Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες ώρες στα Λάβαρα Έβρου
  • [02] Στο κόκκινο και πάλι ο Έβρος
  • [03] Διαμάχη για το ΛΑΦΚΑ
  • [04] Χάραξη νέας εποχής στο ΠΑΣΟΚ
  • [05] Περιοδεία Καραμανλή στα Βαλκάνια
  • [06] Βαριά καμπάνα σε φαρμακοποιό
  • [07] Δολοφονήθηκε Ιρακινός δικαστής
  • [08] Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ουρουγουάης
  • [09] Μέτρα για τα λιμάνια
  • [10] "Φτηνά τη γλίτωσε" ο Μουρίνιο
  • [11] Ανανέωσε με Χαλκηδόνα ο Μικές
  • [12] Νταμπίζας: "Καλύτερη η Νιούκαστλ"
  • [13] Χαμηλούς τόνους από τον Κατσικάρη
  • [14] Γκαγκαλούδης: "Θέμα καρδάς"
  • [15] Μπίζα: "Δεν θα έρθουμε για τουρισμό"
  • [16] Η ΕΑΠ βάλλει κατά της διαιτησίας
  • [17] Ο... στρίγγλος γίνεται "αρνάκι"
  • [18] Του "έκαψαν τη γούνα"...
  • [19] Τα λάθη έφεραν την ήττα

    [01] Κοινωνία

    Έσπασε κεντρικό ανάχωμα Κρίσιμες ώρες στα Λάβαρα Έβρου

    2/3/2005 10:18:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/3/2005 6:00:29 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΕΡΑ

    Εξαιρετικά δύσκολη και μη ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο νομό Έβρου, καθώς η στάθμη των ποταμών Έβρου και Άδρα παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας. Στο χωριό Λάβαρα έσπασε το κεντρικό ανάχωμα και τα νερά μπήκαν σε πολλά σπίτια. Με βάρκες απομακρύνονται και οι τελευταίοι κάτοικοι από τα σπίτια τους, καθώς το νερό σε ορισμένα σημεία απειλεί να καλύψει εντελώς, αγροικίες και αποθήκες. Μεγάλες ποσότητες νερού χύνονται στα Κάτω Λάβαρα, όπου βρίσκονται περίπου 200 σπίτια. Σύμφωνα με το δήμαρχο της περιοχής πλημμύρισαν 50 σπίτια. Όλοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν νωρίς το πρωί τα σπίτια τους με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και του στρατού. Εν τω μεταξύ, χιονίζει στον Έβρο, κάνοντας δύσκολο το έργο των συνεργείων.

    Τεράστιες ζημιές

    "Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ωστόσο δεν κινδυνεύει ο κόσμος", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο έπαρχος Έβρου, Θεόδωρος Κουγκουσκίδης. Τα νερά στα Κάτω Λάβαρα έχουν φτάσει σχεδόν μέχρι τον κεντρικό δρόμο του οικισμού. Οι μεγάλες ποσότητες νερού από βόρεια κινούνται προς το νότο και υπερχειλίζουν στα Κάτω Λάβαρα, καθώς όπως φαίνεται υποχώρησε το κεντρικό ανάχωμα 2 χλμ από τον οικισμό. Στον κάμπο των Λαβάρων χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα έχουν καλυφθεί από 2 μέτρα νερό. Τεράστιες είναι οι ζημιές για τους αγρότες της περιοχής που δεν θα μπορέσουν να σπείρουν τη φετινή σοδειά. Οι αρμόδιες αρχές σχεδιάζουν να προκαλέσουν τεχνητή υπερχείλιση και σε άλλα σημεία για να αποφορτίσουν την κατάσταση στα Κάτω Λάβαρα, που δέχονται το περισσότερο νερό. Ενδεχομένως, θα σπάσουν τα αναχώματα που βρίσκονται πριν και μετά τα Κάτω Λάβαρα, ώστε τα νερά να διοχετευτούν σε χωράφια και στο Αμόριο και στην Κορνιοφωλιά.

    Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του στρατού. Το οδικό δίκτυο δεν κινδυνεύει, όμως προβλήματα προκαλεί η υπερχείλιση των υδάτων στη σιδηροδρομική γραμμή. Εκτός από τα Κάτω Λάβαρα, κανένας άλλος οικισμός δεν απειλείται.

    Να σημειωθεί ότι η στάθμη του νερού στο Πύθειο υποχώρησε από τα 6,70 μέτρα στα 6,15, παραμένοντας, ωστόσο πάνω από το όριο συναγερμού που είναι τα 5,70 μέτρα.

    Στα λευκά η Θεσσαλονίκη

    Λόγω των χιονοπτώσεων, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Σερρών, Φλώρινας, Κοζάνης, Πιερίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, βόρειας και δυτικής Χαλκιδικής, Θράκης, ενώ στον νομό Γρεβενών παραμείνουν κλειστά μόνο τα Δημοτικά. Κλειστά είναι και τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

    Χιονίζει από το πρωί στην Θεσσαλονίκη. Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πυκνή χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και του παγετού που σχηματίστηκε τόσο στην κίνηση των οχημάτων όσο και των πεζών.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας. Η χρήση των αλυσίδων είναι απαραίτητη και στα οχήματα που κινούνται σε πολλούς δρόμους της κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη.

    Έκλεισε τα ξημερώματα το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, λόγω της χιονόπτωσης. Οι πτήσεις των αεροσκαφών ξεκίνησαν περίπου μετά τις 7:30 το πρωί, μόλις ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στις πίστες και στους διαδρόμους προσγείωσης.

    Οι δρόμοι εμφανίζουν επικίνδυνη ολισθηρότητα, ενώ οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και όπου κρίνουν σκόπιμο να κάνουν χρήση αλυσίδων, προκειμένου να αποφύγουν τα δυσάρεστα.

    Συνεργεία των δήμων προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ρίχνοντας αλάτι, από τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Προβλήματα στη Φθιώτιδα

    Στο νομό Φθιώτιδας, κλειστά παραμένουν τα σχολεία, λόγω χιονοπτώσεων.

