Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα "μαζεύουν" τα σούπερ μάρκετ
  • [02] Η… σειρά του Φιλιππάκου
  • [03] Οι παρενέργειες των αποδοκιμασιών
  • [04] ΠΑΟ: Προετοιμασία με μείον δύο
  • [05] Έκανε το πρώτο βήμα
  • [06] "Πράσινο θαύμα" στου Ρέντη
  • [07] Παναθηναϊκός - Φιλαθλητικός ο τελικός
  • [08] Την "πάτησαν" Φαζέκας και Ανους
  • [09] Ένα "σπίτι" για την Μόνα Λίζα
  • [10] Δυσφορία παραγωγικών φορέων για οικονομία
  • [11] Λύση με Σανχούρχο
  • [12] Εγκατέλειψε ο Χασιώτης
  • [13] Ιωνικός :Με το καλύτερο κλίμα

    [01] Οικονομία

    Μετά τις έντονες αντιδράσεις Τα "μαζεύουν" τα σούπερ μάρκετ

    6/4/2005 8:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αντιδράσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετακυλιστεί το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στις τιμές των προϊόντων. Για κοινό αλλά και κυνικό εκβιασμό έκαναν λόγο οι Ενώσεις Καταναλωτών αλλά και ο ΣΥΝ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, υποστήριξε ότι πιθανόν οι δηλώσεις του ΣΕΣΜΕ να έχουν παρερμηνευθεί. Το μεσημέρι πάντως και μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν ο ΣΕΣΜΕ έδωσε διευκρινίσεις, τονίζοντας ότι τα σούπερ μάρκετ θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν το ποσό του προστίμου που θα τους επιβληθεί. Και πρόσθεσαν ότι η όποια επίπτωση στον καταναλωτή, θα προέλθει από τη μείωση των δυνατοτήτων τους για προσφορές και μειωμένες τιμές .

    Διευκρινίσεις για τα πρόστιμα

    Ο ΣΕΣΜΕ έδωσε διευκρινίσεις και για τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του, υποστηρίζοντας ότι γίνονται για θέμα ευθιξίας και ότι δεν στρέφονται εναντίον οποιουδήποτε Υπουργού.

    Και προσθέτει, ότι οι εξελίξεις μετά την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προκαλούν φυσικά πικρία στις ελληνικές επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ, δεδομένου ότι υπάρχει καταδίκη για πράξεις που έγιναν σε συνεργασία με τις βιομηχανίες και μάλιστα με την προτροπή και τη σύμπραξη του τότε υπουργού Ανάπτυξης.

    Αντιδράσεις

    Νωρίτερα για κοινό εκβιασμό από πλευράς Σούπερ Μάρκετ, μίλησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ) και συνεχάρη την Πολιτεία για την παραπομπή των Σούπερ Μάρκετ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και τους δυο μάρτυρες που είχαν το θάρρος να καταγγείλουν την πραγματικότητα (ότι ακολουθείτο πολιτική εναρμονισμένων τιμών).

    Να ανακαλέσουν την απειλή τους ζητά από τα σούπερ μάρκετ η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ ).

    Παράλληλα καλεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσουν απαρέγκλιτα στην εφαρμογή του νόμου.

    Για κυνικό και ωμό εκβιασμό έκανε λόγο με ανακοίνωση του και ο ΣΥΝ . Και κάλεσε την κυβέρνηση, απέναντι σε τέτοιου είδους εκβιαστικές πρακτικές, να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραίτηση και προσφυγή

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η σειρά του Φιλιππάκου

    6/4/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Νέρι Καστίγιο ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πέτρος Φιλιππάκος είναι τώρα. Ο λόγος για τους οξύθυμους του λιμανιού, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σήμερα αναγκάστηκε να διώξει τον νεαρό ομογενή από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Φιλιππάκος σε μια άσκηση τακτικής αντέδρασε άσχημα με αποτέλεσμα ο Σερβοέλληνας τεχνικός να εκνευριστεί και να τον διώξει από την προπόνηση. Από εκεί και πέρα, ο Σούρερ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, όπως και ο Ρέζιτς, ο οποίος όμως αναμένεται αύριο να μπει στους κανονικούς ρυθμούς. Πρόσωπο των ημερών στον Ρέντη, είναι φυσικά ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος θα επιστρέψει την Κυριακή ως αντίπαλος στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τόσο ο Μπάγεβιτς όσο και οι συμπαίκτες του, συζητάνε το θέμα μαζί του, όμως ο ίδιος δείχνει ήρεμος, λέει συνεχώς ότι δεν τον προβληματίζουν οι αντιδράσεις που θα έχουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οι παρενέργειες των αποδοκιμασιών

