Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 8.2 Ρίχτερ στη Σουμάτρα
  • [02] Ζητούν εξηγήσεις από τον Ειρηναίο
  • [03] Τι χρώμα έχουν οι λέξεις;
  • [04] Προβλέψεις για νέα αντιλαϊκή έφοδο από το ΚΚΕ
  • [05] Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η Ε. Κούρκουλα
  • [06] Για ενορχηστρωμένη επίθεση μιλά ο Κωνσταντόπουλος
  • [07] Ατύχημα με αεροπλάνο στο Τόκιο
  • [08] "Δε σχεδιάζει φορομπηχτική πολιτική η Κυβέρνηση"
  • [09] Ανασκευάζει ο Μουρίνιο
  • [10] Στην Αθήνα η αποστολή της Αλβανίας
  • [11] Βρέχει... ευρώ στη Γιούβεντους
  • [12] Με το βλέμμα στον ΠΑΟΚ
  • [13] 1-1 με Εθνικό Αστέρα ο Ολυμπιακός
  • [14] Συγχαρητήρια από Κουκοδήμο
  • [15] Με όλα του τα όπλα ο ΠΑΟ
  • [16] Ευχαριστημένος ο Γιαννάκης
  • [17] Πινγκ Πονγκ: Στην ελίτ της Ευρώπης οι Γυναίκες
  • [18] Πίνγκ Πονγκ: Με δύναμη για τους τέσσερις
  • [19] Με το βλέμμα στα ψηλά οι Γυναίκες
  • [20] Ευχάριστα τα νέα στη Χαλκηδόνα
  • [21] ’ρης: Με προβλήματα κόντρα στον ΠΑΟ
  • [22] Έχασε το χρυσό από το άλογο

    [01] Κόσμος

    Φόβοι για τσουνάμι 8.2 Ρίχτερ στη Σουμάτρα

    28/3/2005 8:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 8.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε πριν από λίγο τη Σουμάτρα, πολύ κοντά στο σημείο, όπου σημειώθηκε ο σεισμός της 26ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, η σεισμική δόνηση είναι τέτοιου μεγέθους που δεν αποκλείεται ο κίνδυνος παλιρροϊκών κυμάτων. Με ανακοίνωση του το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, καλεί τις τοπικές αρχές να κινητοποιηθούν ώστε να εκκενωθούν άμεσα οι παραθαλάσσιες περιοχές. Ο σεισμός σημειώθηκε 880 μίλια βορειοδυτικά της Τζακάρτα.

    [02] Κόσμος

    Αυξάνονται οι "φωνές" για παραίτηση Ζητούν εξηγήσεις από τον Ειρηναίο

    28/3/2005 4:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/3/2005 7:50:48 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Αμείωτη παραμένει η ένταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο Ειρηναίος έχει περιέλθει σε ιδιαίτερα δεινή θέση, καθώς εντείνονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τις Αραβικές Ορθόδοξες Κοινότητες. Επίσης, την παραίτηση Ειρηναίου ζητούν 20 και πλέον Αγιοταφίτες αρχιμανδρίτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105.8, ανάλογο αίτημα αναμένεται να διατυπώσουν εντός της ημέρας και μητροπολίτες. Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος, που επικρατεί γύρω από τον κ. Ειρηναίο, είναι το γεγονός, ότι ενώ είχε προσκληθεί σήμερα στο Αμάν από το βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, τελικά συναντήθηκε μόνο με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ιορδανίας του ζήτησε εξηγήσεις για την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου στο Ισραήλ. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ, Ιορδανίας και Παλαιστινιακής Αρχής παραμένει σε καλό επίπεδο προκειμένου να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς στο Πατριαρχείο και να μην αμφισβητηθεί η ελληνική παρουσία. Στο μεταξύ, τα δημοσιεύματα των ιορδανικών εφημερίδων, είναι ιδιαίτερα επικριτικά για τον κ. Ειρηναίο. Ωστόσο,, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές ο κ. Ειρηναίος απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συνοδικών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

    Εθνικό θέμα το θέμα του Πατριαρχείου

    Στο μεταξύ, την ανάγκη στήριξης της ορθοδοξίας στα Ιεροσόλυμα συμφώνησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης και ο συντονιστής Εξωτερικών και ’μυνας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, ενώ διπλωματικές πηγές τονίζουν, πως η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να διαταραχθεί η διπλωματική ειρήνη με το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και την Ιορδανία.

    Ο κ. Σκανδαλάκης τόνισε, πως το Πατριαρχείο αποτελεί "φάρο για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία γι αυτό και πρέπει να το κρατήσουμε ως κόρην οφθαλμού", επισημαίνοντας, πως πρόκειται για ένα εθνικό θέμα, γι αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού με σωφροσύνη, ώστε να επιδιωχθεί ένα αίσιο τέλος.

    Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι "τα όσα συμβαίνουν ή όσα αποκαλύπτονται μάλλον τον τελευταίο καιρό, σχετικά με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Πρώτη προτεραιότητά μας, αδιαπραγμάτευτη, θα έλεγα, αποτελεί ο χαρακτήρας του Πατριαρχείου να παραμείνει Ελληνορθόδοξος" και προσέθεσε, πως το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πρέπει να είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης και να υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των πιστών ανεξαρτήτως εθνικότητας.

    Ο κ. Σκανδαλάκης αναμένεται επίσης να ενημερώσει σχετικά την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο

    Αύριο το πρωί θα παραδοθεί στον υφυπουργό το πόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που μετέβη στα Ιεροσόλυμα για να εξετάσει τα στοιχεία που αφορούν τις ενοικιάσεις ακινήτων σε Ισραηλινούς.

    Σύμφωνα με έμπειρους κύκλους, ούτε η Παλαιστινιακή Αρχή ούτε και η Ιορδανία έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής την απομάκρυνση του Πατριάρχη.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το πρόβλημα είναι σοβαρό και εκφράζονται φόβοι για πιθανές εντάσεις ενόψει του Πάσχα των Ορθοδόξων. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο ότι το όλο θέμα του Πατριαρχείου αντιμετωπίζεται από τη χώρα μας σε διακομματική βάση

    Ζητά την απομάκρυνση Ειρηναίου ο Αλαβάνος

    Την απομάκρυνση του κ. Ειρηναίου από τον πατριαρχικό θρόνο ζήτησαν το συντομότερο δυνατό ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος και ο επιτετραμμένος της διπλωματικής αντιπροσωπείας της παλαιστινιακής αρχής Ισμάτ Σάμπρι.

