Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδονται τα σενάρια ανασχηματισμού
  • [02] Έκπληξη αλά Σίλβιο
  • [03] Επεισοδιακή πτήση για Μύκονο
  • [04] Στο Μαξίμου η μεταναστευτική πολιτική
  • [05] Γυναίκα ύποπτη για τη φονική πυρκαγιά
  • [06] Καθυστερεί η αποχώρηση
  • [07] Με "Λύμπε" στο κύπελλο
  • [08] "Γκάζια" στον Πανιώνιο
  • [09] "Έσκισε" η Αθηναϊκή Λέσχη
  • [10] Περιμένοντας τους τρεις ο ΠΑΟ
  • [11] Κόντρες Ε.Π.Α.Ε., NETMED the sequel
  • [12] Ικανοποίηση αλλά και απουσίες στον ΠΑΟΚ
  • [13] Τελευταίο χαρτί για Άρη
  • [14] Και τυπικά ο Χούλης πρόεδρος

    [01] Πολιτική

    Προβάδισμα ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis Διαψεύδονται τα σενάρια ανασχηματισμού

    16/4/2005 5:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/4/2005 12:07:44 πμ)

    Συντάκτης:

    Διαψεύδονται κατηγορηματικά από υπουργούς της κυβέρνησης τα σενάρια ανασχηματισμού. "Ανασχηματισμός και δεν χρειάζεται και δεν πρόκειται να γίνει" δήλωσε μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, εκφράζοντας απορία γιατί το θέμα έρχεται και επανέρχεται στην επικαιρότητα τη στιγμή που την επομένη μέρα διαψεύδεται. "Η κυβέρνηση πορεύεται κάτω από τις οδηγίες του πρωθυπουργού" πρόσθεσε τονίζοντας ότι η πορεία της κυβέρνησης είναι καλή και δυναμική. Το σενάριο ανασχηματισμού διέψευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος σχολίασε και το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας το "Εθνος της Κυριακής". Στο μεταξύ, μιλώντας την Κυριακή σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ, ο κ. Ρουσόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των οργανωμένων διαπλεκόμενων συμφερόντων που, όπως είπε, προσπαθούν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση. Επίσης έκανε λόγο για παραποίηση της πραγματικότητας από μερίδα του Τύπου και των ΜΜΕ, καθώς και για σύστημα συμφερόντων, που γιγαντώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια.

    Δημοσκόπηση της Metron Analysis

    Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακης η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 1,4% .

    Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

    Η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1% έναντι 34,7% του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ 6,9%, ο ΣΥΝ 3,3% και το ΛΑΟΣ 3,7%

    Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 9,2% των ερωτηθέντων ενώ ένα 5% δηλώνει ότι δεν θα ψήφιζε.

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κώστας Καραμανλής με 39,3%, έναντι 31,3% του Γιώργου Παπανδρέου.

    Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 46%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 28,9%.

    Παράλληλα προκύπτει ότι η οικονομία η ανεργία και η ακρίβεια είναι τα τρία προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ υστερεί στο ότι δεν έχει παρουσιάσει αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση.

    Τη δημοσκόπηση σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Όπως δήλωσε "είναι πολύ σημαντικό ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να προηγείται σε μια στιγμή που αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που κληρονομήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ".

    Αυτό δείχνει, πρόσθεσε, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. "Κοιτάξαμε τους πολίτες με ειλικρίνεια στα μάτια και τους μιλήσαμε για το στρατηγικό στόχο της διετίας, στο τέλος της οποίας θα έχουμε πετύχει πράγματα που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν. Όλες αυτές οι προσπάθειες αποτελούν τη βάση για ένα καλύτερο μέλλον" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Απάντηση Αθανασάκη

    Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου για την τελευταία δημοσκόπηση, απάντησε ο Νίκος Αθανασάκης,

    "Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής, εισπράττουν τα επίχειρα των λανθασμένων πολιτικών τους, της ασυνέπειας, της αναξιοπιστίας και της ανικανότητάς τους" υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι στη δημοσκόπηση καταγράφεται ραγδαία φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ και καταρρίπτεται το, έως τώρα λεγόμενο, ότι "η Ν.Δ. χάνει αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει".

    Κόντρα Ρουσόπουλου - Αθανασάκη

    Νωρίτερα, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος διέψευσε τα σενάρια ανασχηματισμού και απάντησε στην επίθεση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Αθανασάκη, ο οποίος δήλωσε ότι "με ανασχηματισμό ή χωρίς, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει τα ίδια προβλήματα και να δημιουργεί στους πολίτες τα ίδια αλλά και χειρότερα προβλήματα".

