Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φθηνότερο το τραμ
  • [02] Επαφές Σκανδαλάκη για τα Ιεροσόλυμα
  • [03] Παραιτήθηκε ξανά ο Καράμε
  • [04] Κατάθεση προσφορών για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές
  • [05] Καμία ανησυχία για Ντίντα
  • [06] "Καμπάνα" περιμένει την Ίντερ
  • [07] Τετράδα καλών στον ΠΑΟΚ
  • [08] (Ξάνθη)νε ο τελικός!
  • [09] Προσπάθεια ανύψωσης ηθικού
  • [10] ΑΕΚ: Προπονήσεων συνέχεια
  • [11] Οριστικά χωρίς Κορωνιό
  • [12] Με Νοβότνι στην Θεσσαλονίκη
  • [13] Πάλη: Δυο χάλκινα στο Ευρωπαϊκό
  • [14] "Το Μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού"
  • [15] Αιγάλεω: Συνέχεια στην κόντρα

    [01] Κοινωνία

    Με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επιβατών Φθηνότερο το τραμ

    13/4/2005 9:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στα 45 από τα 60 λεπτά που ήταν σήμερα "πέφτει" η τιμή του εισιτηρίου του τραμ για τη διαδρομή Σύνταγμα Φάληρο. Τη ρύθμιση αυτή καθώς και την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής που εξυπηρετούσε την ίδια διαδρομή, την οποία το τραμ καλύπτει γρηγορότερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι να γίνει το μέσο πιο ελκυστικό στο επιβατικό κοινό. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, από τα τέλη Μαΐου θα ισχύσουν ειδικά προγράμματα, μεταξύ αυτών και το πρόγραμμα "πάμε παραλία " το οποίο θα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατεβαίνουν στην παραλία με το τραμ.

    Περισσότεροι σταθμοί για τον Προαστιακό

    Την ίδια ώρα, το υπουργείο Μεταφορών, εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι σταθμοί του προαστιακού, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της Αττικής.

    Μεταξύ άλλων, μελετάται η κατασκευή σταθμού στο Ζεφύρι, για τον οποίον αναζητούνται πόροι.

    Το θέμα αυτό, συζήτησε με το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του Ζεφυρίου, ο Μιχάλης Λιάπης.

    Τον Ιούνιο η νέα γραμμή του Προαστιακού

    Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών, εξέτασε με τις διοικήσεις του Προαστιακού, του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ την πορεία των έργων του προαστιακού

    Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι το χρονοδιάγραμμα του έργου του Προαστιακού, για το τμήμα από την Αθήνα έως την Κόρινθο, τηρείται απόλυτα και επιβεβαιώθηκε ότι η νέα γραμμή θα τεθεί σε εμπορική χρήση στις αρχές Ιουνίου.

    [02] Κοινωνία

    Σε Ραμάλα και Τελ Αβίβ Επαφές Σκανδαλάκη για τα Ιεροσόλυμα

    13/4/2005 8:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής και του Ισραήλ, είχε την Τετάρτη στη Ραμάλα και το Τελ Αβίβ, ο Παναγιώτης Σκανδάλακης. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, ενημερώθηκε από τους ομολόγους του για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και αύριο Πέμπτη θα έχει συνάντηση για το ίδιο θέμα και με τον Ιορδανό υπουργό Εσωτερικών Αουνι Γιαρβάς. Ο κ. Σκανδαλάκης, ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, για τις εργασίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία διενεργεί έλεγχο στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο. Νωρίτερα πάντως και για πρώτη φορά, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιορδανίας, είχε συνάντηση με τους αντιφρονούντες αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Τιμόθεο, Αμβρόσιο και Χρυσόστομο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Ραμάλα ο Π. Σκανδαλάκης

    [03] Μ. Ανατολή

    Δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση Παραιτήθηκε ξανά ο Καράμε

    13/4/2005 8:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Λιβάνου Όμαρ Καράμε, μετά την αποτυχία του να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, η οποία θα οδηγούσε τη χώρα στις γενικές εκλογές, που προβλέπεται να διεξαχθούν το Μάιο. Η παραίτηση του Καράμε καθιστά λιγότερο πιθανή τη διεξαγωγή των εκλογών κατά την προβλεπόμενη ημερομηνία και βαθαίνει την πολιτική κρίση, που προκλήθηκε στο Λίβανο μετά τη δολοφονία το Φεβρουάριο του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι. Στο μεταξύ, τη βαθιά τους προσήλωση στη σταθερότητα και στην ενότητα του Λιβάνου εξέφρασαν σήμερα οι Πρόεδροι της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και της Τουρκίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν από τη Δαμασκό.