    Ο κύριος Αλαβάνος κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει, επισημαίνοντας, ότι δεν υπάρχει εκκλησιαστικό θέμα αλλά θέμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. Παράλληλα, ζήτησε να ακυρωθούν οι πωλήσεις γης σε Ισραηλινούς και να σταματήσει η διακίνηση πρακτόρων μέσω του Πατριαρχείου, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Ορθοδόξων Χριστιανών.

    Από την πλευρά του ο κ. Σάμπρι δήλωσε, ότι η πώληση της παλαιστινιακής γης σε Ισραηλινούς αγγίζει τα όρια της προδοσίας και επισήμανε, ότι δεν τίθεται θέμα αραβοποίησης του Πατριαρχείου και υποστολής των ελληνικών σημαιών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου

    [03] Υγεία

    Ανακαλύψτε τη συναισθησία Τι χρώμα έχουν οι λέξεις;

    28/3/2005 1:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Για τους περισσότερους από μας οι λέξεις δεν είναι παρά συνδυασμοί γραμμάτων και η μουσική ήχων. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι, που όταν αντικρίζουν γράμματα βλέπουν χρώματα, ενώ για άλλους οι νότες της μουσικής μεταφράζονται σε γεύσεις. Πρόκειται για μια σπάνια κατάσταση κατά την οποία οι πέντε αισθήσεις αλληλεπιδρούν. Το όνομα αυτού του φαινομένου ονομάζεται συναισθησία και τα αίτια της μέχρι τώρα αποτελούσαν μυστικό ανεξιχνίαστο για τους επιστήμονες. Ωστόσο, μια νέα έρευνα Αμερικανών ερευνητών έρχεται να ρίξει φως στα ερωτηματικά γύρω από τη συναισθησία. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, από τη μέχρι τώρα έρευνα διαπίστωσαν, ότι το φαινόμενο προκαλείται από διασταυρούμενη δράση γειτονικών περιοχών του εγκεφάλου, που επεξεργάζονται διαφορετικά αισθητηριακά ερεθίσματα.

    Όταν το Α είναι κόκκινο

    Αιτία για αυτό το "μπέρδεμα" των λειτουργιών θεωρούν την αδυναμία διαχωρισμού των νευρικών ενώσεων κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης στη μήτρα.

    Έτσι κάποιος, που εμφανίζει συναισθησία και βλέπει κόκκινο χρώμα κοιτώντας το νούμερο πέντε επειδή το κέντρο του εγκεφάλου για την αναγνώριση του κόκκινου χρώματος ενεργοποιείται ταυτόχρονα, που με εκείνο, που αναγνωρίζει τον αριθμό. Επιπλέον η έρευνα φανέρωσε, ότι οι άνθρωποι με συναισθησία αντιλαμβάνονται καλύτερα τα χρώματα, λόγω της πιο ενεργούς δραστηριότητας στα κέντρα αυτά του εγκεφάλου.

    Επίσης, φαίνεται το φαινόμενο διευρύνει τις δημιουργικές δυνατότητες του ατόμου. Όπως σημειώνει, ο ερευνητής Vilayanur Ramachandran "δεν είναι τυχαίο πως το εν λόγω φαινόμενο απαντάται οχτώ φορές περισσότερο στις τάξεις των καλλιτεχνών".

    Την ίδια ώρα η Βρετανίδα δρ Julia Simner από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου μελέτησε περιπτώσεις ανθρώπων, που έβλεπαν χρώματα, όταν άκουγαν ήχους και κατέληξαν σε ανάλογα συμπεράσματα με αυτά των Αμερικανών συναδέλφων τους.

    Μάλιστα, διαπίστωσαν, ότι οι πολλοί άνθρωποι με συναισθησία εμφανίζουν κοινές αντιστοιχίες μεταξύ γραμμάτων και χρωμάτων.

    Έτσι εμφανίζεται μια τάση το Α να αντιστοιχίζεται με το κόκκινο χρώμα το Σ με το κίτρινο και το Ζ με το μαύρο.

    Οι επιστήμονες τονίζουν, ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και επισημαίνουν την ανάγκη περαιτέρω έρευνας πάνω στο σπάνιο φαινόμενο της συναισθησίας.

    [04] Πολιτική

    Συνέντευξη Τύπου Αλέκας Παπαρήγα Προβλέψεις για νέα αντιλαϊκή έφοδο από το ΚΚΕ

    28/3/2005 3:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/3/2005 5:53:16 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σε απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ κάλεσε την Κυβέρνηση και τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εαρινής συνόδου της ΕΕ, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα το μεσημέρι. Η κα. Παπαρήγα κάλεσε τον ελληνικό λαό να προετοιμάζεται για "νέα αντιλαϊκή έφοδο", αναφερόμενη στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και ειδικότερα στη Στρατηγική της Λισσαβόνας, ενώ τόνισε, ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν έγινε πιο ελαστικό και δεν συμφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Επίσης, η κα. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην υπόθεση Βαβύλη, τη Βαβυλιάδα, όπως τη χαρακτήρισε, τις ευθύνες της Εκκλησίας, ενώ άσκησε αυστηρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά, "μας τρέλανε με το βασικό μέτοχο και την απογραφή, ενώ αν ήθελε να κάνει πραγματικά αντιπολίτευση, έπρεπε να εστιαστεί στον φορολογικό και αναπτυξιακό νόμο." Μάλιστα, σχετικά με το βασικό μέτοχο, επεσήμανε, ότι υπάρχει πρόβλημα παραπληροφόρησης και προέβλεψε, ότι η Κυβέρνηση θα χάσει την υπόθεση στην ΕΕ.