    "Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να λύνει τα προβλήματα που άφησε πίσω της η άφρων πολιτική του ΠΑΣΟΚ" τόνισε ο Θ.Ρουσόπουλος και πρόσθεσε:

    "Με όραμα και στόχο να ανεβάσουμε την Ελλάδα ψηλότερα, με ασφάλεια και σύνεση και πάνω απ όλα έχοντας ευθύνη στις επόμενες γενεές, οδηγούμε τον τόπο σε ένα σίγουρο μέλλον".

    [02] Κόσμος

    Παρά τα συμφωνηθέντα δεν παραιτήθηκε Έκπληξη αλά Σίλβιο

    18/4/2005 10:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε πλήρη σύγχυση το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, μετά από μία εξέλιξη που κανείς δεν περίμενε. Μετά από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας Κάρλο Αζέλιο Τσιάμπι και ενώ όλοι περίμεναν (ότι θα του υπέβαλε την παραίτηση του), αυτό εξάλλου είχε συμφωνηθεί και μετά από συνάντηση με την ομάδα ανταρτών των χριστιανοδημοκρατών, αρνήθηκε ότι υπέβαλε παραίτηση. Η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού παρατείνει την πολιτική κρίση που έδειχνε τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα ότι θα ξεπερνιόταν. Παράλληλα, έρχεται να αδειάσει και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τζιανφράνκο Φίνι, ο οποίος νωρίτερα είχε προαναγγείλει ότι ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει ακρόαση από τον Πρόεδρο για να υποβάλει παραίτηση.

    Αδιέξοδο

    Αργά το βράδυ πάντως, έγινε γνωστό ότι ο Ιταλός πρόεδρος Κάρλο Αζέλιο Τσιάμπι, αποδέχθηκε τις παραιτήσεις των Χριστιανοδημοκρατών υπουργών της κυβέρνησης καθώς και τις παραιτήσεις των υπουργών των κομμάτων "Νέο Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιταλίας", των Μπόμπο Κράξι και Τζιάνι ντε Μικέλις.

    Το πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία ξεκίνησε την Παρασκευή, μετά την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό τεσσάρων υπουργών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (UDC).

    Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα τη Δευτέρα με τους "αντάρτες" και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τους Χριστιανοδημοκράτες ο Μπερλουσκόνι κατέληξε σε συμφωνία ώστε να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα και να υποβάλει την παραίτηση του στον Πρόεδρο Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι.

    Το γεγονός επιβεβαίωσε μάλιστα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζιανφράνκο Φίνι.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός προφανώς δεν τήρησε τις υποσχέσεις του και το πολιτικό θρίλερ συνεχίζεται.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Γλίτωσε τις εκλογές ο Μπερλουσκόνι

    Καταρρέει η Κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

    [03] Κοινωνία

    Λαχτάρισαν 43 επιβάτες Επεισοδιακή πτήση για Μύκονο

    18/4/2005 10:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λαχτάρισαν το απόγευμα, οι 43 επιβάτες της πτήσης 658 των Ολυμπιακών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Αθήνα Μύκονος. Ο κυβερνήτης έκανε δυο προσπάθειες να προσγειωθεί στο νησί, αλλά λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων δεν τα κατάφερε. Στη δεύτερη προσπάθεια, ο ριναίος τροχός, βρήκε στο διάδρομο και ο χειριστής του αεροσκάφους, ζήτησε να επιστρέψει στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου και πραγματοποίησε στις 20.15 αναγκαστική προσγείωση.

    Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες

    Μόλις ο πιλότος ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου στο Ελ. Βενιζέλος, στο αεροδρόμιο σήμανε συναγερμός.

    Ο διάδρομος στρώθηκε με τον ειδικό αφρό, ενώ πυροσβεστικά και ασθενοφόρα είχαν πάρει τις θέσεις τους.

    Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 20.15 πάνω στον ειδικό αφρό, χωρίς κανείς από τους επιβάτες να πάθει το παραμικρό.

