Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ξάνθη ο Αλ. Αλαβάνος
  • [02] Εις πέρας επιχείρηση στο δυτικό Ιράκ
  • [03] Ισοπαλία στο "Παγκρήτειο"
  • [04] Πρώτο βήμα η ΑΕΚ
  • [05] Στο τέλος βάφτηκε "πράσινο"
  • [06] Εκμεταλλεύθηκε την έδρα ο Μακεδονικός
  • [07] Πήρε Σούξο ο Ολυμπιακός
  • [08] Έκθεση ζωγραφικής του Θ. Δασκαλάκη
  • [09] Θρίλερ με "Τσέσνα" στο Ισραήλ
  • [10] Άλωσε την Πυλαία

    [01] Πολιτική

    Στην Ξάνθη ο Αλ. Αλαβάνος

    14/5/2005 8:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κριτική στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, το Σάββατο, στην Ξάνθη. Ο Αλέκος Αλαβάνος στη συνάντηση του με φορείς του νομού τόνισε ότι ο διορισμός των περιφερειαρχών από την κυβέρνηση είναι μεγάλο λάθος. Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων της Ξάνθης. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μιλώντας με τους παραγωγικούς φορείς του νομού, τάχθηκε υπέρ των κλαδικών πολιτικών ως μέσο ενίσχυσης του ανταγωνισμού.

    [02] Ιράκ

    Εις πέρας επιχείρηση στο δυτικό Ιράκ

    14/5/2005 9:36:00 μμ

    Τον τερματισμό μιας ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης στο δυτικό Ιράκ, στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, δηλώνοντας ότι κατά τη διάρκειά της σκοτώθηκαν 125 αντάρτες και άλλοι 39 συνελήφθησαν. Τις τελευταίες ημέρες, ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει το θάνατο εννέα στρατιωτών του και τον τραυματισμό άλλων 40. Στην επιχείρηση αυτή, που άρχισε στις 7 Μαΐου, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες, υποστηριζόμενοι και από αέρος.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ισοπαλία στο "Παγκρήτειο"

    14/5/2005 7:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/5/2005 8:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στο ντέρμπι των ουραγών και ήδη υποβιβασμένων στην Β Εθνική ομάδων του Εργοτέλη και της Κέρκυρας, οι δυο αντίπαλοι μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις φέρνοντας ισοπαλία με 1-1. Η Κέρκυρα προηγήθηκε στο 72ο λεπτό με χτύπημα φάουλ του Γκαρόζη, ενώ οι Κρήτες έφτασαν στην ισοφάριση με βολέ του Δημήτρη, δύο λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα οι εορταστικές εκδηλώσεις που προηγήθηκαν της έναρξης με την διοίκηση της κρητικής ομάδας να μετατρέπει ακόμα έναν αγώνα σε γιορτή, καθώς αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Εργοτέλη μπροστά στο κοινό του για αυτή την αγωνιστική.

    Οι κρητικοί την υπεροχή

    Μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι (πολλοί και σήμερα) φίλοι του κρητικού συγκροτήματος που ήθελαν να δουν την ομάδα τους στον "αποχαιρετιστήριο" αγώνα της στην Α΄ εθνική, το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, που με τη συμπαράσταση του ένθερμου κοινού τους ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν για το γρήγορο γκολ, χωρίς όμως να το επιτύχουν.

    Μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης σουτ του Λαμπράκη (ύστερα από κόρνερ του Αργυράκη) έφυγε άουτ, ενώ στο 14΄ ο Γκίτκος πρόλαβε και απέκρουσε με τα πόδια προ του εφορμούντος Ογκουνσότο.

    Η Κέρκυρα αρκούνταν στο να κοντρολάρει το παιχνίδι, ψάχνοντας για κάτι καλό σε κάποια αντεπίθεση. Οι "Φαίακες" πήγαν να απειλήσουν στο 40΄, όταν ο Πετράς πάσαρε στον Γκαρόζη τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Γκιάτας. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 43΄, με τον Γκίτκο να εξουδετερώνει εντυπωσιακά (απέκρουσε σε κόρνερ) το μακρινό σουτ του Σουτζή.

