Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Εθνικό ωράριο καταστημάτων
  • [03] Η πέτρα του "σκανδάλου"
  • [04] Μονόδρομος η Ε.Ε. για την σταθερότητα
  • [05] Δυσφορία για τη διαρροή καταθέσεων
  • [06] Συνετρίβη τουριστικό αεροπλάνο στη Μπολόνια
  • [07] Αναρρώνει ο Ποντίφικας
  • [08] Συνεργασία Ελλάδας - Τσεχίας
  • [09] Αναζητείται πολιτική λύση για ΛΑΦΚΑ
  • [10] Μπατίστ: "Δεν χάνουμε στο ΟΑΚΑ"
  • [11] "Χάδι" η τιμωρία
  • [12] Περιμένοντας τους Καστίγιο και Τζιοβάνι
  • [13] Διαμαρτυρία Μπέου
  • [14] "Ψήφισαν" Κάρτερ στη Φιλαδέλφεια
  • [15] Μαρούσι: Πάει για νίκη στην Πάτρα
  • [16] Κορυφαίος και των... πάγκων ο Καζάζης
  • [17] Και το όνομα αυτού... Αλέξανδρος
  • [18] Ανάρπαστα τα εισιτήρια για ΣΕΦ, Πυλαία
  • [19] Ποιός είπε ότι η μουσική... εξημερώνει τα ήθη;
  • [20] Πενθεί ένας μύθος του γκόλφ
  • [21] Η "χαμένη Ατλαντίδα" του τσουνάμι
  • [22] Πιθανό κρούσμα Κρόιτσφελντ Γιάκομπ σε άνθρωπο
  • [23] Στα ίχνη νέου διαστημικού αντικειμένου
  • [24] "Βρώμικο" διαζύγιο
  • [25] Γλίτωσε τα δικαστήρια ο Κόμπι Μπράιαντ
  • [26] Κλιματισμός στον ΗΣΑΠ
  • [27] Απολογιών συνέχεια στη ΔΙΣ

    [01] Πολιτική

    Ξεκινούν οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου Το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ

    3/3/2005 6:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/3/2005 7:44:51 μμ)

    Πηγή: NET 105,8

    Το σχέδιο του για την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγοντας τις εργασίες του 7ου συνεδρίου του Κινήματος με κεντρικό σύνθημα "Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα". Στο κλειστό γυμναστήριο του Φαλήρου βρίσκονται 5.898 σύνεδροι, ενώ παρευρίσκονται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Αντόνιο Γκουτιέρες, ο Δανός πρωθυπουργός, Αντερς Φογκ Ράσμουνσεν και ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης αναμένεται να είναι ο πρόεδρος των εργασιών του Συνεδρίου. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, χαρακτήρισε το συνέδριο σταθμό για το Κίνημα. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής τόνισε επίσης, στη ΝΕΤ 105,8, ότι "αυτό που έχει σημασία είναι να εκφραστεί σε όλους τους τόνους το αίτημα για ανανέωση ιδεών και πολιτικών".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χάραξη νέας εποχής στο ΠΑΣΟΚ

    [02] Κοινωνία

    Στις Νομαρχίες η Κυριακή, μόνο για τουριστικά μέρη Εθνικό ωράριο καταστημάτων

    3/3/2005 5:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/3/2005 7:11:47 μμ)

    Συντάκτης:

    Δώδεκα θεσμικές αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία του λιανικού εμπορίου, των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου, προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Σε πολυνομοσχέδιο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, προτείνεται μεταξύ άλλων ωράριο λειτουργίας καταστημάτων μέχρι τις 9 το βράδυ τις καθημερινές (χειμώνα, καλοκαίρι) και ως τις οκτώ το βράδυ το Σάββατο. Σε ότι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση δεν θέλει να πειράξει την κυριακάτικη αργία". Ωστόσο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι εφόσον οι τοπικές συνθήκες το απαιτούν, πρόκειται δηλαδή για τουριστικές περιοχές, το ωράριο μπορεί να διευρυνθεί με απόφαση των νομαρχιών.

    Διάλογος για τις προτάσεις

    Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι όλες οι αλλαγές που προτείνει το υπουργείο θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα.

    Και μίλησε για διάλογο που θα είναι ουσιαστικός και όχι προσχηματικός.

    Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές δεν αγγίζουν το ωράριο εργασίας των εμποροϋπαλλήλων, το οποίο παραμένει σαράντα ώρες τη βδομάδα.

    Εκπτώσεις Σε ότι αφορά τις εκπτώσεις, δια νόμου πλέον και όχι με υπουργική απόφαση καθιερώνονται εκπτώσεις δυο φορές το χρόνο.

    Τον Χειμώνα, θα ξεκινούν στις 20 Ιανουαρίου και θα διαρκούν τέσσερις βδομάδες ενώ το καλοκαίρι θα ξεκινούν στις 15 Ιουλίου και θα διαρκούν πέντε βδομάδες .

    Προσφορές Οι προσφορές επιτρέπονται ανά κατηγορία προϊόντος. Για το ίδιο προϊόν προσφορές μπορούν να γίνονται μόνο μετά πάροδο εξήντα ημερών. Το κατάστημα οφείλει να ενημερώνει για τις προσφορές του τον πλησιέστερο εμπορικό σύλλογο το αργότερο μία μέρα πριν κάνει την προσφορά. Τα πρόστιμα για τέτοιες παραβάσεις κυμαίνονται από 500 -50.000 Ευρώ.

    Οι υπόλοιπες αλλαγές

    Για το υπαίθριο εμπόριο Προτείνονται κληρώσεις για τη χορήγηση αδειών, τσουχτερότερα πρόστιμα για τους παραβάτες από 300-5000 ευρώ, ακόμα και αφαίρεση της άδειας, προσωποπαγείς τριετείς άδειες, ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κλιμακίων ελέγχου.

    Για τις λαϊκές αγορές Θεσπίζονται διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες στη χορήγηση αδειών

    Για τις εμποροπανήγυρεις Απαγόρευση της μίσθωσης χώρων από δημόσιους και δημοτικούς οργανισμούς και αρχές σε ιδιώτες για υπομίσθωση

    Προβλέπεται ακόμη:

    Η ολοκλήρωση της καταγραφής των χονδρεμπόρων της χώρας Η καθιέρωση αυστηρότερων όρων για τη χορήγηση αδειών σε μεγάλα καταστήματα από τις νομαρχίες. Η απαγόρευση των πωλήσεων κάτω του κόστους (το θέμα θα τεθεί στο διάλογο) Η ίδρυση συμβουλίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν Αυστηρές προϋποθέσεις για τον αριθμό εκθέσεων βιβλίων και των δυνατοτήτων πώλησης βιβλίων σε αυτές Σε περιπτώσεις εκμίσθωσης με πλειοδοτικό διαγωνισμό για λειτουργία κυλικείου του Δημοσίου μπαίνει υποχρεωτικός όρος στην προκήρυξη η αναφορά ποιων προϊόντων θα πωλούνται με ανώτατες τιμές.