    Στο Στρασβούργο αντιπροσωπεία της λιβανικής αντιπολίτευσης

    Στο μεταξύ, σήμερα, αντιπροσωπεία της λιβανικής αντιπολίτευσης μετέβη στο Στρασβούργο για συνομιλίες με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πολιτική κρίση στο Λίβανο και για τους κινδύνους που απειλούν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Όπως δήλωσε ο Λιβανέζος βουλευτής Μαρουάν Χαμάντι "η αντιπροσωπεία αυτή θα συζητήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζοζέπ Μπορέλ, τις πτυχές της λιβανικής κρίσης και τους κινδύνους που απειλούν τη διεξαγωγή των εκλογών τον Μάιο".

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ο ΟΗΕ, η Ουάσινγκτον και το Παρίσι, έχουν απευθύνει έκκληση για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στο Λίβανο εντός της προθεσμίας που ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή πριν από τις 31 Μαΐου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραιτείται ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

    [04] Οικονομία

    Κατάθεση προσφορών για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

    13/4/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Έληξε σήμερα νωρίς το απόγευμα η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου των Ολυμπιακών Αερογραμμών, στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, με εξαίρεση την Aegean Airlines που εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την κατάθεση προσφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλες δύο ή τρεις εταιρείες έχουν υποβάλλει τους φακέλους τους και τις ανάλογες εγγυητικές επιστολές. Το λόγο έχει πλέον η επενδυτική τράπεζα Lazard με έδρα το Λονδίνο, που εκτελεί τα χρέη συμβούλου ιδιωτικοποίησης, η οποία θα ξεκινήσει από αύριο την αξιολόγηση των προσφορών και με χρονικό ορίζοντα έναρξης των επιμέρους διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους αγοραστές ξεχωριστά, τις αρχές Μαΐου, δηλαδή αμέσως μετά το Πάσχα. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Την αντίθεση της εξέφρασε η ΟΣΠΑ.

    Ενδιαφέρον για την εξαγορά από την Aegean

    Στην ανακοίνωση της η Aegean επισημαίνει ότι εφόσον επιλεγεί και ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους συμβούλους του ελληνικού Δημοσίου, θα προχωρήσει σε συμφωνία ,μόνο εφόσον μπορεί να διαμορφωθεί μια βιώσιμη λύση με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ανταγωνιστικές τιμές στο επιβατικό κοινό, γεγονός που απαιτεί να ξεπεραστούν νομικές και λειτουργικές δυσκολίες στην εκτέλεση της ιδιωτικοποίησης. Αλλιώς, θα στηρίξει την όποια επιλογή του δημοσίου για άλλο φορέα, εφόσον αυτή είναι συμβατή με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία

    Οι άλλες τέσσερις εταιρίες που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον για την εξαγορά, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η Olympic Investors, ελληνοαμερικανικών συμφερόντων, ο ολλανδικός χρηματοοικονομικός οίκος Sure Estates, η Intra, ιδιοκτήτρια της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας DBA (Deutsche British Airways) και η εταιρία επενδύσεων Klesch με έδρα το Λονδίνο.

    Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία γίνεται στο πλαίσιο της πέμπτης προσπάθειας για την πώληση του εθνικού αερομεταφορέα.

    Για "αδιαφανείς διαδικασίες" μιλά η ΟΣΠΑ

    Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) δήλωσε την αντίθεση της, κάνοντας λόγο για "αδιαφανείς διαδικασίες". Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το προεδρείο της Ομοσπονδίας κατηγόρησε τα αρμόδια υπουργεία ότι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός, έχουν ανοίξει συζητήσεις με ιδιώτες για την πώληση κερδοφόρων κομματιών της εταιρίας, όπως το Handling, ενώ καταφέρθηκαν και εναντίον της Aegean Airlines, λέγοντας ότι επιδιώκει τη δημιουργία ενός νέου ιδιωτικού μονοπωλίου στον τομέα.

    Ταυτόχρονα εξήγγειλαν τρίωρη στάση εργασίας 10:00 με 13:00 για την Τρίτη 19 Απριλίου, ημέρα η οποία έχει κηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αερομεταφορών ως Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης κατά της φιλελευθεροποίησης των αερομεταφορών.