    Η συγκοινωνία στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και του Δομοκού έχει σταματήσει, ενώ σε όλο επαρχιακό δίκτυο είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία στο Εθνικό δίκτυο Λαμίας-Θεσσαλονίκης, όταν νταλίκα ανετράπη στο 217 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τη Λαμία. Η πλατφόρμα έκλεισε κάθετα όλη την Εθνική οδό και διέκοψε την κυκλοφορία για περισσότερο από μία ώρα. Ο οδηγός ενός ΙΧ που ακολουθούσε την νταλίκα και δεν την είδε ντεραπαρισμένη έπεσε με δύναμη πάνω της, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με γερανούς ανέσυραν την νταλίκα και αποκατέστησαν πριν λίγο την κυκλοφορία στο Εθνικό δίκτυο. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, Λαμίας - Άμφισσας και Λαμίας-Καρπενησίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο κόκκινο και πάλι ο Έβρος

    [02] Κοινωνία

    Σε λευκό κλοιό η Βόρεια Ελλάδα Στο κόκκινο και πάλι ο Έβρος

    1/3/2005 11:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/3/2005 12:17:09 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την κατάσταση στον Έβρο. Αρχές και κάτοικοι βρίσκονται επί ποδός καθώς η στάθμη των υδάτων σε Άδρα και Έβρο ξεπέρασε και πάλι τα όρια επικινδυνότητας. Ήδη έχουν δοθεί οδηγίες σε γεωργούς και κτηνοτρόφους να απομακρύνουν ζώα και μηχανήματα από τις περιοχές κοντά στους χείμαρρους που υπερχείλισαν. Την ίδια ώρα, συνεχίζει η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Β. Ελλάδας. Στα λευκά έχει ντυθεί η Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής ιδιαίτερα προβλήματα. Με απόφαση της Νομαρχίας θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος. Το ίδιο ωστόσο δεν θα συμβεί σε Σέρρες, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Ιωάννινα, Λάρισα, Φθιωτιδα και Γρεβενά, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

    Αυξημένη ετοιμότητα

    Στη Γέφυρα του Πυθίου, το ύψος των υδάτων έφθασε τα 6,60 μέτρα.

    Το όριο επικινδυνότητας στο συγκεκριμένο σημείο μέτρησης είναι 5,70 μέτρα. Στο Πέταλο Φερών η στάθμη των υδάτων έφτασε στα 6,05 μέτρα με όριο επικινδυνότητας τα 6 μέτρα.

    Οι υπηρεσίες της περιφέρειας και της νομαρχίας Έβρου βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

    Στην τουρκική όχθη του Έβρου, έχουν πλημμυρίσει 200.000 στρέμματα και έχουν σπάσει αναχώματα σε τουλάχιστον δεκατέσσερα σημεία.

    Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί συζητήθηκε το πρωί σε συνάντηση που είχε ο νομάρχης Έβρου με ομολόγους του από την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

    Χιόνια στη Μακεδονία

    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

    Αλυσίδες χρειάζονται μόνο τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών και της Καστοριάς καθώς και προς τη Βίγλα και το Βίτσι του νομού Φλώρινας.

    Απαραίτητες είναι ακόμα οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται από Καστοριά προς Φλώρινα και από Καστοριά προς Ιωάννινα μέσω Νεστορίου.

    Στη Θεσσαλονίκη, με απόφαση της Νομαρχίας ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

    Για τις σχολικές μονάδες εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος την ευθύνη λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα έχουν οι διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με τους δημάρχους και τις αντίστοιχες διευθύνσεις και τα γραφεία εκπαίδευσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεχειλίζει ο Έβρος

    [03] Οικονομία

    Παραιτήθηκε ο Βασίλης Γούλας Διαμάχη για το ΛΑΦΚΑ

    2/3/2005 2:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/3/2005 3:53:17 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομίας ότι τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ θα χορηγηθούν μόλις δικαιωθεί έστω κι ένας συνταξιούχος, πήραν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, που συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υπουργό. Ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε, επίσης, ότι οι φετινές αυξήσεις στις συντάξεις είναι οι μεγαλύτερες που μπορούσαν να δοθούν με βάση τις αντοχές της οικονομίας. "Εκείνο που μετρά είναι η δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ, όταν τελεσιδικήσει η θετική κρίση του δικαστηρίου επί μίας έστω προσφυγής", τόνισε σχετικά ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πάντως, έντονη είναι η δυσφορία χιλιάδων συνταξιούχων, μετά την απόσυρση της προσφυγής που είχε καταθέσει ο Βασίλης Γούλας, ενώ, ταυτόχρονα, κατηγορούν το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ώστε να παραγραφεί ένα μεγάλο μέρος των αναδρομικών. Ο κ. Γούλας ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομίας, Π. Δούκα, αλλά το πρωί της Τετάρτης υπέβαλλε την παραίτησή του, μετά το θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χειρισμοί του.

    Δεν κινδυνεύουν δικαιώματα

    Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως θα καταβάλει από τους αρμόδιους φορείς στους συνταξιούχους τα αναδρομικά της ειδικής συνταξιοδοτικής εισφοράς υπέρ του Δημοσίου και του ΛΑΦΚΑ "στο σύνολο των δικαιούχων, εφόσον με αμετάκλητη δικαστική απόφαση δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος". Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης.

    Ο κ. Αλογοσκούφης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με απόφασή της κατήργησε από την 1η Ιουλίου 2004 την παρακράτηση αυτή και πρόσθεσε ότι θα αποδειχθεί η ευαισθησία της κυβερνήσεως για την καταβολή των αναδρομικών.

    "Η κυβέρνηση είχε αναλάβει μόνη της τη δέσμευση να καταβάλει τα αναδρομικά, ενώ άλλοι που κόπτονται για τους συνταξιούχους είχαν καταδικάσει τους συνταξιούχους να πληρώνουν το ΛΑΦΚΑ ως το τέλος του 2007. Εξάλλου, υπεβλήθησαν κι άλλες προσφυγές στο ίδιο περίπου διάστημα", δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κ. Αντώνταρος τόνισε, επίσης, ότι δεν υπήρξε κυβερνητική πρόθεση πίσω από τη στάση του κ. Γούλα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ο χειρισμός ενός μεμονωμένου ατόμου δεν μπορεί να ρίξει σκιά στην πολιτική της κυβέρνησης."

    Πολιτική κόντρα

    Παράλληλα, οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, απαντώντας στις καταγγελίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, τόνισε, πως η απόσυρση μιας προσφυγής δεν θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα για τους συνταξιούχους, ενώ επανέλαβε, πως η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την καταβολή των αναδρομικών από το ΛΑΦΚΑ αμέσως μόλις τελεσιδικήσει έστω και μία υπόθεση.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Πέτρου Δούκας στη ΝΕΤ, ο οποίος ανέφερε ότι δεν παγώνει η διαδικασία καταβολής της παρακράτησης του ΛΑΦΚΑ, καθώς έχουν γίνει κι άλλες προσφυγές συνταξιούχων.

    Για τακτική κλεφτοκοτάδων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, ενώ νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να εισηγηθεί τροπολογία, με την οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο να μπορεί να έκδοση απόφαση υπέρ των συνταξιούχων.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, κατηγόρησε την Κυβέρνηση γι ναρκοθέτηση της απόφασης για την απόδοση του ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους, προσθέτοντας, πως η στάση της "θυμίζει πονηρό μητροπολίτη που άλλα λέει από άμβωνος κι άλλα κάνει στην πράξη". Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεσμεύθηκε, ότι ο ΣΥΝ θα αγωνιστεί έντονα για τη δικαίωση του αιτήματός τους. Αλλά και το ΚΚΕ κάνει λόγο για εμπαιγμό των συνταξιούχων και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας εξάλλου, ότι στηρίζει τον αγώνα των συνταξιούχων, απαιτεί την άμεση καταβολή των αναδρομικών και την ουσιαστική αύξηση των συντάξεων.

