Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδεινώθηκε η υγεία του Πάπα
  • [02] Πρόκριση με νίκη ο Ολυμπιακός
  • [03] Συμφώνησαν ότι …διαφωνούν
  • [04] Προβάδισμα της ΝΔ
  • [05] Στο Μαξίμου ο Μεϊμαράκης
  • [06] Δρομολόγια με υδροπλάνα
  • [07] Με το δεξί ο ΠΑΟ
  • [08] Χωρίς κόσμο και η Λεωφόρος
  • [09] Άνοιξη στην ντουλάπα σας
  • [10] ΠΑΟΚ: "Μόνο νίκη με τον Άρη"

    [01] Κόσμος

    Υποβλήθηκε σε τραχειοτομή Επιδεινώθηκε η υγεία του Πάπα

    24/2/2005 10:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2005 11:38:51 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters- Γαλλικό Πρακτορείο- BBC

    Νέα υποτροπή παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης η υγεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β, που εισήχθη χθες εσπευσμένα στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης. Για να βοηθηθεί η αναπνοή του, ο 84χρονος Ποντίφικας υπεβλήθη σε επέμβαση τραχειοτομής, η οποία, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, διήρκησε τριάντα λεπτά και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Επίσης, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας θα περάσει τη νύχτα στο δωμάτιό του και όχι στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Πληροφορίες για την επέμβαση τραχειοτομής μετέδωσε πρώτο αργά το βράδυ της Πέμπτης το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο θεράποντες ιατρούς, ενώ παρόμοιο ρεπορτάζ "φιλοξένησε" και το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι SKY TG24, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες "από σεβασμό προς τον Ποντίφικα".

    Εντείνεται η αγωνία

    Όπως μετέδωσε το SKY TG24, ο Πάπας εισήχθη στο χειρουργείο αρχικά για μια ακτινογραφία και οι θεράποντες ιατροί έκριναν απαραίτητη την τραχειοτομή.

    Μιλώντας στο κανάλι, ο δρ. Τζιοβάνι Ούρσο, ειδικός στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, επεσήμανε τους αυξημένους για τον ασθενή κινδύνους πνευμονικών λοιμώξεων μετά την τραχειοτομή, ιδιαίτερα λόγω του Πάρκινσον από την οποία πάσχει τα 13 τελευταία έτη ο Πάπας και έχει ήδη εξασθενήσει την αναπνευστική λειτουργία του.

    Υπενθυμίζεται πως ο Πάπας εισήχθη στο νοσοκομείο Τζεμέλι ύστερα από υποτροπή της γρίπης, που τον είχε ταλαιπωρήσει στις αρχές Φεβρουάριου και τον είχε καθηλώσει στο ίδιο νοσοκομείο για περίπου δέκα ημέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξανά στο νοσοκομείο ο Πάπας

    [02] Ποδόσφαιρο

    Πρόκριση με νίκη ο Ολυμπιακός

    24/2/2005 9:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2005 11:12:20 μμ)

    Συντάκτης:

    Καλοστημένος, σωστός και με δεμένη άμυνα, ο Ολυμπιακός, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση και μάλιστα με τη δεύτερη τους νίκη κόντρα στους Γάλλους. Οι "κόκκινοι" εμφανίστηκαν πολύ διαβασμένοι, άφησαν χώρο στους "κίτρινους" και αφού δεν κινδύνευσαν σχεδόν καθόλου στην άμυνα, βγήκαν είχαν τις δικές τους ευκαιρίες και πέτυχαν και το γκολ. Το τέρμα που κλείδωσε την πρόκριση για την ομάδα του Μπάγιεβιτς, πέτυχε ο Ιεροκλής Στολτίδης στο 67. Στη φάση των 16 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αγγλική Νιουκάστλ.

