Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έσβησε" ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης
  • [02] Λίγα λόγια για τον "σερ"
  • [03] "Γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει "
  • [04] Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας
  • [05] Βήμα πρόκρισης για την ΤΣΣΚΑ
  • [06] Υπονοούμενα "Κυριών"
  • [07] Έτοιμος ο Κώτσιος
  • [08] Ανησυχία για Στολτίδη
  • [09] Το πρώτο "ρωσικό εξπρές"
  • [10] Ξανά "Ολυμπιονικής" ο Γραμματικός
  • [11] Τέλος ο Αμπονσά
  • [12] Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Λεμεσό
  • [13] ΟΦΗ: Ψυχολογία συν, προβλήματα μείον
  • [14] "Δεν τα κατάφερα"
  • [15] Λεμονής: "Νίκη με το Αιγάλεω"

    [01] Πολιτισμός

    Πανελλήνια συγκίνηση "Έσβησε" ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης

    7/4/2005 7:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2005 10:28:17 μμ)

    Συντάκτης:

    "Έφυγε" ο σερ του ελληνικού τραγουδιού, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο "Υγεία", όπου νοσηλευόταν από τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 82χρονος λαϊκός βάρδος είχε παρουσιάσει σηψαιμία και πολυοργανική ανεπάρκεια. Ο μεγάλος ερμηνευτής αγαπήθηκε από όλους τους Έλληνες και η φωνή του συνδέθηκε με σημαντικές στιγμές της νεώτερης ελληνικής μουσικής ιστορίας. Δημοσία δαπάνη θα γίνει η κηδεία του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λίγα λόγια για τον "σερ"

    [02] Πολιτισμός

    Λίγα λόγια για τον "σερ"

    7/4/2005 7:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1922 στο Περιστέρι. Από μικρός άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι. Όταν πήγε στρατιώτης το 1947 τον άκουσε η Βασίλισσα Φρειδερίκη γοητεύτηκε και του χάρισε ως δώρο ένα μπουζούκι. Όταν απολύθηκε έκανε δικό του συγκρότημα και πρωτόπαιξε στο κέντρο "ΖΟΥΓΚΛΑ". Στη δισκογραφία μπήκε το 1949 με το "Καντήλι τρεμοσβήνει" σε σύνθεση Γ. Μπιθικώτση, τραγούδι Γ. Μπιθικώτση, Μ. Βαμβακάρης. Έχει συνθέσει πάνω από 150 τραγούδια. Το 1953 φέρνει από την Πάτρα την Πόλυ Πάνου που ήταν τότε ένα κοριτσάκι 13 ετών και την αναδεικνύει. Το πρώτο τραγούδι που του έδωσε o Τσιτσάνης είναι το "Μ έβαλες στον μαυροπίνακα". Η μοναδική "ξύλινη" φωνή του επισφράγισε κατά το πλείστον το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Το 2002, ο "σερ" τιμήθηκε για την προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο και το Υπουργείο Πολιτισμού.

    Ολοκληρωμένος λαϊκός καλλιτέχνης ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, με προσωπικότητα, κύρος και πολύπλευρο ταλέντο, με αδιάκοπη παρουσία επί 55 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι, αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι του μουσικού μας πολιτισμού.

    Το παράπονο της ψυχής του έβγαινε από τις χορδές της κιθάρας και του μπουζουκιού, που έπαιζε από μικρός, "έδεσε" απόλυτα με τη δωρική φωνή του, που τραγούδησε από την "Φραγκοσυριανή" μέχρι τον "Επιτάφιο" και τα "Επιφάνεια" και από το "Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά" μέχρι τη "Ρωμιοσύνη" και το "’ξιον Εστί". Η "ξύλινη" φωνή του Μπιθικώτση αγκαλιάζει σήμερα τους Έλληνες , μέσα από ένα ευρύτατο φάσμα ρεπερτορίου, που περικλείει δημιουργίες των κλασικών του λαϊκού μας τραγουδιού (Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Μητσάκη, Χατζηχρήστου, Παπαιωάννου, Χιώτη, Γκόγκου, Καλδάρα, Δερβενιώτη, ’κη Πάνου, Βίρβου), μέχρι τη μελοποιημένη ποίηση Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Μούτση, Σπανού, Κηλαηδόνη, Πιτσιλαδή, Κουγιουμτζή.