    Στην επανάληψη, ο Μανώλης Πατεμτζής θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και γι αυτό πέρασε στον αγώνα τους Βοσκαρίδη και Τζανετή. Ακόμη κι έτσι όμως, ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά μόνο στο 63΄, όταν ο Τζανετής σούταρε εν κινήσει στέλνοντας τη μπάλα άουτ, και στο 65΄ με νέο (άστοχο) σουτ του Βοσκαρίδη.

    Η Κέρκυρα, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε εντελώς παθητικό ρόλο στο γήπεδο αφού βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας, αιφνιδίασε στο 72ο λεπτό από μια στημένη φάση: ο Στράτος Γκαρόζης εκτέλεσε άψογα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ξημεράκη στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία της κρητικής εστίας. Εκτοτε ο Εργοτέλης αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεσή του, είχε καλές στιγμές με τα σουτ των Τζανετή (84΄, άουτ) και Κοιλιάρα (85΄, απέκρουσε ο Γκίτκος), και τελικώς κατόρθωσε να «σώσει την παρτίδα» με ένα δυνατό βολέ του Δημήτρη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στο 88ο λεπτό, ύστερα από μεταβίβαση (με το κεφάλι) του Σουτζή.

    Διαιτητής: Βασιλείου (Ηλείας)

    Κίτρινες : Αντο-Σφακιανάκης

    Κόκκινη : Σφακιανάκης

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Ξημεράκης, Πάρβου, Δημήτρης, Σκέντζος (46΄ Βοσκαρίδης), Αργυράκης (69΄ Χαραλαμπάκης), Κοιλιάρας, Σουτζής, Γκιάτας, Λαμπράκης (53΄ Τζανετής), Αντο, Ογκουνσότο.

    ΟιΚΕΡΚΥΡΑ : Γκίτκος, Μπράγκα, Πετράς, Σφακιανάκης, Σύρος, Αντωνίου, Μπουγκάνεμ, Γκαρόζης, Ντα Σίλβα, Ιωάννου (73΄ Γκίμπρο), Κάντας.

    [04] Μπάσκετ

    Πρώτο βήμα η ΑΕΚ

    14/5/2005 10:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ έκανε σήμερα η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε του Άρη στο κλειστό του Γαλατσίου με 88-68 και πλέον χρειάζεται μια νίκη στα επόμενα δύο ματς, τα οποία θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, για να πάρει το «εισιτήριο» για τους «4». Το επόμενο ματς είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 17 Μαϊου, ενώ, εάν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι, αυτό θα διεξαχθεί στις 19 του μήνα. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και έκανε γνωστές από νωρίς τις... προθέσεις της στον σημερινό αγώνα. Έτσι. η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη κατάφερε να προηγηθεί αρχικά με 7-0, ενώ. χάρη στην ευστοχία από τη γραμμή των 6,25. αλλά και στον έλεγχο της... εναέριας κυκλοφορίας, η διαφορά έφτασε αρκετά νωρίς σε διψήφιο αριθμό (15-4), για να κλείσει το δεκάλεπτο υπέρ της Ένωσης με 31-18. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε και τους 18 πόντους (38-20), πριν ο Άρης μειώσει σε 38-30, χάρη στην επιθετική συνεισφορά του Κόλινς. Το ημίχρονο έληξε 46-35 υπέρ της ΑΕΚ.

    Ακάθεκτη η ΑΕΚ

    Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε στους ίδιους ρυθμούς, με την ΑΕΚ να διατηρεί εύκολα ή δύσκολα τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Όμως, μετά το 25΄, ο Άρης βελτίωσε την άμυνά του και με σωστές επιλογές στην επίθεση άρχισε να ροκανίζει σιγά-σιγά την διαφορά. Έτσι, το 51-41 υπέρ της ΑΕΚ, με επιμέρους σκορ 15-5, μετετράπη σε 56-56, ενώ ένα τρίποντο του Κόλινς, σχεδόν με την λήξη του δεκαλέπτου, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με 59-58. Η αντεπίθεση του Άρη, όμως, δεν είχε διάρκεια, ενώ η ομάδα του Κατσικάρη έδειχνε να θέλει περισσότερο τη νίκη. Έτσι, στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου η ΑΕΚ απέκτησε εκ νέου προβάδισμα άνω των δέκα πόντων (77-65) και κατάφερε να πάρει τη νίκη με διαφορά 20 πόντων και το τελικό 88-68.