    Το προεδρείο της ΟΣΠΑ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη και προειδοποίησε για νέα στάση στις 21 Απριλίου, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο πλευρών.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Καμία ανησυχία για Ντίντα

    13/4/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αιμάτωμα και ελαφρύ έγκαυμα έχει υποστεί ο Ντίντα από την φωτοβολίδα που του πέταξαν χθες το βράδυ οι «ανεγκέφαλοι» οπαδοί της Ίντερ, όπως διαπιστώθηκε στις εξετάσεις που έκανε ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας στο νοσοκομείο. Ο ίδιος δήλωσε πανέτοιμος να παίξει στον κυριακάτικο αγώνα με την Σιένα, ενώ ήταν ψύχραιμος και χθες το βράδυ, τονίζοντας πως δεν φοβήθηκε ιδιαίτερα από τα μπουκάλια που πήγαινε να μαζέψει όταν άρχισαν να πέφτουν οι φωτοβολίδες, μια εκ των οποίων τον βρήκε στον ώμο. Ο Ντίντα πάντως δέχτηκε τηλεφωνήματα συμπαράσταση από παίκτες της Ίντερ και από τον πρόεδρο της ομάδας, Τζιακίντο Φακέτι.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Καμπάνα" περιμένει την Ίντερ

    13/4/2005 11:57:00 πμ

    Συντάκτης:

    Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Τζιουζέπε Πιζάνου περί τη διεξαγωγή συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποτραπούν τα επεισόδια, τα χθεσινά γεγονότα στο "Μεάτσα" αποδείχθηκαν "κόλαφος" για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Η "εμφύλια" μάχη του επαναληπτικού των "8" του "Τσάμπιονς Λίγκ", που διακόπηκε οριστικά στο 75ο λεπτό λόγω ρίψης φωτοβολίδων, μία εκ των οποίων τραυμάτισε στην πλάτη το Βαζιλιάνο τερματοφύλακα της Μίλαν, Ντίντα είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει τη σκληρή τιμωρία της Ίντερ από την UEFA, που θα ανακοινώσει την απόφασή της την Παρασκευή. Δικαιολογημένη λοιπόν η απογοήτευση του προπονητή των "νερατζούρι", Ρομπέρτο Μαντσίνι, που δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση. Αντίθετα ικανοποιημένος για την πρόκριση εμφανίστηκε στις δηλώσεις του, ο τιμονιέρης της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος όμως δεν έκρυψε παράλληλα τον προβληματισμό του για τα επεισόδια που αμαύρωσαν τη συνάντηση.

    Καθοριστικός ο Ντίντα

    Στον τραυματισμό του Ντίντα, που μέχρι κείνη τη στιγμή είχε "κατεβάσει ρολά" στην εστία του δυσχεραίνοντας αφάνταστα το έργηο των επιθετικών του, στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής των νεαρτζούρι Ρομπέρτο Μαντσίνι:"Κάναμε ότι μπορούσαμε και είμαι απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα. Ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Ντίντα, ήταν καθοριστικός παράγοντας για την ροή του αγώνα. Ηταν καταπληκτικός. Επίσης είμαι στεναχωρημένος και από τον τρόπο που τελείωσε το ματς" επεσήμανε ο Ιταλός τεχνικός, που είδε την ομάδα του να ολοκληρώνει άδοξα τη φετινή της συμμετοχή.

    Με την τσέπη στην πρόκριση ο προπονητής των ροσονέρι, Κάρλο Αντσελότι, που δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, καυτηρίασε με τη σειρά του τα επεισόδια που συγκλόνισαν το παιχνίδι:"Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, όχι όμως και στην επανάληψη. Ήταν ένας αρκετά ισορροπημένος αγώνας, με την Ίντερ βέβαια να χρειάζεται να επιτεθεί. Το γκολ του Σεφτσένκο έκανε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα. Αλλά είμαι πολύ δυσαρεστημένος με τον τρόπο που τελείωσε αυτός ο μεγάλος αγώνας. Δεν είμαι ξετρελαμένος με την απόδοση της ομάδας μου, αλλά περάσαμε στα ημιτελικά και αυτό μετράει".

