Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι "Κατίνες" πάνε …φυλακή
  • [02] Στο Φόρουμ της Βάρνας ο Κ. Παπούλιας
  • [03] Επεισόδια στην Αθήνα
  • [04] Παρέμβαση Ειρηναίου
  • [05] Αναγκαστική προσγείωση επιβατικού
  • [06] Νέα επίθεση στο Ιράκ
  • [07] Νέα ώρα για το φινάλε
  • [08] Πρόβλημα με Μπασινά
  • [09] Πέρασε στον ημιτελικό η ΑΕΚ
  • [10] Επιστροφή Ζούρου στον Ολυμπιακό
  • [11] Αισιόδοξος ο Βέμπερ
  • [12] Με "λίγους" άρχισε η προετοιμασία
  • [13] Κλέφτης και …υπναράς
  • [14] Συντηρητική αγωγή ο Ηλιόπουλος
  • [15] Ανανέωσε ο Πέτκοβιτς

    [01] Παράξενα

    Οι "Κατίνες" πάνε φυλακή

    19/5/2005 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη θα βρίσκονται πλέον όσοι κάτοικοι της πόλης Icononzo, στην Κολομβία, κουτσομπολεύουν. Έχοντας κατά νου την ρήση "η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει", ο δήμαρχος της πόλης, Jesus Ignacio Jimenez, θέσπισε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο το κακοπροαίρετο κουτσομπολιό τιμωρείται με τέσσερα χρόνια κάθειρξης ή χρηματικό πρόστιμο, ύψους περίπου 73.000 ευρώ! Η τύχη κάθε "Κατίνας" θα κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες, όπου οι υπηρέτες του νόμου θα κρίνουν αν το κουτσομπολιό ήταν ...φαρμακερό ή ένα απλό κοινωνικό σχόλιο. "Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ανοίγοντας το στόμα τους και σπέρνοντας κακίες είναι το ίδιο με το να έχεις δυναμίτη στο στόμα", τόνισε εκπρόσωπος του δημάρχου, απαντώντας στις επικρίσεις όσων χαρακτήρισαν τον νόμο υπερβολικό. Αναρωτιέστε ακόμα για το κίνητρο του κ. Jimenez; Όπως είπε ο ίδιος, τον ανησυχεί πολύ το γεγονός, πως πολλοί άνθρωποι πάνε φυλακή ή χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας των κουτσομπολιών.

    [02] Πολιτική

    Για πολιτιστικούς διαδρόμους στην ΝΑ Ευρώπη

    Στο Φόρουμ της Βάρνας ο Κ. Παπούλιας

    19/5/2005 10:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στο περιφερειακό Φόρουμ για πολιτιστικούς διαδρόμους στην ΝΑ Ευρώπη συμμετέχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μαζί με εκπροσώπους των ηγεσιών όλων των βαλκανικών χωρών, που διεξάγεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας. H διάσκεψη της Βάρνας εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου των πολιτισμών και της ενισχύσεως της περιφερειακής συνεργασίας, δύο τομείς στους οποίους δίνει ιδιαίτερη σημασία η UNESCO. Οι πολιτιστικοί διάδρομοι στην ΝΑ Ευρώπη στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής στην υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο. Στο περιθώριο της συναντήσεως της Βάρνας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κροατίας Στίπε Μέσιτς, τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Φίλιπ Βουγιάνοβιτς και τον γενικό διευθυντή της UNESCO Κοϊχίρο Ματσούρα.

    [03] Κοινωνία

    Μετά από διαδήλωση αναρχικών

    Επεισόδια στην Αθήνα

    19/5/2005 9:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/5/2005 11:23:49 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Πέμπτης το κέντρο της Αθήνας, μετά από αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποίησαν αναρχικοί και μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων. Περίπου 200 άτομα κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων και στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Σόλωνος πέταξαν βόμβες μολότοφ, προξενώντας φθορές στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών των ΜΑΤ, που "απάντησαν" με δακρυγόνα και προσπάθησαν να απωθήσουν τους νεαρούς στα στενά των Εξαρχείων. Οι νεαροί χωρίστηκαν σε ομάδες και κατευθύνθηκαν προς την οδό Πατησίων, την λεωφόρο Αλεξάνδρας και το λόφο του Στρέφη, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και τζαμαρίες. Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ οι καπνοί από τις φωτιές και τα δακρυγόνα έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει απολογισμός των ζημιών από την Αστυνομία, ενώ περισσότεροι από δέκα νεαροί προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου εξετάζονται για να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους στα επεισόδια και, αν προκύψουν στοιχεία σε βάρος τους, θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα.