    Λίγες οι καλές φάσεις

    Η άμυνα του Ολυμπιακού και η προσπάθεια για να επιτεθεί η Σοσό, ήταν τα αρχικά στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου. Μέχρι το πρώτο τέταρτο και οι δύο ομάδες "βρίσκονταν" στο κέντρο μα τους Γάλλους να έχουν μία μικρή αλλά ανούσια υπεροχή. Η καλή φάση για την ομάδα του Λακόμπ ήρθε στο 18 με τον Ζαϊρί να πιάνει πολύ ωραίο σουτ και τον Νικοπολίδη να αντιδράει σωστά.

    Από εκεί και πέρα οι "κόκκινοι" ισορρόπησαν την κατάσταση και προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση. Έτσι δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στο 22 μεε τον Οκκά να πιάνει την κεφαλιά η οποία όμως ήταν αδύναμη και αποκρούστηκε εύκολα.

    Οι καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες ήταν πολύ λίγες και για αυτό στη συνέχεια δεν έγινε κάτι δυνατό. Έτσι ο δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

    Γκολ-πρόκριση

    Στο δεύτερο ημίχρονο η Σοσό προσπάθησε να βγει πιο δυνατά καθώς ήθελε οπωσδήποτε το γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα. Παρ όλα αυτά η αδυναμία της στην τελική προσπάθεια αλλά και το πολύ καλό στήσιμο της ομάδας από τον Μπάγιεβιτς, ο Ολυμπιακός δεν συναντούσε πολλές δυσκολίες.

    Μέχρι το 67 φάσεις δεν υπήρχαν πολλές. Σε εκείνο το λεπτό, ο Στολτίδης έστειλε την ομάδα του και τους συμπαίκτες του στα ουράνια, καθώς μετά την σέντρα του Γεωργάτου και το μπέρδεμα στην άμυνα των Γάλλων, ο μέσος των "ερυθρολεύκων" σούταρε εύστοχα και άνοιξε το σκορ.

    Αυτό το γκολ, έδωσε φτερά στην ομάδα του Πειραιά, αφού πλέον είχε καπαρώσει την πρόκριση. Στη συνέχεια τα πράγματα δεν άλλαξαν, αφού η Σοσό δεν εκμεταλλεύτηκε κάποια φάση για να πετύχει κάποιο γκολ και οι φιλοξενούμενοι, με πολύ ωριμότητα και μυαλό κράτησαν τη νίκη αλλά και την μεγάλη πρόκριση.

    Διαιτητής: Μάρκους Νομπς (Ελβετία)

    Κίτρινες κάρτες: Ντιαβαρά, Πιτό, Σάντος, Τζόρτζεβιτς, Σούρερ, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος

    Οι συνθέσεις:

    ΣΟΣΟ: Ρισέρ, Ποτιγιόν (61 Νταφ), Ματιέ, Μονσορό, Ντιαβαρά, Πιτό, Μπουνταρέν (88 Λονφάτ), Ιζαμπέ, Ζαϊρί (73 Ρενιέ), Μενές, Σάντος.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Σούρερ, Ανατολάκης, Στολτίδης, Μάριτς (90 Καφές), Γεωργάτος, Οκκάς (80 Καστίγιο), Ριβάλντο (85 Τζιοβάνι), Τζόρτζεβιτς.

    [03] Κόσμος

    Συνάντηση Μπους- Πούτιν Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

    24/2/2005 9:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ- Reuters- ΒΒC

    Σε φιλικό κλίμα έγινε η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά τις πρόσφατες διαφωνίες τους για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του Αμερικανού προέδρου και συμφώνησαν για τα πυρηνικά, αλλά και για το δικαίωμα διαφωνίας χωρίς να διαταράσσεται το κλίμα φιλίας και συνεργασίας. Ο κ. Μπους εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη Ρωσία, ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξέχασε, μάλλον λόγω του κρύου, την εθιμοτυπία και δεν έβγαλε τα μαύρα δερμάτινα γάντια του κατά τις χειραψίες με τον κ. Πούτιν και τον Ρώσο πρωθυπουργό.

