Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδηλώσεις για 60η επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου
  • [02] Υπουργικό για την Περιφέρεια
  • [03] Επίθεση κατά δημοσιογράφου
  • [04] Έτοιμος ο ΠΑΟΚ
  • [05] Αυθεντικός Γηραιός ο Κωφίδης
  • [06] Στη δεύτερη θέση η Εθνική
  • [07] Χάντμπολ : Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα
  • [08] Χαλαζόπτωση στην Πέλλα

    [01] Κόσμος

    Κορυφώνονται τη Δευτέρα

    Εκδηλώσεις για 60η επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου

    7/5/2005 8:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη γιορτάστηκε το Σάββατο η 60η επέτειος από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη των συμμάχων. Tη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας ο πανηγυρικός εορτασμός. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους ηγέτες από 50 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα τους και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται από το μεσημέρι στην Σοβιετική πρωτεύουσα, ενώ την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

    Φόρος τιμής

    Ο Αμερικανός πρόεδρος από τη Λετονία, τόνισε ότι το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη το 1945 σηματοδότησε στις χώρες της Βαλτικής την αρχή της καταπίεσης και της κομμουνιστικής κατοχής. Η ήττα της ναζιστικής Γερμανίας ήταν η αρχή "για την κατοχή και την κομμουνιστική καταπίεση", δήλωσε ο Τζορτζ Μπους, περιστοιχισμένος από την πρόεδρο της Λετονίας Βάιρα Βίκε Φριμπέργκα και τους προέδρους της Εσθονίας Αρνολντ Ρούουτελ και της Λιθουανίας Βάλντας Αντάμκους, τονίζοντας ότι αντικείμενο του ταξιδιού του στην Ευρώπη είναι "ο φόρος τιμής σε όσους θυσιάστηκαν εδώ και 60 χρόνια" για την απελευθέρωση της Ευρώπης από τον ναζιστικό ζυγό. Την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί το αμερικανικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Μαργκράτεν στην Ολλανδία και θα συμμετάσχει τη Δευτέρα στη Μόσχα στους εορτασμούς για την 60ή επέτειο από την γερμανική συνθηκολόγηση.

    Μηνύματα Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου για την επέτειο

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εξέδωσαν μηνύματα για την 60η επέτειο.

    Ημέρα τιμής για τους λαούς που τόλμησαν και όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, αλλά και μνήμης για τα εκατομμύρια των ανδρών και γυναικών που θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, χαρακτηρίζει την επέτειο στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής τονίζει επίσης: "60 χρόνια μετά τη κατάπαυση του πυρός, η πρόκληση της δικής μας γενιάς είναι το παράδειγμα της Ενωμένης Ευρώπης, παράδειγμα ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας, να χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης για ολόκληρη την ανθρωπότητα".

    Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνει ότι η σύμπτωση της επετείου της νίκης κατά του ναζισμού με την Ημέρα της Ευρώπης αναδεικνύει ένα δυναμικό συμβολισμό τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο αγώνας κατά των δυνάμεων του ολοκληρωτισμού, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού, είναι ένας αγώνας διαρκής για την Ευρώπη της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    [02] Πολιτική

    Τη Δευτέρα

    Υπουργικό για την Περιφέρεια

    7/5/2005 9:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Η ανάπτυξη στην ελληνική περιφέρεια είναι το θέμα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που θα γίνει υπό τον Πρωθυπουργό, το πρωί της Δευτέρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής θα ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο την καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των υπουργών, ενώ θα θέσει και τις βάσεις για την κυβερνητική πολιτική κατά το επόμενο τρίμηνο.

    [03] Κοινωνία

    Από αγνώστους στο Ίλιον

    Επίθεση κατά δημοσιογράφου

    7/5/2005 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Νικολακόπουλος λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, έξω από το σπίτι του στην οδό Έκτορος στο Ίλιον. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στις εφημερίδες "Φως" και "Αδέσμευτος" του Δ. Ρίζου, καθώς και στο "Σούπερ-Σπορ" FM, δέχτηκε επίθεση από τέσσερις άγνωστους, οι οποίοι τον γρονθοκόπησαν άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα και εξαφανίστηκαν, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στην άσφαλτο. Ο Νικολακόπουλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει κυρίως μώλωπες και μεταφέρθηκε στο "Ερρίκος Ντυνάν" όπου θα νοσηλευτεί, προκειμένου να κάνει προληπτικές εξετάσεις. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες πιθανόν προέρχονται από το χώρο του ποδοσφαίρου, οι οποίοι αντιδρούν στις θέσεις που εκφράζει ο δημοσιογράφος και στην κριτική που ασκεί ακόμα και για τα ζητήματα της ομάδας του. Λίγη ώρα πριν την επίθεση ο Νικολακόπουλος είχε εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό όπου εργάζεται. Οι αστυνομικοί ζήτησαν την κασέτα της εκπομπής από το περιεχόμενο της οποίας πιθανόν θα κατευθυνθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Παράλληλα, λαμβάνονται καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να καταγραφούν όσο γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια οι περιγραφές των δραστών.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έτοιμος ο ΠΑΟΚ