    [04] Κοινωνία

    Εν όψει της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής Στο Μαξίμου η μεταναστευτική πολιτική

    18/4/2005 9:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το σχέδιο νόμου για τη μεταναστευτική πολιτική θα απασχολήσει την Τρίτη, τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Τις προτάσεις τους επί του νομοσχεδίου κατέθεσαν στον πρωθυπουργό το απόγευμα οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών Γιώργος Βουλγαράκης και Προκόπης Παυλόπουλος. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών στο θέμα μεταναστευτικής πολιτικής, διαπιστώνεται κοινή γραμμή πλεύσης μεταξύ των δυο υπουργείων. Εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, οι δυο υπουργοί κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας.

    Δηλώσεις υπουργών

    "Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού" υπογράμμισε ο Γιώργος Βουλγαράκης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κληθείς να σχολιάσει τη μεσημεριανή δήλωση του πρωθυπουργού έκανε λόγο για "πόλεμο για τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη".

    Της συνεργασίας των υπουργών με τον πρωθυπουργό προηγήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση του Γ. Βουλγαράκη με τον Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ένα ταξίδι που, όπως είπε αργότερα, ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό και θα αναβαθμίσει το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

    [05] Κόσμος

    Ανακρίνεται από την αστυνομία Γυναίκα ύποπτη για τη φονική πυρκαγιά

    18/4/2005 8:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη φίλη ενός από τους νυχτοφύλακες του μοιραίου ξενοδοχείου, που έγινε ο πύρινος τάφος για 22 ανθρώπους, οι μισοί από τους οποίους παιδιά, συνέλαβε σήμερα η γαλλική αστυνομία, ως ύποπτη για την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα. σε ξενοδοχείο του Παρισιού και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, οι μισοί από τους οποίους ήταν παιδιά και να τραυματιστούν 50. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η γυναίκα κρατείται και ανακρίνεται από το πρωί. Η πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στο ξενοδοχείο Παρί-Οπερά, όπου διέμεναν πολλοί μετανάστες. Την ώρα της πυρκαγιάς πολλοί από τους ενοίκους κοιμόντουσαν.

    [06] Μ. Ανατολή

    Αυστηρές συστάσεις από ΗΠΑ Καθυστερεί η αποχώρηση

    18/4/2005 10:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/4/2005 10:34:54 μμ)

    Συντάκτης:

    Θα καθυστερήσει για τρεις εβδομάδες η αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, που προβλεπόταν αρχικά για τις 20 Ιουλίου, ώστε να ληφθούν υπόψη οι θρησκευτικές ευαισθησίες των εποίκων ανακοίνωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν. Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των μελών του ισραηλινού Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε το βασικό αίτημα των πολέμιων της ισραηλινής αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κεπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλίλαν, οι ΗΠΑ έδωσαν αυστηρές συστάσεις στο Ισραήλ να μην επεκταθούν σε καμία περίπτωση οι εβραϊκοί οικισμοί και ανακοίνωσαν, ότι θα ζητήσουν εξηγήσεις σχετικά με τα σχέδια για την κατασκευή 50 νέων κατοικιών σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη. Στο μεταξύ, οι ισραηλινές αρχές προκήρυξαν σήμερα διαγωνισμό για την κατασκευή των 50 νέων κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Ελκανά, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

    Προειδοποιεί η Χαμάς

    Όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό ριζοσπαστικό κίνημα Χαμάς, σκοπεύει να αναθεωρήσει τη δέσμευσή για κατάπαυση του πυρός.

    "Εάν συνεχιστούν οι ισραηλινές πιέσεις και εάν η Παλαιστινιακή Αρχή δεν ενεργοποιηθεί, ώστε οι συμφωνίες του Καΐρου γίνουν σεβαστές από την άλλη πλευρά, τότε θα αναθεωρήσουμε τη δέσμευσή μας, που ελήφθη στο Κάιρο, να τηρήσουμε κατάσταση ηρεμίας", είπε χαρακτηριστικά ο Σάμι Αμπου Σόχρι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Στις 17 Μαρτίου, οι δύο πλευρές μετά από 48ωρες συνομιλίες στο Κάιρο, αποφάσισαν να σεβαστούν μια περίοδο ηρεμίας μέχρι τα τέλη του 2005.