    Ανησυχεί ο Μπους

    Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η αντιμετώπιση της πυρηνικής τρομοκρατίας, για την οποία ήδη υπογράφηκε διμερής συμφωνία, αλλά και οι παραινέσεις της Ουάσινγκτον για εδραίωση της δημοκρατίας στη Ρωσία και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης, που έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Μόσχας.

    Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Αμερικανού προέδρου πως είναι αδύνατον η Ρωσία να οπισθοχωρήσει στο θέμα των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

    Ο κ. Μπους αναγνώρισε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αλλά τόνισε ότι οι ισχυρές χώρες χτίζονται με την ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών, τη προστασία των μειονοτήτων και την ελευθερία του Τύπου και κατέληξε: "μπόρεσα να μοιραστώ (με τον κ. Πούτιν) τις ανησυχίες μου για το γεγονός ότι η Ρωσία δεσμεύεται να σεβαστεί τις οικουμενικές αρχές".

    "Η Ρωσία έχει επιλέξει τη δημοκρατία", ήταν η απάντηση του κ. Πούτιν στις παραινέσεις του Αμερικανού ομολόγου του.

    Ναι και αλλά για τα πυρηνικά

    "Μας ανήκει ιδιαίτερη ευθύνη για την ασφάλεια των πυρηνικών όπλων και των σχάσιμων υλικών, ώστε να μην είναι δυνατόν να περιέλθουν στα χέρια τρομοκρατών", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αμερικανορωσική κοινή δήλωση, που εκδόθηκε στο τέλος των συνομιλιών Μπους Πούτιν.

    Όπως ανακοινώθηκε, ΗΠΑ και Ρωσία θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν συνεργασία όσον αφορά τις δυνατότητες επείγουσας ανταπόκρισης σε περιπτώσεις πυρηνικών ή ραδιολογικών περιστατικών, ενώ Αμερικανοί και Ρώσοι πράκτορες θα ανταλλάξουν τεχνογνωσία για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων και θα προχωρήσουν σε συνομιλίες με άλλα κράτη που έχουν πυρηνικά.

    Τέλος, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι Ιράν και Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αποκηρύξουν τα πυρηνικά και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για να εισέλθει φέτος η Ρωσία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

    Αναλυτές εκτιμούν ότι η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους στην Γηραιά Ήπειρο ήταν εξαιρετικά κερδοφόρα για τον ίδιο, αφού άλλαξε το ψυχρό κλίμα που κυριαρχούσε στις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες . Ωστόσο, κάνουν επίσης λόγο για μια Ευρώπη που εμφανίζεται απόλυτα ενωμένη και αποφασισμένη να υπερασπιστεί τις θέσεις της όσο αντίθετες κι αν είναι με αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμφωνία για τα πυρηνικά

    Πιο κοντά ΗΠΑ - Γερμανία

    [04] Πολιτική

    Πανελλαδική έρευνα της Metron Analysis Προβάδισμα της ΝΔ

    24/2/2005 8:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2005 10:44:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης, δίνει πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Μetron Analysis. Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα προηγείται με διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ ενώ στην παράσταση νίκης το προβάδισμα είναι αξιοσημείωτο με τη διαφορά να αγγίζει τις 29 ποσοστιαίες μονάδες ( ΝΔ, 50,7% έναντι 21,9% του ΠΑΣΟΚ). Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στην ερώτηση "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας" ο Κώστας Καραμανλής, προηγείται με 42,5 έναντι ποσοστού 29,8% που συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

    Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 37,9% έναντι 33,9% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,6%, ο ΣΥΝ με 3,7%, ο ΛΑΟΣ με 2,9% και η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει 14,9%.

    Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει σαφές προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με 50,7% έναντι 21,9% του ΠΑΣΟΚ.

    Στην ερώτηση, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιός νομίζετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 42,5 %, ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί με 29,8%, η Αλέκα Παπαρήγα με 2,6%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 2,1%, ο Αλέκος Αλαβάνος με 1,5% ενώ το 15,9% των ερωτηθέντων απάντησε κανένας.

