Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτικές κόντρες για Βαβύλη-Εκκλησία
  • [02] Μακελειό στην Χίλα
  • [03] Δεν άντεξε η κυβέρνηση του Λιβάνου
  • [04] Δυσφορία για τις αναφορές του Στέιτ Ντιπάρμεντ
  • [05] Οικονομία και Ανάπτυξη στο επίκεντρο
  • [06] Νίκη τετράδας ο ΠΑΟΚ
  • [07] Καραγεωργίου:"Δεν έχω μαγικό ραβδάκι"
  • [08] Βορεάδης: "Κάναμε λάθη αλλά όχι σημαντικά"
  • [09] Ο Ανδρέοπουλος ανέλαβε την Εθνική Γυναικών
  • [10] Σε ΝΠΔΔ τα νοσοκομεία του ΕΣΥ
  • [11] Επί τάπητος η αξιολόγηση των ΑΕΙ
  • [12] Γλιτώνει το χειρουργείο ο Tριανταφύλλου
  • [13] "Πλούσια" η δράση του "κατσαβιδάκια"
  • [14] Επιστροφή Τρεντ
  • [15] Πήρε αυτό που ήθελε

    [01] Πολιτική

    Εντατικές έρευνες για Βαβύλη Πολιτικές κόντρες για Βαβύλη-Εκκλησία

    28/2/2005 5:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2005 8:31:45 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: NET, NET 105.8

    Επί ποδός βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, οι οποίες με επίκεντρο μονές και ησυχαστήρια, ακόμη και σε σπίτια μακρινών συγγενών του, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για τον εντοπισμό του Απόστολου Βαβύλη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΝΕΤ, οι ιταλικές αρχές δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν, ότι ο μοναχός Ραφαήλ, που επισκεπτόταν τις μονές της Καλαβρίας ως το Νοέμβριο του 2004 ήταν ο Βαβύλης, τον οποίο αναζητούσαν από το 1988 για διακίνηση 1,8 κιλών ηρωίνης. Στο μεταξύ, σήμερα διαβιβάζεται στον εισαγγελέα η δικογραφία για τον καταζητούμενο με τα 1000 πρόσωπα, ενώ αυτή τη βδομάδα, αναμένεται να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις σε πρόσωπα, που σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση. Στο μεταξύ, η πολιτική κόντρα για τη δράση του Απόστολου Βαβύλη εντείνεται. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την εποχή που ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών. "Μην πετάτε αλλού τη λάσπη από την αυλή σας", απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, ενώ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε προσπαθεί να μετακυλίσει τις ευθύνες για την υπόθεση Βαβύλη και το εκκλησιαστικό, στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

    Δεν πήρε άδεια από το Ισραήλ ο Βαβύλης

    Στο μεταξύ, ιδιαίτερη αναφορά στον Απόστολο Βαβύλη κάνει η ισραηλινή εφημερίδα Χαρέτζ στο κυριακάτικο φύλλο της, παραθέτοντας δημοσίευμα με τίτλο: Ισραηλινός ηθοποιός σε ελληνική τραγωδία και αναφέρεται στις συλλήψεις του Βαβύλη για τα ναρκωτικά. Επίσης, προβάλει μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα πληροφορία: "Ο Βαβύλης είχε σχέση με Ισραηλινούς και παντρεύτηκε Ισραηλινή υπήκοο. Στην Εβραϊκή κοινότητα της Αθήνας ψιθυρίζεται, ότι ο Ραβίνος της Αθήνας έδωσε ένα πιστοποιητικό στον Βαβύλη ότι είναι Εβραίος".

    Επίσης, σχετικά με τις πληροφορίες, που ήθελαν τον Βαβύλη να αντιπροσωπεύει ισραηλινά προϊόντα, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως "η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ Ράτσελ Νίντακ Εσκενάζι δηλώνει ότι ουδέποτε έδωσε άδεια για εξαγωγές σε κάποιον με το όνομα Βαβύλης και ότι σύντομα θα γίνουν και άλλες έρευνες".

    Παράλληλα, η ανάκριση από τις δικαστικές αρχές συνεχίζεται και αναμένεται εντός των ημερών να ασκηθούν διώξεις κατά των Βαβύλη, Τριανταφυλλάκη και της πρώην συζύγου του Μάλι Κοέν.