    Ωστόσο, σήμερα το μεσημέρι, ένοπλοι Παλαιστίνιοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σήμερα δύο Ισραηλινούς στρατιωτικούς κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης. Η οργάνωση δήλωσε, πως η επίθεση έγινε σε αντίποινα για το φόνο τριών άοπλων νεαρών Παλαιστινίων από το στρατό σε αμφισβητούμενες συνθήκες στις 9 Απριλίου στη Ράφα, καθώς και ενός μαχητικού Παλαιστινίου στη διάρκεια επιδρομής σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ναμπλούς την περασμένη Πέμπτη.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με "Λύμπε" στο κύπελλο

    18/4/2005 9:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/4/2005 10:49:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Μετά τη Ξάνθη, ο Ολυμπιακός. Τρεις ημέρες μετά τον κρίσιμο αγώνα με την "ακριτική" ομάδα, η Ένωση καλείται να αντιμετωπίσει την ομάδα του Πειραιά την Τετάρτη, στα πλαίσια του πρώτου αγώνα για τα ημιτελικά κυπέλλου. Ο "Δικέφαλος" θ' αντιμετωπίσει τους "ερυθρόλευκους", με τον Νίκο Λυμπερόπουλο επιθετική αιχμή, μετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που μείωσε από τρεις σε μια τις αγωνιστικές τιμωρίας που του είχαν επιβληθεί, λόγω της αποβολής του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στις 10 Απριλίου. Ο "Λύμπε" εξέτισε τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του στον χθεσινό αγώνα της Ένωσης με την Ξάνθη.

    Ενδιαφέρον για Πορτογάλο επιθετικό

    Οι "κιτρινόμαυροι" ξεκίνησαν ήδη την προετοιμασία για τον αγώνα με μια πρωινή προπόνηση την Δευτέρα (11:00) που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

    Εκτός των τιμωρημένων, από αυτό το παιχνίδι θα λείψει και ο Χρήστος Μπούρμπος ο οποίος συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα, ενώ αμφίβολος είναι ο Κόντης που θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων την Τρίτη.

    Εν τω μεταξύ όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας "Abola", η ΑΕΚ ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον επιθετικό της Μπράγκα, Ζοάο Τόμας.

    Ο παίκτης είναι 26 χρονών και την φετινή χρονιά έχει σημειώσει 12 γκολ και όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τον παίκτη έχει παρακολουθήσει ο Ίλια Ίβιτς που πρόσφατα ταξίδεψε στο εξωτερικό για μεταγραφικούς λόγους.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Πορτογαλίας προκειμένου να παρακολουθήσει τον παίκτη.

    Τέλος σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στο διάλογο που υπήρξε μεταξύ του πρόεδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη και του διαιτητή του αγώνα, Ηρακλή Τσίκινη, μετά τη λήξη του αγώνα ΑΕΚ Skoda Ξάνθη, η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε συνομιλία με τον κ. Ηρακλή Τσίκινη κατά την οποία του ανέφερε ότι η διαιτησία του ήταν κακή με πολλές λανθασμένες υποδείξεις και του ζήτησε να δηλώσει κώλυμα από τους υπόλοιπους αγώνες της ΑΕΚ.

    Η ΠΑΕ παράλληλα αρνείται ότι υπήρξε φραστική επίθεση ή οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός.

    [08] Μπάσκετ

    "Γκάζια" στον Πανιώνιο

    18/4/2005 9:56:00 μμ

    Η απογοητευτική εμφάνιση του Πανιωνίου στην πρώτη του αγωνιστική παρουσία, απέναντι στο Μαρούσι, μετά τη διακοπή για το 13ο Ολ Σταρ Γκέιμ δεν άφησε περιθώρια στον Μέμο Ιωάννου για ξεκούραση. Οι "κυανέρυθροι" που παραβρέθηκαν στη σημερινή προπόνηση τα... άκουσαν αρχικά τόσο από τον προπονητή της ομάδας, όσο και από τη διοίκηση και στη συνέχεια μπήκαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για την επόμενη αγωνιστική τους υποχρέωση. Από τη σημερινή προπόνηση μόνο ο Ρασάντ Ράιτ δεν μπόρεσε να παραστεί, καθώς ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο δεξί πόδι και θα μείνει εκτός παρκέ για δύο με τρεις ημέρες. Το δυσάρεστο για τον Αμερικανό, που αποχώρησε από τον αγώνα με το Μαρούσι στο τρίτο δεκάλεπτο, είναι ότι χτύπησε στο σημείο που τον είχε θέσει και πάλι εκτός "μάχης" (στον αγώνα με Ολύμπια Λάρισα) πριν από μερικές εβδομάδες.

