Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός
  • [02] Όλα καλά για την Κάιλι
  • [03] Μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
  • [04] "Εργαστήριο" ναρκωτικών στο Βύρωνα
  • [05] Το Κύπελλο Αγγλίας στην Άρσεναλ
  • [06] Ο πόλεμος συνεχίζεται λέει ο Μπους

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

    21/5/2005 9:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2005 9:35:36 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για να κατακτήσει δύο τίτλους μέσα σε τέσσερις ημέρες, αφού επικράτησε του Άρη στον τελικό της Πάτρας και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για φέτος. Οι Πειραιώτες πήραν την νίκη με 3-0 με ένα εύστοχο πέναλτι του Τζόρτζεβιτς, μια εξαιρετική ενέργεια του Ριβάλντο και μια σπουδαία συνεργασία Ριβάλντο, Τζιοβάνι και Τζόρτζεβιτς με τον Σέρβο να ευστοχεί. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στο πρώτο μέρος οι "ερυθρόλευκοι" παρά την υπεροχή τους, δεν κατάφεραν να βρουν την ομάδα προς τα δίχτυα. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από ορισμένα επεισόδια πριν την έναρξη του, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, όμως τα πνεύματα ηρέμησαν σύντομα και ο τελικός ξεκίνησε με καθυστέρηση δέκα λεπτών.

    Μοιρασμένο πρώτο μέρος

    Στο πρώτο μέρος δεν υπήρξαν μεγάλες συγκινήσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως ήταν κακό και το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο φιναλίστ. Ο Ολυμπιακός όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο είχε τον έλεγχο του αγώνα, την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις καλύτερες στιγμές, ωστόσο ο Άρης παρά την εμφανή πρόθεσή του να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να προσέξει πολύ περισσότερο τα ανασταλτικά του καθήκοντα, βγήκε και μπροστά, έκανε και ευκαιρία. Αυτή ήταν στο 33' με τον Καλλιμάνη να βρίσκεται ουσιαστικά μόνος του μέσα στην περιοχή του Νικοπολίδη, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας των "ερυθρολεύκων" μπλόκαρε του αδύναμο σουτ του μάλλον ξαφνιασμένου για την ευκαιρία που είχε, αντίπαλού του. Για να είμαστε ακριβείς καλύτερη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν είχε, όμως το πρώτο μέρος ήταν περισσότερο σαν μια συνεχής επίθεση, που σταματούσε είτε από λανθασμένες επιλογές, είτε από την καλή αμυντική λειτουργία του Άρη. Ένα εκπληκτικό φάουλ του Ταραλίδη στο 13' το έδιωξε με υπερένταση ο Πουρλιοτόπουλος και με μια ακόμη καλή στιγμή έκλεισε το ημίχρονο, αφού στο 44' ο ωραίος συνδυασμός του Ριβάλντο με τον Γεωργάτο δεν αξιοποιήθηκε από τον τελευταίο.

    Έχασε την ευκαιρία

    Με την συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών της επανάληψης, ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα και δεν ήταν για τον Ολυμπιακό. Ο Μπενίσκος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη, όμως την προβολή του σταμάτησε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που είχε προλάβει να κάνει την έξοδο του. Η διπλή αλλαγή του Μπάγεβιτς στο επόμενο λεπτό, άλλαξε το σκηνικό της αναμέτρησης με τους "ερυθρόλευκους" να δείχνουν την πρόθεση να γίνουν πιο δραστήριοι στην επίθεση και πριν καλά καλά κάνουν την πρώτη τους φάση ήρθαν και τα αποτελέσματα! Ο Τζόρτζεβιτς συνδυάστηκε με τον Τζιοβάνι και στο μαρκάρισμα του Κολτσίδα πάνω στον Βραζιλιάνο, ο Κασναφέρης υπέδειξε σωστά την λευκή βούλα του πέναλτι. Ο αρχηγός ευστόχησε και πλέον άλλαξε ολοκληρωτικά και η εικόνα του αγώνα, με τους Πειραιώτες να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και χωρίς άγχος.

    Ευκαιρίες σωρηδόν!

    Αυτό έβγαζε περισσότερες φορές τον Ολυμπιακό μπροστά και με αξιώσεις, έτσι ο αγώνας από εκεί και έπειτα απέκτησε ευκαιρίες, αποκλειστικά για τον Ολυμπιακό αλλά οι περισσότερες ήταν χαμένες. Στο 64' η βραζιλιάνικη μαγεία κάλυψε το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, με τους Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι, Ριβάλντο και Καστίγιο να αλλάζουν την μπάλα ταχύτατα, όμως ο νεαρός Ουρουγουανός αστόχησε απελπιστικά. Έτσι φτάσαμε στο 70' που ο Ριβάλντο έβαλε την σφραγίδα του όχι μόνο στον τελικό, αλλά μάλλον σε ολόκληρο τον θεσμό του Κυπέλλου σημειώνοντας ένα από τα ομορφότερα γκολ της περιόδου. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 89' ο Τζόρτζεβιτς μετά από έναν ακόμη εξαιρετικό συνδυασμό Ριβάλντο Τζιοβάνι, ενώ πριν, στο 86' οι "ερυθρόλευκοι" είχαν χάσει μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία με τον Γεωργάτο και στο 88' ο Καστίγιο ολοκλήρωσε το σερί χαμένων ευκαιριών.