    6/4/2005 9:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολλές παρενέργειες έχει δημιουργήσει το θέμα του Κόφι Αμπονσά στο Αιγάλεω. Και φαίνεται πως αυτές έχουν αρχίσει να αγγίζουν ακόμη και τον προπονητή, Ίλιε Ντουμιτρέσκου, καθώς εμφανίζεται μια δυσαρέσκεια γύρω από το πρόσωπό του, τόσο από τον κόσμο της ομάδας, που τον αποδοκίμασε, όσο και από τη διοίκηση. Το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι του Αιγάλεω δεν είναι ευχαριστημένοι, ούτε από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά ούτε από το γεγονός ότι ο Ντουμιτρέσκου έδωσε έκταση στο θέμα του Αμπονσά, κατά τη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ηρακλή. Ωστόσο οι διοικούντες δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους. Τηρούν σιγή ιχθύος, τόσο για το θέμα του Αμπονσά, όσο και για το θέμα του προπονητή. Και σίγουρα δεν αναμένονται άμεσες εξελίξεις, καθώς, πέρα των άλλων, ο Ρουμάνος τεχνικός επιλέχθηκε να πάει αύριο μαζί με τον Ανέστη Αγρίτη στον Αθλητικό Δικαστή, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αιγάλεω. Ο Ντουμιτρέσκου πήγε κανονικά σήμερα στην προπόνηση, από την οποία απουσίαζε ο Κόφι Αμπονσά. Ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και θέλει να βρεθεί μια λύση στο θέμα του, προκειμένου να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του. Γι' αυτό το λόγο, ο μάνατζέρ του έχει ζητήσει συνάντηση με τον Θωμά Μητρόπουλο. Όπως και να έχει πάντως, η υπόθεση του Αμπονσά έχει προκαλέσει ποικίλους τριγμούς μέσα στην ομάδα και δεν θα κλείσει εύκολα.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Προετοιμασία με μείον δύο

    6/4/2005 8:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς δύο παίκτες, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, είδε τους Ηλία Κώτσιο και Νόρντιν Βόουτερ να απουσιάζουν και οι ελπίδες τους για συμμετοχή την Κυριακή στη Λεωφόρο δεν είναι ακόμα σίγουρη. Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι πράσινοι προπονήθηκαν κανονικά και έδειξαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

    Θα περιμένει

    Ο Ηλίας Κώτσιος δεν βρέθηκε καθόλου στην προπόνηση καθώς προσβλήθηκε από ίωση, εμφάνισε υψηλό πυρετό και παρέμεινε κλινήρης. Πάντως, ο Ιταλός τεχνικός δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα για αυτή τη θέση, καθώς θα είναι έτοιμος, όπως όλα δείχνουν, ο Μάρκους Μινχ. Όσο για τον Ολλανδό μέσο, υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης του νυχιού από το μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού. Κάτι που φάνηκε πιο σοβαρό από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί και πλέον ακόμα δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το αν θα είναι έτοιμος.

    Κλείνοντας, εισιτήρια τέλος, καθώς αυτά εξαντλήθηκαν μέσα σε μία μέρα και η Λεωφόρος θα είναι γεμάτη με τους πράσινους φιλάθλους.

    [05] Μπάσκετ

    Έκανε το πρώτο βήμα

    6/4/2005 9:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/4/2005 11:28:23 μμ)

    Συντάκτης:

    Με την ψυχή στο στόμα, και δείχνοντας χτυπητά σημάδια αυτοχειρίας σε πολλά κρίσιμα σημεία, οι πράσινοι πήραν τη νίκη κόντρα στους Τούρκους και έκαναν το 1-0. Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση αφού η κανονική διάρκεια βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες. Την Παρασκευή, στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα επιδιώξουν το 2-0 που θα σημάνει άμεση πρόκριση στο φάιναλ φορ της Μόσχας, ενώ αν ηττηθούν θα περιμένουν και πάλι στο ΟΑΚΑ τους Τούρκους την Πέμπτη, 14 Απριλίου. Τα δεκάλεπτα: 21-21, 46-46, 64-63, 88-88 (κ.α.), 102-96 (παρ.)

