Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος η προάσπιση του Συντάγματος
  • [02] Αντιπαράθεση με φόντο τον Μέτοχο
  • [03] Ρεχάγκελ: "Στόχος η νίκη"
  • [04] Εγκρίθηκε η αγορά της Swiss από τη Lufthsansa
  • [05] Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
  • [06] Κρουαζιέρες από τον ΟΕΕ
  • [07] "Καίνε" τον Μιχαλόπουλο οι μάρτυρες
  • [08] Νέες παραπομπές δικαστικών
  • [09] Σε δεινή θέση ο Ειρηναίος
  • [10] Σκληρή μάχη με αντάρτες
  • [11] Αλλάζει Όουεν με Ρέγιες η "βασίλισσα"
  • [12] "Μετακομίζει" η Αυστραλία
  • [13] Επίδειξη δύναμης ο ΠΑΣ
  • [14] Προκρίθηκε πανηγυρικά η Ξάνθη
  • [15] Επιστροφή στις επιτυχίες θέλει η ΑΕΚ
  • [16] Χάνει δύο μήνες ο Τούρκογλου
  • [17] Alexandro-mania στη Θεσσαλονίκη
  • [18] Ανακοίνωση απάντηση από τον ΣΕΓΑΣ
  • [19] Πρώτες καλές αναμετρήσεις στην πυγμαχία
  • [20] Με ελπίδες για μετάλλια στο 'Ααρχους
  • [21] Συρτάκι για... Γκίνες
  • [22] Συνάτηση Σαλευρή με Ορφανό
  • [23] Φονική πυρκαγιά στα Σκόπια
  • [24] Συχαρίκια Βλάχου σε παίκτες
  • [25] Χαμόγελα στην Χαλκηδόνα

    [01] Πολιτική

    Ο πρωθυπουργός για Βασικό Μέτοχο Στόχος η προάσπιση του Συντάγματος

    23/3/2005 2:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2005 7:48:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Διαφωνίες σαν αυτή που έχει προκύψει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κομισιόν, αναφορικά με το θέμα ορισμένων διατάξεων του νόμου περί βασικού μετόχου, είναι συνήθεις σε έναν ζωντανό οργανισμό σαν την Ε.Ε. τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στα ερωτήματα που του τέθηκαν από δημοσιογράφους το μεσημέρι στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τώρα γίνεται ένας διάλογος με τις κοινοτικές αρχές που θα τραβήξει σε μάκρος και δεν θέλησε να προδικάσει τα αποτελέσματα. Το ζητούμενο, τόνισε είναι η συμβατότητα του ελληνικού Συντάγματος με την κοινοτική νομοθεσία και η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου καθώς και το εθνικό συμφέρον. Και πρόσθεσε ότι το όλο θέμα προκύπτει από την αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης για τα ζητήματα διαπλοκής και διαφάνειας.

    Κεντρική προτεραιότητα η διαφάνεια

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο αγώνας για τη διαφάνεια και την πάταξη της διαπλοκής θα συνεχιστεί και ότι σε αυτήν τη διαδικασία διαλόγου με την Ε.Ε. για το θέμα του βασικού μετόχου η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προβάλει τις θέσεις της.

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απώλειας κοινοτικών κονδυλίων, επεσήμανε ότι ο αληθινός κίνδυνος δεν προέρχεται από το θέμα του βασικού μετόχου, αλλά από την εκτίμηση που έχει η Κομισιόν για κακή αξιοποίηση κοινοτικών πόρων την περίοδο 2000-2004.

    "Γι΄ αυτό γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση" τόνισε προσθέτοντας ότι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει τους κακούς οικονομικούς χειρισμούς των τελευταίων ετών.

    "Τα δημόσια οικονομικά είναι σε κακή κατάσταση και αυτή η κατάσταση δεν κρύβεται και δεν γίνεται να κρυφτεί" πρόσθεσε τονίζοντας ότι το υπ. Οικονομικών βρίσκεται σε διαρκή προβληματισμό για την περιστολή των δαπανών και αναζητά τρόπους ώστε να μην μετακυληθούν τα βάρη στους πολίτες.

    Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι "αν οι πολιτικές δυνάμεις είναι συντεταγμένες σε αυτό το οποίο είναι υποχρεωμένες να κάνουν, να υπερασπιστούν δηλαδή το Σύνταγμα της χώρας, τότε η μάχη θα είναι νικηφόρα

    Και πρόσθεσε ότι σε επίπεδο δικαστηρίου, δεν υπάρχει καμία απόφαση που να έχει πει ότι το κοινοτικό δίκαιο, υπερτερεί του Εθνικού Συντάγματος.

    Ανέβασε τους τόνους ο Γ. Παπανδρέου

    Νωρίτερα, πάντως, μιλώντας σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για το Ευρωσύνταγμα, ο Γιώργος Παπανδρέου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, όταν δηλώνει ότι υπερασπίζεται το Σύνταγμα.

    Και διερωτήθηκε πως είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν η κυβέρνηση με τη δημοσιονομική απογραφή παρέδωσε την Οικονομία της χώρας, στην επιτήρηση της Ε.Ε.

    Παράλληλα, με αφορμή την αναφορά του Γκέρχαρντ Σρέντερ στα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι πουλάει τσαμπουκά, ενώ δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Απασχόλησης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υπερασπίζεται το Σύνταγμα. "Δεν είμαστε από αυτούς, που βάζουν την ουρά στα σκέλια την ώρα της μάχης" υπογράμμισε ο Π. Παναγιωτόπουλος σημειώνοντας ότι ο νόμος της ΝΔ δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί και άρα οι όποιες ενστάσεις υπάρχουν από την Ε.Ε. αφορούν το νόμο του ΠΑΣΟΚ.

    Την ίδια ώρα, η Αλέκα Παπαρήγα , εμμένει στην άποψη ότι το ελληνικό Σύνταγμα υπερισχύει του κοινοτικού δικαίου.

    Και υποστήριξε ότι παρά τις διαφωνίες του ΚΚΕ για το νόμο του βασικού μετόχου, "δεν ανεχόμαστε καθόλου καμία Ε.Ε. και καμία κοινοτική οδηγία να υπερισχύει των αποφάσεων που παίρνονται στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση".

    " Η ελληνική κυβέρνηση να αφήσει τα μισόλογα και να δηλώσει καθαρά ότι δεν θα πειθαρχήσει στην Ε.Ε." πρόσθεσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιπαράθεση με φόντο τον Μέτοχο

    [02] Πολιτική

    Διευκρίνισεις ζητά η Κομισιόν Αντιπαράθεση με φόντο τον Μέτοχο

    22/3/2005 7:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδοτεί ο βασικός μέτοχος, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει διευκρινίσεις από τη χώρα μας για ορισμένες διατάξεις του νόμου που φέρονται να προσκρούουν στην κοινοτική νομοθεσία. Ο Γ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αλλά έλαβε ευθύς την απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε τη συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη, (άρθρο 14 παράγραφος 9) η οποία ψηφίστηκε το 2001. Την ίδια ώρα πάντως, τα κόμματα της Αριστεράς υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα υπερτερεί του κοινοτικού Δικαίου. Νωρίτερα ο Ευάγγελος Αντώναρος υπογράμμισε ότι το θέμα της διαφάνειας και ο αγώνας κατά της διαπλοκής δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

    Η εξέλιξη του θέματος

    Αποφασισμένη να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα και να συνεχίσει τον αγώνα της υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαπλοκής εμφανίζεται η κυβέρνηση, με δεδομένο ότι ο νόμος για τον Βασικό Μέτοχο, που ψηφίστηκε πρόσφατα είναι εκτελεστικός της συνταγματικής επιταγής της αναθεώρησης του 2001.

    Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές:

    "Ο μείζον στόχος για την κυβέρνηση είναι η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαπλοκής. Περιμένουμε απ' την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένες τοποθετήσεις και παρατηρήσεις για το συνολικό θεσμικό πλαίσιο της χώρας. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που θα επικρατήσει είναι το εθνικό συμφέρον".

    Νωρίτερα, πάντως έντονη υπήρξε η κριτική από τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η χώρα διασύρεται και καταρρακώνεται διεθνώς και ότι η κυβέρνηση οδηγεί την Οικονομία σε κατάρρευση.

    Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Θ. Ρουσόπουλου ο οποίος κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να εξηγήσει γιατί βιάζεται να πει πράγματα σε βάρος της χώρας μας και του Συντάγματος, το οποίο ψηφίσθηκε και από το ΠΑΣΟΚ.

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Αθανασάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο και να προχωρήσει σε διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα για να βρεθεί λύση.

    Στο μεταξύ, αίτημα για άμεση ενημέρωση της Βουλής για το θέμα του βασικού μετόχου υπέβαλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

    "Η κυβέρνηση και τα μέτρα που πρέπει θα λάβει και το κοινοβούλιο θα ενημερώσει", απάντησε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας μίλησε για τέχνασμα από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Η θέση της Αριστεράς

    Την ίδια ώρα, η θέση των κομμάτων της Αριστεράς είναι ότι το Σύνταγμα υπερτερεί του κοινοτικού δικαίου.

    "Το ΚΚΕ απορρίπτει κατηγορηματικά ως απαράδεκτη την απόφαση της ΕΕ να σταλεί επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, με την οποία να ζητούνται πρόσθετες εξηγήσεις για το θέμα του βασικού μετόχου" αναφέρει σε ανακοίνωση του ΚΚΕ ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι με τη στάση της η Κομισιόν στρέφεται εναντίον του Ελληνικού Συντάγματος

    " Το Σύνταγμα είναι υπεράνω της Κομισιόν "δήλωσε και ο Νίκος Κωσταντόπουλος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή της ΝΕΤ, "Πρώτη Γραμμή".

    Διευκρινίσεις ζητά η Κομισιόν

    Αφορμή για την έντονη πολιτική αντιπαράθεση στάθηκε η απόφαση της Κομισιόν να ζητήσει διευκρινίσεις για ορισμένες διατάξεις του νόμου.

    Το Κολέγιο των Επιτρόπων εισηγήθηκε στην συνεδρίαση του, να εξετασθεί ο βασικός μέτοχος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, γεγονός που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει μέσα σε 15 μέρες από την στιγμή που θα λάβει την επιστολή της Επιτροπής.

    " Τέτοιες διαφωνίες συμβαίνουν" δήλωσε αναφερόμενος στο θέμα ο Ε. Αντώναρος, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση έχει διάσταση απόψεων με την Ε.Ε.

    Νωρίτερα πάντως, πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον της Επιτρόπου Χούμπνερ, αρμόδιας για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, αποσαφήνισαν ότι μέχρι το τέλος του 2005, δεν τίθεται θέμα αναστολής των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς την Ελλάδα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιστολή και κόντρες για βασικό μέτοχο

    Επί τάπητος ο Βασικός Μέτοχος

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ρεχάγκελ: "Στόχος η νίκη"

    23/3/2005 4:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αύριο το πρωί αναχωρεί για την Τιφλίδα, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, όπου θ' αντιμετωπίσει την Γεωργία στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου, των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας το 2006. Ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης, ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης, Ότο Ρεχάγκελ, έδωσε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα πάει στην Τιφλίδα με στόχο τη νίκη και μόνο τη νίκη, ώστε να παραμείνει στη δεύτερη θέση του Ομίλου, αλλά και κοντά στην πρωτοπόρο Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός τεχνικός η μοναδική απώλεια για την Εθνική μας θα είναι μόνο ο Τραϊνός Δέλλας, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Οι υπόλοιποι παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού, τέθηκαν κανονικά στη διάθεσή του, ενώ σήμερα ενσωματώνεται στην αποστολή και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης.

    "Δύσκολο παιχνίδι"

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πάντως, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του, όσον αφορά τη δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά και τις αγωνιστικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι διεθνείς μας, στην παγωμένη Τιφλίδα. Ο κ. Ρεχάγκελ εκτιμά το ποδόσφαιρο της Γεωργίας, φρονεί δε ότι σε κάθε περίπτωση την ομάδα του αναμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι:

    "Η εθνική Γεωργίας έχει παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία. Πολλοί παίκτες της Γεωργίας έπαιζαν στο παρελθόν στην εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ. Είναι ένα συγκρότημα που παίζει τεχνικό ποδόσφαιρο, με συνδυασμούς. Έχω πει στους παίκτες μου ότι από μας εξαρτάται η απόδοση του αντιπάλου μας. Όποιος βλέπει τη βαθμολογία, ξέρει ότι το Σάββατο πρέπει να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά εξαρτάται καμιά φορά και από το παιχνίδι. Αν για παράδειγμα οι αντίπαλοι είναι καλύτεροι, τότε είναι καλή και η ισοπαλία. Πάντως, η ομάδα μας δεν πρέπει να φοβάται κανέναν κι αυτό το αποδείξαμε στο παρελθόν".

    Αναφερόμενος στην ενσωμάτωση για πρώτη φορά σε αποστολή της εθνικής των Γκέκα και Βύντρα, ο κ. Ρεχάγκελ τόνισε πως η κλήση τους έγινε με βάση την απόδοσή τους, καθώς όπως σχολίασε "άξιζε να τα καλέσουμε τα παιδιά, γιατί είχαν καλή απόδοση το τελευταίο διάστημα", ενώ για την αγωνιστική ετοιμότητα του Μιχάλη Καψή δήλωσε πως οι επόμενες προπονήσεις θα δείξουν κατά πόσο η συμμετοχή του θα είναι εφικτή στον αγώνα.

    Όσο για τον απολογισμό του πρώτου γύρου στον 2ο προκριματικό όμιλο, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα του Σαββάτου, ο Γερμανός προπονητής είπε: "Το Σάββατο είναι το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου και πρέπει να διατηρήσουμε οπωσδήποτε τη 2η θέση. Εχουμε αρκετό δρόμο ακόμη ως το τέλος. Από την ημέρα που είμαι εδώ, εδώ και τέσσερα χρόνια, όλα τα επίσημα παιχνίδια μας ήταν πάντοτε καθοριστικά, όπως στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ισπανία για παράδειγμα".

    Όπως πάντα, ο κ. Ρεχάγκελ είχε κι ένα σχόλιο για τον κόσμο: "Αυτός ο ενθουσιασμός που υπάρχει εξαρτάται και από τους παίκτες. Αν έχεις επιτυχίες, θα σε ακολουθεί και ο κόσμος. Εμείς προετοιμαζόμαστε μόνο για το παιχνίδι με τη Γεωργία. Οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα, αφού εκείνος με την Αλβανία έπεται".