    [04] Κοινωνία

    Λίγες μέρες πριν την Πανορθόδοξη Σύνοδο

    Παρέμβαση Ειρηναίου

    19/5/2005 7:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: NET - NET 105.8

    Απάντηση στα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας που τον επικρίνουν έδωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο Πατριάρχης Ειρηναίος. Με γραπτή του ανακοίνωση, κατηγορεί όσους τον αμφισβητούν για την κατάσταση που επικρατεί, κάνοντας λόγο για "παρασυναγωγή" και "φατρία". Παράλληλα, δηλώνει έτοιμος να απολογηθεί και να επανορθώσει, μόλις, όμως, παρουσιαστούν ακράδαντα στοιχεία, ενώ τονίζει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί και προτάσσει "κλάδο ελαίας και καταλαγής", καλώντας τους Αγιοταφίτες να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους "ενώπιον του Θεού, του γένους και της ιστορίας" και να βοηθήσουν στην επάνοδο της ηρεμίας και της κανονικής οδού. Τέλος, απευθύνει αδελφικούς πασχαλινούς ασπασμούς προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους λοιπούς Προκαθήμενους και τους παρακαλεί, μαζί με τον ιερό κλήρο και το λαό, να εντείνουν τις προσευχές και τις προσπάθειές τους "για να μας λυπηθεί ο Θεός, να μην μας καταλογίσει ευθύνες, να μας συγχωρέσει και να φέρει την πολυπόθητη ειρήνη στην εκκλησία των Αγίων Τόπων".

    Από την πλευρά τους, αρκετά από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου εκτιμούν ότι ο κ. Ειρηναίος θα προβεί σε καθαίρεση και αντικατάσταση όσων τον αμφισβητούν, πριν από την Πανορθόδοξη Σύνοδο, την ερχόμενη Δευτέρα, στο Φανάρι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεν περνάει

    [05] Κόσμος

    Στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

    Αναγκαστική προσγείωση επιβατικού

    19/5/2005 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σε συναγερμό τέθηκε το διεθνές αεροδρόμιο "Μπεν Γκουριόν" στο Τελ Αβίβ, όταν ο πιλότος ενός επιβατικού Airbus ειδοποίησε τον πύργο ελέγχου ότι θα κάνει αναγκαστική προσγείωση γιατί δεν λειτουργούσε το σύστημα του πρόσθιου τροχού του αεροπλάνου. Ο πιλότος τελικά κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με τις αερολιμενικές αρχές. Σώοι είναι οι περίπου 300 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου, που η εθνικότητά του δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί. Η αναγκαστική προσγείωση έγινε με πλήρη συνδρομή των συνεργείων έκτακτης ανάγκης του ισραηλινού αεροδρομίου, μετέδωσαν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

    [06] Ιράκ

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

    Νέα επίθεση στο Ιράκ

    19/5/2005 11:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Συνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε σιιτικό τέμενος στη νότια Βαγδάτη, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι πέντε να τραυματισθούν σοβαρά. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ, η έκρηξη έγινε κοντά στο τέμενος Χουσαϊνίγια Αλ-Μέχντι αλ-Μουνταντάρ, στη συνοικία Σαϊντίγια, ενώ το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από ένα ζαχαροπλαστείο. Αν και το τέμενος ήταν κλειστό τη στιγμή της επίθεσης, οι αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς πολλοί κάτοικοι της περιοχής βρισκόταν στο δρόμο.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νέα ώρα για το φινάλε

    19/5/2005 10:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά τη συνεδρίαση, η ΕΠΑΕ άλλαξε την ώρα διεξαγωγής της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Έτσι στον αγώνα της που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 25 Μαΐου, οι οχτώ αγώνες θα αρχίσουν στις 18:30 και οι αγώνες της Β΄Εθνικής κατηγορίας, που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα, να ξεκινήσουν στις 16:45. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες φίλαθλοι, πέραν των αγώνων των παραπάνω Πρωταθλημάτων, να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρόβλημα με Μπασινά

