Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φονικές χιονοπτώσεις στο Κασμίρ
  • [02] Χωρίς λεωφορεία η Αττική
  • [03] Ενώπιον δικαστηρίου ο Χοντορκόφσκι
  • [04] Θάφτηκαν στο χιόνι
  • [05] Πιστεύει στην πρόκριση το "τριφύλλι"
  • [06] Πέταξε για τη Γαλλία ο Ολυμπιακός
  • [07] Φλας.. Γκόρντον στο Σικάγο
  • [08] Κατέρρευσε πτέρυγα νοσοκομείου στο Χαρτούμ

    [01] Κόσμος

    Επικρατούν πολικές θερμοκρασίες Φονικές χιονοπτώσεις στο Κασμίρ

    23/2/2005 8:24:00 πμ

    Συντάκτης:

    Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών από τις φονικές χιονοστιβάδες, που σάρωσαν το Σαββατοκύριακο περιοχές στο ινδικό Κασμίρ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται στους 250, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των περίπου 300 αγνοουμένων. "Οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι είναι πλέον πολύ μικρές", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπασράτ Μπουχάρι. "Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται παρά τους ισχυρούς ανέμους και το πολικό ψύχος", τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν αργά χθες το βράδυ 50 νεκρούς χωρικούς στην περιοχή Κουαζιγκούντ. "Πολλοί νεκροί κείτονται στο χιόνι. Δεν έχουμε που να τους θάψουμε καθώς τα πάντα έχουν καλυφθεί από το χιόνι", τόνισαν κάτοικοι της περιοχής.

    Αποκλεισμένα χωριά

    Το έργο των διασωστών δυσκολεύεται από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που είναι οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών. Το χιόνι σε ορισμένες περιοχές έχει φτάσει τα 21 μέτρα. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των περιοχών που ζουν σε μεγάλο υψόμετρο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς ο κίνδυνος για νέες χιονοστιβάδες παραμένει μεγάλος.

    Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα και οι αρχές στέλνουν βοήθεια με ελικόπτερα Ακόμη, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων το χιόνι έχει φτάσει τα 5 μέτρα, μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις στη ζώνη την τελευταία 20ετία. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες 229 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Οι αρχές αρνούνται να επιχειρήσουν μία τελεσίδικη αριθμητική υπόθεση, καθώς οι εκτιμήσεις από τις ομάδες αρωγής εκτιμούν πως ο αριθμός των νεκρών θα ξεπερνά τους 300.

    [02] Κοινωνία

    Χωρίς λεωφορεία η Αττική

    23/2/2005 9:33:00 πμ

    Χωρίς μπλε λεωφορεία θα παραμείνει η Αττική από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα λόγω στάσης εργασίας των οδηγών, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, με θέμα τη συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2005. Επίσης, απεργιακές κινητοποιήσεις έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα το ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την πραγματοποίηση τετράωρων στάσεων εργασίας στο δήμοσιο, στις 17 Μαρτίου, από τις 12 έως τις 4 μμ, καθώς και την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, στις 24 Φεβρουαρίου.

    [03] Κόσμος

    Την Παρασκευή Ενώπιον δικαστηρίου ο Χοντορκόφσκι

    23/2/2005 11:15:00 πμ

    Ο πρώην ιδιοκτήτης της μεγάλης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Yukos Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τον Οκτώβριο του 2003 κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή και απάτη μεγάλης κλίμακας θα παρουσιαστεί την Παρασκευή ενώπιον του δικαστηρίου, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ. Ο Χοντορκόφσκι θα είναι ο πρώτος από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση αυτή που παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστών. Ο συγκατηγορούμενός τους Πλάτον Λεμπέντεφ ζήτησε διορία για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του. Στο μεταξύ, πολλοί Ρώσοι συγγραφείς, καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί απηύθυναν με επιστολή τους έκκληση στη διεθνή κοινότητα ώστε ο Χοντορκόφσκι να θεωρηθεί πολιτικός κρατούμενος, σύμφωνα με το γραφείο της Μόσχας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα."Όποιες και αν είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις του Χοντορκόφσκι, όποια και αν είναι η οικονομική του κατάσταση και τα εγκλήματα που διέπραξε, ο άνθρωπος αυτός έχει το δικαίωμα στην ίδια υπεράσπιση με όλους τους πολίτες της χώρας αυτής που έχει υπογράψει την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα", επισημαίνεται στη επιστολή. "Το δικαίωμα αυτό μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί υπόψη στην περίπτωση του Χοντροκόφσκι", καταλήγει η επιστολή.

    [04] Κόσμος

    "Η ομάδα των σκιέρ δημιούργησε τη χιονοστιβάδα" Θάφτηκαν στο χιόνι

    23/2/2005 8:04:00 πμ

    Συντάκτης:

    Δύο Γερμανοί σκιέρ έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα, στην αυστριακή περιοχή του Τυρόλου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ORF. Οι δύο νεκροί συμμετείχαν σε εκδρομή με έναν όμιλο από άλλους 15 Γερμανούς στο όρος Σουλτζκόγκελ στο Κίχταϊ, όταν συνέβη το δυστύχημα. Τρία μέλη της ομάδος θάφτηκαν στα χιόνια κι οι υπόλοιποι έσκαψαν και τους ανέσυραν. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν τρία ελικόπτερα κι η αστυνομία με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Σύμφωνα με τις αρχές η ομάδα των σκιέρ δημιούργησε μόνη της τη χιονοστιβάδα.