    Εν τω μεταξύ, όπως αναμενόταν ανάρπαστα έγιναν και τα 1.500 εισιτήρια που επέστρεψε η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, για τον αγώνα με την Εθνική μας την επόμενη Τετάρτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη και σήμερα διατέθηκαν στο φίλαθλο κοινό.

    Έπεσε μια θέση στη Παγκόσμια κατάταξη

    Τέλος όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η Εθνική Ελλάδας υποχώρησε κατά 1 θέση από το Φεβρουάριο στη Παγκόσμια βαθμολογική κατάταξη, βρισκόμενη πλέον στη 14η θέση. Ωστόσο παραμένει σε υψηλότερη θέση από όλες τις αντίπαλες ομάδες στο 2ο όμιλο για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

    Οι αντίπαλες ομάδες της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2006 βρίσκονται στις εξής θέσεις:

    Τουρκία: 15η (παρέμεινε αμετάβλητη) Δανία: 17η (υποχώρησε κατά 2 θέσεις) Ουκρανία: 46η (σημείωσε άνοδο 3 θέσεων) Αλβανία: 88η (υποχώρησε κατά 1 θέση) Γεωργία: 100η (σημείωσε άνοδο 2 θέσεων) Καζαχστάν: 149η (παρέμεινε αμετάβλητη)

    Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε, με βάση τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα, η πρώτη 10άδα του Coca-Cola ranking (με την εξαίρεση της Ολλανδίας που υποχώρησε κατά 1 θέση):

    1 Βραζιλία 2 Γαλλία 3 Αργεντινή 4 Τσεχία 5 Ισπανία 6 Μεξικό 7 Ολλανδία 8 Αγγλία 9 Πορτογαλία 10 Ιταλία

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαθμολογία 2ου ομίλου

    [04] Οικονομία

    Διατηρείται το λογότυπο Εγκρίθηκε η αγορά της Swiss από τη Lufthsansa

    23/3/2005 2:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - BBC

    Την οριστική έγκρισή τους έδωσαν την Τρίτη τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών "Lufthansa" και "Swiss International Airlines", οδηγώντας έτσι στην εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη. Με τις έως σήμερα ελβετικές κρατικές αερογραμμές να υπάγονται πλέον από την άποψη της λειτουργίας στον γερμανικό αεροπορικό όμιλο, ο τελευταίος δεσμεύεται, ωστόσο, να κρατήσει το λογότυπο "Swiss" στα αεροσκάφη και να διατηρεί την επιχειρηματική αυτoνομία της. "Με τη συμφωνία, αγοράστηκαν και το λογότυπο και οι διαδρομές της Swiss", ανέφερε στέλεχος της "Lufthansa". Για να ολοκληρωθεί η αγορά, οι δύο πλευρές περίμεναν τη συγκατάθεση της ελβετικής κυβέρνησης, του μεγαλύτερου μετόχου της "Swiss". Από τους μετόχους, οι περισσότεροι δηλώνουν πρόθυμοι να πουλήσουν το μερίδιο μετοχών τους.

    Μεγάλη επένδυση

    Μέχρι την τελευταία ώρα, το ελβετικό δημόσιο κρατούσε το 20% των μετοχών της "Swiss". Άλλοι μέτοχοι είναι οι ελβετικές τράπεζες "UBS" και "Credit Suisse", αλλά και μεγάλες εταιρείες, όπως η "Nestle", η "Roche" και η "Novartis", που κατέχουν περίπου το 86% του μετοχικού εταιρικού κεφαλαίου.

    Για τη δημιουργία της "Swiss", η οποία προέκυψε το 2001 λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων της "Swissair", συγκεντρώθηκαν από τους εταίρους περίπου 2,6 δις ευρώ.

    Όμως, η νέα εταιρεία σημείωσε ζημία ύψους 1,3 δις ευρώ, εν μέσω της κρίσης του SARS, των υψηλών τιμών του πετρελαίου και του ανταγωνισμού από τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες.

    H πρώτη απόπειρα εξαγοράς της "Swiss" από την "Lufthansa" έγινε στη διάρκεια του 2003.

    Αρχικά, η "Swiss" προσπάθησε να κάνει συμμαχία με την Βritish Airways.

    Μόνο το τελευταίο τρίμηνο η Swiss κέρδισε 16 εκατ. ελβετικά φράγκα, αφού για 10 τρίμηνα ήταν ελλειμματική .

    Τελευταίο μέτρο εξυγίανσης αποτέλεσε, τον Ιανουάριο του 2004, η κατάργηση σχεδόν 1.000 θέσεων εργασίας, καθώς και η κατάργηση 13 σύντομων περιφερειακών δρομολογίων.

    [05] Πολιτική

    Δριμεία επίθεση Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

    23/3/2005 6:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος. "Η κυβέρνηση παραπαίει και οι συνέπειες της διακυβέρνησης της ΝΔ είναι οδυνηρές", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες μετά από δώδεκα μήνες διακυβέρνησης είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, της ακρίβειας, της έλλειψης ανάπτυξης και των ανισοτήτων στην περιφέρεια. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο κόσμος πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο ΠΑΣΟΚ και στις προσπάθειες του να ανασυγκροτηθεί. Επίσης τόνισε ότι ο κόσμος εκτιμά τη σοβαρότητα και τη συνέπεια του κινήματος στο οποίο πλέον εναποθέτει πολύ μεγάλες ελπίδες.

    [06] Κοινωνία

    Από 28 Μαρτίου η απογραφή των δικαιούχων Κρουαζιέρες από τον ΟΕΕ

    23/3/2005 6:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2005 6:45:48 μμ)

    Συντάκτης:

    Αρχίζει την επόμενη Δευτέρα, η απογραφή των δικαιούχων για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε).Όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος, φέτος θα διατεθούν 320.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού και για πρώτη φορά στο πρόγραμμα θα ενταχθούν καλοκαιρινές κρουαζιέρες και αλιευτικός τουρισμός. Το πρόγραμμα για τις καλοκαιρινές κρουαζιέρες είναι προϋπολογισμού 2.2 εκατομμυρίων Ευρώ, αφορά περίπου 4500 δικαιούχους και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 6 Μαϊου ως 16 Ιουνίου. Φέτος θα υπάρξει αύξηση 8% στα εισοδηματικά κριτήρια συμμετοχής ενώ χωρίς εισοδηματικό περιορισμό θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι άγαμες γυναίκες.

    Σχετικά Links:

    Οργανισμός Εργατικής Εστίας

    [07] Κοινωνία

    Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη "Καίνε" τον Μιχαλόπουλο οι μάρτυρες

    23/3/2005 5:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Καταπέλτη για τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο αποτέλεσαν οι σημερινές καταθέσεις μαρτύρων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του συζύγου της, εκδότη της "Απογευματινής", Νίκου Μομφεράτου, χαρακτήρισε τον κ. Μιχαλόπουλο η χήρα του δολοφονηθέντος. Όπως υποστήριξε η Ειρήνη Μομφεράτου, ο σύζυγός της δεχόταν "κάποιου είδους απειλές" από τον εκδότη της "Ελεύθερης Ώρας", καθώς στην εφημερίδα υπήρχαν δημοσιεύματα εναντίον του, τα οποία έδωσαν το έρεισμα στην 17Ν να τον δολοφονήσει. Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο δήμαρχος Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κασσιδόκωστας, πρώην σύζυγος της Μαριάννας Λάτση, που υποστήριξε ότι έδωσε στον εκδότη ένα εκατομμύριο δραχμές, μετά τις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή της συζύγου του, αλλά και του παιδιού τους.