    19/5/2005 10:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δύσκολα θα προλάβει να παίξει στον τελευταίο αγώνα της φετινής χρονιάς για το Πρωτάθλημα ο Άγγελος Μπασινάς. Ο μέσος του Παναθηναϊκού ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη σημερινή προπόνηση. Φυσικά, στις έξι ημέρες που μεσολαβούν έως το ματς της Κρήτης υπάρχουν ελπίδες να αναρρώσει, όμως αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δείχνει δύσκολο, γεγονός που εντείνει τον... πονοκέφαλο του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο Εζέκιελ Γκονζάλες θα είναι απών λόγω τιμωρίας (έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες). Εξάλλου εκτός προπόνησης ήταν και ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε που δεν μπόρεσε να γυμναστεί μετά τον χθεσινό τραυματισμό του στον αστράγαλο. Στα μεταγραφικά, οι «πράσινοι» αναμένουν τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις του Γιώργου Θεοδωρίδη με τον ΠΑΟΚ. Αν ο 25χρονος μέσος μείνει ελεύθερος, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ενταχθεί στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

    [09] Μπάσκετ

    Πέρασε στον ημιτελικό η ΑΕΚ

    19/5/2005 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για άλλη μια φορά έγινε ακριβώς ίδιο και η ΑΕΚ όπως και πέρυσι, μπήκε στον ημιτελικό της ΑΙ Μπάσκετ. Ο Δικέφαλος στον καθοριστικό τρίτο αγώνα επικράτησε του Άρη με 70-76 στο Αλεξάνδριο και μπήκε στην τετράδα των πλέι οφ. Αντίπαλος πλέον θα είναι το Μαρούσι, του οποίου θα έχει μειονέκτημα έδρας. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 23-19, 37-36, 51-57, 70-76.

    Από την αρχή ντέρμπι

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον τρόπο που είχε δηλωθεί. Ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο Φώτης Κατσικάρης είχε «εγκλωβίσει» τους αντιπάλους με άμυνα ζώνης, ενώ ο Άρης, διατηρώντας τη κυριαρχία του κάτω από τα καλάθια, μπορούσε να αντιδρά και να παραμένει «ζωντανός». Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη στο +1 (37-36). Κορυφαίος από την πλευρά της Ένωσης ήταν ο Ζήσης με 7 πόντους, με τον Τόμπι Μπέιλι να μην αποδίδει τα μέγιστα, όπως είχε κάνει στους δύο πρώτους αγώνες, ενώ από τους Θεσσαλονικείς ο Στακ ήταν το απόλυτο... αφεντικό με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

    Διαφήμιση για το Μπάσκετ αποτέλεσε και η συνέχεια. Ο Άρης βρήκε τις λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης της ΑΕΚ, ωστόσο, ενώ προηγήθηκε στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου με 47-41, δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τα διαδοχικά λάθη του Αρη, τα οποία μετέτρεψε σε δικά της εύκολα καλάθια, και με σερί 11-0 του «Δικεφάλου» οι παίκτες του Κατσικάρη πήραν το προβάδισμα με 52-47, για να προηγηθούν με 8 πόντους (49-57) 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου.

    Στην τελευταία περίοδο έγιναν όλα. Το γεγονός ότι ο Μπέιλι έκανε το τέταρτο φάουλ, έστειλε τον Αμερικανό εσπευσμένα στον πάγκο, μείωσε σε 58-60 και εν συνεχεία ο Άρης πήρε και πάλι το προβάδισμα με 61-60, βάζοντας... φωτιά και πάλι στο παιχνίδι. Οι επιλογές των παικτών του Άρη από τη γραμμή του τριπόντου δεν δικαίωσαν τους γηπεδούχους (5/27 στο σύνολο) και ο Μπέιλι τους... τιμώρησε με το ίδιο νόμισμα, διαμορφώνοντας το 61-63 υπέρ της ΑΕΚ. Ο Μεσεριάκου αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας σε 66-66 και ο Κόλινς έδωσε -προσωρινά- προβάδισμα τριών πόντων στον Άρη.

    Ο Σάντρο Νίτσεβιτς από τον οποίο πήρε σημαντικές βοήθειες η ΑΕΚ σήμερα, με τέσσερις σερί πόντους του έβαλε την ομάδα του Κατσικάρη μπροστά στο σκορ (70-69). Στη συνέχεια, η ψυχραιμία των Ζήση, Νικολαϊδη, από τη γραμμή των ελευθέρων βολών χάρισαν τη νίκη-πρόκριση στην ΑΕΚ.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Μαστραφτσής, Μπίτης.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ (Τσαρλς Μπάρτον): Κόλινς 18 (4), Καστλ 4, Κυρίτσης 8, Τζόνσον 2, Μεσεριάκου 12, Πάντιους 3 (1), Καραποστόλου, Στακ 17, Σχορτσιανίτης 6.