    [03] Παράξενα

    Η πέτρα του "σκανδάλου"

    3/3/2005 5:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Μπορεί να έχουμε πλέον φτάσει στον 21ο αιώνα και τη ζωή μας να κυριεύουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, οι προλήψεις ακόμα και στις πλέον αναπτυγμένες χώρες καλά κρατούν. Μάλιστα, οι κάτοικοι στο Καρλάιλ της Βόρειας Αγγλίας ψάχνουν τρόπο να "ξεφορτωθούν" μία πέτρα από γρανίτη 15 τόνων, γιατί πιστεύουν ότι οφείλεται για τα δεινά, που μαστίζουν την πόλη τους. Όλα ξεκίνησαν, όταν οι δημοτικές αρχές της πόλης παράγγειλαν σε καλλιτέχνη της περιοχής τους έναν "καταραμένο λίθο" για να υποδεχτούν τη νέα χιλιετία. Πάνω στο γρανίτη ο Γκόρντον Γιανγκ σμίλευσε μία κατάρα του 16ου αιώνα, που αναφερόταν στους εισβολείς, που έρχονταν από τη Σκοτία και μετά τοποθέτησαν τον γρανιτένιο όγκο σε μουσείο της πόλης. Πλέον, μετά από τις καταστροφές, που έπληξαν την πόλη, το δημοτικό συμβούλιο πρόσφατα συζήτησε πρόταση για την πλήρη καταστροφή του.

    Πραγματικά καταραμένος λίθος

    Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Times, που έφερε στο φως της δημοσιότητας την περίεργη ιστορία, ο "καταραμένος λίθος" αποδείχτηκε και με το παραπάνω άξιος του ονόματός του, παρόλο, που κατά τη δημιουργία του, στην κατάρα συμπεριελήφθη και μία ευχή. Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος Τζίμ Τουτλ, επεσήμανε, πως κατά τη δημιουργία της πέτρας, πολλές χριστιανικές οργανώσεις τον είχαν παρακαλέσει να μη φέρει την πέτρα στην πόλη, για να μη γυρίσει η κατάρα.

    Για του λόγου το αληθές, μετά την εγκατάσταση της πέτρας στο μουσείο, το 2001, τα βοοειδή του αποδεκατίστηκαν από έναν ιδιαίτερα μολυσματικό αφθώδη πυρετό, πολλά εργοστάσια έκλεισαν, ένα αγοράκι δολοφονήθηκε σε τοπικό αρτοποιείο, η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, η Καρλάιλ Γιουνάιτεντ, έκανε τις χειρότερες εμφανίσεις της και έπεσε σε κατώτερη κατηγορία και το 2004 η πόλη επλήγη από τις σφοδρότερες πλημμύρες των τελευταίων 100 χρόνων.

    Το δημοτικό συμβούλιο θα συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα. Πάντως, αν τελικά αποφασιστεί να καταστραφεί η πέτρα, η πόλη θα πρέπει να δαπανήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό από τα δημοτικά κονδύλια.

    [04] Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η περιοδεία Καραμανλή στα Βαλκάνια Μονόδρομος η Ε.Ε. για την σταθερότητα

    3/3/2005 12:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/3/2005 6:57:28 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Οι εξελίξεις για το καθεστώς στο Κόσοβο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τον Σέρβο ομόλογό του, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, στο Βελιγράδι, όπου βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του στα Βαλκάνια. Η σταθερότητα της Ευρώπης εξασφαλίζεται μέσα και από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των χωρών της Βαλκανικής, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ, τη θέση του υπέρ της διατήρησης των συνόρων του Κοσόβου επανέλαβε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Σερβίας. Ο κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του επεσήμανε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο λαών, αλλά και την ανάγκη η Σερβία να γίνει στο άμεσο μέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός μετέβη στην Πρίστινα, όπου είχε συνομιλίες με τον ηγέτη των Αλβανών Κοσοβάρων, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, ενώ επισκέφθηκε και το στρατόπεδο της ελληνικής δύναμης στην περιοχή.

    Σημαντική η συμβολή της Ελλάδας

    "Η θέση της Ελλάδος ήταν και είναι σαφής και ξεκάθαρη. Η σταθερότητα της Ευρώπης - όχι μόνο της περιοχής - εξασφαλίζεται μέσα από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των χωρών της Βαλκανικής. Η Σερβία πρέπει να βρει την θέση που της ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δικαιούται και γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός κ. Κοστούνιτσα εργάζεται συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε ο κ. Καραμανλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σέρβο ομόλογό του.

    Όσον αφορά στο θέμα του Κοσόβου, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα εργάζεται συστηματικά, τόσο ως μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, όσο και ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά την τρέχουσα διετία, προκειμένου να διασφαλιστεί ο πλήρης σεβασμός των κριτηρίων που έχουν τεθεί από την διεθνή κοινότητα στο Κόσοβο και να εξευρεθεί λύση σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά κριτήρια και αξίες.

    Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Ρουγκόβα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη συμβολή της Ελλάδας στην ειρήνευση και τη σταθερότητα του Κοσσυφοπεδίου και αποτίμησε θετικά τις προσπάθειες που γίνονται στον ΟΗΕ για το μέλλον την περιοχής. Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Αλβανών Κοσοβάρων επανέλαβε τις θέσεις του για ανεξαρτητοποίηση της περιοχής με στόχο να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας.

    Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής μιλώντας προς τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς της ελληνικής δύναμης, οι οποίοι εντάσσονται στην ειρηνευτική δύναμη των κυανόκρανων, έκανε λόγο για πλήρη επιτυχία στις προσπάθειες ειρηνικής συμβίωσης στην περιοχή.

    Η διήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού στη δυτική Βαλκανική ολοκληρώθηκε με συνάντησή του με τον πολιτικό διοικητή του ΟΗΕ, Χ. Πέτερσεν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Περιοδεία Καραμανλή στα Βαλκάνια

    [05] Κοινωνία

    Κατ αντιπαράσταση εξέταση Τσέβης - Κοροβέση Δυσφορία για τη διαρροή καταθέσεων

    3/3/2005 7:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για το παραδικαστικό κύκλωμα, αναστάτωση και δυσφορία προκάλεσε τον Άρειο Πάγο η διαρροή καταθέσεων σε μερίδα του Τύπου. Η εφημερίδα "Βήμα" δημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα από τις καταθέσεις ενός αυτοκινητιστή, ο οποίος εμφανίζεται ως μεσάζων σε χρηματισμούς δικαστών. Νωρίτερα σήμερα, στον Αρεοπαγίτη, Χρήστο Μπαλτά εξετάστηκαν κατ' αντιπαράσταση η Παναγιώτα Τσέβη και η επίσης πρωτοδίκης Άννα Κοροβέση, οι οποίες αλληλοκατηγορούνται σχετικά με εμπλοκή τους στη δίκη υπέρ Γιοσάκη .

    Αλληλοκατηγορούνται Τσέβη - Κοροβέση

    Η κα Τσέβη κατηγορείται ότι έγραψε την απαλλακτική απόφαση για τον Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, για μήνυση του καθηγητή Θεολογίας Ξενοφώντα Παπαχαραλάμπους.

    Η πρωτοδίκης το διαψεύδει και κατηγορεί ότι την απαλλακτική απόφαση έγραψε η Άννα Κοροβέση, καταθέτοντας μάλιστα και στοιχεία που το αποδεικνύουν.

    Από το περιβάλλον της μάλιστα διαρρέεται ότι δεν γνώριζε τον Γιοσάκη, σε αντίθεση με την Κοροβέση που είχε φιλικές σχέσεις μ ε άτομο του συγγενικού περιβάλλοντος του Γιοσάκη.