    "Του έδωσα ένα εκατομμύριο δραχμές"

    Όπως κατέθεσε ο κ. Κασσιδόκωστας, το 1998 ο κ. Μιχαλόπουλος του είχε ζητήσει τρία εκατομμύρια δραχμές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κινδυνεύει η Μαριάννα Λάτση και το παιδί τους.

    Τελικά, ο δήμαρχος έδωσε στον κ. Μιχαλόπουλο ένα εκατομμύριο δραχμές και ο εκδότης τον καθησύχασε. Επίσης, ο κ. Κασσιδόκωστας υποστήριξε πως ο εκδότης του ζητούσε να του κλείσει ραντεβού με την κ. Λάτση.

    Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου τόνισαν στο δικαστήριο ότι ο κ. Κασσιδόκωστας είχε δώσει τα λεφτά στον κ. Μιχαλόπουλο αυτοβούλως, για ενίσχυση του τηλεοπτικού του σταθμού.

    Νωρίτερα, κατέθεσαν οι συνεργάτες του Γιάννη Λάτση, Χρήστος Παπαδάκος και Δημήτρης Τόντος, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο κ. Μιχαλόπουλος μέσω τρίτων προσώπων προσπαθούσε να προσεγγίσει τον εργοδότη τους. Όπως είπαν, ρητή εντολή του κ. Λάτση ήταν "καμιά συναλλαγή με τον Μιχαλόπουλο".

    Η υπεράσπιση του εκδότη αντέτεινε ότι τα πρόσωπα που επικαλέστηκαν στις καταθέσεις τους οι δύο μάρτυρες έχουν απεβιώσει.

    Το δικαστήριο διέκοψε τις εργασίες του, οι οποίες θα συνεχισθούν την Δευτέρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δίκη Μιχαλόπουλου

    [08] Κοινωνία

    Προθεσμία πήρε ο Καλούσης Νέες παραπομπές δικαστικών

    23/3/2005 3:18:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τα νοσηρά φαινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης, άλλη μία δικαστής, η Πρωτοδίκης Αθηνών, Άννα Κοροβέση, παραπέμπεται, με ερώτημα του προέδρου του Αρείου Πάγου, στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου για οριστική απόλυση , επειδή φέρεται να εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα που εξέδιδε ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ του Ιάκωβου Γιοσάκη. Όσον αφορά την υπόθεση Καλούση, ο ο πρόεδρος Πρωτοδικών, ο οποίος διώκεται και ποινικά, ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη Τετάρτη στο επιθεωρητή του Αρείου Πάγου, Χρήστο Μπαλτά. Στο μεταξύ, πολύωρη συνεργασία με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό, είχαν την Τετάρτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Ασπρογέρακας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συντονίζουν τις κινήσεις τους σχετικά με τη σύλληψη ή παράδοση του Απόστολου Βαβύλη.

    Επιστολή για Βαβύλη

    Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών αλλά και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται επιστολή την οποία προσκόμισε στον κ. Λινό ο βουλευτής της ΝΔ, Παναγιώτης Καμμένος.

    Η επιστολή προέρχεται από κρατούμενο για μαστροπεία στις φυλακές Τρικάλων, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για την τρομοκρατία και την Άννα της "17Ν", αλλά και για τον Απόστολο Βαβύλη.

    Ειδικότερα, για τον Βαβύλη φέρεται να λέει ότι το 1999 μπροστά στα μάτια άλλου κρατούμενου, σκότωσε έναν Τούρκο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε εξέλιξη οι έρευνες για Βαβύλη Παπαδήμα

    Στον Άρειο Πάγο ο υπ. Δικαιοσύνης

    Σήμα προς Ίντερπόλ για Βαβύλη

    [09] Κόσμος

    Βαρύ το κλίμα Σε δεινή θέση ο Ειρηναίος

    23/3/2005 12:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2005 3:55:23 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΜΠΕ

    Εντείνονται από το πρωί της Τετάρτης οι φήμες ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος οδηγείται σε παραίτηση, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, ο κ. Ειρηναίος έχει συγκαλέσει για το πρωί της Πέμπτης έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου. Η απόφασή του αυτή εντείνει τις σχετικές φήμες, δίχως, ωστόσο, να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο από το περιβάλλον του. Η κυβέρνηση έσκυψε πάνω στα προβλήματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, και ανέφερε ότι το Πατριαρχείο έχει μακρά ιστορία μέσα από τους αιώνες και έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία οι περισσότεροι που βρίσκονται κοντά στο Πατριαρχείο δεν θέλουν να απεμπολήσουν. Στο μεταξύ, η Ιορδανία αποφάσισε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με την πώληση ακινήτων του Πατριαρχείου σε Ισραηλινούς, ενώ το παλαιστινιακό νομοθετικό συμβούλιο ζητά την υποστολή της ελληνικής σημαίας από τις μονές και τα ακίνητα του Πατριαρχείου.

    Έρευνα σε βάθος

    Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων συναντήθηκε την Τρίτη για τέσσερις ώρες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που απέστειλε στην περιοχή το υπουργείο Εξωτερικών.

    Η επιτροπή επισκέφθηκε τις οικονομικές υπηρεσίες και οι εμπειρογνώμονες προχώρησαν στην εξέταση συγκεκριμένων πράξεων και εγγράφων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαθαίνει η κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    [10] Ιράκ

    Σκληρή μάχη με αντάρτες

    23/3/2005 12:16:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ογδόντα αντάρτες σκότωσαν στην περιοχή του Τικρίτ οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων σε συνεργασία με Αμερικανούς στρατιώτες, σε επίθεση που εξαπέλυσαν κατά στρατοπέδου όπου φέρεται να εκπαιδεύονταν αντάρτες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος αξιωματικός του ιρακινού στρατού. "Σκοτώσαμε 80 ενόπλους αντάρτες σε μάχη που κράτησε 17 ώρες δυτικά του Τικρίτ, κοντά στη λίμνη Θάρταρ", δήλωσε ο Ιρακινός αξιωματικός. "Στη διάρκεια της μάχης χάσαμε 12 άνδρες, εκ των οποίων και τέσσερις αξιωματικούς" πρόσθεσε ο ίδιος.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αλλάζει Όουεν με Ρέγιες η "βασίλισσα"

    23/3/2005 2:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κάποιες τυπικές λεπτομέρειες χωρίζουν το διεθνή Ισπανό άσο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες της Άρσεναλ από τη μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "Marca". Για αντάλλαγμα αυτής της παραχώρησης τα "κανόνια" αναμένεται να αποκτήσουν το διεθνή Άγγλο επιθετικό της βασίλισσας, Μαϊκλ Όουεν. "Ο ατζέντης του Ρέγιες, Χεσούς Ροντρίγκες ντε Μόγια, τις τελευταίες ημέρες είναι μεταξύ Λονδίνου και Μαδρίτης για να ολοκληρώσει τις επαφές και όλοι θεωρούν σίγουρη την ανταλλαγή των δύο παικτών", αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Μετακομίζει" η Αυστραλία