    Ενώπιον του Αρχιεπισκόπου η ορκωμοσία Παπούλια

    Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, καθώς προκύπτει από τα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών για την περίοδο 2000-2004 δεν έχει εκδοθεί διπλωματικό ή υπηρεσιακό διαβατήριο για τον Βαβύλη. Μάλιστα, ο κ. Αντώναρος, τόνισε, πως συνεχίζονται όλες οι ενέργειες για να συλληφθεί. Παράλληλα, χαρακτήρισε ύποπτη την εμπλοκή -μέσω δημοσιευμάτων-του πρωθυπουργού, για τον οποίο αναφέρεται, ότι έστειλε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου κατάλογο με ονόματα δικαστικών.

    Σχετικά με την εθνική διάσταση του θέματος με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος κινδυνολογίας, ενώ διαφοροποίησε τις περιπτώσεις κρίσεων, όπως τις πρόσφατες του οικουμενικού Πατριαρχείου με την ελλαδική εκκλησία αποκλείοντας προς το παρόν σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία. Επίσης, διέψευσε τις πληροφορίες, που φέρουν τον Κάρολο Παπούλια να έχει ζητήσει από την Κυβέρνηση να μην ορκιστεί από τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας, πως για την ορκωμοσία του Προέδρου ισχύει, ότι ίσχυε μέχρι τώρα.

    Η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα και τους μηχανισμούς να προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης και να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσε στη ΝΕΤ 105.8 ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος εκτίμησε, ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση της Ιεραρχίας θα υπάρξουν εξελίξεις.

    "Δεν μπορεί να είναι όλοι υπεράνω της κρίσης"

    Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από την Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση των θεσμών ζήτησε, ενώ παράλληλα την κατηγόρησε για μετάθεση ευθυνών.

    Αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, είπε ότι εκείνος πρέπει να κρίνει κατά συνείδηση αλλά όλοι μπορούν να κρίνουν αυτόν.

    Από την πλευρά του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με πολιτικές πρωτοβουλίες "το φαινόμενο της διάχυτης κρίσης", προσθέτοντας, πως "δεν μπορεί να είναι όλοι υπεράνω του φαινομένου αυτού, ο κ. Χριστόδουλος, η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση". Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου λέγοντας, ότι η εικόνα του παραπέμπει σε ένα δικαστικό λόγο αντί να δώσει εμπράκτως εξηγήσεις, επισημαίνοντας, ότι η κρίση "δεν αντιμετωπίζεται με κηρύγματα υποκριτικά από άμβωνος".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναινετικό κλίμα στην Αρχιεπισκοπή

    Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη δράση Βαβύλη

    [02] Ιράκ

    Πιθανότατα δάκτυλος Σουνιτών ανταρτών Μακελειό στην Χίλα

    28/2/2005 10:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράκ, μετά και τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας το πρωί στην πόλη Χίλα, εκατό χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης. Βομβιστής καμικάζι έπεσε με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο του, πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος που περίμενε στην ουρά για να εκδώσει ιατρικά πιστοποιητικά. Ο τελευταίος απολογισμός, ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 125 και αυτόν των τραυματιών στους 130. Η κατάσταση που επικράτησε μετά το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα, ήταν χαοτική με δεκάδες διαμελισμένα πτώματα να κείτονται διάσπαρτα στους δρόμους. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό. Οι ιρακινές αρχές ωστόσο, βλέπουν ως πιθανή την εμπλοκή Σουνιτών ανταρτών που θέλουν να αντισταθούν στην κυριαρχία των Σιιτών που έχουν πλέον την πλειοψηφία στη νέα κυβέρνηση της χώρας.

    Λουτρό αίματος

    Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το μόνο που έμεινε από το αυτοκίνητο ήταν η μηχανή του.

    Τα θραύσματα εκσφενδονίστηκαν έως την κεντρική αγορά της πόλης, στον απέναντι δρόμο.

    Οι ιρακινές αρχές απηύθυναν έκκληση για αίμα ενώ το νοσοκομείο της πόλης, μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στην κατάσταση ζήτησε την βοήθεια γιατρών από άλλες πόλεις.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι αρχικά στο γκρί Μιτσουμπίσι που έπεσε εν συνεχεία στο πλήθος επέβαιναν δυο άντρες.

    Λίγα λεπτά πριν από το χτύπημα, ο ένας αφού αγκαλιάστηκε με τον οδηγό κατέβηκε από το αυτοκίνητο.