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τετράδα καλών στον ΠΑΟΚ

    13/4/2005 10:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Έλληνα τεχνικό του δικέφαλου του Βορρά, καθλως είδε τους Λουκά Καραδήμο, Διονύση Χασιώτη, Λάμπρο Βαγγελή και Γιώτη Εγκωμίτη να παίρνουν κανονικά μέρος στην προπόνηση, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Όλοι ήταν τραυματίες, όμως έδειξαν πως ξεπέρασαν τα προβλήματα και έτσι τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή για το παιχνίδι της Κυριακής στην Τούμπα με τον ΟΦΗ.

    Συγχώρεσε τη συγνώμη

    Από εκεί και πέρα, στην προπόνηση επανήλθε σήμερα και ο Χρήστος Μαλαδένης, ο οποίος εχτές είχε διωχθεί από την προπόνηση και τον Καραγεωργίου. Ο Έλληνας τεχνικός, είχε διώξει το Έλληνα μέσο στα μισά της χθεσινής προπόνησης, γιατί δεν εκτελούσε σωστά τις ασκήσεις. Πάντως σήμερα η παρεξήγηση λύθηκε.

    Στα άλλα, ατομικό πρόγραμμα έκανε και ο Ιφεάνι Ουντέζε, ο οποίος ακόμη αισθάνεται ενοχλήσεις στο πόδι από χτύπημα που δέχτηκε στον τελευταίο αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Πάντως το ιατρικό τιμ ξεκαθάρισε πως δεν είναι κάτι σοβαρό και θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι της Κυριακής. Τέλος, δεν προπονήθηκε και ο Μαχμούτ Ράζεκ Φαντλάλα, γνωστότερος ως Σικαμπάλα, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και ν ασχοληθεί με τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση άδειας παραμονής του στην Ελλάδα.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    (Ξάνθη)νε ο τελικός!

    13/4/2005 9:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μεγάλο βήμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε σήμερα η Ξάνθη που επικράτησε του Άρη μέσα στην Θεσσαλονίκη με 2-1, στον πρώτο μεταξύ τους, ημιτελικό της διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα και στο πρώτο μέρος είχαν την σαφή υπεροχή, καθώς έκαναν και τις περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Τελικά αυτό έγινε στο 31΄με τον Βόζαμπαλ μετά από πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια να δίνει στον Μαχράτζε και εκείνος με σουτ να πλασάρει τον Πουρλιοτόπουλο. Νωρίτερα οι "Ακρίτες" ο Λουτσιάνο στο 7' είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική κούρσα αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ και η κεφαλιά του Λαμπριάκου στο 14' δεν βρήκε στόχο αφού την σταμάτησε ο Πουρλιοτόπουλος. Μέχρι το γκολ ο Άρης το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν ένα σουτ του Καλλιμάνη το οποίο έδιωξε ο Πιζανόφσκι, ενώ μετά το γκολ η Ξάνθη επεδίωξε να πετύχει και ένα δεύτερο και να "καθαρίσει" το ματς. Μάλιστα το κατάφερε αλλά ο Λαμπριάκος ήταν οφ σάιντ έτσι ακυρώθηκε.

    Μερική ανατροπή

    Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πιο ζωηροί και φάνηκε πως ήθελαν αν ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Μόλις στο 50' είχαν την πρώτη ευκαιρία, όταν το σουτ του Κουεμάχα κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στο 53' ο Πιζανόφσκι απέκρουσε με δυσκολία το δυνατό σουτ του Σανχούρχο. Στο 61' ο Παπαδημητρίου ανέτρεψε τον Κουεμάχα και ο διαιτητής έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λαζανάς κι έκανε το 1-1. Το γκολ αυτό ανέβασε κατακόρυφα το ρυθμό του αγώνα, αλλά και το πάθος των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο δυνατές οι μονομαχίες. Ο Άρης διατηρούσε την υπεροχή και στο 72' είχε και δεύτερο δοκάρι, σε φάουλ του Νεμπεγλέρα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως στο 82' ο Κουεμάχα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Αυτό έριξε τον ρυθμό του Αρη και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 88' και από μπαλιά του Παπαδημητρίου, ο Καζάκης έκανε το 2-1 που δίνει την νίκη και το σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθήνας) Κόκκινες: 82' Κουεμάχα Κίτρινες: Σανχούρχο, Παπαδόπουλος, Καλλιμάνης, Γόγολος, Πρίττας, Παπαδημητρίου, Καζάκης ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Νάιντος, Βανγκέλι (46' Λαζανάς), Μουράφσκι, Νεμπεγλέρας, Καλλιμάνης, Σανχούρχο (87' Μαρκομιχάλης), Εκουέμε (76' Αμπελάς), Κουεμάχα. ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Σίκοφ, Ζαπρόπουλος, Μαχράτζε, Παπαδημητρίου, Πρίττας, Βόζαμπαλ (89' Κάραμπας), Μπαϊκαρά (62' Καζάκης), Γαρπόζης, Λαμπριάκος, Λουτσιάνο (79' Τοροσίδης).