    Αναστάτωση για τις διαρροές

    Στο μεταξύ έρευνα για τη διαρροή στον Τύπο καταθέσεων μαρτύρων στον αντεισαγγελέα Γιώργο Σανιδά, πραγματοποιεί ο Άρειος Πάγος.

    Στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ δημοσιεύονται αποσπάσματα από καταθέσεις του αυτοκινητιστή Αθανάσιου Τόσκα ο οποίος εμφανίζεται ως ο μεσολαβητής για τον χρηματισμό δικαστικών μετά από παρέμβαση του Γιοσάκη.

    Στην κατάθεση του ο Τόσκας υποστηρίζει ότι κατέθεσε στην Εμπορική Τράπεζα απέναντι από τη Σχολή Ευελπίδων 3.000 Ευρώ στο λογαριασμό του Ιάκωβου Γιοσάκη και 3000 Ευρώ στο λογαριασμό ιδιοκτήτη γραφείου Κηδειών στο Νέο Κόσμο, προκειμένου ο τελευταίος να τα δώσει στην Αντωνία Ηλία, με την οποία είχε στενές φιλικές σχέσεις.

    Προληπτικές μεταθέσεις δικαστικών

    Νωρίτερα, στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών παρέπεμψε ο εισαγγελέας του Αρείου Παγου Δημήτρης Λινός την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για την οποία έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών στη Ζυρίχη.

    Η κα Μπουρμπούλια συναινεί σε αυτό, προκειμένου όπως δηλώνει να αποδειχθεί η αθωότητα της.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξει και κύμα μεταθέσεων δικαστικών λειτουργών οι οποίοι υπηρετούν για πολλά χρόνια στο ίδιο δικαστήριο.

    Οι μεταθέσεις θα γίνουν αφενός μεν προληπτικά και αφετέρου διότι δικαιολογούνται για ορισμένους δικαστικούς λειτουργούς σε βάρος των οποίων υπάρχουν σκιές.

    [06] Κόσμος

    Σκοτώθηκαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες Συνετρίβη τουριστικό αεροπλάνο στη Μπολόνια

    3/3/2005 6:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα μικρό τουριστικό αεροσκάφος τύπου Cessna 340 συνετρίβη σήμερα κοντά στη Μπολόνια, στην κεντρική Ιταλία, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον πύργο ελέγχου, το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, στις 16:30 ώρα Ελλάδας, από το αεροδρόμιο, ενώ στην περιοχή επικρατούσε πυκνή χιονόπτωση και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, τα οποία μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα. Η λειτουργία του αεροδρομίου Μαρκόνι, απ' όπου απογειώθηκε το αεροσκάφος, διακόπηκε, ενώ οι ταυτότητες και η εθνικότητα των θυμάτων δεν έγιναν γνωστά.

    [07] Κόσμος

    Άγνωστο πότε θα βγει από το νοσοκομείο Αναρρώνει ο Ποντίφικας

    3/3/2005 2:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Βατικανό. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Χοακίν Ναβάρο - Βαλς, η υγεία του 84χρονου Ποντίφικα βελτιώνεται διαρκώς, μετά την επιτυχημένη εγχείριση τραχειοτομής στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο πότε θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Τζεμέλι όπου νοσηλεύεται, ενώ ο Ναβάρο Βαλς δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επιστρέψει στο Βατικανό για το Πάσχα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε πως είναι πιθανό ο Πάπας να εμφανιστεί την Κυριακή στο παράθυρο του νοσοκομείου για να χαιρετήσει από εκεί τους πιστούς, όπως έκανε και την περασμένη εβδομάδα, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση. Το επόμενο ιατρικό ανακοινωθέν έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Μαρτίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σύντομη εμφάνιση-έκπληξη του Πάπα

    [08] Οικονομία

    Συνάντηση Αλογοσκούφη- Παρούμπεκ Συνεργασία Ελλάδας - Τσεχίας

    3/3/2005 2:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105.8

    Οι κλάδοι στους οποίους μπορούν να διευρύνουν την επιχειρηματική τους συνεργασία Ελλάδα και Τσεχία ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, με τον υπουργό Ανάπτυξης της Τσεχίας, Γκίρι Παρούμπεκ και την υφυπουργό για θέματα της ΕΕ, Βέρα Γιούροβα. Οι τρεις υπουργοί έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε πως η θεαματική οικονομική ανάπτυξη που πραγματοποιεί η Τσεχία τα τελευταία χρόνια δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες στον τουρισμό, το εμπόριο και τις υπηρεσίες. "Ήλθαμε εδώ πέρα για να ανταλλάξουμε εμπειρίες για τα διαρθρωτικά ταμεία και θέματα τουρισμού", δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Παρούμπεκ. Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Φώλιας, τόνισε ότι η Ελλάδα προσβλέπει και σε άλλες συνεργασίες εκτός του τουρισμού, όπως σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    [09] Οικονομία

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση Αναζητείται πολιτική λύση για ΛΑΦΚΑ

    3/3/2005 12:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/3/2005 7:42:39 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Λύση στο θέμα της καταβολής των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ επιδιώκει να δώσει η Κυβέρνηση, ακόμη και με νομοθετική ρύθμιση, ανεξάρτητα από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Την ίδια ώρα Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσσουν πυκνά πυρά. Πάντως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ανακοίνωσε, πως η εικόνα θα ξεδιαλύνει σε λίγους μήνες, όταν θα εκδικαστεί η έφεση σε πρωτόδικη απόφασή του, η οποία δικαιώνει συνταξιούχο. Την υιοθέτηση νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή των αναδρομικών ζητά από την κυβέρνηση η ΔΑΚΕ, με ανακοίνωσή της. Επίσης, εξαπολύει δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι οι λαλίστατοι σήμερα εκπρόσωποι του δεν νομιμοποιούνται να μιλάνε για τις κρατήσεις υπέρ του ΛΑΦΚΑ, αφού αυτοί τις θεσμοθέτησαν και τις διατήρησαν σε ισχύ.

    Πυκνά πυρά

    "Η θέση μας είναι σαφής κι ενώ η πολιτική του ΠΑΣΟΚ ήταν μαύρη, η δική μας πολιτική για το θέμα των συντάξεων είναι άσπρη", σχολίασαν κορυφαίες κυβερνητικές πηγές, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκουφης επανέλαβε ότι "τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, θα καταβληθούν στο σύνολο των δικαιούχων, εφόσον με αμετάκλητη δικαστική απόφαση δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος".

    Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης τόνισε ότι, "η Κυβέρνηση κατά τη συνήθη της πρακτική, προσπαθεί να μεταθέσει το θέμα στο χρόνο, δεν είναι τακτική υπεύθυνης Κυβέρνησης, είναι τακτική κλεφτοκοτάδων". Απαντώντας, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της στο θέμα, όσο ήταν Κυβέρνηση, και έκανε λόγο για "κροκοδείλια δάκρυα" εκείνων, που "χαράτσωναν και έδερναν συνταξιούχους".

    Για "πρωτοφανή εμπαιγμό" και προϊόν "κυβερνητικής μεθόδευσης", έκαναν λόγο ΚΚΕ και ΣΥΝ.