    Εν συνεχεία ο καμικάζι, έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω στους ανθρώπους οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από μία κλινική για να βγάλουν ιατρικά πιστοποιητικά προκειμένου να προσληφθούν στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

    Η σημερινή επίθεση, είναι μία από τις αιματηρότερες στο Ιράκ από τότε που έπεσε ο Σαντάμ Χουσείν.

    Σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 2 Μαρτίου του 2004 τουλάχιστον 170 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ταυτόχρονες επιθέσεις αυτοκτονίας σε τεμένη, στην Καρμπάλα και στη Βαγδάτη.

    [03] Κόσμος

    Δυο βδομάδες μετά τη δολοφονία Χαρίρι Δεν άντεξε η κυβέρνηση του Λιβάνου

    28/2/2005 9:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στο Λίβανο, δυο βδομάδες μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι. Υποκύπτοντας στις ασφυκτικές πιέσεις της Αντιπολίτευσης που κατηγορούσε τη Συρία για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού καθώς και την ίδια την κυβέρνηση του, ο Φιλοσύρος πρωθυπουργός Ομάρ Καραμί, ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης του. Μία κίνηση που αιφνιδίασε ακόμα και τους υποστηρικτές του και που, όπως είπε, έχει ως στόχο να βοηθήσει την έρευνα που διεξάγεται για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι.

    Δεν παίρνει θέση η Συρία

    Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ.

    Σε μία πρώτη της αντίδραση, η Δαμασκός αρνήθηκε να πάρει θέση επί των εξελίξεων στο Λίβανο τονίζοντας ότι πρόκειται για μία καθαρά εσωτερική υπόθεση .

    Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι, στις 14 Φεβρουαρίου, είχαν κατηγορηθεί τόσο η κυβέρνηση του Φιλοσύρου πρωθυπουργού Καραμί όσο και η ίδια η Συρία.

    Και οι δυο πλευρές όμως, διέψευδαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην τρομοκρατική επίθεση.

    Ο Καραμί μάλιστα, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση του Ραφίκ Χαρίρι, είχε απαντήσει στις κατηγορίες αυτές, τονίζοντας ότι είναι αβάσιμες και συνιστούν μεγάλη και σοβαρή αδικία σε βάρος του ίδιου και της κυβέρνησης του.

    Ενθουσιασμός

    Η παραίτηση Καραμί έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την Αντιπολίτευση, η οποία μίλησε για νίκη του λαού.

    Ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης Ουαλίντ Τζουμπλάντ, απηύθυνε ωστόσο, έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ζητώντας να μην διατυπώνονται εθνικιστικά συνθήματα εναντίον της Συρίας και υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαλόγου με τη Δαμασκό.

    Νωρίτερα πάντως σε συνάντηση που είχε με τον Λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών Μαχμούντ Χαμούντ, ο αναπληρωτής βοηθός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, κάλεσε τα στρατεύματα της Συρίας να εγκαταλείψουν τα εδάφη του Λιβάνου και ζήτησε τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών στο Λίβανο την Άνοιξη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αβέβαιη η επόμενη μέρα στο Λίβανο

    Νεκρός ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου

    [04] Πολιτική

    Περί διεθνούς και εγχώριας τρομοκρατίας Δυσφορία για τις αναφορές του Στέιτ Ντιπάρμεντ

    28/2/2005 8:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το περιεχόμενο της ενημέρωσης που παρείχε για την Ελλάδα μέσω της ιστοσελίδας του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Ο κ. Μολυβιάτης εξέφρασε στον Τσαρλς Ρις τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης για τις αναφορές του Στέιτ Ντιπάρμεντ, όσον αφορά στη διεθνή αλλά και την εγχώρια τρομοκρατία, υπενθυμίζοντας το ολυμπιακό κεκτημένο, την απόλυτα ασφαλή και άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το θέμα σχολιάστηκε και από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο. "Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επιτυχίες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και είναι μία χώρα απολύτως ασφαλής" τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας κατά την τρομοκρατίας είναι συνεχής.

    Η ενημέρωση για την Ελλάδα

    Στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφραζόταν βαθιά ανησυχία για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών και συμφερόντων στο εξωτερικό.

    Και όπως αναφερόταν η Ελλάδα, όπως επίσης και άλλες χώρες που ανήκουν στη συνθήκη Σένγκεν, λόγω των ανοιχτών συνόρων με τους γείτονες τους στη Δ Ευρώπη, καθιστούν εύκολη τη μετακίνηση τρομοκρατικών ομάδων.

