Αντόνιο Γκουτιέρες, πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας. Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου μετέβη στη Ραμάλα και στα γραφεία της Παλαιστινιακής Αρχής όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Μαχμουντ Αμπάς. Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο στη Ραμάλα.

    [05] Κοινωνία

    Πολλές χιλιάδες ευρώ το ύψος της ζημιάς

    Απάτη σε βάρος του Οίκου Ναύτου

    24/5/2005 12:04:00 πμ

    Πηγή: NET

    Πόρισμα-φωτιά για απάτη, σε βάρος του Οίκου Ναύτου, αλλά και άλλων ασφαλιστικών ταμείων από συμβεβλημένους γιατρούς και τέσσερα διαγνωστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, συνέταξαν Ελεγκτές της υπηρεσίας Έλεγχου Δαπανών Υγείας Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με την έκθεση, στα διαγνωστικά κέντρα βρέθηκαν σφραγίδες γιατρών, συμβεβλημένων με τον Οίκο Ναύτου και βιβλιάρια υγείας του Οργανισμού, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για την έκδοση εκατοντάδων παραπεμπτικών για εξετάσεις ασφαλισμένων, που γίνονταν εν αγνοία τους.

    Ένας γιατρός συμβεβλημένος με τον Οίκο Ναύτου, που είναι και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης διαγνωστικού κέντρου, βρέθηκε να υπογράφει 110 παραπεμπτικά εξετάσεων, υψηλού κόστους μέσα σε ένα μήνα. Μαρτυρίες ασφαλισμένων αναφέρουν ότι δεν γνώριζαν του ιατρούς που είχαν συνταγογραφήσει τα βιβλιάρια τους, ενώ οι ίδιοι ασφαλισμένοι εμφανίζονται να έχουν παρουσιαστεί την ίδια μέρα και ταυτόχρονα, σε διαφορετικούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά, για συνταγογράφηση εξετάσεων. Οι ίδιοι γιατροί βρέθηκαν να συνταγογραφούν την ίδια μέρα, με τρεις διαφορετικές υπογραφές.

    Η συνολική ζημιά δεν έχει ακόμα υπολογιστεί για τον Οίκο Ναύτου. Το συνολικό τη ύψος αναμένεται να οριστεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, εντούτοις υΥπολογίζεται ότι ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Ο Οίκος Ναύτου ανέστειλε την συνεργασία του, με τέσσερα διαγνωστικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά και "πάγωσε" τις πληρωμές προς αυτά, διέκοψε τις συμβάσεις με έξι συμβεβλημένους γιατρούς του, παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Οίκου Ναύτου δύο μόνιμους ιατρούς, ενώ έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα.

    [06] Κόσμος

    Τσέσνα αναστατώνει την αμερικανική Γερουσία

    Πετάει, πετάει...

    24/5/2005 8:41:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Νέα παραβίαση του απαγορευμένου εναέριου χώρου της Ουάσινγκτον σημειώθηκε μέσα σε 15 ημέρες. Συγκεκριμένα, στη μία τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), ένα μικρό αεροσκάφος τύπου Τσέσνα εισήλθε στον απαγορευμένο εναέριο χώρο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες και στρατιωτικά αεροπλάνα να υποχρεώσουν τον πιλότο να προσγειώσει το Τσέσνα στο Μέριλαντ, βόρεια της πρωτεύουσας. Η αμερικανική Γερουσία αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά τις εργασίες της ωστόσο το κτήριο δεν εκκενώθηκε, όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά. Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαΐου ο Χάιντεν Σίφερ, κυβερνήτης ενός μικρού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα 150, είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο πάνω από την Ουάσινγκτον προκαλώντας την εκκένωση του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου. Ο Σίφερ έχασε την άδειά του και του απαγορεύτηκε να την ανανεώσει για ένα χρόνο.