    Χρειαζόταν και τα 45'

    Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσε να λήξει με νίκη και από τις δύο μεριές. Οι πράσινοι ήταν πολύ καλή στην περιφέρεια αλλά και μέσα στο καλάθι. Αχίλλειος πτέρνα οι πολλές χαμένες βολές και τα λάθη στα κρίσιμα σημεία. Από την άλλη οι Τούρκοι, με υπομονή στην επίθεση ήταν συνέχεια μέσα στο παιχνίδι.

    Το πρώτο μέρος είχε απόλυτη ισορροπία. Για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πολύ καλά ξεκίνησαν οι Σκεπάνοβιτς και Λάκοβιτ. Όπως αυτό δεν ήταν αρκετό για τους πράσινους αφού στην αντίπερα όχθη η Εφές με τους Σόλομον και Ντομέρκαντ να οργιάζουν από την περιφέρεια κράτησαν το παιχνίδι και το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο με 46-46.

    Με τρίποντα εκατέρωθεν ξεκίνησε η τρίτη περίοδος. Από τους γηπεδούχους ο Κουτλουάι και από τους φιλοξενούμενους ο Σόλομον εκτελούσαν και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι πράσινοι πάτησαν για λίγο γκάζι και με τον Μπατίστ και τον Σκεπάνοβιτς να δίνουν το σύνθημα, έκανε στο 36 το 80-72 για τον Παναθηναϊκό. Όμως εκεί οι πράσινοι έχασαν το ρυθμό τους και ο Σόλομον και πάλι γύρισε μόνος του το παιχνίδι. Με ένα τρίποντο και δύο δίποντα ο πρώην παίκτης του Άρη, μείωσε σε 81-83, 20΄΄ πριν τη λήξη, αλλά στη ρουλέτα των ελευθέρων βολών η Εφές έστειλε το παιχνίδι σε παράταση 88-88.

    Η παράταση είχε και πάλι τις δύο ομάδες πρωταγωνιστές. Τελικά, με τρίποντο του Λάκοβιτς, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 95-93, 1.30 πριν τη λήξη, αλλά ο Σλοβένος κάθισε αμέσως μετά στον πάγκο με πέντε φάουλ. Μετά τη διακοπή Σκεπάνοβιτς και Κουτλουάι βρήκαν το χέρι τους στις βολές και τελικά οδήγησαν τους πράσινους στη νίκη.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 3 (1), Καλαϊτζής 1, Λάκοβιτς 26 (3), Μπατίστ 17, Χατζηβρέττας 4, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 5, Σκεπάνοβιτς 19 (2), Κουτλουάι 14 (3), Μπάξτερ 7.

    ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ (Οκτάι Μαχμούτι): Αρσλάν 10 (2), Σόλομον 25 (4), Πρκάτσιν 8, Άμπι 4, Νίκολιτς 12, Πεκέρ 1, Κέτσμαν 5 (1), Κουκό 2, Ακιόλ, Ντόμερκαντ 29 (2)

    [06] Βόλεϊ

    "Πράσινο θαύμα" στου Ρέντη

    6/4/2005 8:36:00 μμ

    Κάτι από τον περυσινό τελικό θύμιζε το σημερινό παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που άνοιξε την αυλαία των πλέι οφ στην Α1 εθνική κατηγορία των Ανδρών. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θυμίζοντας τις καλές περυσινές ημέρες, πέρασε σαν σίφουνας από το κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" του Ρέντη, νικώντας τον Ολυμπιακό, με 3-0. Η νίκη των "πράσινων", που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Νοβότνι, ήταν απόλυτα δίκαιη και -εν πολλοίς- βασίστηκε στην εξαιρετική απόδοση των Ντονά και Λάππα. Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Κλαούντιο Κουέγιο, χρησιμοποίησε τον νεοαποκτηθέντα Γάλλο ακραίο Ρενό Ερπ, που αφίχθη στην Ελλάδα μόλις χθες το απόγευμα. Η απουσία του τραυματία Χριστοφιδέλη ήταν φανερή "δια γυμνού οφθαλμού" στην εξάδα των "ερυθρολεύκων", που δεν βρήκαν λύσεις με τον Ντιρσέου ούτε στην υποδοχή, ούτε στην επίθεση.