    "Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Λάθος να τρέχουν οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής ΝΔ Γιάννης Μανώλης, ο οποίος, όπως είπε, έχει υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση για καταβολή των αναδρομικών σε 5 δόσεις, ενώ για μεθόδευση, που έβγαλε νοκ άουτ τους συνταξιούχους, έκανε λόγο ο γραμματέας των συνταξιούχων της ΓΣΕΕ, Στέλιος Κολέτσης, προσθέτοντας ότι, η απόφαση να δοθούν τα αναδρομικά είναι πολιτική και πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο Πρωθυπουργός.

    [10] Μπάσκετ

    Μπατίστ: "Δεν χάνουμε στο ΟΑΚΑ"

    3/3/2005 7:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία πολύ καλή εμφάνιση 35 λεπτών και μία κακή των υπολοίπων 5 ο ΠΑΟ απώλεσε τη χρυσή ευκαιρία να νικήσει μέσα στην Ιταλία την Μπολόνια και να βρεθεί με το ενάμιση πόδι από τώρα στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα. Ο Μάικλ Μπατίστ, ο καλύτερος γι όσα λεπτά αγωνίστηκε εχτές παίκτης, μίλησε για αυτή την ήττα την οποία απέδωσε στην έλλειψη υπομονής των συμπαικτών του στο τέλος και παραδέχεται πως θα ήθελε να ήταν εντός παρκέ στην τέταρτη περίοδο.

    "Χάσαμε από τον εαυτό μας"

    Ο πάουερ φόργουορντ των "πράσινων" ξεκίνησε λέγοντας πως αυτή η ήττα έφερε μεγάλη λύπη στην ομάδα αφού "νικήσαμε τον εαυτό μας". Και συνέχισε

    "Δεν δείξαμε υπομονή στην επίθεση στα τελευταία πέντε λεπτά, όταν οι αντίπαλοι ισοφάρισαν 61-61. Στην άμυνα, νομίζω πως ήμασταν εκπληκτικοί σε όλο το διάστημα του αγώνα. Για τρία δεκάλεπτα μας έμπαιναν όλα τα σουτ, είτε από την περιφέρεια, είτε μέσα στη ρακέτα. Αγχωθήκαμε, χάσαμε τον έλεγχο και πήγαμε σε λανθασμένες επιλογές".

    Τα τρίποντα των Μπαζίλε και Βούγιανιτς, καθόρισαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την ανατροπή του σκηνικού για τους "πράσινους". Ο Μπατίστ τόνισε πως ο Μπαζίλε έκανε επιθετικό φάουλ πριν το σουτ, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα αφού "όλοι. Δεν θα σταθώ στη διαιτησία. Οι Ιταλοί τα πήγαν πολύ καλά. Έκαναν τις σωστές προσαρμογές στο τέλος. Το θέμα είναι τι κάναμε εμείς. Τους δώσαμε διαδρόμους για διεισδύσεις. Είχαμε την ευκαιρία και τη χάσαμε".

    Ο Μπατίστ ήταν πολύ καλός το χθεσινό παιχνίδι. Με 12 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής, έκανε τη διαφορά, όμως ο Ομπράντοβιτς τον απέσυρε στην τέταρτη περίοδο. Πολλοί είπαν ότι συνέχιζε να αγωνιζόταν, θα βοηθούσε πιο πολύ και ίσως η νίκη να είχε βαφτεί στα πράσινα. Ο Αμερικανός τόνισε πως κατόπιν εορτής δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν, αλλά "έπαιζα πραγματικά πολύ καλά μέχρι να βγω. Δεν είναι δική μου απόφαση. Σίγουρα θα ήθελα να ήμουν μέσα στην τέταρτη περίοδο"

    [11] Ποδόσφαιρο

    "Χάδι" η τιμωρία

    3/3/2005 6:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Από τις οκτώ αγωνιστικές, που φάνταζαν ως την πιο βαριά ποινή, τελικά ο αμυντικός του ΠΑΟ, θα εκτίσει μία. Αυτό αποφασίστηκε μετά την απολογία του Έλληνα παίκτη, ο οποίος κατηγορούνταν για την συμπεριφορά του και το "σπρώξιμο" προς τον Αβραάμ Κεμπαρίδη κατά τη διάρκεια του αγώνα των "πράσινων" με την Κέρκυρα για το Πρωτάθλημα. Ο Γκούμας, θα χάσει έναν αγώνα, καθώς είχε τέσσερις κίτρινες κάρτες, κάτι που αυτομάτως επιφέρει άλλη μια αγωνιστική τιμωρίας και αναμένεται να απουσιάσει στο παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή ή στην Πανιώνιο. Με πρόστιμο12.000 ευρώ, για τον ίδιο λόγο, τιμωρήθηκε και ο ΠΑΟ, ενώ θα πληρώσει και +3.000 ευρώ για την ρίψη φωτοβολίδων στον αγώνα με τους Φαίακες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η αναπαράσταση του Γκούμα

    [12] Ποδόσφαιρο

    Περιμένοντας τους Καστίγιο και Τζιοβάνι

    3/3/2005 5:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, προχώρησαν σήμερα οι Νέρι Καστίγιο και Τζιοβάνι. Συγκεκριμένα, ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός έχει ενοχλήσεις στη μέση και σήμερα ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα, που περιελάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση, ενώ ο Βραζιλιάνος υπέστη τράβηγμα στο χτεσινό παιχνίδι Κυπέλλου με την Καστοριά και έκανε θεραπεία. Και οι δύο πάντως θα "ξαναδοκιμάσουν" αύριο και εκεί θα διαπιστωθεί για το αν θα μπορέσουν να αγωνιστούν κόντρα στον ΠΑΟΚ.

    Εντάξει ο Μαυρογενίδης, σύστημα σαν τη Σοσό

    Τα ευχάριστα για τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ήρθαν από τη μεριά του Δημήτρη Μαυρογενίδη. Ο μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού, ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε στη διάθεση του Σερβοέλληνα τεχνικού για την Τούμπα.

    Από εκεί και πέρα, ο "Ντούσκο" προσανατολίζεται να παρατάξει την ενδεκάδα "νίκης και πρόκρισης" επί της Σοσό. Αυτό σημαίνει πως θα ξεκινήσει κόντρα στον "δικέφαλο του Βορρά" με τρεις στην άμυνα, που σημαίνει πως αν χρησιμοποιηθεί αυτό το σχήμα, εκεί θα βρίσκονται οι Σούρερ, Ανατολάκης και Κωστούλας.

    [13] Ποδόσφαιρο

    Διαμαρτυρία Μπέου

    3/3/2005 5:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την επίσκεψη των αξιωματούχων της UEFA στην Αθήνα, ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε προς τους δημοσιογράφους για τα όσα ακολούθησαν μετά το απιχνίδι της ομάδας του με τη Δυναμό Τιφλίδας και τη νίκη των "κυανέρυθρων". Ο κ. Μπέος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος, όπως και οι παίκτες αλλά και ο προπονητής της ομάδας, πράγμα που οδήγησε στις μη δηλώσεις του κ. Βαζάκα και των παικτών μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ εχτές για το Κύπελλο Ελλάδας. Πάντως δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι ήρθαν οι "επιθεωρητές" αλλά "το ότι έκαναν δηλώσεις".

