Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διερεύνηση καταγγελιών για αύξηση των SMS
  • [02] "Αθώοι" για το θάνατο του Καλιπάρι
  • [03] Επίσημο "αντίο" στις συριακές μονάδες
  • [04] "Θωράκιση" από το ξέπλυμα χρήματος
  • [05] Μεγάλα κέρδη στο Μουντιάλ
  • [06] Θ.Γιαννακόπουλος: "Πάμε για Βοτανικό"
  • [07] Ημιτελικός σε περίεργο κλίμα
  • [08] Ανακοινώσεων συνέχεια…
  • [09] Πολλές οι απώλειες για την ΑΕΚ
  • [10] Ανασύνταξη δυνάμεων για τη νίκη
  • [11] Χάνει Μουζαουί η Καλαμαριά
  • [12] Χωρίς Μέϊσον και κόσμο οι κόκκινοι

    [01] Κοινωνία

    Μετά από καταγγελίες καταναλωτών

    Διερεύνηση καταγγελιών για αύξηση των SMS

    26/4/2005 10:00:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ

    Τη διερεύνηση των καταγγελιών των καταναλωτών, ότι τις τελευταίες μέρες οι τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αύξησαν σχεδόν ταυτόχρονα τη χρέωση για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας με κατ επείγουσα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Στο μεταξύ, μετά από την παρέμβαση του υπουργού, οι εταιρείες επισημαίνουν, ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχώς μειώσεις στα τιμολόγιά τους προς όφελος του καταναλωτή και ότι οι συγκεκριμένες αυξήσεις κόστους στο γραπτό μήνυμα αφορούν μόνο τους συνδρομητές συμβολαίου και μόνο αυτούς, που δεν έχουν αγοράσει πακέτο προπληρωμένου χρόνου.

    Παράνομες οι κεραίες

    Την ίδια ώρα, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του ΣτΕ, όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που είχαν εγκατασταθεί στη χώρα την δεκαετία 1992-2002, είναι παράνομες, γιατί δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των πολιτών από την λειτουργία τους.

    Παράλληλα, το ΣτΕ ακύρωσε ως ελλείπεις τις αποφάσεις του υπουργείου Μεταφορών και της Νομαρχίας Πειραιά, που επέτρεψαν σε ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσει κεραία στο Βύρωνα Αττικής, κρίνοντας, ότι δεν προέβλεψαν την ελάχιστη απόσταση εγκατάστασης των κεραιών από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως είναι σχολεία, νοσοκομεία, κλπ.

    [02] Κόσμος

    Άμεση η αντίδραση της δημοσιογράφου

    "Αθώοι" για το θάνατο του Καλιπάρι

    26/4/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, AΠΕ

    "Χαστούκι" για την ιταλική κυβέρνηση αποκαλεί η ιταλίδα δημοσιογράφος, πρώην όμηρος στο Ιράκ Τζουλιάνα Σγκρένα, την απόφαση του αμερικανικού στρατού να απαλλάξει τους στρατιώτες, που ευθύνονται για το θάνατο του Ιταλού πράκτορα Νίκολα Καλιπάρι στη Βαγδάτη κατά την διάρκεια της απελευθέρωσής της, τον περασμένο Μάρτιο. Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της στην ιταλική αριστερή εφημερίδα Il Manifesto η Σγκρένα, παλαίμαχη πολεμική ανταποκρίτρια, θεωρεί απογοητευτική την έκθεση της αμερικανικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία "οι διαδικασίες εκτελέστηκαν κατά γράμμα" από τους στρατιώτες. Μάλιστα αναφέρει, πως είναι περισσότερο απογοητευτική από ότι περίμενε, δεδομένου ότι οι Αμερικανοί είχαν αρχικά πει ότι πρόκειται για ατύχημα. "Τώρα δεν κάνουν λόγο για ατύχημα, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αλλά φαίνεται ότι θέλουν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στους Ιταλούς" τόνισε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό TG3. Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η έρευνα για το θάνατο του Νίκολα Καλιπάρι "δεν έκλεισε", προσθέτοντας, ότι λυπάται "γιατί διάφορες ατυχείς αποκαλύψεις έκαναν λόγο για κλείσιμο της έρευνας".