    Άνετα ο Ηρακλής

    Άνετη νίκη επί του "συμπολίτη" ΠΑΟΚ πέτυχε και ο Ηρακλής, κάνοντας το πρώτο βήμα για την κατάκτηση και του δεύτερου εγχώριου τίτλου.

    Ο Κυπελλούχος Ελλάδας επιβλήθηκε του "δικέφαλου του βορρά" με 3-1 και, σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, αύξησε στους 10 βαθμούς τη διαφορά του "γηραιού" από τους δεύτερους "ερυθρόλευκους".

    Ο ΠΑΟΚ υπήρξε στο κλειστό του Ευόσμου μόνο στο 2ο σετ, το οποίο και κατέκτησε με 25-23. Στα υπόλοιπα, η ομάδα του Λεώνη ήταν καταιγιστική, και αυτό φαίνεται από τη διαφορά των πόντων.

    [07] Βόλεϊ

    Παναθηναϊκός - Φιλαθλητικός ο τελικός

    6/4/2005 8:01:00 μμ

    Στον τελικό, (όπως αναμενόταν βέβαια), του γυναικείου πρωταθλήματος βόλεϊ προκρίθηκε η ομάδα του Παναθηναϊκού, αφού σήμερα διπλασίασε τις νίκες της επί του Πανελληνίου, με τον οποίο αναμετρήθηκε στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ. Η ομάδα του Δημήτρη Μπαχράμη, που είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς με 3-0, ξανανίκησε στο κλειστό της Κυψέλης το συγκρότημα του Στέφανου Πολύζου με 3-1. Στον τελικό, θα αντιμετωπίσει τον Φιλαθλητικό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στο κλειστό γήπεδο του Κερατσινίου τον Απολλώνιο με 3-0 σετ, διπλασιάζοντας τις επιτυχίες της επί της πειραϊκής ομάδας (την είχε νικήσει και το περασμένο Σάββατο με 3-2).

    [08] Την "πάτησαν" Φαζέκας και Ανους

    6/4/2005 7:30:00 μμ

    Με αποκλεισμό δύο ετών τιμωρήθηκαν από τη Ομοσπονδία στίβου της Ουγγαρίας (MASZ),οι Ρόμπερ Φαζέκας και Αντριαν Ανους. Η ποινή τους είναι οριστική κα αμετάκλητη. Στην ουσία οι δύο αθλητές την "πάτησαν" λόγω της εμμονής τους να τους επιστραφούν τα χρυσά μετάλλια που είχαν κερδίσει στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Και αυτό γιατί, ενώ αρχικά είχαν τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο χρόνων, μετά από έφεση που κατέθεσαν, το Νοέμβριο του 2004, η ποινή του Φαζέκας μειώθηκε στον έναν χρόνο, ενώ αθωώθηκε ο Ανους. Όμως, οι αθλητές δεν περιορίστηκαν στην απόφαση αυτή, αφού κατέθεσαν έφεση και για την επιστροφή των μεταλλίων τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν, χωρίς όμως να δικαιωθούν. Μετά από την απόφαση της δικαστηρίου της Λοζάννης, και πιέσεις της IAFF, η MASZ αναγκάστηκε σύμφωνα με τον κανονισμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, να επιβάλλει εκ νέου ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων σε κάθε αθλητή.

    Για την ιστορία, ο 31χρονος Ανους βρέθηκε αρνητικός πριν και μετά τη συμμετοχή του στη σφυροβολία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ωστόσο η ΔΟΕ διέταξε και τρίτη εξέταση, στην οποία αρνήθηκε να υποβληθεί, καθώς υπήρχε η φήμη ότι τα πρώτα δείγματά του περιείχαν ούρα από δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Ο Ανους ακυρώθηκε πριν από τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων και υποχρεώθηκε να επιστρέψει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε.