    Έντονη δυσαρέσκεια

    Από την πλευρά τους οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για κωλυσιεργία στην υπόθεση. "Τώρα πια δεν υπάρχει εκκρεμούσα υπόθεση σε εφετειακή διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι για να φτάσουμε σε νέα εκδίκαση τέτοιου βαθμού χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

    Πάντως, οι συνταξιούχοι δείχνουν έντονα την αποδοκιμασία τους στην τροπή, που πήρε η υπόθεση. Το προγραμματισμένο τους ραντεβού με τον Γιώργο Αλογοσκούφη εξελίχθηκε σε πορεία με μικροεπεισόδια. Μάλιστα, προκειμένου να μπουν το υπουργείο έπρεπε να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ όταν αρχικά δεν κατάφεραν πέταξαν γιαούρτια στην είσοδο του κτηρίου.

    Αλλά και η Γραμματεία Συνταξιούχων της ΓΣΕΕ καταγγέλλει προς όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας, "τον εμπαιγμό και την απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης για την μη επιστροφή των αναδρομικών από την παρακράτηση του ΛΑΦΚΑ" και καλεί τον πρωθυπουργό "να υλοποιήσει άμεσα την προεκλογική υπόσχεσή του για να βάλει τέρμα στην ομηρία χιλιάδων συνταξιούχων". Παράλληλα, τους καλεί να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις, που διοργανώνουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 17 του Μάρτη.

    Εξηγήσεις Γούλα

    Στο μεταξύ, τους λόγους για τους οποίους αποσύρθηκε από την διεκδίκηση της επιστροφής των κρατήσεων εξηγεί με σημερινή του δήλωση ο Βασίλης Γούλας. Στη δήλωσή του αναφέρει, ότι η απόφασή του να διεκδικήσει τα αναδρομικά ήταν προσωπική, όπως προσωπική ήταν και η επιλογή του να παρατηθεί της διαδικασίας. Επίσης, διευκρινίζει, ότι τόσο στην πρώτη απόφαση όσο και στην δεύτερη δεν του ασκήθηκε από κανέναν καμμια υπόδειξη ή πίεση, αλλά στην παραίτηση οδηγήθηκε για λόγους ευθιξίας, επειδή δεν έκρινε σωστό να αντιδικεί με το Υπουργείο Οικονομίας τη στιγμή, που κατείχε επιτελική θέση σ αυτό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανάδρομη εξέλιξη

    [04] Πολιτική

    Στόχος του Συνεδρίου που ξεκινά αύριο Χάραξη νέας εποχής στο ΠΑΣΟΚ

    2/3/2005 3:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/3/2005 6:29:48 μμ)

    Συντάκτης:

    Με ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου ξεκινούν αύριο στις 7 το απόγευμα οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικά συνθήματα "Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα" και "Μαζί με τις αξίες που μας εμπνέουν". Στο συνέδριο, το οποίο αποτελεί μία νέα αφετηρία για το Κίνημα, θα λάβουν μέρος 5.898 αντιπρόσωποι εκ των οποίων το 31% είναι γυναίκες, ενώ από τους 4.500 εκλεγμένους το 65% παίρνει για πρώτη φορά μέρος σε Συνέδριό του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα και τα στατιστικά του Συνεδρίου, τόνισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αποτελέσει το Συνέδριο σταθμό και αφετηρία για το κίνημα της νέας εποχής, ενώ χαρακτήρισε ιδιαιτέρως κρίσιμο το θέμα της συμμετοχής των πολιτών, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή αυτή θα έχει και συνέχεια στο μέλλον, ώστε να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ με τη νέα υποδομή την αποστολή του για έλεγχο της κυβέρνησης και να προετοιμάσει την αυριανή του κυβέρνηση. Στο συνέδριο θα συμμετάσχει και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ, ως εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας και με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Πολιτική

    Στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής Περιοδεία Καραμανλή στα Βαλκάνια

    2/3/2005 1:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/3/2005 6:25:40 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Διήμερη περιοδεία στα δυτικά Βαλκάνια πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός, με επισκέψεις στην Κροατία, τη Σερβία και στο Κοσσυφοπέδιο. Σκοπός του ταξιδιού του Κώστα Καραμανλή είναι η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Πρώτος σταθμός του ταξιδιού του είναι το Ζάγκρεμπ, όπου συναντήθηκε με τον Κροάτη ομόλογό του Ίβα Σάναντερ. Ο κ. Καραμανλής, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι στρατηγικός στόχος της Ελλάδας είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, προκειμένου να μετατρέψουμε την περιοχή μας από πυριτιδαποθήκη όπως ήταν κάποτε σε ευρωπαϊκή γειτονιά. Αυτή την ώρα, ο κ. Καραμανλής βρίσκεται στο Βελιγράδι .

    Επαφές με ομολόγους του

    Οι δύο πρωθυπουργοί, στη συνάντησή τους, επιβεβαίωσαν τις άριστες πολιτικές σχέσεις Ελλάδας - Κροατίας σημειώνοντας ότι στόχος είναι η στενότερη συνεργασία και στις οικονομικές σχέσεις το επόμενο διάστημα. Ο κ. Καραμανλής παράλληλα, αναφέρθηκε στον πολιτικό ρόλο της Κροατίας, η οποία πρόκειται σύντομα να ενσωματωθεί στην ΕΕ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για την ανάγκη συνεργασίας με τα διεθνή δικαστήρια ως απαραίτητο συστατικό για τη διατήρηση της διεθνούς νομιμότητας. "Τη συνεργασία αυτή οφείλουμε να επιβραβεύουμε", τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, συγχαίροντας παράλληλα την Κροατία για την πορεία μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί και εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό της δρόμο.

    Ο κ. Καραμανλής βρίσκεται αυτή την ώρα στο Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, αλλά και τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς.

    Την Πέμπτη το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, και θα αναχωρήσει για την Πρίστινα, όπου θα επισκεφτεί το στρατόπεδο της ελληνικής διοίκησης "Ρήγας Φεραίος".

    Τέλος, θα έχει κοινή συνάντηση με τον πρόεδρο Ιμπραήμ Ρουγκόβα και τον πρωθυπουργό κ. Χαραντινάι, καθώς και με την ηγεσία των Σέρβων του Κοσόβου.

    "Δεν τίθεται θέμα παραίτησης Χριστόδουλου"

    Το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε διαδοχικά με τους πρεσβευτές της Κίνας και της Τουρκίας, με βουλευτές της ΝΔ, καθώς και με τον ανεξάρτητο βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Στέλιο Παπαθεμελή.Στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Στέλιο Παπαθεμελή βρέθηκαν θέματα της επικαιρότητας, αλλά και το εκκλησιαστικό.

    Αμέσως μετά, ο κ. Παπαθεμελής δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Αρχιεπισκόπου και ότι πρέπει το θέμα να κλείσει γρήγορα για το καλό του τόπου. Όσον αφορά τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, ο ίδιος είπε ότι πρέπει να πληρωθούν.