    [09] "Έσκισε" η Αθηναϊκή Λέσχη

    18/4/2005 3:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με 14 μετάλλια και 147 βαθμούς η Αθηναϊκή Λέσχη κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/ Γυναικών. Στους αγώνες που ξεχώρισαν για το ρεκόρ συμμετοχών αλλά και της χρονικής διάρκειας, αφού κράτησε συνολικά 25 ώρες, η Αθ. Λέσχη που κέρδισε τέσσερις πρωτιές στα ατομικά αγωνίσματα και δύο στα ομαδικά, επικράτησε του δεύτερου Πανελληνίου, που με 11 μετάλλια και 135 βαθμούς ήταν δεύτερος και της Ακαδημία Οπλομαχίας που με 4 μετάλλια και 62 βαθμούς κατέλαβε την τρίτη θέση.

    Πλούσια η συγκομιδή μεταλλίων

    H Αθ. Λέσχη κέρδισε τέσσερις πρωτιές στα ατομικά αγωνίσματα (Ντουράκος και Παπακυριάκου στη σπάθη, Κοντογιάννης και Λιοντή στο ξίφος μονομαχίας) και δύο στα ομαδικά (σπάθη Ανδρών και ξίφος μονομαχίας Γυναικών). Τα υπόλοιπα χρυσά μετάλλια μοιράστηκαν οι Καραπάνος/ΑΣΑΟ, Βουγιούκα/Αθηναϊκός και Ακαδημία Οπλομαχίας (άνδρες), ΑΟΞ Αιγάλεω (γυναίκες) στο ξίφος ασκήσεως, καθώς και οι ομάδες της ΓΕ Φλώρινας (σπάθη γυναικών) και του Πανελληνίου (ξίφος μονομαχίας ανδρών).

    Με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών ολοκληρώθηκαν οι φετινές πρωταθληματικές διοργανώσεις της ξιφασκίας. Τη γενική βαθμολογία των τεσσάρων ηλικιακών εθνικών Πρωταθλημάτων του 2005 κέρδισε για 10η συνεχόμενη χρονιά ο Πανελλήνιος, ο οποίος πρώτευσε στα Πρωταθλήματα Παίδων/ Κορασίδων και Εφήβων/ Νεανίδων. Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος είχε συνολική συγκομιδή από τα τέσσερα εθνικά Πρωταθλήματα 353β. Την πρήτη 3άδα της κατάταξης συμπλήρωσαν Aθηναϊκή Λέσχη (328β.) και ΑΟΞ Αιγάλεω (247β.) και ακολούθησαν Αθηναϊκός 127, ΟΞΙ Φλώρινας 125, Οδυσσέας Χαλανδρίου 115, ΓΕ Φλώρινας 113, ΑΣΑΟ 88, Αρκτεία Λούτσας 69 και ΛΟ Αιγάλεω 66β. Συνολικά στη γενική κατάταξη του 2005 βαθμολογήθηκαν 33 σύλλογοι.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Περιμένοντας τους τρεις ο ΠΑΟ

    18/4/2005 8:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αυτές οι δύο μέρες ξεκούρασης για τον Παναθηναϊκό, μετά και την μεγάλη του νίκη επί του Εργοτέλη, έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες να ξεκουραστούν αλλά και στον Αλμπέρτο Μαλεζάνι να μεταβεί στην στην πατρίδα του, απ΄ όπου επιστρέφει απόψε και αύριο θα συναντηθεί ξανά με τους ποδοσφαιριστές του στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Αυτό που προβληματίσει τον Ιταλό τεχνικό, είναι το κατά πόσο οι Νόρντιν Βόουτερ, Εμάνουελ Ολισαντέμπε και Μίλτος Σαπάνης, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στην Κρήτη, θα είναι έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα. Για αυτό και ο Μαλεζάνι με την επιστροφή του, που θέλει όλα του τα όπλα να τα έχει έτοιμα για τις υπόλοιπες αγωνιστηκές, θα δει αμέσως τους παίκτες και το ιατρικό τιμ. "Αύριο το μεσημέρι ενδέχεται να συναντηθούν εκπρόσωποι της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του ΤΑΠ Παναθηναϊκός με ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων στο μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, στο πλαίσιο των συζητήσεων για το νέο γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κόντρες Ε.Π.Α.Ε., NETMED the sequel