    Σε ότι αφορά την εγχώρια τρομοκρατία, ο Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε ότι η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και η σύλληψη των μελών της, δεν σημαίνει ότι όλοι οι τρομοκράτες είναι υπό κράτηση.

    [05] Πολιτική

    Των συζητήσεων του πρωθυπουργού Οικονομία και Ανάπτυξη στο επίκεντρο

    28/2/2005 7:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας είχε διαδοχικές συναντήσεις σήμερα ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Σιούφα βρέθηκαν τα θέματα, που θα απασχολήσουν τη συνάντηση των Υπουργών ενέργειας ,των χωρών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου αλλά και το εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης που συνέρχεται την Τετάρτη βρέθηκαν στο επίκεντρο. Στην ατζέντα βρέθηκε και το ζήτημα της ακρίβειας για την οποία ο κ. Σιούφας και ο κ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωσαν τον κ. Καραμανλή, ότι ελέγχεται από την κυβέρνηση. Παράλληλα, συζητήθηκε και η επικείμενη περιοδεία του πρωθυπουργού την Παρασκευή και το Σάββατο στην Ήπειρο. Με το Μανόλη Κεφαλλογιάννη ο κ. Καραμανλής συνομίλησε για την ανάπτυξη της ναυτιλίας, εν όψει και της αυριανής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    [06] Βόλεϊ

    Νίκη τετράδας ο ΠΑΟΚ

    28/2/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην 4η θέση της κατάταξης, ανέβηκε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του επί της ΕΑ Πατρών με 3-1 σετ, "εκτοπίζοντας" παράλληλα την σημερινή αντίπαλό του στην 5η. Η συνάντηση υπήρξε ντέρμπι καθ΄ όλη τη διάρκειά της, ενώ στο 4ο σετ, αν και η αχαϊκή ομάδα προηγήθηκε με 19-17, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 20-20, και τελικώς πήρε το τρίποντο με δύο συνεχείς άσους του Αμερικανού Πόλστερ. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μια φάση στο πρώτο σετ, με το σκορ 27-26, στην οποία ο β΄ διαιτητής (Αμασιάδης) καταλόγισε φιλέ σε προσπάθεια του Νίκου Ρουμελιώτη και το σετ πήγε στον ΠΑΟΚ. Και στο τελευταίο σετ, όμως, σύσσωμη η ΕΑΠ διαμαρτυρήθηκε για μια διαιτητική απόφαση (προηγούνταν 24-23), όταν σε αμφισβητούμενη φάση η μπάλα (και ο πόντος) δόθηκε στον "Δικέφαλο του Βορρά", με το γνωστό αποτέλεσμα.

    [07] Ποδόσφαιρο

    Καραγεωργίου:"Δεν έχω μαγικό ραβδάκι"

    28/2/2005 8:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2005 8:26:00 μμ)

    Συντάκτης:

    Με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες επί της Καλλιθέας και του Άρη, θα αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής. Ο "Δικέφαλος του Βορρά", από την ημέρα που τον ανέλαβε ο Νίκος Καραγεωργίου, παρουσιάζει ένα νέο αγωνιστικό πρόσωπο, καθώς η ομάδα παίζει πιο δυνατά αλλά και πιο επιθετικά βρίσκοντας, σιγά σιγά τον εαυτό της. Πάντως ο ίδιος ο τεχνικός, υποστηρίζει ότι η μεταμόρφωση της ομάδας δεν οφείλεται στο ότι κρατάει κάποιο μαγικό ραβδάκι, αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, τόσο του ίδιου όσο και των παικτών. Όσο αναφορά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αφού τονίζει ότι είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, επισημαίνοντας ότι όλη την εβδομάδα θα δουλέψουν σκληρά για να φτάσουν στη νίκη.

    Μαλαδένης: "Μπορούμε τη νίκη"

    " Δεν έχω κανένα μαγικό ραβδάκι που μεταμορφώνει την ομάδα από την μια μέρα στην άλλη. Όλα είναι θέμα δουλειάς. Δουλεύουμε με τα παιδιά το κάθε ματς χωριστά και κάθε φορά για το επόμενο παιχνίδι. Το ματς που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό είναι παιχνίδι με τις δικές του ιδιαιτερότητες κι εμάς δεν μας τρομάζουν τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού. Για να φθάσουμε στην επιτυχία πρέπει να δουλέψουμε και αυτό θα κάνουμε. Τώρα έχουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσουμε όλη αυτή την εβδομάδα να δουλέψουμε σκληρά και να προετοιμαστούμε για τον αγώνα σωματικά και ψυχολογικά. Ξέρω κι εγώ την ιδιαιτερότητα αυτών των αγώνων αλλά ο βασικός μου στόχος είναι να πάνε οι παίκτες μας στο παιχνίδι με όσο το δυνατόν μικρότερο ψυχολογικό βάρος και λιγότερο άγχος", τόνισε ο Νίκος Καραγεωργίου λίγο πριν την έναρξη της σημερινής προπόνησης, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας

    Δηλώσεις για τη νίκη επί του Άρη έκανε ο Σλάτζιαν Σπάσιτς, κάνοντας ειδική μνεία στην συμπαράσταση του κόσμου: "Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο μας που ήταν και πάλι κοντά μας. Η δική μας προσπάθεια απέδωσε γιατί λειτούργησε πολύ καλά η ομάδα με τον αιφνιδιασμό. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τις νίκες ούτε και από τις ήττες. Απλά να μένουμε ανεπηρέαστοι και να συνεχίζουμε την δουλειά μας όπως κάνουμε ως τώρα".

    Αντίθετα ο Χρήστος Μαλαδένης, σε δηλώσεις του σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό έδωσε το σύνθημα για νίκη επί του Ολυμπιακού: "Είναι πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε. Η ψυχολογία της ομάδας είναι σε πολύ καλό επίπεδο, η κατάσταση στην ομάδα είναι βελτιωμένη τις δυο τελευταίες εβδομάδες, δουλεύουμε καλύτερα και θεωρώ πως μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά οι μεγάλες ομάδες και οι καλοί παίκτες σε αυτά τα παιχνίδια φαίνονται."

    Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε και στο νέο προπονητή της ομάδας, Νίκο Καραγεωργίου: "Με τον Νίκο ήμασταν συμπαίκτες στην Ξάνθη για δυόμισι χρόνια. Είναι καλός άνθρωπος και αυτό δεν έχει αλλάξει από το γεγονός πως είναι πλέον προπονητής και όχι παίκτης. Όλοι τον φωνάζουμε με το μικρό του όνομα και ως πρώην ποδοσφαιριστής, γνωρίζει τι μπορεί να κάνει ο καθένας αλλά και ποια συμπεριφορά χρειάζεται. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Δουλεύουμε περισσότερο στην τακτική και στην ψυχολογία της ομάδας και αυτό είναι ευκολότερο τώρα, γιατί είναι εύκολη η επικοινωνία ανάμεσα σε Έλληνα προπονητή και Έλληνες παίκτες. Αν είχε έρθει νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ θα ήταν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα και θα είχε γλιτώσει από κάποιες καταστάσεις. Η αλήθεια είναι πως τώρα το κλίμα στην ομάδα είναι καλό κι ας μην ξεχνάμε πως η σεζόν ξεκίνησε με αποκλεισμό και από τις δυο ευρωπαϊκές διοργανώσεις."

    Τα εισιτήρια του αγώνα θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη το πρωί και θα είναι 23.800. Όσον αφορά τώρα τα μέτρα ασφαλείας, την Δευτέρα το πρωί υπήρξε σύσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, παρουσία και εκπροσώπων του Ολυμπιακού, οι οποίοι πήραν τις εγγυήσεις πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει χρήση του 5% των εισιτηρίων που δικαιούται και δεν θα πάρει εισιτήρια.

    [08] Μπάσκετ

    Βορεάδης: "Κάναμε λάθη αλλά όχι σημαντικά"

    28/2/2005 8:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ανάγκη να καταθέσει τη δική του άποψη για τις ευθύνες που καταλογίσθηκαν από τον Άρη και την ΚΕΔ σ αυτόν και τον Κώστα Κορομηλά για τα σφυρίγματά τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αισθάνθηκε ο Λάζαρος Βορεάδης. Με δηλώσεις του σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ο ένας εκ των τριών διαιτητών του τελικού Παναθηναϊκός-Άρης εξέφρασε την άποψη πως τα λάθη που έγιναν δεν έκριναν το αποτέλεσμα, ενώ εξήγησε πως κάποιοι άρπαξαν την ευκαιρία να τους "χτυπήσουν". Ο διεθνής διατητής, αναρωτήθηκε επίσης γιατί η ΚΕΔ δεν τους κάλεσε σε απολογία αν τα λάθη ήταν 14-4 υπέρ του Παναθηναϊκού και τόνισε πως κανένας δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση τα αισθήματά του για τον Άρη, του οποίου υπήρξε παίκτης. Η ΚΕΔ αναμένεται να καλέσει, πάντως τον Λάζαρο Βορεάδη να υποστηρίξει αυτές τις θέσεις του χωρίς να αποκλείεται η τιμωρία του.