    "Απλά" ακολούθησαν τις οδηγίες

    Ο Καλιπάρι τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τη δημοσιογράφο από τα αμερικανικά πυρά κατά του αυτοκινήτου τους λίγο πριν φτάσουν σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου τους ανέμενε ένα αεροπλάνο για να τους μεταφέρει στην Ιταλία. Η Ιταλίδα δημοσιογράφος τραυματίστηκε στο ώμο. Σε πρωτοσέλιδο σκίτσο της "Il Manifestο", απεικονίζονται σφαίρες πάνω στην ταφόπλακά του με τις λέξεις "Φιλικά Πυρά 2".

    Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα του αμερικανικού στρατού οι Αμερικανοί στρατιώτες, που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Καλίπαρι και τραυμάτισαν την Σγκρένα "δεν είναι ένοχοι", κάτι, που δε φαίνεται να αποδέχεται η Ιταλία.

    "Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να δημοσιεύσουν την αναφορά, όμως η Ιταλία έχει περισσότερα ερωτήματα" σχετικά με την έρευνα, τόνισε αμερικανός στρατιωτικός, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

    Όπως εξήγησε ο ίδιος, Ιταλοί κι Αμερικανοί διχογνωμούν σχετικά με την ταχύτητα του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι Καλίπαρι κι η Σγκρένα, καθώς και για την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών πριν τα πυρά.

    Οι Αμερικανοί, όπως αναφέρει αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, υποστηρίζουν, ότι οι στρατιώτες ακολούθησαν τις οδηγίες, που τους είχαν δοθεί και επομένως δεν μπορούν να κατηγορηθούν για παράλειψη καθήκοντος.

    Αρνείται τα πάντα η Σκγρένα

    Ωστόσο, η "Corriere della Sera" Koριέρα Ντελα Σέρα, επικαλούμενη έναν μη κατονομαζόμενο Iταλό πράκτορα, που οδηγούσε το αυτοκίνητο και τραυματίστηκε επίσης, γράφει ότι το αυτοκίνητο κινούνταν με ταχύτητα 40 με 50 χιλιόμετρα και δέχθηκε πυρά χωρίς προειδοποίηση, ενώ η έκθεση των Αμερικανών κάνει λόγο για ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα. Επίσης, ο αμερικανικός στρατός υποστηρίζει, ότι οι στρατιώτες προσπάθησαν να προειδοποιήσουν το αυτοκίνητο με βολές στον αέρα, αναβοσβήνοντας φώτα, ακόμη και με χειρονομίες, κάτι, που αρνείται κατηγορηματικά η Σγκρένα.

    Μάλιστα, αναφέρει στο άρθρο της, ότι η μεγαλύτερη απογοήτευση, θα είναι αν οι αρχές δεν αντιδράσουν και δεχτούν αυτή την προσβολή. "Όλα όσα έχουν ειπωθεί για τον Καλιπάρι δε θα είναι τίποτα παραπάνω από υποκρισία και ο Νικόλα θα είχε γίνει ο ήρωας της κυβέρνησης για μία μονάχα μέρα".

    Η έρευνα διεξήχθη από Αμερικανούς και από Ιταλούς, αλλά ο αμερικανός αξιωματικός είπε πως η Ιταλία, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ στο Ιράκ, αρνήθηκε να υιοθετήσει την έκθεση. Η Ρώμη διαφωνεί με τις διαπιστώσεις στην έκθεση σχετικά με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και για το εάν οι Ιταλοί είχαν ενημερώσει τα αμερικανικά στρατεύματα.

    Πάντως, από το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε, ότι η έκθεση δεν έχει ακόμη επίσημο χαρακτήρα.

    Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρώμη δήλωσε ότι ο πρεσβευτής Μελ Σέμπλερ αναμένεται να συναντηθεί με τον Τζιάνι Λέτα, στενό συνεργάτη του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αργότερα σήμερα για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

    Η έκθεση δημοσιοποιείται σε μία δύσκολη περίοδο για τον Μπερλουσκόνι, η απόφαση του οποίου για αποστολή στο Ιράκ περίπου 3.000 στρατιωτών εξακολουθεί να προκαλεί τη δυσαρέσκεια των Ιταλών. Πάντως, ο Καβαλιέρε έχει δηλώσει ότι θα αρχίσει η αποχώρηση των ιταλικών στρατευμάτων από το Ιράκ τον Σεπτέμβριο.

    [03] Μ. Ανατολή

    Επεισόδια στη Βηρυτό

    Επίσημο "αντίο" στις συριακές μονάδες

    26/4/2005 11:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έφυγαν σήμερα από το Λίβανο οι τελευταίες μονάδες του συριακού στρατού, μετά από τρεις δεκαετίες στρατιωτικής παρουσίας. Λίγα λεπτά πριν οι τελευταίοι στρατιώτες διαβούν τα σύνορα, πέρασαν τη μεθοριακή γραμμή οι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας, με επικεφαλής τον διοικητή τους Ρούστουμ Γαζάλι, αφού προηγουμένως ολοκληρώθηκε η τελετή αποχαιρετισμού. Στην τελετή εκτός από τον σύρο στρατηγό Γαζάλι παρέστησαν ο αρχηγός του λιβανικού στρατού Μισέλ Σουλεϊμάν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των συριακών δυνάμεων Αλι Χαμπίμπ. Την ίδια ώρα στο κέντρο της Βηρυτού ξέσπασαν επεισόδια, όταν οικογένειες Λιβανέζων αιχμαλώτων, που πιστεύεται ότι κρατούνται στις συριακές φυλακές, συγκρούσθηκαν με τον φιλοσύρο βουλευτή Αντνάν Αρκάτζι, όταν έφτανε στο κτήριο της Βουλής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές. Στο μεταξύ, η Συρία ενημέρωσε και επισήμως τα Ηνωμένα Έθνη, για την ολοκλήρωση της αποχώρησης.

    Συγκρατημένη αισιοδοξία από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία

    Από το Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για την ανακοίνωση της αποχώρησης, ενώ σημείωσαν, ότι αναμένουν με πολύ ενδιαφέρον την έκθεση, που θα συνταχθεί από τον γ.γ. του ΟΗΕ αναφορικά με την κατάσταση στον Λίβανο και τον βαθμό υλοποίησης της απόφασης 1559 του Συμβουλίου Ασφάλειας με θέμα την παρουσία των ξένων στον Λίβανο.

    Συγκρατημένη αισιοδοξία έδειξαν και οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι ΗΠΑ αναμένουν την επιβεβαίωσή της από τον ΟΗΕ πριν εκφράσουν πλήρη ικανοποίηση.

    Το Ισραήλ, από την πλευρά του, εξέφρασε τις ελπίδες του ότι μετά την αποχώρηση θα προκύψει ένας ελεύθερος και δημοκρατικός Λίβανος, που θα αναλάβει τον έλεγχο ασφαλείας στις συνοριακές του περιοχές όπου είχαν αναπτυχθεί στο παρελθόν αντιισραηλινοί ένοπλοι Λιβανέζοι. "Με δεδομένο ότι η συριακή κατοχή του Λιβάνου τελειώνει, ελπίζουμε να δούμε να τελειώνει το ίδιο και η κατοχή των Χεζμπολάχ και τότε θα συζητούμε για έναν ελεύθερο και δημοκρατικό Λίβανο, που θα ζει εν ειρήνη και ευημερία δίπλα μας", τόνισε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιμόν Πέρες.