    23/3/2005 5:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η AFC (συντομογραφία για την συνομοσπονδία της Ασίας) έκανε αποδεκτό το αίτημα των Αυστραλών, για μετακίνηση από την συνομοσπονδία της Ωκεανίας, ωστόσο αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού πρέπει να ακολουθηθούν κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες. Η ομοσπονδία της Αυστραλίας έχει ήδη ζητήσει από την FIFA την άδεια για την μετακίνηση αυτή και τώρα εξασφάλισε και το "οκ" των Ασιατών, όμως όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος της AFC, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες. "Η εκτελεστική επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Ασίας έχει υποστηρίξει την επιθυμία της Αυστραλίας να προσχωρήσει στην AFC", δήλωσε ο Χαμάμ και συμπλήρωσε, "Όμως, αυτό το αίτημα πρέπει να περάσει από τα σωστά κανάλια. Η Αυστραλία πρέπει πρώτα να αποχωρήσει από την OFC και στη συνέχεια να καταθέσει επίσημα αίτηση για να προσχωρήσει στην AFC. Επίσης, η κίνηση αυτή πρέπει να εγκριθεί από τη FIFA. Η τακτοποίηση των λεπτομερειών θα πάρει κάποιο χρόνο". Εάν τελικά ικανοποιηθεί το αίτημα των ανθρώπων της ομοσπονδίας της Αυστραλίας, τα «καγκουρό» ενδέχεται να λάβουν μέρος στο Κύπελλο Ασίας του 2007.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επίδειξη δύναμης ο ΠΑΣ

    23/3/2005 6:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μόνο το Χαϊδάρι, από τους πρωτοπόρους του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής, κατάφερε να συνεχίσει με νίκη στην σημερινή 23η αγωνιστική. Οι δεύτεροι του ομίλου, πίσω από τον Θρασύβουλο, επικράτησαν με 3-1 της Αχαϊκής και πλησίασαν έτσι στους δύο βαθμούς την ομάδα της Φυλής, που το μόνο που κατάφερε ήταν να μείνει στο 0-0 με τον Πάμισο στην Μεσσήνη. Ο Εθνικός που βρίσκεται στην τρίτη θέση γνώρισε την ήττα από τον Λήλα στο Βασιλικό με 1-0, με αποτέλεσμα να μείνει στους 45 βαθμούς και να τον πλησιάσει έτσι στον έναν, ο Αχαρναϊκός που έμεινε στην ισοπαλία με 0-0 απέναντι στην τελευταία Αθηναϊδα. Στα άλλα αποτελέσματα που ξεχωρίζουν είναι το "διπλό" του Κερατσινίου στην Κρήτη με 1-0 επί του Ηροδότου και η νίκη της Μαρκό επί του ΠΑΝΟ Μαλλίων με το ίδιο σκορ.

    Απαράλλαχτη η κορυφή

    Στον 2ο όμιλο και οι τρεις ομάδες που στριμώχνονται στην κορυφή, πήραν νίκες με αποτέλεσμα να μην αλλάξει τίποτα στις πρώτες θέσεις. Πάντως αναμφίβολα ξεχωρίζει το εντυπωσιακό 6-0 των Ιωαννίνων επί του Απόλλωνα Λάρισας που ως ουραγός του ομίλου δεν μπόρεσε να προτάξει και ιδιαίτερη αντίσταση. Την ίδια στιγμή βέβαια και η Βέροια έπαιρνε τρεις βαθμούς, υποδεχόμενη την Λαμία, την οποία νίκησε με 3-0, αλλά και η Καβάλα έκανε το ίδιο με το εκτός έδρας 2-1 επί του Παναιτωλικού. Η δεύτερη εκτός έδρας νίκη ήρθε από την Αναγέννηση Άρτας επί των Λύκων με 1-0, ενώ σημαντική νίκη πέτυχε και η Κοζάνη επί της Δόξας Δράμας με το άνετο 3-0.

    1ος όμιλος

    Λήλας Βασιλικού-Εθνικός Πειραιώς 1-0 Ηρόδοτος-Κερατσίνι 0-1 Βύζας Μεγάρων-Αγιος Δημήτριος 2-2 Θύελλα Πατρών-Ρόδος 2-1 Πάμισος Μεσσήνη-Θρασύβουλος 0-0 Χαϊδάρι ΑΟ-Αχαϊκή 3-1 Μαρκό-ΠΑΝΟ Μαλίων 1-0 Αθηναϊδα-Αχαρναϊκός 0-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Θρασύβουλος 23 50 2. Χαϊδάρι 22 48 3. Εθνικός 23 45 4. Αχαρναϊκός 23 44 5. Ρόδος 22 36 6. Αγιος Δημήτριος 23 31 7. Λήλας Βασιλικού 23 29 8. Θύελλα Πατρών 22 28 9. ΠΑΝΟ Μαλλίων 23 27 10. Αχαϊκή 22 26 - Ατσαλένιος 22 26 12. Πάμισος Μεσ. 23 26 13. Βύζας Μεγάρων 23 25 14. Κερατσίνι 22 22 15. Μαρκό 23 21 16. Ηρόδοτος 22 20 17. Αθηναϊς 23 16 * Το Κερατσίνι έχει -1 βαθμό

    2ος όμιλος

    2ος όμιλος Βέροια-Λαμία 3-0 Παύλος Μελάς-ΠΑΕ Θράκη 1-1 Λύκοι-Αναγένηση Άρτας 0-1 Κοζάνη-Δόξα Δράμας 3-0 Παναιτωλικός-Καβάλα 1-2 Πανδραμαϊκός-ΑΕ Πτολεμαίδας 1-0 Αναγ. Καρδίτσας-Θερμαϊκός 0-0 Γιάννινα-Απόλλων Λάρισας 6-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. ΠΑΣ Γιάννινα 23 48 2. Βέροια 23 47 3. Καβάλα 23 46 4. Αναγέννηση Αρτας 22 40 5. Ενωση Θράκης 23 37 6. Λαμία 23 36 7. Δόξα Δράμας 22 35 8. Αγροτικός Αστέρας 22 31 - Κοζάνη 22 31 10. Πτολεμαϊδα 22 29 11. Αναγ. Καρδίτσας 23 28 12. Παναιτωλικός 23 27 13. Παύλος Μελάς 23 25 14. Θερμαϊκός 23 24 15. Πανδραμαϊκός 22 21 16. Λύκοι 22 17 17. Απόλλων Λάρισας 23 16

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προκρίθηκε πανηγυρικά η Ξάνθη

    23/3/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η Ξάνθη είναι η τρίτη ομάδα που προκρίνεται στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς σήμερα εμπρός σε χιλιάδες φίλους της, στο γήπεδο των "Πηγαδίων", επικράτησε με 4-1 της Λάρισας και ανέτρεψε το 1-0 εις βάρος της από τον αγώνα του Αλκαζάρ. Το αποτέλεσμα είναι πλασματικό παρά την πολύ καλή εμφάνιση της Ξάνθης στο δεύτερο μέρος, αφού οι φιλοξενούμενοι άντεξαν για ένα ημίχρονο αξιοπρεπώς, όμως λύγισαν τελικά στην επανάληψη, απέναντι στην εμφανή ανωτερότητα του αντιπάλου. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακό και είχε λίγες καλές στιγμές με τον Γιώργο Δώνη να ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην αμυντική διάταξη της ομάδας του, ελέω μάλιστα και ορισμένων σημαντικών απουσιών. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλό παρά ορισμένες μεμονωμένες ενέργειες, έτσι το 0-0 έμεινε αποτέλεσμα ημιχρόνου.