    Τα δεκάλεπτα: 31-18, 46-35, 58-59, 88-68.

    Διαιτητής: Ζαβλανός, Καρούσης, Κορομηλάς.

    [05] Μπάσκετ

    Στο τέλος βάφτηκε "πράσινο"

    14/5/2005 8:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/5/2005 10:43:34 μμ)

    Έστω και δύσκολα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι σον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, και να κάνει το πρώτο βήμα για την επόμενη φάση των play-off. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε με 77-74, αν και στο τέλος τα χρειάστηκε καθώς οι "ευρθρόλευκοι" παίζοντας με πάθος και δύναμη παραλίγο να πάρει τη νίκη.. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Τρίτη στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ, αν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί την Πέμπτη, επίσης στην έδρα των "πρασίνων".

    Στην τρίτη περίοδο οι «πράσινοι» έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 17 πόντους (60-43), ωστόσο οι γηπεδούχοι «έσφιξαν» την άμυνά τους και με επιμέρους σκορ 28-11 ισοφάρισαν σε 71-71 στο 38΄. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 73-71, χάρη σε δύο βολές των Λάκοβιτς, Φέμερλινγκ, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα (74-73) με τρίποντο του Μέισον. Στη συνέχεια, ο Σκεπάνοβιτς έβαλε με δίποντο μπροστά τον Παναθηναϊκό (74-75), ο Πέρι έκανε λάθος, με αποτέλεσμα ο Λάκοβιτς να κλέψει τη μπάλα και με δύο βολές να διαμορφώσει το τελικό 77-74.

    Τα δεκάλεπτα: 13-15, 29-39, 53-64, 74-77.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 12, Μέισον 12 (3), Γκόρενς 11 (1), Ζορόσκι 6 (1), Καλαμπόκης 4, Σκλάβος 7 (1), Γιούρκοβιτς 3 (1), Αγαδάκος 8, Γκούλιας 11.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 9 (3), Καλαϊτζής, Λάκοβιτς 19 (3), Μπατίστ 2, Φέμερλινγκ 3, Χατζηβρέττας 5, Μπάξτερ 2, Τσαρτσαρής 9 (1), Διαμαντίδης 2, Σκεπάνοβιτς 13 (2), Κουτλουάι 13 (2).

    [06] Μπάσκετ

    Εκμεταλλεύθηκε την έδρα ο Μακεδονικός

    14/5/2005 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σπουδαία νίκη με 93-83 σημείωσε ο Μακεδονικός στην Κοζάνη επί του Αμαρουσίου, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την Α΄ φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών. Έτσι, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πήρε το προβάδισμα στις νίκες επί της αντίστοιχης του Παναγιώτη Γιαννάκη, η οποία πάντως έχει τους επόμενους δύο αγώνες στην έδρα της, αφού είχε τερματίσει 2η στην κατάταξη με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος λοιπόν αγώνας είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Τρίτη (17 Μαϊου) και, σε περίπτωση που κερδίσει ξανά ο Μακεδονικός, προκρίνεται στην επόμενη φάση των πλέι οφ. Αν, όμως, το Μαρούσι κάνει το 1-1 στις νίκες, θα χρειαστεί και τρίτο ματς, το οποίο είναι προγραμματισμένο δύο ημέρες αργότερα (19 Μαϊου), αφού την πρόκριση παίρνει η ομάδα που θα σημειώσει δύο νίκες επί του αντιπάλου της.