    Επί είκοσι χρόνια (1950-1970) ο Μπιθικώτσης υπήρξε λαϊκός καλλιτέχνης, που κυριάρχησε στη μουσική σκηνή της χώρας μας σαν μουσικός δημιουργός και ερμηνευτής. Η πρώτη συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη στο έργο "Επιτάφιος" (σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου) έφερε τη μεγάλη ανατροπή στο ελληνικό τραγούδι, καθιέρωσε τον Μπιθικώτση σαν το πρόσωπο της εποχής και του άνοιξε τον δρόμο για να περάσει από τη "Ζούγκλα" της Πλατείας Βάθης, το "Ροσινιόλ" των Σεπολίων και τον "Κήπο του Αλλάχ" στο Αιγάλεω, στη σκηνή των θεάτρων "Κεντρικόν", "Καλουτά" και "Ρεξ" και αργότερα στο Ηρώδειο.

    To 2002, o "σερ" τιμάται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, με τον Χρυσό Σταυρό του Φοίνικος, για την προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό. Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου, το υπουργείο Πολιτισμού του απονέμει τιμητική πλακέτα, διοργανώνοντας παράλληλα μεγάλη συναυλία προς τιμήν του, στην οποία πολλοί μουσικοί και τραγουδιστές ερμήνευσαν τραγούδια και συνθέσεις του.

    [03] Πολιτική

    "Γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει "

    7/4/2005 10:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την πρόβλεψη ότι γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει τη χώρα με όλα αυτά που κάνει η Ν.Δ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τα μέλη του σε εγρήγορση, προσθέτοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει κυβέρνηση με βάση τη λογική του ώριμου φρούτου". Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν τα θέματα της οικονομίας, το Σκοπιανό και η υπόθεση του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου.

    [04] Κοινωνία

    Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

    7/4/2005 9:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, με κύριο θέμα την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Ράμμας, επεσήμανε ότι κατατέθηκε ένα κείμενο που αφορά στον ανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. "Με το κείμενο αυτό, το Επαγγελματικό Λύκειο γίνεται ισότιμο με το Γενικό.Εμπλουτίζεται σε γενικά μαθήματα, επιτυγχάνοντας έτσι μια οριζόντια διασύνδεση των δύο σχολείων, δίδοντας τη δυνατότητα στους μαθητές που φοιτούν στο Επαγγελματικό Λύκειο να έχουν ισότιμη πρόσβαση προς τις Πανεπιστημιακές Σχολές, κάτι το οποίο δεν υπήρχε μέχρι τώρα", τόνισε ο κ. Ράμμας. Το ΕΣΥΠ θα συνεδριάσει εκ νέου στις 22 Απριλίου προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις για το θέμα.

    "Δύο τύποι σχολείων"

    "Στόχος μας είναι μετά από διάλογο και συναίνεση, που ελπίζουμε να καταλήξει γρήγορα, να εφαρμόσουμε αυτό το σύστημα, από φέτος. Σε πρώτη φάση πάντως, θα συνυπάρχουν και οι δύο τύποι σχολείων", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ράμμας.

    Από την άλλη πλευρά, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, επισήμανε σχετικά με την ρύθμιση να μην εισάγονται στις ανώτατες σχολές με βαθμό κάτω από τη βάση υποψήφιοι, ότι ναι μεν είναι θετικό το μέτρο, ωστόσο δεν συζητήθηκε στον Εθνικό Διάλογο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δεν ανακοινώθηκε ο τρόπος που θα γίνει κάτι τέτοιο για να μην κλείσουν ορισμένα τμήματα και να μη μειωθεί ο αριθμός εισακτέων.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Βήμα πρόκρισης για την ΤΣΣΚΑ

    7/4/2005 10:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με εμφατικό τρόπο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε με 4-0 την Οσέρ στο στάδιο «Λοκομοτίβ» για τον προημιτελικό του Κυπέλλου UEFA και ουσιαστικά προκρίθηκε στα ημιτελικά. Τα τέρματα των νικητών, που ήταν πραγματική «καταιγίδα» στο δεύτερο ημίχρονο, σημείωσαν οι Ματίς (αυτ. 21΄), Ιγκνάσεβιτς (πεν. 63΄), Λοβ (71΄) και Γκούσεβ (77΄). Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή των αναμετρήσεων Αούστρια Βιέννης-Πάρμα.