    18/4/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Καλά κρατεί η "σύγκρουση" του συνδρομητικού καναλιού με την ΕΠΑΕ. Αυτή τη φορά το αίτημα της NETMED αφορά τις μεταδόσεις της Κυριακής 24 Μαϊου, τριών αγώνων, Ο.Φ.Η.-Α.Ε.Κ., Παναθηναϊκός-Χαλκηδόνα, Καλλιθέα-Πανιώνιος, προκάλεσε την αντίδραση της Ε.Π.Α.Ε., η οποία σε απαντητική επιστολή της υπογραμμίζει ότι για την τήρηση των «κλειστών ωρών» είναι εφικτό να μεταδοθούν μόνο τα δύο από τα τρία παιχνίδια. Απάντηση απέστειλε λίγες ώρες μετά το συνδρομητικό, το οποίο τονίζει πως έχει γνωστοποιήσει στην Ε.Π.Α.Ε. τους επιθυμητούς προς τηλεοπτική μετάδοση αγώνες.

    Η επιστολή και η απάντηση

    Η Ε.Π.Α.Ε αναφέρει :Θεωρούμε σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε σχετικά πρόσφατη θέση σας, ότι πρέπει να μεταδίδονται αγώνες υψηλής σπουδαιότητας και ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τα ανωτέρω και λόγω του επείγοντος, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εντός της ημέρας τους δύο από τους τρεις αγώνες που επιθυμείτε να μεταδώσετε προκειμένου να ανακοινώσουμε το συνολικό πρόγραμμα της Α Εθνικής κατηγορίας".

    Το συνδρομητικό κανάλι απάντησε με νέα επιστολή, και σε ειρωνικό ύφος. "Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι με το από 24-01-05 έγγραφό μας, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το από 11-04-05 νεότερο έγγραφό μας, έχουμε γνωστοποιήσει στην Ε.Π.Α.Ε. τους επιθυμητούς προς τηλεοπτική μετάδοση αγώνες από την εταιρία μας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Κατά συνέπεια έχουμε ήδη απαντήσει στο ανωτέρω ερώτημα σας. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας στο θέμα αυτό".

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ικανοποίηση αλλά και απουσίες στον ΠΑΟΚ

    18/4/2005 8:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Απόλυτη ικανοποίηση και αισιοδοξία για την τελική κατάταξη της ομάδας στο πρωτάθλημα κυριαρχεί στον ΠΑΟΚ, μετά τη μεγάλη χθεσινή νίκη (4-1) επί του ΟΦΗ που συνοδεύτηκε και από πολύ καλή εμφάνιση στο παιχνίδι αυτό. Το επόμενο Σάββατο ο «δικέφαλος του βορρά», παίζει με τον ιωνικό στη Νίκαια και θέλει να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις, συνδυάζοντας θέαμα με ουσία. Μόνο πρόβλημα για τον Νίκο Καραγεωργίου, η απουσία του Χρήστου Μαλαδένη, που στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, δέχθηκε την τέταρτη κίτρινη κάρτα, αλλά και η απουσία του επίσης τιμωρημένου Ζωγραφάκη.

    Αλλαγές και ανανεώσεις

    Με δεδομένες τις δυο απουσίες ο Νίκος Καραγεωργίου θα προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα με τον Λουκά Καραδήμο, να διεκδικεί μια θέση στην αρχική ενδεκάδα, καθώς η κατάσταση του βελτιώνεται συνεχώς και ως το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να είναι απολύτως καλά.

    Ακόμα, υποψήφιοι για την αρχική ενδεκάδα σ΄ αυτό το παιχνίδι είναι οι Ανδράλας και Χασιώτης, που χρησιμοποιήθηκαν σαν αλλαγές στον αγώνα με την Ξάνθη, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Ουντέζε, που έφυγε από το παιχνίδι με ενοχλήσεις και είναι φανερή η επιβάρυνση από τα συνεχή παιχνίδια και τις συμμετοχές του στο πρωτάθλημα. Δεν αποκλείεται, αν αισθάνεται κουρασμένος ο φορμαρισμένος Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ να μείνει στη Θεσσαλονίκη.

    Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Θεοδωρίδης και ο Βαγγέλης Κουτσόπουλος εξασφαλίζουν από τώρα την θετική εισήγηση για την ανανέωση των συμβολαίων τους, αφού οι καλές εμφανίσεις και των δύο συνηγορούν σε μια τέτοια απόφαση. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Γούμενος, υποστηρίζοντας πως οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες θα παραμείνουν στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι.