    Απόλυτος έλεγχος

    Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τους Παπαμακάριο και Μάικλ. Ο πρώτος με ρεσιτάλ ευστοχίας από μακρινή απόσταση ολοκλκήρωσε τον αγώνα με 26 πόντους και 8 εύστοχα σουτ τριών πόντων. Ο δεύτερος πέτυχε 29 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Για το Μαρούσι κορυφαίος ήταν ο Σπανούλης με 15 πόντους (3 τρίποντα), ενώ καλά πήγαν και ο Στιούαρτ με τον Κολώκα. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Μακεδονικός προηγήθηκε με διαφορά 9 πόντων (25-16), την οποία αύξησε στο ημίχρονο στους 12 (47-35). Στη συνέχεια κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας που πήρε και με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου προηγείτο με 65-56, για να ολοκληρώσει τον αγώνα πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη με 93-83.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Χριστοδούλου, Αναστόπουλος.

    Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-35, 65-56, 93-83.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Παπαμακάριος 26 (8), Χαραλαμπίδης 2, Λουκόφσκι 14, Χάτσον 11, Μάικλ 29 (1), Τσάνακ 5 (1), Δαλιάρης 1, Πέτρουλας 5 (1).

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 11 (1), Στιούαρτ 13, Μπουντούρης, Σμίλιανιτς 6 (2), Σέκουλιτς 10, Τζόουνς 9, Σπανούλης 15 (3), Κολώκας 12 (2), Καϊμάκογλου 3, Πόποβιτς 2, Στεφανίδης 2.

    [07] Βόλεϊ

    Πήρε Σούξο ο Ολυμπιακός

    14/5/2005 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την απόκτηση του Ντόναλντ Σούξο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ολυμπιακός. Ο Αμερικανός πασαδόρος (24 ετών ύψος 1.96), και διάδοχος του Λόι Μπολ στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας. Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Τουρκίας με τη φανέλα της Ερντεμίρσπορ. Ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Σούξο αποκτά υπεροπλία στη θέση του πασαδόρου, αφού έχει στις τάξεις του και τον Βασίλη Κουρνέτα, o οποίος αναμένεται να παραμείνει στην ομάδα, έως το καλοκαίρι του 2007 καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο.

    [08] Πολιτισμός

    Έκθεση ζωγραφικής του Θ. Δασκαλάκη

    14/5/2005 3:40:00 μμ

    Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου, ο Θόδωρος Δασκαλάκης συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Titanium Yiayiannos Gallery και εκθέτει έργα του, συνδιαλεγόμενος με δημιουργούς όπως ο Ιερώνυμος Μπος. Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τον Δασκαλάκη δεν είναι η μορφή αλλά το περιεχόμενο των έργων των παλαιών δασκάλων, κυρίως της Αναγέννησης, ο προβληματισμός τους. Ο ίδιος ονομάζει τα έργα του "αντικείμενα διαλογισμού". Οι υβριδικές μορφές που φτιάχνει παίρνουν σαφή θέση απέναντι στην θεωρία που επιχειρεί να αποκόψει το σύγχρονο δημιουργό από το παρελθόν της τέχνης, θέλοντας να συμβάλει με την δουλειά του στην αναθεμελίωση της σχέσης καλλιτέχνη - συνόλου και της τέχνης ως ανθρώπινης ανάγκης γενικότερα.

    "Τόπος διαλόγου το έργο τέχνης"

    Με την αισθητική του, ο καλλιτέχνης αντιτίθεται στον άκρατο αναπαραγωγισμό απεικονίσεων κάθε λογής, που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας, και έχουν αφαιρέσει από την καλλιτεχνική γραφή το στοιχείο εκείνο το οποίο κάποτε αποτελούσε την επιμορφωτική της δύναμη.

    Πιστεύει ότι το έργο της τέχνης πρέπει να λειτουργεί ως ένας τόπος διαλόγου, που επιτρέπει την προσηλωμένη ανάγνωση. Μιαν ανάγνωση, μέσα από την οποία ο οργανισμός ενός έργου τέχνης μπορεί να αναγεννηθεί.

    Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

    Ο ζωγράφος γεννήθηκε στη Γερμανία το 1968.

    Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου, έχει παρουσιάσει έργα του σε εκθέσεις στο Βερολίνο και στο Μόναχο και τελευταία πραγματοποίησε ατομική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου τον Μάιο του 2004.

    Titanium Yiayiannos Gallery

    Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, Αθήνα

    Τηλ.: 210-72.97.644

    Σχετικά Links: Titanium Yiayiannos Gallery

    [09] Κοινωνία

    Θρίλερ με "Τσέσνα" στο Ισραήλ

    14/5/2005 9:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Αεροπλάνο "Τσέσνα" με τρεις επιβάτες, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σαρντορίνης, υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση σε στρατιωτική βάση του Ισραήλ, με τη συνοδεία δύο στρατιωτικών αεροσκαφών, καθώς, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, εισήλθε χωρίς άδεια στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κυβερνήτης δήλωσε ότι ήθελε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Ισραήλ λόγω έλλειψης καυσίμων.

    [10] Μπάσκετ

    Άλωσε την Πυλαία

    14/5/2005 8:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/5/2005 8:20:40 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλο βήμα για πρόκριση στην τετράδα των play-off, έκανε σήμερα ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Μέμου Ιωάννου επικράτησε 77-76 του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και πλέον χρειάζεται μια νίκη στα επόμενα δύο ματς, τα οποία θα διεξαχθούν στη Νέα Σμύρνη, για να πάρει το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση. Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη 17 Μαϊου, ενώ, αν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι, θα διεξαχθεί στις 19 του μηνός.

    "Θρίλερ" διακυμάνσεων

    Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε σχετικά νωρίς να προηγηθεί πρώτα με δέκα (14-4) και στη συνέχεια με έντεκα (18-7) πόντους διαφορά.

    Ο Μέμος Ιωάννου κάπου εκεί έβαλε τις φωνές στους παίκτες του, η ομάδα της Νέας Σμύρνης βελτίωσε αισθητά την άμυνα της, και με αντεπιθέσεις άρχισαν να καλύπτουν . τη διαφορά που είχε κτίσει ο "Δικέφαλος".

    Το αποτέλεσμα ήταν ένα σερί 15-0 των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μετέτρεψαν το 18-7 σε 23-18 υπέρ τους, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +4 (27-23) υπέρ του Πανιώνιου.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ με σωστές επιλογές μείωσε στον πόντο (32-31), αλλά ο Πανιώνιος, με τον Κουλ να προσφέρει λύσεις κάτω από τα καλάθια, παρέμεινε μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο με 47-39.

    Ο Γκαγκαλούδης ήταν η μορφή του τρίτου δεκαλέπτου στην Πυλαία, αφού με τον δικό του ιδιόρρυθμο τρόπο κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να δώσει και πάλι το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, έστω και με ένα καλάθι διαφορά (62-60) στο 30΄.

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ συνέχισε να διατηρεί μια διαφορά 3-4 πόντων μέχρι τα τελευταία λεπτά. Εκεί, οι καλές επιλογές των «κυανέρυθρων», αλλά και η αδυναμία των γηπεδούχων να σημειώσουν σημαντικά καλάθια, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Πανιωνίου, ο οποίος κατάφερε να φύγει με τη νίκη με το τελικό 77-76.

    Τα δεκάλεπτα: 23-27, 39-47, 62-60, 76-77.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Τανατζής, Δέλλας.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλεβιτς): Μουλαομέροβιτς 23 (4), Κορωνίδης, Βασιλειάδης 12 (1), Μπαλογιάννης 4, Βασιλόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 12 (2), Ταμίρ 2, Νίλσεν 15 (1), Γκργκατ 6.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μέμος Ιωάννου): Φαλέκας, Πετρόπουλος, Σιγάλας 10 (1), Περπέρογλου, Ράιτ 13 (1), Αγγελόπουλος 3 (1), Διαμαντόπουλος 20 (2), Οικονόμου 13 (2), Ουότσον 8, Σούλης 2, Κουλ 8.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 May 2005 - 20:51:43 UTC