    Στα ύψη η δημοτικότητα του πρωθυπουργού

    Επιπλέον, ο πρωθυπουργός απολαμβάνει εξαιρετικά υψηλά δημοτικότητας.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με ποσοστό 60,1% στη θετική γνώμη των πολιτών και ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 56,8%, ο Αλέκος Αλαβάνος με 39,4%, η γγ του ΚΚΕ με 35,2% και ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 23,4%.

    Το 39,2% των πολιτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα δηλώνουν ότι εμπιστεύονται μια κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή έναντι 30,3% για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Γιώργο Παπανδρέου.

    Ικανοποίηση από τον Κώστα Καραμανλή εκφράζει το 35,7% των ερωτηθέντων και το 18,5% από τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Δυσαρεστημένοι με τον πρωθυπουργό δηλώνει το 36,3% των ερωτηθέντων ενώ για τον Γιώργο Παπανδρέου το ποσοστό φθάνει το 45%.

    Ευρείας αποδοχής ο Κάρολος Παπούλιας

    Η έρευνα έδειξε ακόμα, ότι αποτιμάται θετικά, η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου ενώ ευρεία αποδοχή έχει και ο Κάρολος Παπούλιας.

    Το 81,4% των ερωτηθέντων συμφωνούν για την επιλογή Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ σε ποσοστό 95,2% αξιολογείται θετικά ή μάλλον θετικά για τη θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

    Για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στην ερώτηση πόσο σας ενδιαφέρουν οι εργασίες και οι θέσεις που θα προκύψουν από αυτό, ο βαθμός ενδιαφέροντος των ερωτηθέντων φθάνει το 30,4% ενώ ελάχιστα ή καθόλου απαντούν σε ποσοστό 66,6%

    Η πανελλαδική έρευνα, διενεργήθηκε από τις 10-21 Φεβρουαρίου, με χρήση κάλπης και συμμετείχαν 2.193 πολίτες.

    [05] Πολιτική

    Στο Μαξίμου ο Μεϊμαράκης

    24/2/2005 9:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου ο γραμματέας του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επί τάπητος βρέθηκαν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ θα γίνει στις 18 και 19 Μαρτίου, ενώ από 4 έως 6 Μαρτίου υπουργοί και βουλευτές του κόμματος θα περιοδεύουν και θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις σε όλην την Ελλάδα. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε τη δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία δίνει προβάδισμα στη ΝΔ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης.

    " Έχουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών"

    Ο Γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε ότι η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ παραμένει η ίδια σε σχέση με πέρσι πριν από τις εκλογές και ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών.

    " Οι πολίτες μας στηρίζουν και βεβαίως εμείς θα κινηθούμε για να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο " τόνισε.

    Ο κ. Μεϊμαράκης, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εκκλησιαστική κρίση και για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο Αρχιεπίσκοπος.

    Υπογράμμισε ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να διαταραχθεί η πίστη στη χριστιανοσύνη.

    Αναφερόμενος στο θέμα του βασικού μετόχου, επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να χαθούν κονδύλια, σημειώνοντας ότι ισχύουν όσα έχουν πει για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Εσωτερικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προβάδισμα της ΝΔ

    [06] Κοινωνία

    Ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταφορών Δρομολόγια με υδροπλάνα

    24/2/2005 11:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Νέα δεδομένα στις μετακινήσεις από την Αττική προς τις Κυκλάδες δημιουργούνται από το υπουργείο Μεταφορών, καθώς δρομολόγια θα εκτελούν και υδροπλάνα. Με τις εν λόγω ρυθμίσεις, επιχειρηματίες ή δημοτικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πίστες προσγείωσης υδροπλάνων σε θαλάσσιες και παραλίμνιες περιοχές και να πραγματοποιούν κοντινά δρομολόγια. "Στόχος μας είναι τα υδροπλάνα να συνδέσουν μικρά νησιά μεταξύ τους, καθώς έχουμε περίπου 250 κατοικήσιμα νησιά και να ενισχυθούν οι συγκοινωνίες κυρίως στις άγονες γραμμές", τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, τα πρώτα δρομολόγια με υδροπλάνα, χωρητικότητας 20- 25 θέσεων, αναμένεται να αρχίσουν το καλοκαίρι.