    Εν τω μεταξύ, επέστρεψε χθες από την Αυστρία ο Γιώργος Κωστίκος και σήμερα από την Γερμανία ο Σταύρος Σαράφης, που είχαν πάει να παρακολουθήσουν παίκτες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα αυτά, για μεταγραφικούς λόγους.

    Για το παιχνίδι του Σαββάτου στο γήπεδο της Νεάπολης ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε 800 εισιτήρια των 20 ευρώ για την θύρα 7 που θα διατεθούν πριν από τον αγώνα.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τελευταίο χαρτί για Άρη

    18/4/2005 8:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ή και την ισοπαλία σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, αυτό του Αιγάλεω, και όλοι στην ομάδα του Χατζάρα βλέπυν πως δεν υπάρχουν άλλα περιφόρεια για απώλειες. Το παιχνίδι με την Κέρκυρα στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι μονόδρομος, αφού πλέον ο κίνδυνος της μη παραμονής στην Α Εθνική, είναι άμεσος.

    Ούτε για αστείο

    Αυτό που κοιτάνε όλοι στον Άρη κοιτάνε τα " κομπιουτεράκια, κάνοντας νέους υπολογισμούς για τους βαθμούς που χρειάζονται στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Το απόλυτο θα ήταν το τέσσερα στα τέσσερα για τους κιτρινόμαυρους, όμως αυτό δεν είναι κάτι σίγουρο.

    Ο Πολωνός μέσος του Άρη, Ματσέι Μουράφσκι, τόνισε πως όλοι οι παίκτες πρέπει να δουλέψουν σκληρά και να κοιτάνε ένα-ένα τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό με την Κέρκυρα. Όπως δήλωσε πάντως, αν και η παραμονή είναι πολύ δύσκολη, "κανείς στην ομάδα δε θέλει να σκέφτεται ότι δεν θα πετύχουμε το στόχο της παραμονής". Και έκλεισε "Θέλουμε τουλάχιστον δύο νίκες στα τέσσερα ματς, να πάρουμε έξι βαθμούς και μετά θα έχουμε την άνεση να σκεφτούμε το μέλλον".

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και τυπικά ο Χούλης πρόεδρος

    18/4/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με νέο ηγέτη τον Δημήτρη Χούλη, που την Δευτέρα εξασφάλισε και τυπικά την έγκριση του ΓΣ Ηρακλής, για να περάσει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, πορεύεται από σήμερα η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ακράτητου και νυν του "Γηραιού" από αύριο πιάνει δουλειά, αφού τα προβλήματα δεν είναι και λίγα. Από τη μία οι οικονομικές εκκρεμότητες, που έχει αφήσει η πρώην διοίκηση προς παίκτες και τρίτους, από την άλλη το ότι το πρωτάθλημα, βρίσκεται στην τελική ευθεία με τον Ηρακλή να διεκδικεί μια από τις θέσεις UEFA, δεν αφήνουν χρονικά περιθώρια στο νέο ισχυρό άνδρα για καθυστερήσεις αποφάσεων. Στις άμεσες προτεραιότητες, η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου και η κάλυψη των άμεσων αναγκών της ΠΑΕ. Μέσα σε αυτό το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται από τις νέα δεδομένα στην διοίκηση, ο Σάββας Κωφίδης ξεκίνησε σήμερα την προετοιμασία των παικτών του για την δύσκολη αναμέτρηση με την Ξάνθη στα "Πηγάδια'.

    Έξτρα πριμ για τη νίκη στη Νέα Σμύρνη

    Ένα από τα ζητούμενα για τον Σάββα Κωφίδη είναι το ποιος θα παίξει σε θέση αριστερού μπακ, τώρα που είναι τιμωρημένος ο Σνάουτσνερ.

    Η ομάδα των "κυανολεύκων" έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

    Για τη νίκη τους στη Νέα Σμύρνη, οι παίκτες θα μοιραστούν 50.000 ευρώ, έξτρα πριμ, το οποίο έδωσε ο επιχειρηματίας και ως πρόσφατα διοικητικός στέλεχος κ. Σαρηκεχαγιάς.

    Σε ό,τι αφορά τους στόχους της ομάδας της Θεσσαλονίκης, σίγουρα ενδιαφέρει το UEFA και οι καλές εμφανίσεις της ομάδας ευνοούν την διεκδίκηση του στόχου αυτού ως και το τέλος της σεζόν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 18 April 2005 - 21:12:03 UTC