    "Δεν πρέπει να βάζουν λόγια στο κλιμάκιο"

    Οι δηλώσεις του κ. Μπέου ήταν :

    «Υπήρχε δυσαρέσκεια από παίκτες και προπονητή, με αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν και έτσι αποφάσισαν να μην κάνουν δηλώσεις. Ο κύριος Μπέος ή ο Πανιώνιος δεν αμφισβήτησαν ότι ήρθαν οι επιθεωρητές της UEFA, αλλά αμφισβητούμε το ότι έκαναν δηλώσεις. Κάποιοι δημοσιογράφοι, που θέλουν να αποκαλούνται δημοσιογράφοι, έγραψαν κάποια πράγματα σαν δήθεν δηλώσεις των επιθεωρητών της UEFA. Δεν πρέπει βάζουν λόγια ότι τα είπε ο κύριος Κάπλ ή οποιοδήποτε άλλος χωρίς να έχουν ειπωθεί.

    Η ανακοίνωση που βγάλαμε, αφορά κάποιους δημοσιογράφους που έγραψαν δηλώσεις αξιωματούχων, χωρίς να έχουν γίνει. Δεν λέω ότι ποδοσφαιριστές, όπως ο Ντρόμπνι ή κάποιοι άλλοι είπαν κάποια πράγματα, αλλά να λέμε ότι τα είπαν αξιωματούχοι, είναι ντροπή. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό, να γράφουμε αλήθειες. Βγήκε ο κύριος Θωμαίδης και σε μια εκπομπή, είχε έναν άνθρωπο στα χωράφια και έκανε ότι είναι ο Κώστας Σ. Αυτόν λοιπόν τον Κώστα, είχαν όλες οι εφημερίδες και στις δηλώσεις του, δεν είπε πουθενά ότι το παιχνίδι του Πανιωνίου ήταν στημένο. Αυτό που με απασχολεί είναι αν υπάρχει πραγματικά δελτίο ή προϋπήρχε από οποιοδήποτε πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, που να έχει παίξει το παιχνίδι οπουδήποτε είτε σε Ελλάδα, Αγγλία ή Ζαϊρ. Με στοιχεία όμως».

    [14] Μπάσκετ

    "Ψήφισαν" Κάρτερ στη Φιλαδέλφεια

    3/3/2005 1:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σαρωτικός για άλλη μια βραδιά ο Βινς Κάρτερ οδήγησε τους Νετς σήμερα τα ξημερώματα τους στη νίκη 83-99 μέσα στη Φιλαδέλφεια, επί των Σίξερς που για μια φορά ακόμη τα περίμεναν όλα από τον Άλεν Αίβερσον, που πέτυχε 37 πόντους. Τελικά όμως οι 32 πόντοι του Κάρτερ αποδείχθηκαν σημαντικότεροι, αφού οι 26 εξ αυτών επιτεύχθηκαν στο β ημίχρονο. Στη Βοστώνη, οι Σέλτικς επικράτησαν με 104-101 των Λέικερς. Για τους φιλοξενούμενους, ο Κόμπι Μπράιαντ σημείωσε 26 πόντους, αλλά τουλάχιστον αθωώθηκε στη δικαστική περιπέτεια που είχε με την 20χρονη κοπέλα που τον κατηγορούσε για βιασμό. Η ενάγουσα απέσυρε τις κατηγορίες και στη συνέχεια προχώρησε με τον άσο των Λεϊκερς σε διακανονισμό. Παρελθόν από εξάλλου από τον πάγκο του Πόρτλαντ αποτελεί ο Μορίς Τσικς, μετά την ήττα από το Ντιτρόϊτ, καθώς ήδη το νεαρό προπονητή διαδέχθηκε ο Κέβιν Πρίτσαρντς.

    Για έβδομη συνεχόμενη αναμέτρηση οι Λος Αντζελες Κλίπερς διατήρησαν αλώβητη την έδρα τους, καθώς με τον Κόρεϊ Μάγκιτ να σημειώνει 34 πόντους επικράτησαν με 101-92 των Ντάλας Μάβερικς.

    Τα υπόλοιπα αποτελέσματα των αγώνων: Ουάσινγκτον-Χιούστον 101-98, Ορλάντο-Σακραμέντο 114-111, Κλίβελαντ-Σιάτλ 86-103, Μινεσότα-Γκόλντεν Στέιτ 93-99, Σαν Αντόνιο-Τορόντο 92-86, Νέα Ορλέανη-Σαρλότ 94-85, Γιούτα-Ατλάντα 96-74

    [15] Μπάσκετ

    Μαρούσι: Πάει για νίκη στην Πάτρα

    3/3/2005 6:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τρεις απουσίες, εκ των οποίων η μία πολύ σημαντική, "πονοκεφαλιάζουν" τον Παναγιώτη Γιαννάκη, εν όψει του αγώνα του Αμαρουσίου κόντρα στον Απόλλωνα στην Πάτρα. Ο Μπλάγκοντα Σέκουλιτς από τους βασικούς και οι νεαροί Στεφανίδης και Λόλας ταλαιπωρούνται από ίωση, όμως από αύριο αν όλα είναι θετικά, θα επανέρθουν στην προπόνηση και θα τεθούν στη διάθεση του "δράκου". Από εκεί και πέρα, ο σέντερ των "κίτρινων" Σάσα Σμίλιανιτς, δήλωσε πως αναμένει ένα δύσκολο παιχνίδι σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με μόνο στόχο τη νίκη.

    "Μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια"

    Ο "ψηλός" της ομάδας του Αμαρουσίου, τόνισε πως θέλει προσοχή, "αφού αυτή τη στιγμή ο Απόλλωνας είναι φορμαρισμένος και έχει καλή ομάδα". Όμως όπως και σε κάθε αγώνα, θα πάνε για τη νίκη χωρίς να κοιτάξουν καθόλου τη βαθμολογία, βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό, και δεν " κάνουμε υπολογισμούς".

    Κλείνοντας, τόνισε πως περιμένει να αγωνιστεί κόντρα σε μία ομάδα που θέλει πάση θυσία τη νίκη και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που θα παίξει σε ένα γεμάτο γήπεδο. "Εμείς θα πάμε έτοιμοι να παίξουμε ένα ντέρμπι σε ένα γεμάτο γήπεδο. Μας αρέσουν αυτά τα παιχνίδια, γιατί δίνουν χρώμα στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μας βοηθάνε να εξασκήσουμε και να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα μας. Δεν κοιτάμε την βαθμολογία, ούτε. Το μυαλό μας είναι σε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά".

    [16] Βόλεϊ

    Κορυφαίος και των... πάγκων ο Καζάζης

    3/3/2005 3:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί το 2005 να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Στέλιο Καζάζη, αφού αμέσως μετά τον αγώνα των προκριματικών ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ στη Βιέννη με τη αυστριακή Χοτβόλεϊ, υπέβαλλε την παραίτησή του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά η συνέχεια ασφαλώς φαίνεται να τον αποζημιώνει και με το παραπάνω. Πριν από λίγες μέρες ο άνθρωπος που αναδείχθηκε μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, "κορυφαίος Έλληνας παίκτης του αιώνα", σήμερα ζευγάρωσε τους τίτλους του, καθώς μέσα από ανάλογη διαδικασία αναδείχθηκε και καλύτερος προπονητής της σεζόν Α1 Ανδρών 2003-2004 για την κατάκτηση του τίτλου στο "τριφύλλι". Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες για την περσινή χρονιά κατέκτησε ο πρώην τεχνικός Κώστας Τσίγγος, ενώ καλύτερος διαιτητής της περσινής αναδείχθηκε ο Βασίλης Ράπτης. Στην ψηφοφορία της ΕΟΠΕ συμμετείχαν αθλητές, προπονητές, διαιτητές, δημοσιογράφοι και φίλαθλοι.