    Οι θεσμοί φθείρουν τους ανθρώπους

    Σχετικά με την υπόθεση Βαβύλη, υπογράμμισε, ότι δε φθείρουν οι άνθρωποι τους θεσμούς αλλά οι θεσμοί, που είναι προσανατολισμένοι στην κερδοσκοπία, τους ανθρώπους, ενώ αναφερόμενη στις ευθύνες της Εκκλησίας, τόνισε, ότι έχει ευθύνες και εξαιτίας του ρόλου της και εξαιτίας της τεράστιας περιουσίας, που κατέχουν οι μητροπόλεις και οικειοποιούνται ανεξέλεγκτα. Μάλιστα, η κα. Παπαρήγα, επεσήμανε, ότι η ηγεσία της Εκκλησίας συχνά υπερέβη τα εσκαμμένα γιατί επιδόθηκε σε πολιτικό ρόλο.

    Ωστόσο, δε ζήτησε την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου, γιατί όπως είπε μια παραίτηση οδηγεί σε συγκάλυψη των προβλημάτων, αλλά τάχθηκε και πάλι υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους.

    "Ανοιχτός εκβιασμός" από τις ΗΠΑ

    Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική έκανε λόγο για "ανοιχτό εκβιασμό" εκ μέρους των ΗΠΑ για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν και εξέφρασε την ανησυχία της για το Κόσοβο λέγοντας, ότι το θέμα αυτό είναι "πλεξίδα" με το Κυπριακό και το θέμα της ΠΓΔΜ, καθώς, όπως είπε, οι ΗΠΑ ζητούν από την Κυβέρνηση να υποστηρίξει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και το σχέδιο Ανάν με αβέβαιο αντάλλαγμα την ονομασία της ΠΓΔΜ.

    [05] Κοινωνία

    Ερωτηματικά για το θάνατο της Δ. Μερτικοπούλου Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η Ε. Κούρκουλα

    28/3/2005 6:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/3/2005 8:34:33 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Tον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Κούρκουλα, η οποία κατέθεσε στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της θείας της Δήμητρας Μερτικοπούλου, που έχει καταστήσει κληρονόμο της κινητής και ακίνητης περιουσίας της τον μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Η κα. Κούρκουλα εξέφρασε ερωτηματικά για τις συνθήκες θανάτου της θείας της και επισήμανε ότι η οικογένεια της αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν έκρυψε και την έκπληξη της για τη διαθήκη. Από την πλευρά του, ο κ. Αμβρόσιος, απάντησε, ότι στη δικαιοσύνη, θα αποσαφηνισθούν όλα τα ζητήματα και θα λάμψει η αλήθεια. Μάλιστα, ο κ. Αμβρόσιος τόνισε, πως τα περιουσιακά στοιχεία της Δήμητρας Μερτικοπούλου θα περιέλθουν σε αυτόν, για να τα μοιράσει σε πρόσωπα, που ήθελε η Μερτικοπούλου. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, το ύψος της κληρονομιάς, που περιήλθε σε αυτόν δεν ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δραχμές. Η κυρία Κούρκουλα υποστηρίζει ότι η περιουσία της Μερτικοπούλου είναι αμύθητη, με καταθέσεις στο εξωτερικό, περιουσία για την οποία η οικογένειά της δεν προβάλλει καμία αξίωση.

    Ζητά να αποφυλακιστεί ο Κύριλλος Σταυρόπουλος

    Στο μεταξύ, την αποφυλάκισή του, υπό όρους, ζήτησε σήμερα, από την Εισαγγελία Πειραιά, ο ιερέας Κύριλλος Σταυρόπουλος, φίλος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, ο οποίος έχει προφυλακισθεί για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα. Στην αίτησή του ο ιερέας τονίζει, ότι ουδέποτε έχει καταδικασθεί, δεν έχει καμία πρόθεση να διαφύγει στο εξωτερικό και διαθέτει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα. Στο αίτημα του θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που εξέδωσε και το βούλευμα προφυλάκισης του.

    Παράλληλα, στο ειδικό ανακριτικό όργανο της Εκκλησίας, έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα, ο ιεροψάλτης Ηλίας Τούμπας σχετικά με τους ισχυρισμούς του περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τον μητροπολίτη Πειραια Καλλίνικο.

    [06] Κοινωνία

    Θα απαντήσει με μηνύσεις Για ενορχηστρωμένη επίθεση μιλά ο Κωνσταντόπουλος

    28/3/2005 6:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/3/2005 8:50:34 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπολος, ο οποίος κατήγγειλε τη δράση παρακρατικών κυκλωμάτων όχι μόνο στη δικαιοσύνη και στην Εκκλησία, αλλά και σε άλλους χώρους, τονίζοντας, πως "θα συνεχίσω να αγωνίζομαι αλλά και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου ενάντια στη δράση, αυτών των κυκλωμάτων". Επίσης, ο κ. Κωνσταντόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης, για τη δράση των παρακρατικών κυκλωμάτων. Στο μεταξύ, με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις σχέσεις του με την πρώην σύζυγό του, Φωτεινή Τομαή, υπογράμμισε, πως υπάρχει ενορχηστρωμένη επίθεση εις βάρος του, την οποία απέδωσε σε μηχανισμούς, που στόχο έχουν την εξόντωσή του. Μάλιστα, τόνισε, πως θα απαντήσει με μηνύσεις. Στο μεταξύ, ο Συνασπισμός εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του την αλληλεγγύη του προς τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και κάνει λόγο για απαράδεκτη προσωπική ηθικοπολιτική επίθεση.

    Πειθαρχικοί έλεγχοι δικαστικών

    Στο μεταξύ, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από σχετική καταγγελία του κ. Κωνσταντόπουλου, διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι με απόφασή τους είχαν διακόψει εκτέλεση ποινής καταδικασθέντος σε 13χρονη κάθειρξη, για αρχαιοκαπηλία και ναρκωτικά, λόγω ανηκέστου βλάβης και είχαν διατάξει την περίθαλψη του σε δημόσιο νοσοκομείο από το οποίο τελικά απέδρασε.