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προσπάθεια ανύψωσης ηθικού

    13/4/2005 8:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ψυχολογικό "ντοπάρισμα" στους παίκτες του Ολυμπιακού επεχείρησε στην σημερινή προπόνηση ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε για λίγη ώρα στους ποδοσφαιριστές του και τους ζήτησε να συνεχίσουν με ψηλά το κεφάλι, ενώ τόνισε πως το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Μεταξύ άλλων μάλιστα ανέφερε "Ξεχάστε το ντέρμπι και την ήττα. Ολοι κάναμε λάθη. Κι εσείς κι εγώ, αλλά αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε την προσπάθεια, γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει και υπάρχει και το Κύπελλο. Πιστεύω ότι αν κάνουμε πέντε νίκες στα παιχνίδια που απομένουν, τότε θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Εχω εμπιστοσύνη σ' εσάς και πιστεύω ότι μπορείτε να τα καταφέρετε". Ιδιαίτερη σημασία δε έχει και η αναφορά του Μπάγεβιτς σε εσωτερικές διαμάχες που έχουν προκύψει κατά καιρούς. Για αυτό το θέμα ο προπονητής του Ολυμπιακού σημείωσε πως πρέπει να μείνουν στην άκρη διαφωνίες και προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας, αυτή την περίοδο και να δοθεί έμφαση στο συμφέρον του Ολυμπιακού. Τέλος αύριο μετά την προπόνηση όλη η ομάδα θα γευματίσει σε ψαροταβέρνα του Μικρολίμανου.

    "Μάρτυρας" ο Θεοδωρίδης

    Στο μεταξύ σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Σάββας Θεοδωρίδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Παναθηναϊκού στην απολογία της Πέμπτης και δήλωσε εκνευρισμένος με την παραπληροφόρηση που υπήρξε σχετικά με αυτό το θέμα. "Έχω τρελαθεί από την παραπληροφόρηση", τόνισε ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού και επεσήμανε, "Δεν πρόκειται ποτέ να πάω μάρτυρας υπεράσπισης του Παναθηναϊκού. Μάρτυρας κατηγορίας μπορεί. Έδωσα συγχαρητήρια στον επίσημο Παναθηναϊκό για την άψογη φιλοξενία που έτυχε ο Ολυμπιακός μέσα στα αποδυτήρια. Έξω όμως ήταν ζούγκλα. Όλοι άκουσαν τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Αντώνη Νικοπολίδη, ενώ και ο επίσημος Παναθηναϊκός συμμετείχε, καθώς ακούστηκε από τα μεγάφωνα τραγούδι εναντίον του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού". Ο κ. Θεοδωρίδης μάλιστα αναφέρθηκε και σε άλλα σενάρια, που έχουν θέμα την απομάκρυνση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο των "ερυθρολεύκων" τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη, ενώ και στην συνέχεια του πρωταθλήματος, λέγοντας, "Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει μέχρι το τέλος μόνο την πρώτη θέση, δεν κάνει υπολογισμούς για να βγει δεύτερος πίσω από τον Παναθηναϊκό".

    [10] Μπάσκετ

    ΑΕΚ: Προπονήσεων συνέχεια

    13/4/2005 9:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με εντατικούς ρυθμούς, πρωί και βράδυ συνεχίζονται οι προπονήσεις στην Ένωση, για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, που βλέπει μόνο νίκη ώστε να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα και να μπει στη διαδικασία των πλέι οφ με την καλύτερη δυνατή θέση, το μόνο πρόβλημα ακούει στον Σωτήρη Νικολαϊδη.

    Θα παίξει

    Ο Έλληνας πλέι μέικερ αισθάνθηκε "και πάλι" ενοχλήσεις στο πέλμα και για αυτό το λόγο δεν προπονήθηκε. Πάντως, τόσο το ιατρικό τιμ, όσο και ο Έλληνας τεχνικός τόνισαν πως ο Νικολαϊδης θα μπορέσει να αγωνιστεί στην αναμέτρηση της Κυριακής.