    Διαφορετική εικόνα η επανάληψη

    Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε άρδην! Η Ξάνθη όσο στένευαν τα περιθώρια ανοίχτηκε και κυνήγησε το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος, στο οποίο μάλιστα έφτασε κοντά στο 57' όταν ο Χριστόπουλος σταμάτησε σουτ του Γαρπόζη, εξαιρετικά. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Λαμπριάκος με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα της Λάρισας και άνοιξε το σκορ, από εκεί και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλύτερος με την Λάρισα να δείχνει προσπάθειες να ανέβει πιο ψηλά προς την περιοχή του Πιζανόφσκι, όμως στο 66' ήρθε το 2-0 με τον Γαρπόζη που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε. Παρόλα αυτά ο στόχος των παικτών του Δώνη δεν άλλαζε, καθώς με το 2-1 έπαιρναν την πρόκριση όμως αυτό οδήγησε σε ακόμη πιο ανοιχτή άμυνα και συνεπώς στο 3-0 που σημείωσε ο Λουτσιάνο στο 75'.

    "Άγριο" φινάλε

    Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι φάνηκε να χαλαρώνουν και στο 83' ο Μακρής το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει σε 3-1 και να δώσει στον αγώνα άλλο ενδιαφέρον, αφού ήταν εμφανές από την βιασύνη των Λαρισαίων, πως θα κυνηγούσαν το 3-2 που ήταν σκορ πρόκρισης. Τελικά στο 90' ο Λουτσιάνο σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και απλώς σφράγισε την πανηγυρική πρόκριση των "Ακριτών" στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θα αντιμετωπίσουν τον Άρη. Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη φορά στην ιστορία της Ξάνθης που φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου.

    Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας) Κίτρινες: Τοροσίδης, Κάραμπας, Γκίκας, Τσιάτσιος, Ζιάγκας, Μακρής ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Ζίκοφ, Ζαπρόπουλος, Μαχράτζε, Γαρπόζης, Πρίττας, Aντζας (90΄ Καζάντζης), Λαμπριάκος, Μπαϊκαρά (72΄ Βόζαμπαλ), Κάραμπας (46΄ Τοροσίδης), Λουτσιάνο. ΛΑΡΙΣΑ: Χριστόπουλος, Φέρστερ, Γκίκας, Παπακώστας, Νεντέλκοβιτς (66΄ Μπαχράμης), Ζιάγκας (72΄ Αμπούνα), Τσιάτσιος (67΄ Σέρμπαν), Στουρνάρας, Μακρής, Κατσιαρός, Διγκόζης.

    [15] Μπάσκετ

    Επιστροφή στις επιτυχίες θέλει η ΑΕΚ

    23/3/2005 5:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης απέδωσε σήμερα με δηλώσεις του, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Φώτης Κατσικάρης, τις πρόσφατες ήττες της ομάδας του από την Τρεβίζο για την Ευρωλίγκα, αλλά και από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του και ζητώντας παράλληλα από αυτούς τη νίκη απέναντι στη Πρόκομ, ώστε η Ένωση να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών, αλλά και της διεκδίκησης της μια από τις δυο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση των "8". "Παρά τις πρόσφατες ήττες μας στο Τρεβίζο και στη Θεσσαλονίκη από τον Αρη, πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι, προκειμένου να πετύχουμε μεγάλες νίκες. Γυρίζουμε στις υποχρεώσεις μας για την Ευρωλίγκα και πρέπει να κερδίσουμε την Πρόκομ, προκειμένου να επιστρέψουμε στις νίκες", τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Ένωσης.

    Ζήσης: "Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα"

    Παρόλα αυτά όμως, ο τεχνικός της ΑΕΚ έκρουσε "τον κώδωνα του κινδύνου", φοβούμενος ότι η Προκόμ που ήρθε στην Αθήνα χωρίς άγχος, κάνει τη ζημιά αν οι παίκτες του παίξουν χωρίς σοβαρότητα απέναντί τους.

    "Η Πρόκομ έρχεται στην Αθήνα χωρίς πίεση και περιμένω από τους παίκτες της να παίξουν δυνατά και να παλέψουν για την πρώτη νίκη τους στη φάση των "16". Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να προσέξουμε τα επιθετικά ριμπάουντ της Πρόκομ, αφού διαθέτει παίκτες, οι οποίοι παλεύουν συνεχώς για την κατοχή της μπάλας. Είχαμε μια κακή παρένθεση και μια βαριά ήττα από τη Μπενετόν στο Τρεβίζο, αλλά πιστεύω στους παίκτες μου και ξέρω ότι μπορούμε να νικήσουμε την Πρόκομ, προκειμένου να ετοιμαστούμε για μια μεγάλη μάχη με την Εφές Πίλσεν στην Τουρκία."

    Δηλώσεις έκανε από την πλευρά των παικτών ο Νίκος Ζήσης. Ο διεθνής γκαρντ και ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της Ένωσης εφέτος τόνισε ότι η Πρόκομ θα παίξει δυνατά και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη στην Αθήνα.

    "Φαίνεται λογικό το γεγονός ότι η Πρόκομ Τρεφλ θα έρθει στο γήπεδό μας να παίξει χωρίς άγχος, αφού δεν έχει πια κανένα στόχο στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα. Και σίγουρα οι παίκτες της θα αγωνιστούν δυνατά και θα προσπαθήσουν να πάρουν μια νίκη στην Αθήνα", δήλωσε ο γκαρντ της ΑΕΚ και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Το μυαλό μας πρέπει να μείνει σε αυτό το παιχνίδι και όχι στο Τρεβίζο, όπου η Μπενετόν υποδέχεται την Εφές Πίλσεν. Παρόλα αυτά, ξέρουμε ότι, αν η τουρκική ομάδα νικήσει στην Ιταλία, ο στόχος μας έχει επιτευχθεί. Αλλιώς, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο τελευταίο παιχνίδι με την Εφές Πίλσεν στην Κωνσταντινούπολη. Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο."

    Όντως χωρίς άγχος οι Πολωνοί

    Τους φόβους των παικτών της ΑΕΚ, επιβεβαίωσε πάντως ο τεχνικός της πολωνικής ομάδας, Εουγκένιους Κιζέφσκι, ο οποίος όπως τόνισε η ομάδα του δεν θα τα παρατήσει. "Στόχος μας είναι απλά να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πιθανότητες πρόκρισης στους προημιτελικούς, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του και ο Τόμας Πατσέσας που εξέφρασε την άποψη ότι η Πρόκομ μπορεί να νικήσει την ΑΕΚ. "Πρέπει επιτέλους να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Ξέρω ότι είναι δυνατό . Η ΑΕΚ είναι καλή και πολύ ισορροπημένη ομάδα, αλλά όχι τόσο καλή όσο η Εφές Πίλσεν. Γι΄ αυτό μπορούμε να τη νικήσουμε» δήλωσε ο γκαρντ της πολωνικής ομάδας.

    [16] Μπάσκετ

    Χάνει δύο μήνες ο Τούρκογλου

    23/3/2005 11:51:00 πμ

    Συντάκτης:

    Νοκ άουτ βγήκε για τους επόμενους περίπου δύο μήνες βγήκε ο Τούρκος άσος του Ορλάντο, Χέντο Τούρκογλου. Οι "Μάτζικ" θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Ευρωπαίου άσου, σε περίπτωση που εξασφαλίσουν την πρόκριση για τα πλεϊ οφ του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ, καθώς ο Τούρκογλου υπέστη κάταγμα στο δεξί του καρπό κατά τη διάρκεια πρόσφατου αγώνα της ομάδας του. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου ο Τούρκος διεθνής θα μείνει για 6-8 εβδομάδες εκτός τερέν, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσουν αρκετή από τη δύναμή τους, καθώς σε 67 αγώνες μέχρι σήμερα ο Τούρκογλου πετυχαίνει μέσο όρο 14 πόντους και 3.5 ριμπάουντ.