    Επίσης, ο κ. Κωνσταντόπουλος, κατήγγειλε στη Βουλή, ότι 70 κληρικοί και ιεράρχες οπλοφορούν, καλώντας την Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

    Ακόμα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου, ζήτησε να διαλυθεί η Χρυσοπηγή και όλες οι παραθρησκευτικές οργανώσεις, καθώς και ο Σύλλογος "Φίλοι του Τζάννειου", που όπως είπε είναι άλλη μια οργάνωση του Καλλίνικου στον Πειραιά.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, τόνισε, ότι η προσπάθεια καταπολέμησης φαινομένων διαφθοράς στο χώρο της δικαιοσύνης έχει συνέπεια και συνέχεια και προσέθεσε, ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει, ότι διαθέτει την αδιαπραγμάτευτη βούληση που εγγυάται την αποκατάσταση της διαφάνειας σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου. Ο κ. Παπαληγούρας υπενθύμισε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την διαφάνεια στη Δικαιοσύνη, τόνισε ότι ελέγχονται τα πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών και ανέφερε ότι την προηγούμενη Δευτέρα συνεδρίασε για πρώτη φορά η ειδική νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, που σύστησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξετάσει θεσμικά ζητήματα του χώρου, που άπτονται εμμέσως και της "εμφάνισης κρουσμάτων ηθικής χαλάρωσης".

    Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κωνσταντόπουλου για ορισμό του αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη στο Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, ο υπουργός παραδέχθηκε, ότι υπήρξε "ατυχής επιλογή", κατά χρόνο ωστόσο, που ο κ. Φαρμάκης δε βαρυνόταν από καμία ενοχοποιητική σκιά.

    [07] Κόσμος

    47 τραυματίες από τις αναταράξεις Ατύχημα με αεροπλάνο στο Τόκιο

    28/3/2005 7:30:00 μμ

    Σαράντα επτά επιβάτες ενός Αιρμπάς της ταϊβανέζικης εταιρείας Eva Air τραυματίστηκαν σήμερα όταν το αεροσκάφος τους έπεσε σε μεγάλα κενά αέρος την ώρα που πλησίαζε την Ιαπωνία, προερχόμενο από την Ταϊπέι. Το αεροσκάφος Α330-200, στο οποίο επέβαιναν 267 επιβάτες και πλήρωμα έκανε αναγκαστική προσγείωση, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Τόκιο, Ναρίτα, όπως επεσήμαναν οι αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου. Από τους τραυματίες οι 12 έχουν σοβαρά κατάγματα στην πλάτη και τους ώμους, ενώ 27 είναι πολύ πιο ελαφρά τραυματισμένοι. Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν κυρίως σε όσους δεν φορούσαν ζώνες και από τις αναταράξεις πετάχτηκαν από τις θέσεις τους ή από βαλίτσες που έπεσαν πάνω στους καθισμένους επιβάτες από τους χώρους αποθήκευσης. Το αεροσκάφος εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σοβαρές βλάβες. Σημειώνεται ότι και πριν λίγες ημέρες, στις 18 Μαρτίου, ένα άλλο αεροσκάφος Μπόινγκ 747 που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα στην ίδια ακριβώς περιοχή προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση, ενώ τουλάχιστον τέσσερις από τους επιβάτες του τραυματίστηκαν σοβαρά.

    [08] Οικονομία

    "Θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων" "Δε σχεδιάζει φορομπηχτική πολιτική η Κυβέρνηση"

    28/3/2005 8:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    "Η Κυβέρνηση δε σχεδιάζει να επιβάλλει καμιά φορομπηχτική πολιτική, καλείται ωστόσο να δώσει λύση στο πρόβλημα με τα ελλείμματα, που άφησε το ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την αυριανή Κυβερνητική Επιτροπή. Ο Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε, πως η κατευθυντήρια γραμμή παραμένει αναλλοίωτοι με την πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού και άμεσο στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων χωρίς να μετακυλούνται όσο το δυνατόν τα βάρη στους έλληνες πολίτες. "Εκείνο, που έχει σημασία είναι ότι οι σημερινές θυσίες δεν πρέπει να περάσουν ανεκμετάλλευτες, όπως έγινε στο παρελθόν" προσέθεσε ο κ. Αντώναρος, προσθέτοντας, πως "όλοι οι Έλληνες συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και στην ανασύνταξη των δημοσιονομικών, που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ σαν καμένη γη". Εξάλλου, υπογράμμισε, ότι η αύξηση του ελλείμματος δεν οφείλεται στη ΝΔ, ενώ επεσήμανε, πως "εμείς θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και πολύ σύντομα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα βελτιωθεί και τα εμπόδια θα ξεπεραστούν".

    Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα

    Αύριο ο υπουργός Οικονομίας θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, για το χρονικό διάστημα 2004 - 2007. Την Τετάρτη, ο κ. Αλογοσκούφης αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα που θα αποφασίσει η κυβερνητική επιτροπή με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% έως το τέλος του 2006.

    Από την πλευρά της η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εξέφρασε το φόβο, ότι τα μέτρα, που θα ανακοινωθούν θα είναι δυσβάσταχτα για τους εργαζόμενους, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ζήτησε από την Κυβέρνηση να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους και να δώσει άμεσα τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανασκευάζει ο Μουρίνιο

    28/3/2005 7:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στους δύο βοηθούς του και συγκατηγορούμενούς του φαίνεται να ρίχνει το βάρος των ευθυνών ο Ζοσέ Μουρίνιο, λίγο πριν ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία εις βάρος του για δυσφήμηση του αθλήματος. Ο Πορτογάλος τεχνικός σε δηλώσεις του επεσήμανε πως ο ίδιος δεν δήλωσε ποτέ ότι είδε τον Ράικαρντ να πηγαίνει στο γραφείο του Φρισκ κατά την διάρκεια της ανάπαυλας του αγώνα Μπαρτσελόνα-Τσέλσι, αλλά πως του το είπαν οι δύο βοηθοί του. "Είμαι προπονητής της ομάδας και έχω δίπλα μου ανθρώπους μου που με βοηθούν, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα. Αν δηλαδή έλθει ένας από τους ανθρώπους μου και μου πει ότι είδε ένα συγκεκριμένο περιστατικό και μετά έλθει κι άλλος και μου πει πως είδε ακριβώς το ίδιο, οφείλω να τους πιστέψω. Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητο συστατικό για τη σωστή συνεργασία". Όπως φαίνεται λοιπόν αυτή θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του Μουρίνιο στην υπόθεση που θα εξεταστεί την Πέμπτη στην Νιόν με κατηγορούμενο εκείνο και τους Στιβ Κλαρκ και Λες Μάιλς.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Αθήνα η αποστολή της Αλβανίας