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 7, Νικολαϊδης 8, Ζήσης 14 (1), Πελεκάνος, Κους 6, Χατζής 6 (1), Νίτσεβιτς 15, Τσιάρας 5 (1), Άντιτς, Μπουρούσης, Μπέιλι 15 (3).

    [10] Μπάσκετ

    Επιστροφή Ζούρου στον Ολυμπιακό

    19/5/2005 8:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/5/2005 8:25:49 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Άμεσος βοηθός προπονητή θα είναι από τη νέα περίοδο ο Ηλίας Ζούρος. Ο Έλληνας τεχνικός θα είναι ο νέος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας, αποτελώντας παράλληλα και την αρχή της συνεργασίας μετά από τρία χρόνια. Τότε ο Ζούρος, στις 17/1 του 2002 αποχαιρετούσε το «λιμάνι» και στις... αποσκευές του δεν είχε τις καλύτερες αναμνήσεις, καθώς αμφισβητήθηκε όσο κανένας άλλος για την προσφορά του στο σύλλογο. Σε σημερινή συνάντηση του με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, οι δύο άνδρες ήρθαν σε συμφωνία, με την προοπτική της ενίσχυσης του Ολυμπιακού από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο, η συνεργασία του Γιόνας Καζλάουσκας με τον Ηλία Ζούρο θα ξεκινήσει και επίσημα από τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν και θα επιστρέψει ο Λιθουανός στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι αύριο ο Καζλάουσκας αναχωρεί για τη Λιθουανία, ενώ μετά από μία εβδομάδα θα ταξιδέψει στην Κίνα, καθώς έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της χώρας.

    [11] Βόλεϊ

    Αισιόδοξος ο Βέμπερ

    19/5/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Θα κάνω το παν για τον Παναθηναϊκό". Αυτά ήταν τα λόγια του νέου προπονητή των πράσινων, Βραζιλιάνου Βέμπερ ο οποίος τόνισε πως θα φέρει τίτλος και πάλι. Κατά τα άλλα δήλωσε αισιόδοξος για την πρόκληση του ελληνικού πρωταθλήματος και έτοιμος για σκληρή δουλειά. Στα πιο πολλά τόνισε πως "στόχος μου είναι να κερδίσουμε και τις τρεις διοργανώσεις που θα συμμετέχουμε, δηλαδή το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας καθώς και το Top Teams Cup. Για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να στηριχθούμε σε δύο βασικούς πυλώνες: καλό σερβίς και αποτελεσματική επίθεση που θα κάνουν τον Παναθηναϊκό μία πολύ επιθετική ομάδα

    Σημαντική απόφαση

    Ο Βραζιλιάνος τεχνικός τόνισε πως το "ναι" που έδωσε στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ σημαντική απόφαση η "οποία εκπορεύτηκε από καθαρά αθλητικά κριτήρια. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι ίδιοι με τους δικούς μου. Επίσης, μετά από τέσσερα χρόνια σαν προπονητής στη Βραζιλία, η Ευρώπη ήταν φυσιολογικά το επόμενο βήμα. Αναζητούσα συνεργασία με μια ομάδα που θα είχε καλές προοπτικές και πιστεύω ότι στον Παναθηναϊκό βρήκα αυτό που ήθελα".