    Οι δηλώσεις αναλυτικά

    "Είμαι σε λαϊκό δικαστήριο επί δέκα ημέρες από συναδέλφους μη ενενεργεία της ΚΕΔ και δεν έχω μιλήσει. Έφτασε η ώρα να το κάνω. Τα λάθη που έγιναν δεν έκριναν το αποτέλεσμα. Στους δικούς μας κύκλους, δεν έχει κανείς την άποψη περί κακής διαιτησίας, όπως κι εγώ μετά το παιχνίδι. Όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια είπα ότι δεν παίξαμε καλά. Ωστόσο, τα λάθη που κάναμε δεν έκριναν τη νίκη. Σε τέτοιο τελικό είναι αδιανόητο να μην γίνουν λάθη. Η επιτροπή επέλεξε να μην αγωνιστούμε εγώ και ο Κορομηλάς για τις επόμενες δύο αγωνιστικές. Δεν παίξαμε καλά, αλλά τιμωρηθήκαμε μόνο οι δύο διαιτητές από τους τρεις. Αισθανόμαστε μόνοι μας. Είχαν ξεκινήσει κάποιοι να τα βάζουν με την Ομοσπονδία πριν τον αγώνα και μετά το τέλος αυτού στο στόχαστρο μπήκε και η διαιτησία. Εμείς είμαστε οι δύο πρώτοι στην λίστα της FIBA.

    Τέτοια ευκαιρία να χτυπήσουν Κορομηλά και Βορεάδη δεν θα είχαν ξανά. Μου περνούν πολλές σκέψεις από το μυαλό τις οποίες δεν μπορώ να εκφράσω. Βγαίνουν όλοι και λένε ότι τα λάθη ήταν 4-14 υπέρ του Παναθηναϊκού. Έπρεπε να μας καλέσουν σε απολογία αν είναι έτσι όπως τα λένε. Είπα στους συναδέλφους μου από πριν πως θα γίνει το παιχνίδι, επειδή μελετάω τους αγώνες πριν σφυρίξω. Όταν τελείωσε το πρώτο ημίχρονο τους είπα «είδατε τι σας έλεγα» και αποφασίσαμε πως θα σφυρίξουμε το δεύτερο ημίχρονο. Ακολουθήσαμε την ίδια φιλοσοφία.

    Είδα το παιχνίδι και δεν βλέπω αυτά τα σημαντικά λάθη που μας καταλογίζουν. Δεν είναι αυτά που γύρισαν το παιχνίδι. Διαπίστωσα την κούραση του Άρη και ειδικότερα των Κόλινς και Καστλ. Ένιωθα ότι θα πάει έτσι το παιχνίδι. Δεν βγάζουμε την ούρα μας απέξω. Είμαστε και εμείς συμμέτοχοι σε κάποιες περιπτώσεις. Το βράδυ κοιμήθηκα ήρεμα. Είμαι 17 χρόνια στην διαιτησία και βλέπω όλες τις ομάδες με το ίδιο μάτι. Δεν μπορούν μετά από τόσα χρόνια να ισοπεδώνονται όλα. Το μόνο που δεν μπορεί να μου πει κανείς είναι ότι δεν έχω «Αριωσίνη», με έντεκα χρόνια θητεία ως παίκτης του Άρη και με προπονητή τον Ιωαννίδη".

    [09] Βόλεϊ

    Ο Ανδρέοπουλος ανέλαβε την Εθνική Γυναικών

    28/2/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Γυναικών, για τα δύο επόμενα χρόνια. Την απόφαση πήρε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ κάνοντας δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών ομάδων. Ο πρώην βοηθός προπονητής της Εθνικής Ανδρών και Γυναικών και νυν του Απολλώνιου Κερατσινίου, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης δεν έκρυψε την χαρά του για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ενώ ζήτησε από τις αθλήτριες συνεχή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων.