    28/3/2005 2:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συνοδεία δύο διμοιριών των ΜΑΤ, αναχώρησε από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" η αποστολή της Αλβανικής ομάδας που προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Αθήνα, εν όψει του μεθαυριανού αγώνα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Στις πρώτες τους δηλώσεις οι αντίπαλοι των παιδιών του Ότο Ρεχάγκελ, έχρισαν την Ελλάδα ως φαβορί για τη νίκη, καθώς όπως τόνισε ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, η Αλβανία ήρθε να παίξει "ελεύθερο ποδόσφαιρο, αφού δεν έχει τίποτα να χάσει". Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του τερματοφύλακα Φώτη Στρακόσια υπογράμμισε αναφορικά με τα επεισόδια του τελευταίου αγώνα ότι "το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει".

    Μπρίγκελ: "Φαβορί η Ελλάδα"

    Με διαφορετικό σχήμα, λόγω κάποιων τραυματισμών, θα αγωνιστεί την Τετάρτη στις 21:30 στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα η Αλβανία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των φιλοξενούμενων και συμπατριώτης του Γερμανού Ότο Ρεχάγκελ, Χανς Πέτερ Μπρίγκελ δήλωσε ότι όλα τα αποτελέσματα είναι καλοδεχούμενα, εκτός της ήττας:

    "Η Αλβανία έρχεται στην Αθήνα για να δώσει ένα παιχνίδι, χωρίς να έχει τίποτε να χάσει. Κάθε αποτέλεσμα εκτός από την ήττα θα είναι θετικό για μας. Δεν με φοβίζει κάτι αναφορικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιους παίκτες λόγω τραυματισμού. Η ομάδα της Αλβανίας θα είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια" τόνισε ο κ. Μπρίγκελ .

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Βρέχει... ευρώ στη Γιούβεντους

    28/3/2005 1:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    ’φθονο ρέει και θα ρέει- το χρήμα στην ιταλική Γιουβέντους μέχρι το 2015, μετά τη συμφωνία μαμούθ που υπέγραψε πρόσφατα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η "Μεγάλη Κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου με γνωστή εταιρεία πετρελαιοειδών "Ταμοϊλ. Η αρχική συμφωνία αναφέρεται στα 5 χρόνια με την προοπτική ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια μετά το 2010. Για τα πρώτα πέντε χρόνια στα ταμεία της "Βέκια Σινιόρα" θα εισρεύσουν 110 εκατομμύρια ευρώ ενώ αν τελικά παραταθεί η συνεργασία και για το επόμενο διάστημα, η Γιουβέντους θα λάβει άλλα 130 εκατομμύρια ευρώ. Με τη νέα αυτή συμφωνία, η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο, που πρόσφατα απέκτησε και τον 21χρονο Ουρουγουανό αμυντικό της Ρίβερ Πλέιτ, Κάρλος Αντρέ Ντιόγκο Ενσενάτ, έγινε μακράν η πλουσιότερη ομάδα του καμπιονάτο.

    Επένδυσε σε Ντιογκό

    Χαρακτηριστικό είναι ότι η Μίλαν κερδίζει από τη συνεργασία της με την Opel, 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, η Ίντερ από την Pirelli 8 εκατομμύρια ετησίως, όσα και η Ρόμα από την Mazda. Ακολουθούν η Φιορεντίνα που εισπράττει 3,5 εκατομμύρια από την Τοyota, ενώ η Λάτσιο 2,3 εκατομμύρια ευρώ από την Parmacotto.

    Μετά λοιπόν από μία τέτοια συμφωνία οι "μπιανκονέρι" άρπαξαν την τελευταία στιγμή "μέσα από τα χέρια" αργεντίνικης ομάδας, τον 21χρονο Ουρουγουανό δεξιό μπακ-χαφ της Ρίβερ Πλεϊτ Ντιόγκο. Ο συμπατριώτης των Μοντέρο, Ολιβέρα και Ζαλαγέτα αποκτήθηκε προκειμένου να δοθεί ως δανεικός είτε στο Παλέρμο -ως αντάλλαγμα για έναν εκ των Αντρέα Μπαρζάλι ή Κριστιάν Ζακάρντο- είτε στο Λιβόρνο που είχε μεσολαβήσει για τη μεταγραφή του Ρουμάνου Αντριάν Μούτου στη Γιούβε.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με το βλέμμα στον ΠΑΟΚ

    28/3/2005 8:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την κακή φυσική κατάσταση των Νικάσιο και Κορδονούρη διαπίστωσε ο Γιάννης Ματζουράκης στα δύο φιλικά που έδωσε η Ξάνθη την προηγούμενη Πέμπτη, έτσι οι δύο ποδοσφαιριστές θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν εντατικότερους ρυθμούς τις επόμενες ημέρες προκειμένου να προλάβουν τους συμπαίκτες τους. Ο Νικάσιο και ο Κορδονούρης όπως αποδείχτηκε έχουν επηρεαστεί από τους τραυματισμούς τους και για αυτόν τον λόγο έχουν μείνει και πίσω, ενώ στην σημερινή προπόνηση, την πρώτη μετά το "ελεύθερο" Σαββατοκύριακο ο Ματζουράκης δεν είχε στην διάθεσή του τους Αλέξη Γαρπόζη και Βάντζε Σίκοφ, οι οποίοι βρίσκονται στις αποστολές των εθνικών ομάδων των χωρών τους. Περάν αυτού μάλιστα η προπόνηση έγινε χωρίς τους Παπαδημητρίου και Καλασιμπέτα που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    1-1 με Εθνικό Αστέρα ο Ολυμπιακός