    Δεν ξέχασε τους αθλητές του

    "Μεγάλο μερίδιο έχουν οι περσινοί αθλητές μου που έφεραν το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό και θέλω να το αφιερώσω στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού γιατί χωρίς αυτούς δεν θα καταφέρναμε τίποτα", δήλωσε ο Στέλιος Καζάζης, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Την πρώτη τριάδα, μαζί με τον Καζάζη, συμπληρώνουν ο Κώστας Αρσενιάδης του Παγκρατίου και ο Άρης Αγγελόπουλος, που πέρυσι ήταν στον πάγκο της ΕΑ Πατρών και οδήγησε την ομάδα για πρώτη φορά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ενώ φέτος είναι βοηθός του Κώστα Χαριτωνίδη στην Εθνική Ανδρών.

    Αιφνιδιασμένος από τον τίτλο δήλωσε ο τεχνικός Κώστας Τσίγκος, που ψηφίστηκε ως κορυφαίος προπονητής της Α1 Ανδρών, για το συνολικό του έργο στον πάγκο του Απολλώνιου Κερατσινίου, που σε 4 χρόνια οδήγησε την ομάδα του Κερατσινίου από τα μπαράζ παραμονής στην Β Εθνική στην πέμπτη θέση της Α1 κατηγορίας. "Αιφνιδιάσθηκα και ειλικρινά δεν το περίμενα", δήλωσε ο Κώστας Τσίγκος και πρόσθεσε: "Ευχαριστώ αυτούς που με ψήφισαν, αλλά και όλες τις αθλήτριες με τις οποίες δούλεψα επί τέσσερα χρόνια, καθώς και τους συνεργάτες μου και τη διοίκηση του Απολλώνιου που μου επέτρεψε να εργασθώ χωρίς καμία παρέμβαση". Ο Τσίγγος θα τιμηθεί κατά τη διάρκεια του φάιναλ έιτ του Κυπέλλου Γυναικών που θα γίνει στο Κερατσίνι (17-20 Μαρτίου). Εκεί, θα τιμηθούν και οι MVP της περσινής περιόδου, Μαρία Γκαραγκούνη και Σοφία Ιορδανίδου.

    Καλύτερος διαιτητής της περσινής περιόδου ψηφίστηκε ο Βασίλης Ράπτης του Συνδέσμου Αθηνών. Δεύτερος ήρθε ο Γιώργος Γεωργουλέας (ΣΥ.Δ.ΠΕ. Αθήνας) και τρίτος ο Σάββας Ιορδανίδης (ΣΥ.Δ.ΠΕ. Αχαϊας). Ο Βασίλης Ράπτης είναι 46 χρονών, διεθνής διαιτητής από το 1997 και υπεύθυνος διαιτησίας στο μπιτς βόλεϊ. Εργάζεται ως διευθυντής στο 12ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα και δήλωσε: "Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και την ΚΕΔ για τις ευκαιρίες που μου έδωσαν, τους συναδέλφους μου που με βοήθησαν να ανεβάσω την απόδοση μου, αλλά και τους δασκάλους μου για τις συμβουλές που μου έδωσαν και εξακολουθούν να μου δίνουν. Χάρη σε όλους αυτούς έφτασα ως εδώ".

    [17] Βόλεϊ

    Και το όνομα αυτού... Αλέξανδρος

    3/3/2005 2:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με πρόθεση να ξεπεράσει, ει δυνατόν, τη φήμη του γνωστού "γλάρου Ιωνάθαν" του μυθιστορήματος του Ρίτσαρντ Μπαχ, η μασκότ του φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λίγκ της Θεσσαλονίκης (26-27 Μαρτίου) μέσω της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε στο www.iraklisvolley.gr, βαπτίστηκε "Αλέξανδρος". Σύντομα άλλωστε το ΤΑΠ Ηρακλής σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει τόσο τον φτερωτό "Αλέξανδρο" στο φίλαθλο κοινό του βόλεϊ όσο και τα συλλεκτικά προϊόντα που θα διατίθενται από την μπουτίκ της.

    [18] Βόλεϊ

    Ανάρπαστα τα εισιτήρια για ΣΕΦ, Πυλαία

    3/3/2005 2:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η αντίστροφη μέτρηση για το φαϊναλ φορ του Τοπ Τιμς Καπ άρχισε καθώς ήδη έχουν προπωληθεί περίπου 2000 εισιτήρια των αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 11 και 12 Μαρτίου. Από αύριο εξάλλου οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τα γραφεία του ερασιτέχνη, στην πλατεία Αλεξάνδρας (τηλ. 2104190902) από τις 10 το πρωί ως τις 5μμ. Τη Δευτέρα τα μαγικά χαρτάκια θα πωλούνται τις ίδιες ώρες στα εκδοτήρια του γηπέδου "Καραισκάκη", ενώ πολύ σύντομα θα λειτουργήσει και περίπτερο στην πλατεία Κοραή. Το κόστος τους κυμαίνεται στα 15 ευρώ για κάθε ημέρα, 25 και για τις δύο, ενώ 5 θα στοιχίζουν τα παιδικά. Η είσοδος θα είναι γενική και θα μπορεί ο φίλαθλος να επιλέξει που θα καθίσει, αλλά θα εκδοθούν και κάποια εισιτήρια που θα στοιχίζουν 20 Ευρώ για κάθε ημέρα, με αριθμημένες θέσεις. Με γοργούς ρυθμούς εξάλλου συνεχίζεται και η διάθεση των εισιτηρίων του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών που θα γίνει στην Πυλαία (26-27 Μαρτίου).

    [19] Ποιός είπε ότι η μουσική... εξημερώνει τα ήθη;

    3/3/2005 1:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ούτε τον ίδιο του τον εαυτό δεν κατάφερε να ξεγελάσει ο Αμερικανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητή της πυγμαχίας, Μάικ Τάισον, ο οποίος χθες κατά την άφιξή του στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας για να παρακολουθήσει το γνωστό φεστιβάλ τραγουδιού, εξέφρασε την επιθυμία να αλλάξει ζωή. "Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις" όμως ο 38χρονος "Iron Mike" ανακοίνωσε πως προετοιμάζεται για την επιστροφή του στα ρινγκ. Μάλιστα σε δηλώσεις του προσδιόρισε χρονικά την ενεργό του δράση στις 20 Ιουνίου: "Λογικά θα είναι στην Ουάσινγκτον. Δεν έχει οριστεί ακόμη ο αντίπαλος μου, αλλά η επιστροφή μου είναι σίγουρη" τόνισε ο Ταϊσον.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο... στρίγγλος γίνεται "αρνάκι"