    Την ικανοποίησή του για την πλήρη αποχώρηση εξέφρασε ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Να συνεργαστούν" ζητά ο Ανάν

    Έφυγαν από το Λίβανο οι Σύριοι στρατιώτες

    [04] Οικονομία

    Ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες ως 10 χρόνια

    "Θωράκιση" από το ξέπλυμα χρήματος

    26/4/2005 9:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2005 10:33:01 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ποινές φυλάκισης έως και 10 χρόνια προβλέπει το νομοσχέδιο για τη θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που παρουσίασαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας και Δικαιοσύνης, κκ. Αλογοσκούφης και Παπαληγουρας αντίστοιχα. Με το νομοσχέδιο διευρύνεται ο ορισμός, που αφορά τα βασικά οικονομικά εγκλήματα και τα πρόσωπα, που είναι υποχρεωμένα να αναφέρουν ύποπτες συναλλαγές όπως έμποροι αγαθών υψηλής αξίας, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τράπεζες, ταχυδρομικές εταιρίες κλπ. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στην επιτροπή, η οποία ήδη λειτουργεί, να έχει πρόσβαση σε φορολογικά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα ο υπαίτιος οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας μέσω της οποίας απέκτησε περιουσία τουλάχιστον 4 χιλιάδων ευρώ, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα, που από βαριά αμέλεια δεν ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές για ύποπτες συναλλαγές, μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες έως 10 έτη. Ως κεντρική συντονιστική αρχή ορίζεται το υπουργείο Οικονομίας- Οικονομικών, το οποίο θα εκπροσωπεί και διεθνώς την χώρα μας.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μεγάλα κέρδη στο Μουντιάλ

    26/4/2005 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ θα εισπράξει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε περίπτωση που η Εθνική μας καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας. Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία η σημαντική αύξηση των κερδών της για την χρονιά 2004, έχει αυτό το θετικό αντίκτυπο και στις εθνικές ομοσπονδίες, καθώς το ποσό που θα διανεμηθεί θα αγγίξει τα 215 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή αυξημένα κατά 38% σε σχέση με εκείνα του 2002. Μάλιστα η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα πάρει 24.5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, ποσό διπλάσιο από εκείνο που πήρε η Βραζιλία το 2002. Όλες αυτές οι αυξήσεις έχουν άμεση συνάρτηση με την αύξηση των εσόδων που παρουσίασε η FIFA, της οποίας τα κέρδη έφτασαν τα 102 εκ. ευρώ το 2004 (αύξηση 12% μέσα σ΄ ένα χρόνο). "Δεν είμαστε τράπεζα και δεν θέλουμε να κερδίσουμε χρήματα. Όμως, επιδιώκουμε να έχουμε πάντα υψηλά κέρδη, γιατί δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η καλή περίοδος, στην οποία βρισκόμαστε", είπε ο Σεπ Μπλάτερ, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην οικονομική "ανάνηψη" της FIFA, μετά την κατάρρευση των επιχειρήσεων της ISL και του Λέο Κιρχ το 2002, οι οποίοι ήταν οι βασικοί συνεργάτες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στα θέματα των τηλεοπτικών και των εμπορικών δικαιωμάτων. "Ήταν ένα ενοχλητικό κεφάλαιο στην ιστορία της FIFA, όμως τώρα κοιτάζουμε το μέλλον με πολύ, πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μάθαμε καλά το μάθημά μας απ΄ όσα συνέβησαν το 2001 και το 2002" σχολίασε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θ.Γιαννακόπουλος: "Πάμε για Βοτανικό"

    26/4/2005 10:30:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στις 10 Μαΐου θα υπάρξει η νέα συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων, όπου η πλευρά των «πρασίνων» έχει κληθεί να παρουσιάσει αναλυτικά τα σχέδιά της για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου στην περιοχή του Βοτανικού. Το κλίμα στη σημερινή συνάντηση μεταξύ των των εκπροσώπων του Παναθηναϊκού και των αντιδημάρχων Αθηναίων (Χρόνης Ακριτίδης, Θεόδωρος Σκυλακάκης) που «χειρίζονται» το ζήτημα, ήταν και πάλι ιδιαίτερα θετικό εκατέρωθεν, με διάθεση το θέμα να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, τόνισε πως πλέον ο Βοτανικός θα είναι το νέο στολίδι του Παναθηναϊκού.