    Διαιτητής: Κασναφέρης (Αργολίδας)

    Κίτρινες: Ριβάλντο, Πασσαλής,, Παπαδόπουλος

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (50' Καστίγιο), Πάντος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Ταραλίδης, Καφές (50' Τζιοβάνι), Γεωργάτος, Οκκάς (84' Στολτίδης), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς.

    ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Νάιντος, Καλλιμάνης (87' Μαρκομιχάλης), Νεμπεγλέρας (66' Αμπελάς), Πασσαλής, Κουεμάχα, Μπενίσκος, Μουράφσκι (68' Σανχούρχο).

    [02] Πολιτισμός

    Υπεβλήθη σε αφαίρεση όγκου

    Όλα καλά για την Κάιλι

    21/5/2005 8:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2005 9:27:15 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, BBC

    Σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το στήθος υποβλήθηκε την Παρασκευή η Αυστραλή τραγουδίστρια της ποπ, Κάιλι Μινογκ η οποία, όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, πάσχει από καρκίνο του μαστού. Σύμφωνα με τη γιατρό Τζένι Σίνιορ, που χειρούργησε την 37χρονη τραγουδίστρια, η επέμβαση, που έγινε σε νοσοκομείο της Μελβούρνης, πήγε πολύ καλά και η Κάιλι αναρρώνει, έχοντας κοντά της την οικογένειά της και τους φίλους της. Μάλιστα, η γιατρός τόνισε, πως η Κάιλι είναι αισιόδοξη και αισθάνεται καλά, ενώ χαρακτήρισε την 37χρονη τραγουδίστρια "τέλειο ασθενή". Η γιατρός της Κάιλι δήλωσε αισιόδοξη, ότι η διάγνωση και η αφαίρεση του όγκου έγιναν εγκαίρως και τώρα η Αυστραλή σταρ μπορεί να αναρρώσει πλήρως.

    Με τις ευχές χιλιάδων θαυμαστών της

    Η Κάιλι Μινόγκ ξεκίνησε την καριέρα της έφηβη ακόμη, ως ηθοποιός, συμμετέχοντας σε αυστραλέζικη σαπουνόπερα μεγάλης θεαματικότητας. Αναδείχθηκε σε σούπερ-σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής κι έχει εκατομμύρια θαυμαστές, οι οποίοι στέκονται δίπλα της στη δοκιμασία, που περνά και τις στέλνουν τις ευχές τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρόβλημα υγείας για την Κάιλι

    [03] Πολιτική

    Στο 3,6% η διαφορά με ΠΑΣΟΚ

    Μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

    21/5/2005 9:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Προβάδισμα 3,6% έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει στη Νέα Δημοκρατία πανελλαδική έρευνα της εταιρείας ΡΑΣΣ, για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας "Το Παρόν". Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,9%, το ΠΑΣΟΚ 29,3%, το ΚΚΕ 6,3%,ο ΣΥΝ 3,0% και ο ΛΑΟΣ 3,7%. Στην παράσταση νίκης το 49% εκτιμά, ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα τις κέρδιζε ή ότι θα είχε περισσότερες πιθανότητες να τις κερδίσει η ΝΔ, αντίθετα με το 30,3% των ερωτηθέντων πιστεύουν, ότι θα τις κέρδιζε ή έχει περισσότερες πιθανότητες να τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτηρίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 45,2% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 30,7% των προτιμήσεων.

    Η ακρίβεια και η ανεργία τα σημαντικότερα προβλήματα

    Σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κώστας Καραμανλής κρίνεται θετικά σε ποσοστό 61,3% και ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 48,2%, η Αλέκα Παπαρήγα με 28,6%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 28,3 % και ο Αλέκος Αλαβάνος με 24,8%.

    Επίσης, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, τα σημαντικότερα ζητήματα, που πρέπει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση είναι η οικονομία, η ανεργία και η ακρίβεια, ενώ ακολουθούν η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πολιτική, η διαφθορά και τα εθνικά θέματα.