    Ο αγώνας

    Κίτρινες: Ματίς, Αλντονίν, Μινιό, Α. Μπερεζούτσκι

    Κόκκινη: Μινιό (δεύτερη κίτρινη στο 83΄)

    Οι συνθέσεις:

    ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Οντιά (77΄ Γκούσεβ), Σεμπέρας, Αλντονίν (87΄ Λάιζανς), Ζίρκοφ, Καρβάλιο, Όλιτς (59΄ Κράσιτς), Λοβ

    ΟΣΕΡ: Κουλ, Ζορέ, Ρεκορμπέ, Μινιό, Καμπούλ, Βιολό, Ταϊνιο, Ακαλέ, Ματίς, Καλού, Μβαρουβαρί (77΄ Πιερόνι)

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Υπονοούμενα "Κυριών"

    7/4/2005 8:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εν μέρει επιβεβαίωση για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Αξιωματούχος της UEFA, ο Γάλλος Γάλλος Πασκάλ Φρατέλια, παρατηρητής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ανέφερε στην έκθεση του, πως ο Φρανκ Ράικαρντ είχε συνομιλία με τον Αντερς Φρισκ, στο ημίχρονο του πρώτου αγώνα Μπαρτσελόνα-Τσέλσι, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη στις 23 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, τόνισε πως "ο διαιτητής μας είπε ότι είχε επαφή με τον Φρανκ Ράικαρντ, από τον αγωνιστικό χώρο ως την πόρτα των αποδυτηρίων. Ο Ράικαρντ θέλησε να τον χαιρετήσει στην είσοδο του τούνελ και στην συνέχεια προσπάθησε να του μιλήσει, καθώς ανέβαιναν τις σκάλες. Ο Φρισκ μας είπε ότι είπε στον Ράικαρντ πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουν για τον αγώνα και του ζήτησε, όταν έφτασε στην πόρτα των αποδυτηρίων του (που ήταν ακόμη κλειστή), να επιστρέψει στα αποδυτήρια της ομάδας του".

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έτοιμος ο Κώτσιος

    7/4/2005 10:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εν τη γενέσει της λύθηκε ένα ακόμα θέμα για τον Ιταλό τεχνικό, που ακούγε στο όνομα του Ηλία Κώτσιου. Ό δυναμικός αμυντικός των πράσινων, ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε από εχτές, μετείχε κανονικά στην προπόνηση και τέθηκε στη διάθεση του Μαλεζάνι. Από τους άλλους παίκτες, μόνο ο Ματσέι Μπικόφσκι αποχώρησε, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Όλοι οι άλλοι πράσινοι ήταν εντάξει και προπονήθηκαν κανονικά. Την αυριανή προπόνηση θα βρεθούν αρκετοί των πράσινων, προκειμένου να ντοπάρουν ψυχολογικά τους παίκτες.

    Συνάντηση με τους οργανωμένους

    Κοντά στους φιλάθλους της ομάδας βρέθηκε ο διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της ΠΑΕ, Βασίλης Παρθενόπουλος, ο οποίος επέστησε την προσοχή στη συμπεριφορά τους την Κυριακή.

    Παράλληλα, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση προς τους κατόχους εισιτηρίων του αγώνα, ενημερώνοντάς τους για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    "Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας στις θύρες 9, 10Β και 11 μόνο των πρώτων σειρών θα μεταφερθούν στις ίδιες θύρες, αλλά σε διαφορετικές σειρές. Παρακαλούνται οι κάτοχοι των συγκεκριμένων θέσεων να συμβουλεύονται τους υπευθύνους ανά θύρα και να ακολουθούν τις οδηγίες για να μην υπάρξει ταλαιπωρία. Η αλλαγή θέσης για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι υποχρεωτική μετά την υπόδειξη από την αστυνομία.