    "Ένα ακόμα σημαντικό βήμα"

    Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, είπε μεταξύ άλλων, πως "έγινε ένα ακόμα πολύ μεγάλο και σημαντικό βήμα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να υπάρξει το οριστικό ``ναι`` για τον Βοτανικό. Υπολογίζουμε ότι οι υπογραφές θα πέσουν σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι. Δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία, αλλά θέλουμε να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι ενοικιαστής στο γήπεδο. Ο κορυφαίος αθηναϊκός σύλλογος με ιστορία 100 χρόνων δεν μπορεί να είναι ενοικιαστής

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη είπε πως το μουσείο του συλλόγου θα παραμείνει στο χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και όταν θα πάψει το «Απόστολος Νικολαϊδης» να αποτελεί έδρα της ομάδας.

    Από τις δηλώσεις του πρόεδρου του Ερασιτέχνη και αντιπρόεδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, προκύπτει ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου είναι ένα θέμα που εξακολουθεί να είναι ζεστό αμφότερες τις πλευρές. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πρόθυμος να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι δεν θα είναι ο απόλυτος «κυρίαρχος» του παιχνιδιού στο νέο αθλητικό κέντρο που προβλέπει γήπεδο 45.000 θέσεων και κλειστό για το μπάσκετ και το βόλεϊ. Κάποια προνόμια θα έχει σίγουρα ο Δήμος Αθηναίων και ίσως η Εθνική Τράπεζα, αλλά όχι υπό τη μορφή συνιδιοκτησίας. Οι μέχρι τώρα συζητήσεις δείχνουν ότι υπάρχει καλή διάθεση εκατέρωθεν ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να επέλθει συμφωνία. Η επόμενη συνάντηση της 10ης Μαϊου είναι σίγουρα σημαντική, όμως οι οριστικές αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν βρεθούν στο ίδιο τραπέζι η Δήμαρχος Αθηναϊων, Ντόρα Μπακογιάννη, και οι δύο «ισχυροί άνδρες» του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βαρδινογιάννης και Παύλος Γιαννακόπουλος.

    Στα αγωνιστικά

    Οι πράσινοι όπως έκαναν και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, αποφάσισαν να αγωνιστούν χωρίς τους οπαδούς τους στην Τούμπα, στις 8 Μαϊου. Η ΠΑΕ δεν πήρε εισιτήρια (το 5%) για τον σπουδαιότερο αγώνα της 28ης ημέρας του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής, καθώς δεν θέλει να ρισκάρει περαιτέρω τιμωρία της έδρας της, μετά της φετινές δύο στο τέλος του πρωταθλήματος και από τη νέα περίοδο να έχει και πάλι τους πράσινους φιλάθλους από τη νέα περίοδο στο ΟΑΚΑ.

    Στα της προπονήσεως, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ, υπό της οδηγίες του Τότη Φυλακούρη, ο Αλμπέρι Μαλεζάνι ταξίδεψε στην Ιταλία και αύριο αναμένεται να επιστρέψει, πραγματοποίησαν χαλαρό ζέσταμα. Από τους παίκτες δεν μετείχαν καθόλου οι Νασίφ Μόρις και Ηλίας Κώτσιος, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε σε εξετάσεις για κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο που απέκτησαν από το ματς με τη Χαλκηδόνα. Όσον αφορά των Νοτιοαφρικανό αμυντικό, τα νέα είναι ευχάριστα, και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εκεί που υπάρχει όμως θέμα, είναι για τον Κώτσιο, που χθες γιόρτασε τα 28α γενέθλιά του, καθώς το πρόββλημα φαίνεται πιο σοβαρό και θα χρειαστεί να κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος σε δέκα μέρος για το ντέρμπι στην Τούμπα.