    "Είναι μεγάλη τιμή για μένα"

    "Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η συνεργασία. Από την εμπειρία που απέκτησε πέρυσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Θα χρειαστεί, πάντως, μεγάλη προσπάθεια από όλους και κυρίως από τις αθλήτριες. Τις επόμενες ημέρες θα καταρτίσουμε το σχέδιο δράσης και θα καθορίσουμε τους στόχους που θα θέσουμε. Με μια πρώτη ματιά έχουμε μπροστά μας το Κύπελλο Άνοιξης, τους Μεσογειακούς και τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος", ήταν το πρώτο σχόλιο του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού.

    Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1964, στην Κόρινθο. Ως αθλητής αγωνίστηκε στον Παλαίμωνα, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Με τους "πράσινους" πανηγύρισε 5 φορές την κατάκτηση του πρωταθλήματος και 3 του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ με την ίδια ομάδα είχε καταταγεί στην 3η θέση του κυπέλλου Συνομοσπονδίας, το 1989. Χρίστηκε 192 φορές διεθνής με την εθνική Ανδρών, με την οποία μετείχε σε 4 ευρωπαϊκά και 2 παγκόσμια πρωταθλήματα.

    Ως προπονητής, ξεκίνησε το 1999 από την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού, όπου υπήρξε βοηθός του Ρομπέρτο Σερνιότι. Το 2001 ανέλαβε τη γυναικεία ομάδα των "πράσινων", ενώ η εφετινή περίοδος τον βρήκε προπονητή στον Απολλώνιο Κερατσινίου. Ακόμη, εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην εθνική Ανδρών την περίοδο 2002-03, και στην εθνική Γυναικών την περίοδο 2003-04.

    [10] Κοινωνία

    Στη Βουλή το νομοσχέδιο Σε ΝΠΔΔ τα νοσοκομεία του ΕΣΥ

    28/2/2005 9:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σύμφωνα με το οποίο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με ουσιαστικές αρμοδιότητες και δικό τους προϋπολογισμό. Παράλληλα, δημιουργούνται σε κάθε υγειονομική περιφέρεια της χώρας Διοικήσεις Υγειονομικής Περιφέρειας και ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων οργανικών μονάδων νοσοκομείων. Ακόμη, προβλέπεται επίσης η χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 200 ευρώ στο προσωπικό που υπηρετεί στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

    [11] Κοινωνία

    Στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας Επί τάπητος η αξιολόγηση των ΑΕΙ

    28/2/2005 9:24:00 μμ

    Η διασφάλιση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και κυρίως η αξιολόγηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα ορισμένων ειδικοτήτων των ΤΕΙ μονοπώλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Παιδεία. Την ίδια ώρα, Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν περίπου 1000 μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ζητώντας τη χρηματοδότηση της Ανώτατης εκπαίδευσης να φτάσει στο 5% του ΑΕΠ. Υπενθυμίζουμε, ότι την προηγούμενη Τετάρτη οι Πανεπιστημιακοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το διάλογο.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Γλιτώνει το χειρουργείο ο Tριανταφύλλου

    28/2/2005 9:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ευχάριστα νέα επιφύλασσε την Δευτέρα για τον Tάσο Tριανταφύλλου, το ιατρικό επιτελείο του ΟΦΗ. Ο επιθετικός της κρητικής ομάδας εξετάστηκε σήμερα από τον γιατρό της ομάδας, και όπως έκρινε δεν είναι απαραίτητη η αρθροσκόπηση για την αποκατάσταση της βλάβης που έχει πάθει στο χόνδρο, του αστράγαλου. O Tριανταφύλλου θα συνεχίσει το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί και θα εξεταστεί εκ νέου από τον γιατρό, προκειμένου να παρθεί η οριστική απόφαση. Στο μεταξύ, θεαματική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση του Γιόζεφ Nουαφόρ κι έτσι στην αυριανή προπόνηση αναμένεται να ξεκινήσει τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα. Oι Nτεγιάνοφ, Kουτσουπιάς, Πλουσής μετέχουν ήδη στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ στη διάθεση του προπονητή του, ενόψει του αγώνα με την Kαλλιθέα, θα βρίσκεται και ο Σταυρακάκης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Θα απουσιάσει όμως ο Kουνενάκης, που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Hρακλή. Θεραπεία έκανε σήμερα ο Xατσαντριάν, επειδή αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη δεξιά γάμπα, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Mοσχογιάννης.