    [06] Κοινωνία

    Πουλούσε φάρμακα χωρίς ταινίες γνησιότητας Βαριά καμπάνα σε φαρμακοποιό

    2/3/2005 7:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπροστά σε μία μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης ασθενών και ασφαλιστικών ταμείων βρέθηκαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας σε έλεγχο που έκαναν σε φαρμακείο στο Χαλάνδρι. Η φαρμακοποιός διακινούσε σκευάσματα χωρίς ταινίες γνησιότητας ενώ σε συνεργασία με γιατρούς μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων χρησιμοποιούσε πλαστές συνταγές. Ο ΕΟΦ επέβαλε στη φαρμακοποιό, χρηματικό πρόστιμο - μαμούθ, ύψους 2.156.425 Ευρώ και λουκέτο στο φαρμακείο για τρεις μήνες.

    Παρέμβαση Εισαγγελέα

    Στην υπόθεση παρενέβη και ο Εισαγγελέας.

    Για τη δράση της φαρμακοποιού, ο ΕΟΦ είχε συγκεκριμένες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μετά τους ελέγχους του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Βαγιωνά, εξετάζονται και άλλες καταγγελίες για παρόμοιες παράνομες δράσεις φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα.

    [07] Ιράκ

    Νεκρός και ο γιος του Δολοφονήθηκε Ιρακινός δικαστής

    2/3/2005 3:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Ένας δικαστής του ειδικού δικαστηρίου για τον Σαντάμ Χουσεΐν, καθώς και ο γιος του, δολοφονήθηκαν από αγνώστους το πρωί της Τρίτης, όταν έβγαιναν από το σπίτι τους σε προάστιο της Βαγδάτης. Ήδη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα κίνητρα των δραστών. Η δολοφονία του Μπαργουίζ Μοχάμεντ Μαχμούντ αποτελεί την πρώτη δολοφονία μέλους του ειδικού δικαστηρίου, το οποίο συστάθηκε το 2003, μετά την πτώση του Χουσεΐν. Ωστόσο, οι εργασίες του δικαστηρίου καθυστερούν, με αποτέλεσμα να μην έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης. Η δολοφονία σημειώθηκε μία ημέρα αφότου το δικαστήριο ολοκλήρωσε την πρώτη έρευνά του και αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη ενός εκ των ετεροθαλών αδελφών του Σαντάμ, Μπαρζάν, για μαζικές εκτελέσεις στο Ιράκ, το 1982.

    [08] Κόσμος

    Στον Σοσιαλιστή, Τάμπερε Βάσκες, τα ηνία της χώρας Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ουρουγουάης

    2/3/2005 12:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC- Reuters

    Ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του και αρχηγών γειτονικών χωρών ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της Ουρουγουάης, Τάμπερε Βάσκες, ο πρώτος Σοσιαλιστής πρόεδρος ύστερα από 175 χρόνια ιστορίας. Κατά την ορκωμοσία του, ο 65χρονος γιατρός δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και να σταθεί στο πλευρό των φτωχών και των ανέργων. Πρώτο δείγμα της πολιτικής του αποτέλεσε η αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα, που είχαν διακοπεί τον Απρίλιο του 2002, με αφορμή τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κ. Βάσκες χαιρέτισε την επανασύσφιξη των δεσμών, που, όμως είπε, "δεν θα έπρεπε ποτέ να σπάσουν". Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Πέρες Ρόκε, μετέφερε στο νέο πρόεδρο "τους χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη του συντρόφου Φιντέλ (Κάστρο) και του κουβανικού λαού".

    [09] Οικονομία

    Ο Απόστολος Γκλεζάκος νέος Αρχηγός Λιμενικού Μέτρα για τα λιμάνια

    1/3/2005 3:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η ανάπτυξη έργων υποδομής στα μεγάλα λιμάνια και η βελτίωση των εγκαταστάσεων στα νησιά ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε υπο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη. Η επιτροπή αποφάσισε επίσης την τοποθέτηση νέου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, θέση που καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Γκλεζάκος. Οπως εξήγησε ο κ. Κεφαλογιάννης μετά το τέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής, η Κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη Ναυτιλία και βεβαίως, στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στο χώρο.

    Αναπτυξιακά προγράμματα

    Ο κ Κεφαλογιάννης πρόσθεσε: "Τα χρήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα μπορεί να βοηθήσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Θα γίνουν μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα από το χώρο της Ναυτιλίας και στο χώρο των ελληνικών λιμένων, τα οποία πιστεύουμε ότι θα δώσουν σημαντική ώθηση στην ελληνική Οικονομία γενικότερα."

    Στο υπουργείο Ναυτιλίας υπάρχουν είκοσι μεγάλα επενδυτικά σχέδια για τα τρία μεγάλα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

    Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε οτι πρέπει να βρεθούν πόροι αλλά υπάρχει και η εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. "Η Ναυτιλία είναι ένας από τους κλάδους, τόνισε, όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει πολύ μεγάλη δυνατότητα να βοηθήσει, ώστε να έχουμε και καλύτερη αξιοποίηση των λιμανιών και καλύτερες υποδομές".

    Ειδικότερα για το πρώτο λιμάνι της χώρας στα άμεσα σχέδια είναι η αξιοποίησή του ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο με την ταυτόχρονη ανάδειξη της πολιτιστικής του ταυτότητας.

    [10] Ποδόσφαιρο

    "Φτηνά τη γλίτωσε" ο Μουρίνιο

    2/3/2005 7:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο 79 λεπτό ο Τζέραρντ πέτυχε άθελα του το αυτογκόλ της Λίβερπουλ και έφερε το ματς στα ίσα για την Τσέλσι, στον τελικό του Λιγκ Καπ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, εριστικός όπως πάντα, πανηγύρισε το γκολ και γύρισε προς τους οπαδούς των "κόκκινων" και με χαρακτηριστική χειρονομία τους ζήτησε να σωπάσουν. Η ενέργειά του αυτή κόστισε την αποβολή του από τον 4ο διαιτητή του αγώνα. Μετά από αυτό η Αγγλική Ομοσπονδία, τον "έριξε στα μαλακά" αφού αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον προπονητή της Τσέλσι, παρά μόνο να του απευθύνει μια «υπενθύμιση», όπως τη χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή της, ότι πρέπει να υπακούει στους κανόνες της FA. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος τεχνικός, μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι και την κατάκτηση του Λιγκ Καπ από τους "μπλε" υποστήριξε πως η κίνηση αυτή δεν είχε αποδέκτες τους φιλάθλους της Λίβερπουλ, αλλά τους δημοσιογράφους.