    Τέλος, ο Ιταλός εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του κι αυτό θα συνεχιστεί για ακόμη ένα μήνα, μέχρι δηλαδή η σύζυγός του (που δεν ταξιδεύει με αεροπλάνα!) μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα. Ο Μαλεζάνι αναμένεται να φύγει ξανά μετά την προπόνηση της Πέμπτης για να εκμεταλλευτεί το τριήμερο ρεπό (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) που έχει παραχωρήσει στους παίκτες.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ημιτελικός σε περίεργο κλίμα

    26/4/2005 9:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εν μέσω προβλημάτων αγωνιστικών και όχι μόνο θα κληθεί ο Ολυμπιακός να υπερασπίσει το 0-1 του ΟΑΚΑ και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πάτρα. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την αντίδραση του Τζιοβάνι μετά το γκολ που πέτυχε με το Αιγάλεω και φυσικά το γνωστό θέμα με τις αντιδράσεις των οπαδών του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του Ντούσαν Μπάγεβιτς αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα εκτός γηπέδου και δυστυχώς για τους "ερυθρόλευκους" δεν είναι μόνο αυτά. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και οι ενοχλήσεις που αισθάνεται στον οπίσθιο μηριαίο είναι ο μεγάλος "πονοκέφαλος" του Σερβοέλληνα τεχνικού ενώ και ο Γιαννάκης Οκκάς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με το δάκτυλο του δεξιού του ποδιού. Κανείς από τους δύο δεν αναμένεται να μην αγωνιστεί ωστόσο και οι δύο σήμερα δεν προπονήθηκαν και αυτό μόνο καλό δεν είναι.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοινώσεων συνέχεια

    26/4/2005 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πιστή στην τακτική των ανακοινώσεων, η διοίκηση της Ξάνθης εξέδωσε σήμερα άλλη μια, αυτή τη φορά κατά της διοίκησης του Αρη, με αφορμή το πρόβλημα και τις διαφωνίες που προέκυψαν με τα εισιτήρια του αυριανού ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου. Η ανακοίνωση αυτή, είναι σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος και μάλιστα... ασκεί και κριτική στα εσωτερικά του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

    Χαρακτηριστικά αναφέρεται: "Διοίκηση "παράδειγμα προς μίμηση" του ιστορικού σωματείου του Άρη, σε μια ακόμη προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τους καταπληκτικούς φιλάθλους του για την τραγική θέση που έχουν φτάσει τον Άρη, με ψευδέστατα δημοσιεύματα, ανυπόστατες θέσεις, χρησιμοποιώντας την λογική του παραλόγου όπως και αυτή του χουλιγκανισμού στα γραπτά της (βλ. Ανακοίνωση Άρη), είναι εικόνα του ποδοσφαίρου που πρεσβεύουν οι κ.κ. Ματθαίου - Σκόρδας. Αντί να ασχοληθούν με όλα αυτά τα "καραγκιοζιλίκια" ας εξηγήσουν στον κόσμο του Άρη, που κατακλύζει τα γήπεδα, γιατί η ομάδα του ιστορικού σωματείου έχει αυτή την πορεία; Γιατί υπάρχουν Σείχηδες και Μαυροσκούφηδες υποψήφιοι επενδυτές και τίποτα δεν γίνεται; Γιατί παραμένουν ακόμη στην εξουσία και στην Διοίκηση εκμεταλλευόμενοι τον ιστορικό σύνδεσμο του SUPER 3; Άραγε είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί επενδυτής, να επενδύσει στον Άρη, μια εταιρεία που έχει υπαχθεί στο Άρθρο 44, είναι τόσο δύσκολο;

    Και η συνέχεια περιλαμβάνει: "Ας ασχοληθούν λοιπόν με όλα αυτά τα σοβαρά και ας μην αποπροσανατολίζουν το φίλαθλο κοινό. Είναι κρίμα το ιστορικό σωματείο του Άρη να έχει αυτή την πορεία και αυτοί που τον εκπροσωπούν θα πρέπει με αυτή να ασχοληθούν και όχι να αποπροσανατολίζουν και να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Η ΠΑΕ Ξάνθη θα υποδεχτεί την ομάδα του Άρη, την Διοίκηση και τους φιλάθλους της όπως αξίζει σε ένα ιστορικό σωματείο όπως είναι ο Άρης. Καλημέρα σας, Καληνύχτα σας, κ.κ. Ματθαίου Σκόρδα".