    [20] Πενθεί ένας μύθος του γκόλφ

    3/3/2005 11:50:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τραγικές στιγμές ζει ο 65χρονος Αμερικανός μύθος του γκολφΤζακ Νίκλαους, ο οποίος έχασε χθες το μόλις 17 μηνών εγγονό του, από πνιγμό. Ο μικρός που είχε βγει να παίξει στον κήπο του σπιτιού του παππού του, στο Νορθ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα κάποια στιγμή διέφυγε της προσοχής των μεγάλων και πνίγηκε στο εξωτερικό τζακούζι. Όταν η νταντά βρήκε μετά από λίγη ώρα το μωρό, που είχε και το όνομα του παππού του, διατηρούσε ακόμη τις αισθήσεις του, αλλά τελικά ξεψύχησε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

    [21] Πολιτισμός

    Αποκάλυψε αρχαιολογικούς θησαυρούς Η "χαμένη Ατλαντίδα" του τσουνάμι

    3/3/2005 2:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Η 26η Δεκεμβρίου θα μείνει στη μνήμη μας ως μία μέρα ανείπωτης καταστροφής. Ο θάνατος και η δυστυχία έπνιξαν τη Νοτιοανατολική Ασία και το τσουνάμι, που ακολούθησε τον ισχυρό σεισμό, έγινε συνώνυμο του πόνου. Οι καταστροφές ανείπωτες. Χιλιάδες άνθρωποι δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν από την ορμή του, χιλιάδες άλλοι έμειναν πίσω για να θρηνούν. Την ώρα, όμως, που το τσουνάμι έπνιγε τις ελπίδες χιλιάδων ανθρώπων, έφερνε στο φως αρχαιολογικούς θησαυρούς, που μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο στη φαντασία. Στην Ινδία μάλιστα, έφερε στο φως τα ερείπια μίας μυθικής πόλης, την οποία οι επιστήμονες δεν είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν. Οι πέτρες, που βρέθηκαν δείχνουν, ότι είναι λαξευμένες από χέρι ανθρώπου και πιθανότατα ανήκουν στη μυθική πόλη Μαχαμπαλιπουράμ, κοντά στην ακτή Ταμίλ Ναντού.

    Τους οδήγησαν μαρτυρίες κατοίκων

    Ο μύθος λέει, ότι η πόλη ήταν τόσο όμορφη, που οι θεοί τη ζήλεψαν και έστειλαν πλημμύρα για να τη αφανίσουν. Από την οργή τους γλίτωσε μόνο ο ένας από τους επτά ναούς της. Το δυνατό κύμα της 26ης Δεκεμβρίου, όμως, μετακίνησε την άμμο και τα ερείπια της πόλης βγήκαν στο φως.

    Στην ανακάλυψη της πόλης οδήγησαν οι αναφορές των κατοίκων, που έλεγαν, ότι την ώρα, που αποτραβήχτηκε η θάλασσα είδαν τα ερείπια ενός ναού. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής Αλόκ Τριπάθι, οι πέτρες που βρέθηκαν είναι λαξευμένοι σε τέλειο ορθογώνιο σχήμα και τοποθετημένοι στη σειρά.

    Τα αρχαία "δώρα" του τσουνάμι αναμένονται να παρουσιαστούν στο διεθνές σεμινάριο ναυτικής αρχαιολογίας τον επόμενο μήνα στο Δελχί.

    Στην ίδια περιοχή, νωρίτερα τον Φλεβάρη είχε ανακαλυφθεί ένα γρανιτένιο λιοντάρι, το οποίο όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, είχε μείνει θαμμένο κάτω από την άμμο για αρκετούς αιώνες.

    Οι αρχαιολόγοι ερευνούν την περιοχή για τουλάχιστον τρία χρόνια, καθώς μία άλλη κατάδυση είχε αποκαλύψει ένα τουλάχιστον ναό, πιθανότατα από μία βυθισμένη πόλη.

    [22] Υγεία

    Εξετάζουν το ενδεχόμενο Πιθανό κρούσμα Κρόιτσφελντ Γιάκομπ σε άνθρωπο

    3/3/2005 4:05:00 μμ

    Το ενδεχόμενο ένας άνθρωπος να πέθανε από τη νόσο Κρόιτσφελντ Γιάκομπ, τη νόσο των τρελών αγελάδων, εξετάζει το υπουργείο Υγείας του Μαρόκου. Αν ο φόβος των γιατρών επιβεβαιωθεί, τότε θα είναι το πρώτο κρούσμα Κρόιτσφελντ Γιάκομπ, που προσβάλλει άνθρωπο στο Μαρόκο. "Δεν είμαστε 100% σίγουροι, καθώς εξακολουθούμε να κάνουμε εξετάσεις, αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό να πέθανε από τη νόσο Κρόιτσφελντ Γιάκομπ", δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Όπως ανακοινώνει το υπουργείο, ο 61χρονος άνδρας επισκεπτόταν τακτικά την Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποια συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα. Ο άνδρας πέθανε την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Καζαμπλάνκας.

    [23] Τεχνολογία

    Προκάλεσε απανωτές εκρήξεις Στα ίχνη νέου διαστημικού αντικειμένου

    3/3/2005 1:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Στην ανακάλυψη ενός αγνώστου διαστημικού αντικειμένου οδήγησε μία παράξενη και πανίσχυρη έκρηξη ραδιοκυμάτων από το κέντρο του γαλαξία. Όπως υποστηρίζουν οι αστρονόμοι, η έκρηξη ενδέχεται να προέρχεται από αυτό το διαστημικό αντικείμενο. Μάλιστα, ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής φυσικής του Κολεγίου Σουίτ Μπράιαρ της Βιρτζίνια, Σκοτ Χάιμαν, τόνισε χαρακτηριστικά, πως "κερδίσαμε το τζακ-ποτ". Σύμφωνα με τον ίδιο, μια εικόνα του κέντρου του Γαλαξία σχηματισμένη από ραδιοκύματα μήκους περίπου ενός μέτρου αποκάλυψε, ότι μέσα σε διάστημα επτά ωρών (τη νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου προς την 1η Οκτωβρίου 2002) σημειώθηκαν πέντε εκρήξεις, ανά τακτά διαστήματα, από το άγνωστο αντικείμενο. Η "πηγή" των εκρήξεων μπορεί να απέχει από τη Γη από 300 έως 24.000 έτη φωτός.

    Έντονο ενδιαφέρον

    Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι εκρήξεις δεν μπορεί να προέρχονται από κάποιο πάλσαρ. Η πηγή τους ενδέχεται να είναι ο καφέ νάνος ενός "μάγκνεταρ", ενός εξαιρετικά σπάνιου, εξωτικού άστρου νετρονίων με πανίσχυρο μαγνητικό πεδίο.

    Ονόμασαν το αντικείμενο αυτό GCRT J1745-3009 και αναμένουν, πως η ανακάλυψή του θα προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των αστροφυσικών, που θα θελήσουν να μελετήσουν το φαινόμενο.

    Μάλιστα, όπως τονίζουν ακόμα πιο σημαντική είναι η πιθανότητα τα ραδιοκύματα να περιέχουν άλλα γρήγορα και εφήμερα ραδιοκύματα, τα οποία οι επιστήμονες ονομάζουν "μπέρπερς".

