Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελετή ενθρόνισης του νέου Πάπα
  • [02] Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο Τικρίτ
  • [03] Βομβιστική επίθεση στην Ταϊλάνδη
  • [04] "Κινδυνεύουν" 60 εργάτες σε ορυχείο

    [01] Κόσμος

    Παρουσία πολλών προσωπικοτήτων και πολιτικών

    Τελετή ενθρόνισης του νέου Πάπα

    24/4/2005 11:11:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ

    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελείται αυτή την ώρα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, η ακολουθία ενθρόνισης του νέου Πάπα Βενέδικτου 16ου. Ο νέος πάπας Γιόζεφ Ράτσινγκερ έφτασε στον περίβολο της βασιλικής στις 10:00 ώρα Ιταλίας (11:00 ώρα Ελλάδας) ακολουθούμενος από την πομπή των Καρδιναλίων. Πριν εμφανιστεί είχε κατέβει στην κρύπτη στον τάφο του Άγιου Πέτρου, κίνηση που συμβολίζει την παράδοση της σκυτάλης από τον ιδρυτή της Εκκλησίας στον 264ο διάδοχό του. Στον τάφο είχαν τοποθετηθεί από το προηγούμενο βράδυ τα σύμβολα της παπικής εξουσίας: "το δακτυλίδι του Αλιέως" και ο χιτώνας από άσπρο μαλλί μήκους 2,6 μέτρων. Τα σύμβολα θα δοθούν στον Βενέδικτο 16ο κατά τη διάρκεια της τελετής. Στον περίβολο της εκκλησίας, όπου πραγματοποιείται η τελετή παρουσία πολλών προσωπικοτήτων και πολιτικών, ανάμεσά τους ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Πιέρ Ραφαρέν έχουν τοποθετηθεί λουλούδια, πράσινα χαλιά, καρέκλες και γιγαντοοθόνες. Περισσότεροι από 500.000 πιστοί αναμένονται στο Βατικανό, από τους οποίους οι 100.000 είναι Γερμανοί, σύμφωνα με εκτιμήσεις τις γερμανικής πρεσβείας στη Ρώμη.

    Η Λεωφόρος της Συμφιλίωσης που ενώνει τον Τίβερη με το Βατικανό έχει κλείσει και έχουν τοποθετηθεί μεταλλικές μπάρες για να οδηγούν τον κόσμο στην πλατεία.

    Σε όλο το μήκος της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί οθόνες ώστε οι πιστοί που δεν μπορούν να πλησιάσουν τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου να παρακολουθήσουν την τελετή. Είκοσι ασθενοφόρα και δέκα πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς και 200 νοσηλευτές, διευκρίνισε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών Νορμπέρτο Λοπς.

    [02] Ιράκ

    6 νεκροί - 26 τραυματίες

    Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο Τικρίτ

    24/4/2005 10:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2005 10:58:15 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τουλάχιστον έξι Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 τραυματίστηκαν το πρωί της Κυριακής, από διπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον Αστυνομικής Ακαδημίας και στρατιωτικής υπηρεσίας στο Τικρίτ, 180 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης. "Τέσσερις από τους νεκρούς και 18 από τους τραυματίες ανήκαν στο αστυνομικό σώμα", δήλωσε ο συνταγματάρχης Αμπντάλα Αλι της αστυνομίας του Τικρίτ. "Το πρώτο αυτοκίνητο που οδηγούσε καμικάζι εξερράγη μπροστά στην ακαδημία και το δεύτερο λίγα λεπτά αργότερα μπροστά στο γραφείο που βρίσκεται πολύ κοντά", πρόσθεσε ο ίδιος. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ομάδα αστυνομικών αναχωρούσε από την ακαδημία με προορισμό την Ιορδανία για να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διευκρίνισε ο ιρακινός αξιωματικός. Νωρίτερα, ένας εικονολήπτης του αμερικανού πρακτορείου ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες, ο Σάλεχ Ιμπραχίμ, σκοτώθηκε το πρωί της Κυριακής, ενώ κάλυπτε τις μάχες στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε σε ανακοινωθέν το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζει την εθνικότητά του.

    [03] Κόσμος

    2 νεκροί - 3 τραυματίες

    Βομβιστική επίθεση στην Ταϊλάνδη

    24/4/2005 10:58:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Δυο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, όταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στον μουσουλμανικό νότο της Ταϊλάνδης, μία ημέρα μετά την φραστική καταδίκη από την βασίλισσα της χώρας των "υπαίτιων" μιας εξέγερσης που διαρκεί για 15 μήνες. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μπανγκόκ ότι "αυτό προκλήθηκε από κακούς ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν αναταραχή στο νότο". Από τον Ιανουάριο του 2004 οι νεκροί στη νότια Ταϊλάνδη ξεπερνούν τους 600. Σε τηλεοπτικό της διάγγελμα το Σάββατο, η Βασίλισσα Σιρικίτ κάλεσε τους Ταϊλανδούς να "ενωθούν" εναντίον της βίας στο νότο, η οποία, υποστήριξε, απειλεί την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

    [04] Κόσμος

    "Κινδυνεύουν" 60 εργάτες σε ορυχείο

    24/4/2005 10:48:00 πμ

    Περισσότεροι από 60 ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί λόγω πλημμύρας σε ανθρακωρυχείο της πόλης Τζιαόχε στην επαρχία Τζιλίν της βορειοανατολικής Κίνας, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο τοπικές πηγές, χωρίς να προσθέσει λεπτομέρειες. Την περασμένη χρονιά περίπου 6.000 εργάτες σκοτώθηκαν σε ορυχεία της Κίνας, τα οποία είναι από τα πλέον επικίνδυνα στον κόσμο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές εκτιμούν πως ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 20.000. Το πρώτο τρίμηνο του 2005 ο αριθμός των νεκρών στα κινεζικά ορυχεία αυξήθηκε κατά 20,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2004, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 April 2005 - 8:50:09 UTC