    [09] Μπάσκετ

    Πολλές οι απώλειες για την ΑΕΚ

    26/4/2005 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα ακόμα μείον προστέθηκε στον Φώτη Κατσικάρη, για το δύσκολο παιχνίδι με τους πράσινους στο γύπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Στους Τσιάρα, Κακιούζη αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Σάντρο Νίτσεβιτς, ο οποίος δεν δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στη γάμπα και η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα στην ΑΕΚ ευελπιστούν πως μπορούν να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Πρωταθλητές και πρωτοπόρους πράσινους, και να διατηρήσουν έτσι τις όποιες ελπίδες για να τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου και φυσικά να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό πρόσωπο.

    [10] Μπάσκετ

    Ανασύνταξη δυνάμεων για τη νίκη

    26/4/2005 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το καλό για την ομάδα του ΠΑΟΚ είναι πως θα αγωνιστούν οι Κώστας Βασιλειάδης, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, χωρίς όμως να έχουν ξεπεράσει απόλυτα τα προβλήματα τραυματισμών τους, ενώ μετά από πολύ καιρό θα συμμετέχει σε αυτήν και ο Αλεξάντερ Μπασμίνοφ. Τις υπηρεσίες του Ρώσου σέντερ ο «Δικέφαλος» αναγκάστηκε να στερηθεί τους τελευταίους μήνες, λόγω του τραυματισμού που είχε υποστεί σε αγώνα του ULEB Cup στο Βέλγιο με τη Σαρλερουά. Το κακό είναι πως ο αγώνας θα δίνει κεκλεισμένων των θυρών αφού ως γνωστόν ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί. Από εκεί και πέρα, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ζήτησε μόνο νίκη, για να "μείνουμε μέσα στους στόχους μας, που είναι η καλύτερη δυνατή θέση ενόψει και των πλέι οφ. Περιμένουμε ότι η ΜΕΝΤ θα έρθει για να χτυπήσει το παιχνίδι, γιατί καίγεται για τη σωτηρία και την παραμονή της στην κατηγορία", αλλά όπως είπε δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χάνει Μουζαουί η Καλαμαριά

    26/4/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Άσχημα ήταν τα νέα για τον Καρίμ Μουζαουϊ, που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο γαλλοαλγερινός επιθετικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση σήμερα από τον ορθοπεδικό κ. Κώστα Σαμαρά και η επάνοδος του χρονολογείται στο τελευταίο αυτής της σεζόν, εννοώντας βέβαια πως δεν θα αγωνιστεί στο δύο πρώτα. Από εκεί και πέρα, στην σημερινή προπόνηση παρέστησαν, αλλά δεν πήραν μέρος προκειμένου να ξεκουραστούν, οι Βέλα Τζούνιορ, Φυτανίδης, όπως και ο Σπυρόπουλος που αναρρώνει από το λουμπάγκο που υπέστη την περασμένη εβδομάδα. Προπονήθηκαν εντατικά όσοι δεν έπαιξαν στο χθεσινό φιλικό με τον Πανσερραϊκό, ενώ αντίθετα χαλάρωμα έκαναν όσοι αγωνίστηκαν.

    [12] Μπάσκετ

    Χωρίς Μέϊσον και κόσμο οι κόκκινοι

    26/4/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παρά την ύστατη προσπάθεια που έκανε το ιατρικό τιμ, ο Ρότζερ Τζούνιορ Μέισον δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί απέναντι στους κιτρινόμαυρους, στα 25ης ημέρας (17:00). Το διάστρεμμα που ταλαιπωρεί τον Αμερικανό δεν του επέτρεψε να προπονηθεί και τέθηκε εκτός μάχης. Παράλληλα ο Ολυμπιακός, θα αγωνιστεί χωρίς φιλάθλους στο άδειο ΣΕΦ, καθώς συμπλήρωσε πέντε επιπλήξεις. Τέλος, οι κόκκινοι πιστεύουν μόνο στη νίκη, προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν στα πλέι οφ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 April 2005 - 20:52:19 UTC