    [07] Ιράκ

    Καζάνι που βράζει το Ιράκ

    23/5/2005 10:32:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ημέρα εφιάλτης η σημερινή για το Ιράκ. Συνολικά 16 άνθρωποι έχουν χάσει σήμερα τις ζωές τους, ενώ τουλάχιστον άλλοι 113 έχουν τραυματιστεί σε αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της πολύπαθης χώρας. Ως το πλέον πρόσφατο επεισόδιο βίας καταγράφηκε η έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου έξω από ένα σιιτικό τζαμί στην πόλη Μαχμουντίγια, νοτίως της Βαγδάτης, αλλά και η εν ψυχρώ δολοφονία ανωτάτου στελέχους του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας και συντονιστή των επιχειρήσεων εναντίον των ανταρτών, Ουαέλ αλ Ρουμπάιε.

    Έκρηξη βίας

    Ο στρατηγός Ρουπμάι ήταν διοικητής μιας ειδικής νεοσύστατης μονάδας επιφορτισμένης με το συντονισμό των υπουργείων και των πολυεθνικών δυνάμεων στο έργο των επιχειρήσεων καταστολή των Ιρακινών ανταρτών.

    Ο ίδιος και ο οδηγός του έχασαν τις ζωές τους από τα πυρά ενόπλων, μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο κατευθύνονταν προς το υπουργείο, στη συνοικία Μανσούρ, στην ιρακινή πρωτεύουσα. Η οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ με ανακοίνωση της μέσω διαδικτύου ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

    Μετά και την βομβιστική επίθεση σε εστιατόριο σιιτικής συνοικίας της Βαγδάτης, όπου τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν, ακολούθησε μπαράζ συλλήψεων. Συνολικά 300 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία και το στρατό.

    Λίγο νωρίτερα στην πόλη Μαχμουντίγια, 40 χιλιόμετρα νοτίως της Βαγδάτης είχε προηγηθεί βομβιστική επίθεση εναντίον σιιτικού τζαμιού. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η βομβιστική επίθεση προκάλεσε την κατάρρευση ενός κτιρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν διάφοροι πολίτες που βρίσκονταν μέσα.

    Η πόλη Μαχμουντίγια το τελευταίο διάστημα υπήρξε θέατρο πολλών επιθέσεων μεταξύ διαφόρων θρησκευτικό-κοινωνικών ομάδων.

    Στο Τουζ Κχουρματου στο βόρειο Ιράκ, άλλο ένα παγιδευμένο όχημα εξερράγη παρασύροντας στο θάνατο πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 13. Το περιστατικό συνέβη κοντά στα γραφεία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης αυτής, που απέχει 88 χιλιόμετρα από το Κιρκούκ.

    Εκτιμάται ότι από τις αρχές του μήνα, πάνω από 550 άνθρωποι έχουν φύγει πρόωρα από τη ζωή στα διάφορα βίαια επεισόδια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκρηξη σε εστιατόριο στη Βαγδάτη

    Αιματηρή επίθεση στη Σαμάρα

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με Αντριάανσε συνεχίζει η Πόρτο

    24/5/2005 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Και "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις" ο Ολλανδός, Κο Αντριάανσε, ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της πορτογαλικής Πόρτο. Χθες μετά την παραίτηση του προπονητή Ζοζέ Κουσέιρο από το τιμόνι της ομάδας είχε διαρρέυσει ότι ο Ολλανδός πρώην τεχνικός της Αλκμααρ θα είναι ο αντικαταστάτης τους και χθες το βράδι η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε επισήμως την πρόσληψη του ανθρώπου που έφερε την Άλκμααρ στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο κ. Αντριάνσε, που είχε ανακοινώσει από τον Ιανουάριο ότι μετά από τρία χρόνια θα αποχωρήσει από το τιμόνι της ολλανδικής ομάδας θα παρουσιαστεί και επισήμως σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραιτήθηκε ο Κουσέιρο