    [17] Βόλεϊ

    Alexandro-mania στη Θεσσαλονίκη

    23/3/2005 3:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης θα χτυπά το Σαββατοκύριακο η καρδιά του ευρωπαϊκού βόλεϊ, καθώς ολόκληρη η πόλη ζει και αναπνέει σε ρυθμούς φαϊναλ φορ Τσάμπιονς Λίγκ ανδρών. Ο Αλέξανδρος, η μασκότ-γλαρός της διοργάνωσης του Ηρακλή, είναι πανέτοιμη για την υποδοχή των τριών φιλοξενούμενων ομάδων, της ρωσικής Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, της γερμανικής Φρίντριχσχάφεν και της γαλλικής Τουρ. Αυξημένη όμως είναι και η ζήτηση των αναμνηστικών της διοργάνωσης που έχουν κυκλοφορήσει εν όψει του σημαντικού ραντεβού του φιλέ, όπου ο Γηραιός για πρώτη φορά συγκεντρώνει τόσες πολλές πιθανότητες να κατακτήσει στο "σπίτι του", το βαρύτιμο τρόπαιο. Το ειδικά διαμορφωμένο σταντ, στο οποίο πωλούνται τα συλλεκτικά προϊόντα βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους με Τσιμισκή γωνία (ώρες λειτουργίας 12:00-20:00), ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν και στη μπουτίκ του ΓΣ Ηρακλής (Αγίου Δημητρίου 159 Β, δίπλα από το Κατσάνειο- ώρες λειτουργίας 11:00-14:00, 17:00-21:00).

    [18] Ανακοίνωση απάντηση από τον ΣΕΓΑΣ

    23/3/2005 6:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην αντεπίθεση, υπερασπιζόμενος την αθωωτική απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για τους Κεντέρη Θάνου πέρασε την Τετάρτη ο ΣΕΓΑΣ που με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την άποψη ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο να ασκείται κριτική κατά του ΔΣ της ομοσπονδίας και του προέδρου της Βασίλη Σεβαστή, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία το σκεπτικό για την απόφαση που εξέδωσε δεν είναι ακόμη γνωστό. Επίσης κατηγορεί τον πρώην Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Γιώργο Κατσιμπάρδη, ότι με την παρέμβασή του και την κριτική που άσκησε κατά της απόφασης επεδίωξε την προσωπική του προβολή επιστρέφοντας μάλιστα στην Ομοσπονδία, τον τίτλο του επίτιμου προέδρου που του είχε απονείμει και τον οποίο ο ίδιος είχε ζητήσει. Τέλος στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για παραποίηση δηλώσεων από ορισμένα ΜΜΕ που έκανε ο κ Σεβαστής στην διακομματική επιτροπή της Βουλής και παραπέμπει για το λόγο αυτό τους ενδιαφερόμενους στα πρακτικά του κοινοβουλίου.

    Η ανακοίνωση

    "Με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ ανακοινώνουμε τα εξής:

    Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 18 του Καταστατικού του ΣΕΓΑΣ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επικυρώνει την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής, χωρίς να έχει το δικαίωμα να την τροποποιήσει.

    Είναι επομένως τουλάχιστον παράδοξο η όποια κριτική να ασκείται προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και πολύ περισσότερο στο πρόσωπο του Προέδρου του.

    Θεωρούμε ανεξήγητο πως είναι δυνατόν να γίνεται αρνητική κριτική στην απόφαση μίας Πειθαρχικής Επιτροπής που το κύρος και η αξιοπιστία της δεν έχει αμφισβητηθεί μέχρι σήμερα, η ανεξαρτησία της είναι δεδομένη και το πλήρες κείμενο με το σκεπτικό και την τεκμηρίωση της απόφασης δεν είναι γνωστό σε αυτούς που κάνουν κριτική. Ιδιαίτερα όταν σε αυτούς συγκαταλέγεται ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ που έστω και χωρίς πρόθεση, διέσυρε τη Χώρα και τους Έλληνες αθλητές το 1985, άδικα όπως αποδείχθηκε, και το επαναλαμβάνει και σήμερα στο όνομα της προσωπικής του προβολής, επιστρέφοντας μάλιστα έναν τίτλο που επίμονα ζήτησε και πήρε για δικούς του λόγους.

    Σε ότι αφορά την εκτίμηση του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή, σχετικά με την τύχη της υπόθεσης, εφόσον αυτή παραπεμφθεί στη Λοζάνη, δυστυχώς και αυτή παραποιήθηκε βάναυσα με αποτέλεσμα να δημοσιευθεί σε κάποια ΜΜΕ με αντίθετο περιεχόμενο. Η ακριβής διατύπωση ήταν η ακόλουθη: «Πιστεύω ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής να «σταθεί» στη Λοζάνη, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Κώστα Κεντέρη». Για τις πολλές άλλες ανακρίβειες («περί απώλειας χορηγών», «τα παιδιά δεν γνώριζαν τι έπαιρναν»), που δυστυχώς είδαν το φως της δημοσιότητας παραπέμπουμε τους υπεύθυνους στα Πρακτικά της Βουλής".

    [19] Πρώτες καλές αναμετρήσεις στην πυγμαχία

    23/3/2005 6:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τη συμμετοχή 135 αθλητών από 20 χώρες, αρχίζει αύριο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το διεθνούς φήμης τουρνουά Πυγμαχίας, "President AIBA Prof. Dr. A. CHOWDHRY Cup 2005". Από ελληνικής πλευράς, πρώτοι στις "μάχες" ρίχνονται αύριο οι Ηλίας Παυλίδης (91 κιλά), Κώστας Πετρόπουλος (75κ.), Βαλέριος Χαρτσιλάβα (69κ.) και Μπόρις Γεωργιάδης (60κ.). Οι άλλοι δύο πυγμάχοι μας, Οδυσσέας Σαρίδης στα 57 κιλά, και Γεράσιμος Δημάτος στα 81 κιλά, πέρασαν "μπάι" τον α΄ γύρο και θα αγωνιστούν την Παρασκευή. Οι χώρες που συμμετέχουν στους αγώνες του Μπακού είναι οι εξής: Αζερμπαϊτζάν, Φιλιππίνες, Ινδία, Λευκορωσία, Τουρκία, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Γεωργία, Ιράν, Ρωσία, Κατάρ, Καζακστάν, Πακιστάν, Ισραήλ, Ουκρανία, Κίνα, Τυνησία, Ισπανία, Αίγυπτος και Ελλάδα.

    [20] Με ελπίδες για μετάλλια στο 'Ααρχους

    23/3/2005 5:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με πέντε αθλητές και τέσσερις αθλήτριες θα ταξιδέψει στο 'Ααρχους της Δανίας η Εθνική ομάδα του Πινγκ- Πονγκ, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που θα διεξαχθεί από τις 27 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου. Της ομάδας, που θ' αναχωρήσει για τη σκανδιναβική χώρα μεθαύριο, Παρασκευή ηγούνται οι Καλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκιώνης, ενώ συμμετέχουν ακόμα οι Ντανιέλ Τσιόκας, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Μαρία Μοίρου, Κατερίνα Ντουλάκη, Χριστίνα Φίλη και Όλγα Γεωργοπούλου. Οι Κώστας Λαγογιάννη και Όλγα Γεωργοπούλου συμπεριελήφθησαν στην αποστολή μετά από τεστ αγωνιστικής ετοιμότητας, τα οποία άρχισαν τον περασμένο μήνα και τελείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα και την τελική επιλογή τους αποφάσισαν ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Νίκος Κωστόπουλος και ο υπεύθυνος της γυναικείας ομάδας Γιώργος Καρύτσας.