    Κοντά μας από το καλοκαίρι

    Η άδεια για τη δημιουργία βάσεων υδροπλάνων θα δίνεται από το υπουργείο Μεταφορών όταν αφορά λίμνη, ενώ σε περίπτωση θαλασσινής επιφάνειας απαιτείται άδεια και από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Το ύψος του εισιτηρίου για τη μεταφορά με υδροπλάνο θα καθορίζεται από τον εκάστοτε επιχειρηματία που θα αναλαμβάνει την επένδυση και εκτιμάται πως θα είναι ακριβότερο από το εισιτήριο πλοίου και φθηνότερο από του αεροπλάνου. Επίσης, όπως επεσήμανε ο κ. Λιάπης, ποσοστό 5% θα δίνεται ως ενίσχυση του Δημοσίου.

    Τα πρώτα αεροδρόμια για υδροπλάνα θα είναι στη διάθεσή μας από το καλοκαίρι. Στην Αττική, μια τέτοια βάση θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στο Τροκαντερό, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και τουρίστες να απολαμβάνουν τις βουτιές τους στις κοσμοπολίτικες Κυκλάδες.

    [07] Μπάσκετ

    Με το δεξί ο ΠΑΟ

    24/2/2005 10:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μεγάλη και πολύ σημαντική ήταν η νίκη της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι "πράσινοι" μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησαν στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις με 73-84 πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στον ΣΤ΄ όμιλο της διοργάνωσης. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-26, 42-41, 49-54, 73-84.

    Γκάζι στο δεύτερο μέρος

    Με ηγέτη τον Λάκοβιτς (2/3 τριπ.) και τον Μπάξτερ να ακολουθεί σε απόδοση (από 8 πόντους αντίστοιχα) οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυναμικά και πήραν την πρωτοπορία στο σκοράρισμα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. +6 (26-20).

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Άρβιντας Σαμπόνις, δυσκόλεψε πολύ την άμυνα του "τριφυλλιού" και με τη λήξη του ημιχρόνου πέρασαν με 1 πόντο μπροστά.

    Ο επιθετικός πλουραλισμός του Παναθηναϊκού μίλησε στην έναρξη του δευτέρου μέρος. Πρώτα ισοφάρισαν σε 47-47 και μετά και οι δύο ομάδες άρχισαν να εναλλάσσονται στο σκορ. Αλλά Διαμαντίδης και Χατζηβρέττας (με τρίποντο) έδωσαν στην ομάδα του προβάδισμα +5 (54-49) με τη λήξη του δεκαλέπτου.

    Στον επίλογο του αγώνα Κουτλουάι (9 πόντοι στην 4η περίοδο) και Μπατίστ (10 πόντοι στην 4η περίοδο) οδήγησαν εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό στη νίκη, που ήλθε με το τελικό 84-73.

    Οι συνθέσεις:

    ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Αντάνας Σιρέικα): Πακ 2, Μπέαρντ 13, Γκινεβίτσιους 5, Γιανκούνας 4, Τιμίνσκας 17 (1), Αντριουσκεβίτσιους, Σαλένγκα 13 (1), Σεραπίνας 11 (3), Λαβρίνοβιτς 8.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Κουτλουάι 16 (2), Σκεπάνοβιτς 5 (1), Χατζηβρέττας 4 (1), Μπάξτερ 8, Αλβέρτης 10 (2), Λάκοβιτς 15 (2), Τσαρτσαρής 2, Καλαϊτζής , Μπατίστ 16, Διαμαντίδης 6 (1), Φέμερλινγκ 2.