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οριστικά εκτός ο Μπασινάς

    23/5/2005 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οριστικά χωρίς τον Αγγελο Μπασινά θα ταξιδεύσει αύριο στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός, για το τελευταίο ματς της σεζόν εναντίον του ΟΦΗ. Ο διεθνής μέσος δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα και τέθηκε εκτός πλάνων του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, όπως και ο τιμωρημένος Εζέκιελ Γκονζάλες. Αυτές οι απουσίες αναγκάζουν τον Ιταλό να αναπροσπαρμόσει τα σχέδιά του όσον αφορά τη στελέχωση της μεσαίας γραμμής, όπου επικρατέστεροι υποψήφιοι για την ενδεκάδα είναι οι Σίλβιο Μάριτς, Λουτσιάν Σανμαρτεάν, χωρίς να αποκλείεται η λύση του Σρντιαν Αντριτς. Επίσης, σήμερα δεν προπονήθηκε ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε λόγω κόπωσης και κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς της Τετάρτης. Έτσι, το πιθανότερο σχήμα με το οποίο θα παραταχθούν οι «πράσινοι» είναι: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Γκούμας, Μόρις, Χαραλαμπίδης, Μίνχ, Μάριτς, Σανμαρτεάν, Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου, Γκέκας. Στο μεταξύ, μετά την προπόνηση, παίκτες και προπονητής έδωσαν ραντεβού για τη Βουλιαγμένη, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε το δείπνο, το οποίο την περασμένη εβδομάδα είχε προτείνει ο Μαλεζάνι στους ποδοσφαιριστές.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προσύμφωνο με Ακιέλ

    23/5/2005 9:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον 27χρονο τούρκο ακραίο αμυντικό Φατίχ Ακιέλ προσυμφώνησε ο ΠΑΟΚ, και μέσα στις επόμενες μέρες θα τον αποκτήσει αν αυτός απαντήσει καταφατικά μετά τη χθεσινή προκαταρκτική συμφωνία με τους ανθρώπους της Μπόχουμ. Ο Φατίχ Ακιέλ ήρθε αθόρυβα στη Θεσσαλονίκη χθες, συνάντησε και συζήτησε με τους διοικούντες της ομάδας και με την ίδια μυστικότητα έφυγε για την Κωνσταντινούπολη, από όπου θα απαντήσει στις επόμενες μέρες. Ο παίκτης είναι ελεύθερος από τη Μπόχουμ, όπου αγωνίστηκε φέτος, και προτάθηκε από τον γερμανό μάνατζέρ του απευθείας στον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής ήταν στην αποστολή της εθνικής Τουρκίας στο Μουντιάλ της Απω Ανατολής (Ιαπωνία-Κορέα), ενώ έχει επίσης αγωνιστεί στις Γαλατασαράι και Φενερμπαχτσέ. Είναι 65 φορές διεθνής, ενώ στην Ευρώπη αγωνίστηκε με τις Μαγιόρκα και Μπόχουμ. Πάντως, στη γερμανική ομάδα δεν απολάμβανε της εμπιστοσύνης του προπονητή του, γι αυτό και έπαιξε μόνο σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος.

    [11] Μπάσκετ

    Ξανά στους "76ers" ο Τσίκς

    24/5/2005 11:29:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το "γυαλί" που είχε "ραγίσει" εδώ και καιρό στις σχέσεις του τεχνικού των Φιλαδέλφεια "76ers" Τζιμ Ο Μπράιαν και του αφεντικού της ομάδας Μπίλι Κινγκ, μετά τα φετινά αρνητικά αποτελέσματα έσπασε χθες οριστικά και ο κ. Κίνγκ έστειλε "σπίτι του" του τον Ο Μπράιαν. Στη θέση του προσέλαβε τον Μορίς Τσικς, ο οποίος μετά τη θητεία τους ως παίκτης, επιστρέφει ξανά στη Φιλαδέλφεια από ένα άλλο πόστο προκειμένου να φέρει ξανά τους "76ers" και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Άλλωστε όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ομάδας "ο Μο είναι οικογένεια. Ο Μο αιμορραγεί για τους 76ers, αιμορραγεί για τη Φιλαδέλφεια"