    [13] Κοινωνία

    Είχε επιτεθεί σε άλλες δύο γυναίκες "Πλούσια" η δράση του "κατσαβιδάκια"

    28/2/2005 9:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2005 9:44:38 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέα στοιχεία για τον 28χρονο Αλβανό οικοδόμο, που κατηγορείται για το βιασμό μάνας και κόρης πριν από λίγους μήνες στο Γαλάτσι, προέκυψαν μέσα από την έρευνα της αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες δύο επιθέσεις σε βάρος γυναικών. Στις 7 Νοεμβρίου του 2004 αποπειράθηκε να βιάσει μια 22χρονη Ελληνίδα στα Πατήσια, ενώ λίγες ώρες μετά, προέβη στην αποτρόπαια πράξη του να βιάσει μία 35χρονη γυναίκα και τη 12χρονη κόρη της. Επίσης, στις 11 Νοεμβρίου στην περιοχή των Αχαρνών έκανε νέα, ευτυχώς αποτυχημένη, επίθεση σε μια γυναίκα ηλικίας 35 χρονών. Ο δράστης, σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποιούσε κατσαβίδι, ενώ αναγνωρίστηκε από όλα τα θύματά του. και από τα θύματά του. Λίγο μετά τη σύλληψή του, την περασμένη Παρασκευή, ομολόγησε, ότι εμπλέκεται στην υπόθεση του διπλού βιασμού στο Γαλάτσι. Ο 28χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή με τις τρεις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν εις βάρος του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνέλαβαν τον "κατσαβιδάκια"

    [14] Μπάσκετ

    Επιστροφή Τρεντ

    28/2/2005 8:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά από ταλαιπωρία 41 ημερών λόγω ισχιαλγίας, ο Γκάρι Τρεντ επέστρεψε σήμερα στο κανονικό ρυθμό των προπονήσεων της ομάδας του Πανελλήνιου. Ο Αμερικανός ακολούθησε το Σαββατοκύριακο ειδικό πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων και όχι μόνον δεν ένιωσε ενοχλήσεις, αλλά φάνηκε ιδιαίτερα δυνατός και κεφάτος. Το "παρών" έδωσε και ο Μπάρισα Κράσιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Μακεδονικό, χωρίς ωστόσο τελικά να έχει και σοβαρό. Όσον αφορά τον αγώνα με την ΜΕΝΤ, ο Κώστας Πετρόπουλος ήταν κατηγορηματικός: "Αποτελεί για μας τον... πρώτο μεγάλο τελικό της χρονιάς. Βλέπουμε μόνον τη νίκη, καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα είναι καταδικαστικό. Η ομάδα έχει κάνει βήματα προόδου και έχει το πείσμα και το πάθος να πάρει μια νίκη, πραγματική ανάσα για την συνέχεια. Η επιστροφή του Τρεντ θα μας βοηθήσει πολύ. Αυτή την εβδομάδα όλος ο Πανελλήνιος θα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και καλούμε τον κόσμο να βοηθήσει τους παίκτες στην δύσκολη προσπάθεια τους."

    [15] Ποδόσφαιρο

    Πήρε αυτό που ήθελε

    28/2/2005 8:24:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β` Εθνικής, σκαρφάλωσε ο Πανηλειακός. Η ομάδα του Πύργου, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 20ης ημέρας, επικράτησε 1-0 του Ηλυσιακού, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μανίκα στο 81ο λεπτό της συνάντησης.

    Συνολικά αποτελέσματα και βαθμολογία

    Καστοριά-Προοδευτική 2-1 Απόλλων Αθηνών-Ακράτητος 0-0 Παναχαϊκή 2005-Πανσερραϊκός 3-1 Ατρόμητος Αθηνών-Εθνικός Αστέρας 1-3 Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου 1-0 Καλαμάτα-Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 3-2 Πανηλειακός-Ηλυσιακός 1-0 Ποσειδών Νέων Πόρων-Λάρισα 0-2 α.α.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες) 1. Ακράτητος 38 2. Λεβαδειακός 38 3. Λάρισα 35 . Πανηλειακός 35 5. Νίκη Βόλου 34 . Καστοριά 34 7. Καλαμάτα 33 8. Πανσερραϊκός 32 9. Ολυμπιακός Βόλου 31 10. Προοδευτική 30 11. Ηλυσιακός 25 12. Απόλλων Αθ. 24 . Εθνικός Αστέρας 24 14. Παναχαϊκή 2005 23 15. Ατρόμητος Αθ. 4 16. Ποσειδών Ν. Πόρων -9 * Ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 February 2005 - 21:56:15 UTC