    28/3/2005 8:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για 57 λεπτά αγωνίστηκε ο Ριβάλντο στο φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός με τον Εθνικό Αστέρα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του Βραζιλιάνου μετά τον τραυματισμό του και ήταν ένας από τους σημαντικούς λόγους του φιλικού, στο οποίο ο Ριβάλντο έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση, όχι μόνο επειδή σημείωσε το τέρμα των "ερυθρολεύκων" αλλά και γιατί αγωνίστηκε αρκετά καλά. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς προηγήθηκαν στο 19 με τον Ριβάλντο και έχασαν μερικές ακόμη ευκαιρίες με τον Ταραλίδη, τον Φιλιππάκο και τον Ρέζιτς. Ο Εθνικός Αστέρας ισοφάριαε στο 66' με τον Μουλόπουλο που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γιάννου και τον πλάσαρε. Όσοι δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι στο οποίο πήραν λεπτά συμμετοχής κυρίως νέοι ποδοσφαιριστές, ακολούθησαν πρόγραμμα εκγύμνασης.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Κουλουχέρης, Σούρερ (73΄ Μπιμπής), Πάντος, Φιλιππάκος, Ρέζιτς, Μενδρινός, Ταραλίδης, Καστίγιο, Ριβάλντο (57΄ Λισγάρας), Ντ' Ακόλ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Οικονόμου, Χασιώτης, Φουντουλάκης, Γαλάνης, Μουλόπουλος, Καλαπόδης, Μποταΐτης, Χουζούρης, Σκύβαλος, Βελώνης, Οουλάμπι. Στο β΄ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Γκούντρας, Γιαννόπουλος, Τζώρτζης, Τσιανάκας, Μήτσης, Παρασκευαΐδης, Κουτρομάνος, Τέας, Φερεκίδης.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συγχαρητήρια από Κουκοδήμο

    28/3/2005 6:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο πλευρό της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, στην Τιφλίδα, ήταν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος, μάλιστα, πριν από τον αγώνα με την Γεωργία μετέφερε στην αποστολή τις ευχές του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Ο κ.Κουκοδήμος συνεχάρη τους παίκτες, τον προπονητή και τους συνεργάτες του για τη νίκη, ενώ τους απέστειλε το παρακάτω μήνυμα: "Θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγαλειώδη νίκη σας επί της εθνικής ομάδας της Γεωργίας. Αυτή η καθοριστικής σημασίας νίκη, μας θύμισε τις μοναδικές στιγμές, που ζήσαμε το περσινό καλοκαίρι και απέδειξε περίτρανα ότι η Ελλάδα είναι η βασίλισσα της Ευρώπης. Παράλληλα, μας έδειξε ότι η χώρα μας θα προχωρήσει προσεκτικά και μεθοδικά προς την επίτευξη του μεγάλου ονείρου της πρόκρισης, δηλαδή στα τελικά του Μουντιάλ 2006. Σας ευχαριστούμε όλους, που για μία ακόμη φορά, μας κάνατε να αισθανθούμε υπερήφανοι για την χώρα μας. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία και εγώ προσωπικά, θα είμαστε πάντα δίπλα σας, αρωγοί και υποστηρικτές των προσπαθειών σας. Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία και στον επόμενο δύσκολο αγώνα σας με την Εθνική Αλβανίας".

    [15] Μπάσκετ

    Με όλα του τα όπλα ο ΠΑΟ

    28/3/2005 8:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ετοιμοπόλεμος και ο Γιώργος Καλαϊτζής για τον αγώνα χωρίς αύριο του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ιταλική Κλιμάμιο, στο καθοριστικότερο παιχνίδι, στα πλαίσια της Ευρωλίγκα, την Τετάρτη (20:10) στο ΟΑΚΑ. Ό Έλληνας πλέι μέικερ, υπεβλήθη σε υπερηχογράφημα το πρωί, τ αποτελέσματα του οποίου βγήκαν «καθαρά». Μετείχε έτσι κανονικά στην προπόνηση, δεν υπήρχε ρεπό, αλλά δεν την ολοκλήρωσε, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να μην συμμετάσχει μέχρι τέλους. Πάντως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στον αγώνα.

    Πάση θυσία

    Από εκεί και πέρα το ηθικό όλων είναι πεσμένο, μετά τη βαριά ήττα του "τριφυλλιού" από το Μαρούσι για το Πρωτάθλημα. Μάλιστα αυτή ή ήττα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μετά και από αυτή της Ταού για την τελευταία αγωνιστική στη φάση των 16 της Ευρωλίγκα. Ρεπό δεν υπήρχε από τον Σέρβο, αφού άμεσα πρέπει να αλλάξει το "κλίμα" και όλοι τόνισαν την κρισιμότητα του παιχνιδιού.

    Να μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟ, θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στους 8 και μάλιστα με διαφορά πέντε πόντων και πάνω, για να περάσει ως δεύτερος. Πρωτίστως βέβαια η νίκη, και μετά οι "πράσινοι" θα πρέπει να κοιτάξουν και το +18, όπου αν το καταφέρουν, θα προκριθούν πρώτοι.

    Τέλος, η διοίκηση του Παναθηναϊκού, απηύθυνε έκκληση προς του φιλάθλους της ομάδας, ώστε να βρεθούν στο ΟΑΚΑ και να βοηθήσουν τους πράσινους να πετύχουν το στόχο τους.

    [16] Μπάσκετ

    Ευχαριστημένος ο Γιαννάκης

    28/3/2005 6:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί η νίκη της ομάδας των Βορείων Προαστίων να επετεύχθη με τρόπο πανηγυρικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως αυτό που άρεσε περισσότερο στον Παναγιώτη Γιαννάκη, ήταν το πάθος που επέδειξαν οι παίκτες του για το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό που ζήτησε πλέον είναι να συνεχίσει έτσι η ομάδα του, ανεξαρτήτως αν θα πάρει τελικά την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα για τα πλέϊ οφ.

    [17] Πινγκ Πονγκ: Στην ελίτ της Ευρώπης οι Γυναίκες

    28/3/2005 8:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ιστορική επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα και το Ελληνικό Πινγκ Πονγκ. Τα κορίτσια του Γιώργου Καρύτσα, θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στην Premier Division μετά τη νίκη 3-1 επί της Γαλλίας, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης για την Challenge Division, στο ’αρχους της Δανίας, μετά τη νίκη της στα ημιτελικά με 3-1. Μάλιστα, εκτός από την πρόκριση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και τον τίτλο στη συγκεκριμένα κατηγορία, αύριο με αντίπαλο την Ουκρανία (σ.σ. 3-1 την Αγγλία).