    Πρόγραμμα αγώνων

    Το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θ` αρχίσει με το ομαδικό και τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα θ` αγωνιστούν στην Challenge Division (δεύτερη τη τάξει). Οι άνδρες προκρίνονται χωρίς αγώνα στον πρώτο γύρο και στη 16αδα θ` αντιμετωπίσουν το Λουξεμβούργο, ενώ πρώτος αντίπαλος για τις γυναίκες θα είναι η Εσθονία.

    Τα ατομικά αγωνίσματα θ' αρχίσουν στις 30 Μαρτίου, την ίδια ημέρα που θα ολοκληρωθεί το ομαδικό.

    Στη Δανία θα μεταβούν επίσης, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Χριστοδουλάτος, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Γιώργος Σελινιωτάκης, ο φυσιοθεραπευτής των εθνικών μας ομάδων Νίκος Κουλόπουλος, όπως και οι διεθνείς διαιτητές Ηλίας Ζαχαρόπουλος και Δημήτρης Χαραλαμπίδης.

    Οι δύο πρώτοι είναι αρχηγοί της αποστολής και θα εκπροσωπήσουν την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο συνέδριο και τις εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (E.T.T.U.), όπως και σε άλλες συναντήσεις που θα γίνουν σε διοικητικό επίπεδο.

    [21] Παράξενα

    Συρτάκι για... Γκίνες

    23/3/2005 12:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες πέρασε η Μελβούρνη της Αυστραλίας χορεύοντας το γνωστό συρτάκι, από την κινηματογραφική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη "Ζορμπάς". Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που είχε γίνει στις 18 Ιουλίου του 2004, για την συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Ομάδας και για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, 1280 άτομα χόρεψαν επί δέκα λεπτά στην κεντρική πλατεία της Μελβούρνης σε ένα τεράστιο κύκλο, την πασίγνωστη σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη.

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνάτηση Σαλευρή με Ορφανό

    23/3/2005 7:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συνάντηση με τον την υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Καλλιθέας Νίκος Σαλευρής, με βασικό αντικείμενο της συζήτησης την αποπεράτωση των έργων της νέας κερκίδας στο δημοτικό στάδιο "Γρηγόρης Λαμπράκης", αλλά και για την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων Νέων, που ανέλαβε η ΕΠΑΕ, καθώς ο κ. Σαλευρής έχει και την ιδιότητα του μέλους της ΕΕ της Ένωσης. Παρότι δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες από τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Καλλιθέας έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος από την έκβαση της, γεγονός που δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα υπήρχε ταύτιση απόψεων. Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, η ομάδα της Καλλιθέας θα δώσει αύριο φιλικό με την Προοδευτική. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Νίκαια, θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και ο Τάκης Λεμονής έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. Το ευχάριστο για τον Λεμονή είναι ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα.

    [23] Κόσμος

    Άγνωστα τα αίτια της φωτιάς Φονική πυρκαγιά στα Σκόπια

    23/3/2005 6:54:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Σκοπίων, από πυρκαγιά, που ξέσπασε σε επταόροφη πολυκατοικία στον οικισμό "11 Οκτώβρη" σήμερα το μεσημέρι. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια. Όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες ήταν ένοικοι, που εγκλωβίστηκαν στα διαμερίσματά τους, κατά την εκδήλωση της φωτιάς.

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συχαρίκια Βλάχου σε παίκτες

    23/3/2005 6:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη σημερινή ημέρα επέλεξε ο Βαγγέλης Βλάχος, προκειμένου να αποδώσει τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του, για τη νίκη επί του Άρη. Μια νίκη, που ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και είναι καθοριστικής σημασίας. "Σας συγχαίρω για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες", ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της ομάδας της Νίκαιας, προς τους παίκτες του, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και τις δυο συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει η ομάδα του.

    Δεν βολεύει η διακοπή

    "Ο Ιωνικός, για δεύτερη συνεχή αγωνιστική πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά πετύχαμε μια τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη. Είμαι ευχαριστημένος από όλους σας, γιατί στην πιο δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος, η ομάδα παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή και φορμαρισμένη. Η καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις φαίνεται στους αγώνες, αφού όλοι σας έχετε ανεξάντλητες δυνάμεις, τόσο σωματικές όσο και ψυχικές και αυτό αποδείχθηκε όταν μας ισοφάρισε ο Άρης. Όχι μόνο δεν το βάλαμε κάτω, αλλά συνεχίσαμε και εντείναμε τις προσπάθειές μας, για να πάρουμε τη νίκη και τα καταφέραμε. Η καλή φυσική κατάσταση που έχουμε ως ομάδα μας επιτρέπει να τρέχουμε επί 90 λεπτά, ενώ όλοι σας διαθέτετε και περίσσευμα ψυχικών αποθεμάτων", συνέχισε ο Έλληνας τεχνικός που στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος, λέγοντας ότι δεν είναι καλό που γίνεται στην παρούσα φάση, καθώς ανακόπτεται η ανοδική πορεία της ομάδας και ακολούθησαν οι απαραίτητες συστάσεις.

    Παραλίγο επεισόδιο Κινγκ - Διαμαντή

    Από τη σημερινή προπόνηση, αποχώρησε νωρίτερα ο Όλιβερ Μακόρ, ο οποίος έφυγε για τη Λιβερία, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Σενεγάλη, που θα γίνει το Σάββατο στο Ντακάρ, στο πλαίσιο των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου.

    Νωρίτερα παραλίγο να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο μεταξύ του Κινγκ, και του Διαμαντή όταν μετά από μια κόντρα που είχαν οι δυο τους κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διτέρματος Ο λογομάχησαν.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του Βλάχου που αφού τους έκανε αυστηρές παρατηρήσεις τους έστειλε στα αποδυτήρια, επειδή και στο παρελθόν έχει επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά.

    Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σαχινίδης, που αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού.

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χαμόγελα στην Χαλκηδόνα

    23/3/2005 6:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μειώνονται αισθητά τα αγωνιστικά προβλήματα της Χαλκηδόνας και η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Ο Μακεδόνας τεχνικός είδε με μεγάλη ικανοποίηση τους Ζαχαρόπουλο, Κούτση και Αλ Τζάχερ να παίρνουν κανονικά μέρος στη σημερινή προπόνηση, χωρίς να αισθανθούν ενοχλήσεις, και έτσι βρίσκονται πάλι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Αντίθετα, ο Γιάννης Κατεμής, ο Χρήστος Ηλιόπουλος και ο Γιώργος Χάλαρης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ο τελευταίος ένιωσε ένα τράβηγμα στους προσαγωγούς. Από τις προπονήσεις απουσιάζουν ο Κώστας Ανδριόλας, ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα των Ελπίδων, και ο Σένσο Μόγιο, που βρίσκεται στο Ζιμπάμπουε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Όπως έγινε γνωστό για τον αγώνα με την ΑΕΚ, θα εκδοθούν 3.300 εισιτήρια, τα οποία θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη, ενώ ο "Δικέφαλος" θα πάρει τα 1.100.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 March 2005 - 18:11:46 UTC