    [11] Ποδόσφαιρο

    Ανανέωσε με Χαλκηδόνα ο Μικές

    2/3/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Χρήστο Μικέ, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Χαλκηδόνα . Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας της Νίκαιας, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2006. Μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο έμπειρος παίκτης δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον πρόεδρο κ. Γιώργο Σπανό για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου και γιατί μου στάθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις δύσκολες στιγμές του τραυματισμού μου. Θέλω το καλοκαίρι να δουλέψω σκληρά και με την αρχή της νέας σεζόν να είναι έτοιμος για να μπορώ να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την Χαλκηδόνα". Όσον αφορά τ' αγωνιστικά, ο Γιώργος Παράσχος αντιμετωπίζει για μία ακόμα φορά προβλήματα, αφού οι Μόγιο και Μασάδο απουσίασαν και από την προπόνηση της Τετάρτης και πλέον η συμμετοχή τους στον αγώνα με τον Εργοτέλη θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Νταμπίζας: "Καλύτερη η Νιούκαστλ"

    2/3/2005 6:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παλιός παίκτης των "ερυθρόλευκων" και των "ανθρακωρύχων". Τα λεγόμενα λοιπόν του Νίκου Νταμπίζα παίρνουν ειδικό βάρος για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Νιούκαστλ για το Κύπελλο UEFA. Ο Έλληνας αμυντικός, θεωρεί την ομάδα των "ασπρόμαυρων" καλύτερη των "κόκκινων", σύμφωνα με την "ψυχρή" λογική, όμως τόνισε πως στο ποδόσφαιρο " δεν υπάρχουν φαβορί και μεγαλύτερη απόδειξη γι αυτό, αποτελεί η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική".

    "Συναισθηματικά θέλω Ολυμπιακό"

    Ο Νταμπίζας ήταν σίγουρος για το ζευγάρι Νιούκαστλ-Ολυμπιακός, καθώς ""περίμενα πως αυτό το ζευγάρι θα έβγαινε μετά την κλήρωση, αφού πίστευα πως η Νιούκαστλ θα έχει εύκολο έργο απέναντι στη Χέρενφεν και ο Ολυμπιακός πιο δύσκολο κόντρα στη Σοσό, όπως κι έγινε."

    Όντας "παλαίμαχος" και των δύο ομάδων, ξεκαθάρισε πως θα αυτός που θα ήθελε να προκριθεί είναι η ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, όμως οι Άγγλοι είναι μία πολύ καλή ομάδα και το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. "Συναισθηματικά θα θεωρούσα φαβορί τον Ολυμπιακό, αλλά άλλο τι θέλεις και άλλο τι προβλέπεις με την ψυχρή λογική. Θεωρώ τη Νιούκαστλ καλύτερη ομάδα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν φαβορί και μεγαλύτερη απόδειξη γι αυτό, αποτελεί η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική. Η Νιούκαστλ έχει μπει σε έναν μονόδρομο, αφού έχει μείνει πολύ πίσω στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο UEFA είναι η διέξοδος διάκρισης για την ομάδα τη φετινή χρονιά".

    "Στην Αγγλία το κλειδί της πρόκρισης"

    Ο Έλληνας παίκτης στη συνέχεια μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση και για τον τρόπο που θα πρέπει να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός.

    Τόνισε πως "τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς στην Αγγλία. Αν ο Ολυμπιακός αντέξει την πίεση που θα του ασκήσει η Νιούκαστλ και αποφύγει τις προσωπικές μονομαχίες, τότε μπορεί να τα καταφέρει. Το μυστικό είναι να πάει σε αργό ρυθμό, να κρατά την μπάλα στην κατοχή του με οργανωμένες επιθέσεις, ώστε να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερες επιθέσεις στη Νιούκαστλ. Δεν ισχύει ότι η Νιούκαστλ δεν έχει καλούς αμυντικούς παίκτες".

    Στη συνέχεια "έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου" στους κόκκινους" καθώς η Νιουκάστλ έχει δυνατή άμυνα, παρά το γκολ που δέχεται, και απλά " είναι μια άναρχη επιθετικά ομάδα. Όταν επιτίθεται προωθούνται πολλοί παίκτες από την άμυνα και το κέντρο μπροστά, χωρίς πλάνο και ανεξέλεγκτα, με συνέπεια να δημιουργούνται κενά στα μετόπισθεν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Νιούκαστλ και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Η Νιουκάστλ θεωρείται πολύ μεγάλος σύλλογος στην Αγγλία. Ενας σημαντικός τίτλος λείπει από τους οπαδούς της ομάδας τα τελευταία χρόνια και βαραίνει τους ώμους των ποδοσφαιριστών.

    Αν ήταν σε καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα και ενδιαφερόταν και για τους δύο τίτλους, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα της έχει απομείνει μόνο το UEFA και το Κύπελλο. Έχω δεσμούς με τη Νιούκαστλ, αφού διατηρώ φιλίες εκεί, αλλά μέσα μου θέλω να περάσει ο Ολυμπιακός. Πιστεύω πως θα βρίσκομαι στο γήπεδο στη ρεβάνς και ελπίζω να έχουμε ένα ευχάριστο βράδυ. Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό για διάκριση στο Κύπελλο UEFA, αφού οι ομάδες που έχουν απομείνει στη διοργάνωση αφήνουν περιθώρια ακόμη και για τρελά όνειρο".

    Τέλος, μίλησε και για τον αποκλεισμό του από την Εθνική ομάδα: «Το θέμα με απασχολεί. Θεωρώ πως δεν έχω βρεθεί εκτός ομάδας για αγωνιστικούς λόγους. Εγώ ουδέποτε έθεσα τον εαυτό μου εκτός Εθνικής και είναι χαρά μου να βρίσκομαι στις τάξεις της. Υπάρχει μέσα μου μια πικρία».

    [13] Μπάσκετ

    Χαμηλούς τόνους από τον Κατσικάρη

    2/3/2005 3:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη δεύτερη νίκη της στη φάση των "16" της Ευρωλίγκα θα κυνηγήσει αύριο με αντίπαλο την τουρκική Έφες Πίλσεν, η ΑΕΚ. Μία νίκη που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στους "8" και ένα βήμα πριν το Final Four. Ο στόχος σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Φώτη Κατσικάρη είναι εφικτός αλλά όχι και εύκολος. Σύμφωνα με τον προπονητή της Ένωσης, μιλώντας την Τετάρτη για τις δυσκολίες του αγώνα, χαρακτήρισε την τουρκική ομάδα ως μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα, με μεγάλη πειθαρχία στο παιχνίδι της, με πολύ καλή άμυνα αλλά και με εξαιρετική απόδοση κάτω από τα καλάθια.

    Μπέιλι : " Χωρίς φόβο"

    "Είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας κόντρα στην Εφες Πίλσεν θα είναι ακόμη πιο δύσκολος από αυτόν που δώσαμε στην πρεμιέρα της φάσης των "16" εναντίον της Μπενετόν Τρεβίζο. Το λέω αυτό, επειδή η Εφες παίζει λίγο πιο σκληρά και οι παίκτες της διαθέτουν μεγάλη πειθαρχία σαν ομάδα. Έχω δει πολλούς από τους αγώνες της και είναι φανερό ότι θέλουν να κρατούν χαμηλά το σκορ, επομένως ο στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της έδρας μας και να προσπαθήσουμε να "ανοίξουμε" το παιχνίδι και να σημειώσουμε όσο περισσότερους πόντους μπορούμε" δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του "Δικέφαλου" και συμπλήρωσε: "Σίγουρα πρέπει να προσέξουμε το παιχνίδι της Εφες Πίλσεν κοντά στο καλάθι, το οποίο είναι πολύ καλά οργανωμένο, επειδή και οι ψηλοί της δείχνουν μεγάλη πειθαρχία. Στην πραγματικότητα, η Εφες έχει ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι και αξίζει να θεωρείται ως μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα."