    [04] Κοινωνία

    "Εργαστήριο" ναρκωτικών στο Βύρωνα

    21/5/2005 10:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν τον γιο του Γεώργιου Ρουπακιά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου, ο οποίος κατηγορείται για την κατασκευή συνθετικών ναρκωτικών σε χάπια και σκόνη. Πρόκειται για τον Θέμη Ρουπακιά ο οποίος συνελήφθη χθες στο Παλαιό Φάληρο μαζί με ένα ζευγάρι Ρώσων, οι οποίοι διακινούσαν συνθετικά χάπια σε ξενοδοχεία και κέντρα της παραλίας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν ολόκληρο εργαστήριο στην οδό Βοσπόρου 18 στο Βύρωνα, σε υπόγειο τριώροφης κατοικίας όπου διαμένει ολόκληρη η οικογένεια Ρουπακιά. Κατά την έφοδο η αστυνομία χρησιμοποίησε εισαγγελέα, χημικούς και πυροσβέστες, ενώ είναι η πρώτη φορά που βρίσκει παράνομο εργαστήριο συνθετικών ναρκωτικών σε υπόγειο.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Το Κύπελλο Αγγλίας στην Άρσεναλ

    21/5/2005 7:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2005 9:37:43 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ήταν ένας τελικός που τα είχε όλα. Αρκετές φάσεις, δυνατά φάουλ, κάρτες δύναμη. Μέχρι και το ενενηντάλεπτο η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεν ήταν καλύτεροι, έχασε αρκετές ευκαιρίες, κάποιες και η Άρσεναλ, όμως τα πάντα έληξαν στο 0-0. Και στην παράταση τίποτα δεν άλλαξε και στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ψυχραιμότερη πήρε τον τίτλο του Κυπέλλου.

    Καλύτερη αλλά άτυχη

    Μετά από ένα 20λεπτο όπου και οι δύο ομάδες κοίταξαν "τον χώρο", η Μάντσεστερ πήρε την πρωτοβουλία και άρχισε να παίρνει με πιο πολύ δύναμη στα καρέ της Άρσεναλ.

    Όμως στο 37 με τον Ρούνει και το ημίχρονο έληξε στο 0-0.

    Και στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σέρ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν καλύτερη έχασε πολλές ευκαιρίες, στο 66 με σουτ του Ρούνεϊ και η δεύτερη στο 85, όταν ο Φαν Νιστελρόι πήρε την κεφαλιά, ο Λιούνγκμπεργκ απέκρουσε πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε κάτι και έτσι οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

    Στη διαδικασία των πέναλτι, μοιραίος παίκτης στάθηκε ο Σκόουλς, καθώς ήταν ο μόνος που το έχασε κι έτσι οι «κανονιέρηδες», που ευστόχησαν σε όλα, κατέκτησαν το Κύπελλο. Στην εκποπνοή ακριβώς της παράτασης, ο Ρέγες είδε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Ρομπ Στάιλς.

    Η σειρά των πέναλτι: Φαν Νιστελρόι 1-0, Λαουρέ 1-1, Σκόουλς (απέκρουσε ο Λέμαν), Λιούνγκμπεργκ 1-2, Ρονάλντο 2-2, Φαν Πέρσι 2-3, Ρούνεϊ 3-3, Κόουλ 3-4, Κιν 4-4, Βιεϊρά 4-5.

    ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Λέμαν, Λαουρέν, Τουρέ, Σεντέρος, Κόουλ, Φαμπρέγκας (86 Φαν Πέρσι), Βιεϊρά, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πιρές (105 Εντου), Μπέργκαμπ (65 Λιούνγκμπεργκ), Ρέγες.

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Κάρολ, Μπράουν, Φέρντιναντ, Σιλβέστρ, Ο Σέι (77 Φόρτσιουν), Φλέτσερ (91 Γκιγκς), Κιν, Σκόουλς, Ρονάλντο, Φαν Νιστελρόι, Ρούνεϊ.

    [06] Κόσμος

    Ο πόλεμος συνεχίζεται λέει ο Μπους

    21/5/2005 7:55:00 μμ

    "Ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας προχωράει, αλλά δεν έχει ακόμα τελειώσει", τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπους στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμά του. "Η στρατηγική μας είναι σαφής: πολεμάμε τους τρομοκράτες στο εξωτερικό για να μην χρειαστεί να τους αντιμετωπίσουμε εδώ. Ακόμα και αν μας περιμένουν δύσκολες μέρες, οι πρόσφατες νίκες μας δίνουν μεγαλύτερη σιγουριά στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο", τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, προσθέτοντας, πως "οι τρομοκράτες γνωρίζουν, πως δεν υπάρχει μέρος για αυτούς τώρα που προωθείται η δημοκρατία στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, έτσι μάχονται για να σταματήσουν αυτήν την πρόοδο". Επίσης ο Πρόεδρος Μπους αναφέρθηκε στις "επιτυχίες κατά των τρομοκρατών στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ", ενώ επεσήμανε, πως τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι στο Λευκό Οίκο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 May 2005 - 20:51:07 UTC