    [05] Ποδόσφαιρο

    Πιστεύει στην πρόκριση το "τριφύλλι"

    23/2/2005 11:17:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πεπεισμένος ότι μπορεί να φύγει αλώβητος από την Ανδαλουσία και να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA, αναχώρησε για την Ισπανία ο Παναθηναϊκός, εν όψει του επαναληπτικού με τη Σεβίλλη στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Στόχος του "τριφυλλιού" αρχικά στην ισπανική έδρα θα είναι να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνά του. Ο Γερμανός Μάρκους Μίνχ επιβεβαίωσε ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει την ισπανική ομάδα, η οποία εμφανίζεται πάντα πιο δυνατή στο σπίτι της. "Πρώτα από όλα πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα μας. Θα δεχτούμε σίγουρα μεγάλη πίεση, αλλά πρέπει να την αντέξουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε" τόνισε ο Γερμανός άσος.

    [06] Ποδόσφαιρο

    Πέταξε για τη Γαλλία ο Ολυμπιακός

    23/2/2005 11:04:00 πμ

    Συντάκτης:

    Με στόχο την πρόκριση επί της Σοσό που θα αποτελέσει το βάλσαμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει την τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός αναχώρησε σήμερα για τη Γαλλία. Στόχος των ερυθρόλευκων στο "Μπονάλ", σύμφωνα με τις δηλώσεις του τεχνικού Ντούσαν Μπάγεβιτς, είναι ένα γκολ, που θα διευκολύνει την προσπάθεια για την πρόκριση: "Εχουμε ένα καλό σκορ από το πρώτο ματς και θα πάμε στη Γαλλία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Δεν πρόκειται να κλειστούμε. Στόχος μας είναι το γκολ για να διευκολύνει την προσπάθεια μας", τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Στην 19μελή αποστολή συμπεριλήφθηκε κανονικά και ο Τζιοβάνι μετά την απολογία του στο Λούβαρη. Για τη Γαλλία πέταξαν: Νικοπολίδης, Γιάννου, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Μάριτς, Ρέζιτς, Σούρερ, Ζιοβάνι, Ανατολάκης, Βάλλας, Γεωργάτος, Καφές, Κωστούλας, Μαυρογενίδης, Οκκάς, Στολτίδης, Ταραλίδης και Φιλιππάκος.

    [07] Μπάσκετ

    Φλας.. Γκόρντον στο Σικάγο

    23/2/2005 11:25:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στην παράταση έλυσαν τους λογαριασμούς τους Σικάγο και Μαϊάμι, καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 92-92. Κορυφαίος με 29 πόντους για τους "ταύρους", που επιβλήθηκαν με 105-101 ήταν ο Γκόρντον, που φόρτωσε με τρίποντα στο τέλος το καλάθι των φιλοξενούμενων, ενώ ο Γουέϊντ σημείωσε για τους "Χιτ" 21 πόντους. Σημαντική απώλεια για το Μαϊάμι ο Σακίλ Ο Νιλ, που τραυματίστηκε στο γόνατο μόλις στο 2 του παιχνιδιού. Σε δύο ελεύθερες βολές κρίθηκε ο αγώνας στο Χιούστον, όπου το Σιάτλ, επιβλήθηκε των "Ρουκετών" με 85-87, στον έναν από τους οκτώ αγώνες που διεξήχθησαν τα ξημερώματα στο ΝΒΑ. Συνοπτικά τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων ήταν: Σάρλοτ-Μιλγουόκι 102-112, Ορλάντο-Ιντιάνα 84-108, Ντιτρόιτ-Νέα Υόρκη 97-88, Νιού Τζέρσεϊ-Τορόντο 82-100, Σακραμέντο-Ατλάντα 114-104, Λέικερς-Βοστώνη 104-95.

    [08] Κόσμος

    Κατέρρευσε πτέρυγα νοσοκομείου στο Χαρτούμ

    23/2/2005 7:40:00 πμ

    Συντάκτης:

    Υπό κατασκευή πτέρυγα νοσοκομείου κατέρρευσε στο Χαρτούμ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερα άτομα να παγιδευτούν στα συντρίμμια. Μεταξύ των παγιδευμένων είναι και ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος επικοινώνησε μέσω του κινητού τηλεφώνου του με τα σωστικά συνεργεία. Τη στιγμή του ατυχήματος στο κτίριο εργάζονταν 13 άτομα, από τα οποία εννέα διασώθηκαν και είναι καλά. Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Ριμπάτ της αστυνομίας είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, όμως δεν είχαν μεταφερθεί ακόμη σε αυτήν οι ασθενείς. Τα αίτια της κατάρρευσης, που σημειώθηκε στις 21:00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), δεν έχουν διευκρινιστεί. Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων, με φτυάρια αλλά και με γυμνά χέρια, προσπαθούν να απομακρύνουν τα χαλάσματα ώστε να πλησιάσουν στο σημείο όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 February 2005 - 9:57:38 UTC