    Δηλώσεις για το παιχνίδι έκανε και ένα από τα "πολυβόλα" της επίθεσης της ΑΕΚ, ο Τόμπι Μπέιλι ο οποίος από την πλευρά του τόνισε ότι η Ένωση αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι χωρίς φόβο. "Ειλικρινά, περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μια δυνατή ομάδα, η οποία ξέρει να κερδίζει μεγάλα παιχνίδια και αυτή η ικανότητα την βοήθησε να κυριαρχήσει στην κανονική περίοδο, καθώς και στην πρώτη "μάχη" της για τη φάση των "16" επεσήμανε ο γκαρντ της ΑΕΚ και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι, όσο προχωρούμε στην δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα, οι αγώνες θα γίνονται όλο και πιο δύσκολοι. Η πρόσφατη νίκη μας κόντρα στη Μπενετόν Τρεβίζο μας έδωσε αρκετή αυτοπεποίθηση, επομένως αντιμετωπίζουμε αυτό το δεύτερο παιχνίδι χωρίς φόβο. Σεβόμαστε την Εφες πάρα πολύ και ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, προκειμένου να τη νικήσουμε."

    Μαχμούτι : "Στόχος η νίκη"

    Ως ακόμα ένα βήμα για το Final Four της Μόσχας, χαρακτήρισε τον αγώνα με την ΑΕΚ ο Οκτάι Μαχμούτι ο προπονητής της τουρκικής ομάδας. "Αυτό το παιχνίδι είναι άλλο ένα βήμα για μας στο δρόμο προς τον στόχο μας, το Final Four. Μετά τη νίκη μας στον αγώνα της πρεμιέρας με την Πρόκομ Τρεφλ, θέλουμε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες, προκειμένου να αυξήσουμε τις ελπίδες μας για την επίτευξη του στόχου μας" τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Εφές Πίλσεν και συμπλήρωσε: "Δεν θα είναι η αρχή του τέλους για μας, εάν νικήσουμε την ΑΕΚ ή χάσουμε, αλλά όσο πλησιάζει η ολοκλήρωση της διοργάνωσης, φυσικά οι αγώνες αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία. Δεν χρειάζεται να πω ότι η ΑΕΚ είναι μια σπουδαία ομάδα, επειδή έχει ήδη αποδείξει τη δύναμή της με την πρόκριση στη φάση των "16" και τη νίκη κόντρα στη Μπενετόν την προηγούμενη εβδομάδα. Επομένως, μπορώ εύκολα να πω ότι πρόκειται να γίνει ένα απολαυστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε υπομονετικοί, σταθεροί και δυνατοί, όπως πάντα. Πρέπει να κάνουμε το σύνηθες παιχνίδι μας για να πάρουμε τη νίκη στον αγώνα."

    Από την πλευρά του, ο Αλπέρ Γιλμάζ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος. "Η ΑΕΚ έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα με τη νίκη της επί της Μπενετόν. Είναι μια πραγματική ομάδα, η οποία ανεβάζει την απόδοσή της σε κάθε καινούριο παιχνίδι" υπογράμμισε ο φόργουορντ της Εφές Πίλσεν και πρόσθεσε: "Η ΑΕΚ διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες ομάδας, όπως τους Νίκο Ζήση, Κουάντρε Λόλις και Τόμπι Μπέιλι. Ομως, κι εμείς παίζουμε καλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Θέλουμε ολόψυχα να παίξουμε στο Final Four. Το αυριανό παιχνίδι είναι άλλο ένα βήμα προς αυτό το στόχο. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να νικήσουμε την ΑΕΚ στην Αθήνα, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες."

    Προιστορία:

    Οι δύο ομάδες αναμετρόνται για τρίτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και σύμφωνα με την προϊστορία, υπάρχει "ισορροπία" μεταξύ τους, καθώς έχουν από μία νίκη και μάλιστα μέσα στην έδρα του αντιπάλου.

    Επομένως, ο "Δικέφαλος" θα επιδιώξει να πάρει και τη ρεβάνς από την τουρκική ομάδα για την εντός έδρας ήττα του το Φεβρουάριο του 2003 με 81-64.

    Όμως, η Εφές Πίλσεν έχει πολύ καλή παράδοση επί ελληνικού εδάφους, καθώς, σε δεκατρείς μέχρι στιγμής αναμετρήσεις, έχει πετύχει οκτώ νίκες και έχει γνωρίσει πέντε ήττες.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι η τουρκική ομάδα, στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στην Ελλάδα με προπονητή τον Οκτάι Μαχμούτι, έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα, σημειώνοντας μία νίκη επί της ΑΕΚ και δύο επί του Ολυμπιακού, τον οποίο τον περασμένο Δεκέμβριο διέσυρε με 110-59. Αυτή η διαφορά των 51 πόντων αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία των "ερυθρολεύκων".

    14/11/2002 Εφές Πίλσεν-ΑΕΚ 74-79 06/02/2003 ΑΕΚ-Εφές Πίλσεν 64-81

    Η Εφές επί ελληνικού εδάφους με προπονητή τον Οκτάι Μαχμούτι:

    11/05/2001 Παναθηναϊκός-Εφές Πίλσεν 74-66 10/10/2001 Ολυμπιακός-Εφές Πίλσεν 87-72 06/02/2003 ΑΕΚ-Εφές Πίλσεν 64-81 27/11/2003 Ολυμπιακός-Εφές Πίλσεν 57-69 09/12/2004 Ολυμπιακός-Εφές Πίλσεν 59-110

    [14] Μπάσκετ

    Γκαγκαλούδης: "Θέμα καρδάς"

    2/3/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής σε πολλά παιχνίδια ο Κώστας Γκαγκαλούδης. Έτσι, όπως και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη εχτές με το καλάθι του έδωσε "αέρα" τριών βαθμών στον "δικέφαλο του Βορρά" κόντρα στη Λιέτουβας Ρίτας και κράτησε το μικρό πλεονέκτημα της Ευρώπης. Ο Έλληνας πλέι μέικερ, πάντως τόνισε πως "το παιχνίδι κρίθηκε στην καρδιά που δείξαμε όλοι οι παίκτες" αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξαν οι φίλαθλοι της ομάδα στο κλειστό της Πυλαίας.

    "Δεν παίζει ρόλο η διαφορά"

    Οι τρεις πόντοι με τους οποίους κέρδισε τελικά η ομάδα του Μπάνε Πράλιεβιτς, θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι, όμως όπως είπε και ο Έλληνας παίκτης "οι ελπίδες μας είναι ίδιες με αυτές που θα είχαμε και εάν κερδίζαμε με διαφορά 10 πόντων. Θα ήταν καλύτερα εάν είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά, αλλά για μας δεν αλλάζει τίποτε. Θα πάμε και στη Λιθουανία για να κερδίσουμε και πρέπει να παίξουμε με το ίδιο πάθος που δείξαμε και στο πρώτο παιχνίδι

    Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, εκθείασε τον Γκαγκαλούδη για την χτεσινή του εμφάνιση. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον κόουτς "από τα βάθη της καρδιάς μου. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί, όσοι δεν έχουν παίξει μπάσκετ, δεν μπορούν να καταλάβουν τι βοήθεια μου δίνει αυτός ο άνθρωπος».