    Ο Σκοτ Χάιμαν και η ομάδα του, έκαναν την ανακάλυψη από το ραδιοτηλεσκόπιο του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών στο Νέο Μεξικό.

    [24] Παράξενα

    "Βρώμικο" διαζύγιο

    3/3/2005 4:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η 36χρονη Μίνα και ο σύζυγός της από το Ιράν ζούσαν ευτυχισμένοι, μέχρι που κάτι στο γάμο τους άρχισε να μυρίζει άσχημα. Όχι, δεν ήταν η μεταξύ τους ατμόσφαιρα που μύριζε μπαρούτι, αλλά ο σύζυγος που είχε να κάνει μπάνιο έναν ολόκληρο χρόνο, με αποτέλεσμα η 36χρονη να καταφύγει στο δικαστήριο οικογενειακών υποθέσεων της Τεχεράνης, ζητώντας διαζύγιο. Όπως εξήγησε η Μίνα, ο άνδρας της μύριζε τόσο άσχημα, που τα παιδιά τους και οι συνάδελφοί του τον πλησίαζαν μόνο με ...μανταλάκι στη μύτη! "Ούτε να βγούμε έξω δεν μπορούμε. Είναι μεγάλη ντροπή για εμάς", είπε χαρακτηριστικά η 36χρονη. Πάντως, παλαιότερα ο σύζυγος είχε μανία με το ντους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Μίνα, έπασχε από φοβία για τη βρωμιά, με αποτέλεσμα να κάνει τουλάχιστον τρία ντους την ημέρα και να πλένει τα χέρια του κάθε πέντε λεπτά. Μετά από οκτώ χρόνια, όμως, η 36χρονη δεν άντεξε τις παράξενες φοβίες του συζύγου της και αποφάσισε να τον εγκαταλείψει για χάρη της όσφρησης, αλλά και της υγιεινής.

    [25] Μπάσκετ

    Γλίτωσε τα δικαστήρια ο Κόμπι Μπράιαντ

    3/3/2005 5:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έληξε το θέμα, κατά τα φαινόμενα, για τον παίκτη των Λ.Α. Λέικερς, με το οποίο κατηγορούνταν από μία 21χρινη κοπέλα, (τότε 19 αφού η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση έγινε το 2003), για βιασμό. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών ήρθαν σε συμφωνία, όπως αναφέρθηκε και σε επίσημη κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως "η υπόθεση έκλεισε με την ικανοποίηση των δύο μερών". Στην ίδια ανακοίνωση τονίστηκε ότι "ο Μπράιαντ, η νεαρή γυναίκα και οι δικηγόροι τους συμφώνησαν να μην κάνουν πλέον σχόλια σχετικά με το θέμα". Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2003 η (τότε) 19χρονη υπάλληλος ξενοδοχείου στο Κολοράντο κατέθεσε μήνυση για βιασμό εναντίον του γκαρντ των «Λιμνανθρώπων». Από την πλευρά του, ο 26χρονος παίκτης, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, είχε παραδεχθεί ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα, ωστόσο υποστήριζε ότι η πράξη ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας.

    [26] Κοινωνία

    Το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι Κλιματισμός στον ΗΣΑΠ

    3/3/2005 5:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ένα νέο βήμα εκσυγχρονισμού κάνει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, έπειτα από 136 χρόνια ταξιδιών στις ράγες. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, μέχρι το καλοκαίρι τα βαγόνια του ΗΣΑΠ θα αποκτήσουν κλιματισμό, ενώ γίνονται προσπάθειες για να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει ο κλιματισμός νωρίτερα. Με αφορμή τα "γενέθλια" του ηλεκτρικού, ο κ. Λιάπης επισκέφθηκε το πρωί το σταθμό του Πειραιά, το αμαξοστάσιο και το μουσείο που κατασκευάζεται εκεί. Πάντως, με την εγκατάσταση του κλιματισμού, οι περίπου 400.000 επιβάτες που διακινούνται καθημερινά με τον ΗΣΑΠ θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να τον επιλέξουν.

    [27] Κοινωνία

    Κόντρα στη Βουλή για τα οικονομικά των μητροπόλεων Απολογιών συνέχεια στη ΔΙΣ

    3/3/2005 5:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/3/2005 7:00:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Οι καταγγελίες κατά ιεραρχών βρέθηκαν και σήμερα στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ικανοποιητικές κρίθηκαν οι εξηγήσεις του μητροπολίτη Τριφυλίας, που δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι η φωτογραφία της "Αυριανής" που τον εμφανίζει σε "ροζ" περιπτύξεις είναι φωτομοντάζ. Όπως τόνισε ο κ. Στέφανος, δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ενώ αναμένεται η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς ο ιεράρχης έχει υποβάλει μήνυση κατά της εφημερίδας. Παράλληλα, η Σύνοδος ζήτησε γραπτές εξηγήσεις από τον μητροπολίτη Ζακύνθου όχι για τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά για την περιφρονητική δήλωσή του κατά των αποφάσεων της Ιεραρχίας. Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσόστομος έκανε λόγο για χαλκευμένα δημοσιεύματα με στόχο τη φίμωσή του. Επίσης, με απόφαση της ΔΙΣ, θα διενεργηθεί ανάκριση από τον μητροπολίτη Πειραιώς σε βάρος του ιερομόναχου Νικόδημου Φαρμάκη για υπόθεση οπλοφορίας του και συμμετοχής του στην υπόθεση Βαβύλη - Τριανταφυλλάκη. Στο μεταξύ, κόντρα στη Βουλή πυροδότησε το θέμα του διαχειριστικού ελέγχου των μητροπόλεων.

    "Πυρά" στη Βουλή

    Αντικείμενο αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποτέλεσε το θέμα του οικονομικού διαχειριστικού ελέγχου των μητροπόλεων.

    Οι υφυπουργοί Οικονομίας και Παιδείας διευκρίνισαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν εισαγγελικής εντολής, απορρίπτοντας σχετικές προτάσεις του βουλευτή του ΣΥΝ, Γιάννη Δραγασάκη και του ανεξάρτητου βουλευτή, Ανδρέα Ανδριανόπουλου, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αδράνεια.

    Απαντώντας στον κ. Δραγασάκη, ο υφυπουργός Οικονομίας, Αδάμ Ρεγκούζας, τόνισε πως έλεγχος μπορεί να γίνει μόνο σε περιπτώσεις συγκεκριμένων καταγγελιών. "Δεν χρειάζεται εισαγγελική παραγγελία", υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΝ, τονίζοντας ότι ο έλεγχος είναι προληπτικός.

    Στο μεταξύ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την επερώτηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου να γίνει έλεγχος στη Χρυσοπηγή, ο μητροπολίτης Πειραιώς, Καλλίνικος, κάλεσε την πολιτεία ή οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο όργανο θελήσει να κάνει διαχειριστικό έλεγχο.

    "Νοσηρότητα στις δημοκρατίες αποτελούν παραεκκλησιαστικές αδελφότητες τύπου Χρυσοπηγής", απάντησε ο κ. Κωνσταντόπουλος και επέκρινε την κυβέρνηση και προσωπικά την υπουργό Παιδείας για σιωπή και αδράνεια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξηγήσεις από τον Τριφυλλίας

    Εξηγήσεις μητροπολιτών στη ΔΙΣ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 March 2005 - 17:56:48 UTC