    Από την πλευρά του ο Φαζέκας αρνήθηκε να δώσει την απαιτούμενη ποσότητα ούρων μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό της δισκοβολίας, ενώ υπήρχε και γι΄ αυτόν η υποψία ότι έδωσε δείγμα με ούρα άλλου ατόμου. Δεν του απονεμήθηκε ποτέ το χρυσό μετάλλιο, καθώς ακυρώθηκε πριν από την τελετή της απονομής.

    [09] Πολιτισμός

    Εκτίθεται σε νέο χώρο του Λούβρου Ένα "σπίτι" για την Μόνα Λίζα

    6/4/2005 8:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης, που κόστισε περίπου 4,8 εκατομμύρια ευρώ, η Μόνα Λίζα απέκτησε τη δική της ξεχωριστή "στέγη" στο Μουσείο του Λούβρου. Η μυστηριώδης γυναίκα, που φιλοτέχνησε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ανάμεσα στα έτη 1503 και 1506, θα δείχνει πλέον το αινιγματικό της χαμόγελο στους επισκέπτες του μουσείου στην "Αίθουσα των Κρατών" (Salle des Etats). Για τον πίνακα, που έχει διαστάσεις 53x76 εκατοστά, δημιουργήθηκε μια ψευδοτοιχία στην περιοχή που φιλοξενεί τα έργα Ιταλών δημιουργών του 16ου αιώνα. Έτσι, οι επισκέπτες θα μπορούν να το θαυμάσουν απερίσπαστοι, χωρίς να τους "ενοχλούν" οι υπόλοιποι πίνακες. Επίσης, μπροστά από το έργο του Ντα Βίντσι καλύπτεται από ειδικό αλεξίσφαιρο, μη αντανακλώμενο και άθραυστο γυαλί, ώστε να προστατεύεται από τα φωτογραφικά φλας, τις κλιματικές αλλαγές ή τυχόν απόπειρα φθοράς του. Όσοι από εσάς λοιπόν σταθείτε τυχεροί, η Μόνα Λίζα περιμένει να σας υποδεχθεί στο δικό της "σπιτικό".

    [10] Οικονομία

    Επαφές Παπανδρέου με ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΕΒΕ-Εμπόρων Δυσφορία παραγωγικών φορέων για οικονομία

    6/4/2005 8:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχος έκανε λόγο για δυσφορία από τα μέτρα της κυβέρνησης και τόνισε ότι οι παραγωγοί πλήττονται διπλά, ως παραγωγοί και ως καταναλωτές, γεγονός που έχει απροσδιόριστες συνέπειες για την εθνική οικονομία, την ανάπτυξη, και την απασχόληση. Τον προβληματισμό του για την αγορά εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος. "Έχουμε μπει σε ένα τούνελ και πρέπει να δούμε πως θα ανάψει το φως. Βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο, η αγορά είναι προβληματισμένη και κουρασμένη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασημακόπουλος.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Λύση με Σανχούρχο

    6/4/2005 8:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έτοιμος να επανέλθει στην αγωνιστική δραστηριότητα, είναι ο Φερνάντο Σανχούρχο. Ο Αργεντινός μέσος των κίτρινων, ο οποίος απουσίασε από την ομάδα του τους τελευταίους δυο μήνες, έδωσε το πράσινο φως στον Γιώργο Χατζάρα και τέθηκε στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού για τον κρίσιμο αγώνα του Άρη κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Από εκεί και πέρα όλοι οι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά και κατά τα φαινόμενα ο Χατζάρας τους υπολογίζει όλους. Τέλος, όσον αφορά την εκκρεμότητα που έχει με τη FIFA, ο Εκουέμε δείχνει να μην ανησυχεί: "Εγώ δεν φοβάμαι. Το έχω ξαναπεί ότι η Λεχ Πόζναν έχει πρόβλημα μαζί μου που έφυγα και προσπαθεί να επωφεληθεί οικονομικά. Περιμένω κι εγώ την απόφαση της FIFA, αλλά προσωπικά δεν ανησυχώ".