    Έτοιμος ο Γκργκατ

    Ο Κροάτης σέντερ, Ιβάν Γκργκατ, έφτασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεσμεύτηκε με νέο συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους, το οποίο θα ενεργοποιηθεί από τη στιγμή που οι εξετάσεις, στις οποίες θα υποβληθεί το βράδυ στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο.

    Αν τελικά πάνε όλα καλά, ο Κροατής θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό θα αγωνιστεί και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη αφού έχει ήδη εκδοθεί δελτίο του για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του «Δικεφάλου».

    Μιλώντας, δε, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τόνισε με έμφαση πως νιώθει έτοιμος ν΄ αγωνιστεί.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γκργκατ είχε δεσμευτεί το καλοκαίρι για συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, δεν μπόρεσε όμως να προσφέρει άμεσα στην ομάδα, λόγω τραυματισμού που υπέστη στη μέση.

    [15] Βόλεϊ

    Μπίζα: "Δεν θα έρθουμε για τουρισμό"

    2/3/2005 5:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/3/2005 5:38:43 μμ)

    Συντάκτης:

    Έχοντας την εφετινή διοργάνωση του Final - Four του Top Teams Cup στο "σπίτι" του, δηλαδή το "Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας", ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να κοσμήσει την τροπαιοθήκη του Ερασιτέχνη, στο Πασαλιμάνι, με το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του. Για να τα καταφέρει, όμως, θα πρέπει να υπερκεράσει την τσεχική Ντούκλα Λίμπερετς, με την οποία θα αναμετρηθεί στον δεύτερο ημιτελικό της 11ης Μαρτίου. Ένας από τους βασικούς παίκτες του συγκροτήματος του Λίμπερετς, στις ικανότητες του οποίου ποντάρει πολλά ο τεχνικός της Ντούκλα, Πετρ Μπρομ, είναι ο ακραίος Μίχαλ Μπίζα. Όπως λέει ο 26χρονος αθλητής, περιμένει με ανυπομονησία το ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να διεκδικήσει το τρόπαιο, αν και παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες για τον Ολυμπιακό.

    "Όλα μπορούν να συμβούν"

    "Δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του. Γνωρίζουμε κάποιους, όπως για παράδειγμα τους διεθνείς, αλλά και τον βασικό τους διαγώνιο τον Μιλίνκοβιτς, για τον οποίο ξέρουμε ότι θα είναι η βασική επιθετική δύναμη του Ολυμπιακού, αλλά δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τον καθένα. Αυτή την στιγμή μελετά κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό ο προπονητής μας και θα τα μεταφέρει και σε εμάς", επισημαίνει ο Μπίζα δείχνοντας ότι η Ντούκλα βρίσκεται ακόμα στην περίοδο συλλογής στοιχείων και κατασκοπείας, παρότι σε δέκα ημέρες θα γίνει ο αγώνας.

    Ξέροντας όμως την δυναμικότητα της ομάδας του, ευθαρσώς δηλώνει ότι παρότι ο Ολυμπιακός θα παίζει μπροστά στο κόσμο του αυτό δεν τους φοβίζει, καθώς σε τέτοιους αγώνες όλα μπορούν να συνμβούν:

    "Δεν φοβόμαστε τον Ολυμπιακό, αν και ξέρουμε καλά ότι θα έχει ευκολότερο έργο από εμάς αφού θα αγωνιστεί στην έδρα του και θα έχει την συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του. Αν καταφέρουμε να βρούμε τον ρυθμό μας και παίξουμε το παιχνίδι μας θα έχουμε τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες με αυτούς για τη νίκη. Δεν θα έρθουμε για διακοπές». Αναφορικά με το έτερο ζευγάρι του ημιτελικού, Νεσελάντε-Ομνιγουόρλντ, ο Μπίζα είναι σαφής: «Για τις ολλανδικές ομάδες δεν γνωρίζουμε τίποτα. Στα τελικά μιας διοργάνωσης δεν μπορείς να μιλάς για φαβορί. Όλα μπορεί να συμβούν, γιατί εξαρτάται σε τι ημέρα θα βρεθεί ο καθένας. Είμαστε σίγουροι ότι σε αυτή την φάση όλες οι ομάδες είναι εξίσου δυνατές και όλες μπορεί να σηκώσουν το κύπελλο".

    [16] Βόλεϊ

    Η ΕΑΠ βάλλει κατά της διαιτησίας

    2/3/2005 5:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στους τελευταίους δύο αγώνες πρωταθλήματος, με τον Πανελλήνιο και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα, εξέδωσε η διοίκηση της Ε.Α. Πατρών. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του αχαϊκού συγκροτήματος, στις συγκεκριμένες συναντήσεις η διαιτησία στέρησε από την Ε.Α.Π. "... το δικαίωμα να αγωνιστεί στα τρία τελευταία παιγνίδια με τη βαθμολογική διαφορά που δικαιούται από τις διεκδικήτριες ομάδες (σ.σ. της 4ης θέσης) του Πανελληνίου και ΠΑΟΚ". Όπως αναφέρεται, "τα επαναλαμβανόμενα λάθη παύουν να είναι ανθρώπινα και δίνουν το δικαίωμα στους Αντωνούληδες (σ.σ. ήταν ο α΄ διαιτητής στο ματς με τον ΠΑΟΚ) να πρωτοτυπούν παγκοσμίως, αλλοιώνοντας τους διεθνείς κανονισμούς και να διαμορφώνουν αποτελέσματα κατά το δοκούν". Τέλος η διοίκηση της ΕΑΠ, κάλεσε την "Ε.Ο.ΠΕ., τη Λίγκα και την Επιτροπή Διαιτησίας να προστατεύσουν τον θεσμό του πρωταθλήματος στέλνοντας σπίτι τους αυτούς που με ένα 'συγγνώμη' νομίζουν ότι καλύπτουν τα εγκληματικά τους λάθη σε βάρος της ομάδας μας σήμερα, και πιθανότατα σε βάρος άλλων ομάδων στο μέλλον".

    [17] Ο... στρίγγλος γίνεται "αρνάκι"

    2/3/2005 2:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Μαίκ Ταϊσον βαρέθηκε να είναι ο "κακός" των ρίνγκ και σκέφτεται να αλλάξει ζωή. Όχι δεν είναι ανέκδοτο. Το είπε ο ίδιος ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, που μετέβη σήμερα από το Μόντε Κάρλο στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας, ως επίσημος προσκεκλημένος των διοργανωτών του περίφημου φεστιβάλ της ιταλικής πόλης. "Λατρεύω την Ιταλία και ιδιαίτερα το Μιλάνο. Θα ήθελα να αρχίσω στη χώρα αυτή μία νεά ζωή. Βοηθήστε με να επιστρέψω όσο πιο αργά γίνεται στην Αμερική και θα με κάνετε ευτυχισμένο" τόνισε ο "Iron Mike", που σύμφωνα με τη "Gazzetta dello Sport" ακούστηκε να τραγουδάει από το παράθυρο του ξενοδοχείου όπου κατέλυσε, το γνωστό ιταλικό άσμα "volare"!