    Ο έλεγχος για την ταυτοποίηση των στοιχείων θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός και γι΄ αυτόν τον λόγο παρακαλούνται όλοι οι φίλαθλοι που δεν έχουν εισιτήριο και ταυτότητα να μην πλησιάζουν στο γήπεδο, μια και η αστυνομία δεν θα τους επιτρέπει την προσέγγιση σε αυτό.

    Όπως και πέρυσι, κατόπιν απόφασης της αστυνομίας έχει τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ στις θύρες 2,8,9,10 Α, 10 Β, 10 Γ και 11 για λόγους ασφαλείας. Η οποιαδήποτε απόπειρα για μετακίνησή του είναι παράνομη και η αστυνομία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα καταστολής, ενώ ταυτόχρονα θα επιφέρει και αγωνιστικές επιπτώσεις για την ομάδα μας".

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανησυχία για Στολτίδη

    7/4/2005 10:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πάγωσαν για λίγο στους κόκκινους, με τον Έλληνα χαφ των "ερυθρόλευκων" να μην προπονείται και να ακολουθεί μόνος του τρέξιμο. Ο Στολτίδης, κεκίνησε να προπονείται κανονικά, όμως στα μέσα αισθάνθηκε κάποιες μικροενοχλήσεις και αποχώρησε. Πάντως, όπως είπε ο γιατρός της ομάδα του Πειραιά, επρόκειτο για ένα σημάδι κόπωσης και ότι για προληπτικούς λόγους δεν ακολούθησε το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Έτσι καθησύχασε και τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο οποίος τον χρειάζεται στον αγώνα της Λεωφόρου. Από εκεί και πέρα, η αυριανή προπόνηση θα γίνει και πάλι χωρίς φιλάθλους, αλλά αύριο ή το Σάββατο αναμένεται να πάει στο Ρέντη ο Σωκράτης Κόκκαλης, προκειμένου να μιλήσει στους παίκτες του.

    [09] Μπάσκετ

    Το πρώτο "ρωσικό εξπρές"

    7/4/2005 10:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Και επίσημα πλέον, βρέθηκε η πρώτη ομάδα από τις τέσσερις που θα ολοκληρώσουν το κουαρτέτο του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, το οποίο θα φιλοξενήσει στις 6-8/05/2005 στη Ρωσία. Η ομάδα του Ίβκοβιτς, πήρε άνετα και τη δεύτερη νίκη κόντρα στην Ουλκέρ, με 64-82 στο «Αμπντί Ιμπεκτσί» και πλέον περιμένει τους αντιπάλους της. Επόμενος αντίπαλος της ΤΣΣΚΑ θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ταού-Μπενετόν, με την ισπανική ομάδα να έχει «σπάσει» το πλεονέκτημα έδρας των Ιταλών, μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα στο Τρεβίζο. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15-20, 34-47, 51-63, 64-82.

    [10] Ξανά "Ολυμπιονικής" ο Γραμματικός

    7/4/2005 7:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στον Πανελλήνιο θα συνεχίσει αλλά και όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρώσει την καριέρα του, ο Νίκος Γραμματικός, που σήμερα εντάχθηκε και επίσημα στο δυναμικό του συλλόγου της Κυψέλης, καθώς ήρθε η μπλε κάρτα του από την Ελβετία. Ο 36χρονος πλέι-μέικερ δεν θα αγωνιστεί το Σάββατο στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, αφού θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής που εκκρεμεί από τα επεισόδια στον περσινό τελευταίο τελικό των πλέι-οφ με τον Φίλιππο, και θα τεθεί στη διάθεση του Χρήστου Γεροδήμου από τον επόμενο αγώνα. "Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ωραιότερο κλείσιμο για την καριέρα μου από το να ολοκληρώσω την αγωνιστική μου δραστηριότητα ως αθλητής στον ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και χαρά το να πω το "αντίο" στους Έλληνες φιλάθλους φορώντας τη φανέλα του Πανελληνίου", δήλωσε ο Γραμματικός, που έπαιξε και πέρυσι στον "σύλλογο των Ολυμπιονικών", φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τέλος ο Αμπονσά