    [12] Μπάσκετ

    "Έσπασε" το σερί των "Χιτ"

    24/5/2005 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά από 9 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις των πλεϊ οφ του πρωταθλήματος του ΝΒΑ το αήττητο των Χιτ έσπασε τα ξημερώματα "μέσα στο ίδιο τους το σπίτι" από το Ντιτρόϊτ. Στον πρώτο τελικό της ανατολικής περιφέρειας, στα πλέι οφ, οι Πίστονς επιβλήθηκαν του Μαϊάμι με 90-81 και πήραν προβάδισμα στους μεταξύ τους αγώνες. Με κύριο όπλο τους την άμυνα οι φιλοξενούμενοι και ισορροπία στο σκοράρισμα από όλους τους παίκτες, περιόρισαν τα ατού των Χιτ και δεν έδωσαν έτσι θριαμβευτικό χαρακτήρα στην επιστροφή του Σακίλ Ο Νιλ, που έμεινε στους 20 πόντους. Τοπ σκόρερ του Μαϊάμι με 22 πόντους ο Τζόουνς, ενώ ο Ντιουέιν Γουέιντ τεελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους. Από την άλλη πλευρά ο Ρασίντ Ουάλας σημείωσε 20 πόντους, ακολούθησε ο Μπίλαπς με 18, ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον με 16 και οι Μπεν Ουάλας, Πρινς με 13.

    [13] Πολιτική

    Με αφορμή το θέμα Χούπη

    Κόντρα για τη διαφθορά

    23/5/2005 10:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το θέμα Χούπη είναι λήξαν για την κυβέρνηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος και άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, για το νόμο που επέτρεπε την "ενοικίαση" υπαλλήλων στο Δημόσιο Τομέα. Ο κ. Ρουσόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι μέσω του αμαρτωλού νόμου ν.3154/03 έκανε αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα, επιβαρύνοντας τον και οδηγώντας σε ομηρία χιλιάδες εργαζομένους. " Τα προβλήματα αυτά έληξαν με την κατάργηση του νόμου αυτού και με τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους που προώθησε η κυβέρνηση" τόνισε. Απαντώντας στο Θ. Ρουσόπουλο, ο Νίκος Αθανασάκης μίλησε για προσπάθεια φθηνού αντιπερισπασμού. "Η κυβέρνηση επιχειρεί να συμψηφίσει ένα θέμα, στο οποίο δεν χωρεί συμψηφισμός" είπε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα, θλιβερό φαινόμενο, χαρακτήρισε την υπόθεση Χούπη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πάντως ότι έγινε υπερβολική προβολή του ζητήματος.

    Επισημάνσεις Μητσοτάκη

    Ερωτηθείς για τα προβλήματα διαφθοράς, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά, μεγάλα και τρέχουν.

    "Ο πρωθυπουργός αναντιρρήτως έχει ευθύνες τις οποίες γνωρίζει και στις οποίες θα ανταποκριθεί" τόνισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ζητώντας παράλληλα να αποφεύγονται οι υπερβολές.

    " Το φαινόμενο για το οποίο συζητούμε είναι θλιβερό, είναι καταδικαστέο, χωρίς να είναι παρανομία είναι παράβαση ηθικής τάξεως. Αλλά πολλές φορές σκέφτομαι: Άραγε μόνο αυτός ήταν που είχε πολλές θέσεις; ανέφερε.

    "Φθηνός συμψηφισμός"

    Νωρίτερα, απαντώντας στο Θ. Ρουσόπουλο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό και προσπαθεί να συμψηφίσει το θέμα Χούπη, ένα θέμα, που, όπως είπε, δεν χωρούν συμψηφισμοί. "Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται" τόνισε σημειώνοντας ότι μόλις ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέψει από το εξωτερικό θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για θέματα διαφάνειας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 May 2005 - 8:52:00 UTC