    [08] Ποδόσφαιρο

    Χωρίς κόσμο και η Λεωφόρος

    24/2/2005 9:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σύμφωνα με την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, οι "πράσινοι" θα εκτίσουν ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής, όπότε η επόμενη αναμέτρηση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Για την ίδια αναμέτρηση, επέβαλε στην ΑΕΚ πρόστιμο 15.000 ευρώ (επίσης για τη συμπεριφορά των οπαδών της). Ακόμη, η Επιτροπή τιμώρησε το Αιγάλεω με πρόστιμο 12.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα κυπέλλου με την Ξάνθη (5/2), τη Λάρισα με πρόστιμο 3.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα κυπέλλου με τη Χαλκηδόνα (2/2), τον Εθνικό με πρόστιμο 3.000 ευρώ και στον Αρη πρόστιμο 500 ευρώ, για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στον μεταξύ τους αγώνα κυπέλλου (3/2).

    [09] Ζωής ...σΤάσεις

    Γυναικεία μυστικά μόδας Άνοιξη στην ντουλάπα σας

    24/2/2005 8:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο καιρός ζεσταίνει, η διάθεση αλλάζει και η Άνοιξη καθορίζει τις δικές της ανάλαφρες επιταγές στο γυναικείο ντύσιμο. Διώξτε στο πυρ το εξώτερον τις έντονες γωνίες του χειμώνα και αναδείξτε το πιο χαριτωμένο σας look, θα μπορούσε να είναι το σύνθημα των μεγάλων οίκων μόδας, που παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την Άνοιξη του 2005 στις εβδομάδες μόδας του Μιλάνου, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης. Φούστες σε φωτεινά χρώματα, όπως το κοραλί και το τιρκουάζ, λευκά ογκώδη κοσμήματα στο λαιμό, τσάντες σε μεταλιζέ ή κροκό αποχρώσεις και με μεγάλο μέγεθος που θυμίζουν κιβώτια, αλλά και παπούτσια πλατφόρμες είναι μερικά από τα must have της πιο χαριτωμένης εποχής του χρόνου.

    Φούστα φουσκωτή

    Η φετινή Άνοιξη στις πασαρέλες επιτάσσει φούστες τουλάχιστον μέχρι το γόνατο, αλλά και σικ παντελόνια, όπως αυτά που παρουσίασε ο Armani. Σύνθημα όλων των σχεδιαστών; Έμφαση στα κάτω!

    Οι φούστες λοιπόν είναι μακριές και σε πολλές παραλλαγές: με μαξιλαράκια που ανασηκώνουν το πίσω μέρος, μπαλούν, με τούλια από μέσα ή ακόμα και με πιέτες. Το "μαγικό" στην πρόταση κρύβεται στο ότι κολακεύει τη σιλουέτα, αλλά και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για κάθε γυναίκα να αποκτήσει ένα κομμάτι που μέχρι σήμερα μάλλον λείπει από την ντουλάπα της.

    Αποκτείστε μία, συμβουλεύουν οι οίκοι μόδας, συνδυάστε την με μπλούζες με χαμηλούς ώμους, στενές ζακέτες ή τετράγωνα σακάκια και σίγουρα θα καταπλήξετε!

    Όσο για το χρώμα; Λευκό, "εκρήξεις" με λουλούδια, τιρκουάζ, κοραλί, λιλά, ανοικτό πορτοκαλί, αλλά και το all time classic τζιν είναι αυτά που θέλει η φετινή Άνοιξη.

    Από την άλλη, σχεδιαστές όπως ο Armani προτείνουν παντελόνια για όσες επιθυμούν να επιδείξουν τα πόδια τους. Τι συνιστούν για την Άνοιξη; Παντελόνια που δεν κατεβαίνουν κάτω από το γόνατο, σε μαύρο αλλά και το γλυκό καφέ των μπισκότων.

    Βέβαια, δεν λείπουν και οι "αιρετικοί", που εμμένουν στα άκρως αποκαλυπτικά μίνι και τα κοντά ή μακριά αέρινα φορέματα.

    Μέση "δακτυλίδι"

    Η ιδέα των σχεδιαστών είναι απλή: το πάνω μέρος του σώματος πρέπει να είναι σαφώς πιο αδύνατο από το κάτω ή να βρίσκονται σε ισορροπία, αναδεικνύοντας ένα look κλεψύδρα. Σε αυτό άλλωστε βοηθούν τα φλατ παπούτσια, που πηγαίνουν "γάντι" με τις φουσκωτές φούστες.