    Μπήκε και το πήρε

    Από την αρχή, φάνηκε η καλή μέρα για τις Ελληνίδες. Η Κατερίνα Ντουλάκη, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, επικράτησε 3-0 της Καρόλ Γκρουντίς (Νο-105 στην Ευρώπη) και έδωσε το σύνθημα της νίκης, κάνοντας το 1-0.

    Με την ψυχολογία να φτάνει στο κατακόρυφο, έτσι ξεκίνησε η Ελλάδα και στο δεύτερο παιχνίδι. Η Ελληνίδα παίκτρια της Κρεμλίν Μπισέτρ νίκησε 3-2 (σ.σ. προηγήθηκε 2-0, όμως τελικά χρειάστηκε το 11-8 του πέμπτου σετ για ολοκληρώσει το έργο της) την Λορί Πάι Πανγκ (Νο-111) και έδωσε προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο τρίτο παιχνίδι ήρθε η πρώτη και μοναδική απώλεια για την Εθνική μας. Η Χριστίνα Φίλη δεν μπόρεσε να επαναλάβει ό,τι και οι συμπαίκτριές της, γνωρίζοντας την ήττα 3-1 από τη Ναταλί Καχορού (Νο-136), σ` έναν αγώνα όπου φάνηκε καθαρά η έλλειψη διεθνών εμπειριών για την αθλήτρια του Πέρα Αθηνών.

    Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, η Ελληνίδα, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάν, αφού ήρθε στο ’αρχους με τελευταίο παιχνίδι αυτό του περασμένου Οκτωβρίου για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, αντίθετα από τις Μοίρου και Ντουλάκη που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού.

    Πάντως, η νίκη και η μεγάλη επιτυχία, ήρθε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Η Μαρία Μοίρου, η οποία ανέλαβε να δώσει τη χαριστική βολή στις Γαλλίδες, στον τέταρτο αγώνα της σειράς, η κορυφαία αυτή τη στιγμή Ελληνίδα αθλήτρια, Νο-71 στην ευρωπαϊκή κατάταξη, έδωσε τον καλύτερό εαυτό της και, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο τρίτο σετ με την πλάτη στον τοίχο (σ.σ. έχανε 9-3, νίκησε όμως 15-13), μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκρουντίς και να φτάσει στη νίκη με 3-1.

    Η εξέλιξη του αγώνα

    ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ

    Ντουλάκη-Γκρουντίς 3-0 (11-8, 11-9, 13-11)

    Μοίρου-Πάι Πανγκ 3-2 (11-2, 11-7, 7-11, 9-11, 11-8)

    Φίλη-Καχορού 1-3 (8-11, 8-11, 11-5, 6-11)

    Μοίρου-Γκρουντίς 3-1 (11-7, 10-12, 15-13, 11-8)

    [18] Πίνγκ Πονγκ: Με δύναμη για τους τέσσερις

    28/3/2005 4:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ίδρωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μέχρι να κάμψει την αντίσταση των Πορτογάλων, για τη 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο ’αρχους της Δανίας, πετυχαίνοντας τελικά τη νίκη με 3-1 συνολικά. Που σημαίνει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην τετράδα του της Challenge Division (θέσεις 17-20), εκεί δηλαδή όπου θα κριθεί και ποιος θα εξασφαλίσει την πρόκριση στη Premier Division.

    Ντέρμπι

    Η Εθνική των Αντρών ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα. Ο Παναγιώτης Γκιώνης έχασε με 3-1 τον Ζοάο Μοντέιρο. Τη σκυτάλη όμως πήρε ο Καλλίνικος Κρεάνκα, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος θα είναι ο νικητής στον αγώνα με τον Τιάγκο Απολόνια (Νο-150) επικρατώντας άνετα 3-0 (11-4, 11-9, 11-2).

    Στο τρίτο ματς, όπως προαναφέρθηκε, ο Τσιόκας μετά από συγκλονιστική μάχη κατάφερε να νικήσει με 3-2 τον Μάρκος Φρέιτας (Νο-208) δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, η οποία πανηγύρισε τελικά τη νίκη με τον Κρεάνγκα έστω και δύσκολα να επικρατεί 3-2 του Μοντέιρο, χαρίζοντας την πρόκριση.

    Το βράδυ (20:00 ώρα Ελλάδας) η ομάδα του Νίκου Κωστόπουλου θ` αντιμετωπίσει τη Σλοβακία, η οποία νίκησε επίσης 3-1 την Ουκρανία στα προημιτελικά της ίδιας κατηγορίας. Η εξέλιξη του αγώνα

    ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3-1 Γκιώνης-Μοντέιρο 1-3 (11-7, 10-12, 6-11, 8-11)

    Κρεάνγκα-Απολόνια 3-0 (11-4, 11-9, 11-2)

    Τσιόκας-Φρέιτας 3-2 (14-12, 4-11, 11-13, 11-7, 15-13)

    Κρεάνγκα-Μοντέιρο 3-2 (15-17, 11-6, 11-6, 10-12, 11-7)

    [19] Με το βλέμμα στα ψηλά οι Γυναίκες

    28/3/2005 2:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την άνοδό της στην Premier Division του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πίνγκ πόνγκ φλερτάρει εδώ και λίγη ώρα η εθνική ομάδας γυναικών. Οι διεθνείς σε αγώνα της 2ης αγωνιστικής των προημιτελικών της Challenge Division, που διεξάγεται στο ’αρχους της Δανίας, επιβλήθηκαν 3-2 της Λιθουανίας και το απόγευμα θα διεκδικήσει την είσοδό της στις θέσεις 17-20, κόντρα στη Γαλλία, που επικράτησε 3-0 του Λουξεμβούργου. Τα "ελληνικά χρώματα" αν και βρέθηκαν να χάνουνε με 2-1, κατάφεραν στον τέταρτο αγώνα να ισοφαρίσουν σε 2-2 με τη Μαρία Μοίρου και να φτάσουνε στη σπουδαία επιτυχία με πρωταγωνίστρια Κατερίνα Ντουλάκη που κέρδισε 3-1 την Ινγκα Καρνταουσκαϊτέ.