    7/4/2005 10:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στη λύση της συνεργασίας τους, ουσιαστικά προχώρησε το Σίτι με τον Κόφι Αμπονσά. Ο Γκανέζος μέσος, μέσω του εκπροσώπου του, συναντήθηκε με στελέχη της διοίκησης και έμαθε πως εξοφλήθηκε μέχρι το τέλος της περιόδου. Αν και δεν έγινε επίσημα γνωστό, η κίνηση αυτή έδωσε ουσιαστικό τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών και δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες μέρες να ανακοινωθεί η λύση του συμβολαίου που τους ενώνει. Φυσικό επακόλουθο βέβαια, ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου να μην τον υπολογίζει στα πλάνα του για το παιχνίδι με την Καλλιθέα, αφού όλη την εβδομάδα ο παίκτης αρνήθηκε να προπονηθεί. Απόντες θα είναι και οι τραυματίες Λιαπάκης, Χατζής, όμως θα βρίσκεται στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού ο Μπάρκογλου, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και μετέχει πλέον κανονικά στις προπονήσεις.

    [12] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Λεμεσό

    7/4/2005 10:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στη Λεμεσό. Το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε στις 5.27 μ.μ., ήταν στην περιοχή του χωριού Ασγάτα και είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, ο σεισμός έγινε ελαφρά αισθητός από τους κατοίκους των χωριών της περιοχής μέχρι και τη Λεμεσό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΟΦΗ: Ψυχολογία συν, προβλήματα μείον

    7/4/2005 9:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Να μην μείνει πυροτέχνημα η νίκη επί του Εργοτέλη, αλλά να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος, ζήτησε ο τεχνικός των Κρητικών. Αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Χαλκηδόνα, ο Χατζηνικολάου, ζήτησε καθαρό μυαλό, συνεχή κίνηση, πίστη και θέληση για τη νίκη, στοιχεία που θα δώσουν στην ομάδα την τελική επικράτηση. Πάντως αυτό που προβληματίζει τον Έλληνα τεχνικό είναι οι πολλές απουσίες. Σε αυτό το παιχνίδι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι Νουαφόρ, Χατσατριάν, ενώ είναι αμφίβολο αν θα προλάβουν να τεθούν στην διάθεση του προπονητή τους οι τραυματίες Πίτσος, Κουνενάκης, Σταυρακάκης. Ο τελευταίος δεν κατάφερε να γυμναστεί ούτε σήμερα, καθώς αισθάνεται ακόμη έντονες ενοχλήσεις στο δεξιό αστράγαλο, κι αυτό μειώνει σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες να είναι έτοιμος μέχρι την Κυριακή. Το ίδιο ισχύει και για τον Κουνενάκη, που συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στο δικέφαλο. Πρόβλημα και με τον Χατσατριάν, ο οποίος τραυματίστηκε στο οικογενειακό διπλό, και αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις.

    Προσοχή

    Όσο για τον αγώνα με την Χαλκηδόνα, τόνισε πως το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο καθώς πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

    "Η νίκη επί του Εργοτέλη μας έχει βοηθήσει, ώστε να είναι καλύτερη η ψυχολογία της ομάδας. Στόχος μας μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες και να βρεθούμε όσο γίνεται πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Όμως, σήμερα το μυαλό μας είναι μόνο στο παιχνίδι με την Χαλκηδόνα. Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος, γιατί ο αντίπαλος μας είναι από τις καλύτερες ομάδες της χώρας, έχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές, προσπαθεί και παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο. Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό, συνεχή κίνηση, μεγάλη πίστη και θέληση για τη νίκη. Έχουμε αρκετά προβλήματα λόγω τιμωριών και τραυματισμών. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα αντικαταστήσουν τους απόντες".