    [18] Ποδόσφαιρο

    Του "έκαψαν τη γούνα"...

    2/3/2005 5:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/3/2005 7:46:30 μμ)

    Συντάκτης:

    Στη χιονισμένη Καστοριά τα δεύτερα του Ολυμπιακού δεν τα κατάφεραν απέναντι στη γεμάτη πάθος για τη νίκη τοπική ομάδα και γνώρισαν την ήττα με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι του κυπέλλου. Οι "γουναράδες" με πολύ καλή απόδοση κατάφεραν να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών του αγωνιστικού τερέν (σκέτος βούρκος, ο αγωνιστικός χώρος καθαρίστηκε λίγη ώρα πριν το εναρκτήριο λάκτισμα), και με δυο γκολ του Σουλτανίδη πήραν μικρό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. Στο με 4.000 φιλάθλους γήπεδο της ακριτικής πόλης, οι "ερυθρόλευκοι" με πολλά αμυντικά κενά και χωρίς φαντασία, κόλλησαν στη λάσπη με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα.

    Μέτριος ο Ολυμπιακός

    Η Καστοριά μπήκε πολύ πιο ορεξάτη από τον Ολυμπιακό και εκμεταλλεύθηκε τα κενά που παρουσίασε ο αντίπαλός της.

    Μόλις στο 4 ο Γιόσιτς επιχείρησε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Νικοπολίδης σε καλή θέση έπεσε και μπλόκαρε εύκολα.

    Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή αφού παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 παικτών, οι ακρίτες κατάφεραν με την δύναμή τους να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του αγώνα και να προηγηθούν με τον Σουλτανίδη μόλις στο 16΄.

    Ο έμπειρός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Νικοπολίδη σε σουτ του Άγγου και παίρνοντας το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

    Παρά το εις βάρος του γκολ ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντιδράσει και με παιχνίδι χωρίς πλάνο ανάπτυξης, κατάφερε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή της Καστοριάς μόλις στο 28ο λεπτό όταν ο Ρέζιτς σέντραρε από δεξιά και ο Ντ Ακόλ με κεφαλιά έκανε το 1-1.

    Στο β ημίχρονο η Καστοριά εμφανίστηκε ξανά με μεγαλύτερη ζωντάνια από τον Ολυμπιακό. Κι αφού στο 47 ο Παντελιάδης έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία, στο 53 πάλι ο Σουλτανίδης έκανε το 2-1. Βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ο Ντα Σίλβα του έδωσε την μπάλα, κινήθηκε προς τα δεξιά και πλάσαρε με επιτυχία τον Νικοπολίδη. Στη συνέχεια το χιόνι άρχισε να πυκνώνει και να δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Η Καστοριά κατάφερε να φύγει κάποιες στιγμές στην αντεπίθεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

    Ο Μπάγεβιτς από την πλευρά του, προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα περνώντας στον αγώνα τους νεαρούς Θανόπουλο και Βλάχο, που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά η απόδοσή των "ερυθρολεύκων" παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα το 2-1 να θεωρείται απολύτως φυσιολογικό.

    Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Νέρι Καστίγιο υπέστη τράβηγμα στη μέση, όμως η ακριβής διάγνωση και η σοβαρότητα ή όχι της κατάστασής του, θα γίνει αύριο.

    Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς) Κίτρινες: Ταραλίδης, Καφές

    Οι συνθέσεις: ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Συμεωνίδης, Καπετανόπουλος, Αγγος (56 Μπρίτο), Μυρωνίδης, Λαζαρίδης, Κισκαμπάνης, Γιόσιτς, Ταξιάρχης (46 Γουλέτας), Παντελιάδης (84 Τέλλος), Ντα Σίλβα, Σουλτανίδης.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Κουλουχέρης, Σούρερ (80 Βλάχος), Βάλλας, Ρέζιτς (65 Θανόπουλος), Φιλιππάκος, Ταραλίδης, Ντ Ακόλ, Καφές, Καστίγιο (60 Μενδρινός).

    [19] Μπάσκετ

    Τα λάθη έφεραν την ήττα

    2/3/2005 4:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα λάθη της ομάδας που έδωσαν το δικαίωμα στον Μακεδονικό να πετύχει τη νίκη με 92-89 στο πλαίσιο του Α΄ αγώνα για τους "8" του ULEB Cup, στάθηκε σήμερα ο προπονητής του Αμαρουσίου, Παναγιώτης Γιαννάκης. Στο Μαρούσι συζητήθηκε και η διαιτησία του αγώνα και συγκεκριμένα το γεγονός πως μέχρι το 30ο λεπτό τα φάουλ ήταν 21-14 και οι βολές 6-24 για τον Μακεδονικό. Τεχνικό τιμ και παίκτες αισιοδοξούν και δεσμεύονται πως στον επαναληπτικό της Κοζάνης την επόμενη Τρίτη (8 Μαρτίου) θα καταφέρουν να πετύχουν το "διπλό" και να καλύψουν τη διαφορά των τριών πόντων με την οποία ηττήθηκαν χθες στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Μέχρι τότε, όμως συγκεντρώνονται στον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα, όπως εξηγεί με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Μαρούσι, ο Όλιβερ Πόποβιτς.

    Πόποβιτς: "Δεν παίξαμε καλά"

    "Δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Από την άλλη ο αντίπαλος πέτυχε πολλούς ξεκούραστους πόντους με αιφνιδιασμούς και βολές. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ζητούμενο είναι να παίρνεις το καλύτερο την κάθε βραδιά, ανάλογα με την πορεία του εκάστοτε παιχνιδιού. Το να σταθούμε σε αριθμούς δεν λέει τίποτα. Θα αποπροσανατολιστούμε. Συμβαίνουν αυτά, ειδικά σε διπλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πιστεύουμε ότι έχουμε και ποιότητα και εμπειρία να τα αντιμετωπίσουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα θα κριθούν στο δεύτερο παιχνίδι. Όμως με τον Μακεδονικό θα ασχοληθούμε πάλι από το βράδυ του Σαββάτου. Τώρα το μυαλό μας είναι στον Απόλλωνα.", εξήγησε ο Πόποβιτς για την ήττα της ομάδας του από τον Μακεδονικό.

    Στο μεταξύ, ρεπό έδωσε σήμερα ο Παναγιώτης Γιαννάκης στους παίκτες που έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής για να ξεκουραστούν από τα συνεχή παιχνίδια. Η προετοιμασία για τον σαββατιάτικο αγώνα τη Πάτρας ξεκινά από την Πέμπτη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 March 2005 - 17:57:55 UTC