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εγκατέλειψε ο Χασιώτης

    6/4/2005 8:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/4/2005 8:29:14 μμ)

    Δεν τα κατάφερε τελικά ο Διονύσης Χασιώτης να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και όπως όλα δείχνουν χάνει οριστικά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, αν και τελευταία πήγαινε καλύτερα, σήμερα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πρόγραμμα προετοιμασίας αφού αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις. Αυτή θα είναι και η μοναδική ουσιαστικά απουσία που θα έχει ο Νίκος Καραγεωργίου για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αφού ο Λάμπρος Βαγγελής που είναι κι αυτός εκτός προπονήσεων, λόγω τραυματισμού, ποτέ δεν ήταν φέτος στην βασική ενδεκάδα της ομάδας. Το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας συνεχίστηκε κανονικά σήμερα και θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου με την συγκρότηση της αποστολής που θα ταξιδέψει στην Αθήνα.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ιωνικός :Με το καλύτερο κλίμα

    6/4/2005 7:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πρόκειται για τον πιο κρίσιμο αγώνα της ομάδας του Βαγγέλη Βλάχου. Αυτό τόνισε ο προπονητής της ομάδας αλλά και η διοίκηση του συλλόγου, η οποία τονίζει και την αναγκαιότητα του κόσμου να σταθεί στο πλευρό τους. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών βρίσκεται ψηλά και η διοίκηση από τη μεριά της έκανε τη δική της οικονομική ντόπα πρους τους παίκτες.

    Να "τελειώσουν" την παραμονή

    Για το παιχνίδι της χρονιάς, κόντρα στον Εργοτέλη, ετοιμάζονται στη Νίκαια. Σε περίπτωση νίκης, ο Ιωνικός, και μάλιστα κόντρα σ΄ έναν αντίπαλο, ο οποίος επίσης παλεύει για τη σωτηρία του, τότε θα έχει κάνει το μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

    Τα καλά για τους παίκτες ήρθαν από τη διοίκηση και τον Παναγιώτη Νταή, η οποία μετά την προπόνηση φρόντισε να πληρώσει μέχρι τελευταίο ευρώ της επιταγές προς τους παίκτες. Συγκεκριμένα εξοφλήθηκαν όλες οι δόσεις συμβολαίων μέχρι το τέλος της περιόδου, ενώ ενημέρωσε τους παίκτες ότι μεθαύριο θα πληρωθούν τον μισθό τους και το υπόλοιπο έξτρα πριμ για τη νίκη τους επί του Άρη. Θεωρείται δεδομένο πως, σε περίπτωση νίκης επί του Εργοτέλη, ο Λεωνίδας και ο Χρήστος Κανελλάκης θα δώσουν ένα ακόμη πριμ.

    Δώστε το παρών

    Τα προβλήματα για τον αγώνα της Κυριακής, έχουν να κάνουν με τους τραυματισμούς παικτών. Ο Οφρυδόπουλος έχει κάκωση στο περονιαίο νεύρο, ο Φερέιρα Κινγκ κάταγμα και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, ο Φιλίπ Ντα Κόστα έχει προσβληθεί από ίωση και ο Τριανταφυλλίδης βρίσκεται με την εθνική ομάδα των Νέων.

    Τέλος, ο τερματοφύλακας της ομάδας, Άριαν Μπεκιάι, ζήτησε για άλλη μία φορά από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να βοηθήσει τον Ιωνικό στην κρίσιμη αναμέτρηση.

    "Την Κυριακή δίνουμε τον πιο κρίσιμο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, αφού είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο, ο οποίος θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. Για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, την οποία πρέπει να κατακτήσουμε πάση θυσία, έτσι ώστε να φύγει το άγχος από πάνω μας και να μην εξαρτάται η τύχη μας από τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων. Θέλουμε τον κόσμο του Ιωνικού δίπλα μας και ζητάμε από όλους τους Νικαιώτες να έρθουν στο γήπεδο. Είναι η στιγμή που κανείς δεν πρέπει να αδιαφορήσει και να δηλώσει απών. Είναι η στιγμή που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και ο καθένας από την πλευρά του να δώσει τη μεγάλη μάχη", είπε συγκεκριμένα ο Αλβανός πορτιέρο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 April 2005 - 21:07:12 UTC