    Για τη μέση σας μόνο λοιπόν, οι σχεδιαστές προτείνουν ζακέτες και πλεκτά, πουλόβερ κρουαζέ ή με μεγάλα μανίκια.

    Την τιμητική τους στις πασαρέλες έχουν επίσης τα πανωφόρια με επωμίδες, οι ζακέτες με πούλιες ή ζώνες και φαρδείς ώμους, αλλά και τα μπλέιζερ.

    Τι συμβουλεύουν για τα πανωφόρια οι σχεδιαστές; Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και πειραματιστείτε, φορώντας για παράδειγμα ένα μοχέρ παλτό στο χρώμα που έχουν τα ζουμερά κεράσια με έναν πλούσιο γιακά.

    Φωτεινά, μεταλιζέ και πλατφόρμες

    Ντυθείτε τιρκουάζ από την κορυφή μέχρι τα νύχια λένε οι περισσότεροι σχεδιαστές, χρίζοντας το εν λόγω χρώμα must της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

    Περίοπτη θέση έχουν επίσης το κοραλί, το κίτρινο του λεμονιού και το απαλό λευκό, που συνδυάζονται εύκολα με όλα τα ρούχα σε ζεστούς τόνους.

    Οι μεγάλες κρεμαστές τσάντες σε ασημί ή χρυσές αποχρώσεις, καθώς και από δέρμα κροκόδειλου ή φιδιού είναι το must have των αξεσουάρ.

    Παράλληλα, οι σχεδιαστές προτείνουν χοντροκομμένα εντυπωσιακά κολιέ, αλλά και παπούτσια μπαλαρίνας ή πλατφόρμες. Κι αν τα χοντροκομμένα παπούτσια σας "πέφτουν" βαριά, δοκιμάστε φλατ σανδάλια και μοκασέν, που είναι πρακτικά και in για την Άνοιξη αυτή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το styling της άνοιξης

    [10] Ποδόσφαιρο

    ΠΑΟΚ: "Μόνο νίκη με τον Άρη"

    24/2/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Είναι το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και το πρώτο του προπονητή των ασπρόμαυρων στον πάγκο. Άρα η νίκη θα μετρήσει για πολλά για τη συνέχεια. Οι και Φουτσίνι δεν θα αγωνιστούν καθώς δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και είναι ανέτοιμοι, αλλά και με τον Γιασεμή που είναι αμφίβολος, αφού σήμερα προπονήθηκε μόνος και αύριο θα δοκιμάσει με ένταση για το παιχνίδι της Κυριακής. Απών και ο Δημήτρης Ζαβαντίας που υποφέρει από θλάση στους προσαγωγούς, ενώ μέχρι αύριο θα ξεκαθαριστεί και η κατάσταση του Βαγγελή, ο οποίος υποφέρει από ίωση. Τέλος κανένα πρόβλημα δεν έχει ο Πέτρος Κανακούδης που προπονείται κανονικά έχοντας ένα κάταγμα στο τρίτο μετακάρπιο και χρησιμοποιώντας ένα ειδικό νάρθηκα.

    Σαλπιγγίδης: "Πάμε να κερδίσουμε"

    Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δήλωσε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του θέλει μόνο νίκη. «Πάμε να κερδίσουμε το ντέρμπι. Είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες καθώς τη νίκη την θέλουν όλοι. Εμείς είμαστε ανεβασμένοι αλλά θα συνιστούσα την προσοχή και των φιλάθλων μας για να μην συμβεί τίποτα και να γίνει ένα ματς στα πλαίσια του ντέρμπι».

    Στην σημερινή προπόνηση ο Νίκος Καραγεωργίου, είχε το περιθώριο να μιλήσει στους παίκτες του για το παιχνίδι της Κυριακής και να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές του για το ματς αυτό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 February 2005 - 21:57:17 UTC