    [12] Βόλεϊ

    Με "λίγους" άρχισε η προετοιμασία

    19/5/2005 7:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Άρχισε η προετοιμασία για το εθνικό συγκρότημα της Ελλάδας Βόλεϊ, με τους διεθνείς παίκτες του Ηρακλή και του Ολυμπιακού να λείπουν. Συγκεκριμένα, στους πρώτους δύο φιλικούς αγώνες με την Κούβα, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο (18:30) στο γήπεδο της Γλυφάδας (ο τρίτος θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου, στις 20:00, στο ΣΕΦ), ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Χαριτωνίδης, δεν θα χρησιμοποιήσει τους Κουρνέτα, Χριστοφιδέλη, Τσακιρόπουλο, Χατζηαντωνίου, Δημητρακόπουλο και Γκιούρδα, αφού άπαντες οι προαναφερόμενοι ενσωματώθηκαν στην αποστολή της εθνικής μόλις χθες. Απόντες βέβαια θα είναι και οι Αντρέι Κράβαρικ (θα επιστρέψει στις 21 Ιουνίου), Θόδωρος Μπάεφ, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα αύριο. Ο τεχνικός της Ελλάδας τόνισε πως τα "φιλικά με τους Κουβανούς θα γίνουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το World League. Βέβαια, δεν είμαστε πλήρεις, αφού δεν έχουν μαζευτεί οι παίκτες και έτσι στα δύο πρώτα φιλικά δεν θα χρησιμοποιηθούν όλοι. Είμαι σίγουρος ότι τα φιλικά με την Κούβα θα μας βοηθήσουν πολύ για τις επίσημες υποχρεώσεις που ακολουθούν".

    [13] Παράξενα

    Κλέφτης και υπναράς

    19/5/2005 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Από την "αγκαλιά' του Μορφέα στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε ένας 18χρονος ληστής στην Κίνα. Ο 18χρονος εισέβαλε στα γραφεία μιας εταιρίας διακοσμήσεων από ένα ανοικτό παράθυρο και άρπαξε ό,τι βρήκε μπροστά του. Καθώς ετοιμαζόταν να διαφύγει, το μάτι του έπεσε στο ψυγείο των υπαλλήλων και σκέφτηκε να "τσιμπήσει" λίγο, αφού η "δουλειά" μάλλον τον είχε κουράσει. Πήρε λοιπόν ένα μπουκάλι γάλα και μερικά μπισκότα και έκατσε στον καναπέ για να δειπνήσει. Ωστόσο, φαίνεται πως το γεύμα του έπεσε βαρύ και αποφάσισε να πάρει κι έναν υπνάκο, πριν εγκαταλείψει οριστικά τον τόπο του εγκλήματος. Έλα, όμως, που ο ύπνος τον πήρε για τα καλά και δεν κατάλαβε πότε ξημέρωσε Το επόμενο πρωί, οι υπάλληλοι τον βρήκαν να κοιμάται στον καναπέ, έχοντας δίπλα του τα κλοπιμαία και ειδοποίησαν την αστυνομία. Έτσι, ο 18χρονος ξαπλώνει πλέον ...στο κελί του!

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συντηρητική αγωγή ο Ηλιόπουλος

    19/5/2005 8:41:00 μμ

    Γλιτώνει την εγχείριση ο Χρήστος Ηλιόπουλος. Ο επιθετικός της Χαλκηδόνας εξετάστηκε εκ νέου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση του και αυτό που του συστάθηκε από τον γιατρό, είναι να ακολουθήσει συντηρητική αγωγή για ένα μήνα και ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να γλιτώσει την επέμβαση. Ευχάριστα όμως ήταν τα νέα στη σημερινή προπόνηση και για τον Δημήτρη Γελαδάρη, ο οποίος έβγαλε όλο το πρόγραμμα χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις κι έτσι τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα της Τετάρτης, με την Κέρκυρα. Ο Γιώργος Παράσχος έδωσε σήμερα άδεια στους Σωτήρχο, Ζαχαρόπουλο, Παππά και Κουτσοκώστα για να ξεκουραστούν.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανανέωσε ο Πέτκοβιτς

    19/5/2005 8:30:00 μμ

    Στο δυναμικό της Καλλιθέας θα παραμείνει για ακόμα ένα χρόνο Γκόραν Πέτκοβιτς. Ο 30χρονος Σέρβος μέσος, το συμβόλαιο του οποίου έληγε αυτό το καλοκαίρι αποδέχτηκε την πρόταση που του έκανε ο Νίκος Σαλευρής και ανανέωσε για ένα χρόνο ακόμη το συμβόλαιό του. Ο Πέτκοβιτς, που γεννήθηκε στις 5/3/1975, αγωνίζεται στην Καλλιθέα από το 1999. Στο μεταξύ, φιλικό παιχνίδι θα δώσει αύριο στις 5 το απόγευμα η αθηναϊκή ομάδα, στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης", με αντίπαλο το Αιγάλεω. Το τεχνικό δίδυμο, Γούτης-Βάντζικ, έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές και σκοπεύουν να κάνουν πολλές δοκιμές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 19 May 2005 - 20:53:22 UTC