    Τέλος, όλοι στην ΑΕΚ ελπίζουν, πως αφού η αναμέτρηση για το μπάσκετ γίνεται στις 16:00 και του ποδοσφαιρικού αγώνα στις 18:15, ευελπιστούν πως ο κόσμος θα μπορέσει να δώσει το παρών στο Κλειστό του Γαλατσίου.

    [11] Μπάσκετ

    Οριστικά χωρίς Κορωνιό

    13/4/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς τον Άγγελο Κορωνιό, θα αναγκαστεί να αγωνιστεί η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας στο κλειστό της Κυψέλης το Σάββατο (17:00) στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τον Πανελλήνιο για την 24η ημέρα στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Μετά από την εξέταση στην οποία υπεβλήθη ο βετεράνος γκαρντ, το ιατρικό τίμ των κόκκινων είδε πως η κάκωση μηνίσκου που τον ταλαιπωρεί, δεν υποχώρησε πλήρως και για αυτό του συνεστήθη να ξεκουραστεί και να μην αγωνιστεί. Από Δευτέρα, πάντως ο Κορωνιός αναμένεται να επιστρέψει στις ομαδικές προπονήσεις του Ολυμπιακού. Στο μεταξύ, την Παρασκευή κλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός που τιμωρήθηκε με δύο επιπλήξεις για τον αγώνα με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 23ης ημέρας και συμπλήρωσε τις πέντε. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός αναμένεται να τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού της έδρας του μίας αγωνιστικής και θα υποδεχτεί χωρίς τους φιλάθλους του τον Άρη στο πλαίσιο της 25ης ημέρας την Μεγάλη Τετάρτη (27 Απριλίου, 17:00).

    [12] Βόλεϊ

    Με Νοβότνι στην Θεσσαλονίκη

    13/4/2005 8:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τον Γιάκουμπ Νοβότνι, θα παραταχθεί απέναντι στον Ηρακλή ο Παναθηναϊκός. Ο διαγώνιος των "πράσινων", ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό, προπονήθηκε κανονικά και σήμερα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού για τον αυριανό αγώνα με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Παρά την αυξημένη δυσκολία της αναμέτρησης, αφού ειδικά εντός έδρας ο εφετινός Ηρακλής εμφανίζεται σχεδόν άτρωτος (μόνο η Τουρ βρήκε την... αχίλλειο πτέρνα του), ο Χρήστος Παπαδόπουλος και οι παίκτες του ευελπιστούν ότι, αν συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και σταθερότητα σε διάρκεια απόδοσης, την οποία επιδεικνύουν διαρκώς τον τελευταίο μήνα, ίσως κάτι μπορέσουν να "αποσπάσουν".

    Με ελπίδες για τη νίκη

    Εκτός από την καλή φόρμα της, η αθηναϊκή ομάδα "ποντάρει" και στη βαθμολογική αδιαφορία του "γηραιού", η οποία, όμως, αντισταθμίζεται από το (υψηλό) κίνητρο διατήρησης του αήττητου.

    Όπως και να ΄χει, το κλίμα στον Παναθηναϊκό είναι το καλύτερο δυνατό από την αρχή της περιόδου, αφού η περίοδος κάμψης που διέρχεται ο Ολυμπιακός και η μείωση της διαφοράς από τον "αιώνιο" αντίπαλο σε επίπεδο ανατρέψιμο (5 βαθμοί) έκαναν παίκτες και τεχνική ηγεσία να πιστεύουν ότι μπορούν να «κλέψουν» τη 2η θέση και να είναι αυτοί ο αντίπαλος του Ηρακλή στον τελικό.

    [13] Πάλη: Δυο χάλκινα στο Ευρωπαϊκό

    13/4/2005 7:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δυο χάλκινα μετάλλια είναι ο έως τώρα απολογισμός των παλαιστών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης που φιλοξενείται στη Βάρνα. Το πρώτο κατέκτησε στην κατηγορία των 120 κιλών ο Στάθης Τοπαλίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 4-0 (4-0, 0-0) στα σημεία του Ιταλού Φραντσέσκο Μιάνο Πέτα και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μαζί με τον Ούγγρο Ότο Αουμπέλι. Λίγο αργότερα ο Λάζαρος Λοϊζίδης έγινε ο δεύτερος αθλητής που ανέβαινε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Έλληνας επανέλαβε τον περυσινό του άθλο στην κατηγορία των 84 κιλών, ύστερα από τη νίκη του επί του Γεωργιανού Ρεβάζ Μιντορασβίλι στον τελικό των ρεπεσάζ με 2-0 (2-1, 1-1).