    [14] Κοινωνία

    Δίκη Τεμπών "Δεν τα κατάφερα"

    7/4/2005 8:51:00 μμ

    "Εκανα ό,τι ήταν δυνατό για να αποφύγω τη σύγκρουση, αλλά δεν τα κατάφερα", κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου, που μετέφερε τους μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου. Η κατάθεσή του προκάλεσε την αντίδραση των οικογενειών των θυμάτων. Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Λεμονής: "Νίκη με το Αιγάλεω"

    7/4/2005 8:20:00 μμ

    Η νίκη της Καλλιθέας, στην καλαμαριά επί του Απόλλωνα, έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του Τάκη Λεμονή, που βλέπει πια το μέλλον της ομάδας του στην Α΄ Εθνική, πιο αισιόδοξα. Οι "μπλε", ανέβηκαν στους 27 βαθμούς αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους τους, που κυνηγούν την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία και τώρα απέναντι στο Αιγάλεω θέλουν ακόμα ένα τρίποντο για να πουν ότι σιγουρεύουν την παρουσία τους στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια. Όμως και το "Σίτι", μόνο αδιάφορο δεν θα παραταχθεί σε αυτόν τον αγώνα, αφού μετά τη νίκη του επί του Ηρακλή βρίσκεται μια ανάσα από την δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του στους αγώνες του κυπέλλου UEFA. Για την διαφορετικότητα του παιχνιδιού αυτού μίλησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής την Καλλιθέας, τονίζοντας ότι οι παίκτες του θα μπουν στο γήπεδο για να κυνηγήσουν τη νίκη από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού.

    "Σαν ομάδα έχουμε κάνει βήματα προόδου"

    "Το ματς αυτό είναι διαφορετικό απ' όλα τ' άλλα", είπε αρχικά και συνέχισε: "Ο αντίπαλός μας είναι από τις καλές ομάδες του ελληνικού Πρωταθλήματος, με στόχο να βγει στο Κύπελλο UEFA. Κατά τη γνώμη μου, είναι από τις πιο σκληρές και δυνατές ομάδες. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να κερδίσουμε. Στο ματς του α΄ γύρου κυνηγήσαμε τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Ο στόχος της παραμονής δεν έχει τελειώσει και θα πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να ξεφύγουμε από το άγχος. Μετά τη νίκη στην Καλαμαριά, έχει επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα και βλέπουμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Παρ΄ όλο που στην Καλαμαριά πετύχαμε την ανατροπή στο τέλος, εγώ πιστεύω ότι δεν έπρεπε να χάσουμε το ματς, γιατί παρουσιάσαμε καλύτερο πρόσωπο. Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος, που πετύχαμε ανατροπή του σκορ. Σαν ομάδα έχουμε κάνει βήματα προόδου, και βαθμολογικά και σε απόδοση. Ήμουν και παραμένω αισιόδοξος, όμως όλα κρίνονται στο τέλος. Παλεύουμε σε δύσκολες στιγμές".

    Για το φετινό πρωτάθλημα, τόνισε: "Το θεωρώ συναρπαστικό. Υπάρχει ενδιαφέρον σε όλους τους τομείς. Φτάσαμε στο σημείο οι τρεις πρώτοι στη βαθμολογία να έχουν χάσει τόσους βαθμούς. Αλλάζουν συνεχώς τα πάντα και ξαφνικά. Όμως, δεν έχουν αλλάξει τα γήπεδα. Είναι κωμωδία να συζητάς για συστήματα και τακτικές σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους".

    Αναφερόμενος στον Αλέξη Αλεξανδρή, είπε μεταξύ άλλων: "Σε μια συζήτηση μαζί του τον Ιανουάριο, είπε ότι ήθελε να παίξει μπάλα και να σπάσει κάποια ρεκόρ. Αυτό αρκούσε για να τον φέρουμε στην Καλλιθέα. Είναι από τους κορυφαίους παίκτες που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο τέλος της χρονιάς γίνεται ο απολογισμός για κάθε παίκτη".

    Τέλος, για το μέλλον του στην ομάδα είπε: "Έχω συμβόλαιο που λήγει του χρόνου. Θα περιμένουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα, για να κάνουμε τον απολογισμό και να ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά. Αυτή τη στιγμή, με ενδιαφέρουν μόνο τα ματς που απομένουν".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 April 2005 - 21:04:12 UTC