    7/5/2005 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με τους τέσσερις παίκτες εκτός αποστολής, Λουκά, Ζωγραφάκης, Ζαβαντίας και Κανακούδης, ο Νίκος Καραφεωργίου ανακοίνωσε την 20άδα που έχει έτοιμη για το ντέρμπι της Τούμπας με τους πράσινους. Οι είκοσι παίκτες είναι : Φερνάντεζ, Φουτσίνι, Μεγκάχεντ, Μίετσελ, Σπάσιτς, Ουντέζε, Ανδράλας, Βαγγελής, Γιασεμή, Εγκωμίτης, Ζησόπουλος, Θεοδωρίδης, Καραδήμος, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Μαλαδένης, Σαλπιγγίδης, Σκαρμούτσος, Τοχούρογλου και Χασιώτης.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αυθεντικός Γηραιός ο Κωφίδης

    7/5/2005 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Και στην πράξη, ο Σάββας Κωφίδης υπέγραψε σήμερα νέο τετραετές συμβόλαιο με την ΠΑΕ των κυανόλευκων. Αυτό ήταν από την αρχή να γίνει και σήμερα μετά από την επιθυμία και του νέου προέδρου της ΠΑΕ κ. Χούλη, τελελίωσε και τυπικά το θέμα. Οι δυο πλευρές, πρόεδρος και προπονητής εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη αυτή, που βρήκε ευχαριστημένους και όλους τους ανθρώπους του ιστορικού συλλόγου. Από εκεί και πέρα, ο Κωφόδης μετά και το τέλος της σημερινής προπόνησης ανακοίνωσε την 18μελή αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με την Καλλιθέα. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι: Αμπάρης Γιώργος Κελπέκης Χρήστος, Κατσαμπής Τάσος , Παπαζαχαρίας Γρηγόρης, Στεφανής Κώστας, Δρούγας Παναγιώτης, Σνάουτσνερ, Σεγκιρί, Πουρσανίδης Ηλίας, Λαγός Παναγιώτης, Καπετάνος Κώστας και Παντελής, Φορτούτζι, Διαμαντίδης Κώστας, Επαλλέ, Κεϊτά, Μπακιρτζίογλου, Παπαποστόλου Γιάννης.

    [06] Βόλεϊ

    Στη δεύτερη θέση η Εθνική

    7/5/2005 9:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του τουρνουά στο Βόλεϊ Άνοιξης, η Εθνική Ελλάδας περιορίστηκε στη δεύτερη θέση του Κυπέλλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Εθνικής μας και του προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλου ηττήθηκε στον τελικό με 3-1 σετ από την Τουρκία και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. Τα σετ (με πρώτη την Τουρκία): 26-24, 26-28, 25-15, 25-22.

    [07] Χάντμπολ : Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα

    7/5/2005 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για πρώτη φορά μία ισπανική ομάδα κατακτά το κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό τρόπαιο από το 2001, όταν πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε αναδειχθεί η Πόρτλαντ Σαν Αντόνιο. Νέα ομάδα στο θρόνο του Ευρωπαϊκού Χάντμπολ η Μπαρτελόα, η οποία στο επικράτησε σήμερα, στον δεύτερο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, 29-27 της επίσης ισπανικής Θιουδάδ Ρεάλ (ημίχρονο 17-15), ανατρέποντας την ήττα της με ένα γκολ διαφορά (28-27) στο πρώτο ματς, που είχε γίνει το περασμένο Σάββατο.

    [08] Κοινωνία

    Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες

    Χαλαζόπτωση στην Πέλλα

    7/5/2005 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εκτεταμένες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες προκάλεσε η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Πέλλας. Σύμφωνα με μαρτυρίες καλλιεργητών, επλήγησαν από το χαλάζι χιλιάδες στρέμματα με ροδακινιές, κερασιές και αχλαδιές. Σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή σε δένδρα και καρπούς υπήρξε ολοσχερής. Γεωπόνοι της διεύθυνσης Γεωργίας αναμένεται να καταγράψουν εντός των επόμενων ημερών την έκταση του προβλήματος ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 May 2005 - 20:50:43 UTC