    [14] Πολιτισμός

    "Το Μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού"

    13/4/2005 8:58:00 μμ

    Το "Μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού", με την υπογραφή ενός μεγάλου ονόματος του γαλλικού θεάτρου, της Ζενεβιέβ Παζ, στη σκηνοθεσία, τη διασκευή και τη δραματουργική επεξεργασία ανεβαίνει στις 22,23,25 Απριλίου, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Πρόκειται για μουσικό έργο του Κλώντ Ντεμπισί, σε λιμπρέτο του Ιταλού ποιητή, μυθιστοριογράφου και δραματουργού Γκαμπριέλε Ντ Ανούντσιο. Στην πρώτη παρουσίαση του έργου του Ντεμπισί στην Ελλάδα, συμμετέχουν η Χορώδια της ΕΡΤ και η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό το μαέστρο Μίλτο Λογιάδη. Τους κύριους ρόλους κρατούν οι Ζενεβιέβ Παζ, Εμανουέλ Μεσσινιάκ, Ζαν -Πώλ Σολάλ, Ρολάν Εργκώ και ο Νίκος Κεφαλάς. Τα σκηνικά είναι του Νίκου Πετρόπουλου και οι φωτισμοί του Σέρτζιο Ρόσσι.

    Σε συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Ζενεβιέβ Παζ δήλωσε ότι στο λιμπρέτο του Ντ Ανούντσιο, ο Άγιος Σεβαστιανός, ρωμαίος μάρτυρας του 3ου αιώνα, υπερασπιζόμενος ενώπιον του Καίσαρα την πίστη του, καταδικάζεται σε θάνατο -δεμένος στον κορμό ενός δένδρου -από τα βέλη ρωμαίων τοξοβόλων.

    Σ αυτά τα χνάρια, δήλωσε η κα Πάζ, βαδίζει και η παρούσα εκδοχή για το σκηνικό δράμα.

    "Αν στο θέατρο, στη διάρκεια του Μεσαίωνα, συνηθιζόταν να ενσαρκώνουν άνδρες γυναικείους ρόλους, φαίνεται πώς με το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού ήρθε η ώρα της γυναικείας εκδίκησης", επεσήμανε η σκηνοθέτης. Στην πρώτη παρουσίαση του έργου το 1911, οι πρωταγωνιστές ήταν μόνο άντρες.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αιγάλεω: Συνέχεια στην κόντρα

    13/4/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Απάντηση στην απάντηση" έστειλαν είκοσι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, οι οποίοι την υπογράφουν με τα ονοματεπώνυμά τους στην οποία αναφέρουν πολύ σκληρά λόγια προς τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου αλλά και τον Θωμά Μητρόπουλο. Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους, χρησιμοποιούν βαριές εκφράσεις, και τονίζουν πως θα συνεχίζουν να δίνουν το παρών στην ομάδα, είτε "κάποιοι το θέλουν, είτε όχι". Παράλληλα, πάντως τονίζει πως δεν είχαν στόχο να " χτυπήσουμε το κύριο Ντουμιτρέσκου, αλλά για να μας εξηγήσει την ειρωνική συμπεριφορά του απέναντι μας, κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Καλλιθέα-Αιγάλεω".

    Καμία αντίδραση

    Όπως τόνισε πάντως, κλείνοντας την ανακοίνωση, "Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες, ούτε δεσμευόμαστε από συμβόλαια... Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε Αιγάλεω με ή χωρίς τον κύριο Ντουμιτρέσκου, με ή χωρίς Θωμά Μητρόπουλο".

    Πάντως, άλλη αντίδραση δεν υπήρχε, αφού όπως είπαν, δεν θα ασχοληθούν περισσότερο και ούτε πρόκειται να υπάρξει απάντηση. Μέσα σ αυτό το κλίμα, ο Ντουμιτρέσκου προσπαθεί να προετοιμάσει την ομάδα του για το παιχνίδι με τον Άρη. Στην προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Ψωμάς, καθώς έχει στομαχικές διαταραχές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 April 2005 - 21:02:06 UTC