    Πως έφτασαν στη νίκη 3-2 οι διεθνείς

    Ντουλάκη-Γκαρκαουσκαϊτέ (Λιθουανία) 0-3 (10-12, 4-11, 6-11)

    Μοίρου-Καρνταουσκαϊτέ (Λιθουανία) 3-0 (16-14, 11-9, 11-8)

    Φίλη-Μισικονιτέ (Λιθουανία) 2-3 (9-11, 11-7, 9-11, 11-7, 10-12)

    Μοίρου-Γκαρκαουσκαϊτέ (Λιθουανία) 3-1 (5-11, 11-5, 15-13, 11-6)

    Ντουλάκη-Καρνταουσκαϊτέ (Λιθουανία) 3-1 (10-12, 11-9, 11-8, 11-5)

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευχάριστα τα νέα στη Χαλκηδόνα

    28/3/2005 7:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με σχεδόν όλους του παίκτες του ετοιμοπόλεμους, ξεκίνησε ο Γιώργος Παράσχος την προετοιμασία της ομάδας, για τον αγώνα με τους κιτρινόμαυρους. Συγκεκριμένα, στην προπόνηση πήραν μέρος κανονικά, μαζί με τους υπόλοιπους και και οι Κατεμπής, Ηλιόπουλος, Χάλαρης, που όλη την προηγούμενη εβδομάδα απείχαν, λόγω τραυματισμού. Το μόνο πρόβλημα ακούει στον Σίμο, ο οποίος θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα και τις επόμενες μέρες, πράγμα που σημαίνει πως δύσκολα θα αγωνιστεί. Τέλος, από αύριο θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια του αγώνα. Συνολικά έχουν τυπωθεί 3.300 και τα 1.100 θα τα πάρει η ΑΕΚ, οι φίλαθλοι της οποίας θα φιλοξενηθούν στις θύρες 6, 7 και 8.

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ’ρης: Με προβλήματα κόντρα στον ΠΑΟ

    28/3/2005 7:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όαση στα πολλά προβλήματα, για την ομάδα του Γιώργου Χατζάρα, αποτελεί η επιστροφή του Σανχούρχο. Ο μέσος του ’ρη εξέτισε την ποινή των πέντε αγωνιστικών και θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, για τον αγώνα με τους πράσινους. Στα θετικά και η επιστροφή των Αμπελά, Χρυσάφης που αποθεραπεύτηκαν πλήρως και αγωνίστηκαν στο φιλικό με την Βαρντάρ Σκοπίων.

    Δεν υπολογίζει και περιμένει

    Από εκεί και πέρα ο Χατζάρας δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Νεμπεγλέρα, Νάιντο. Στα υπόλοιπα, ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται στην αναμονή, όσον αφορά τους παίκτες που λείπουν λόγω των αγωνιστικών τους υποκρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι με τον Εμάνουελ Εκουέμε. Ο Νιγηριανός δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι της εθνικής της χώρας του με την Γκαμπόν, προφανώς γιατί έφυγε με ενοχλήσεις στο μηρό από τη Θεσσαλονίκη. Μόλις επιστρέψει θα εξεταστεί και ανάλογα με το τι θα φανεί, θα κριθεί και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Απών από τις προπονήσεις είναι και ο διεθνής με την ελπίδων Αβραάμ Παπαδόπουλος ο οποίος θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία την Πέμπτη.

    [22] Έχασε το χρυσό από το άλογο

    28/3/2005 6:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αλλαγής στην τριάδα των Ολυμπιακών μεταλλίων της Αθήνας, στην υπερπήδηση εμποδίων μετά από την οριστική απόφαση του δικαστηρίου της Ζυρίχης και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιππασίας, να αφαιρέσει το χρυσό μετάλλιο από τον Ιρλανδό ιππέα. Πλέον, το χρυσό ανήκει στον ο δεύτερος των Αγώνων, Βραζιλιάνος Ροντρίγκο Πεσόα, ενώ το ασημένιο μετάλλιο θα πάει στον τρίτο, που ήταν ο Αμερικανός Κρις Κάπλερ. Τέταρτος στην Αθήνα είχε καταταγεί ο Γερμανός Μάρκο Κούτσχερ, ο οποίος τώρα θα πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

    Ένα αστέρι που δεν γεννήθηκε

    Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Ιρλανδό. Όλοι είχαν πει πως αποτελεί πλέον το μεγάλο αστέρι του αθλήματος, αφού κατά την διάρκεια του τελικού, εντυπωσίασε με την εμφάνιση του. Πολύ περισσότερο δε, από τη στιγμή που στον προκριματικό γύρο δεν τα είχε πάει και τόσο καλά και είχε περάσει στον τελικό ως 36ος.

    Όμως τελικά, δεν έδυσε το αστέρι, αφού λίγες μέρες μετά από την κατάκτηση της πρώτης θέσης, έγινε γνωστό πως το άλογό του, ο Waterford Crystal, βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ. Ετσι, ανακοινώθηκε ότι θα του αφαιρεθεί το μετάλλιο, το οποίο έγινε γνωστό σήμερα.

    "Όχι ρε "

    Μεγάλος άτυχος ήταν ο Κάπλερ, ο οποίος "έχασε" το χρυσό μετάλλιο. Και αυτό γιατί, στον τελικό της υπερπήδησης εμποδίων, ο Πεσόα, που πλέον είναι ο "χρυσός", και ο "ασημένιος" πρώην "χάλκινος", είχαν ισοβαθμίσει στη δεύτερη θέση με 8 βαθμούς ποινής. Όμως, το φοβερό είναι ότι ο Κάπλερ προτίμησε στο δεύτερο γύρο να αποσυρθεί, παρ΄ όλο που ο Πεσόα είχε ρίξει ένα εμπόδιο, γιατί δεν ήθελε να κουράσει περισσότερο το άλογό του. Πού να φανταζόταν εκείνη τη στιγμή ότι, αντί για το ασημένιο μετάλλιο, θα έχανε τελικά το χρυσό;


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 March 2005 - 18:02:49 UTC